Låt människor bestämma själv wtf?!

Picnik collage

Fick en massa klagomål till att Victoria är för smal och därför inte är en bra förebild. Varför är hon inte det? Och vad gör Tyra Banks till en bättre förebild.

Men jag säger bara själv – det är en personlig åsikt. Att det kan vara sexigare att vara kurvigare, men att vara överdrivet smal tycker jag ser mer stilrent ut. Man ser ut som en skyltdocka. Men tyvärr så ligger jag någonstans där mittimellan fast det lutar nog lite mer åt det smala hållet. Jag tycker att människor ska få bestämma själva. Varför inte ? Att Posh nästan blir utkastad från Idol pga av hennes vikt är sjukt. Om det hade vart en tjock människa då? Hade det spelat någon roll. Och det jag definerar tjock med nu är inte typ Amir, utan mer en sån där smällfet som bor i USA.

Hon blir nästan utkastad för att hon är en dålig förebild för unga tjejer som försöker efterlikna henne. Visst kan hon vara snäll och bry sig och börja äta. Men om hon faktiskt själv vill vara så smal som hon är – varför inte. Att vi ”kändisar” alltid ska behöva anpassa oss eftersom vi är s.k förebilder? Att pressen skriver att vi är dumma eftersom vi skriver så mycket om vikt och ger unga tjejer ett ideal som inte finns som dom sen försöker efterlikna. Det är inte vi som är dumma utan dom personerna som faktiskt försöker efterlikna en otroligt smal person som är dumma, varför vara någon annan än sig själv? Sen när dom fått en grov ätstörning så klagar dom på t.ex. Paris Hilton.  Även om jag, och det är bara mina åsikter, tycker att det är snyggare att vara sjukligt smal än smällfet. Fast så länge man trivs med sig själv så är det hel ok att se ut som man gör och om inte – gör någonting åt det då?

Så ni med era fördomar klankar ner mer på smala människor än på feta människor… Jag undrar varför? Och jo så är det, helt ärlig. Kollade nyss genom en lite rund tjejs blogg. Där hon bara hade en massa kommentarer om hur söt och gullig hon var, men på t.ex. Dessies så är det enda ni skriver hur ful hon är? Konstigt tycker jag..

ppp

Tycker ni att Posh är en sämre människa en Tyra bara för att hon är väldigt smal? Dom har i alla fall en sak gemensamt, alla (eller jo många) kändisar strävar efter att bli smala för att det är fult att vara tjock, men det skrivs minst lika mycket skit om Tyras vikt som om Vickans.. Hum..

Om ni inte håller med mig, så vill jag att ni motiverar varför. Förlåt att jag försöker bevisa något, men blir så JÄVLA FÖRBANNAD  när jag läser dumma människors kommentarer. Aldrig någon kommentar som förklarar VARFÖR det är fel och alltid fördömande… Nej, kom igen – motivera era kommentarer!

(Visited 184 times, 1 visits today)

189 Comments

 1. Andréa oktober 23, 2009 at 6:50 f m

  Håller helt med! Fattar inte varför folk inte bara kan backa off och skita i vad folk väger.

  Reply
 2. Roggie sthlms bästa killblogg oktober 23, 2009 at 7:13 f m

  är det nån som pallar läsa hela texten ?

  Fast jag är för puckad för att orka förstå… så är det nog…

  Reply
 3. Becca oktober 23, 2009 at 7:45 f m

  Jag tycker inte problemet är att hon är smal, det klart man ska kunna vara det utan kommentarer – det är snyggt. Men hon har gått ner i vikt drastiskt och har en historia av ätstörningar som verkar upprepa sig. Jag tycker bara att om hon tog sig ur ätstörningen kunde hon bli en mycket bättre förebild, visa andra att det går. Att man bara måste acceptera sig själv.
  Det är ju en sak att vara så smal naturligt och att ha gått ner drastiskt i vikt så mycket vilket ju hon gjort nu…
  Sen ser hon ju inte BRA smal ut för tillfället, hon ser inte frisk ut kanske man ska säga.

  Sen har det inget att göra med feta hit och dit för där finns mycket fel i båda riktningar. Man säger lättare till en smal person att de måste gå upp i vikt än man säger åt en fet person att banta osv. Men det har inte så mycket att göra med Posh och min åsikt om hennes viktras.

  Haha det här blev MYCKET nu
  Ha det bra

  Reply
 4. therese oktober 23, 2009 at 8:03 f m

  en förebild är väl ändå någon som kan stå för sig själv och vara nöjd med själv oavsett sina former på kroppen. om posh är skit smal men tycker om sig själv och är nöjd över sin kropp så är väl det skit bra! men det är ju en annan sak om hon försöker svälta sig själv och bara är nerdeprimerad, då är hon väl inte en sån jätte bra förebild.
  stå för sig själv bara, smal eller tjock whatever, ”vi är alla lika mycket värda” -.-
  puss 🙂

  Reply
 5. P O P P Y ♥ oktober 23, 2009 at 8:07 f m

  Inställning till sin egen och andras kroppar, det är en sak som gör Tyra till en bättre förebild. Victoria misshandlar sin egen kropp, hur bra är det att se upp till? Du är jättefin som du är, jag hoppas du inser det?

  Poppy♥

  Reply
 6. Nomi oktober 23, 2009 at 8:11 f m

  Klart hon får bestämma själv, det gör hon ju redan.
  Men tråkigt nog får man alltid ta konsekvenser för att man ”sticker ut”.
  Ser man en person med extrem fetma gå förbi, klart man kollar och eventuellt pekar, Rent automatiskt.
  Synd att behöva säga det men om man sticker ut för mycket, får man ta ordentligt med skit, vare sig man är för smal eller för tjock.

  Själv tycker jag Tyra har en mycket finare kropp, och tycker victoria ser ut som en vandrande klädhängare.. och jag tycker att du, som är praktiskt taget så smal som man kan bli, ska sluta hänga upp dig på din vikt och va nöjd hur du ser ut nu, ingen kommer älska dig mer för att du blir smalare. Det är väl de dom menar med att va en bra förebild, klart man ska kunna va smal och snygg. Men är man smal redan, klaga inte på er vikt, försök inte gå ner ”bara fem kg till”, Ofta får man då den tanken ; om hon tycker att hon behöver banta, borde jag nog också de. Det är då det kan börja bli ett sjukligt beteende. Man ska kunna va hur smal man vill, men är man en av sveriges mest kända för tonårsgruppen, Kan de va en bra ide att inte göra ”skin och ben” till ett ideal.

  Reply
 7. v oktober 23, 2009 at 8:17 f m

  Alltså, det finns en anledning till att man vill förhindra att folk ser ut som victoria, eftersom det är sjuktligt smalt. stackarn tynar ju bort, och tyra var en gång smal, men hon valde att sätta stopp för dom sjuka idealen som pågår i vårt samhälle, så hon visar upp sig i sin sunda (!) kropp, och jag tycker det är helt awesome, det är sjukt att idealen i detta samhälle är att se ut som victoria, hon ser ju för fan inte normal ut, det är inte friskt. Hellre en Tyra-kropp! hon utstrålar iallfall livsglädje och att vara frisk

  Reply
 8. Gratis oktober 23, 2009 at 8:27 f m

  Tro inte på att du läsar i skvallertidningar, det skriver så för att folk ska bli ”upprörda” och köpta tidningen. Hon har ju en AV världens snyggaste kroppar Posh!
  Alla tjocka människor klagar på DEssie för de också vill hea en kropp som Dessie och är AVUNDSJUKA har du inte fattat det än ??

  Reply
 9. Gratis oktober 23, 2009 at 8:28 f m

  ahahaha tyra banks misshandlar också sin kropp på bilden är ju nästan överviktigt förfan!!! Smalast är snyggast och så kommer det alltid vara spelar ingen roll vad ni säger!

  Reply
 10. Gratis oktober 23, 2009 at 8:29 f m

  GOOTTT FOLK TRO INTE PÅ ALLT NI LÄSER I SKVALLERTIDNINGAR FÖR FAN!!! bara 3 procent av det som står är sant så fuck off alla idioter!

  Reply
 11. micaela oktober 23, 2009 at 8:39 f m

  Du har rätt, det är fulare att vara tjock än att vara smal (äcklas av tjocka människor…) men jag tycker att själva personligheten också visar om man är ”ful” eller ”in”, Dessie har en djävligt dryg personlighet i bloggen och det är därför folk skriver att hon är ”ful” osvosvosv. Medan den där mulliga tjejen antagligen ärnne… världens goaste, eller så tyckte de som skrev dem där kommentarerna bara synd om he

  Reply
 12. L I S A oktober 23, 2009 at 9:06 f m

  ingen är perfekt helt enkelt 😉

  Reply
 13. Anonym oktober 23, 2009 at 9:16 f m

  jag tycker det är fult att vara för smal och för fet . det är inte hälsosamt att svälta eller att svulla . och smäll feta människor är inte förebilder för ingen vill vara som dom . men alla vet att det är snygt att vara smal men inte dör smal . för då är det inte nyttigt längre . man kan väga mycket men se jätta bra och smal ut . för då lägger fettet sig på rätt plats. och om man ska vara smal så kan man ju bli smal på rätt sätt. alltså äta mycket och bra mat och träna . inte svälta . att victoria är en dålig förebild är för hon är jätte smal och äter inte . man måste äta! och tjejer i vilken ålder som helst får dåligt själv förtroende om någon är så smal . ja kan inte förklara varför men så är det liksom . sitter väll i hjärnan eller nått. och i komentarerna över så säger dom att hon har den snyggaste kroppen någonsin . men hon misshandlar ju kroppen . hon ser ju sliten ut i ansiktet . hon mår ju inte bra . tyra banks är på vippen till fet . det är inte bra . dessie hin är 170 cm lång och väger 45 kilp eller nått. hon är ungefär 7 kilo undervikt . om hon inte äter kommer hon också se jätte sliten ut när hon blir lite äldre . jag vet att ni två tycker det är skit snyggt. men ni vill väll må bra? kunna äta det goda i livet? och njuta av det ? då tycker jag ni äter det ni h´gillar och sen går till gymmet 2-3 gånger i veckan . visst kommer ni gå upp i vikt men det är ju nyttigt och bra . skit vad gammal jag låter jag är liksom 15 -.- aja herrå

  Reply
 14. Matilda oktober 23, 2009 at 9:21 f m

  Helt rätt§…
  Fin blogg gå in på min blogg:D
  mmaattii.blogg.se
  Tack så mkt<3:)

  Reply
 15. sandra oktober 23, 2009 at 9:24 f m

  man ska få välja sj 🙂

  Reply
 16. Kajsa oktober 23, 2009 at 9:29 f m

  Tyra Banks är en mycket bättre förebild. Vicotria beckham har/har haft ätstörningar, har lidit/lider av enorma depressioner, bantar på ett ohälsosamt sätt. Tyra höll sig pinnigt modellsmal när hon behövde, när hon jobbade som modell. I dagen läge gör hon inte det längre, nu har hon gått upp i vikt. Inte för mycket men hon är långt ifrån lika smal fortfarande, MEN fortfarande lika snygg. Hon har en sund inställning till sin hälsa och kost. Det är min åsikt. Tycker inte att man ska uppmuntra folk till att bli överviktiga men inte smala heller. Och det här med att ni kändisar inte ska behöva vara någon förebild, hur korkad får du bli? Klart som fan ni är det för yngre tjejer och killar. I en viss ålder är ungdomar väldigt lättpåverkade, då de försöker hitta sig själv och försöker leva upp till alla krav. Så det är bara att lära sig, står du i rampljuset som kommer ungdomar ta in vad de ser. De ser kändisarna som perfekt snygga eftersom dom är det då de har professionell hjälp med hår, kläder och smink och håller sig i trimm. Snälla lilla gumman ta din förnuft till fånga och think outside of the box! Amir och Kenza bra förebilder i bloggvärlden, du, dessi och kessi dåliga. Jag har tyckt rätt bra om dig tidigare men näe nu har det varit för mycket patetiskt korkade inlägg.

  Reply
 17. Martina oktober 23, 2009 at 9:34 f m

  Jag skiter väl i om människan är smal eller inte. Det är inte vad det handlar om utan hur man lägger fram sig själv. Förespråkar Victoria att man ska äta sunt och rätt? Trivas med sig själv? Att alla duger som dom är? Njae…knappast! Tyra vill och gör verkligen en insatts!

  Sen fine om man vill ha Victoria som förebild MEN Tyra och Victoria är verkligen två motsatta personer. Det går inte att jämföra dom som du precis gjorde, dom står för två helt oilka saker. Så är det bara face it.

  Reply
 18. Anonym oktober 23, 2009 at 9:36 f m

  ÅÅååh vad jag blir irriterad. Alla har vi inte samma förebilder i livet. Om man gillar mode så sitter man inte och har en kock som förebild. Okej de kan väl hända men förstå saken. Och alla är vi människor. Trots Posh ätstörning och familje problem(som vi egentligen inte vet något om) så har hon lyckats vara en stor stjärna inom modebranschen och hon har skapat sitt namn. Hon kan vara en förebild på många sätt för att hon inte ÄR ätstörningen utan för att hon är så mkt mer. Och ingen kan säga att hon inte är urläcker.

  Reply
 19. Felicia oktober 23, 2009 at 9:39 f m

  Ååh blir så irriterad. Om man gillar mode så sitter man väl inte och har en kock som sin största förebild.(kanske överdrivet men inse) ALLA HAR INTE SAMMA ÅSIKTER. Trots posh stora problem med vikt och familjen (som vi egentligen inte ha någon aning om) så har hon lyckats vara en stor modeikon. Och hon har skapat sig ett namn. Hon är inte ätstörning/problem hon är så jävla mycket mer som många bara kan drömma om.

  Och ingen kan säga att hon är ful, för hon är urläcker.

  Reply
 20. Linda - Livet är rosa! oktober 23, 2009 at 9:46 f m

  Tycker det är lusigt att smala människor kan ses som dåliga förebilder. Borde inte tjocka också göra det då? Det är faktiskt inte hälsosamt att vara tjock heller.

  Att vara smal är finare än att vara tjock. Anorektisk-smal är dock inte fint, fast det är inte fint att vara smäll fet heller.. Smal i lagom mängd är bäst!

  Reply
 21. Evelina oktober 23, 2009 at 9:56 f m

  HON ÄR JU SJUK!? FRÅGA VILKEN LÄKARE SOM HELST!

  -Är du läkare? Inte? No shit. Kan du hänvisa till en läkare, vilken som helst, som säger det då i stället eftersom du inte var det?

  Reply
 22. Frida Nilsson oktober 23, 2009 at 9:59 f m

  Jag håller med på sätt och vis. Jag tycker man ska se sund och frisk ut. Jag själv är otroligt liten och nätt. Men jag skulle bli äcklad av mig själv om jag skulle se mina ben, som knäskolar, benen vid halsen (nyckelben)? Och också bli äcklad om jag var fet. Som sagt, smal i bra mängd, bara man ser ut som en levande människa. Håller sig frisk. Jag menar om kroppen inte orkar ta hand om sig själv längre då har det gått för långt.

  Reply
 23. Hannah oktober 23, 2009 at 10:01 f m

  Tjaa Paow, det här inlägget är nog ett av dom VETTIGASTE du någonsin skrivit, SJÄLVKLART ska man få välja sina förebilder själv, det kan ju ingen annan göra!

  Reply
 24. desiree oktober 23, 2009 at 10:07 f m

  Jag tycker att Victoria var en väldigt vacker människa förut, men som folk säger nu, hon har misshandlat sin kropp, hon går mot en långsam död, du får absolut tycka att smalt är fint, men vad är egentligen FÖR smalt. Jag tycker Victorias kropp är sönder, jag tycker inte den är vacker längre. Där imot så älskar jag Tyras kropp, och vadå hon inte är nöjd med den? Hon älskar den, annars skulle hon väl ha gjort något åt saken som du säger? Och att säga som du säger, det är kränkande mot tjocka människor, paow, tänk på hur du väljer dina meningár!

  Reply
 25. hanna oktober 23, 2009 at 10:07 f m

  jag tycker inte att tayras kropp ser så snygg ut där precis och de kan ju ingen säga! men bara för att vissa tycker att det är cp att vara smal (kanske för att de är avundsjuka så kan väl de själva få vara feta då!! så kand e som tycker att det är fint och vara smal få vara det utan att få massa klagomål på sig! va fan kan inte alla få bestämma själv tycker jag i alla fall! sedan så är de ju varken bra att ah anorexia eller att ah fettma!

  Reply
 26. Elin oktober 23, 2009 at 10:21 f m

  Du valde ju inte den snyggaste bilden på Tyra kanske. Men som någon tidigare skrivit så är ju Tyra en bra förebild just för att hon kan gå ned i vikt genom en bra kost och träning. (vilket är eniligt mig de enda rätta sättet att gå ned i vikt). De är ju bara tragiskt att se hur Posh ser ut. (inte för att hon är så smal men för att hon ser sjuk ut).

  Jag tycker inte att de är fult med tjocka människor (nej jag är inte tjock själv).
  Men jag tycker heller inte de är snyggt med för smala. (de har oftast inga bröst eller former). Jag säger så här! LAGOMT ÄR BÄST! =)

  Dessutom du säger att Posh inte är en sämre människa för att hon är smalare än Tyra. Men det gör väll heller inte en tjock människa sämre än en smal?
  Nej just precis.
  Det här utseende idealet i världen känns så otroligt överdrivet. Man ska se ut så så så! Det är inte konstigt att folk blir deprimerade.

  Reply
 27. pernilla oktober 23, 2009 at 10:22 f m

  men det är så fult att vara överdrivet smal, det är inte snyggt när man ser benen sjukt tydligt. Okej, det är inte snyggt att vara tjock heller. Men asså man ska ha kurvor inte se ut som en jävla planka. Det är bara vad jag tycker, men vill du se ut som ben och skin så gör det, du bestämmer själv.

  Reply
 28. michaela oktober 23, 2009 at 10:23 f m

  de är inge fel på vicktoria men jag gillar inte hennes kropp! jag tkr hon borde gå up nåra kilon! Tyra är bra förebild för hon tkr inte att man måste va tråd smal för att va fin.

  Reply
 29. Monica oktober 23, 2009 at 10:25 f m

  Kan inte alla bara nöja sig med att alla tänker och tycker olika, det kommer aldrig bli så att någon har ”rätt” bara för att en tycker en sak och en annan tycker en annan sak.
  Vissa gillar smala/vara smal, vissa gillar tjocka/vara tjock…
  Ska vi inte vara glada istället att alla tycker olika och gillar olika saker? Hur roligt på en skala skulle det vara om alla såg ut som Victoria eller Tyra? Jag tycker världen skulle vara jävligt tråkigt och stereotypt.
  Det är så många av er bloggare som ”avskyr” när alla härmar er när ni köpt något, men är det inte likadant som ni skriver att ni tycker alla ska vara smala för det är så fult att vara tjock? Då vill ni att alla ska härma er och banta….
  Förstår inte riktigt va ni vill få fram genom det….

  Reply
 30. Martina oktober 23, 2009 at 10:27 f m

  Som någon sagt tidigare, det handlar väl egentligen inte om hur man ser ut utan hur man mår. Smal eller tjock spelar ingen roll, är man nöjd så är det bra. Men oftast är det väl så att tjejer som ser ut som Posh mår dåligt, de strävar hela tiden efter att bli smalare och får ångest om de (enligt sig själva) ätit för mkt. De ägnar för mkt tid åt sitt utseende istället för att uppskatta livet och vara glad för att man är frisk etc. Det blir en fixering. Hur mkt jobb det är värt att lägga ner för att få den perfekta kroppen? Och vad är den pefekta kroppen? Den frågan blir nog aldrig besvarad och det här problemet kommer alltid finnas. När du skriver ”varför vara någon annan än sig själv?” så är väl det en aning trångsynt. Självklart skulle alla tjejer vilja resonera så men det är inte så enkelt. Det finns många som har väldigt dåliga självförtroenden och hatar sig själva. Du är ju supermega söt och det ska du vara glad för. Det finns dom som inte är lika lyckligt lottade…

  Reply
 31. så de så oktober 23, 2009 at 10:30 f m

  De är lika dåligt att va sjukligt smal som att va super tjock! Men saken som gör de mer uppmärksammat är de som är sjuklikt smal för att de är de vissa tjejer strävar efter att vara och de är tammefan farligt! Man misshandlar sin kropp och pressar den till de extrema som verkligen inte är nyttigt och bra! Dessutom verkar du ha en lite skev bild av vad som är tjockt och vad som är smalt.
  Den med snyggast kropp är den som äter bra och tränar bra, inte sånna som ”svälter” sig smal. För dom som äter bra och tränar får oxå bättre hy och snyggare hår. tycker jag alla fall.

  Reply
 32. Anonym oktober 23, 2009 at 10:34 f m

  Om du tycker att man inte ska klanka ner på smala tjejer så kan du ju sluta klanka ner på större också, som t.ex. Amir. Jävla dubbelmorals fjortis

  Reply