Ngn som har ngt tips ?

Vi har tydligen rakta kopa en sjukt aggresvi hund. Inte mot mig for att jag ar den som "bestammer" ,… Men mot anra i familjen sa ar han sjukt javla elak, han morrar och bits. Man ska tydlgien trycka upp hnom mot vaggen och skrika lite, det var vad en hundtranare sa till oss… Hum, ngt som har ngt mera tips ? For att nar han vager 50 kilo sa ar det nog inte lika kul med en aggresiv rottwailer ?


Min elskling blir sa stor snabbt.

Posted in: Livsstil
Kommentarer (103)

You might also like

Alexandra Nilsson - Perfekt höstdag med hundarna Alexandra Nilsson - Lanseringsfrukost Alexandra Nilsson - Testar magnetfransar Alexandra Nilsson - Fler bilder från eventet..
 • paulina

  vad heter dessies blogg?

  SNÄLLA SVARA PÅ DEN HÄR

  KOMMERNTAREN. PLUS ATT

  DIN BLOGG ÄR GRYMT BRA

  PUUUSSS 🙂

 • Wraith

  Vem faan var det som sa att ni skulle trycka upp den mot väggen och skrika? Du kan fan inte vara seriös.

  Vill du att hunden känner sig osäker och hotad kanske? Jag skulle tro att det kan locka fram ännu mer aggressivitet mot människor. Och avliva honom inte, som folk verkar göra så fort hunden mår psykiskt dåligt.

 • juliasbullar.blogg.se

  Du ska vara så jävla sträng mot hunden, vi fick en valp hem hit efter nyår. Om man inte gör det så ska den bestämma över er alla andra, var sträng. och säg NEJ, och inte hålla på att byta ord osv.

 • MiCKiE

  Vad stor han har blivit!! :O

  Mitt tips är att vara bestämd. Eftersom att han är så liten o inte är farlig så ignorera honom då han är "elak och dum" … Svårt det där. :/

  Lycka till!

 • Anonym

  Är nu dumma i huvet ? hoppas någon kommer och händerta eran hund !!! vem fan är det som säger att man ska gapa och trycka upp hunden ? tror ni han fattar det !! dumma jävla idioter !!

  det räcker och säga NEJ ! och ignorera han sedan ! om du uppfostrar hunden på det sättet kommer han bli som ni gör han….alltså agressiv !! man blir fan mörkrädd när man ser sånna idioter som er !! det är inte en jävla 08 ni uppfostrar !? hoppas han biter er riktigt illa så ni får rabies !

 • Anonym

  Du är ju inte klok, trycka upp en liten hundvalp mot väggen och sedan skrika åt den? Lär dig att ta hand om en valp innan du köper en!

 • Jeanette

  Man ska ta tag vid hals/nacken med tre fingrar och ta ner den på golvet (inte hårt). Det är så en tik gör mot sina bebisar. Svårt att förklara här men dom hamnar i underläge och lär sig!

 • Anonym

  Var bestämd, såfort han gör fel, säg till honom då, ordentligt, sen är det naturligt att han bit s och så eftersom han är liten, men de får ju inte gå över styr.

 • Anonym

  Hej!

  Har en rottweiler jag också här hemma.

  Nummer ett är att aldrig någonsin visa eller ens känna rädsla för den.

  Sen så är rottweilers den näst skarpaste vakthunden. Den MÅSTE veta vem dens ledare är. Vilket då är du!

  Ett tips är att när den håller på som den inte får göra så lägg den på sida på golvet, och så håller du den så tills den är lugn. Så gör tikar med deras valpar!

  Sen så är ju valpar lite knasiga också. Dom nafsar och håller på. Det brukar gå över. Men du måste fortfarande visa att det är fel.

  Läs på internet eller köp en bok om hundars beteende. Det mesta är bara logiskt tänkande!

  Du får gärna maila om du behöver tips. Jag har både rottweiler och amerikansk bulldog, så jag vet!

  Men den ska ända veta vad den får och inte får göra.

 • Anonym

  lyckat att köpa en hund som har rabies från thailand.

 • Anonym

  OMG! så fukkat söt ;o har också en rottis:)<3

 • Anonym

  OMG! så fukkat söt ;o har också en rottis:)<3

 • ebba

  Nypa i örat är det ända som funkar på min hund, men han är ju bara valp,det är lixom hans sätt att leka och så måste dom andra i familjen visa sin kärlek och kunna säga till också. Lycka till 🙂

 • maya

  blir sur över alla tips jag såg folk skrivit, vi hade oxå SJUKT agressiv hund, de blir lätt så när man tar den från mamman för tidigt!! Min pappa är tränare å har vänt många hundar från agressiva till underbara, ett tips är (låter töntigt men sant) när du ställer fram maten till honom, får han inte ta den, låssas att du äter utav den å kommer han i närheten putta bort honom (INTE HÅRT!!) du ska visa att du är högre i rang än honom, han får INTE tro an bestämmer, sätt regler, inte elaka eller hårdhänta, småsaker, som de jag sa om maten, och t.ex han får vänta till sist när ni ska gå in i huset, ignorera honom när han försöker få uppmärksamhet (svårt jag vet man vill bara gosa sönder dem) men såna här småsaker kommer hjälpa, håll STENHÅRT på reglerna, det kommer bli bättre om du bara ser till att ALLA följer reglerna och ingen "fjäskar" för honom.. låter kanske lite löjligt, men det hjälper, kört den metoden med mååånga agressiva hundar!! lycka till!

 • Wraith

  Svar: Öh, vad läser du med? Jag har inte för en sekund påstått att jag är hundexpert, det räcker med att ha haft hund ett tag för att fatta direkt att det där är precis fel metod.

  Hört talas om Cesar Millan? Tror du isf någonsin att han skulle förespråka det där sättet?

 • ` isabella sz

  Man ska vara sträng och bestämd mot den.

  Och säger man till den så ska man inte börja fjolla med den om den skulle börja gnälla och pipa, bara för att man tycker synd om den.

 • Lindah

  Varje gång han gör nått dumt så kan man ta en sån här sprutare som sprutar vatten och spruta på den för de gillar den inte och då vet den att om den skulle göra fel så får den ett sprut och om det inte funkar med vatten så ska man ta nått annat äckligt, typ ättiksprit. ciao!

 • ` isabella sz

  Men trycka upp den mot väggen och skrika ska man inte göra.

  Det räcker att man tar tag i nackskinnet (om den hoppar så trycker man ner den) Och säger NEJ, lagom högt och bestämt så att hunden fattar. Efter ett par gånger lär hunden sig att Nej är ett ord man använder när hunden gör fel.

  Däremot ska man inte använda hundens namn tillsammans med något negativt som, Nej rolex, då får hunden in i huvudet att det också är något dåligt, så när man vill belöna hunden, använder man namnet 🙂

 • Louise

  Hej! Ett bra tips är Ceasar Millan, antingen kolla på hans tv-serie eller köpa hans bok. Han förklarar allt så man verkligen fattar. Man ska inte skrika åt hundar för de förstår inte skillnaden, man ska vara bestämd och använda kroppsspråket. Antar att du ska ha med dig vovven hem till Sverige och då kan det vara en bra grej att gå på valpkurs på en hundklubb. Hoppas det är till hjälp:)

 • Anonym

  det där med att trycka upp hunden mot väggen och skrika tror jag inte alls skulle vara till någon hjälp. det är en valp och den lär sig inte bättre om man är agresiv själv. det räcker med att vara bestäm och även vara norgan med att skilja på lek och träning. det är nog viktigt att lära hunden redan som valp vem det är som bestämer. ett tips är att gå på en valpkurs med din hund. då lär sig både hunden och än själv väldigt mycket.

 • Lady Humpalot - fun & fearless

  Vad är det för efterblivna idioter som kommenterar här? KLART SÅ IN I HELVETE ATT MAN SKA VARA BESTÄMD MOT EN HUND (!!!). Hundar är flockdjur, de försöker alltid klättra i rangordningen & det är precis det hennes hund försöker göra genom att vara aggressiv mot de andra i familjen för den anser sig stå högre i rang än dem! Det enda sättet är att visa att den inte är det är att vara konsekvent & bestämd & inte ge efter! & med tanke på att det är en rottweiler som kommer bli sjukt stor måste man ta itu med problemet nu innan den är så stor så den kan göra någon illa på riktigt. Ifall han morrar så är det bara att ta han i nackskinnet, lägga ner honom på sidan på golvet & hålla fast honom tills han lugnat ner sig & anser sig besegrad. DET ÄR FULLT NORMALT BETEENDE om ni studerar hur hundar beter sig i flock så ser ni att det är precis så flockledaren skulle gjort om hunden betett sig uppkäftigt mot honom. Hunden mår inte dåligt utav det här, det är naturligt beteende för dem.

 • emelie

  visa vem som bestämmer! men absolut inte tycka upp honom/henne mot väggen den som har sagt de är ju sjuk.. Om den biter tryck lite om nosen och säg till på skarpen, eller om den biter så gör ett högt pip-ljud som hundar själv gör när de gör ont då förstår dom, eller så när han biter på kan ni ge honom ett ben som ett alternativ för de kan ju vara så att de kliar i hans tänder och de är viktigt att ha ett tuggben. Men de är viktigt då också att ni inte leker med honom med era händer asså stirrar upp hunden med händerna för då biter den och då kan man inte säga till honom för då tar ju hunden de som att de är förbjudet att leka.

  lycka till.

 • michaela

  Ta den i nackskinnet och tryck ner den lite lätt så den ligger på sidan som hundar brukar göra och säg sluta osv. Dom kan pipa lite men det är för att dom blir ledsena och för att matte skäller på den och så 🙂

 • Amanda

  Ni ska INTE trycka upp den mot väggen. Ett tips är att titta på Ceasar Milan när ni kommer hem (om nu hunden följer med). Gör ett plötsligt ljud eller stöt till den i sidan snabbt samtidigt som ni gör ljudet och ge inte upp förrän den slutat. Alla ska göra detta i familjen.

 • Misslyyckad´

  din familj som hunden är aggresiv mot, dom måste visa att det är dom som bestämmer, och dom ska visa att han gör fel, tex ta han i nackskinnet skälla ut han lr vafan man gör sen låta han va o kolla om han gör om det sen om han gör om det fortsätter man bara 🙂

  Söt din hund är måste jag säga, min syster hade en rottweiler, sötaste hundarna som finns.

 • sarah

  håller med Lady Humpalot – fun & fearless, hundar är flockdjur som måste veta sin plats i familjen. och även om den är en valp så får den inte bete sig aggressivt. men samtidigt är din hund en valp som kanske kkommit upp i trotsåldern (?) vet inte hur gammal den nu är men.. Säg till på skarpen och hunden hör ditt tonläge på rösten, dom andra i familjen måste göra det också!!

 • Elin Calles

  Tror för det första att din lilla valp är uttråkad och behöver aktiveras. Kan ha fel, men jag har fått en bild av att han får vara själv väldigt mycket? En så pass liten valp ska aldrig behöva vara själv, om man känner den MÅSTE vara själv har man skaffat hund i fel situation. Men glöm det där som din hundtränare sagt angående skrika och trycka upp mot väggen. Valpar är tuffa, rasen ni valt är TUFFA! Men säg Nej! när han morrar om han inte lyssnar lägg ner honom på sidan och vänta tills han slappnar av:) Lycka till!

 • Ellie

  Var bara allmänt bestämd, ge inte efter när den sitter och tigger eller drar i kopplet eller gör allmänt dumma saker. Var bestämd på det du tycker mot den och biter den så bit den i örat eller ngt, då fattar dom för det gör dom på varandra 🙂

 • Elin

  Det är superviktigt att du sätter regler nu redan från början, då de är lättare att forma hunden precis som du vill.

  När han gör fel så lägg ner honom på sidan o låt han ligga tills han har blivit undergiven d.v.s när han har gett upp och är lugn.

  Ordet "Nej" är oxå viktigt att du lär in, bästa sättet är att första gångerna skrika "NEEEEJ!" högt och typ stampa med foten samtidigt. Senare kommer det räcka med att du säger "nej" med ett vanligt tonläge och han kommer ändå förstå.

  Motion, diciplin och kärlek är vad en hund behöver.

  I sverige på måndagar kl 20:00 på tv4+ går ett hundprogram som heter "Mannen som talar med Hundar" av Ceasar Millan (dog whisperer) han är grym, kolla gärna på det när du kommer hem.

  Lycka till (:

 • Josefine

  Därför man ska tänka till lite innan man köper en Rottweiler. Smartass. Har du haft hund innan? Om inte så är en Rottweiler verkligen ingen lämplig första hund.

 • Anonym

  Man kan ju inte köpa en rottweiler som första hund,det borde du förstå, och den där hunden med en liten valp , när du aldrig har haft hund förut ? Det är väldigt dumt mot hunden. Iallafall tryck verkligen INTE upp hunden mot väggen , då känner den sig hotad och osäker , och kommer känna sig tvingad att bitas och bara bli mer aggressiv , säg istället till den ,bestämt , och beröm den MKT när dne gör rätt! KJAg tycker din blogg är bra och du verkar snäll och så men jag tycker du borde tänkt över det där med hunden mer..

 • Jennie

  den som hunden morrar mot ska lägga ner hunden på rygg tills den slutar morra och med stabil,lugn men bestämd röst säga typ "fy" eller "nej"

  när den slutar morra så kan ni säga med lite mjukare röst bra och släppa hunden men ni får inte vara jätteglada då direkt mot hunden för då kan den tro att den blir förlåten jättelätt.

  ni kan också direkt när hunden morrar eller bits låsa in den i ett rum och låta den sitta där ett tag. och sen när den kommer ut så kan ni nonchalera den lite.

  ni får inte skrika för då blir det bara värre och hunden kan bli mer aggrisiv, utan man ska vara lugn,stabil och bestämd när man pratar med hunden.

  hoppas det här hjälper:)

 • Elin

  Ohh sheet , riktigt jävla söt ! 😀

 • S &P

  Hejsan,

  att trycka upp hunden i väggen är inte något bra alternativ!

  Om du beskriver mer på VILKET sett han är aggresiv så kan vi gärna hjälpa till..

  Skriv till: [email protected]

 • Anonym

  mm. säg alltid till en gång försiktigt först. Sedan om den inte lyder ta i, men skrik inte. använd mörk röst. Hunden ska aldrig få äta från bordet. om den skulle göra något sådan skäll ut den. om den gör något bra ge den godis eller liknande. För att den ska bli mindre aggresiv och mer vänlig, lek och kela med den. Lämna inte hunden ensam mer än en timme. För dom klarar sig inte ensamma när dom är så små.

 • Anonym

  Jo min kompis hade hund. Hennes mamma hade gått på hundkurs. vilket du oxå borde har gjort innan du skaffa hund… men allafall så gjorde hon det. Så du kan trycka ner den om den gör så och ryta till. Det skadar inte, men glöm bara inte att berömma den. Det är den mest väluppforstrade sötaste hund jag känner.

 • Anonym

  rottweiler till sig är en hundras som är ganska tuff! Som valp så ska man verkligen inte trissa upp den eller något sådant. Visst man vill ju leka med sin hundvalp, men så fort du och din familj gör det så måste ni alltid "vinna kampen" eftersom ni bestämmer över hunden. När jag var liten så hade vi en hund som var aggresiv mot allt och alla förutom familjen och vi blev sedan tvungen att avliva henne. Därför är det bra att du agerar så fort den morrar, visar tänderna osv.. och gör något åt dens beteende nu när den är valp! hoppas det går bra!

 • Anonym

  Kommer du ta med hunden tillbaka till Sverige eller kommer du att lämna den i Tailand? :O

 • Anonym

  Var sträng mot hunden det är det bästa sedan så är det ju väldigt bra att gå på hundkurser med speciellt rottisar 🙂

 • "Hundägare"

  Skrika ska du inte göra, då blir de mer agressiva.

 • Jenny

  Det hjälper INTE att skrika åt hundar.. Lägg han på sidan på golvet och låt han ligga där tills han blir lugn och "undergiven" igen. Ett tips, kolla på Cesar Millan. Programmet eller hemsidan. Han är typ den bästa hundtränaren i USA eller bland de bästa i världen.

  Men som sagt, inte skrika. Och tror inte att trycka upp han mot väggen inte heller är så bra utan golvet är mer passande..

 • Linnea

  Jag har också hund..

  Den rasen som du har är en ras som bara vill ha en som bestämmer, vilket kan göra att de blir lite aggressiva mot andra.

  Men du ska inte skrika utan säga till med mer bestämd och mörk röst och sen ska du nypa till i t.ex. ljumsken eller trampa lite lätt på tassarna.

  Sen kan du lägga honom ner på på rygg och säga åt honom bestämt att stanna där tills du säger att han får resa sig, lyder han inte, lägg till baka honom och gör om det. Det är viktigt att visa att det verkligen är du som bestämmer.

  Men du får se till så att de personer som han blir aggressiv mot inte fjäskar eller vad man ska säga.

  Hoppas mina tips hjälpte lite alla fall

 • MMM

  Hundvalpar bits och håller på så när dom e valp för de klias på tänderna.. så ha massa leksaker som han kan bita i istället och sen va sträng och säg NEJ när han börjar bitas på kläderna elr nånting.. om du trycker upp han mot väggen då ere mer säkert att han blir aggresiv när han blir stor för då kommer han känna sig osäker!

 • Emma

  men vem har sagt att paulina HAR tryckt upp hunden mot väggen och skrikit på den? hon skrev ju bara att en hundtränare hade sagt det…

 • Felidis - fabulous life & fashion,välkommen!

  kom ihåg att det fortfarande är en valp, och valpar som sagt biter för att det kliar i tänderna. Men när han morrar och blir otrevlig så lägg ner honom på golvet med bestämda tag ( då hunden känner sig underlägsen / du har vunnit) Det krävs träning hela tiden & använd då samma metod, inte flera! Somsagt är det ju en valp och hunden kommer ändra sig när han blir äldre, bara du är tydlig i början och visar din regler. Skrik inte åt en hund 🙂

  KRAM

 • hanna

  Lär han snabbt innan han blir större. Och när han gör något bra så belöna honom med hundgodis så vet att han att när han uppför sig får han belöning. Eller kastrera han, det brukar göra hundar lugnare faktiskt. Annars e det bara och sälja han? Inte bra att ha en hund i hemmet som är vild`

 • Anonym

  Du ska INTE trycka upp honom mot väggen! Det gör att hunden blir rädd & aggresiv. En valp är busig,den bits för att det kliar i tänderna osv 🙂 vHjälper inte det får ni ta kontakt med en annan hundtränare.

 • Isabelle

  Det bästa är om ni absolut inte säger "fy" eller "nej". Kör med positiv förstärkning istället (sök på google för att hitta mer information om positiv förstärkning). När valpen visa aggressivitet, vänd honom ryggen! Det är så andra hundar skulle ha gjort. Så när valpen kommer morrandes, vänd honom ryggen, titta inte på honom och säg inte ett ljud. Med detta visar du ungefär "back off, jag bestämmer och du ska sluta morra". Funkar inte detta är det säkrast om ni söker upp en bra hund psykolog eller går valpkurser med honom. Lycka till med valpen (och hoppas att ni vet vilken ras ni gett er in på…)

 • andrea

  Du ska inte göra det hundtränaren har sagt till dig.

  Men du kan ju börja att träna hans tålamod vid matskålen,dörren,inte gå upp på möblerna när han vill, han måste bli inbjuden och han ska gå därifrån när du vill.

  Men ett superbra tips är att se mannen som talar med hundar,han är så sjuktbra, gå in på hans hemsida o titta på hans videoklipp.

 • Anonym

  nej det ska du verkligen inte göra, vi säger att han morrar och bitts mot din pappa tex, så ska din pappa visa att han bestämmer gå fram till honom och gå över honom så han ligger i mindre "rang" eller vad man säger så ska han morra tillbaka, och om han bats slå han på nosen( men inte för hårt dom är jätte känsliga där) och morra, så ska din pappa göra så, för hunden ska alltid ha lägst rang i famlijen, sen om han nu morrar på din pappa och han morrar tillbaka, så ska inte du ynkla honom och tycka synd om honom, låt han känna att han inte kan bete sig så, och det viktigaste, en hund är en hund inte en männsika, dom förstår inte när du säger tex "sluta" i vanlig ton , det bästa du kan göra va bestämd hela tiden, visa att det är du som styr, annars kan det sluta dåligt, hoppas det går bra 🙂

 • M

  Jag har en liten chihuahua och som alla vet är dom väldigt aggresiva, tror att dom e bäst störst och vackrast osv. De jag hat fått lära mig av valpkurs är att varje gång hunden bits,morrar och skäller ska man först ignonera för de enda dom vill ät att få uppmarksamhet. om inte de hjälper med att ignonera ska du så fort som möjligt när själva handlingen händer dra till i nackskinnet, det är även så deras mammor fostrar dom. De viktiga är att göra de precis när din hund gör fel och att inte bara du uppfostrar han utan alla i din familj.

  lycka till 🙂

 • Anonym

  ta tag han i örat, tryck inte upp han mot väggen , de e de sissta du ska göra, ta tag i hanns öra och ryt mot honom, ta inte tag skit hårt utan lite halvhårt

 • Anonym

  ta tag han i örat, tryck inte upp han mot väggen , de e de sissta du ska göra, ta tag i hanns öra och ryt mot honom, ta inte tag skit hårt utan lite halvhårt

 • Anonym

  ta tag han i örat, tryck inte upp han mot väggen , de e de sissta du ska göra, ta tag i hanns öra och ryt mot honom, ta inte tag skit hårt utan lite halvhårt

 • Anonym

  han bits ju för de kliar i hans tänder för han e en valp ju, ocj seriöst, e du helt dum i hvudet eller?!! trycka upp han mot en vägg och '' skicka lite '' hör du inte js hur de låter?!!, HAN E EN VALP!!!, ta tag i han i örat lite halv hårt och ryt mot han sen ignorerar du han bara, han e ingen människa om du tror de?,

 • Anonym

  skulle kunna tro att hunden vaktar dej, eller det beror på omständigheterna.

  Dom som han morrar mot ska inte rygga tillbaka elr visa sig rädda. Det gäller bara att visa att man inte viker undan. och någon annan i närheten ( t ex du elr någon som inte är utsatt för tillfället) ska inte börja skrika. Då tror hunden bara att den får stöd från andra. Det är en konflikt mellan den ''utsatte'' och hunden. Jag håller med personen som skrev den senaste kommentaren. Skulle bara lägga till lite annat. efter att du sagt åt den ( som i den senaste kommentaren ) lägg gärna isäng hunden. och låt den inte resa sig. Du kan låta den ligga ett tag och sedan kan man visa att hunden är förlåten genom att stryka den lite lätt och säga varsegod med en vänlig röst. Men kom ihåg att när du lägger hunden ska du vara bestämd.

 • Anonym

  menade att jag håller med om att det kliar i munnen.

 • Anonym

  Min kusin hund är så.. asså det här kanske låter strängt.. men man ska typ putta på hunden, inte hårt men lite så den förstår att det är du som bestämmer och sen om den morror så ska du dra i huden vid nacken.. visst det låter strejkt men det funkar. 🙂 Kommer du ta med honom till Sverige ? 🙂

 • Emma

  Jag har gillat din blogg tidigare men nu börjar jag ju seriöst undra om du är helt frisk i huvudet. För det första skulle jag aldrig bara köpa en hund från nån gata i Thailand. Den kan ha vilka sjukdomar osv. som helst, men det har ni väl förstås inte tänkt på? Och dessutom verkar ni ju knappast veta hur ni ska uppfostra eran hund.

  En hund som är aggressiv ska man aldrig "trycka upp mot en vägg och skrika åt". Vad tror du själv det gör för nytta? Din hund kommer antagligen bara att bli mer aggressiv eftersom den kommer bli rädd och därefter aggrresiv. Och det sista, jag skulle aldrig ta tips från några idioter i Thailand. Dom vet ju inte ett dugg om hundar, förutom hur man flår dem levande. Var istället tydlig och konsekvent och visa att det inte är okej att hunden är aggressiv, men man behöver verkligen inte göra det med våld och skrik.

 • Linnea

  Hur jävla intelligent är man att uppenbarligen ha noll hundvana och köpa en ROTTWEILER? Mitt tips: gå till veterinären, dom har bra sprutor som hunden somnar in av fort.

 • Anonym

  det enda viktiga är att du är bestämmd från början med hunden och visar vem som bestämmer, om du låter den göra som den vill kommer den allt göra det, men om du är sträng från början så kommer den förhoppningsvis lära sig.

 • Anonym

  du ska dra han i örat inte hårt hårt men så att han känner iaf sens ka du skrika ! haha

 • Anonym

  du måste fixa det snart,föratt en rottweiler som är agresiv är inte kul!

  tryck inte upp den mot väggen?wtf?

  ta tag i örat,nackskinet vad som hälst det är du som ska bestämma.

  vissa biter lite löst i nosen inte hårt ,bara så den blir rädd.

 • Anonym

  du måste göra något åt det snabbt,en agresiv rottweiler är inte kul!

  du kan ta tag i t.e.x örat,nackskinet vad som hälst.

  inte trycka upp den mot vägen!wtf?!

  vissa biter tag i nosen,inte hårt!bara föratt visa att du bestämmer att du är ledaren.

 • Emelie

  Uppfostra honom ordentligt! Jag blev biten av en rottweiler för några år sedan som blev slagen av sin husse, så använd inte våld då detta frambringar våld!

 • Kicki

  Låt den vara med andra människor, så han/hon inte blir överbeskyddande. Lätt hänt!

  Sen måste du även trötta ut den, tex långa promenader osv.

  Lycka till.

 • Sandra

  Dom i din familj ska säga ifrån å vara lika bestämande som du när han morrar och så, fast dom inte kan röra han så måste dom sätta upp regler, annars kommer ni får ett helvete om X-antal månader. Och belöna honom när han gjort rätt. Kom ihåg, mycket belöning så att han lär sig. Ett tips är att gå på valpkurs med han. Lycka till!

 • Elvira

  Du (och alla andra) måste vara bestämda, men beröma otrooooligt mycket när han gör minsta lilla rätt!

  Att vara bestämd menas INTE att trycka upp hunden mot väggen, då får du bara en hund med stress i kroppen som till slut tar ut den på andra varelser, dig till exempel. Nej, du ska vara konsekvent med vad du säger. Gäller en sak nu så gäller den alltid.

  Om hunden hoppar, skäller, etc, något den inte ska göra, så vänder du ryggen till med armarna i kors och ignorerar den tills den slutar.

  Se till att Aldrig lämna hunden ensam för länge, det kan också bidra med sådana här saker.

  Om hunden går för långt är det självklart att du får ryta/morra som en flockledare åt den, men inte för länge. Du ser att den skäms, och det räcker. Strunta i den, gå iväg tills nästa gång du stöter på den i huset, och då är allt som vanligt mellan er.

  Hoppas att det var till någon hjälp 🙂 lycka till med vovven!

 • hanna

  Ta tag i honom när han gör fel (nacken) tryck försiktigt ner honom mot marken ( ej så han gör illa sig!) kommer då i underläge och förstår att det är du som är ledaren. Du måst ta tag i detta NU annars blir risken att han blir farlig och måste avlivas. Rottisar måste man vara STENHÅRD mot eftersom dem är så pass stora med mycket vilja. Andvänd rösten! Ryt till och om han gör illa dig genom att bitas så måste han hamna i underläge direkt genom att du som sagt tar tag i nacken och trycker ner honom mot marken. En knäpp på nosen kan räcka vid nafsande och glöm inte att ryta till åt honom så han fattar att det är FEL! LYCKA TILL 🙂

 • Anonym

  När han bits så ge honom något att bita på istället, typ ett ben eller nåt. Det kliar antagligen i hans tänder kanske.. men om han verkligen BITS så nyp tag i nosen på honom. Behandla honom lite så som en hundmamma hade gjort. Om han blir "lite vild" när du säger åt honom så håll fast honom, han kommer antagligen streta emot, men håll fast honom tills han lugnar ner sig. När han har lugnat ner sig helt så kan du belöna honom med något gott! En hund ska aldrig bitas, men det är ganska vanligt när dom är så små, för han var väl knappt 8 veckor väl? dalta inte med honom, var bestämd från början! Det är endå en rottweiler du handskas med och det är inte roligt att ha en stor hund som bits och morras sen. VAR BESTÄMD! och säg åt dom andra i familjen och göra det samma! Han ska inte vara ledaren i en familj, familjen ska vara ledare för hunden, annars kommer ni få stora problem!

 • Michelle

  " Man ska tydlgien trycka upp hnom mot vaggen och skrika lite, det var vad en hundtranare sa till oss" Vad i helvette var det för någon hundtränare? Du borde inte skaffa hund om du inte vet hur du ska uppfostra den. Speciellt inte en rottweiler som kräver en hel del! Man ska ALDRIG någonsin skrämma, skrika eller trycka upp en hund emot väggen. (eller emot någonting för den delen) Man ska respektera sin hund, och uppfostra den med positiv förstärkning.. Fyfan asså, när jag läser folks kommentarer. Hur kan man vara så elak? Och hur kan man komma med "förslag" som man inte vet ett skit om. Herregud…

 • Lotta

  Detta var något av det värsta jag någonsin läst! Jag blir ta mig faan mörkrädd. Att gå in på hur man tar hand om, och uppfostrar en hund, tänker jag inte ens göra i den här kommentaren.

  Jag har bara två saker att säga; För det första, kan inte någon bara ta din hund ifrån dig? Skäms du inte, du är ju omänsklig!

  För det andra, hur många olämpliga hundägare har vi här i landet? Här sitter man och scrollar hur länge som helst och läser den ena fruktansvärt äckliga kommentaren efter den andra.

  Gör hela världen en tjänst, ge bort era hundar till normala människor för guds skull.

 • Natalie

  Min hund gör också så. Han är galen, men bara mot andra. Spruta VATTEN på han!!!! Dom lär att dom gör fel. Skrik inte….

  Men kolla hällre in min blogg om att vara Svensk och bo i Toronto! Tack =)

  http://nataliexoxo.blogg.se

 • A L B A & J O H A N N A

  tryck neer mot marken istället, skrik typ fy eller nej. eller ja , spruta vatten på hunden

 • Ninnie

  Jag tror absolut inte att skrika hjälper! Nu har jag en mindre hund som inte är lika dominant som en rottweiler. Men det funkar absolut inte. Inte agrissivitet heller , det jagar bara upp dom. Diciplin, motion och visa vem/vilka som bestämmer. Även dem runt omkring dig får du lära ifall hunden visar några aggressiva beteenden. Ni ska vara högre än hunden och vara raka mot honom.

 • mimmi

  man ska inte trycka in den i väggen, specilet inte när den är så liten. Det man kan göra är att varje gång den gör fel så ta tag i nacken och tryck rätt hårt i marken. Säg nej och sen bara går alla där ifrån och lämnar hunden, det funkade på min hund 🙂

 • rebecka

  Jag har en hund själv och jag har en bok om hundar och kollat på tv och där står inte att man ska ta upp den på väggen och skrika. För det första blir hunden rädd och tror att den ska få stryk och skrika ska man inte göra heller. Man ska ha en lugn röst men man ska vara riktigt bestämd. NEEJ,FY DIG, typ med en mörk röst. Men sen så kan man brotta ner den för att visa vem det är som bestämmer. För om den biter så tar ni bara den i nackskinnet och lägger ner den så den ligger på sidan och så lägger ni er över den och väntar där tills den har lugnat ner sig. Och då ska ni hålla ner huvudet så han/hon inte bits. Och om den fortsätter så gör ni om det ända tills den slutar. För det är ni som bestämmer inte hunden. Vi gör så och det funkar. Nu är det inga problem längre för hon har lärt sig vem det är som bestämmer. Så om ni börjar säga med lugn, mörk och bestämd röst och säger nej, fy dig och den inte lyssnar. Brotta ner den och gör som jag sa, för det gäller att man bestämmer över den ända från början.Sen kan man ju säga till den och bara sedan ignorera den. Älskar din blogg <3

 • Anonym

  hur ska ni ta hem hundarna? ska ni lämna kvar dom där eller?

 • my elfstrand

  att trycka upp hunden är verkligen verkligen fel.

  tänk dig som om du vore i hundens situation, när den gör fel säger du bestämt nej men när den är bra berömmer du den med att klappa den, och om du ska klappa den, klappa den inte på huvudet så huvudet åker ner, utan klappa honom under hakan så han lutar huvudet uppåt, det är jättevitkigt.

  du kan fråga mig om du behöver hjälp.

  älskar bloggen, puss

 • Paris

  Du måste vara konsekvent, det vill säga du måste se till att ALLTID göra samma sak, "bestraffa" och belöna för samma saker så att han inte blir förvirrad.

  Sedan måste du vara riktigt bestämd och verkligen visa att vissa saker inte är okay.

 • Anonym

  det här låter helt sjuk. Självklart ska du INTE trycka upp en valp mot väggen och skrika. Det ska du inte göra med någon hund! Som någon skrev, du gör hunden osäker och får den att känna sig hotad. Var konsekvent och markera vad den får och inte får göra. Men slå aldrig en hund!!

  Du kanske borde ha funderat igenom det där hundköpet lite bättre? Det finns inget i det du skriver som tyder på att du vet hur man uppfostrar en hund.

 • linnea

  hej ja tycke du äe jävligt fin du borde gö mer videoinläggg:))

 • linnea

  absolut inte trycka upp den mot väggen och skrika! har själv en rottweiler, men hon var inte aggresiv däremot min brors hund som jag alltid är med var det och det var bara säga åt han varje gång! han är ju så nu också men han är inte så gammal utan fortfarande ung men beteendet far bort bara du jobbar med han, som jag läst har jag samma grej; du

  "trycker" snabbt tre fingrar på halsen och låter typ ; tscch eftersom han då tror detär modern! 🙂

 • Anonym

  det nda som har funkat på min hund som kunde vara rätt bråkig när den var valp var att pan lixom tar tag i nack skinnet och lixom lyfter bara så att framtassarna inte nuddar golvet … jag vet att de låter sajkat men man måste varas bestämd

 • eva

  det är superviktigt med en sådan hund att de får träffa människor och andra hundar och får följa med på allt som händer..

 • L I N N É A

  Jag själv har en stor schäfer med lite rottweiler i. & det gäller att visa vem som bestämmer. Även med små saker, som när man går in genom dörren ska hunden gå sist. Man ska inte liksom flytta sig för att hunden ska få plats i soffan & sånna saker. & när hunden verkligen morrar, skäller eller visar tänderna för en familjemedlem gäller det att verkligen visa vem som bestämer, genom att trycka ner hunden i marken så den skäms & säga mörkt & tyldligt nej & vara bestämd. Sen när man säger "varsågod" eller liknande får den gå… Det har funkat med min jätte schäfer som nu är den absolut snällaste hunden man kan tänka sig.

 • Sandra

  Ursäkta men att trycka upp en hund mot väggen och skrika gör inte saken bättre tyvärr.

  Be personerna han är aggresiv mot att när han biterdom lägga ner honom på golvet och nypa honom i örat med nageln, fortsätter han bita så får dom absolut inte släppa utan fortsätta hålla ner honom mot golvet och nypa honom i örat till han ger sig för då är det dom som har vunnit och förhoppnings vis försvinner agrisiviteten om alla visar ledarskap.

  En annan viktig sak är motion!! Massor motion krävs för attdom ska få utlopp för sin energi.

 • Caroline

  Oh, shit… stackars dig! Hade inte vågat haft kvar honom iaf. Kul om alla i din omgivning får gå runt o vara rädda liksom…

 • Clara

  kan ju säga så här innan man köper en rottwailer så måste man se till att kunna träna den några gånger i veckan på en hund klubb eller något liknande, dom kräver extremt mycket tid för att få en bra lydnad. Men som andra säger så ska man aldrig säga nej eller skrika åt hunden, den kommer inte fatta något av de.

  Om han morrar ska du stöta till han med handen och antingen morra eller något i den stilen, schh

  funkar osså.

  Om han biter eller nafssar gäller nästen till samma sak, men då ska du lägga han på marken och trycka ner han men inte för hårt, gör så att fingrarna bli som ett hundbett runt nacken ungefär (men inte för hårt)

  (p.s ett bra program å kolla på är cesar millan dog whisper, det hjälper värkligen)

 • felicia

  Men herregud!!! INGEN hund är aggressiv, jag jobbar på Svenska Kennelklubben och har en ganska jobbig och tidskrävande pomeranian hund. Jag har fått så mkt tips från kollegor från jobbet, om en hund är aggressiv så är det pga ÄGAREN. Det kommer vilken hundexpert som helst säga. DU är ansvaret, DU har valt denna hund, DEN har inte valt dig. Du ska absolut INTE trycka hunden mot väggen, bemöter du en hund som är "aggressiv" med samma sätt (du är hård, slår mot hunden,skriker är stressad och arg) så kommer GRANTERAT bli mer aggressiv. Är hunden på det viset ska du bemöta den lugnt och sansat. Är hunden stressad så är det för att DU är stressad. Jag var väldigt stressad i början och märkte att det påverkade min hund, men då är det väldigt synd om hunden. Så snälla gör inte så.

  Barbro Börjesson var på vårt jobb för inte så längesen och förklarade hur man skulle bemöta hunden.

  Har du inte tålamod att fostra din hund RÄTT så ska du absolut INTE ha en hund!!

 • felicia

  Och förresten om det är en valp du har så är det NORMALT att den bits och bråkar lite. Det är ju en valp herregud, har inte du gjort "dumma" saker när du var ett barn?!

  Och när valpars tänder växer så kliar det i dem och det är DÄRFÖR dom biter.

 • jenny

  man ska absolut inte trycka upp hunden mot en vägg, det förvärrar bara saken, det kan förstöra hunden! hunden blir bara osäker och rädd, och kan därför attackera mkt mer. gör absolut INTE det mot din hund, för det är verkligen svårt att träna bort "ilska" från sin hund!

 • Karin

  Gud vilken fin hund, och man blir ju lite avundsjuk på din pappas hus :p hehe,

 • Lovisa

  1. Hundar föds inte agressiva, så dra slutsatsen att det nog är ni som har framhävt humöret. Alla i en familj måste vara delaktiga i hunduppfostran.

  2. Ge jycken ordentligt med motion! minst 2 timmar om dagen, och lämna den aldrig mer än 3-4 h. ensam. Släpp den gärna i tex hundhagar.

  3. Eftersom det är en valp så måste dina familjemedlemmar ingnorera att han morrar. Han är ändå chanslös mot vuxna människor. Man kan hålla lätt i huvudet, titta den i ögonen och säga att den gjort fel, om dåliga vanor upprepas. (Hunden förstår och blir ofta skamsen).

  4. Om hunden fortfarande inte lyssnar..lägg ner den på rygg (Inte bara du utan även resten av familjen) och höj rösten. Efteråt ska man låtsas som att inget har hänt. (Gör inte det för ofta. Själv brukar jag göra det om hunden t ex sticker när man är ute och går).

  6. Gå på valpkurs, dressyrkurs och andra kurser som får hunden att använda hjärnan och bli trött både i kroppen och huvudet!

  Lycka till! Jag hoppas för hundens bästa att du klarar av att uppfostra honom väl.

 • Hungägaren

  Du ska INTE trycka upp den mot en vägg!

  Det kliar i en valps tänder, så ge den något att bita i, som en leksak.

 • Mia

  Det är en väldig vaktig hundras,man måste lära den att inte vara agressiv eller aktiv så som liten för att sen när han blir stor inte biter sönder någon,rottweiler är ingen första hund precis och dom kräver en massa stimulans och motion,rottweiler är väldig starka och har bitit många människor speciellt småbarn,dock är dom inte så agressiva mot andra hundar som pitbulls och om jag ska vara ärlig så är pitbulls/amstaff lättare hundar att träna och snällare mot människor och främmande personer.

 • james

  asså var bara bestämd å säg sch så blir den lite rädd annars ge den en stöt på magen asså med handen bara en liten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *