Se upp… bälte på!

Hur många av er övningskör? Det vill jag veta! Jag får ju faktiskt övningsköra sedan förra året.

Är det svårt? Vad är svårast? Körningen? Teorin? Jag ska börja övningsköra nu har jag bestämt mig för. Har beställt körkortsfrågor på www.korkort.se – är det bra? Det var ganska billigt i alla fall…

Berätta – vilka övningskör, har redan körkort eller tänker börja övningsköra?

folkabubbla

Kan jag få en sån här bil också, pliiiiiiiz… Wow jag börjar bli vuxen.

(Visited 122 times, 1 visits today)

156 Comments

 1. Adam mars 23, 2010 at 9:27 e m

  Hej Paulina! jag är en av dom alla i Sverige som övninskör och pluggar teori! Är väldigt snart framme vid uppkörningen och börjar bli nervös =) du undrade om vad som var svårast Teori eller Körningen och jag skulle säga Teorin! det är så mkt man måste tänka på som man inte tänker på när man kör bilen eller sitter bredvid i bilen. Men jag tycker att du börde börja med körning och så för det är riktigt kul när man kommit igång =)
  Tack för en bra blogg <3

  Reply
 2. olivia mars 23, 2010 at 9:29 e m

  hihi vad kul! =)

  Reply
 3. Iris mars 23, 2010 at 9:30 e m

  Jag fyller 16 i april och jag planerar att ta den där kursen och börja köra ganska direkt så jag kan ta körkort direkt när jag fyller 18, jag tänker att det är lätt att det inte blir av annars 🙂

  Reply
 4. elin mars 23, 2010 at 9:33 e m

  jag övningskör men har nog väldigt snart mitt körkort,det är svårt först men sedan lätt som en plätt!
  Bara det att man ska ha koll på massa saker samtidigt!:)

  Reply
 5. Linnéa mars 23, 2010 at 9:35 e m

  jjag fåwr öwningskoera snawrt pLUWTTENÖSSAN §§

  Reply
 6. Victoria mars 23, 2010 at 9:36 e m

  Jag har haft körkort i 2 år snart och jag håller med om att teorin var svårast. Men det är verkligen värt det, otroligt skönt att ha körkort 🙂 Lycka till.

  KramKram

  Reply
 7. Anonym mars 23, 2010 at 9:36 e m

  Jag övningsköra och ska snart ta körkort. Det jobbigatse för mig var att man måste kolla åt alla håll. Känna igen ALLA skyltar + kolla på andra ställen. Blev förvirrad i början men det blir bättre och bättre 🙂

  Reply
 8. Hannis mars 23, 2010 at 9:37 e m

  Jag är nära på att ta mitt körkort. Har bara uppkörningen kvar!
  Jag lärde mig jättemycket via korkort.se

  Det JAG hade jävligt mycket problem med var att mötas med kopplingen och gasen haha. Men nu är det lugnt. Sen var det väldigt svårt att veta ”vart man hade bilen” när man skulle parkera osv. Men det lär man sig ju!

  Reply
 9. Frida mars 23, 2010 at 9:37 e m

  Jag fick mitt körkort för en månad sen precis ååå det va den lyckligast dagen hehe… Men måste nog oxå säga att det är teorin som e svårast!!! Körningen är inga problem efter några gånger men ge dejj bara attan på det såå kommer du klara det

  Hejsvejs =)

  Reply
 10. Caroline mars 23, 2010 at 9:39 e m

  jag övningskör bara hemma, fyller 18 i september så ska snart börja på körskola 🙂

  Reply
 11. julia mars 23, 2010 at 9:42 e m

  läääängtar tills jag får börja övningsköra!:D

  Reply
 12. Anonym mars 23, 2010 at 9:42 e m

  Det är körningen som är svårtast utan tvekan. Veta var man har bilen, gasen, kopplingen, och alla andra jävla trafikanter och skyltar. Överallt måste man ha koll, ialla fall i stadstrafik. Teorin var bara sitta ocuh plugga några timmar så klarade man den(62/65), inte svårt alltså.

  Reply
 13. Lina mars 23, 2010 at 9:46 e m

  Jag borde övningsköra 😛 Men jag har gått teorikursen i alla fall ^^,

  Reply
 14. DianaStyle mars 23, 2010 at 9:47 e m

  Jag får också börja övningsköra ;D

  Reply
 15. sofie mars 23, 2010 at 9:49 e m

  jag övningskör och jag tycker att de va rätt lätt att lära sig att köra, men sen ska man ju lära sig att backa runt hörn och såna saker + teorin. lär man sig det så sitter det 🙂

  Reply
 16. felicia mars 23, 2010 at 9:53 e m

  jag övningskör och tyckte att det var riktigt svårt i början, med allt, hade ingen kontroll alls.
  jag tycker fortfarande att det är svårt, eftersom det är så mycket man behöver ha koll på när man kör och jag har fortfarande inte riktigt kontroll över vad jag gör, allt man måste tänka på och allt man måste göra.
  när man ska göra ditt och datt och när man ska göra si och så.

  men det blir bara enklare och enklare så tillslut är det ingen big deal 😉

  det är såklart svårt för alla första gången att köra, men det kommer ju med tiden.
  sen tycker jag att körningen är svårast, men det beror nog på att jag har moppekort också och kan redan en hel del i trafiken.

  Reply
 17. Sofia mars 23, 2010 at 9:55 e m

  Jag håller på och fixar mitt körkort 🙂 Har kört halkan och allt det där men för mig är det mest teorin som är svår , det är så mycket man ska komma ihåg. Och första körlektionerna på körskolan va nåt av det läskigaste jag varit med om ^^ Men nu går det bra. Man tror dte är svårare än vad det egentligen är. Lycka till! Haha och jag fyller 19 i Maj, tragiskt!

  Reply
 18. Anonym mars 23, 2010 at 9:58 e m

  jag övningsskör 🙂 kursen är tråkig som fan ska du veta!
  det går jättrebra. inte alls svårt. började i december. 🙂 så allt är lugnt hittills.
  i början va starten svårast (du vet med kopplingen å allt sånt där shit!)
  många tycker att det är svårast att växla. men det är nog upp till var å en försig.
  LYCKA TILL

  Reply
 19. Frida mars 23, 2010 at 9:58 e m

  🙂 tog kortet för 9år sedan !!! Teorin inga problem , körningen var det svåra tycker jag 🙂 lycka till !!! Kram

  Reply
 20. (: P mars 23, 2010 at 9:59 e m

  hejsan paow (: kan inte du kolla min blogg, och gissa vad det är för ras/er i min hund ? 🙂 skulle vara roligt 🙂 Puss på dig..

  Reply
 21. H A N N A mars 23, 2010 at 9:59 e m

  usch jag kmr dööö den dagen jag ska ta körkort hahaha..

  Reply
 22. Emma mars 23, 2010 at 10:00 e m

  Tog körkort för typ en månad sen (tre månader efter min 18-årsdag).. Det är inte sååå svårt, men det tar ju lite tid.. Man får ha tålamod! 🙂

  Reply
 23. Maria mars 23, 2010 at 10:00 e m

  ja övningskör 😀 tar körlektioner, de börjar närma sig för mig nu 😀

  Reply
 24. annieellen - ett maskrosbarn mars 23, 2010 at 10:00 e m

  Jag fick körkort för drygt två år sedan, teorin och körningen är ”svårt” båda två fast på olika vis.

  Reply
 25. KM mars 23, 2010 at 10:00 e m

  Den nya mode och skönhetsboggen alla lär älska!

  Reply
 26. sofie mars 23, 2010 at 10:01 e m

  Har inte börjat övningsköra. Mest för att jag är lite rädd faktiskt, vill inte växa upp ): Men mina föräldrar puschar mig hela tiden, så blir väll att jag börjat snart.

  Reply
 27. emma mars 23, 2010 at 10:01 e m

  det är lugnt paow, det är kätt att ta körkort enligt mig. Uppkörningen är sjukt mkt enklare än lektionerna, och teorin är logisk och nemas problemas 😀

  Reply
 28. Emma mars 23, 2010 at 10:03 e m

  Hejhej:)
  Jag tog mitt körkort i December förra året, det som är absolut det svåraste är att hitta dragläget vid dem första gångerna när du övningskör i uppförsbacke. Teorin är ganska självklar om du tänker igenom alla frågor innan du svarar 🙂 Jag klara allt otroligt bra men man måste ha viljan för att lyckas, eller lyckas mycket enklare om man säger så. Sen kommer körningen av sig själv och teorin lika så. Ge inte upp bara. för då blir det bara värre. När jag tog teorin skrev jag upp varenda fråga jag inte kunde och varenda fråga jag var osäker så jag kunde gå tillbaka och kolla utan att få fel på frågan:) Utnyttja att skriva ner, det hjälper dig i längden.

  Lycka till

  Reply
 29. M mars 23, 2010 at 10:05 e m

  Det är inte så svårt som man tror att det är. Teorin är jobbig för man måste tänka på väldigt mycket, men när man kommer igång kommer du att inse att det är självklara grejer.

  Körningen för mig var knepig i början, jag trodde helt ärligt aldrig att jag skulle ta körkort, men efter en bra träning tog jag det och det är världens härligaste känsla, tro mig. Körkort är något otroligt viktigt i ditt liv.

  GE ALDRIG UPP säger jag bara. känner många som inte orkar och ger upp i sista steget och då blir det svårt att komma tillbaka igen. så ta den tid det behöver, men ge aldrig upp utan kör på bara tills du har det kortet i handen. Du klarar det,

  Reply
 30. absolutcarru ;* mars 23, 2010 at 10:07 e m

  Det är jätte roligt att övningsköra! men man måste juh gå en sån där kurs först innan man får ha en skylt på bilen och ut och övningsköra , och det har dock inte jag.. men eftersom jag bor på landet så är det aldrig poliser här, så brukar övningsköra på vår väg utanför huset, och jag säger bara hahahahh! Min mamma får många roliga skrattstunder 😉 har bara kört 3 gånger, och jag kan säga att det är svårt.. man måste köra många saker samtidigt! men jag ska gå den där kursen så jag får börja övningsköra påriktigt och köra längre sträckor 🙂
  Men det är jätte kul att övningsköra! 😀
  men jag har iaf backat 1 gång i hela mitt liv, och det var andra gången jag övningskörde. haha så det var kul! och när man är nybörjare så ska det vara lite ryckit och roligt 😉 jag skrattar lika mycket jag! och när det inte går så låter det ungefär ”MAMMA NU FÅR DU FAN TA ÖVER!!!!” och hon bara sitter och skrattar! så GO GIRL PAULINA! 😀 puss

  Reply
 31. emma mars 23, 2010 at 10:13 e m

  jag gör o de e så jävla kul, fast har inte kört på länge nu eftersom att de har varit ganska halt ute. men ska börja nu igen. =D

  Reply
 32. JaZiii mars 23, 2010 at 10:14 e m

  haha kan se dig i en rosa bil hahah inget annat

  Reply
 33. frida mars 23, 2010 at 10:16 e m

  hej 🙂
  älskar din blogg!
  jag fyllde 16 i januari och har precis bokat tid för kursen man är tvungen att gå innan man får börja. jag längtar till att få börja tuta och köra! :d hur kul som hellst!
  Lycka till!
  kram

  Reply
 34. Nathalie mars 23, 2010 at 10:16 e m

  Hej Paulina håller på med körkortet har redan klarat teorin med kugga tyvärr på min uppkörning igår , har kuggat 2 ggr nu fick samma beskiktningsman , men jag säger bara plugga plugga , och ta körlektioner =) plugga på körkort distans plugga med dom fårgorna

  Reply
 35. ellie mars 23, 2010 at 10:21 e m

  det som är svårast är teorin! för det är så mycket man ska kunna och komma ihåg och sånt

  Reply
 36. Li mars 23, 2010 at 10:24 e m

  Jag övningskör och tycker att det är riktigt kul och man lär sig rätt snabbt 😀

  Reply
 37. Sandra Norman mars 23, 2010 at 10:24 e m

  teorin är ju självklar jobbigast! Att man ska kunna så många onödiga saker är inte klokt!
  att köra är ju inte fullt lika svårt, men själv ha ja int tage kärkortet ännu, men är ju bara 17 så i vinter kommer det nog 😉

  Reply
 38. Sandra mars 23, 2010 at 10:28 e m

  Jag tog mitt körkort för lite mer än två år sedan. Jag tyckte att körningen var det svåraste. Teorin går ju ändå att plugga sig till. Jag tycker du borde satsa på att övningsköra mycket hemma med dina föräldrar om du kan, så att du är lite säkrare när du börjar köra i körskolan, plus att då kanske du slipper betala för många dyra körlektioner. Sitt mycket på körskolan sen och öva på teorin det tyckte jag var bra iaf .. Lycka till 🙂

  Reply
 39. Lilly mars 23, 2010 at 10:30 e m

  Såhär är det. Du bor i sthlm . Så lycka till. Kommer bli så jobbigt o svårt för dig Paow. O du e inte ens nybörjare. De e inte ens början för dig. O alla som bor där har inte tålamoden när dom ser ”övningskör” skylten. Du borde köra i någon bana. Om sthlm har någon. Lycka till. (ge aldrig upp, om du ska plugga inför teorin så gör verkligen det, för det är skiiiiiit svårt, dom formulerar om alla frågor på vv)

  Reply
 40. camilla mars 23, 2010 at 10:33 e m

  Teorin är inte svår, min familj har aldrig haft bil men bara man pluggar så klarar man det bra. Jag gjorde tester på internet, läste boken 2 gånger och det jag tyckte var svårt några fler gånger, antecknade för mig själv, läste på forum om typiska frågor man kuggade på osv.. är man bra förberedd på teorin så är det inga problem, jag fick 60 av 65. Jag fick däremot köra upp 3 gånger, ett rent helvete… men nu jag haft haft körkort i 2 månader och det är så värt det. Jag körde 3 körlektioner och resten med min mamma som inte ens vågar köra i stan.. 😛 Men det gick ju bra tillslut.

  Reply
 41. Susanna mars 23, 2010 at 10:33 e m

  Hej! Jag har börja övningsköra för nåon månad sen dock bara hemma , tyckte det va lite läskigt i början då man knappt visste var gasen satt*haha* men nu tycker ja de är sjukt kul 😀 Fyller 18 om mindre än en vecka så snart blir de att börja på körskolan 🙂 Jag tror du kommer klara det jätte bra med lite självförtroende funkar allt 😉 // många kramar Susanna

  Reply
 42. flooooooooooooooopiii mars 23, 2010 at 10:36 e m

  hej jag undrar om du skulle kunna lägga upp fler outfitsbilder! jag tycker att det är jätte kul med sånt och du brukar göra det lite ibland men kan du kanske göra det oftare ? 🙂

  Reply
 43. Lina 14 år mars 23, 2010 at 10:37 e m

  jag tycker du ska han en rosa tuff bil sen ! 😀

  Reply
 44. moamarell.blogg.se mars 23, 2010 at 10:37 e m

  fuck alla som säger att teroin är svårast, att lära sej starta va svårast! helt klart!

  Reply
 45. Madde mars 23, 2010 at 10:40 e m

  Har precis skickat in papprena så snart börjar jag med övningsköra 🙂

  Reply
 46. therese mars 23, 2010 at 10:44 e m

  Jag tog körkort IDAG!:D jag gick intensivkurs, rekommenderas varmt!

  Reply
 47. alexandra mars 23, 2010 at 10:44 e m

  jag tänker börja övningsköra! 🙂

  fast om 3 ½ år då..

  Reply
 48. Sandra mars 23, 2010 at 10:45 e m

  Jag har körkort, haft det i snart ett år. Både teorin och körningen är jobbig i början tycker jag, men man kommer ju in i det! Har man vana med att plugga från skolan så är teroin egentligen inget problem.

  Reply
 49. emilia mars 23, 2010 at 10:45 e m

  Jag är 15 år snart och alltid kört go cart och varit uppvuxen med motorcyklar och syskon med mopeder och allt. Så jag är van med att hantera ett fordon. Jag skaffar moppe om 1 månad och jag kör redan bil på min pappas företag har dom inhägnat område där jag kör våra bilar! Super kul!
  Lycka till söta Paow 😀

  Reply
 50. Jeanette Lindvall - FOTOBLOGGEN mars 23, 2010 at 10:48 e m

  Har körkort! 😀

  Teorin är bara att plugg och plugga så klarar man den. Kör mycket bil hemma och på trafikskolan så klarar man det

  Ha det fint

  Reply
 51. Sophie mars 23, 2010 at 10:49 e m

  Det är kul att börja övningsköra, jag och mamma asgarva när jag började eftersom att det blev ”gubba-gas” för det mesta innan jag fick koll på kopplingen haha…
  Jag har precis fått mitt körkort 🙂
  Lycka till 🙂

  Reply
 52. lina mars 23, 2010 at 10:54 e m

  hur vart det med den där bamse tävlingen?
  tacksam för svar!

  Reply
 53. Nathalie mars 23, 2010 at 10:57 e m

  Jag tyckte det var svårast att lära sig kopplingen, men det går snabbt att lära sig, sen är det bara köra 🙂 Teorin sparar jag till hösten 🙂 Lycka till!

  Reply
 54. Maja mars 23, 2010 at 10:58 e m

  Jag övningskör både hemma och på körskola, pluggar teori hemma. Har uppskrivning och uppkörning om tre veckor!

  Reply
 55. Anonym mars 23, 2010 at 10:58 e m

  jag tog en intensivkurs i höstas.. la ner allt på körning och teori under 3 veckors tid.. så på 1 månad från att aldrig ha hört hade jag körkort.. så ja tycker du ska ta en intensivkurs och ge gärnet så kommer du fixa ett körkort:)

  Reply
 56. Sandra mars 23, 2010 at 11:01 e m

  Läs min blogg, tyck gärna till om dagens låt! 🙂

  Reply
 57. lisa mars 23, 2010 at 11:01 e m

  HAHAHA, vaddå sponsrat?

  Reply
 58. Elin mars 23, 2010 at 11:03 e m

  Jag har körkort! Det var det drygaste jag någonsin gjort men det var det värt. Det drygaste var teorin, inte körningen. Lycka till!

  Reply
 59. - [ M I L A N I S T A ] - mars 23, 2010 at 11:03 e m

  Tjena söt 🙂 hoppas allt är bra med dej?
  Om du nu vill ta körkortet snart så är det bäst om du pluggar lite teori hemma. Sedan kan du skriva in dig i någon BRA trafikskola och plugga mer teori där. När du känner att du har börjat lära dig så är det dags att köra ut på vägarna. Antingen kör du med någon du känner som då kommer vara ansvarig, eller så kan du också köra med de på trafikskolan. Det funkar lika bra!

  Så har jag gjort iaf 😉 så nu är jag på en trafikskola och pluggar teori! Det ska bli spännande 🙂

  Sköt om dig, kram!

  Reply
 60. J'licious mars 23, 2010 at 11:04 e m

  tjutju!
  checka bloggen sweety’s; JLlicious.blogg.se

  (och missa inte vårat tjej-erbjudande)

  Reply
 61. Mysan mars 23, 2010 at 11:12 e m

  Det är någon som smsar mig :O

  Reply
 62. Alex mars 23, 2010 at 11:14 e m

  Seriöst Paow vad har hänt med dig? Sen när blev du Sverigedemokrat? SD har faktiskt ett ganska rasistiskt partiprogram, som du nog skulle märka om du läste på lite (tror dock att det är ett PR-trick). Men det finns faktiskt många som tar illa vid sig på grund av SD, och jag kan inte respektera folk som skulle kunna skrika ”blattehora” till mina skolkamrater. Det är inte schysst och inte moraliskt rätt. Jag hoppas verkligen att du kommer ur det här snart för helt ärligt så brukade jag tycka att du verkade vara den smartaste av storbloggarna, men jag börjar ändra åsikt… Snälla, skärp dig!

  Reply
 63. Sandra mars 23, 2010 at 11:18 e m

  Tyck till om dagens låt på min blogg! 🙂

  Reply
 64. erika mars 23, 2010 at 11:24 e m

  jag ska ta körkort 🙂 om en månad får jag börja övningsköra, och det ska bli kul 😀 tog moppekort förra året och då var det teorin som var svårare :p och tror det kommer bli samma för mig för bilkörkortet.

  Reply
 65. Wictoria mars 23, 2010 at 11:28 e m

  Titta in i min blogg, massor mode tips, månadens outfit-tävling, veckans blogg & gissa kändisen!:)

  Reply
 66. Nadja mars 23, 2010 at 11:32 e m

  Till sommaren har jag haft mitt körkort i snart två år 🙂 Det är en alldels underbar känsla att ha ett körkort, så mycket frihet! Bara kunna sätta sig i bilen och bara dra! Plus att det är ju lite roligare när det flesta av ens kompisar inte har det, man känner sig både, smartare,duktigare och vuxnare att ha det 😀 Körningen är inte så svår, lär dig bara ”smygköra/start i backe” så har du halva körningen där! Personligen tyckte jag teorin var jobbigast för att det var så fruktansvärt tråkigt att plugga det. Men du är en smart tjej så detta fixar du galant =)

  Reply
 67. Tanya mars 23, 2010 at 11:33 e m

  Hej paow!.. Vad hände med din Thaialnd resa egentligen? Skall du inte åka längre?:)

  Reply
 68. Anna mars 23, 2010 at 11:42 e m

  Jag har bara övningskört en gång hittills ! 😀

  Reply
 69. ronya mars 23, 2010 at 11:54 e m

  Mitt lemphelvete gick inte igenom. 🙁

  Reply
 70. anonym mars 23, 2010 at 11:56 e m

  Skriv in dig på körskolan, börja med ett paket, kör lite och gör klart teorin som består av 4 delprov och repetions prov som man ska göra 3 gånger, så det är klart. Sen kör du tills din lärare tycker du är klar.. sen kan man bara boka en uppkörning och teoriprovet och plugga mer hemma. Man kan köpa en skiva som man kan plugga på vägmärken, trafiken, allt och framför allt som ett ”slutprov”.

  Reply
 71. Madde mars 24, 2010 at 12:32 f m

  Jag tog mitt körkort i januari i år. jag pluggade massa teori på min körskola eftersom de sägs ha samma frågor som vägverket. Ehm men jag tycker de va svårare formulerat på vägverket och man blev lätt lurad. jag tränade hemma på http://korkortonline.se/ men alla de sidorna är ju liknande. man kan inte riktigt jämföra körningen med teorin de beror ju på vad man har lätt för. good luck 🙂

  Reply
 72. josefin mars 24, 2010 at 12:51 f m

  vad du än gör; skjut inte på teorin! hur tråkigt det än är! men själva körningen är inte svår 🙂 lycka till 😀

  Reply
 73. Sanna mars 24, 2010 at 1:02 f m

  Hej.
  Jag har haft körkort i snart två år (i Maj). Jag tycker att teorin var den svåraste delen av hela körkortet. Det är klart att själva körningen var komplicerad till en början men det var betydligt roligare än vad teorin var. Det bästa av allt var när man fick göra halkbanan. Man fick vara ute och sladda lite 🙂

  Reply
 74. ida mars 24, 2010 at 1:14 f m

  jag har körkort sedan 4 september 2008 och det är det bästa jag någonsin gjort. Har bil också. Fast man blir så bortskämd av att köra överallt, minsta lilla stadsbuss jag ska åka med tycker jag är jobbigt för busshållplatsen ligger 50 m från min port medans bilen står 20m utanför haha. Såååå bortskämd man blir och bekväm.
  Jag tyckte både teorin och bilkörningen var super enkel, men jag har iofs smygkört sen jag var 15 typ med kompisar ute i skogen. Jag rekomenderar INTE intensivkurs iallafall. Har en cdskiva med jättebra frågor på, kan man dom frågorna klarar man teorin. Du kan få låna den om du vill..

  Ha det fint

  Reply
 75. Linda mars 24, 2010 at 2:37 f m

  Tog körkortet för ca 2 år sedan. Tipsar dig om att:
  -övningsköra regelbundet och så ofta du kan med dina föräldrar.
  -börja inte på en landsväg utan kör först typ på en öde parkering eller nåt för att lära dig starta, känna dragläget, koppla, växla osv. 🙂
  -plugga teori samtidigt och så börjar du köra på körskola när du känner dig redo för det.

  Ha tålamod! Det är SÅ värt mödan när du väl har kortet i handen. 🙂
  Lycka till.

  Reply
 76. stifler mars 24, 2010 at 4:24 f m

  färga håret blont och tryck upp tuttarna så blir nog allt bra lovar dig men nej bonnies trafikskola och boken och körning hoppas du får en kille som är ung:)

  Reply
 77. zandra mars 24, 2010 at 6:08 f m

  jag övningskör och tyckte att det var riktigt svårt i början, med allt, hade ingen kontroll alls.
  jag tycker fortfarande att det är svårt, eftersom det är så mycket man behöver ha koll på när man kör och jag har fortfarande inte riktigt kontroll över vad jag gör, allt man måste tänka på och allt man måste göra.
  när man ska göra ditt och datt och när man ska göra si och så.

  men det blir bara enklare och enklare så tillslut är det ingen big deal 😉

  det är såklart svårt för alla första gången att köra, men det kommer ju med tiden.
  sen tycker jag att körningen är svårast, men det beror nog på att jag har moppekort också och kan redan en hel del i trafiken.

  Reply
 78. zandra mars 24, 2010 at 6:09 f m

  bort med snön!!! jag ska bli snörasist:)

  Reply
 79. AMELY mars 24, 2010 at 6:58 f m

  jag övningskör,, det är lätt när man väl kommit igång och lärt sig grunderna o kör på vägarna, det är kul !!!
  Men teorin suger…. så jäkla tråkigt.
  good luck !=D

  Reply
 80. Michelle mars 24, 2010 at 7:03 f m

  Jag är 23 år och tog körkort förra året.. lite senare än många andra, men hade helt enkelt annat ivägen innan. Vad jag skulle tipsa dig om, som jag också gjorde, är att ta en intensivkurs. Då behöver du inte hålla på så länge. Ett par veckor, månader – sen är det klart. Vad som är svårast är olika från person till person, men visst är inte allting enkelt inte – man kommer i sina svackor ibland, men jag måste erkänna att jag ändå tycker att det gick väldigt smidigt för mig. Jag körde bara på körskolan, hade inte kört någonting innan. Började i oktober, hade körkort i mitten av december. Men har du möjlighet att köra hemma är det bra att kombinera, då blir det dessutom billigare. Jag hade möjligheten att plugga teorin på körskolans datorer, det var väldigt bra. Kolla upp det du också tycker jag.

  Reply
 81. Emmah mars 24, 2010 at 7:10 f m

  Ha! Den som släpper iväg dig i en bil gör lätt sitt livs största misstag!

  Svar: Mycket, mycket möjligt 🙂

  Reply
 82. Mikaela mars 24, 2010 at 7:12 f m

  Jag är 17 och har redan övningskört. Det är inte lika svårt som man tror att det skall vara, men som att säga så har jag ju inte läst teorin så jag vet ju inte hur den är. Samt så har jag faktiskt inte kört nu på vintern eftersom att det var varit så sjukt halt här i Göteborg, så snart så skall jag köra igång igen. Det gäller bara att fokusera sig på vad man gör och inte stressa upp sig för mycket.

  Reply
 83. Sanna mars 24, 2010 at 7:19 f m

  Jag övningskör och hoppas få körkort i höst då jag blir 18. Tror teorin kommer bli svår men bara o plugga hårt 😛

  Reply
 84. Therese - Bloggar fran oknen! mars 24, 2010 at 7:20 f m

  Sjalv bor man ju i Dubai… 😉

  …Dubai 😉

  …Dubai 😉
  …Dubai 😉

  …Dubai 😉
  …Dubai 😉

  …Dubai 😉
  …Dubai 😉

  …Dubai 😉
  …Dubai 😉

  …Dubai 😉
  …Dubai 😉

  …Dubai 😉
  …Dubai 😉

  …Dubai 😉
  …Dubai 😉

  …Dubai 😉
  …Dubai 😉

  …Dubai 😉
  …Dubai 😉

  …Dubai 😉
  …Dubai 😉

  …Dubai 😉

  Reply
 85. Anonym mars 24, 2010 at 7:21 f m

  Jag har körkort och har haft det sen i augusti 🙂 Det som är svårast att lära sig är nog dragläget i bilen, och teorin. Dock har jag svårt för att plugga, och har provstress, så för mig var teorin värst. Men har man lätt för att läsa så är det nog inga problem 🙂 Att köra bilen är inga problem, det klarar en apa av 🙂

  Reply
 86. Therese - Bloggar fran oknen! mars 24, 2010 at 7:25 f m

  Sjalv bor man ju i Dubai… 😉

  …Dubai 😉

  …Dubai 😉
  …Dubai 😉

  Svar: Jo, kul, men om du vill nå ut till nya läsare genom min blogg rekommenderar jag att du kontaktar mig i stället för att spamma alla kommentarsfält du hittar, det kommer bara att göra så att du blir blockad. För alltid. 🙂 Så maila mig!

  Reply
 87. Jessica mars 24, 2010 at 7:36 f m

  Hej Paulina!

  Jag övningskör väldigt mycket och planerar att ta mitt körkort efter att jag tagit studenten i sommar.

  Det gäller att nöta och nöta och nöta, och sen måste man komma ihåg att alla har dåliga dagar ibland då körningen inte går sådär kalasbra, men ge inte upp för det!

  Det du ska tänka på är att när du ska börja övningsköra (om du ska övningsköra med din mamma eller pappa) är att börja köra på en liten plan, testa dig fram..
  Backa, backa runt hörn, lek lite med kopplingen så du lär dig hur den fungerar, känn dragleget i motorn, lär dig att möta kopplingen och gasen när du ska köra framåt..

  När du är redo så börja köra ”på riktigt” i ett villaområde kanske? med små gator osv, för när man kör måste man ha FULL fokus på ALLT som är runtomkring!

  Sen är det bara att NÖTA tills du blir galen, och sen när du känner dig redo så kör du ut på stora vägen.. E4an kanske? det kanske låter som en enkel match men om det är nåt som är svårt så är det att hålla bilen rakt på körbanan när man kör såpass fort, eftersom MINSTA lilla rattrörelse gör att bilen verkligen svänger åt höger/vänster..

  Men som sagt, koncenterara dig på att lära känna bilen först och främst och ta ett steg i taget!
  Lycka till 🙂

  Reply
 88. Charlotte mars 24, 2010 at 7:40 f m

  Jag ska börja övningsköra i slutet av sommaren då jag fyller 16! Jävligt nervöst då det känns som om jag inte kommer nå ner till pedalerna eftersom jag bara är ungefär 1.60 😉
  Men du vet väll att du måste gå på kurs och synundersökning? 🙂

  Reply
 89. sofie mars 24, 2010 at 7:49 f m

  jag ska nog ta tag i det där snart också..

  Reply
 90. fanny mars 24, 2010 at 7:52 f m

  jag har övningskört,men har inte jobbat på teorin än, då jag ska fylla 17 iår,
  men det är jätte roligt att köra! jag tycker det är svårast att bedöma avstånd, när man ska börja bromsa å sådant haha,
  haatar rundelle dessutom! men jag är en liten fegis på vägarna skulle jag tro!

  Reply
 91. Carita mars 24, 2010 at 7:56 f m

  Jag tycker teorin var svårast 😛 Jag har lättare för praktiska saker, i detta fall köra bilen då 😛 Men pluggar man så är det inga problem!

  Reply
 92. www.bahu.blogg.se mars 24, 2010 at 7:58 f m

  va kul! men Ja,svårast är nog teori. man måste lägga ner mycket mycket tid på det. det är typ som att du ska ha ett prov i samhällskunskap eller ngt o så ska du träna till dt. och jag hatar sånt så d kanske drf d svårast engligt mig. sen uppkörningen är såå javla rolig! alltså jag tror du kommer lära köra bil snabbt för de så lätt. inte så svårt som man tror inte. men mängdkör med någon i din familj först så du har koll på saker o ting. sen så skriver du in dig ngnstans och börjar köra! lycka till

  Reply
 93. Ellinor mars 24, 2010 at 8:03 f m

  Snygg bil!
  Kom in till mig och var med i ”dagens blogg” tävling. Det blir roligt. Jag tar ut vinnaren på fredag 19.00! =)

  Reply
 94. [Foto & Vardag] mars 24, 2010 at 8:11 f m

  teorin var svårast för min del
  körningen blir som man lär sig cykla 😉

  Halkan var endast kul, så fruktansvärt roligt 😀 den skulle jag lätt göra om endast för skoj skull

  Reply
 95. Evelina Johnsson mars 24, 2010 at 8:47 f m

  Jag övnsingskör 😀 det är jättekul.första gången är det lite svårt att inte få motorstopp och hitta dragläget men sedan redan andra gången klarar man det och sen tränar man och så kan man allt tillslut 😀

  Reply
 96. Anonym mars 24, 2010 at 8:54 f m

  köringen är svårast!

  Reply
 97. A mars 24, 2010 at 9:22 f m

  Jag har körkort!!Du kommer klara detta fint!

  besök gärna min blogg! 🙂

  Reply
 98. Maria mars 24, 2010 at 9:30 f m

  Jag jobbar som receptionist på en trafikskola, så är det något du undrar över så kan du maila mig, jag har svar på det mesta. 🙂

  Reply
 99. Petra mars 24, 2010 at 9:33 f m

  Jag har redan körkort och har haft det i lite mer än två år. Jag tyckte att teorin var det drygaste, men det är så förbannat skönt att ha körkortet sen! Lycka till med övningskörningen och allt! 🙂

  Reply
 100. Elin mars 24, 2010 at 9:41 f m

  Jag har haft körkort i över ett år men det tog också ett år innan jag fick det . För mig var det iaf Teorin som var svårast . Att få in alla lagar och alla smådetaljer i huvudet var inte lätt . Körningen är faktiskt ganska lätt! Hoppas det går bra för dig 🙂

  Reply
 101. Sandra mars 24, 2010 at 9:43 f m

  Jag har körkort och jag förstår inte hur jag kunnat leva utan det tidigare. En helt ny värld öppnas när man har det och man känner sig fri. Min prövotid har gått ut dessutom så nu kan inte polisen ta det heller!
  Den dagen du tar körkortet kommer vara en av de bästa dagarna i ditt liv!

  Reply
 102. Malin mars 24, 2010 at 9:48 f m

  Jag klarade mitt körkort förra veckan.

  Teorin var inga problem för mig men jag har alltid haft lätt för att läsa mig till saker och att plugga. Körningen var däremot jobbigare. Ibörjan handlade om kopplingen/gasen och sedan växlingen men när man väl lär sig det och allt som händer runt omkring kan man köra bil.

  Sen ska man ju alltid få tur på uppkörningen också. Man kan få en riktig surgubbe som redan bestämt för att kugga en och man kan få en jättegullig farbror..

  Tiden som uppkörningen är på kan också variera från stad till stad. Jag har kompisar som bara fått köra i 15-20 minuter medan jag själv fick köra i en timme.

  Reply
 103. emma mars 24, 2010 at 9:58 f m

  NAJS! 😀 JAG SKA OCKSÅ BÖRJA ÖVNINGSKÖRA I ÅR TROR JAG 🙂

  ALLA KOLLA MIN BLOGG, DET PÅGÅR EN OMRÖSTNING OM VILKEN SOM ÄR DIN FAVORITBLOGGARE UTAV ALLA STOR BLOGGARE! ALLA SKA SVARA 🙂

  http://www.nattstad.se/emmalahti, kolla in och svara!

  Reply
 104. annie mars 24, 2010 at 10:03 f m

  Jag tog det samma dag som jag fyllde 18, bästa födelsedagspresenten ever 😀

  Reply
 105. Ehlin mars 24, 2010 at 10:14 f m

  Jag har haft körkort snart ett år, jag tyckte teorin var ”svårast” men det är väl för att det är tråkigt att plugga :p
  Körningen är skitkul när man väl lärt sig allt utantill o slipper kolla ner på växelspaken och sånt.. Tycker att alla borde ta körkort, det är en del av livet..

  😉

  Reply
 106. Helen mars 24, 2010 at 10:17 f m

  Korkort.se är faktiskt jätte jätte bra, det använde jag mig av. Men Läs igenom körkortsboken och svara på teorifrågorna som hör till oxå så ska du se att du klarar det galant 🙂 Klarade uppskrivningen på första försöket. Lätt som en plätt.

  Ju mer du övningskör med en riktig körskollärare desto bättre, dom kan säga alla ”fel” man gör ute i trafiken bättre än om du kör privat. Dessutom lär du dig köra på rätt sätt från start.

  Lycka till=)

  Reply
 107. linette mars 24, 2010 at 10:29 f m

  jag har haft körkort i ungefär ett halvår nu ;b jag tycker det var en ganska lång väg dit, teorin var jobbigast! jag gick en teorikurs och sen pluggade både hemma och på körskolan 🙂 men det är verkligen värt all tid och pengar! det är en jävla frihet att ha det sen kan jag lova 😀

  Reply
 108. Ronyah mars 24, 2010 at 10:35 f m

  Hej. Jag går sista året på en fordonsskola. Är en utav de få tjejer som faktiskt utbildar mig till lastbilschaufför.

  Det svåraste med att köra bil är att växla och hitta dragläget. Men att hitta dragläget lär du dig på två körningar, och att växla lär du dig också ganska snabbt. Tänk bara på att ta det lugnt i början, i din egna takt, så kommer allting gå jättebra.

  I början bör du inte köra där det är mycket bilar, utan helst på en stor parkering eller en stor plätt där det inte är några som kör. Vissa behöver stort utrymme första gången man kör, och man vill gärna inte bli uppstressad och nervös av att ha andra bilar i närheten.

  Hoppas det går bra 🙂

  Kramar

  Reply
 109. isabellé guld mars 24, 2010 at 10:46 f m

  Jag har körkort 🙂 Körningen var svårast

  Reply
 110. Jessica mars 24, 2010 at 10:53 f m

  Jag tog mitt körkort förra året och teorin är helt klart jobbigast, mest för att man måste hitta pluggmotivationen :p Själva körningen tyckte jag var grymt jobbig i början, men så fort man har börjat förstå det här när och hur man ska växla så flyter det bara på 🙂

  Reply
 111. svar till dig paow mars 24, 2010 at 11:32 f m

  har körkort, skitenkelt!

  Reply
 112. svar till dig paow mars 24, 2010 at 11:33 f m

  teorin var SVÅRAST, fy fan

  Reply
 113. Linnea mars 24, 2010 at 11:35 f m

  Jag övningskör! Det är skit kul men ha tålamod i början 😉 teorin har jag inte börjat med än!

  Reply
 114. Erika mars 24, 2010 at 11:44 f m

  Du vet va att du inte bara kan sätta dej å övningsköra hur som helst? Först måste du ju gå en handledar utbildning med den person som tänker övningsköra med dej.

  Svar: Mais oui, jag vet, men jag kanske inte ska övningsköra privat….? Det är ju därför jag frågar 🙂

  Reply
 115. Marina mars 24, 2010 at 12:20 e m

  Jag klarade körkortet igår, så det känns jätte konstigt att kunna köra vart som helst. Men det är det bästa jag gjort i hela livet. Mitt körkort gick på 9100 så det va jäkligt billigt. Måste verkligen rekommendera att ta körkort!

  Reply
 116. Alexandra mars 24, 2010 at 12:35 e m

  tjena Paow!

  ska börja övningsköra när det blir bättre väglag 😀 (*längtaaar*)

  Reply
 117. Caroline mars 24, 2010 at 1:04 e m

  Haha, jag är 25 och har inget körkort 😛 Har dock övningskört tidigare 🙂

  Teorin är skitenkel 🙂 Dock är det svårt att plugga på det här med bromssträckor och såna andra grejer som har med mer eller mindre matematik att göra.

  Det svåraste när man kör tycker jag är när man ska växla, speciellt när man samtidigt ska bromsa. Men det lär man sig efter ett tag, då är det en barnlek 🙂

  Svårt är också att lära sig fickparkera, för det måste man lära sig ifall det kommer med på uppkörningen, man vet aldrig vad som kommer med på den, det är olika för alla.

  Dragläget är inte det enklaste heller för den delen, men det är superviktigt att lära sig!

  Det bästa är att övningsköra med trafikskolan, för de har koll på läget, ser vad du behöver träna på, vet alla trafikregler, även de nya som kanske inte en privat handledare kan. I trafikskolebilarna har de även pedaler på passagerarsidan ifall nåt skulle gå snett, vilket ju inte finns i en privat bil. Bäst är att köra så mycket man kan med dem, och komplettera med privat övningskörning (så länge det är en person man kör med som man verkligen litar på och trivs med).

  Reply
 118. Josefine Salmsjö mars 24, 2010 at 1:05 e m

  Jag fick körkort i mitten av februari 🙂 jag skrev in mig på driver och då fick man en inloggning så att man kan göra massa test där så att man klarar teorin. Sen hade jag körkortsteori i skolan också.

  Och jag säger en sak: Kör mycket hemma!! om du kan alla grunder bra innan du börjar köra på körskola så går det mycket snabbare och blir mycket billigare. Så träna mycket på dragläge, växla upp och ner osv. 🙂 lycka till!

  Reply
 119. Angelica mars 24, 2010 at 1:08 e m

  Det är inte så svårt egentligen, bara man lägger ner tid och koncentrerar sig på det. Jag skulle rekomendera en intensivkurs.
  Jag har haft mitt körkort i 3,5 år nu å jag tycker fortfarande att det är svårt att byta bil, för alla bilar funkar olika, men man lär sej efter en stund.
  Å bara för att man har fått körkortet betyder det inte att man är fullärd, jag lär mej nya saker varje gång jag är ute å kör =)
  Lycka till med körandet! =)

  Reply
 120. Jane mars 24, 2010 at 1:23 e m

  det beror på vas som är lättast, dom som har svårt för manuell växel kan ta körkort i automat växlad bil då man inte behöver växla. fast det räcker ju inte med att du beställer körkortsfrågor det bästa är att köpa ett paket hos en körskolelärare då böcker och lektioner ingår. Jag köpte mitt paket när jag var 17 och har försökt plugga i ca 3,5 år nu men har ingen ork. så lätt är det inte om man är lat. Annar kan man åka på en intensivkurs som är det bästa, då befinner man sig på typ ett ”läger” och får körkortet direkt i handen, men då gäller det att plugga.

  Reply
 121. erica mars 24, 2010 at 2:50 e m

  jag tog körkort för ett år sedan och teorin var helt klart svårast. jag gick på en mycket bra trafikskola som låg precis där jag bodde. jag skrev in mig när jag hade varit arton i några månader och började övningsköra där och efter två intensiva månader hade jag mitt körkort. innan hade jag kört lite hemma. men det var SÅ värt det och idag tycker jag att det är skit kul att köra bil. har även en egen gammal bil som är min finaste ägodel <3 mitt körkort kostade 9000 och jag tycker du ska skriva in dig på någon körskola där du får allt till ett paket.

  Reply
 122. Anonym mars 24, 2010 at 2:55 e m

  jag ska börja snart 😀

  Reply
 123. Emmie mars 24, 2010 at 3:16 e m

  jag har haft körkort i 3,5år.. bara fråga på om du undrar något 🙂

  Reply
 124. Ludde mars 24, 2010 at 3:35 e m

  Ska börja hos körskola, dumt att börja sådär, själv, det blir bara att man lär sig saker på fel sätt:):(

  Reply
 125. 15årochkörgalen mars 24, 2010 at 3:49 e m

  ja ! det e klart att man ska övningsköra! annars kommer man ångra sig och det blir inte roligt. och om man går dit när man typ e 35 bast så skulle iaf jag skämmas att sitta där med 20 småungar !

  Reply
 126. Kiira mars 24, 2010 at 3:58 e m

  Jag fick körkortet samma dag jag fyllde 18 🙂 Här i den staden jag bor i (i finland..) tar i princip alla körkort så fort de bara är lagligt! Känner ingen som inte har körkort 🙂 Jag tyckte inte något var speciellt svårt nervöst att köra första gången kanske.. :>

  Reply
 127. emelie mars 24, 2010 at 4:36 e m

  har körkort och bil 🙂 teorin är lätt som en plätt men körningen är lite klurigare i början.

  Reply
 128. Anna mars 24, 2010 at 4:42 e m

  Hej 🙂 Jag har precis tagit mitt körkort, körde inte en enda lektion! Så länge man har tid och övar på allt behövs det inte. Teorin är inte heller något problem. Behöver man hjälp finns självklart kurser. Uppkörningen var nervös men allt lugnade sig när jag satt mig i bilen! Lycka till!

  Reply
 129. Anonym mars 24, 2010 at 4:59 e m

  Jag har både körkort och bil(: Nej, det är inte svårt! Bara man verkligen tar tag i det! Lätt att man börjar och sedan ”tröttnar” (precis som med gym). Ta kontakt med den närmsta körskolan så hjälper dem dig att komma igång!(:

  Reply
 130. JESSOMIMSAN mars 24, 2010 at 5:44 e m

  grymt kul att övningköra, kör på det!