Kommer ihåg småbarnen som kom fram och fota oss, kul att dom driver skvallerbloggen ibloggen.blabla. När jag var 10 så spelade jag sims.

Posted in: Livsstil
Kommentarer (29)
 • Johanna Fält på Socialaförvaltningen - Sthlms län

  Hej Paulina. Många har hört av sig och varit orolig angående ditt drickande, din frånvaro i skolan och så vidare. Nu vet jag inte varifrån ditt problem kommer ifrån men om du känner att du behöver prata med någon så ska du inte vara rädd för att vända dig till oss. Vi kan inte tvinga dig att höra av dig men om du känner för det så kan du ringa oss mellan 07.00 ända fram till 19.00 på vardagar och prata ut om det är något.

  08-583 574 40‎

  MVH // Viktor ;BBBBBBB

 • Anonym

  Är inte det där Rebeca? 😀

 • L I S A

  hahaha, fy fan att bli smygfotad

 • dmartinsson

  Det är väll roligt med sånt eller?;)

 • Felicia

  Hej Paow.

  Jag älskar din blogg,men jag tycker att headern (stavning) har blivit lite typ barnslig.
  Jag tyckte din förra va mycket snyggare.
  Men bara för det kommer jag inte sluta läsa din fantastiska blogg 😉
  <3

 • Anonym

  haha det är ju rebeca 😀 haha fan så ful och fet hon är, euw.

 • Magica

  Haha jag skiter i mina läsarsiffror, min blogg är för nöjes skull. Dessutom skulle jag inte vilja vara känd för att misshandla och prata skit om andra människor. Kul att du låter dig provoceras så lätt, det var därför jag skrev kommentaren. Kissie hade ignorerat:)

  Jag ville hellre vara känd för att spamma kändisbloggar, det är liksom min grej…

 • Isabelle

  vad med nu och tävla om veckans blogg på
  min blogg<3
  Ps : läs också om skvaller och skitsnak som jag skrev igår om.
  bra att veta.
  Fortsätt vara dig själv i din blogg.
  puss å kram sotttnos<3

 • Anonym

  det var ju inte så länge sen?…..

 • tove

  Hahha ” när ja va 10 spelade ja sims.” hahahah klockren kommentar !

 • EMma

  haha det är ju rebecka 😛

 • rebeca

  ja de e ja inte så fina bilder men ja de e ja 😛

 • Iblogg.

  Haha , ganska synd. Tjejerna som tog kortet är inte dom som driver min blogg, men tack för besökarna gumman 🙂

 • Evelina

  Du sa ju att du inte rökte? Eller håller du den för nån annan igen

 • Anonym

  HAHAHAHA, beeeeeeecka föfan 😀

 • Jenny

  och när jag 15 så gick jag i skolan och söp inte varje helg

 • Suzy puzy

  Jag är snart 20 och spelar fortfarande sims ;D hahaa

 • emilia

  hahahah sköön skön rebecka 🙂

 • Just Another Crazy Blonde - With Just Another Stupid Blog

  Jag hittade en artikel på systebolaget.se.

  Som läsare och ”vuxen” blir jag orolig för dig och dina alkoholvanor när du bara är barnet än så länge. Din kropp är inte utvecklad att klara av gifter som alkohol i så ung ålder 🙁

  ————————————————————————-

  Varning på stan!

  Unga flickor dricker alltmer. De riskerar inte bara sin fysiska utveckling. Olycksfall, våldtäkt, rån och psykiska problem hör intimt ihop med alkoholkonsumtion.

  Alkoholkonsumtionen i Sverige har stigit. Tyvärr gäller det även ungdomar. Sjukhusen får ta emot fler alkoholförgiftade unga än tidigare. På Maria Ungdom i Stockholm har dessutom andelen tjejer ökat från 30 till 50 procent de senaste åren. Paula Liljeberg, överläkare på Maria Ungdom, är oroad för att tjejernas fysiska utveckling påverkas.

  – Upp till 14-15 års ålder sker en otrolig utveckling av flickors komplicerade hormonsystem, som alkoholen stör.

  Att yngre tjejer dricker är ett nytt fenomen. Därför vet vi inte exakt hur hormonsystemen påverkas.

  – Däremot vet vi att alkohol påverkar lusten och hämningslösheten. Vilket gör att man kanske har sex tidigare, och riskerar att dra på sig könssjukdomar som i sin tur kan leda till sterilitet.

  Unga mer känsliga
  Ungdomar är överlag känsligare för alkohol än vuxna. Olika organ är inte färdigutvecklade. Hit hör levern, som har svårt att bryta ner alkoholen. Dessutom saknar hjärnan de skyddssystem som finns hos vuxna.

  – Hjärnan har inte utvecklat de skyddsceller som ska förhindra alkohol och andra droger från att tränga in.

  Koren Zailckas är en amerikansk tjej som nyligen skrivit boken Packad – en tonårsalkis memoarer (Bra Böcker).
  I dag är hon i 25-årsåldern och lever nykter efter att ha festat i många år. I sina rus har hon råkat ut för allt från blackouter till att ha somnat i sina egna spyor. Hon har blivit utdömd av både kompisar och deras föräldrar.

  Koren tar även upp att det varierat en hel del hur mycket hon har kunnat dricka vid olika tillfällen och vilken effekt alkoholen har haft på henne.

  – Det har med hormoncykeln att göra, förklarar Paula Liljeberg. Som kvinnor går vårt liv i månadscykler. Även om vi inte dricker varierar vårt stämningsläge och vår förmåga att kontrollera oss. Självklart förvärras det av alkohol.

  Unga tjejer mer utsatta
  Paula Liljeberg känner igen den bild Koren Zailckas målar upp – omgivningen är mindre tolerant mot tjejers drickande än mot killars. Flickor som blir för fulla kan därför få en väldig skamkänsla efteråt. Inte minst som det som hänt numera ofta är filmat med mobilkamera och kan läggas ut på nätet.

  – Några går hem och skär sig, andra får ätstörningar. Man är ju ändå bara en värdelös hora.
  Paula Liljeberg har sett flera exempel på att livet tagit sig en oönskad riktning för en del flickor. De har fått problem i skolan och sökt sig till nya gäng, med andra normer för vad som är rätt och fel.
  Det kan innebära starten på en resa nedåt mot riktigt missbruk.

  Alkohol = självförtroende?
  Koren Zailckas började dricka som 14-åring därför att hon var blyg och kände sig rädd. Alkoholen verkade vara en genväg till självförtroende, killar och vänner. Tio år senare upptäckte hon att drickandet snarare fått henne att stanna i utvecklingen. Att hon fuskat sig fram genom att ta till alkohol när hon känt sig osäker.

  Även om man tycker att tonåren är jobbiga är de erfarenheter vi gör under den här tiden viktiga. Det handlar om att lära sig balansera mellan rätt och fel och att skaffa värderingar, menar Paula Liljeberg.

  – Bästisen kanske sviker för att hon skaffat en kille. Man sitter ensam en fredagskväll och ingen ringer. Man kanske har sex för första gången, och efteråt när man är jättekär så garvar killen bara åt en. Allt det här jobbiga sker under de här åren. Och utan dessa viktiga erfarenheter kommer du ut som en ”ofärdig” vuxen.

  Bra att hålla ihop
  Men det kanske allvarligaste med att fler unga tjejer dricker är vad som händer under ruset. Många råkar illa ut redan vid första fyllan. Antalet berusade tjejer som blir våldtagna har ökat.

  – Det farligaste som kan hända är att du hamnar utanför ditt gäng. Man kanske är tillsammans på en fest bland folk man inte känner, och när gänget drar vidare blir man ensam kvar. Det är ofta i den situationen gruppvåldtäkterna sker.

  Det finns också en risk att den som är full råkar ut för andra tråkigheter. Olyckor är vanliga, liksom att man blir kränkt och kallad för saker som kan vara svåra att glömma. Rånen har också blivit fler, och även här är riskerna större för den som är ensam.

  – Mitt bästa råd till tjejer är: Håll ihop! Kom och gå tillsammans!

  Text: Fredrik Borneskans
  Illustration: Greta Edlund

  http://www.systembolaget.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *