Alkohol ?

Jo jag vet. Jag festar för mkt, sover för lite och äter inte alls. Hur hälsosamt kan det vara ? Trots att jag kan kontrolera mitt alkoholintag när jag dricker. Jag anser att man kan ha minst lika kul utan alkohol, men om ingen annan dricker. Om du är på värsta festen och sitter där helt själv, med alkohol i kroppen så känner mig sig atomatiskt med i gänget. Kankse är det

grupptrycket ?

Tycker själv att det är hemskt att det festas så mycket i så ung ålder. Att alla mellan 14-17 är fulla minst 2 gånger i månaden, det är lite scary faktikst. Jag dricker ju faktikst rätt mycket själv. Fast jag egentligen inte tycker att det är okej.

Aja whatever, TIME FOR PARTY!

Posted in: Fester
Kommentarer (171)
 • jenny

  inte jag heller!

 • Anonym

  dricker mer på loven ¨:)

 • Anonym

  varannan helg typ.

 • emma

  varje helg tyvär

 • sandra=)

  dricker typ inte alls, kan vänta emd det ett tag tycker jag. men håller faktist med dej om vad du sa..att många dricker mkt i ung ålder. pg.a gryptryck säkert..
  Kram på dej

 • Nina

  Är 18 och har aldrig druckit alkohol (förutom att jag fick smaka starköl på tesked av min pappa när jag var nyfiken när jag var liten, gjorde tydligen ganska roliga grimascher) ^^

 • !!!!!!!!

  Jag tycker att du dricker alldeles för mycket. Fest varje helg är inte bra! du är 15 och inte äldre. bete dig som 15 också.

 • Anonym

  4 gånger per månad 😉

 • selina

  tycker inte du också att du inte är en så speciell
  bra förebild?
  likssom du är 15 elr 16 & går inte i skolan, dicker alldeles för mycket.
  Tänk på dom tjejerna som kanske är mellan 11-16 som läser din blogg , att dom måste vara smala och dricka för att vara "coola"
  gillar inte din blogg längre.
  du bara festar.
  du kommer få allvarliga problem i framtiden om du inte slutar nu.

  btw . dricker ALDIG.

 • amy

  nu när skolan börjar blir det väll varje helg, typ.

 • emma

  beroende på.. men typ 3 ggr i veckan..

 • maariawh

  ja dricker inte, e lixom 12 😛
  men iaf gillar din blogg paow<33

 • Din mama

  Oj, snälla tänk om.
  Vart får du tag på all alkohol? Du är ju inte ens myndig. Kan förstå att det kan vara kul ibland. Men allt ska ta sin tid. Du är femton inte 44. Vad tror du små barnen tänker som läser din blogg? Och visst om de mår dåligt av att läsa din blogg behöver de inte göra det, men de är inte oftast så smarta…

 • linda

  jag dricker inte så ofta längre, men ibland. oftast blir de när de är något speciellt 🙂

 • Annika

  Det beror alltid på. Men nu när lovet är över blire väll typ varje helg…ibland mitt i veckan också hehe när man känner sig sugen.
  gillar din blog =)

 • LIENE

  Dricker inte alls, men om jag var på en fest skulle jag kanske bara dricka lite, men inte så att jag blir full.

 • malin

  festar nästan varje helg så, dricker väll fem gånger i månaden ungefär. Ibland mer, ibland mindre. Men jag vet hur mycker jag kan dricka osv. Så det är ju inga problem (: Så jag tycker att det är okej att man dricker om man vet hur mycket man klarar av, dok tycker jag att det är lite sjukt att 13-14åringar dricker sig fulla!

 • julia

  Dricker nästan aldrig, vrf göra det?:S

 • slexan

  jag dricker två gånger i veckan.

 • julia

  håller med selina helt!!

 • Anonym

  Du röker väl också hahah ? 😛 lycka till ! du har en strålande framtid framför dig !

 • Anonym

  ÄNDRA PÅ DIG SÅ DU BLIR EN BRA FÖREBILD !

 • Albonita

  Tycker du ska dricka när du vill paulina och skita i vad alla säger eftersom det är ditt liv, ingen annans. Gör det DU tycker är kul och lev DITT liv. Ha det bra 🙂

 • Ela

  Dricker faktiskt aldrig, och det är jag stolt över ^^

 • ebba

  Jag är 15 och har aldrig vart full :D:D:D stolt

 • Anonym

  Dricker väääääldigt sällan. Och blir nästan aldrig full hehe. Men vf inte när man får chansen?? 😛

 • Anonym

  aldrig dricker jag!

 • emmsan

  Jag drickerbara ibland och jag undrar bara va dina föreldrar tycker om att du dricker så här mkt du är jue faktisgt bara 15 fast du festar och skriver om de som om du vore 18.. ?

 • absolutcarru :*

  jag dricker inte alls ofta 😮
  inte ens 1 gång i månaden, sist jag "festade" var i mitten av.. juli kanske? eller i början av juni.
  alkohol är äckligt tycker jag xD

 • paula

  jag dricker varje fredag och lördag och när de är lov är de ännu mer ;P

 • Moa

  aldrig! 🙂

  förresten, kan du inte berätta hur det är med din skolgång nu? jag menar, du kan väl inte ha slutat? nara ge upp sådär verkar inte som dej… aja, hoppas för din egen skull att du börjar gå i skolan och kankse går om nåt år… vill gärna höra! KRAM

 • linnea.

  dricker aldrig, finner inte nöjet i det. fast OM jag dricker, så är det för att det är gott och inte för att bli full på fest.

 • Anonym

  Aldrig, det är omoget man vet inte vad man håller på med så jag tycker att du slutar.

 • Marie

  Jag är 15 och dricker aldrig. Och planerar inte att börja heller. Och säger nej varje gång någon bjuder. Svårare än så är det inte.

 • elin

  jag är 16 år och jag dricker inte:) och jag verkar inte vara den enda;D haha
  man klarar sig utan ;D

 • Anonym

  varej helg, 16, fast då äre jävligt tråkigt här i lappland

 • Sandra

  Nja, jag festar nära på varje helg, jag dricker för att det är gott, inte för att bli full. Men är det gott dricker man kanske ibland lite för mycket, och blir just det. Full.

  Ha det fint! Sandra 20 år.

 • Vickan

  Jag har drukigt varje helg sen Juli nu, är 15 år , men jag kan kontrolera mitt drikande. har inte drukigt så här mkt nån annan gång, men nu har jag träffat lite annat folk, och äldre , så de är nog grupptrycket ..:P

 • JULIA

  Jag dricker aldrig. Tycker det är onödigt och omoget om man dricker när man är 14 år som mig, jag är stolt över mig själv!

 • bengta

  dricker inte 🙂
  fast förr när jag var yngre drack jag rätt mycket

 • vendelaaaaaaaaaaaaa

  under sommarlovet drack jag kanske 2-3 ggr i vekcna .. ibland 4-5.. nu under skolan så oftast minst en gång. (på helgen då) om de är fest.. så du dricker inte för mycket för att vara tonåring WTF ALLA SOM SÄGER DE ÄR TORRA JÄVLAR SOM ÖNSKAR ATT DEM HADE MER LIV!!!!!!!
  tack för mig

 • Anonym

  varannan elr varje helg tror jag. även när jag var yngre blev det lite så.

 • anonym

  jag är 15 och jag drack 3 gånger på hela sommarlovet så det är inte så ofta men ibland..

 • Maja

  Jag har aldrig druckit alkohol (förutom doppa ner fingret i mammas lr pappas vinglas när jag va yngre) Jag är bara 13 (snart 14) men ändå jag vill vänta med att börja dricka tills jag är 18 lr asså om några år om jag är på nån fest kanske jag smakar lite men jag tänker inte dricka mig full :S Gillar inte fulla människor det är obehagligt tkr jag..

 • Stina

  Två gånger i veckan. Höhö. Nu låter jag som värsta alkoholisten, men det är inte så farligt faktiskt. Brukar inte dricka mer sammanlagt över de två dagarna, som många gör över en fylla.

 • Stephanie

  Ja du har väl någon slags period. Det brukar gå över. Många av mina kompisar var ganska vilda i yngre åldrar, men det brukar gå över. Ett tips dock är att välja sina tillfällen. Jag har blivit ganska lat och tycker det är mysigare att sitta hemma med en film och en kompis på kvällarna. Hela nästa dag blir lixom förstörd om man ska vara bakis. Kram

 • Anonym

  Jag dricker i snitt en gång i månaden. Men jag dricker aldrig mycket – tre cider och jag är nöjd. Dricker för att det är gott, inte för att bli full.

 • (¯`¬•» ★ J O N N A ★

  Hahaha, ja dricker typ en gång i halvåret ^^ Tycker det är så förbanant tråkigt, finns roligare saker att göra o slänga pengar på 😉

 • julia

  "jag kan kontrolera mitt alkoholintag när jag dricker"
  men lilla gumman du är 16 år och ska inte dricka ändå, och du säger ju sjlv att du tycker det är dåligt och ohälsosamt så.. gör nåt åt det! För din egen skull menar jag! 🙂
  Jag har aldrig druckit, är 15!
  PUSS

 • BEa

  har aldrig druckig, men jag tror faktis att jag skulle bli lika beroende som dig om jag började dricka!

 • Fanneyh

  Hmm, 2 ggr/månad i genomsnitt kanske?
  Det blir iaf mer på loven 😉

  Och vafan klagar dom på?
  Så länge du inte hamnar i för mycket trubbel pga alkoholen så får du väl dricka bäst du känner att du klarar av eller?

  Ååh, jag fattar inte varför dom ens bryr sing om att kommentera ibland.

  Hade bäst!

 • a.

  när det är fest. 🙂

 • Marie

  När man var mindre var det mer (och mer okontrollerat). Nu när jag är arton är det inte lika mycket, men kanske 2-3 ggr/vecka, men då i mindre mängder på klubbar och sånt.

 • Anonym

  jag vill också på fest! ;(

 • Anonym

  jag dricker ofta men lite. jag är 15.

 • Karin

  Jag tycker inte man ska dricka innan man är 18. Det är en anledning att det finns 18-årsgräns på alkohol.

  Skulle du gå in på ett apotek och hitta tabletter där det står "ej under 18" så tror jag inte du skulle ta dom. Det är precis samma sak med alkohol. Kroppen är inte beredd på alkohol förrän du är 18. Det är innan 18-årsålder som du skadar kroppen så den har svårt att reparera sig. Dom hjärncellerna som försvinner, kommer inte tillbaka.

  Man ska vara försiktig med alkohol! Det blir lätt ett beroende.

  Men dom flesta har ju druckit innan dom var 18. Jag var inte en av dom och det är jag stolt över. Jag mår hur bra som helst och ångrar inte en sekund att jag väntade med alkohol.

  Alkohol kan innebära så mycket skit – rattfylla, otrohet, bråk mellan vänner, misshandel, missförstånd o.s.v. Usch!!!

  Så ta det lugnt bara. Tänk på din kropp.. Även om det inte visas nåt nu så kan det slå till om några år. ta hand om dig! 🙂

 • johanna

  jag dricker väldigt sällan. bara vid festligare saker typ 🙂

 • Anonym

  Jag dricker lite då och då, dock har jag sluta dricka ren sprit. Nu dricker jag nästan bara vin och cider. puss<3

 • Sessan

  SV: Bara vid festliga tillfällen 🙂 inte typ till middagen elr ngt haha.

 • Daniel

  Jag dricker aldrig. Är 17 och har aldrig varit full, något jag planerar att hålla! =)

 • sofai

  Jag dricker aldrig, och det är ganska självklart eftersom att jag bara går i sexan. Tycker inte att man ska dricka innan man är 18. Visst man kan smaka men jag hoppas att jag får min första fylla efter att jag fyllt 18. Men det är vad jag tycker, alla har ju ett eget val.

 • Amanda

  Kanske 1 gång i veckan, men det är väldigt olika. Ibland kan det ju bli party både Fredag & Lördag, men oftast blir det några gånger per månad iallafall. Kanske 3 gånger i genomsnitt. Tyvärr ;P

 • NATALI

  jag dricker aldrig och jag är tretton år.

 • Olivia

  haha jag har aldrig druckit planerar inte att göra det på ett tag heller!

 • Milla

  Jag dricker nästan varje helg, det är skönt att kunna ta det lugnt på helgerna efter en lång å jobbig vecka i skolan.

  + att du ska inte ursäkta att du dricker så mycket, för det är ditt liv Paow dom behöver inte bli som du bara för att dom läser din Blogg.
  Så fortsatt att festa bara 😉 haha
  Btw är 15 å älskar din Blogg

 • Anonym

  jag är 14 och dricker aldrig.. och även när jag läser din blogg så förstår jag själv att det inte är "coolt", men dina läsare som är typ 10 och upp till 16(?) kankse gör som dig för att dom tror att man ska? ingen vidare förebild.. men jag gillar dig iaf.. hehe..

 • muslimah

  Blir glad av att läsa att så många faktiskt inte dricker. Hoppas de håller sig till det även uppåt i åldrarna. Självklart dricker inte jag heller…

 • Kajsa

  du är nog seriöst typ världens bästa bloggare. i början när jag läste din blogg trodde jag du va som alla andra blondiner som bloggar, bitchig och dryg. men nu har jag helt ändrat uppfattning om dig efter vissa av dina inlägg, du verkar va en helt normal tjej som faktist bryr sig om något annat än sig själv 🙂 jag tycker verkligen din blogg är den bästa, och jag hoppas att det går bra för dig med den 🙂
  jag ser verkligen upp till dig, och det tror jag många andra också gör!;d

 • flina

  sommarlovet till sjuan drack jag varje helg fredag&lördag .sorligt nog ..

 • flina

  och nej det va då inte pga grupptyck utan jag ville dricka ,jag va den först av dom jag umgick med som verkligen börkade supa . drog tyvärr in vänner i det också .

 • Anna

  jag dricker i princip varje helg.. Men kan kontrollera mig så att jag nt blir full. Blir alldrig så påverkad så att dt märks om jag är på t.ex fest dt händer bara om jag är hemma själv med kompisarna 😛
  /13år

 • Amanda

  Aldrig faktiskt, om det blir så är det typ 2-3 gånger per år.

 • Emma

  haha typ 1 gång i veckan , ibland mer.. och ibland mindre !

 • Anonym

  3 gånger i veckan på sommarlovet, en eller två när det är skola. hehe

 • Anonym

  är 36 och är alkis…ja har förlorat mina barn, mitt hem, mitt liv. Mitt liv såg ut som ditt Paulina vid 15års ålder. akta dig!

 • aw

  2009-08-22 @ 23:43:41

  URL: http://amandawahlgren.blogg.se/

  Postat av: aw

  aldrig druckit !

 • Jennifer

  Gör det aldrig. Jag har aldrig kännt mig påverkad av grupptrycket. Visst är det fel att unga dricker. Men jag tycker att man får göra sina egna val i livet. Om man har någonting att sträva efter så är det mycket lättare att inte falla för grupptrycket heller. Typ att man belönar sig själv med något om man inte dricker, tex.

  btw din blogg är grym! 😀

 • M

  Högst 2 gånger i månaden, men då ska det vara något speciellt.. inte bara gå ut för att festa. Men oftast blir det inte ens så ofta. Dricker heller inte för att bli full, utan för att det är gott, så det blir under kontrollerade mängder.

 • TOVE

  Jag vill inte klaga tycker om din blogg, men när jag tycker något är fel måste jag säga det.
  Jag måste säga att det är fel av dig att säga "alla" eftersom alla dem du umgås med gör det, men det betyder faktiskt inte att alla andra gör det. Jag vet skit många personer som dricker minst en gång i veckan och är väldigt unga, men du kan samtidigt inte säga alla. För jag som själv är 15 år har ALDRIG, då menar jag aldrig varit full. Visst jag har smakat men det är inget för mig, men du kan inte säga alla.

  ps.
  Det är väldigt många unga tjejer som ser verkligen upp till dig. De vill vara som dig, ha vitt hår, rosa läppar och vill ha löshår. Och jag förstår dem du är verkligen jätte söt, men du är som sagt någon de ser upp till och därför tycker jag personligen att du kanske ska dra ner på sådana saker som att säga sådana saker. Jag vet det är din blogg och du gör exakt vad du vill. Men samtidigt du är en idol för många unga tjejer så du kanske borde sluta prata om det så mycket

  det är endast ett tips, men du är verkligen en jätte gullig tjej och du är en av mina favorti bloggar. Vil verkligen, menar verkligen, inte trycka ner dig. Förstår att det är jobbigt för dig att bli ner tryckt varje dag.
  Ville bara få det sagt!

 • Karolina

  Jag dricker typ varje helg, men för det mesta i små mängder. Har aldrig varit stupfull, jag minns alltid allt som har hänt 🙂

 • Mellis

  Har redan haft min suparperiod. I vintras SÖP jag 2-3ggr /vecka. Inte smådrack, utan tömma 2/3 av en Bacardi själv. Men har trappat ner till någon gång i månaden nu. Så, jag kan lova. Du kommer också ta det lugnt när du inser hur mycket du dricker.
  PUSSS

 • Evelina

  inte helt rätt att ALLA mellan 14-17 dricker två gånger i månaden. själv dricker jag väldigt sällan och isåfall väldigt lite 😀

 • Anonym

  Well, jag dricker i princip 2 gånger i veckan. Fredag och lördag. Att dricka mitt i veckorna försöker jag undvika, även om det händer på sommarlovet (och i enstaka fall mitt i veckorna). Grupptrycket skiter jag blanka fan i, jag kan bestämma mig för att inte dricka en kväll och då gör jag inte det. Jag dricker egentligen bara för att slippa all jävla vardaglig skit, alla problem och all ångest. Att vara full är tyvärr den bästa känslan jag vet. Nu ska jag korka en öl och sova. Gonatttttttttttt.

 • Solitairee

  en gång i veckan! men du borde ta det lite lugnt du är ju bara 14-15 år gammal. tråkigt om du ska börja tröttna redan nu!!! kan ju hända att man får avsmak.

 • solitairee

  en gång i veckan! men du borde ta det lite lugnt du är ju bara 14-15 år gammal. tråkigt om du ska börja tröttna redan nu!!! kan ju hända att man får avsmak.

 • solitairee

  en gång i veckan! men du borde ta det lite lugnt du är ju bara 14-15 år gammal. tråkigt om du ska börja tröttna redan nu!!! kan ju hända att man får avsmak.

 • solitairee

  en gång i veckan! men du borde ta det lite lugnt du är ju bara 14-15 år gammal. tråkigt om du ska börja tröttna redan nu!!! kan ju hända att man får avsmak.

 • ida

  jag dricker inte och har aldrig gort.Jag har as kul endå och går på många fester och är välldigt social!Många kallar mej trålkig för att jag inte dricker men va fan bara för att ja kan ha kul med endast min personlighet och min energi ist för att supa ner mej och ligga och spy dagen efter och inte komma ihåg vad jag gort.Tycker synd om dom som tror att man har roligare med alkohol, dom borde gå och köpa sej en kul personlighet ist för att slösa sina pengar på systemet….väx upp!

 • ida

  jag dricker inte och har aldrig gort.Jag har as kul endå och går på många fester och är välldigt social!Många kallar mej trålkig för att jag inte dricker men va fan bara för att ja kan ha kul med endast min personlighet och min energi ist för att supa ner mej och ligga och spy dagen efter och inte komma ihåg vad jag gort.Tycker synd om dom som tror att man har roligare med alkohol, dom borde gå och köpa sej en kul personlighet ist för att slösa sina pengar på systemet….väx upp!

 • ida

  jag dricker inte och har aldrig gort.Jag har as kul endå och går på många fester och är välldigt social!Många kallar mej trålkig för att jag inte dricker men va fan bara för att ja kan ha kul med endast min personlighet och min energi ist för att supa ner mej och ligga och spy dagen efter och inte komma ihåg vad jag gort.Tycker synd om dom som tror att man har roligare med alkohol, dom borde gå och köpa sej en kul personlighet ist för att slösa sina pengar på systemet….väx upp!

 • rOBBAN

  De är bara grupptryck….själv har ja aldrig fattat vad de coola är med att dricka?man förgiftar sin kropp som in i hellvette och precis allt tar skada.Man mår dåligt dagen efter, många gör saker dom ångrar vissa tillomed dör pgv rattfylleri mm.Tjejer blir våldtagna på fyllan och folk slåss.Du inbillar dej själv att du har roligt fast din hjärna egentligen är så påvärkad så att du inbillar dej saker.Och dessutom slösar man så jäkla mkt pengar….när folk dricker blir dom fan omänskliga…de äcklar mej!

 • karin

  jag tycker man ska roa sig, även om det är alkohol inblandat eller inte, så länge man kan kontrollera drickandet och kan ta hand om sig själv så ser jag inget fel med att dricka varje helg.

 • Anonym

  har nyss fyllt 15 och fick typ min första fylla när jag var 14,5… dricker oftast bara när det är fest, vilket är någon gång då och då. ett + om man festar en del är att man håller igång och tränar osv, vilket jag gör. jag känner också så att man kan "unna" sig att dricka på fest någon gång om man sköter skolgången, vilket jag gör!
  vem kan liksom tro att någon som börjar festa/dricka vid fjorton års ålder klarar sig extremt bra i skolan? sådanna frågor är bara fördomar! det har absolut inget med skolgång att göra bara för att man festar och har kul, utan man kan vara smart och ordningsam ÄVEN fast att man dricker någon gång.
  det låter som att alla tror att man är en dålig människa för att man festar/dricker..?

  menar verkligen inget illa om dig nu! talar mest till de andra som har kommenterat.

 • robban

  Jag tycker absolut inte att man är en dålig människa för attman dricker/festar.Utan det är sättet VISSA blir på när dom dricker alkohol som inte ja gillar.Och jag pratar inte om alla människor utan om dumma saker fokk gör på fyllan i största allmänhet.Och ja faktiskt så blir vissa dåliga personer när dom dricker.Tex folk som våldtar andra eller misshandlar andra..men om du kallar de en bra person så har vi VÄLLDIGT olika åsikter, vilket är okej för alla kan inte tycka likadant!

 • robban

  Jag tycker absolut inte att man är en dålig människa för attman dricker/festar.Utan det är sättet VISSA blir på när dom dricker alkohol som inte ja gillar.Och jag pratar inte om alla människor utan om dumma saker fokk gör på fyllan i största allmänhet.Och ja faktiskt så blir vissa dåliga personer när dom dricker.Tex folk som våldtar andra eller misshandlar andra..men om du kallar de en bra person så har vi VÄLLDIGT olika åsikter, vilket är okej för alla kan inte tycka likadant!

 • Anonym

  en del på sommrarna 😛 sen när skolan kommer igång så blir det mer sällan. typ valborg, nyår och nånn enstaka fest..

 • Sandra Y

  dricker typ en gång i veckan,
  älskar din blogg:)

 • Anonym

  Vad då ALLA , då räknas jag inte till alla

 • Karin

  Människor blir som djur med alkohol i kroppen. Jag håller med "ROBBAN" som skrev innan. Folks beteende med alkohol i kroppen är sjukt. Tjejer som visar bröst/rumpa, folk som dansar på borden, spyr ner varandra eller beter sig allmänt som skit. I hate it! Tänk på vilken STÄMPEL man kan få på sig. Stämplar är skitsvårt att tvätta bort. Min pojkvän är väldigt glad att jag inte har så hemsk historia bakom mig. Tänk om jag varit den där tjejen, vars bröst halva stan sett? Legat med 10 – 15 killar? Känd för att vara partybruuden som beter sig helt pinsamt crazy? Nu menar INTE jag att du är sån, men saker man gör kan skapa stämplar. Man ska akta sig lite och försöka bete sig som folk. Det lönar sig! Det är bättre att stå på sig och visa att man klarar sig utan det. Självklart kan man festa någon gång ibland (om du är över 18). Det gör jag nu några gånger om året i lagom mängd, för det är roligt och så, men jag tror man behöver lite "vuxna" hjärnceller. Låt inte alkoholen styra ditt liv. Det blir lätt en drog. Våga vara den tuffa bruden som säger ifrån!!!

 • friskolebarnen

  ALDRIG! Man blir bara äcklig 😉

 • a n d r e a

  Aldrig. Det enda jag gillar är kanarisk bananlikör men det kan man ju inte dricka hela tiden haha. Så jag svarar aldrig på den frågan.

 • j.

  kul o skicka idol bilder när du endå inte lägger ut dom..

 • Anonym

  dricker varje helg, både fredag & lördag..
  fast på lov blir det lite mer, hehe!

  men jag tycker inte du dricker för ofta?! jag mena alla i din
  ålder dricker väll ungefär lika mycket nu förtiden, hehe!

  kan ju passa på & säga att jag älskar din blogg med 😀

 • Anonym

  TÖÖÖÖÖÖNNNNTTTT

 • alex

  1 gång varje/varannan vecka =) och jag är 15 år..

 • fia

  Så ofta jag vill ?
  Livet är för kort för att palla bry sig om sånt. dessutom handlar det inte om hur ofta man dricker utan om varför man dricker, som gör skillnad på hur allvarligt det är. Jag är lycklig utan alkohol, tycker bara att öl är något av det godaste som finns en kväll framför TV:N eller en partykväll med vännerna, det gör mig inte till alkis.
  Så har vi utrett det också..

 • midnightboom.webblogg.se

  ibland 2 gånger i veckan, ibland varannan månad. olika.

 • Linnealill

  Haha, dubbelmoral? 😉
  Själv dricker jag inte, och det är ju lätt för mig att säga just nu (ska fylla 14) men jag ska f*n inte rubbas av grupptrycket, tycker det är så fel.

 • Anonym

  varje helg typ :P:D

 • sofia

  lika gammal som dig, oftast varje helg. förra sommaren var det minst 3 ggr i veckan!

 • Isabelle

  Jag är lika gammal som dig & jag dricker varje helg. Har väl haft något uppehåll någongång. Men liksom, helg = fest! Vad fan ska man annars göra liksom? 🙂

 • Anonym

  jag dricker minst två gånger i veckan

 • Anonym

  typ en gång i veckan, varannan helg 🙂

 • Åsa

  Typ aldrig, det är ohälsosamt…

 • Maria

  Jag dricker inte (: iaf inte varje helg lix , kanske vid nåt spec. tillfälle ;p

 • anna

  men varför i helvete dricker du så mycket om du tycker att dt är så "scary" att dt dricks så mycket bland unga?
  du är så pantad när du talar emot dig själv sådär.

 • Sofia

  Om jag ska vara ärlig så dricker jag kanske 10/12 gånger på ett år! Om jag inte räknar med när jag kanske tar fyra klunkar öl ur en kompis flaska 😛

  Stora kramar till dig!

 • annnonym

  jag dricker typ varanan dag, på morgonen så jag pallar med skolan! :O

 • vicky

  ' jag dricker när jag känner för att dricka oftast, hahh brukar bara dricka ganska lite förutom då och då (kanske 1 gång i månaden) när det är en väldigt stor fest, eller festival och liknande! (: jag är en ganska hyper person så spelar nästan ingen roll om jag dricker eller inte ^^ kul att du frågar, även om du kanske inte läser alla inlägg (:

 • Anonym

  "Att alla mellan 14-17 är fulla minst 2 gånger i månaden, det är lite scary faktikst"
  stämmer ju inte alls men okej? fyller 15 dricker 1 ggn i månaden +/-

 • Mooa!

  Ibland när de är finnfeeest!! 😀

 • jennny

  Jag dricker aldrig och jag tror att jag är den enda i nya klassen som inte dricker men jag tänker inte börja för det 🙂

 • johanna

  fan va jag blir irriterad på folk som säger " man dricker pga grupptrycket" det gör man fan mig inte alls! Man gör det för att det e kul!! alltså för sin egen skull!

 • Elin

  Är 15 år men väntar absoolut med alkoholen. Dricker aldrig.

 • nina

  jag dricker aldrig och är snart 17 år, förstår inte varför alla tycker att dom behöver dricka för o ha kul… Vänta tills ni är mogna nog att klara av alkoholen.. 18 år eller äldre

 • Anonym

  Jag dricker aldrig! Jag är 15 år och är stolt nykterist 🙂

 • Anonym

  jag dricker inte (för ung för det)ok jag tkr nt att du ska göra det heller, du e bara 15 år, du går ju ok festar varje helt nästan, du går nt i skolan…röker?
  why??

 • Anonym

  jag har precis fyllt 14, jag har druckit nästan varje helg hela sommarlovet. ja, för mycket. men helgen känns så fulländad med alkohol 😀 man blir bara så avslappnad!
  puss ;*

 • Anonym

  jag har precis fyllt 14, jag har druckit nästan varje helg hela sommarlovet. ja, för mycket. men helgen känns så fulländad med alkohol 😀 man blir bara så avslappnad!
  puss ;*

 • Zandra

  varanan helg fre-lördag 😉 Men de är så kul & socialt! 🙂

 • Anonym

  att ALLA mellan 14-17 dricker är en klar överdrift, jag med många kompisar dricker ALDRIG

 • filip r

  ca en gång i veckan, mer eller mindre. än oftare på loven.. 17 år precis fyllda.. 😉

 • amanda

  Dricker inte så himmla ofta.. Men dock när jag dricker blir jag jäääävligt full 😉

 • amanda

  btw, jag ska fylla 18 så det blir väl mer då..

 • ALICIA

  varje helg nästan 🙂 är iaf på fest så ofta.

 • Katarina

  Jag har aldrig druckit och kommer aldrig göra det heller.

 • Anonym

  varje helg! fest e kul 🙂

 • karl

  hej jag skulle bara seja att jag alldrig dricker för jag vill inte möta gud med en klump i magen när han kommer

 • Anonym

  är lika gammal som du och dricker kanske 5 gånger i månaden! vill bara säga till er som klagar på folk som dricker, ni har gjort ett val att inte dricka (det är väll bra i försig) och jag respekterar det men då får juh ni också respektera att vi valt att göra det! det är juh inte erat liv så ni behöver inte oroa er!:D
  Fest är skojj!

 • camilla

  orka att folk tar detta så seriöst då,
  drick eller stick

 • amanda

  Jag dricker typ inte alls :))

 • Anonym

  Om du tycker att du dricker för mycket, så sluta drick? istället för att sitta och beklaga dig i din blogg. Och du om någon är ingen förebild för dom unga tjejerna som sitter och läser din blogg, det är bara en massa bantande, ytlighet och alkoholvanor hit och dit.
  Du är femton år, bete dig som det.

  dagens ungdomar, och du ett tips! LÄR DIG STAVA!

 • Anonym

  förr drack jag minst 2 ggr i veckanb, fredag lördag, VARJE vecka i 2 år, sen insåg jag att jag hade seriösa alkoholproblem och har nu varit nykter i 5 månader..

  ta det lugnt med spriten, du vill inte fastna i all skit den kommer med.
  alla minnesluckor och all skit man gjort när man varit påverkad..

 • veGETARIANEN

  Jag dricker minst tre gånger i veckan. Det är helt normalt för ungdomar, inte hälsosamt, men normalt. Skit i vad alla andra säger! Antagligen så är det missunsamma och bittra tjejer som inte blir medbjudna på fest som sitter där och önskar att det vore i din skor. Jag har själv varit sådan. För de allra flesta så kommer det och går perioder då man dricker mer eller mindre än vad som ses som "vanligt". Och tycker man att det är kul att dricka alkohol så ska man göra det också, så ofta man vill! Bara man själv mår bra och känner att man har kontroll.
  Jag kan säga att jag tyckte att det var skittråkigt med fest ända tills att jag fyllde 17. Anledningen till detta var att jag låg med bakfylle-ångest dagen efter då jag hivat i mig alldeles för mycket på kvällen. Det förstörde alltså min lust att dricka helgen därpå. Senare lärde jag mig att kontrollera alkoholintaget under kvällen och idag dricker jag som sagt minst tre gånger i veckan, i måttliga mängder! Jag går alltså ut för att ha roligt, inte för att bli aspackad! Precis så gör många andra ungdomar också, vilket är som det ska – normalt!

 • Björne

  Men det har med hur dina föräldrar har uppfostrat dig och vad jag har sett av din blogg här som jag har följt lite då och då så har du fått en dålig uppfostran när det gäller alkohål så det kan du tacka din mamma och pappa för att du super varge helg tycker synd om dig tjejen för en vacker dag så sitter du i skiten och kan ej sluta och då går det över till vardagarna oxå så lägg ner medans du kan.

  Mvh Björne

 • Anonym

  Jag kom in på det här inläget lite sent, men jag kommenterar ändå. Jag var väldigt lik dig i den åldern och jag drack VÄLDIGT MYCKET, sket i skolan och var istället ute och rann på kvällarna. Jag förstår exakt vad som går sig i ditt huvud och vad du prioriterar och inte… På sätt och vis har min galna upväxt gjort mig bra, eftersom jag aldrig dricker nu. Alkohol gör mig spyfärdig och jag hatar det verkligen… samtidigt som det har fått mig in på andra banor. Har suttit på olika behandlingshem och kämpar idag mot droger. Jag hoppas du tänker över dina beslut noga, även om det inte är lätt i den åldern.. Hade någon sagt så till mig hade jag gett dom ett finger rakt ut. Men jag varnar dig, några drinkar hit och dit kan leda en längre ner än du någonsin anat…… Kram

 • Jossan

  Damn vad många det är som inte dricker? ofta typ… jag dricker oftast varje fredag o lördag, om det är typ sommarlov blir kanske en extra gång! Så på lov 3 ggr, annars e det fredag o lördag som gäller 😉
  LEVER BARA EN GÅNG!!

 • FRIDA ULANDER

  alla dricker i den åldern som paow säger ?

  hon dricker väl hur i helvete hon vill och det kan ni helt enkelt inte ändra på…

  jag tycker paow är sjukt mogen för att ha en sådan här framgångs rik blogg om man gemnför med dessie och kissie ink blondin bella.

  REN FAKTA HELT ENKELT !

 • Anonym

  lördagar är det som gäller,haha:)
  du är den mest omtyckta bland dessie,kissee,blondinbella,du är lätt mycket bättre!bättre att vara omtyckt tycker jag,!:D

 • Linna

  varje helg, vissa helger mer, andra mindre

 • johanna

  fredag – lördag varje helg (y)

 • LOVISA

  ÄRLIGT TALAT SÅ DRICKER JAG INTE SÅ OFTA. JAG KAN TILL EXEMPEL BARA DRICKA MIG FULL EN DAG PÅ HELGEN, INTE BÅDA. SEN UNDER VECKAN BRUKAR JAG ALDRIG DRICKA.
  KRAM

 • anonym

  dricker nästan varje helg! Ibland blir det två kvällar på en helg. Under sommarlovet hände det att det blev fyra kvällar under en vecka.. Men jag är aldrig stupfull!
  Jag fyller 17 år i november.

 • Anomym

  Jag är full nästan varje helg, kan vara 2 dagar av helgen då =/ Det är farligt men mår så jävla bra av det på något vis.. Har precis fyllt 16.

 • Anonym

  du är töntig som dricker alkohol

 • Josefin

  Ja du. Dricker kanske 2-3ggr i månaden. Beror på. Dricker faktiskt mindre nu än vad jag gjorde innan jag fyllde 18. Nu är det lixom inte så kul längre, när man vet att man FÅR göra det. Men man dricker för att det är gott och för att det är en social grej. Då det kan vara allt från ett glas vin till maten eller supa till ordentligt!

 • Anonym

  Inte konstigt att du är så korkad som du är när du driker så mycket och inte ens går i skolan!
  Det är ta mig fan synd om din paow! Du är sorglig!!

 • Elin

  Jag drack väldigt mycket förut, gör dock inte det längre eftersom att jag har tabbat mig två gånger och har fått åka ambulans så det har itne blivit någonting på senaste tid.
  Men jag dricker för tt det är gott inte för att bli full =)

 • malou

  jag dricker varje helg, ibland dricker jag mycket & ibland lite.
  liksom jag dricker inte för att vara cool eller så, utan för att jag tycker det är gott faktiskt. visst man kan ha kul utan alkohol med, men ibland sitter alkoholen pricken över iet!
  älskar att gå på fester sjuuukt kul, verkligen!
  men visst man måste ta det lugnt, och försöka lära sig sina gränser med alkoholen, men säger det till dig som jag säger till mig själv varje dag :
  MAN LEVER BARA EN GÅNG, GO FOR IT BABE!! 🙂

 • Parentes

  Alkohol är inte den enda drgen som förändrar ens personlighet, även om det finns värre nöjen man kan göra mot sig själv.

  Nåt som de flesta kanske inte vet är att t o m SYRE är att långsamt FÖRGIFTA sig själv.

  Nåt som man aldrig bör göra är ju att MOBBA andras livsval, oavsett vad de valt – oavsett om de valt nykterhet eller alkohol. (Däremot är det ju positivt att STÖTTA nån ut ur att leva negativt.) Personen man skall vara stolt inför är ju SIG SJÄLV, inte att använda sitt val som mobbingverktyg mot andra, och andras sätt att leva. Man lever bara EN gång, och ingen får möjlighet att testleva sitt liv, så att verkligheten blir PERFEKT. Man lever bara EN enda gång, så det gäller att det val man gör handlar om att njuta av livet I HARMONI med sin omgivning. Så ”enkelt” är det ju….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *