Haha jävla trädkramare…

Har du hört talas om ekologiskt smink, ekologisk mjölk, ekologisk odlat kött? ALLA är inte djurplågare som sliter loss dun, fjädrar eller testar smink på.

Gud du måste verkligen bo i en koja i skogen, det menar jag. Det är mitt tycke. Visst finns det smink osv som är ekologiskt, men jag tror inte att ni människor som läser min blogg bor speciellt ”ekologiskt”. Samma sak, jag tycker själv inte är päls är djurplågeri. Det är ni som är dumma stackars människor. Visst kan jag ha fel, jag är bara människa när det gäller vissa punkter ? Men alla måste väl ändå förstå vad jag menar ?

det jag försöker få fram är att Alla bidrar till någons sorts djurplågeri. Och jo kanin äter man visst, inte speciellt mycket i sverige. Verkar inte vara ni som vet någonting?

Idiot,skriver: Om man dödar djuret endast för att få päls, tycker jag det är djurplågeri, tar man vara på köttet är de väl inte riktigt samma sak

Nähä båda kommer kommer från djuren. I båda fallen dör djuren. Mitt egna tycke som sagt. Det är inte direkt så att jag är Cruella de Vil, men enligt mig så är det minst lika mycket djureplågeri att äta köttet som att ta pälsen. Då köttet i flera av fallen faktiskt äts av kineserna som jobbar där (om vi nu talar om hur kineser hanterar djur).

http://3.bp.blogspot.com/_ZMn1d-ZRaZc/SeDav365pbI/AAAAAAAAAF8/FHCmVQ9Zb9w/s320/300px-Cruella_de_vil.jpg

(Visited 170 times, 1 visits today)

48 Comments

 1. Tess oktober 19, 2009 at 1:41 e m

  Det finns en skillnad mellan att döda djör för deras kött och deras päls. När man dödar djur för deras päls så sliter dom av deras skinn medan dom fortfarande lever eftersom om man dödar dom innan så kan skadedjur förstöra pälsen. Visst, det finns säkert dom som inte tar hand om djuret korrekt så djuret får lida när dom avlivar dom för deras kött. Men skillnaden är att köper man en päls kan man vara väldigt säker på att djuret/djuren har fått lida otroligt mycket för den.

  -Det är en vanföreställning att man dödar alla djur inom pälshantering genom att flå dem levande. Det förekommer, men ytterst sällan i västvärlden. Det finns INGET som gör att hudarna blir bättre genom att hantera dem på det sättet, det är dravel. Att flå djur levande är ju plågeri och det tycker jag med, har aldrig hävdat annat. Skadedjur förstöra pälsen…? Hehehe, jo om djuret dör efter att det blivit av med pälsen eller 30 sekunder innan gör säkert stor skillnad för skadedjuren. Not.

  Reply
 2. Emelie oktober 19, 2009 at 1:41 e m

  Fast du kan väl inte på allvar tycka att det är likvärdigt att slita pälsen av ett levande djur, alltså flå det levande och att slakta ett djur för att äta det. Visst, djuret dör i båda fallen, men om du själv skulle få välja mellan att någon flår dig levande eller att någon bröt nacken på dig, vad tror du skulle vara mest smärtsamt? Att man tar vara på pälsen efter att ha slaktat ett djur tycker jag är helt okej, då man ändå skulle kastat bort den, men att flå ett djur levande för päls är helt obegripligt.

  Reply
 3. gabrielle oktober 19, 2009 at 1:42 e m

  Jag förstår ditt tankesätt, Paow, men skillnaden är väl att det känns som mindre omoraliskt att döda djur för att få i sig mat (något nödvändigt, livets cirkel, osv) än att göra det för att klä sig i t.ex. en fin jacka. Förstår du hur jag menar? Dessutom krävs så otroligt mycket djur för att göra en enda jacka. En minkjacka produceras av 40-70 minkar. Djur som fötts upp i små burar ovanpå varandra, ett hemskt liv och oftast en hemsk död (detta sker ofta i andra länder där synen på djurhållning inte är densamma som i sverige). Sen anser jag det dock inte heller särskilt bra att äta icke inhemskt kött. Båda miljömässigt och av den anledningen att man inte vet hur djuren behandlas.

  Att kasta målfärger och slagord mot de som bär päls känns onödigt, för som du säger, Paow, är det få av oss som lever exemplariskt, alla gör vi någoting – handlar kläder gjort av barnarbetare, använder hårspray som förstör ozonlagret, kör bil… Man gör sina egna val helt enkelt, jag väljer fuskpäls framför äkta. Och det inte av ekonomiska skäl.

  Reply
 4. Anonym oktober 19, 2009 at 1:45 e m

  Det handlar inte om att man tar pälsen. Utan att djuren lider innan och ibland medan ! Dom sätts i burar ingen mat, trångt som fan. Och ibland dödar dom inte dem ens när dom tar bort pälsen! Helt sjukt.. Så det HANDLAR verkligen inte om det. är vegetarian och är de för att djuren behandlas ILLA innan dom dör.. Okej om dom haft ett bra liv! Men det har dom flesta inte haft.

  Reply
 5. Caroline oktober 19, 2009 at 1:47 e m

  Vilka fördomar du har…

  Reply
 6. jennie oktober 19, 2009 at 2:00 e m

  Tycker djurplågeri är när djuret på något sätt får lida..Så länge det inte gör det så är det väl okej att köpa en päls men att man tar bort pälsen på ett levande djur är sjukt!

  Reply
 7. Anonym oktober 19, 2009 at 2:18 e m

  Faktum är, att om man äter kött så stödjer man på så sätt köttindustrin. Samma sak med päls. Ju fler människor som äter kött, bär päls osv, desto större efterfrågan blir det.
  Inom pälsindustrin så dödas djuren enbart för pälsens skull.
  Men jag kan ändå hålla med dig om att det finns en väldig dubbelmoral inom detta.
  Djuren behandlas lika illa, oavsett om det är för köttets skull eller pälsens skull. Men när det handlar om att inte äta kött, så är det inte lika många som gapar om det, för vem vill ge upp den blodiga köttbiten, liksom?

  Reply
 8. Sara oktober 19, 2009 at 2:24 e m

  Dessutom så är inte ekologiskt odlad mat så särskilt bra i längden. Skulle alla äta ekologiskt skulle människor svälta. Så det är inte bra för mänskligheten.

  Reply
 9. Anonym oktober 19, 2009 at 2:26 e m

  LÄGG NER DET DÄR SNACKET.
  KOMMER INGEN VART ÄNDÅ…

  Reply
 10. Nina Josefin oktober 19, 2009 at 2:34 e m

  djurplågeri handlar om..aa det det låter, plågeri på djur. Hur djuret hanteras innan det äntligen avlider efter en hård tortyr.

  Reply
 11. Anonyma jaaaaaaaaaaaaaaaaag oktober 19, 2009 at 2:44 e m

  Vänta nu! nu får alla hålla käft! Om ni alla är dumma i huvudet! Osv..
  ALF! det finns djur som är sjuka som dom tar pälsen av!! ERA TRÖG HUVUDEN!!!!!!!!! DET ÄR INTE ALLA DJUR SOM DOM DÖDAR SÅ DÄR IDIOTER.. DOM FAKTISKT ÄR SJUKA NÄR DOM GÖR PÄLSEN.. TRöGa idioter..

  Reply
 12. Tess oktober 19, 2009 at 2:49 e m

  Även om djuren inte flås levande i hela världen så föder dom ändå upp djuren på samma råa sätt. Dom får leva trångt, i små burar och Sverige är inget undantag. Och djur som man äter och djur som man föder upp för päls är inte av samma arter, tex kaniner. Pälsfarmer föder man upp djur för pälsen och andra farmer föder man upp djuren för kött. Det är precis samma sak som med ägg och kycklingindustrin. På de ställena man föder upp höns för deras ägg dödar dom hankycklingarna med gas, så det är inte samma ställe som man föder upp höns för deras kött.

  Man kan inte direkt jämföra päls med köttindustrin så. Om alla plötsligt skulle bli vegetarianer eller börja äta ekologiskt skulle det bli kaos i världen och det skulle inte finnas mat så det räckte till alla. Skulle pälsindustrin försvinna skulle det inte bli något sånt kaos. Att bära päls är inte livsnödvändigt.

  Reply
 13. Maria oktober 19, 2009 at 2:56 e m

  Snacka om att du verkligen visar att du ine läst på direkt mkt ang detta ämne.

  Reply
 14. olivia oktober 19, 2009 at 3:25 e m

  håller såå med dig paow!

  Reply
 15. Elin oktober 19, 2009 at 3:26 e m

  Måste tyvärr lägga en kommentar i det hela med tanke på att detta är ett sådant stort ämne!

  Djuren i denna värld behandlas otroligt dåligt och det beror på hur vi föder upp dem helt enkelt. Kor, grisar, höns m.m. får vara i trånga utrymmen och dem lär sig knappt och stå p.g.a. att dem ändå ska dö igenom slakteri. Det är en plågsam livsstil dem lever i. Dem får då mat, vatten, dem mjölkas men dem hinner inte se naturen! Om det inte nu är bondmiljö som vi levde i för 100 år(?) sedan. Okej jag ska inte säga att norrland har det så bra men det finns en del bönder som låter sina kor gå ut och beta på ängar och ha det bra innan dem slaktas men det är inte så i alla ställen.

  Jag kan tillvisso förstå dina tankar Paulina men vad det gäller kaniner. Jag tror inte så många äter kaniner nu för tiden. Folk bär kaniner, och päls är fel för dem behandlas betydligt sämmre än djuren som ska slaktas. MEN! Det vore extremt bra om vi skulle äta kanin p.g.a. deras massproducering! En kanin kan få flera 10 tals kullar per år! Så om vi skulle äta kaniner och ta deras päls, då är det inte mord. Det kanske låter korkat men det är tyvärr sant! Söta kaniner borde ätas!

  Plågeri = Om djuret har gott igenom en viss tortyr!

  Vissa är dock för inkompetenta att tro att VANVÅRD och DJURPLÅGERI är samma sak! Dagens boskapsdjur lever i vanvård = dem behandlas dåligt enligt min åsikt. men dem slaktas inte levande. Kaniner som används som päls slaktas levande och lämnas senare i en låda för att dö! Det finns många filmer om detta som säkert tagits upp! Jag är inte en djuraktivist utan en realistisk person! Ni alla har rätt tillvisso av det ni säger men såhär är samhället uppbyggt. Om hon vill bära päls! Fine! Vi gjorde det för 1000-tals år sedan! Vad hindrar oss för att göra det idag!

  Själv tycker jag att päls är mord men kött är också mord! Sedan om ni gillar päls eller inte så ska ni inte tvinga någon annan att sluta med päls om hon/han gillar det. Ni har egna liv! Bär inte själva päls så hjälper ni djuren på erat sätt!

  Reply
 16. Anonym oktober 19, 2009 at 3:27 e m

  hahahahaha vadå ”bor ekologiskt”? hahahahahah

  Reply
 17. Anonym oktober 19, 2009 at 3:30 e m

  asså seriöst, det handlar om hur man dödar djuret?
  drar man av pälsen med djuret levande är det djurplågeri.
  låter man djuret förblöda är det djurplågeri
  dödar man djuret snabbt, t.ex. skjuta det så att den dör DIREKT så är det INTE djurplågeri

  Reply
 18. Ninna oktober 19, 2009 at 3:32 e m

  ””Kött är gott. Djurförsök är intressanta. Päls är snyggt – ”Det är ju så skönt” sa pedofilen om sina övergrepp på barn; som försvar i rättsalen”

  Om man rättfärdigar djurförtryck med egenintresset förlorar man möjligheten att fördöma kvinnomisshandlare, maffiagangsters och andra våldsverkare, även när man själv blir offer för dem.”

  Det är hur enkelt som helst att bojkotta hela den industrin utan att bo i skogen och käka kottar, jag lovar. Jag bor väldigt centralt och ändå använder eller äter jag Aldrig något som kommer från djur.

  Och att det inte skulle finnas mat till alla om vi alla slutade äta kött är bara rent inkompetent skitsnack. 90% av all soja vi importerar blir till djurfoder, tänk hur många magar det skulle kunna mätta.

  Reply
 19. Anonym oktober 19, 2009 at 3:45 e m

  snälla TA REDA PÅ FAKTA innan du snackar en massa skit,
  det är inte ens samma företag som har hand om kaninpälsar som slakterierna, det finns slakterier som dödar kaniner för köttet och det finns pälsfarmar, de har ingen sammankoppling så slakterierna sköter sig själva och de slänger pälsen och tvärtom bland pälsfarmarna, de tar inte vara på köttet utan de slänger det! Det finns inget som kan ersätta kött men det finns saker som kan ersätta päls!

  Reply
 20. Anonym oktober 19, 2009 at 3:46 e m

  utan deras kött kan man ju inte överleva elr hur? men man kan ju överleva utan deras päls !

  Reply
 21. monika oktober 19, 2009 at 4:09 e m

  men lilla du, det handlar inte om att man tar bort pälsen utan det handlar om att man gör det medan djuren fortfarande lever! du tror väl inte på allvar att ica, vivo och kända mataffärer i sverige säljer kött som kommer från djur som har plågats? man avlivar djuren först. fråga din pappa som verkar äga massa mataffärer om han säljer kött från djur som plågas till döds, troligtvis inte huh?

  det är helt enkelt inte samma sak.

  sedan förstår jag vad du menar med dubbelmoral, det anser jag också att det finns en hel del av när det gäller päls. dock tvivlar jag på att det du menar med att fåren plågas när deras ull klipps bort är lika hemskt som när djur flås levande.
  ha det bra, hoppas du läser alla kloka kommentarer som läsarna skriver för du verkar ju inte kunna mycket om det här…

  Reply
 22. Ninna oktober 19, 2009 at 4:57 e m

  Och man kan överleva helt perfekt utan att äta döda djur, se bara på mig och många, många andra!

  Reply
 23. Anonym oktober 19, 2009 at 4:59 e m

  men herregud det är rätt att döda djuren så länge dom inte plågas till döds!
  Om man visste att pälsen BARA kom från djur som människor dödat på ett snabbt och smärtfritt sätt, då hade det varit mer rätt att bära päls.
  Men riktigt så är det ju inte, eller hur?

  vi är köttätare, det ligger i våran natur att äta kött.
  Andra djur äter också kött. Att bära päls från djur som PLÅGATS till döds, det är bara vidrigt.

  sen har ju alla rätt att tycka som dom vill.
  Men genom att bära päls så hjälper man bara pälsindustrin.
  Genom att inte bära päls så hjälper man att förminska pälsindustrin.

  Som jag sa, alla har rätt att tycka som dom vill, men det finns alltid ett rätt sätt och ett fel sätt.

  Reply
 24. Sandra oktober 19, 2009 at 5:08 e m

  *MEN* *HALLÅ*?! Ärligt talat, tusen texter, vad håller alla skribenter på med? En bild säger mer än tusen ord! Här har du Paulina/ni en länk som jag inte klarar av att kolla på.
  Det är okej att äta kött, om djuret inte lider. Det är okej att bära päls, om djuret INTE lever när man tar den.
  Tyvärr kommer den mesta päls från djurplågeri men jag tycker inte att du ska sluta använda din snygga päls nu när du har den. Då har djuren oavsett om det har lidit eller inte, dött i onödan. Så använd den flitit tycker jag!

  Här är ett klipp som handlar om djurtest, kollade inte hela, det här är så sjukt att man inte kan förstå, klippet kommer från organisationen PETA.
  Lite smink har väl aldrig skadat någon? eller…. :S

  http://www.stopanimaltests.com/feat/testing123/index.asp

  Reply
 25. Camilla oktober 19, 2009 at 5:11 e m

  Men är du dum i huvudet eller??? Du kanske ska ta reda på fakta innan du skriver något så idiotiskt som det här. Är det inte djurplågeri att slita av päls av ett levande djur? Nej, nej djuren gillar nog det! Jag trodde att du var en av de klokare bloggerskorna men tydligen inte…

  Visst det skulle inte vara DJURPLÅGERI om man först dödade djuret på ett skonsammt sätt och sedan tog av pälsen men som det ser ut nu dödar man inte djuret innan man drar av pälsen.

  Det var allt jag ville säga, ta reda på lite mer fakta nästa gång…

  Reply
 26. Gratis oktober 19, 2009 at 5:22 e m

  VI LEVER PÅ 2000-TALET DET FINNS FAKEPÄLS ATT KÖPA SÅ VARFÖR KÖPA RIKIGT? du är ju verkligen dum i huvdet! och vi äter bara svenkt kött här i svergie, Och iinte någotstanns misshandlar de djuer så fuck off paow!

  Reply
 27. Mimmi :) oktober 19, 2009 at 5:25 e m

  Nu bor vi ju inte i Kina men om vi ska prata om Sverige.
  Så äter vi i Sverige kanin och jag har nog själv ätit det 1 gång.
  Vi äter KÄNGURU! fick jag reda på igår att jag har ätit det flera gånger av min pappa, exempel oxfilé?

  Hur vi hanterar djuren, gör vi nog ganska bra i Sverige.
  Vi jagar på vintern/hösten rådjur/älg/svin osv. bara för att
  det inte ska bli för många av djur arten. Om det blir för många rådjur
  blir det INAVEL och dom förstör! Att döda ett djur utan någon anledning
  är psykiskt sjukt, som i att bara ha pälsen!

  Reply
 28. louise oktober 19, 2009 at 5:30 e m

  att döda djur för att vi ska ha snygga kläder och för att äta köttet är väl inte samma sak. vi BEHÖVER köttet, vi mår bäst om vi äter det. och det kallar jag faktiskt inte djurplågeri, för om du tänker efter, fåglar äter fisk, fiskar äter maskar och shit, alla äter ju nånting! så det är inte bara människan som gör de. det är för att överleva och ja tror vi alla överlever utan domdär pälsjackorna som inte ens e snygga.

  Reply
 29. Anonym oktober 19, 2009 at 5:33 e m

  Jag förstår inte riktigt varför du blandar in ekologiska varor.. Det har inte riktigt någonting med resten utav inlägget att göra.

  Reply
 30. Ninna oktober 19, 2009 at 5:47 e m

  Vi BEHÖVER inte kött alls och mår MYCKET bättre utan det, det kan jag garantera!

  Reply
 31. victoria oktober 19, 2009 at 5:50 e m

  Jag tycker väldigt mycket om din blogg, men där du står inom pälsindustrin får dig att sjunka, jävligt lågt. du är väl bara 13-14 eller hur gammal du nu än är, men du borde ju endå begripa att det du står för är djurplågeri.

  Reply
 32. ebba oktober 19, 2009 at 5:54 e m

  Eftersom jag är stolt vegetarian kanske jag inte har någon rätt, men anyway.
  Kött äts för att ÖVERLEVA. Päls äts för FÅFÄNGA. Att döda för päls är totalt onödigt, att döda för kött är en annan sak eftersom det gäller överlevnad.

  -Jo, kanske det, men f-n äter päls?????

  Reply
 33. Miranda oktober 19, 2009 at 5:59 e m

  Egentligen.. Har du tänkt på en sak. Vissa blir helt galna och upprörda om dom får reda på att någon ätit en kattunge liksom ”OMGG BUHHU” men sen går dom hem och äter kyckling..

  Djur som djur?

  Reply
 34. Anonym oktober 19, 2009 at 6:05 e m

  Problemet med päls är hur djuren behandlas innan de dödas.
  De lever inte naturligt och de mår inte bra. Hur det dödas bryr jag mig inte om, eller jo men det kommer i andra hand..

  Djuren som används till päls används INTE till mat. Det finns speciella djur för mat och speciella för päls/skinn. Och det är fakta.

  Reply
 35. Diana oktober 19, 2009 at 7:06 e m

  Och sedan när började man ”odla” kött? Haha.

  Reply
 36. Anonym oktober 19, 2009 at 7:06 e m

  Du måste vara den mest intelligensbefriade människan i världen.

  Reply
 37. Anonym oktober 19, 2009 at 7:24 e m

  INTELLIGENSBEFRIADE JÄVLA MÄNNISKA!

  Reply
 38. Ebba oktober 19, 2009 at 7:35 e m

  dödar man för deras kött är det okej, man måste få mat liksom, men dödar man för pälsen och sen slänger resten är det djurplågeri tycker jag 😛 Då har man bara pälsem för prydnad? det är dessutom skitfult med päls.. hehe

  Reply
 39. ThaBlondOne oktober 19, 2009 at 7:44 e m

  man måste ju inte överdriva me pälsar, kött osv. men ofta att man ska
  ha massa ekologiska produkter, isf borde ju företagen göra
  billiga och bra sånna!

  Reply
 40. louise oktober 19, 2009 at 7:45 e m

  vi äter kött för att leva, gör vi det med pälskläder?

  Reply
 41. Mia oktober 19, 2009 at 7:46 e m

  HERREGUD! Jag tycker att Paow har en del fel i sina resonemang men det värsta är att ni som kommenterar säger till henne ”ta reda på fakta nästa gång” men ni har ju inte gjort det själva!

  Till Paow: Det där med att mjölken renas från blod är inte sant, man kan inte rena mjölk från ämnen eller man kan kanske men man gör inte det! Om en ko som går på pencillin råkar bli mjölkad ( man får inte sälja sån mjölk) så mjölken hamnar med all annan mjölk i tanken får man kasta ALL den mjölken = man renar aldrig mjölk. Man provmjölkar alltid kossorna innan man mjölkar på ”riktigt” för att se så att mjölken är fin. Så är det i alla fall i sverige.

  Till er andra: Någon skrev: ”Om hela världen åt ekologiskt skulle vi svälta ihjäl” Eeh varför då? Den enda skillnaden är ju att maten är producerad utan gifter osv och att djuren har bättre förhållanden.
  Snälla sluta skriv ni som inte har någon erfarenhet eller riktig fakta om svenska köttdjur! Har ni ens varit i en ladugård? Har ni någon koll på vilka regler och lagar det finns inom djurhållning ( inte slakt för den har jag ingen koll på och kommenterar inte den) i sverige? Det räcker inte med att kolla på en bild, en film på internet eller läsa ett repotage då mycket är VINKLAT! Självklart finns det djur som har det sämre än andra men alla måste uppfylla alla lagar och krav och det är tex lag på att alla kossor ska få gå ute på sommaren. Nu pratar jag om Sverige, svenska djur har det över lag väldigt bra. Och ja, jag är bondbarn och vet en hel del om djur på en bondgård.

  Reply
 42. ida oktober 19, 2009 at 7:50 e m

  EU:s regler för djurskydd säger bland annat att djur:

  *Ska skötas av personer som har förmåga och kunskap att ta hand om dem.
  *Normalt ska få tillsyn minst en gång om dagen.
  *Inte får hindras i sitt naturliga beteende på ett sätt som orsakar onödig skada eller lidande.
  *får inte hållas i konstant mörker eller konstant ljus, om inte ljuset är naturligt.
  Ska ges bra foder i tillräcklig mängd så att deras näringsbehov tillfredsställs.

  Värphöns

  Värphönsen och deras burar var det första föremålet för EU:s särskilda regler om djurskydd. Bestämmelserna återfinns numer i det så kallade inhysningsdirektivet från 1999. Direktivet reglerar bland annat tre alternativa produktionssätt:

  *Värphönsen inryms i inredda burar – Golvytan ska vara minst 750 *kvadratcentimeter per höna varav minst 600 ska vara tillgänglig yta
  *Värphönsen inryms i oinredda burar – Hönsen ska ha minst 550 kvadratcentimeter var. Detta system gäller bara under en övergångsperiod och ska tas ur bruk senast 2012. Efter år 2003 är det förbjudet att bygga eller för första gången ta sådana burar i bruk. Sverige har, i likhet med flera andra länder, utnyttjat möjligheten som EU:s minimiregler ger och infört förbud mot oinredda burar.
  *Värphönsen är frigående – Här finns regler om maximalt antal hönor per fodertråg, vattennippel och rede.
  Reglerna förbjuder dessutom all form av stympning och reglerar villkoren för belysning, bullernivå och tillsyn.

  (det är dessutom förbjudet att sälja cosmetica som blivit testat på djur innom EU och om man vill vara extra noga med att ett djur inte har fallit illa finns det smink som inte är testat på djur alt. ämnen man kan köpa för att göra eget smink som dessutom är mer miljövänligt)

  källa: http://www.eu-upplysningen.se/Amnesomraden/Jordbruk/Djurskydd/

  Så jävla illa är det inte i sverige, det finns regler och lagstiftningar om hur djur ska bli behandlade i sverige och grannländerna.
  Jag är vegetarian och tycker inte att människan borde vara beroende av djur när det kommer till överlevnad MEN systemet är inte så illa som du påstår lilla vän, jag tycker att du borde ta reda på MER FAKTA innan du ens uttrycker dig.

  Att flå djur levande borde alla ha insett för längesen inte är ok.
  Djur uttnyttjas för en korkad trend, ett omoraliskt mode och sjukt ideal.
  Hur kan man ens njuta av sitt nyinköpta klädesplagg när man till och med vet hur industrin ser ut?
  Hur kan man ens leva med sig själv när man inser vad man har bidragit till?

  Om man tycker flådda djur är snyggt och okej, ja, kan man inte bara helt enkelt skita i allting då? DÅ kan man lika gärna skita i att ta fast mördare och bura in våldtäcktsmän. Människa som djur, bägge sakerna är oacceptabla beteenden som någon/man tar skada av.

  Och ni med era fejkpälsar, BRA, men glöm inte att ni fortfarande bidrar till trenden som med det kan leda till att päls fortfarande är efterfrågad.

  Och till er som är för päls och för ”djurplågeri”, ni är tragiska och hemska jävla människor, fattar inte hur ni kan stå ut med er själva (och framförallt beteende)

  -Vad mer kan man förvänta sig av en vego… 😉 Du jämställer djur och hanteringen av mördare och våldtäktsmän. Undrar om du gör det när det verkligen gäller. Tror inte det.

  Reply
 43. Vanessa oktober 19, 2009 at 7:56 e m

  Du är ju helt stöööööööööörd! Din fula kissie wannabe! Djuren är levande när man skär av pälsen långsamt på dom. Det finns massa videor om det. Du kanske vill se en? Du kanske du får lite vett i huvudet!

  -Långsaaaaamt var ordet.

  Reply
 44. Anonym oktober 19, 2009 at 7:57 e m

  du är så jävla dum i huvet. jag trodde du var någorlunda vettig men jag har ändrat mig.
  varför ska man klä sig i djur när man kan klä sig i tyg?
  jag håller med dig om det där med att ingen är helt omiljömedveten eller vad fan du sa, men man kan iallafall försöka göra något åt det. som såna självklara saker som att inte klä sig i nån annan tillexempel.
  bortskämd. fyfan.

  Reply
 45. Erika - LÄSVÄRT! oktober 19, 2009 at 10:33 e m

  1. Sure, päls är okej för mig så länge djuret är DÖTT innan det flås & att man ta hand om köttet. Men att flå levande djur är INTE okej, det förstår man om man ser en video om hur det går till. 2. Det här med ekoligiskt är BULLSHIT! Förstår inte hur folk kan betala extra mycket för ”renare” varor, inte besprutat my ass. Har folk verkligen aldrig tänkt på hur mycket skit & gifter som regnar ner på varorna? Vad gör ekologiskt bättre? Men, men om folk vill spendera pengar på lögner så fine by me, jag går inte på det..

  Reply
 46. Patty oktober 20, 2009 at 8:52 f m

  Varför hånar du människor när dom har en åsikt om hur du lever?

  Du har gjort ditt liv publikt… vilket betyder att om du har en öppen sida för kommentarer så har du ju själv valt att folk ska kunna ha en åsikt om dig…

  Men du föredrar väl att folk bara ska tycka om dig och skriva att du är bäst och att allt du säger är bra?

  Du kan skratta hur mycket du vill åt människor som bryr sig om naturen och djuren… när dina barn i framtiden bor i en skithög där det knappt finns rent vatten att dricka får vi se om dom skrattar lika mycket.

  Jag tycker du är en söt och rar tjej…. men blir besviken när jag ser hur smink, skor, klänningar och sprit kan förblinda era småtjejers hjärnor … och domna era hjärnceller…

  Ha en bra dag!

  Reply
 47. Amanda oktober 22, 2009 at 3:51 e m

  Det säljs ingenting inom EU som inte är testat på djur. I vissa fall är inte själva slutprodukten testad, men ingredienserna de innehåller är definitivt det på någon nivå. Synd men sant.

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *