Panik av ekonomi?

I betalt annonssamarbete med Alltomsmslan

 

Är du en sådan som jag varit under vissa tider – att man får panik bara av att tänka på ekonomi, pengar och sparande? Jag har aldrig riktigt varit den personen som aktivt arbetar med mitt sparande, men har under den senaste tiden fått upp intresset för det. Jag, och riktigt många vänner med mig, tenderar att glömma bort sparande och ekonomi i allt annat som händer i vardagen. Man vill unna sig någonting härligt och ha roligt – men samtidigt vill man förstås se till att ens ekonomiska framtid ser hyfsad ut, utan att sitta och räkna på varenda inköp krona för krona.

 

Jag har en del gamla bekanta vars ekonomi har körts totalt i botten på grund av att man inte haft koll på sina intäkter och utgifter, samtidigt som behovet av snabba pengar ökat. Vissa har hamnat i skuldfällor, belånat sig utan vidare omtanke och helt enkelt fått det riktigt trassligt. Ett lån är i grund och botten ingenting märkligt, givet att man har koll på omständigheterna vad gäller ränta och återbetalningstid. Det viktiga när det kommer till lån är, utöver det uppenbara att du har förmågan att återbetala lånet, att du ser till att jämföra. Många långivare har en del ganska obehagliga halvt dolda avgifter som kan komma som en rejäl överraskning när fakturan dimper ner i brevlådan. Jag uppmanar förstås ingen att låna, – särskilt inte om du har en komplicerad ekonomisk tillvaro till vardags – men om du gör det så är min starka uppmaning att du jämför innan du klickar på knappen för att ansöka. Vissa lån beviljar alla som du kan läsa om här: alltomsmslan.se/sms-lan-som-beviljar-alla, och andra lån har högre krav.

 

Under 2021 har jag lovat mig att inte längre få panik av ekonomi – utan bara försöka ha ett sunt förhållningssätt till det. Jag vill dels skala upp mitt sparande, göra mig av med onödiga saker och prylar – samtidigt som jag förstås inte glömmer bort att leva och göra saker som gör mig glad. Har du som nyårsmål att ta tag i ekonomin?

(Visited 2 067 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *