Skönhetstips

Jag tror att jag har lite av en tvångstanke att ta hand om mig själv på det bästa sättet. Och nu tänkte jag dela med mig lite av mina bästa skönhets tips och då tänker jag börja med… Att det värsta som finns är att vara torr, när jag är torr känner jag mig som en fralla.. uuuh ryser av bara tanken. När man är torr på kliar det så mycket.

Denna tvångstanke är nog mest för att jag haft min hudsjukdom. Det började med att jag var tvungen att använda PROPLESS (receptfritt på apoteket) är bara lite extra mjukgörande och parfymfri kan användas vi torr hud också.. Sen att jag visste att jag skulle bli beroende av det, att om min hud inte får bodylotion så blir jag som en fralla på en gång. Smörjer in mig minst tre gånger om dagen vilket leder till att min Psoriasis inte dyker upp. Får väldigt ofta kommentarer, speciellt av killar, att min hud är så len!

Så mina tips för att hålla sig mjuk och len är:

I duschen

öööööö 013

Att peela sig varannan gång man duschar/badar. Och smörja in sig med babyolja på våt hud. Man känner sig kladdig ett tag, men eftersom jag oftast duschar på kvällar så funkar det bra. Man blir mjuk som en babyrumpa!

öööööö 015

På morgonen och precis när jag kommer hem smörjer jag in mig med lotion som är extra mjukgörande utan parfym. Dock så luktar det väldigt illa och är dyrt, men det finns andra val på apoteket, sen så brukar jag vänta tills den torkar (ca 10 min) sen så smörjer jag in mig med DOVE eller bodybutter för att man luktar så underbart fräscht!

öööööö 017

Att ha mjuka händer är viktigt, tycker det är väldigt omysigt att hålla någon med torra händer i handen. Så jag använder mig av dessa två. Inte samtidigt, utan varierar dock!

öööööö 018

D-vitamin. Finns dock i frukt och sånt men jag behöver extra tilskott av det. D-vitamin finns i huden, under en längre ”behandling” så hjälper det huden att byta hudceller oftare och ger en djupare bränna. Jag har ätit en tablett om dagen i nästan 2 år..

Har du kontroll på vikten?
Om inte – utnyttja din välkomstpremie! Prova en tvåveckors kur för bara 19 kronor – DU SPARAR 355:-

(Visited 1 times, 1 visits today)

29 Comments

 1. A girl who know februari 8, 2010 at 2:08 e m

  Fast om man har psoriasis så hjälper det inte med vanlig kräm ?=P Då måste man ha kortison med recept… Dessutom så är psoriasis inte ”torr hud”, det är en sjukdom som gör att huden växer snabbare på vissa ställen vilket medför att det blir torrt, men blir också sårigt. O det räcker defenitivt inte med nån vanlig kräm för att få det att försvinna! Jag har det själv, min familj har det och jag har läst otroligt mycket om det så tyvärr stämmer inte det!!

  Men det är inte för o va elak jag skriver det här, men du har fel…
  I övrigt måste jag säga att du inte alls är lik D eller K, du verkar otroligt
  mycket mognare och jag hoppas att du kommer lyckas ofantligt mycket
  bättre än dom!

  Keep On Rocking

  Reply
 2. Liten februari 8, 2010 at 2:12 e m

  trorr, trott, fralla.fan man får läsa ett par ggr alltså men anske det som e meningen? 🙂 Bra tips iaf

  Reply
 3. Lady from sweden februari 8, 2010 at 2:13 e m

  Det är så mycket man ska göra för att vårda sin kropp, man skulle ha ett piller eller ngt som fixade precis allt! 😀

  Reply
 4. Lina februari 8, 2010 at 2:13 e m

  Hade bebyolja ett tag 🙂 Men nu måste jag börja använda det igen bara för det 😀

  Reply
 5. Em februari 8, 2010 at 2:17 e m

  babyolja är inte alls bra för huden, den stänger igen porer och torkar ut huden ännu mera!

  Reply
 6. Hemen februari 8, 2010 at 2:18 e m

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Reply
 7. annie februari 8, 2010 at 2:20 e m

  D- vitamin finns inte i frukt, hade du gått i skolan hade du vetat om det.

  Reply
 8. sofie februari 8, 2010 at 2:25 e m

  jaha, okey

  Reply
 9. WellbeingOfMe februari 8, 2010 at 2:27 e m

  Det där med babyolja skall jag nog börja göra då & då! Alltid trevligt att känna sig lite extra len & fräsch.
  🙂

  Reply
 10. Elnas februari 8, 2010 at 2:44 e m

  Bra tips =)!

  Reply
 11. Emma-Lou februari 8, 2010 at 2:48 e m

  Kan bekräfta att alla produkter ovan är skit då de innehåller parabener (hormonstörande ämnen), kemikalier osv. Kan ge mig fan på att hälften innehåller SLS (sodium laureth sulfate), vilket är ett ämne som är uttorkande i längden.

  Kolla mina produktrecensioner på bloggen så får ni bättre grejer….

  Reply
 12. Anonym februari 8, 2010 at 4:06 e m

  Hejsan, jag förstår att du får en massa kommentarer och inte har tid att läsa alla. Men tänkte bara fråga dig. Gör du något annat mot din psoriasis? Alltså har du ngra bra tips förutom att smörja in sig? Har själv psoriasis och har haft det sen jag var fjorton & du lär ju förstå hur ”kul” det kan vara….! Jag är seriöst typ villig att göra vadsomhelst

  Skulle verkligen uppskatta svar!
  Pusspuss

  Reply
 13. Caroline februari 8, 2010 at 4:13 e m

  Bra tips! Dock var viss fakta lite fel, tex att D-vitamin finns i frukt, det är fel. D-vitamin finns i smör, margarin och fet fisk och ägg.

  Har ett tips när man har psoriasis. Testa Aloe Vera, speciellt juicen. Drick det varje dag och badda psoriasisen med det också, allt två gånger om dagen. Det kan bli en förbättring, så kanske man inte behöver använda alla andra produkter så där mycket.

  Måste säga också att alla produkter innehåller bara en massa kemiska medel, kanske bara 2-4% naturligt innehåll. Gjorde nyss ett par analyser av produkter man har hemma i badrummet, tex den där bodyscrubben som jag också har. Aja baja, inte bra innehåll! (För er som är intresserade kan ni kolla på min blogg i kategorin om mode, skönhet och hälsa).

  Reply
 14. olivia februari 8, 2010 at 4:37 e m

  najsit!!

  Reply
 15. Ellie februari 8, 2010 at 4:42 e m

  wiie tack för tipsen 🙂

  Reply
 16. Frida februari 8, 2010 at 5:26 e m

  tänkte du är väl ganska djursjysst?
  dove, nivea, max factor, clearasil och olay (bland andra) är djurtestade, mer info finns på beautypedia.

  Reply
 17. Jen februari 8, 2010 at 5:36 e m

  Jag använder också den body scrubben från mjukt och skönt. Men har du prövat den för ansiktet? Finns ju i mango och papaya med 🙂

  Reply
 18. Anonym februari 8, 2010 at 6:25 e m

  men hur gör du med sminket då?
  Om du smörjer in dej när du kmr hem, tvättar du av dej det innan eller? 😉

  Reply
 19. dmartinsson februari 8, 2010 at 6:25 e m

  Nice 😀 vad kostar d-vitaminer?

  Reply
 20. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA februari 8, 2010 at 7:49 e m

  ÄR DU FATTIG ELLER?!!!!! du som säger att du är så jävla rik… propyless är inte alls dyrt :ssssS

  Reply
 21. Ciia februari 8, 2010 at 8:18 e m

  Har använt propyless i flera år, den är jättebra. 🙂

  Reply
 22. Juliia februari 8, 2010 at 8:52 e m

  haha, jag köpte precis sån där body scrub o babyolja idag ^^

  BTW; din blogg ääääger 😀

  Reply
 23. alici februari 8, 2010 at 9:33 e m

  om du nu e så rik, varför använder du då body scrub som finns på Hemköp istället för någon med kvalite???

  Reply
 24. Olivia februari 8, 2010 at 10:00 e m

  Vart köper man babyolja? 🙂

  Reply
 25. jag februari 9, 2010 at 3:33 f m

  haha förlåt om jag skrattar paow men propyless använder vi på nästan alla pantionärer på det boendet jag jobbar på! kom bara å tänka på dom d

  Reply
 26. matilda piteå februari 10, 2010 at 8:23 e m

  Ät inte piller vitaminer! Det är jätte dåligt för hjärtat eller vad det var! Frukt är mycket hälsosammare.

  Jag gick på en föreläsning en gång om medecinsk forskning och fick då veta detta! Kolla upp det om du vill, det är sant.

  Reply
 27. i februari 13, 2010 at 10:42 e m

  fast D-vitamin får man bla från att vara ute i solen och man ska äta D-vitamin under vintern när det är mindre sol, det är därför alla bebisar i sverige får A och D-vitamin droppar för att vi har så få soltimmar 🙁

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *