Att kunna hjälpa

Ibland känns det illa när man inte har råd att gå och shoppa och leva som man vill, som tidigare idag, men så kommer jag att tänka på dom som har det värre. Då känns ett litet hål i kassan så ynkligt att gnälla över… Så…

Jag har bestämt mig för att jag skall hjälpa till. Sedan tidigare har vi familjen ett par olika fadderbarn, men nu skaffar jag mig ett eget och dessutom har jag hittat ett projekt jag vill stödja.

Det är otroligt vad rätt så lite pengar kan göra för fattiga och hjälpbehövande i andra delar av världen.

Det är givetvis barnen som drabbas hårdast och oftast är det flickorna som har det allra svårast. Det är dessutom flickorna som utsätts mest för traditioner som är kränkande och farliga, t.ex. könsstympning och barnäktenskap.

200805-NER-109

Av den anledningen stöder jag Plans projekt ”För att jag är en flicka”! Det tycker jag du ska göra också!

Det finns många hjälporganisationer, men min familj har haft fadderbarn genom Plan Sverige i många år och det känns bra att själva kunna bidra.

Jag har nu bestämt att jag också ska ha ett eget fadderbarn och väntar nu på att få veta vem det blir! Förändra livet för ett barn. Bli fadder i Plan Sverige!

Har du fadderbarn? Eller har ni det i er familj? Eller skola? Berätta om era fadderbarn, var finns dom, hur gammal är dom, vad heter?

(Visited 51 times, 1 visits today)

51 Comments

  1. hanna mars 12, 2010 at 7:09 e m

    moget 🙂

    Reply
  2. Amanda mars 12, 2010 at 7:11 e m

    Det är en grymt bra tanke 🙂 Kul att du värdesätter dina pengar på ett bra sätt nu (y) 🙂 Själv har vi ett fadderbarn tror det är en 9 årig pojke från afrika 🙂

    Reply
  3. Amanda mars 12, 2010 at 7:13 e m

    Det är en grymt bra tanke! 🙂 Kul att läsa om att du värdesätter dina pengar på ett bra sätt nu (Y) 🙂

    Själv har vi i våran familj ett fadderbarn från Afrika, en pojke på 9 år tror jag 🙂

    Reply
  4. love mars 12, 2010 at 7:13 e m

    Vi har tre fadderbarn i Gambia.
    De är 13, 15 och 16 tror jag.
    Två tjejer och en kille.
    Med hjälp av att vi skänker pengar gör vi så att de kan gå i skolan,
    få mat och kläder osv.
    Vi hjälper hela familjen, kan man säga.
    Känns jättebra!

    Reply
  5. Amanda mars 12, 2010 at 7:14 e m

    oj 😮 vart två stycken helt plötsligt xD du kan gärna radera en av dom och den här kommentaren också efter att du läst den 😛

    Men de funkar inte att kommentera ibland så nu skrev ja de två ggr xD

    Reply
  6. anonym mars 12, 2010 at 7:16 e m

    PÅ vilket sätt drabbas tjejer hårdare av könsstympning och barnäktenskap än killarna? Är det roligare o bli bortgift för att du är 10 och kille än 10 och tjej tror du? Varför isåfall? och är det roilgar att få förhuden bortskuren eller..

    Svar: För att killarna oftare är äldre och yngre flickor gifts bort till äldre män i många (men inte alla) fall. Att få förhuden bortskuren gör säkert mycket ont, men att få blygdläpparna och klitoris bortskurna och sedan bli igensydd för att sprättas upp efter äktenskapet (ja, det är sant) är inte riktigt samma sak. Det betyder inte att killarna behandlas bra, men inställningen till flickorna är gansk mycket hårdare. Det trodde jag alla visste.

    Reply
  7. nellie mars 12, 2010 at 7:21 e m

    HAHAHAHAHAH

    Reply
  8. anonym mars 12, 2010 at 7:21 e m

    många invandrare (inte alla) som kommer till sverige flyr oftast från sådana samhällen där det uttövas just könsstympning och barnäktenskap. här i sverige är de säkra. därför tar sverige in invandrare, för att hjälpa dem. du tycker att man ska bli fadder för att hjälpa flickor som utsätts för dessa typer av kränkningar, men du tycker det är fel att sverige tar emot dem så att de kan leva ett skyddat liv här istället för i en by i ett land där de utsätts för tex barnäktenskap?

    och vad tycker du om nordiska eller europeiska invandrare? finskar, danskar, norskar, tyskar (som vår egna drottning) som kommer till sverige? kan tänkte mig att du tycker de är okej att sverige tar emot dem så länge de inte kommer från ett land i mellanöstern.

    Svar: Jag har aldrig sagt att vi INTE ska ta emot flyktingar. Jag tror inte att Sverige klarar av att ta emot så mycket flyktingar som behovet är, det ser vi bevis på hela tiden. Det är billigare, bättre och schysstare att hjälpa dom i deras hemländer. De vill ju säkert inte flytta hit om dom inte måste, eller hur? Jag tycker fortfarande vi ska ta emot flyktingar, men det ena behöver inte ta ut det andra. Jag hjälper för att jag VILL hjälpa. Vad är svårt att förstå med det?

    Reply
  9. olivia mars 12, 2010 at 7:33 e m

    vad bra! =)

    Reply
  10. sofiarosa mars 12, 2010 at 7:44 e m

    riktigt starkt gjort utav dig. !

    Reply
  11. Tycker synd om dig mars 12, 2010 at 7:46 e m

    Har du ens någon aning om vad att hjälpa betyder?
    Om du vill göra någon göra någon nytta ska du börja behandla folk omkring dig som riktiga människor innan du bestämmer dig för att ”rädda världen” ,
    jag syftar självklart på din kärlek till hatiska sverigedemokraterna, du förstår väl att människor med utländsk bakgrund i Sverigeär lika mycket människor som människor i andra delar av världen, lika mycket värda som dina framtida fadderbarn

    Reply
  12. sandra mars 12, 2010 at 7:50 e m

    Hej Paow, vi sågs på blog awards, men i alla fall..
    Jättebra gjort av dig, jag och min kompis håller på med ett projekt, där vi ska hjälpa fattiga. Främst barn som har de riktigt dåligt, vi kommer att besöka länder,ta hand om de som har de dåligt. Vad tycker du om de? 🙂

    Reply
  13. 9 brudars blogg ! mars 12, 2010 at 8:03 e m

    FRÅGESTUND I BLOGGEN ! FRÅGA VAD NI VILL 😀

    / 9 brudar

    Reply
  14. Hanna mars 12, 2010 at 8:08 e m

    SPONSRING Å HÖG NIVÅ, HORA

    Reply
  15. Linda mars 12, 2010 at 8:32 e m

    anonym: Oftast är faktiskt killarna äldre än tjejerna när de blir bortgifta, och de slipper föda barn i alldeles för unga år vilket lider till fistelgånger och liknande. Och det finns inte alls samma risker med att få förhuden bortskuren (vilket jag inte alls är säker på att de gör där borta, men skitsamma) som det finns när man skär av blygdläppar, klitoris eller syr igen hålet. så jag måste hålla med Paow här. Därmed inte sagt att det inte vore jobbigt för killarna heller.

    Reply
  16. maritta mars 12, 2010 at 8:50 e m

    Hhahahahahahah!!
    Riktigt roligt att se alla kommentarer som skriver att det var bra och moget gjort av dig när du i själva verket aldrig skulle sätta upp denna annons om inte du skulle tjänat pengar på det.
    Läs Amirs blogg, så busted paow!

    Reply
  17. Sanna mars 12, 2010 at 8:58 e m

    Jag har haft ett fadderbarn, eller min familj.
    En kille som hette Douglas, vi fick honom som 7åring.
    Nu när han är 13 så har hans mamma fått tillräckligt mycket pengar för att kunna försörja sig själv och barnen.
    Så vi har inte honom längre, men vi har funderat på att skaffa ett nytt, 🙂

    Reply
  18. Alicia mars 12, 2010 at 8:58 e m

    Till anonym som jämförde kvinnlig omskärning och manlig. Här har jag kopierat från en sida där de beskriver just varför det inte går att jämföra

    ”Manlig omskärelse utförs ibland av religiösa eller traditionella skäl i vissa religioner. Många jämför därför kvinnlig könsstympning och manlig omskärelse. Det är dock två väldigt olika ingrepp. Idag omskärs flera pojkar i Sverige av medicinska skäl även om det troligen är vanligare med omskärelse av kulturella eller religiösa skäl medan kvinnor könsstympas enbart på religiösa eller traditionella grunder.

    Den manliga omskärelsen kan bidra till minskad risk för infektioner. Den kvinnliga könsstympningen kan leda till ökad infektionsrisk, oförmåga att ha sex samt problem med de dagliga toalettbehoven. Det är därför inte rätt att likställa de två operationerna.”

    Reply
  19. Mathilda mars 12, 2010 at 9:06 e m

    Hej paow 🙂 Jag har ett fadderbarn i Plan! Dom är faktiskt riktigt bra och jag litar på dom , 80 procent av pengarna går ju till ”barnet”, och dom skickar papper ganska ofta om olika saker , jättebra, jag ger 250 kronor i månaden till ett barn, ska du bli fadder eller världsförälder? Kram från en av dom som läser din blogg varje dag 😀 <3

    Svar: Familjen har två fadderbarn, jag ska ha ett eget fadderbarn och jag donerar dessutom nu till Plans projekt för flickor.

    Reply
  20. Jossan mars 12, 2010 at 9:07 e m

    Svar till ”tycker synd om dig”.. Altså är du helt trög, bara för att hon skrev att hon giller Sverige demokraterna så behöver man inte vara rasitst, snälla! Bara för att man ill minska på invandringen så behöver man inte vara rasist, asså hur får du det ens att gå ihop? Och jag antar att Paolina, menar att Sverige inte bär ta emot fler invandrare, men jag tror faktist inte att hon har något emot ”utlänningar” bara för det, så där har du bevisat, hon blir fadder till flickor från andra kulturer = hon är INTE rasist. Det är ni som kommer med fördomarna, lägg ner nu TACK!

    Reply
  21. sophie mars 12, 2010 at 9:12 e m

    heej , brukar inte kommentera, men jag har ett fadder barn i Kenya. Jag och min familj har varit på en fadder resa i två veckor där du själv får träffa ditt fadder barn och åka till skolor runt om i byar och bara se alla glada barn som verkligen uppskattar att man kommer. På en sån resa får du ge privata gåvor också + att det var safari+lyxhotell vid indiska oceanien. Våran tjej var äldst av 3 syskon ( det brukar oftast vara mint 7 barn) men mamman var sjuk och dom hade väldigt svårt med pengar. aja huvudsaken var att jag tycker personligen att det var jätte bra att välja Plan !!

    Reply
  22. Emma mars 12, 2010 at 9:26 e m

    Härligt Paow!!

    Reply
  23. Emilia mars 12, 2010 at 9:27 e m

    Vadå att du vill hjälpa till? Du vill ju inte ta in dessa stackars svältande barn från afrika till Sverige sa du ju. Dubbelmoral?

    Reply
  24. M mars 12, 2010 at 9:31 e m

    hm..sann och riktig välgörenhet är den som man inte talar om. egoistiskt att skriva ut det såhär du vill bara visa att du gjort ett bra jobb. vi vill inte veta hur duktig och bra du är ( för det är verkligen jättebra att du hjälper till och gör skillnad) men sluta skryt om det för fan !!

    Svar: Mer kanske för att jag vill att andra ska göra samma sak. Jag och min familj har gjort det i många år redan. Om jag inte får beräta vad jag gör i min egen blogg så blir det inte mycket till blogg kvar.

    Reply
  25. Usch mars 12, 2010 at 9:43 e m

    Varför skall du hjälpa dom dumma negrerna? Låt dom dö i sin jävla aids!

    Svar: Det är sådana smarta kommentarer som får mig att undra över mänsklighetens möjligheter…

    Reply
  26. Amanda mars 12, 2010 at 9:57 e m

    Bra gjort! :).

    Reply
  27. Marion mars 12, 2010 at 10:09 e m

    Åh va fint gjort av dig 🙂 Du verkar ha växt så mycket i dig själv det senaste halvåret. Jag gillar dig bara mer och mer och läser din blogg flera gånger om dagen. You Go Girl <3

    Reply
  28. Anonym mars 12, 2010 at 10:15 e m

    Det hemska är väl att bli bortgift i första hand, inte hur gammal man är?
    Dessutom tror jag det är ganska jämnt mellan könen, hur kul är det att tvingas bli barnsolat t.ex?

    Reply
  29. Anonym mars 12, 2010 at 10:17 e m

    Min familj har ett fadderbarn:)
    eller min mamma vi andra orkar inte bry oss haha.
    Hon heter iallafall Manjamadha och bor i Indien:)

    Reply
  30. Ida mars 12, 2010 at 10:26 e m

    Jag har ett fadderbarn i Indien, när jag först började skicka pengar till henne så gick hon inte i skolan och kunde bara hindiska. Men så efter att jag betalat hennes skolgång i 3 år åkte jag ner och hälsade på henne och hon pratade jättebra engelska 😀 Helt fantastiskt! Nu ska hon söka till ett läkaruniversitet. Jag blir så glad när jag tänker på det!

    Reply
  31. Anonym mars 12, 2010 at 10:33 e m

    bra!

    Reply
  32. Anonym mars 12, 2010 at 10:40 e m

    detta om något borde väl bevisa att du inte är rasist, även om jag inte håller med dina åsikter så är det starkt att du står för dem och samtidigt visar att alla SD inte är rötägg!

    Reply
  33. Elin mars 12, 2010 at 10:57 e m

    Jätte bra med fadderbarn, jag & min familj har en tjej på 9 år i dominikanska repupliken som vi haft i några år nu. Hade tidigare en kille men han flyttade så fick man inte ha han längre på några skäl. Men nu heter vårt fadderbarn kathrin & är jätte mörkhyad och söt. Små flätor & ser ut som många andra i hennes land.
    Hon bor hos sin farmor & farfar eftersom hennes föräldrar måste jobba hela tiden för att få ihop pengar. Vi skänker ju pegnar & saker + brev. Pegnarna blir ju varje månad men saker & brev brukar bara vara vid speciella tillfällen.
    Hon skickar också teckningar & brev till oss och det är jätteroligt.
    Hon ritade en gång en teckning om hur hon trodde snö såg ut & hon ritade det som färgade kulor, jätte gulligt 🙂

    Hoppas du lyckas bra 😀

    Reply
  34. Jila mars 12, 2010 at 11:30 e m

    Har sverigedemokraterna sagt till dig att du ska posta sånt här inlägg för att leka ”snäll o oskyldig mot utländskar” så de ska få bättre rykte genom dig?

    Detta är en fråga.. hoppa inte på mig. xD

    Reply
  35. Hanna mars 12, 2010 at 11:54 e m

    Jag har två fadderbarn! Ett som heter Marianna och bor på Haiti och en som heter Saddi och bor i Egypten – båda två är tjejer.
    Det är verkligen en jättebra tanke med att skaffa ett eget fadderbarn. Bra tänkt 🙂 <3

    Reply
  36. matilda mars 13, 2010 at 12:54 f m

    Kommentera min blogg om vem som är Din favorit i melodifestivalen? 😀

    Reply
  37. Mikaela mars 13, 2010 at 1:10 f m

    åh vad bra =D

    Reply
  38. lisa mars 13, 2010 at 8:35 f m

    I bloggen berättar jag allt om misshandeln och mordhoten från inatt.

    Reply
  39. Caroline mars 13, 2010 at 12:04 e m

    Min mamma/familjen har ett fadderbarn från Tanzania. Det är en tjej på 11 år tror jag och vi skickar några hundralappar i månaden 🙂

    Tycker det är bra gjort av dig paow, jag har faktist funderat på hur många kändisbloggare som skänker en del av sina pengar till fattiga barn eller liknande. Men nu vet jag 🙂 Paow gör! 😀 <3

    Reply
  40. maja forslin mars 13, 2010 at 12:55 e m

    Hej,
    vi i min familj har ett fadderbarn som bor i Indonesien. Det är en kille och han är 12år gammal, dock så vet jag inte vad han heter.

    Jag tycker att det är väldigt moget av dig att du resonerar så som du gör.
    Och du är nog den mest mogan bloggaren av alla ”stora” bloggare.

    du är bra paow!

    Reply
  41. maja forslin mars 13, 2010 at 1:02 e m

    Hej,
    min familj har ett fadderbarn och har alltid haft det. Det är en pojke och han är 12år gammal och bor i Indonesien.

    Jag tycker att det är väldigt moget av dig att resonera så som du gör. Du är nog den mesta mogna bloggaren av alla ”stora” bloggare.

    Du är bra paow!

    Reply
  42. Jenny mars 13, 2010 at 1:43 e m

    Återigen till detta med invandring.. vad är det folk inte förstå? VARFÖR blir ni invandrare arga när Paow skriver sin åsikt? Hon skriver ingenting alls som är rasistiskt och ni borde tänka efter lite innan ni skriver något eller bli alldeles rasande.

    Som Paow också skrivit är jag inte FRÄMST emot invandrarna i sig, det jag är emot är att vi i Sverige tar in fler än vad vi klarar av att ta in, det är inte bara vi svenskar som blir lidande utan också de invandrare som kommer in i Sverige och placeras direkt i något ghetto med likasinnade vilket säkert känns bra. MEN, sen då? När de lever där pratar de sitt eget språk och ”behöver” inte lära sig svenska. Allt är en ond cirkel som måste brytas, och det snarast. Jag ska rösta på Sverigedemokraterna för ALLAS bästa. Är det inte bättre att satsa på att lite färre utlänningar, bl.a de som kommer in får det bättre än att många invandrare får komma in men blir förtryckta. Som sagt, Sverigedemokraterna 2010 då jag nu bestämt mig efter många om och men. Sedan ni som säger att SD är ett rasistiskt parti, grundar ni det på att det heter ”Sverigedemokraterna”? Eller vad är det för grunder ni har för att kunna säga att det är ett RASISTISKT parti? Som enligt mig är ett mycket allvarlig anklagande.

    Reply
  43. Sanna mars 13, 2010 at 2:10 e m

    Vi har också ett! Vilket bra intiativ av dig 😀 Underbart bra!

    Reply
  44. Anonym mars 13, 2010 at 6:07 e m

    du hatar ju invandrare? :S
    jävla rasse.

    Svar: Du måste vara fullkomligt bakom flötet, men ja, det bevisade du ju… Vad då hatar invandrare? Vad då rasse? För att jag talat om vad jag tycker? Att vråla rasse är inte särskilt konstruktivt eftersom jag inte är rasist.

    Reply
  45. Julia mars 13, 2010 at 10:51 e m

    jag har ett fadderbarn från indien 🙂 Amsaveni heter on typ runt 8 år skulle jag tro att hon är

    Reply
  46. Marie mars 14, 2010 at 2:09 f m

    Halloj har du ens skaffat ett fadderbarn eller försöker du bara tjäna pengar på Plan-annonsen??

    Svar: I familjen har vi redan två stycken och jag har själv skaffat ett plus att jag stöder Plans projekt för flickor med pengar, det är ungefär 1000 kronor i månaden nu som vi skickar. Vad jag vill är att fler stöder deras verksamhet.

    Reply
  47. Filippa mars 15, 2010 at 2:58 e m

    Hur resonerar du när du kallar dig själv ”Sverigedemokrat” men sedan har fadderbarn? Visst att det är bra att tänka på andra genom att skaffa fadderbarn, men du kanske borde tänka på vad du kan göra på hemmaplan ist. Du hjälper definitivt inte andra genom att stötta Sverigedemokraterna. Jag vet att Sveriges invandrarpolitik inte är särskilt bra, men Sverigedemokraterna är inte lösningen då det är ett främlingsfientligt parti och för den delen inte har någon bra lösning på Sveriges problem. Problemet är inte invandrare, utan det är den s.k asylprocessen. Du borde tänka igenom din politiska ståndpunkt, för just nu känns det bara som dubbelmoral utan någon sakkunnighet, bara ord som kommer.

    Svar: Så du menar att man hjälper dom fattiga i världen bättre genom att ta hit dom? Det tror inte jag faktiskt. Jag tror dom flesta vill bo kvar ”hemma” och få det bra där i stället. Tror du inte det?

    Visa mig gärna ett realistiskt alternativ till SD, ett annat parti landet som verkligen tar upp problematiken…

    Reply
  48. Filippa mars 17, 2010 at 7:32 e m

    Jo, klart folk föredragit att bo hemma. Klart folk föredrar världsfred också, skit bra! Men nu ser verkligheten annorlunda ut. Det är förmodligen skit att bo i ett krigshärjat land där det råder korruption och liknande. Eller att svälta ihjäl. Kolla på korruptionen och massvåldtäkterna som sker i Kongo t.ex. Tror inte dom haft ngt emot att flytta till Sverige. Det känns förmodligen inte bättre för att man är ”hemma”. Jag menar inte att kritisera dig eller dina åsikter, jag tkr bara det är intressant, dels har jag aldrig hört en ”seriös” SD ha något vettigt att säga, det enda SD kör på är ”skicka hem alla blattar”. Vad jag hört. Det tyska folket röstade fram Hitler till makten med. Extremt exempel, men fortf ett exempel tyvärr.

    Har aldrig hört att SD har ngn lösning på problematiken? Det enda dom gör är att se brister, men har inga realistiska lösningar. Dom lägger alla problem i samhället på invandringen. Man kanske borde tänka på hur mycket invandringen gett oss? Vilka är skyldiga till samhällets ”brister” egentligen?

    Reply
  49. Anonym mars 19, 2010 at 7:07 e m

    Vad gör dom då? Kan dom laga mat, städa och sånt? Jag vill ha en sån isf.

    Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *