Som sagt. Man lär sig med tiden.

Titta på videoklippet och lyssna hur dum jag lät (är). Då jag var lite mer naiv, lite mindre allmänbildad och visste inte ens vad politik handlade om. Då jag bara störde mig på alla bråkiga utlänningar som bråkade och snackade roligt, fast det roliga var att jag störde mig minst lika mycket på ”svenskar” som betedde sig illa, men hade lite svårt att få fram vad jag egentligen menade.

Jag hörde att Sverigedemokraterna ville låsa in alla dessa ”blattar” och eftersom jag tog kontakt med en lite äldre tjej som fick mig att förstå vad SD stog för och jag tyckte att vissa saker lät toppen. Jag fick en hel del dumma kommentarer på det här inlägget, som jag egentligen bara menade väl med.

Det inlägget uppmärksammades på många nazist- och halvdemokratibloggar och ryktet spred sig fort. Tidningar hörde av sig, jag fick dödshot i min brevlåda. Folk ringde och till med och dödshotade mig. Mina utländska vänner började ta illa upp över det jag skrev. Men jag visste ju inte, jag hade inte lärt mig att jag ska försöka se saker från deras håll också.

Till slut så blev mitt hat mot dessa ”blattar” nästan på riktigt. Jag menade inget illa med det jag skrev egentligen, jag formulerade mig bara dåligt. Jag skrev att jag tycker att vissa nykomlingarna som kommer hit borde försöka att tona ner lite med sin kultur och sin religion och i alla fall låtsas anpassa sig. Men nej nej, då var jag tydligen en rasist.

Men nu är frågan, lät det verkligen så himla j*vla illa? För det är ju faktiskt så det är. Att i förorterna så förekommer det mer bråk – jo, för att det är mycket invandare på ett och samma ställe. Varför ligger det nötter överallt när man sitter på blåa linjen – är det för att svenskarna sitter och kastar dom på golvet?  Är det kanske ett problem som ingen vågar ta upp, och jag kanske var heeeelt fel människa att ta upp det?

Jag tycker att folk blundar för mycket för verkligheten som t.ex. det där med piercingar och slöjor. Att dom har svårare att få jobb. Jag fick bara en massa dumma kommentarer om att jag är oallmänbildad och borde gå i skolan? Men det är ju så det är i många fall, även fast det inte borde. Men istället så lägger folk ner sin själ i att vara emot och hata det när det bara är att acceptera.

Jag vet inte om det är jag som är på tok för lättsinnad och anpassar mig för mycket. (Notera att nu säger jag inte att det bara är invandrares fel, det är lika mycket svenskarnas fel som röstar på skeva partier. T.ex. som Socialdemokraterna som har ögonen förbundna och gör ett halvdant jobb med ALLT dom gör.) 

Aja, back to the thing. Nu har jag lärt mig att se saker från olika håll. Nu vet jag att många av dessa ”blattar” är den andra generationen, alltså födda i Sverige, som beter sig dåligt. Så att det där med att ”kasta” ut lär inte göra saker bätre. Jag har förstått det där med jämnlikhet, jag har försökt att se det ur sossarnas perspektiv. Fast det förstår jag inte. Det kommer att bli mer problem i Sverige då. Jag kan inte säga att jag är Sverigedemokrat, men med att dom vill prioritera äldreomsorgen istället för invandringen kan jag förstå vilket jag tycker borde vara en självklarhet.

Varför ta in fler invandrare som har svårt att anpssa sig och känner sig utstött av samhället som utgår ifrån att man måste lägga ännu mer pengar på dom. Varför inte åka ner till det
drabbade området med dom pengarna där man kan hjälpa så många fler
? Varför höja skatterna för dom som tjänar bra bara för att dom kanske har en bra utbildning och har lagt ned massa tid på att skapa bättre förutsättningar för sig själva? Det är en av dom sakerna jag inte förstår.

P.S. Så står inte SD för att kasta ut alla invandrare. Snarare tvärtom, hjälpa dom som redan är här att ha de bättre och ja, fokusera mer på t.ex. äldreomsorgen.

Lite osammanhängande inlägg, men hoppas ni förstår vad jag menar för att även om jag formulerar mig dåligt så borde en hyfsat allmänbildad människa förstå vad jag menar även om ni inte tycker likadant. Och en sak till innan alla dampar, hur skulle jag kunna vara rasist  när min pojkvän är chilenare och att min plastmamma är thailändsk? Jag får inte riktigt det att gå ihop… Sen så kommer det att vara lika oallmänbildade svin som vanligt som kommer att skriva ”bre horunge rasse jaoo” bara för att ha någonting att bråka om…

(Visited 38 times, 1 visits today)

367 Comments

 1. faye september 4, 2010 at 3:05 e m

  håller med dig helt.

  Reply
 2. elin september 4, 2010 at 3:05 e m

  jag kan itne tycka att du var dålig i intevjuen, det var vissa små saker som lät lite dumma, men i det stora hela så tycker jag att du uttryckte dig bra och förnufftigt 🙂

  Reply
 3. hanna september 4, 2010 at 3:13 e m

  håller inte med dig överhuvudtaget faktiskt.

  Reply
 4. maria september 4, 2010 at 3:16 e m

  Kolla gärna in mina egendesignade smycken =)

  Vingar, kors, klackringar m.m

  [email protected]

  Reply
 5. ahmed september 4, 2010 at 3:16 e m

  Okej antagligen eftersom jag är blatte helldre kallad utländsk så kommer du spotta på den här kommentaren

  att det är flest brott i förorten? hmm tänk om det skär mest brottslighet i hela stockholm i medborgarplatsen (kolla upp det)

  Sedan om att man ska försöka att asimilera eller ja bette sig svensk tycker jag inte man ska aldrig glömma vart man kommer ifrån!

  sedan hur välkommen tror du man känner sig när vi kommer till sverige så står det på löpsedeln MUSLIMER ÄR SVERIGES STÖRSTA HOT hur tror du man då känner sig?

  Det är dem muslimska länderna som styrs av koran som är muslimernas största hot eftersom det finns många (alla muslimer jag känner) som är väldigt vänliga, det finns bara massa myter.

  snälla paow du verkar vara en skön tjej men säg inte att vi gör mest brott som bor i förorten det är en väldigt liten del, sedan så är det olika typer av brott som händer det kanske är mer rån och sådant i förorten men i stan nämns det inget om alla ekonomibrott som skär runt stureplan alla brats som sniffar kokain kåta gubbar som köper ut ccigg och alkohol till unga tjejer.

  och sedan att det ligger nötter i tunnelbanan blåa linjen kan jag inte säga något om men jag kan säga varje gång jag åkt in i stan på natten hittar jag krossade glasflaskor och cigg fimpar i tunnelbanan luktar urin överallt är det då dom utländska som åker in och kissar ner och vandaliserar staden? nej tänk till lite innan du säger att det är mycket krimiallitet i förorten när det är ännu mer i stan. jag är inte rasist mot ågon blattar beter sig förjävligt men det gör svenskar också.

  Reply
 6. Anonym september 4, 2010 at 3:18 e m

  Håller med dig helt och hållet. du är inte rassist för du har en åsikt.
  du har en jätte fin blogg!

  Reply
 7. Amanda september 4, 2010 at 3:22 e m

  Håller helt med dig! De som inte håller med kan inte ha ögonen öppna 🙂

  Reply
 8. Philip september 4, 2010 at 3:23 e m

  Nu får du ta och ge dig flicka lilla. Du är tillsammans med en halv chilenare och vill stödja ett parti som vill begränsa invandringen och göra det svårare att bli svenskmedborgare med mera. – Jag undrar vad Hugo tycker om de. Och eventuellt när/om han blir hemskickad.

  Står man för något så ska man göra det fullt ut.

  Svar: Hej Philip Hjärndöd! Har du någonsin satt dig in i vad Sverigedemokraterna vill? Det ska inte skickas hem någon, det ska inte bli tvärstopp på invandring, men det ska bli ändring på en del saker… Förklara varför Sverigedemokraterna har väldigt gott om folk med utländsk härkomst som jobbar FÖR dom om SD nu vill kasta ut alla utlänningar…? Det är bara du som inte fatar och inte orkar engagera dig och som har gått på vänsterpropagandan mot SD.

  Reply
 9. linda september 4, 2010 at 3:31 e m

  Jag håller verkligen med dig! Du är verkligen skitcool Paulina. 🙂

  Reply
 10. Nat september 4, 2010 at 3:32 e m

  Inser du hur många av de människorna i Sverige som har pengar egentligen föddes med silversked i munnen? Det är pappas pengar dom lever på. Och att höja skatten för att få gratis tandvård och billigare sjukvård är något självklart i en välfärdsstat som Sverige. Oavsett vilket parti man tillhör.

  Att du stödjer SD är egentligen ganska logiskt då 90% av deras väljare är ungdomar som inte fyllt 18 och folk som är lågutbildade. Jag menar, du har inte ens gått klart skolan, hur ska någon kunna ta dig på allvar? Dina framtida jobb ligger snarare i din pappas händer då ingen skulle vilja anställa någon med så grymt dåliga meriter. Men självklart, att leva på sin pappa anser många är okej. (Hoppas du inser sarkasmen, googla ordet om du inte förstår) Förstår inte hur du kan komma med några som helst politiska budskap med tanke på ditt tunnelseende när det kommer till invandrarfrågor, din själviskhet när det kommer till skatter och din silversked du så bekvämt har i munnen.

  Jag hade skämts om jag haft dig som dotter.

  Svar: Du ska nog koppla in hjärnan innan du skriver – ”90% av deras väljare är ungdomar som inte fyllt 18”, du vet att man inte får rästa och därmed bli väljare innan man fyllt 18, så du bör kanske fundera lite mer på det.

  Vad vet du om mina meriter mer än det du tror dig veta efter några minuter på min blogg?

  Det är du som tycker att jag har tunnelseende, det är just det som är problemet – din egna oförmåga att acceptera andras åsikter. Och ja, det är riktigt att jag inte anser att man ska straffa dom som arbetar hårt i vårt samhälle med höga skatter, det är bara vansinnigt eftersom det gör att man stryper viljan att jobba hårdare. Dessutom är det korrekt att jag har haft det ganska bra tack vare mina föräldrars engagemang, men i din värld ska dom straffas med högre skatter då?

  Ta du och kravla dig ned i ditt hål och skäms på för att du själv inte presterar något vettigt i stället.

  Reply
 11. hata paow september 4, 2010 at 3:32 e m

  Hora

  Reply
 12. Anonym september 4, 2010 at 3:33 e m

  Hatr du utländskar??

  Reply
 13. bonie september 4, 2010 at 3:35 e m

  ahmed din kommentar var verkligen bra !! Paow har du inget svar på det ?

  och är du hjärdöd eller.. hur blind är du egentligen.. eller döv??.. tror du att de kommer nöja sig med att stoppa invandringen !! det var såhär andravärldskriget började..

  tyvärr så är du en obildad liten flicka som inte fattar någonting… du framställer ju dig själv som en sån .ibland är det bästa sättet att hjälpa en att ta in dem i landet… haha tror du verkligen att skicka pengarna till landet hjälper någonting.. och du skrev ju innan att SD(och du) vill lägga pengarna på äldreomsoorgen.. ljuger SD (du) ?

  Av det som står överallt så har äldreomsorgen det ganska så bra…

  svara gärna 😉

  Svar: Du är tyvärr förd bakom ljuset. Äldreomsorgen i Sverige är dålig. Dom gamla betalar vansinniga summor, men får inte den hjälp dom behöver på ålderns höst. Skatteintäkterna används till annat.

  Jag tror på att hjälpa folk. Jag hjälper alltid när jag kan. Jag tror på att hjälpa folk som har det dåligt i sina hemländer på palts i deras hemländer. Dom flesta som kommer till Sverige kommer hit för att situationen är dålig hemma – ändra på den då! Där ska vi lägga pengarna och hjälpen. Sedan kommer det inom överskådlig framtid att finnas behov av att ta emot folk som inte kan hjälpas på pats, men då ska vi också göra det ordentligt och inte släppa dem vind för våg i ett bidragsberoende här i Sverige.

  Att påstå att SD kommer att ändra sin politik och bli nazister så fort dom kan är lika begåvat som att säga att Vänsterpartiet kommer att införa kommunistisk diktatur under kamrat Ohly om dom får lite mer att säga till om. Du kanske tror på tomten också? Läs sedan på om hur andra världskriget började så kanske du blir förvånad…

  Reply
 14. Anonym september 4, 2010 at 3:36 e m

  För din pojkvän och plastmamma inte är muslimer och dom tar inte åt sig lika mkt?

  Reply
 15. J september 4, 2010 at 3:39 e m

  Asså Paow jag tycker att di blogg är jätte bra, Men snälla sluta skriv om politik för det är inte din grej. n
  Du får jätte gärna ha din åsikt men jag går iaf inte in på din blogg för att läsa ett inlägg om politik

  Reply
 16. --- september 4, 2010 at 3:40 e m

  Håller absolut med dig Paulina. Jättebra skrivet.

  Reply
 17. --- september 4, 2010 at 3:41 e m

  Håller absolut med dig Paulina. Jättebra skrivet!

  Reply
 18. k september 4, 2010 at 3:42 e m

  Jag tycker exakt samma som du och tycker inte du ska förklara dig som naiv i intervjun..De ÄR för mycke utlänningar nu..Och Ahmed att ni inte känner er välkomna är en kass bortförklaring för att inte följa sveriges lagar? De jag tror att Paulina menar , iaf vad jag tycker så är de så att skulle vi komma till era land skulle vi KVINNOR inte kunna gå lättklädda i värmen, Nää ist ska vi svettas under varma slöjor eller åtminstonde helt täckande kläder.Tycker man kan ta seden dit man kommer att ha slöja är samma som att ha rånar luva! Du ser inte om de är man eller kvinna..Sen bara ett tecken på att ”ni” utlänningar ”ställer till de” är väl bara att kolla tillbaka i tiden i sverige då kunde man va ute hur sent som helst, gå vart man ville göra i stort sätt som man SKA kunna göra i sitt egna land men nu nää man kan inte va ute när de är mörkt då blir man rånad,våldtagen,nerslagen osv. OCH JAAA de är svenska också MEN de är mest utlänska.De blir kultur krock så bäst för alla är väl att slutar ta in mer och tar hand om ALLA ni som redan är här för att NI ska kunna ANPASSA er efter sverige!

  Reply
 19. Lisa september 4, 2010 at 3:42 e m

  Du förstår inte hur mycket jag skäms över att vara svensk när jag läser din blogg. DU är totalt inkompetent i alla frågor du uttrycker dig om och jag förstår inte hur man som person inte förstår när man har fel? För det har du. Du kan INGENTING. Du vet inte hur många invandrare som kommer till Sverige, du vet inte deras bakgrund, du vet inte varför krigen/oroligheterna har skapats och du vet inte att Sverige har en del i det. Din mamma är thai och din pojkvän är inte etniskt svensk, sen ska du rösta på SD? Om inte det är motsägelsefullt så vet jag inte vad.

  Reply
 20. Johanna september 4, 2010 at 3:44 e m

  gillar din blogg! Ååh fick tips av en läsare och köpte en Vogue tavla på nordicarthouse.com.. Jättefina tavlor om man gillar Franska Vogue.. kolla in! Kram

  Reply
 21. Anonym september 4, 2010 at 3:44 e m

  håller med dig paow, det är ju sant det du säger!

  Reply
 22. Linnéa september 4, 2010 at 3:49 e m

  Jag håller med dig, halvt. Jag tycker invandringen kanske borde dras in på mindre. När jag sitter på spårvagnen i Göteborg är de flesta invandrare. MEN, förorten är inte bara där det bor invandrare, jag bor i en förort, fast man kanske inte tänker på det, för det är ett av Göteborgs finaste områden.

  Min mamma jobbade på volvo ett tag då med stresshantering med personalen, det var en man som kom från Egypten som jobbade i lagret. Han var allergisk mot damm så det var därför han pratade med mamma, han hamnade på lagret för han inte var speciellt bra på Svenska. Innan han flyttade till Sverige så var han en högt uppsatt ekonom, när han kom hit så fick han ingen chans att lära sig svenska utan blev direkt nersatt på lagret. Tänk på vad invandrare får jobba med, taxi, buss, pizzeria, lager, tobaksbutiker. Om de fick lära sig svenska kanske de hade varit mer respektfulla mot vårt land, men egentligen ger vi dem inte en chans. Och jo, där det sker mest brott och så vidare är i Göteborg i Bersjön, Angered, Biskopsgården. Men även mitt i centrum.

  Svar: Du har säkert rätt i det, men du har fel i att dom inte får en chans att klära sig svenska för det får dom, flera år om så behövs för att lära sig svenska, men många vill inte inte ens försöka…

  Reply
 23. ?? :S september 4, 2010 at 3:51 e m

  Jag är själv inte svensk men jag fattar vad du menar typ.. men min fråga är om du kunde rösta nu skulle du röstat på SD?!

  Reply
 24. hanna september 4, 2010 at 3:53 e m

  håller med dig

  Reply
 25. Julia september 4, 2010 at 3:53 e m

  Hej! folk kan oftast tro att brotten i sverige har ökat sedan invandringen. men saken är den att det faktist är tvärtom. Brotten har minskat medan invandringen ökat, en liten tankeställare va? Och jag kritiserar inget i ditt inlägg, du får tycka precis som du vill, vilket alla andra också får, för vi har yttrandefihet i sverige. kram , Julia

  Svar: Hej Julia! Du får gärna försöka visa med statistik det du påstår… Det som jag dessutom hävdat är inte mängden brott i samhället totalt, utan fördelningen mellan svenskar och invandrare i brottsstatistiken. Där är det faktiskt skillnad. Läs på innan du försöker slå tillbaka…

  Reply
 26. maria september 4, 2010 at 3:53 e m

  Heja heja dig lilla Paow, du kommer att gå långt här i livet! 16 år men redan så klarsynt, imponerad att du inte låter dig tystas av vänstermaffian. Ha det bäst. Kramiz M

  Reply
 27. lizz september 4, 2010 at 4:01 e m

  Nja fortfarande inte så värst insatt (eller allmänbildad) va, men på vägen iaf så fortsätt lära.

  Reply
 28. J september 4, 2010 at 4:01 e m

  ”Moderaterna står väl mellan högern & vänstern? därför ska jag rösta på dem”

  udden av ointelligens.
  bra att du vet vart partiet du tänker rösta på står.

  jag fruktar din artonårsdag.

  Svar: 😉

  Reply