Jag blir arg.

Jag blir arg när folk säger åt mig vad jag ska göra. Min pappa ringer till mig och ber mig att ta bort ”det jävla inlägget” och att han skäms. Jag är omogen jag vet, men jag skulle aldrig skriva något om en person utan anledning. Så ingen skada skedd.

Min pappa gav mig grov panikångest i somras, om det inte hade vart för Amir så hade jag nog helt ärligt hoppat ut genom fönstret dom gångerna. Så fort han började prata om bloggen ”du får inte skriva det där, ta bort det där, jag skäms när du har sån där kort kjol. Städa ditt rum, laga mat, börja jobba, ska du verkligen se ut sådär”, och så mycket mer. Nu har det upphört och han ringer igen, jag får panik och lägger på.

Tankarna snurrar, jag har inte gråtit på ett halvår typ I am happy, känslokall men samtidigt ledsen. Ledsen för att jag inte är den personen jag borde vara, att jag har svårt att leva upp till folks förväntingar.

Ni som fått den där bilden av mig som den ”gulliga lilla tjejen”. Jag är schizofren och har beslutsångest, jag är inte rädd för något och testar gränser jag inte borde. I somras när jag hade min panikångest, det var verkligen hemskt. Tänk er att inte kunna andas rasa ihop på golvet och skaka utan att ha ork eller lust att ställa sig upp igen. Gråta, tårarna verkligen sprutade helt utan anledning att få den känslan av att någons röst skriker inom dig ”du är sjuk i huvudet alla hatar dig du är värdelös och ful”. Jag kommer att få ett nervsammanbrott, bli en tickande bomb. Så pappa, snälla klipp inte i fel sladd och accepetera att jag är ungdom. Jag ska inte alltid behöva leva upp till andras förhoppningar.

Jag är inte som många andra av mina kompisar, om jag dricker så dricker jag med måtta, jag kommer nästan alltid hem i tid och svarar alltid på mobilen. Jag är nog motsatsen till många andra bloggare, jag går inte runt och skryter om killar, låtsas skaffa pojkvän eller leker odödlig . Jag skulle nog kalla mig en hemsk människa, jag är inte alls lika trevlig som piss och diss och absolut inte lika blödig, inte ens i närheten.

Jag är ändå rätt nöjd med mig själv, med mitt utseende, med mitt behov som kontrollfreak. Det som sätter käppar i hjulet för mig är skolan, jag hatar skolan,men sanningen är nog att jag hatar när andra försöker säga åt mig vad jag ska göra. Känner jag inte för något så gör jag inte det, jag är otroligt frispråkig och en riktigt pajas, men jag har otroligt svårt att ha empati för medmänniskor och fnyser åt dom flesta och kommenterar gärna andra. Jag är inte svag och har inga ömma punkter, men ändå så vill jag göra något, men först så  vill jag leka ett år till minst, sen kan jag börja plugga. Tänk er, nu lever vi i år 2009. Jag kan börja på gymnasium när jag är 20 om jag vill.

Har ingen aning om vad jag skriver och jag vet själv hur osammanhängande det är, men jag har bekräftelsebehov och jag är förbannad och trött på allt tjat. Det finns inget som knäcker mig så mkt som när folk tjatar, okej där är min ömma punkt. Usch, fy och blä – jag hatar känslor!

Fick du allt du ville ha i julklapp? Inte? Här kan du ordna en julklapp som räcker ett år!

Posted in: Livsstil
Kommentarer (130)
 • pimpXprincess

  Om du inte är som dom andra fjortisbloggarna, visa det då. Om du hatar henne så mycket kan du ju bara låta henne vara. Skit i henne bara! Fokusera på vad Du gör och Dina mål, resten får sköta sitt. Väljer andra att göra idiotiska saker, låt dom göra det då. Det är deras val. Precis som dina val också kan vara antingen bra eller dåliga. Att skriva om andras fel och snedsteg tjänar ingenting till. Det är bara ett sätt att Försöka höja sin egen självkänsla, men tro mig, det är heeelt fel väg! Ta vara på Ditt liv och inte andras, så kommer du hitta dig själv fortare 🙂

 • MacKNNNNNNNNNNNN

  jag läser bloggar men kommenterar sällan, men nu paow får du faktiskt ta och ge dig haha. droppa emo acten och kom ihåg att du är sexton år gammal, SEXTON!
  Din pappa skämms uppenbarligen för hur du beter dig och det bör han göra för att det är han som har uppfostrat dig och uppenbarligen så misslyckades han grovt av vad man kan läsa i bloggen.. Fan börja respektera dina föräldrar och smyg med att du super osv. kuksugare.

 • kattfan

  Stor kram!
  Även fast du känner dig låst av din pappa så handlar det bara om att han bryr sig om dig och det är ju bra ändå, att kommunicera med sina föräldrar är nog ganska ovanligt? tror att det oftast leder till missförstånd.
  Du är stark som är så ärlig och öppen!

  När man dissar folk så brukar det bara studsa tillbaka på en själv tillslut, så ett litet tips kan ju vara att följa visdomsordet ”skriv aldrig i ilska” för det blir oftast pannkaka då …av egen erfarenhet.

  God fortsättning snyggo!!!!

 • my

  det var bra skrivit. riktigt bra.. nog ett av dom bästa inläggen du fått till.
  jag tycker du är mogen nog, palla dessie och kissie och dom fjortisbloggarna.
  dom börjrbli tråkiga, skit i sånt o gå din egen väg. alltid bäst så.

 • Anonym

  tyvär så gick dina inlägg övergränser
  jag som gillade dig, började fundera
  vad har hänt med dig,
  Julafton är för gladare saker, dessutom skit i det som har hänt
  snart är det nytt år och nytt liv, koncentrera på det positiva bättre.! 🙂

 • Pauline

  Du är en tonåring, det är normalt att känna panikångest och helt dum i huvet. Man försöker hitta sig själv, och det kan vara en lång väg. Jag hade samma problem som dig när jag var i din ålder, jag hade ofta panikångest och hade problem med skolan. Det går över, din pappa är bara orolig för dig. Han menar inget illa 🙂

 • Mia

  schizofreni är en jäkligt allvarlig sjukdom. personligen tror jag inte att du har det, men har du det bör du seriöst kolla upp det… 😮

 • Emma

  Jo, jag vet hur det känns. Jag får panikångest av minsta lilla, om jag skulle försova mig till skolan skulle jag kunna dra loss stora delar av mitt hår medan tårarna sprutade. Men jag orkar inte göra något bestående mot saken, utan käkar bara massa jävla piller. Så jag förstår dig.

 • Matilda

  Om du verkligen mår såhär dåligt borde du kanske söka hjälp hos en psykolog. Vill inte låta nedlåtande eller så på något sätt, men det är nog en väldigt bra sak för dig att göra. Lite hjälp har aldrig skadat

 • isabella

  om man hatar någon sådär mycket, såbrukar man inte lägger ned massa tid på den personen 🙂 bara ett tips.

 • Hanna

  Bra skrivet Paow!

 • robin

  jag bryr mig seriöst om dig faktiskt och hoppas att du kommer klara dig ur den här jäkla tonårsperioden helskinnad. Som några tidigare har skrivit så handlar det mest om att din pappa bryr sig om dig. Han vill inte att du ska ångrar dig senare i framtiden. Men du verkar ändå rätt vettig om man jämför med dom andra tjejerna som bloggar! Du har en annan insikt. Jag tror du kanske skulle gå till en kurator, eller någon annan som är bra å prata med. Att du har någon att bolla dina tankar med. Om du saknar vuxna att förlita dig på i din närhet så finns det alltid någon annan du kan vända dig till. Folk bryr sig! Mer än du tror!

  Man får göra fel när man är tonåring och man måste inte leva upp till folks förväntingar. Men sök inte upp saker som får dig att må dåligt. Gå på din magkänsla!

 • Tindra

  Jag hoppas att din panikångest blir bättre,
  Det är verkligen skitjobbigt att ha det.
  Du är stark, du kommer klara det!
  Puss<3

 • Girly

  vet hur jobbigt det är att ha panikångest.
  Klart man ska få var tonåring med allt vad det innebär.
  God Jul önskar girly

 • Anonym

  haha noob! 😀 hoppas du hoppar ut genom ett fönster, MOAHAHA

 • Emma

  Det blir nog bra, stor kram! Jag tror att din pappa bara bryr dig om dig! Och jag känner igen mig i det du skriver… Du är inte ensam.

 • rebecca

  jag känner igen mig i det du skriver , du ska veta att du är inte ensam … det ordnar sig , kram.

 • Martina

  Varför ta denna diskussion med alla bloggare? Ring en vän istället. Tror inte det hjälper dig det minsta att skylta med sånt här. Vad sägs om att lägga ned bloggen ett tag så slipper du garanterat lite ångest. Du kan inte klaga över att du mår dåligt om du sedan inte helhjärtat vill göra nåt för att må bättre.

 • Anonym

  Osammanhängande, ingen röd tråd i texten, budskapet kommer inte fram överhuvudtaget.
  Du har suttit och skrivit massa blaj för att låta ”djup”.
  Samma sak med dina moral-predikningar om päls m.m.
  Det är så osammanhängande att man skulle kunna tro du är schitzofren.

 • Melinda

  Din pappa bryr sig bara om dig, han menar inget illa. Jag känner igen mig i dig. Jag tycker verkligen att du är bäst av alla bloggar. Jag ser upp dig! <3

 • camilla

  jag tycker inte att du är som de andra fjortis bloggarna. du är jätte söt och skriver om saker som folk i din ålder ska!

 • Juni

  Nej, du kan inte börja gymnasiet när du är 20. Det kallas komvux…

 • jag

  du är bra som du är tror jag, och din pappa vill ditt bästa kan jag lova. slösa inte tid på människor som inte är värda det utan fokusera på dig själv 🙂 keep on going, du är mycket bra!

 • Anna

  När man är ungdom ska man testa gränser 🙂
  Du är jätte söt, och het enkelt bäst av dessie och kissie. Fuck them

 • angelica

  fortsätt kämpa pao, du klarar det! 🙂
  men i sverige kan men inte börja gymnasiet efter man fyllt 19.

 • emelie

  YOU CAN DO IT GIRL!

 • Camilla

  Schizofren heter det annars och vet du ens vad det innebär att ha den sjukdomen?
  Tvivlar jag starkt på..

 • ivan

  Vem var det hon dissade??

 • Nike

  Du kan ju inte börja gymnasiet om du inte gått ut grundskolan. Du är så naiv lilla gumman – tror att allt kommer fixa sig och att du kommer få ett skitbra jobb utan utbildning. Men du kommer säkert stå i din farsas affär och sälja godis resten av ditt liv.

 • carolineee

  Sitter och läser kommentarer och kan inte annat än att tycka idioterna som kommenterat är så jävla kalla, fyfan! Jag tycker du är en skitsöt tjej, aldrig träffat dig så jag vet ju inte hur du är irl. Men jag kan verkligen tänka mig att du är som vilket 16åring som helst, lika partyfylld och rolig! Var det! Fortsätt med de du gör. Låt ingen liten jävla pajas trycka ner dig paulina!

 • Clara

  Oj du skriver rätt bra för att inte gå i skolan och gå ut med 40 poäng 😮
  antar att om du hade skött skolan ordentligt hade du faktiskt varit jätteduktig!!

 • Caroline

  Men för fan, jag vet vad det där är. Jag vet att du är ung och du är söt och har hela livet framför dig. Men gör något åt det där NU innan det är försent. Jag lovar att du vill inte bli vuxen och fortfarande ha de där problemen. Ta tag i det, gå till en psykolog och prata och få hjälp. Vissa av de sympromen du skrev kännetecknar tyvärr nog en psykopat. Nu säger jag inte att du är det, men en psykopat är precis som du beskrev, så man blir ju lite orolig eftersom du är så ung. Eftersom du fortfarande är ung kan du klara av det här 🙂

 • Lilly

  Alla har såna perioder, och det är frustrerande. O man måste få ut allt, och det har du nog fått. Hoppas allt löser sig!

 • Sahar

  Dina föräldrar älskar iaf dig tillskillnad från dessies. haha

 • fia

  hahahahhaha vilken dubbelmoral i inlägget ”jag hatar mig själv… nej jag tycker jag är snygg o balbala jag har inga ömma punkter o inget kan knäcka mig…. jagorkari nte med, jag känner mig fulast o allahatar mig och jag får panikångest….” bestämdigk anske? du säger emot dig sälvhela tiden och klart som fandu är svags om hela tiden ska klanka nedpå andra,om man mår bra i sig själv så har maningen anledning till att kommentera andra. jävla snorunge jag skulle också skämts om jag va föräldertilldig, du är så jävla efterbliven så det finns inte

 • SVENSK tjej 26

  FAN VAD PINSAMT!! DU SKÄMMER UT DIN FAMILJ OCH DIG SJÄLV. Ring en vän istället

 • douglas

  panikångest är det jobbigaste som finns , stackars dig.
  lider av samma sak av samma anledning.
  igår tillexempel när jag satti bilen hem så ringde min pappa som jag inte har hört nått av på 2 månader och jag fick panikångest och började darra kunde inte andas och ja du vet hur det är. bara för att han ringde? jag svarade ju inte ens, men det blir så.. han har försökt ändra på mig i hela mitt liv och ingentin jag gör duger för honom. ville bara säga att du är inte ensam och finns om du vill snacka=)
  hihi <3

 • jessica

  känner igen mig med, men tänk posetivt! den som kan göra detta bra är du, och få din pappa sluta. Snart är det nytt år, nytt år = nya utmaningar kanske ny livsstil, du kan se det som en början att börja om på nytt och må bättre. Vanligt i tonåren att det blir såhär, men ge inte upp, den där rösten där inne får bli nått bra istället som tänker jag klarar det här, det är jag som bestämmer över min kropp och hur jag ska känna, vill jag må bra så gör jag det! det är tillåtet att må skit också, låt dig inte trycka ner dig själv eller din pappa ! lev livet som du vill leva det, livet är för kort för att bry sig om vad andra tycker !

 • fannnyb

  Jag är schizofren och har beslutsångest,vet exakt hur du menar och hur du känner. Att få panikångest är det värsta jag vet iaf jag kan inte göra nånting bara faller ihop och tårarna sprutar o man tappar allt och man hör alla ord som du beskrev. det är hemskt. men jag förstår vad du menar. jag får ofta höra att jag är lik dig har aldrig fattat hur men just här känner jag igen mig hade lika gärna varit jag som skrev det. sköt om dig..

 • anna--

  men klart din pappa gör så när du skriver var du haft sex, o när du nästan blottar pattarna??! en helt normal föräldrar-reaktion på en liten fjortisunge

 • jasmingz.blogg.sejasmingz.blogg.se

  Faktiskt så har nt din pappa rätt att kommentera ditt liv från andra sidan jordklotet. Om han brydde sig så mkt om dig vf sticker han till thailand? Han har egentligen ingen rätt!!

 • Sara och Maria

  DU ÄR SÅ FIIIIIIIIIIIIIIIIIN 😀 😀 😀 <3<3<3<3<3<3<3
  DU ÄR SÅ FIIIIIIIIIIIIIIIIIN 😀 😀 😀 <3<3<3<3<3<3<3
  DU ÄR SÅ FIIIIIIIIIIIIIIIIIN 😀 😀 😀 <3<3<3<3<3<3<3
  DU ÄR SÅ FIIIIIIIIIIIIIIIIIN 😀 😀 😀 <3<3<3<3<3<3<3
  DU ÄR SÅ FIIIIIIIIIIIIIIIIIN 😀 😀 😀 <3<3<3<3<3<3<3
  DU ÄR SÅ FIIIIIIIIIIIIIIIIIN 😀 😀 😀 <3<3<3<3<3<3<3
  DU ÄR SÅ FIIIIIIIIIIIIIIIIIN 😀 😀 😀 <3<3<3<3<3<3<3
  DU ÄR SÅ FIIIIIIIIIIIIIIIIIN 😀 😀 😀 <3<3<3<3<3<3<3
  DU ÄR SÅ FIIIIIIIIIIIIIIIIIN 😀 😀 😀 <3<3<3<3<3<3<3
  DU ÄR SÅ FIIIIIIIIIIIIIIIIIN 😀 😀 😀 <3<3<3<3<3<3<3
  DU ÄR SÅ FIIIIIIIIIIIIIIIIIN 😀 😀 😀 <3<3<3<3<3<3<3
  DU ÄR SÅ FIIIIIIIIIIIIIIIIIN 😀 😀 😀 <3<3<3<3<3<3<3
  DU ÄR SÅ FIIIIIIIIIIIIIIIIIN 😀 😀 😀 <3<3<3<3<3<3<3
  DU ÄR SÅ FIIIIIIIIIIIIIIIIIN 😀 😀 😀 <3<3<3<3<3<3<3
  DU ÄR SÅ FIIIIIIIIIIIIIIIIIN 😀 😀 😀 <3<3<3<3<3<3<3
  DU ÄR SÅ FIIIIIIIIIIIIIIIIIN 😀 😀 😀 <3<3<3<3<3<3<3
  DU ÄR SÅ FIIIIIIIIIIIIIIIIIN 😀 😀 😀 <3<3<3<3<3<3<3
  DU ÄR SÅ FIIIIIIIIIIIIIIIIIN 😀 😀 😀 <3<3<3<3<3<3<3

 • random shiet

  Vet du vad man kan göra för att slippa all skit?
  RADERA DIN JÄVLA BLOGG. Seriöst, du för panik över nått din pappa säger om din blogg? careboxa honom bara. Och….hoppa genom fönstret?…
  sluta lek wemo och lev i verkligheten ist.
  Puss <3

 • maria

  vilket inlägg ville han att du skulle ta bort?

 • Anonym

  men snälla hahahh ”städa ditt rum , laga mat” oj så farligt

 • Anonym

  men snälla hahahh ”städa ditt rum , laga mat” oj så farligt ..

 • olivia

  hej. burkar inte kommentera bloggar men jag tycker verkligen att detta var sjukt bra skrivet och jag kan verkligen känns igen mig själv i det!
  personligen tycker jag inte alls att du är omogen, mycket mer mognare än dessie/kissie.
  ta hand om dig.

 • Anonym

  jag fick mer respekt för dig när jag hörde din radio intervju, men du du är fin,framgångs rik och har något under pann benet good luck with you life kisses. ge inte upp du är bäst.

 • Dixi Wonderland

  Ofta du har varit hos olika psykologer gjort tester i flera år och fått diagnosen schizofreni? Hur fan orkar du ens ljuga om en sådan allvarlig sjukdom? jag tror knappast du tar de tabletterna som en sjuk person i schizofreni gör, då skulle du inte kunna dricka alkohol överhuvudtaget. Och alla verkar tydligen ha panikångest nu för tiden, seriöst är så jävla trött på alla er som åhh jag är sååååå psyiskt sjuk bubu synd om mig blablabla. My ass! hade du varit psykiskt sjuk hade du träffat en psykolog + läkare varje vecka vilken du inte gör. Grow up ffs!

 • Ida

  Panikångest är något som är grymt svårt att leva med. Det blir inte bättre med åren, tro mig på den punkten. Jag började få det när jag var 9-10 år, men visste inte vad det var då. Det visade sig som en fruktansvärd smärta i magen. Var sjuk av och till från skolan pga ”magproblem”. När jag kom upp i tonåren blev det bara värre och värre, men jag sökte aldrig hjälp. Det har alltid varit ”tabu” att gå till psykolog i min familj. Istället går jag och ignorerar känslor jag får, tills bägaren rinner över helt och jag klappar ihop. Händer lite då och då fortfarande och dem gångerna är jag inte kapabel att fungera normalt bland folk. Så jag ligger hemma ”sjuk” och mår ännu pissigare för att jag känner mig ensam. Ond jävla cirkel.
  Om du har möjlighet, så ta kontakt med en kurator eller psykolog. Det är det bästa du kan göra. Dem kan hjälpa dig att ta reda på hur du på bästa sätt hanterar din panikångest så du kanske kan förhindra att du försätter dig i en sådan situation.

  Sen angående skolan; Har du gått ut grundskolan?
  Efter att du fyllt 20 är det inte säkert att du får börja gymnasieskolan, då man efter 20 års ålder får söka till komvux. Jag fick inte gå kvar på gymnasiet, för jag hade blivit för gammal. Läser på komvux nu istället. Inget fel på stället i sig, det är jättemysigt och bra stämning. Men det som är jobbigt är att ALLA kurser läses på ett halvår, dvs på dubbel studietakt. Så istället för att läsa Engelska B på ett år, har du bara ett halvt år. Stressigt som fan. 🙂
  Se till att du kollar upp sådant grundligt så du vet vad som väntar dig när du väl är redo att börja skolan igen. 🙂
  (sen kan jag ju även säga att man har svårare att lära sig saker ju äldre man blir. Jag är inte alls lika bra på matte som jag var för 3 år sedan. haha!)

 • Jennifer

  Du är så grymt stark tjej, du ska inte behöva ta skit ifrån andra – men samtidigt ska du inte slänga skit på andra heller. Men ta jullov från allt bajs och häng bara med de som får dig att må bra, kör ditt race, samla kraft och när du känner dig stark nog så snackar du med din pappa och tar itu med problemen.
  YOU GO GIRL! 🙂

 • RRRRR

  välkommen till tonåren… grattis du är normal…

 • Cassandra

  Det är bara du som kan leva ditt liv. Ingen kommer göra åt dig, så gör det bästa för dig själv. Du lever inte tillräckligt länge för att ta åt dig massa skit.

 • Jessika

  Asså allas pappor tjatar om korta kläder, klart. De vill ju inte se sin dotter med korta kläder när andra tänder på det och börjar snacka skit.
  De tjatar också om städa rumt o sånt skit, men vem bryr sig.. ta inte åt dig bara(K)

 • Jonas

  Lär dig att ALLT INTE HANDLAR OM DIG…

 • MAndy

  Jag tycker det är fint att du vågar visa dig skör på det här sättet i din blogg. Det var ett fint inlägg. Jag lider också av panikångest och vet hur det känns att behöva hålla allt det onda inne. Du borde vara stolt att du kan visa dig på det här ”sättet” i din blogg. Det är moget att visa känslor och jag tycker du borde göra det oftare och inte ha den ”perfekta” imagen. Det är mänskligt att visa känslor.

 • Anneli

  Var glad att du har en pappa som bryr sig, även om han kan va dålig på att lägga fram saker på ”rätt sätt”. Det kan inte va lätt att va förälder till en ”strulig” tonåring. Att vilja hjälpa, att vilja se ens barn må bra men inte kunna nå fram på rätt sätt.

  Du verkar vara ganska vilsen, som så många andra i din ålder, men mår man seriöst dåligt o har svårt att hålla sin innanför ramarna av vad som är OK så bör man kanske söka hjälp.

  Visst att du är tonåring nu o att man får vara omogen o oansvarg då, men glöm inte att allt man gör får konekvenser o att de val du gör nu påverkar ditt liv även kommande år.

  Hur kul kommer det va att behöva börja i gymnasiet som 20-åring tror du? Du kommer ångra dig nåt grymt om du inte ser till o skärper till dig med skolan nu. Du kommer inte kunna leva på din blogg sen under ditt vuxna liv…

  Nej, du borde som sagt söka hjälp o försöka ta tag i din situation, för din egen skull… Kram.

 • nadja

  Du är underbar, du är guld värd. Fatta de! Du förstår inte hur många som känner likadant och sen tittar på bilder på dig och känner sig sämre bara för att du är fin.
  Du är en skit fin och säkert en skit trevlig person.
  Paulina glöm all skit ett nytt år kommer snart. Och kom ihåg detta.. du gör så att jag mår bra när du skriver dina roliga inlägg.

  Du är guld värd! <3

  Kram Nadja

 • Dani

  åhhh fyfan vad jag känner igen mig i allt det där . så sjukt mycket ! alltid ha en massa jävla krav men man har ingen ork och från skolan och alla jävla blickar som menar att men lika väl kunde vara död för man gör ändå ingen nytta och allt jävla piss folk som försöker säga till en hur man ska vara men som egentligen bara ser ner på en ! jag är exat lika dan som dig skiter fullständigt om någon blir skadad eller är ledsen för jag orkar inte och kan inte känna något för dom även fast man skulle vilja ibland ! jävla skit är det ! har haft konstan panik ångest sen 5:an (jag går i nian nu) och vill knappt gå utanför dörren ibland just för att ja är rädd för att folk ska se igenom mitt hårda yttre och mitt iskalla jag för är det något som inte finns så är det att gråta bland folk. men det är väll såhät livet är man tror att det här ska vara dom bästa åren bara för att man är ung ! men man får väll hoppas att det blir bra ! försök iaf att kämpa på !

 • emelie

  Jag brukar inte ofta kommentera men nu kände jag att du behöver en stor KRAM!
  Jag tycker verkligen att du är jättebra!! Bry dej inte om att vara som alla andra vill, var dej själv, jag tycker att du verkar jättemysig!!
  Du kan väl börja plugga vid 70 om du känner för det (:
  En jättestor kram från mej och ett gott nytt år <3

 • Hanna

  Jag förstår hur du känner dig. Jag lider av depression och panikångest. Det är fan inte kul. Jag känner igen mig med det du skrev om din pappa. Min pappa brukar säga till mig att jag är psykiskt störd, kontrollfreak, svartsjuk osv osv. Det leder till panikångestattacker. Jag har precis börjat äta antidepressivt efter flera år av depression.

  Men gumman, det kommer bli bättre. Jag känner inte dig, men jag tänker på dig! du får gärna maila mig om du känner för det. Min mail är cp, men jag gjorde den när jag var 11… Kram

 • nicole

  HAHAHAHAH du har ingen aning vad skitzo är …… hahahaha, mycket allvarligare än vad du tror

 • Martina

  Det är otroligt respektlöst att sitta och skriva att du lider av scitzofreni. Nej det gör du inte. Säkert inte av panikångest heller. Du vet ingeting om dessa sjukdomar och jag kan försäkra dig om att en person som lider av dessa sjukdomar på riktigt ALDRIG skulle berätta det offentligt för 30 000 (Fler eller mindre, vet inte hur mycket läsare du har.) Det är inget man skyltar med. Du är så otroligt omogen. Prata ALDRIG mer om sjukdomar du inte vet ett skvatt om din korkade unge. Ju mer du försöker vara mogen och vuxen ju mer misslyckas du. Var den gamla dumma Paow som egentligen inte var speciellt dum eftersom att hon var en vanlig tonåring och inte denna nya omogna Paow som leker vuxen och gör sig ännu mer korkad. Du måste förstå att folk blir upprörda när du påstår att du lider av dessa hemska sjukdomar. Tro mig, det är inget man vill lida av. Det är inget man skyltar med för flera tusen människor om man har. Lycka till med ditt liv, hoppas du växer upp PÅ RIKTIGT snart.

 • p

  äckel kalla dig inte schizofren om du inte är det, det är en hemsk diagnos att leva med, fjortis det e hormoner du har

 • Amelie

  Du är tonåring. Dina känslor är normala och det betyder inte att du är psykiskt sjuk.

 • emelie

  Jag förstår hur du känner, men du kan inte hela tiden tänka ”jag är en ungdom, det är såhär vi gör”. För det är bara försvar. Dricka alkohol och sådant är inte något typiskt man ska göra i ungdomen, inte något typiskt man ska göra som 14-17åring liksom. Man kan inte ens se det på det sättet.

  Men förstår du känner, har likadant.

 • emelie

  Btw, Dessie går med h*riga kläder, super & däckar och betèr sig rent som en FJORTIS. Jämnför dig aldrig med henne. Det är allt jag säger.

  Du kan som sagt dricka alkohol med måtta. Det är faktiskt moget gjort för din ålder. Kolla bara på Dessie, hur det kan spåra ur.

  Hon är pinsam. Hennes föräldrar om några borde skämmas!

 • Hannah

  Var glad att du har en pappa som bryr sig och han har dessutom rätt. Du ser ofta förjävlig ut, klär dig som en slampa och beter dig som ett riktigt pinsamt as så han skäms över dig med all rätt. Lyssna på honom istället för att bete dig så fjortisaktigt.

 • Paulina

  gumman, jag känner precis som du <3 sjukt läskigt men jag hade kunnat skriva den texten, du är grym paow! starkt av dig att skriva det här och dom här idioterna som kommenterar är ju uppenbart helt sjuka i huvudet och har ingen aning vad dom snackar om ? love it, att du alltid är ärlig och inte spelar nått du inte är, du klarar det! nytt år snart också det ska bli bääääst kram

 • Anonym

  tjaa alla är inte födda för att gå i skolan.

 • elin

  fyfan :(, tänker på dig!

 • Anonym

  Det jobbigaste är när folk försöker övertyga en om att man är tonåring och sånna känslor är NORMALT? Att må dåligt är fan i mej inte normalt eller okej.

  Peace

 • amanda

  Kämpa på. Har samma sak som händer för mig atm.
  Föräldrar som säger att ja måste banta osv. Så kämpa på -det är allt jag kan ge dig

 • Amanda

  Jag tycker att det är sjukt att du skriver att du är Schizofren när du säkert inte har någon aning om att det är en sjukdom och vad den innebär. Panikångest är jobbigt och vanligt. I tonåren är det oftast som du beskriver. Been there, done that. Men man får stå ut.

 • Anonym

  Livet suger, men vafan LEV MED DET. Och bara för att du har haft panikångest attacker så betyder det inte att du är schizofren, seriöst väx upp förfan! Schizofreni är en allvarlig psykisksjukdom som du omöjligt kan ha. fyfan jag spyr på folk som låtsas ha psykiska sjukdomar när de inte vet ett skit hur det är att leva med psykiska sjukdomar och aldrig varit i kontakt med det. väx upp förfan paow!

 • Rebecca

  det spelar ingen roll vas du skriver och vad du tycker, du är en fin person. när folk säger vad du ska göra och tjattar på dig betyder det att du har berört dom. dom ser dig och dom bryr sig även om dom säger kränkade saker eller att du inte duger.
  för att vara i din ålder så har du kommit långt men glöm inte att dom du älskar älskar dig tillbaka ovasätt vad dom gör och ovasätt vad du gör så finns dom ju alltid där. allting löser sig, kom ihåg det 🙂

 • Anonym

  du borde lyssna på din pappa. du vet inte ditt eget bästa.

 • Anonym

  amen gråt, suck..

 • micaela

  Känns lite otroligt att jag – som är 95:a – kan börja i samma gymnasium som dig. Hah, aja (; Trevligt. Hoppas det blir bättre och jag menar det, ingen ska behöva leva med ångest och depression. Jag fick också en hel del ångest attacker i somras, väldigt ofta tråkigt nog.

 • sofie

  nemen stackars paow, det är så synd om dig 🙂

 • linnéa

  djupt skrivet.
  och jag måste säga att din pappa borde faktiskt acceptera den du är. hur du ser ut, vad du gör och dina åsikter.
  och det är precis som du säger; du är ju tonåring!
  nämn EN enda tjej i tonåren som under hela den tiden skötte sig exemplariskt 24/7, aldrig försökte gå sin egen väg eller aldrig någonsin hade egna åsikter om ditt och datt?
  nej, just det. det finns inga såna.
  och får man inte leva ut till sina tankar och ge uttryck för sina idéer och drömmar, då har man fan inte levt alls.

  ta hand om dig, Paulina!

 • BettinaW

  jeesus va du försöker få emparti.
  du är ingen ungdom DU ÄR ETT BARN!!! du är förfan bara 15 år gammal du borde inte ha urringade toppar som du har och korta tajta kjolar du ser ut som en hora då eftersom DU ÄR ETT BARN! du förösker vara så jävla lillgammal. ena stunden säger du att du är ”mogen till din ålder” andra säger du att ”ja vet att ja är otroligt barnslig, men jag är ju bara 15” fan bete dig som din ålder… !

 • Mira

  Alla er som känner igen er i Paulina, är inte speciella, det är inte hon heller.

  schitzofreni? Skulle inte tro det…

 • a

  Jag e 13, jag hade en period jag också hade panikångest när jag bara darra kunde inte gå, jag trodde jag skulle dö. Det va så jävla jobbigt. Men det gick över efter 3 dagar.
  Man är aldrig ensam,

 • Linda

  Jag kan säga såhär, att jag förstår precis vad du menar.
  Och det där med skolan, det låter EXAKT som mig.
  Jag sa också ” kan börja plugga om ett år ist.. ”
  men sanningen är den att, orkar man inte nu, så orkar man aldrig…
  Tro mig, det är så det blir. Man ska ta tag i det DIREKT istället.
  Nu är jag 18 år, och har fortfarande inte tagit tag i det där med pluggandet ..
  Och nu är det försent. Nu kostar det massa pengar om ja ska börja plugga.
  Och vem fan vill betala för att plugga? när man kunde gjort det GRATIS..

  Men orkar man inte gå i skolan så orkar man helt enkelt inte.
  Då betyder det att någonting känns fel. Så tycker du ska skaffa hjälp med det här, prata av dig lite. Så ska du se att det säkert blir lite bättre sen. JAg gjorde som sagt misstaget att INTE göra det som den envisa människan man är..
  Take care, hoppas allt löser sig för dig. 🙂

 • Anonym

  Livet är svårt! det finns tider man går igenom helvete men kämpa! <3 xx:]

 • Clara

  Seriöst.. väx upp. Men samtidigt, vem pallar bry sig om patetiska ditt liv? Det är ditt liv och bara du som kan göra något åt det o hade jag varit din pappa hade jag sagt upp kontakten med dig o skickat dig till fosterhem för länge sen, så pinsamma ni är!

 • Anonym

  ofta du är schizofren, vet du ens vad det innebär? det kallas panikångest, visst jag är ledsen för att du mår dåligt o så, men säg inte att du har någon sjukdom du inte har…

  men kämpa på du.

 • zarah

  ”du är sjuk i huvudet alla hatar dig du är värdelös och ful”
  paow, du är inte ful. både du & jag vet det

 • Anonym

  SKAFFA DIG ETT LIV!! PALLA DIN PAPPA VILL BARA DITT BÄSTA?!

 • Anonym

  Ehm lilla paow, din pappa vill bara ditt bästa du är inte 18 år än + så kan man hålla med det hade varit PINSAMT om ens dotter gick med koooort kjol och uringade tröjor jag menar vad tror du inte att i någras ögon , några tror völ att du går runt och ligger med vem som!

 • Foofie

  Jag tvivlar starkt på att du verkligen lider av schizofreni på riktigt. Schizofreni är en allvarlig psykisk sjukdom som bland annat innebär att man lider av vanföreställningar, hör röster och förföljelsemani. Man måste vara 18 år för att bli diagnostiserad med schizofreni och det är inte direkt a walk in the park att ställa en sådan diagnos. Jag tycker det är otroligt respektlöst att säga att man är schizofren när man inte ens fått den diagnosen och när man inte vet något om sjukdomen. Det är som sagt en allvarlig sjukdom och det är ingenting att skämta om.

  Sluta vara sån dramaqueen, du är inte den enda tonåringen som har/haft det sådär. Och var glad att din pappa bryr sig iaf, han skulle aldrig gnälla på dig sådär om han inte verkligen brydde sig om dig. Det finns dom som har föräldrar som inte bryr sig. Var glad att du inte är en av dem

 • Anonym

  Tror att din pappa bara vill ditt bästa och vill dig väl fr du är som sagt inte 18 år än sen så kanske du ska ha mindre uringade tröjor o inte så koorta kläder för du framstår som en hoe!!!

 • Linnéa

  Prata med din pappa, skriv inte på bloggen. Problem har du verkligen iallafall.

 • Sofie

  Du är fan en pinsam människa. Jag lider också av panikångest och har tampats med både det och depressioner i flera år. Men inte skyller jag det på mina föräldrar? Det enda din pappa vill är att skydda dig. Om du vore min dotter skulle jag säga likadant. Väx upp, ta tag i ditt liv och acceptera att du är precis som oss andra ”dödliga” människor!

 • Olivia

  Asså skit i dom där idioterna so kmmenterar nått elakt, du är en människa och det är yttrandefrihet här i Sverige, du får göraa vad du vill. Livet är fullt av vägar ingen hittat än, alla måste hitta sin egen väg. Ingen kan bestämma vilken väg man ska ta, bara försöka övertala dig att bromsa in och leda dig till rätta. Eller det som man tror är det rätta. Jag tror att du börjar komma räät, i alla fall om man kollar på din blogg, till skillnad från hur du var förut. Det är många som ser dig, Kissie och Dessie som en trio, men alla säger att du en den som är mognast. Keep going, tids nog hittar du din plats. Och du snacka med din pappa, för det är alltid kul att ha någon som finns där när man hittat den 😉

  Kram
  //Olivia

 • madeleine

  Jag känner verkligen igen mig, du är en sån som folk hatar för att dom är avundsjuka och vill trycka ner folk som tar åt sig lätt.
  Skit i dom andra idioterna, du är en bra person och jag hoppas att du fullständigt skiter i folk som försöker trycka ner dig.

 • Rania

  Jag tycker du verkar vara en underbar människa, trots dina brister. Alltså att folk gnäller och tjatar kommer du aldrig att slippa undan så det är bäst att du börjar acceptera det. Jag tycker det är kul & läsa din blogg eftersom att den inte är en fjortisblogg, utan du är snarare en intressant person! Ha det bra & sköt om dig.

 • MATILDA

  jag har suttit och läst några av era kommentarer nu. jag vet att detta inte är de nyaste inlägget men men..
  Jag blir så JÄVLA förbannad på folk som skriver ”emo hora” ”gå och häng dig” och ja, ni vet.
  Kan man inte bara skita i att skriva sånt ?
  Inte för att jag bryr mig om hur du mår, förlåt men jag gör faktiskt inte det.
  Det betyder INTE att jag skulle sitta och skriva sånt.
  Alla vet hur de är att må dåligt, och alla vet att de inte bli bättre när folk inte tror att man mår dåligt! Antingen håller ni käft, eller skriver nått vettigt. Kämpa på och låt ingeen trycka ner er folk!!

 • Anonym

  håller med många här att jag blir faktiskt ganska förolämpad när du skriver om shishofreni(vet att det inte stavas så) och panikångest bara sådär som något du vill ha när det finns folk som faktiskt lider av det och skäms över dom sakerna, visst det är yttrandefrihet och det är hennes blogg men hon får ju skylla sig själv om hon skaffat blogg lix och skriver såna här grejer? såklart folk blir upprörda när hon skriver att hon har massa deppresiva sjukdomar som om hon ungefär vill ha det. jag lider av panikångest har fått det diagnosterat till och med och tro mig det är inget man vill ha,
  du mår säkert jätte dåligt det tror jag på och det är skönt att få skriva av sig och sådär men då får man också tåla att folk skriver så.
  ajja du har en bra blogg och allt annat puss och kram

 • Jossan

  Jag tror att din farsa tycker om dig och vill att du ska lyckas, därför är han så som du beskriver mot honom. Jag ska egentligen inte säga något för du har ju inte berättat allt men..försök se det ur hans perspektiv också.

 • marie

  herregud han har all anledning att skämmas, jag hade skämts som fan att se min dotter lama försök att vara ”politisk korrekt” eller ”bidra till något viktigt” genom att ta upp och argumentera ämnen som päls och dyl. du tror att du är så jävla vuxen etc men fyfan vad du har så jävla mycket att inse!!

 • Hej

  Alltså herregud, du skyller jämt allt på du gör och säger på att ”du är omogen”. Du fattar inte bättre.

 • Danielle Hansevall

  Min pappa är likadan! Han kikar in på min blogg varje dag för att försäkra sig om att jag inte skriver något konstigt eller har skämmiga bilder. Och varje gång det finns ngt sånt så säger han åt mig att genast ta bort det! Pappor… -.-

 • natha

  kanske inte det smartaste att skriva ut det på bloggen, du borde prata med nån som du kan lita på istället. sluta klanka ner på dig själv så blir det bättre, och ta åt dig av alla fina kommentarer du får istället för alla elaka =) du är fin som du är och mycket finare än de flesta. men jag kan förstå att man kan känna sig nere ibland, det gör alla. Själv mår jag dåligt för att jag stressar för mycket. men ta vara på det du har! det kommer ordna sig tillslut. hoppas att du känner dig bättre snart. puss och kram =)

 • TripleSex - Sex som det ska vara!

  Sluta tycka synd om dig själv!
  Jag har svårt att tro att du lever med vare sig schizofreni eller panikångest. Du är tonåring. Get over with the drama.
  Din pappa skäller på dig för att du skriver skit i din blogg? Ja, och? Han bryr sig?

  När du var i Thailand och jag läste dina inlägg så lät du som en vettig tjej. Nu låter det bara som att du försöker vara mer än vad du är och du gör mig illamående med ditt fejkande.

 • LAJSEIY

  gå till ungdomsmottaningen eller läkare och be om atarax och förklara dina symptom, jag äter dem själv.. mot panikångest.
  det hjälper och det är inget beroende framkallande eller drogliknande.
  kan vara bra.

  stå på dig tjejen 🙂

 • Sofia

  man kan inte va schizofren när man är så ung som du är. Fysiskt omöjligt.

 • anonym

  inte för att jag tror att du kommer läsa det här men jag vill bara säg att du är perfekt som du är! du är en söt tjej det är inget folk tror det är det folk vet. du har en underbar sida i dig själv om du visar den mer. okej vill inte ge dig årder för har fattat att du hatar de:D men strunt i männidkor dom fördtör för dig … nu mar jag inte din pappa utan du vet vilka jag menar. DU ÄR PERFEK SOM DU ÄR GLÖM ALDRIG DET !

 • Malin

  Fyfan, läste några av kommentarerna och vilka dåliga råd ”Sluta tyck synd om dig blabla”

  Fan i det här fallet ska man vara ego så tänk bara på dig själv. Ha roligt, skriv vad du vill, skit i vad alla andra tycker eller säger åt dig. Sen får du lista ut SJÄLV vad du vill göra med dit liv osv. Du är 16 bast ,om jag inte har fel, och har redan ett rätt så framgångsrikt liv med massa skit att ta, ska du ta mer skit då och lyssna på allt skit?

 • Ida

  Jag fick just enormt med respekt för dig. You go girl!

 • Blondie

  Fint skrivet. Jag är mamma till en 13-åring som läser bla din blogg. Därför måste jag ha uppsikt över vad du skriver eftersom hon är så lättpåverkad och gärna kopierar dig. Däremot kan jag känna sympatier för din pappa, jag skulle aldrig acceptera att min dotter gav ut sig så som du gör. Samtidigt känner jag för dig eftersom jag minns fortfarande hur det var att vara tonåring. Hoppas att du snart finner ditt rätta jag, det gör vi alla så småningom. Kram!

 • annieellen - ett maskrosbarn

  Känner igen mig i det du skriver tjejen. Ge aldrig upp och fortsätt vara den DU är, inte den din pappa vill att du ska vara! Det önskar jag att jag hade gjort när jag var 16, istället för att komma på det som 23åring… det är många år som gått åt fanders där. För många.

  Ta hand om dig!

 • Malin

  Jag kommenterar sällan bloggar. Men kännde bara för att skriva något just nu bara, men vet inte vad riktigt. Men jag känner bara igen mig själv väldigt mycket i det du just skrivit!

 • madde

  Det är som om jag själv har skrivit det du precis öppnat dig om.
  Det är ingen fara med dig tjejen, säg till din pappa på skarpen att du har en ålder att skylla på. Du hade kunnat vara tusen gånger värre.

  Jag är 22,snart 23 och jag sitter och säger till en 15åring att hennes ord besrkiver mig, exakt.

  Kan du då förstå hur tragisk jag är(vill bara påpeka att jag har otroligt bra självförtroende trots mitt tagiska liv). Bli inte sån, känn inte igen denna beskrivningen på dig själv när du är 23 !

  Långt bak i min blogg kan man läsa om min panikångest,depression,ångest, om du är intresserad.

  Håll huvudet högt och se till att inte tappa kontrollen över dig själv !
  det kan bli en jävligt jobbig ond cirkel annars.

  Take care

 • -Frida

  Riktigt riktigt bra skrivet!
  ”Tänk er att inte kunna andas rasa ihop på golvet och skaka utan att ha ork eller lust att ställa sig upp igen. Gråta, tårarna verkligen sprutade.” är så jävla sant, jag känner likadant.
  Ha det bra Paulina, take care som hon över mig (madde) skrev.

 • Anonym

  alla äckel som komenterar kan ju fan dö.
  läs inte hennes blogg om ni ska klaga hela fucking tiden. Eller läs och tyck illa om henne men ni behöver ju inte skriva det till henne? hur fan skulle det kännas för er? jävligt bra va? NOT.
  skärp er äckliga bajsungar,blir så förbannad! NI ÄR P A T E T I S K A

 • s

  min pappa är precis likadan.
  säger att jag är tjock & att ja borde tänka på min vikt & att jag är för lat och sådant.
  ja tror inte att dom fattar hur de känns för en tonårstjej.
  jag vet själv att jag inte allst är tjock utan helt normal. jag är 171 cm. väger ca 48 kg.
  men det lixom tär på självförtroendet när dom säger sådär. och jag har alltid börjat gråta väldigt lätt. om jag blir arg börjar jag gråta direkt.
  men du , fortsätt leva som du vill !
  låt ingen bestämma över dig.
  och förlora aldrig hoppet.

 • amanda

  Har både BDD och panikångest. Det värsta man kan ha. alla med någon annan typ av sjukdom som klagar-screw you! För ni har aldrig känt hur det känns. Kämpa på paow

 • Agnes

  Jag går igenom ungefär samma sak som du gör
  jag vet inte om det är ångest eller depression men jag vill bort från detta helvetet!
  🙁

 • Sofia

  Du är jätterolig, seriöst. HAHA.
  schizofreni? menar du allvar? Ingen jävel, kan vara 16 år gammal och få den diagnosen. Jävlar, du är verkligen lika jävla dum som du ser ut. Du är precis som alla andra, dina försök att sticka ut är patetiska.

 • -

  För helvete ni som kommenterat, ni är inte bättre än paow själv om ni kan skriva sån skit. ”Du är verkligen lika jävla dum som du ser ut” Hur jävla smart är du själv då om du kan skriva nåt sånt till en tjej som uppenbarligen redan mår dåligt?

  Jag säger bara go paow, och bry dig inte om alla avundsjuka små fjortisar.

 • caroline

  sluta skriv ut så taskiga saker! paow du är stark, you can do it giiiiiiirl! 😉 hatar också när folk tjatar och så men det är en period nu i ungdomen som du säger och det kommer gå över 🙂

 • Mickis

  Sluta skriva ”emoskiten” Emo är en musikstil och alla kan må dåligt hur man än ser ut så drop it.Sen är det så omoget att skriva skit till henne när hon öppnar upp sig,ni känner inte henne eller hennes familj så sluta döm henne.

 • Andreas

  Schizofren?? Med ett så stort ego

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *