”Du betalar ju ingen skatt…”

Det var väldigt vad många reagerar på att jag tycker det är fel att man spenderar massor med pengar på en rakt igenom odemokratisk historia, vår monarki.

Jag har inget emot personerna, men jag tycker principen är galen. Hur kan det vara rätt att vissa människor skall försörjas av oss andra när de är fullt arbetsföra människor? Hur kan man ärva en rätt att försörjas av skattemedel, total straffrihet och en rad andra förmåner…? Är det rätt? Jag tycker inte det.

Sedan till frågan om jag betalar skatt eller inte. Det verkar ju finnas en utbredd missuppfattning bland åtminstone en del av mina kära läsare och det är att man inte kan betala skatt om man är under 18…

Fel.

Man betalar skatt när man har en inkomst, om man inte jobbar svart. Jag jobbar inte svart, men jag jobbar och ja, jag betalar skatt. Varje månad. Som alla som arbetar.

För övrigt betalar ALLA som över huvud taget handlar något alls skatt i form av moms. Oavsett om du jobbar eller får dina pengar av någon generös individ (mamma, pappa eller någon annan).

Så ja, jag tycker jag har rätt att tycka till om vad mina skattepengar skall användas till.

(Visited 72 times, 1 visits today)

92 Comments

  1. marre juni 19, 2010 at 11:37 e m

    Vi gjorde ett val när vi röstade till att ha kvar vår demokrati, har du precis börjat lära dig att livet är orättvist ibland paow? dem råkade födas till det ”kungliga” blodet och får allt serverat. lev med det.
    det är en del utav vår svenska historia och kultur, vi tog kungens makt men han är istället landets symbol. därav ska vi också betala för bröllop, utrikesresor, mat och hans jävla toalettpapper om så.

    Reply
  2. marre juni 19, 2010 at 11:38 e m

    monarki* förlåt, läste inte igenom^^

    Reply
  3. Christian Guess juni 19, 2010 at 11:43 e m

    Om alla tyckte till om vart skattepengarna går skulle det inte riktigt fungera..Och ser ju lite dumt ut om Våran kronprinsessa gifter sig low budget..Inte för att jag hillar bröllopet men ah 😉 Kolla in min nya blogg av Guess Pruductions! 😉

    Reply
  4. alicia juni 19, 2010 at 11:46 e m

    asså ibland pratar du om ämnen du inte har en aaaaannnniiinnnnngggg om, sånt är ganska oklokt och galet, så let me tell you something, hur mycket pengar tror du sverige, som land, drar in på det här bröllopet lilla gumman? sätt på tvn NU och se hur många kungliheter, vanliga dödliga människor och media det är som flygit hit till sverige bara för att se dessa gifta sig! flyg, hotell, mat, vistelse för många människor, vinner inte sverige på det? så att din sketna skatt går till dom spelar väll fan ingen roll. sen att deras bröllop är helt öppet, allså på tv, och att dom åker genom staden som ”tack” för allmänheten tycker du också ha glömt. plus att den svenska kungligheten är sveriges ansikte utåt och att det dras flera miljoer människor hit som tursiter bara för att se kunga huset på drottningholm.

    Svar: Pinsamt. Du överskattar värdet. Officiell statistik: 115 000 personer besöker Drottningholms slott varje år varav 40% är från andra länder än Sverige. Hur du får ihop det till ”flera miljoner turister” förstår inte jag. Det är fint på Drottningholm, men… Tja. Dessutom är det principen som det är fel på, men det är säkert inget som stör dig…

    Reply
  5. johanna juni 19, 2010 at 11:47 e m

    ska designen bort eller vara kvar?
    Upp till bevis nu ! kom in och tyck till !

    Reply
  6. sara juni 19, 2010 at 11:48 e m

    varför bryr du dig ens ? du vet ju inte vad du pratar om , håll dig till det du är bra på istället och det är inte politik iallafall 😉

    Reply
  7. haha juni 19, 2010 at 11:48 e m

    du är så pinsam, tyst bara…..

    Reply
  8. :) juni 19, 2010 at 11:52 e m

    håller med dig 100% 🙂

    Reply
  9. W E N D E L A juni 19, 2010 at 11:52 e m

    Paow, börja inte nu igen………………… -.-

    Reply
  10. hej juni 19, 2010 at 11:53 e m

    Asså Gud, du borde dra tillbaka till skolan. Du är dum i huvudet. Ska aldrig mer läsa din värdelösa blogg. Lycka till i livet HAHA, det behöver du.

    Reply
  11. Madde H juni 19, 2010 at 11:54 e m

    Herregud, skattebetalarna i Sverige betalar ca. 19kr/år till kungahuset, VARFÖR är det så mycket att bråka om? Herregud…

    Svar: För det första är det inte 19 kronor som är den verkliga kostnaden. De officiella kostnaderna är 120 miljoner om året. Det är inte alla kostnader utan det finns en hel del till. Det står till exempel en högvakt dygnet runt vid Stockholms och Drottningholms slott, vad tror du det kostar med 50-60 soldater i tjänst dygnet runt året runt? Det betalar inte kungafamiljen och det ingår inte i apanaget. Livvaktskostnaderna, med ett okänt antal poliser i tjänst dygnet runt, lär kosta åtskilliga tiotals miljoner också. Det finns en hel rad fler exempel, så den verkliga kostnaden är långt högre.

    MEN det viktiga är den odemokratiska principen som monarkin representerar.

    Reply
  12. !!!! juni 19, 2010 at 11:57 e m

    MEN GE UPPP , FAN VA DU ALLTID SKA HÅLLA PÅ DET ÄR VÅRAN PRINSSESA OCH HON FÖRTJÄNAR ETT STORT FINT BRÖLLOP, FAN VA ALLA SKA ÖVERDRIVA ”VÅRA SKATTEPENGAR” NEEEEEJ, 14 KRONER PER PERSON ÄR FAN INTE VÅRA SKATTEPENGAR SNACKA INTE OM SAKER DU INTE VET

    Reply
  13. Peter juni 19, 2010 at 11:58 e m

    Hur gammal är du, 16? No offense, men jag tror inte du vet så mycket om skatt. Utan skatten skulle vi vara tvungna att betala otroliga mängder med pengar om vi tex bröt ett ben eller en arm. När vi betalar skatt så blir tryggt i vardagen, att betala skatt är att få en rättvis och billig välfärdsförsäkring. Skattesystemet är framröstat demokratiskt vilket innebär att det har folkets tillåtelse samt att pengarna ska dras på tjänad inkomst och inte är dina till att börja med. Att betala skatt är att slippa genomgå pinsamma frågor och undersökningar, där det alltid kommer att finnas de som inte ha råd att försäkra sig på grund av olika handikapp. Att betala skatt är solidaritet och omtanke om sina medmänniskor. När vi betalar skatt resulterar det i att slippa se sina medmänniskor, vara beroende av vad andra människor vill ge i gåvor och allmosor. Ändå har alliansen med moderaterna i spetsen fått oss vanliga medborgare att tycka att ordet skatt är något fult. Som det skattesänkarparti de har varit, och är och kommer att förbli, slår de nu alla rekord.

    Du kmr säkert inte läsa det här, men om du gör det så snälla sluta lev i din låda.

    Svar: Det är nog du som borde komma ut ur din låda. Sverige har världens högsta skatter, alla kategorier, trots de ganska stora skattesänkningar som Alliansen genomfört. Du begår ett misstag om du tror att vi får något som man inte får i andra europeiska länder för ganska mycket mindre skatt. Vi slösar skattepengar. Det är något som jag tycker är fel, för det finns trots allt en hel del saker som är viktiga att skattefinansiera, t.ex. sjukvård, som du tar upp, men då ska pengarna gå till det och inte massa annat.

    Skatt är inte fult när det är rättvist, men så är det inte idag. Det är dessutom vansinne när vi har massor med folk som skulle kunna arbeta men som ändå inte gör det utan lever på skatter, i form av olika bidrag.

    Reply
  14. my juni 19, 2010 at 11:59 e m

    det kostar oss inte alls mycket per person att ha monarki.
    däremot att ha en president kostar lite mer.. men aa.
    det ”vi skattebetalare” betalade för det där bröllopet gjorde det i alla fall värt att se på. sjukt vackert 🙂

    Reply
  15. 123 juni 20, 2010 at 12:01 f m

    Men seriöst, börjar bli riktigt irriterad på alla som säger att de använder våra skattepengar!! Vet ni hur mkt vi betalar per person på detta? De har gjort uträknningar och vi betalar ENDAST 1,90kr var! seriöst kan ni inte avvara 1,90 så är ni jävligt snåla.

    Svar: Vem har räknat ut det? Du? Hovet? Eller någon som faktiskt tagit hänsyn till alla kostnader? Det viktiga är åter igen inte kostnaderna utan principen!

    Reply
  16. gossiprightnow juni 20, 2010 at 12:03 f m

    19 kr / våran skatt går till kungahuset, hoppas det inte känns FÖR jobbigt!

    Reply
  17. Anonym juni 20, 2010 at 12:03 f m

    Du har en lön på kanske 10 000 :-, har du inte då råd att skänka kronprinsessan och hennes prins 2 kr(!) som går till deras bröllop och gynnar hela folket! Staten får in så mycket mer pengar än de betalar för deras bröllop pga. detta ”arrangemang”!
    Lär dig att se saker från olika perspektiv! Annars brukar du ju ha rätt bra åsikter 🙂

    Reply
  18. josephine juni 20, 2010 at 12:06 f m

    ahaha ja tkr du har helt rätt:)

    Reply
  19. Louise juni 20, 2010 at 12:07 f m

    haha det är la klart som fan att man ska betala någon form av skatt!. Hur faan ska vi annars ha en sådan bra sjukvård som vi har tex eller varför inte tala om Fri tandlvård när man är under 19 år Har du inte tänkt på att du skulle kunna be dom rätta till Dina ”underbara,Snygga” Tänder när dom kan fixa det helt utan att du behöver betala en massa tusen 😀

    Svar: Hej lilla Louise. Du verkar inte förstå. Vi har inte bättre sjukvård än de flesta andra i-länder i världen, men vi har en av de mest kostsamma. För övrigt anser man inte att min sneda tand är något som skall bekostas av sjukvården, det får jag betala själv, så berätta vad jag hade för nytta av det nu…

    Reply
  20. Greger? juni 20, 2010 at 12:10 f m

    Vad spelar det för roll om hur mycket man ger var? 1,90kr var blir ju en jävla massa pengar så nu är frågan! ska vi ge 10miljoner till fattiga aids barn i Afrika eller till Viktoria som ska gifta sig? hmmmmmmm….

    Reply
  21. Marie juni 20, 2010 at 12:13 f m

    Jisses vad snål du är !!! Kan du inte ens skänka en 10 till kungahuset ?

    Reply
  22. L juni 20, 2010 at 12:17 f m

    Du har ingen grund till dina åsikter. Monarkin har skapat band genom alla tider med andra länder, läs på Svenska historien så kanske du förstår mer.
    Dina åsikter om SD är lika pinsama ”Vad betyder främlingsfientlighet” Skämtar du?

    Svar: Du är duktig på att blanda ihop saker. Det är tydligt. Så du menar att de demokratiska republikerna runt om i världen inte förmår att knyta band med andra länder? Vad sedan SD har med detta att göra vet inte jag, men du får gärna försöka förklara.

    Reply
  23. Marie juni 20, 2010 at 12:17 f m

    greger? : livet är orättvist ibland. Och nu har vi en kungafamilj som får allt serverat och det får ditt feta vita finniga arsle leva med. Ändå om dom tar 10.000 kronor per person eller en 50 öring per person så får vi helt enkelt leva med det.
    Tänk om du skulle vara Victoria, skulle inte det vara roligt att slippa betala för ert bröllop, få allt fixat och så?

    Ni får vara glada för Victorias skull och sluta vara puckade mongon. Och du PAOW, du måste läsa på lite. Du kan ju knappast stava och när du öppnar din mun så blir allt fel. GÅ TILLBAKA TILL SKOLAN snälla?

    Reply
  24. gossiprightnow juni 20, 2010 at 12:23 f m

    okej paow, synd att inte Victoria hade på sig en klänning från gina tricot och att dom åt prinsessa tårta ! då hade vi varit stolta över våran prinsessa & Sverige!

    Reply
  25. -- juni 20, 2010 at 12:26 f m

    Grymt bra skrivet Paulina.
    Äntligen någon som fattar något här…
    Jag håller med dig till 100%
    Det spelar ingen roll om vi betalar 1 krona eller 1000 kronor till bröllopet, vi ska inte behöva betala nånting alls. Vi har inte bestämt att dom ska gifta sig. Folk dör av svält. En champangeflaska på deras bröllop kan kosta ca. 1000 kronor. Hur många brödskivor får man för 1000 kr? Hur många barn skulle kunna vara mätta och glada? Men nej.. det är jätteviktigt att dom ska gifta sig! Dom har ju inte råd att betala allt själv… nej nej… alla andra gånger dom har tagit skatt från oss, nej nej, det räcker inte, dom ska ta ännu mer.
    Folk verkar tycka om att betala pengar till ett bröllop, som skulle ha kunnat vara mycket bättre och finare, utan alla dessa pengar. Hennes klänning, den kan ha kostat flera miljoner, hon kunde t.e.x. ha hittat en finare för några tusen. Ifall dom verkligen bryr sig om Sverige och om att dra in pengar till Sverige, gör saker för
    billigare priser isåfall.

    Reply
  26. Peter juni 20, 2010 at 12:28 f m

    Visst kan jag hålla med om att Sverige har världens högsta skatter. Men skatt är det effektivaste och mest rättvisa sättet att betala för den gemensamma välfärden.
    Och du om någon borde inte klaga på skatten som får en lön på kanske 25+ tusen och genom att skriva vad du tycker & tänker och vad du har ätit och använt för kläder. Jag kan hålla med dig i att det är orättvist att vi ska betala skatt åt folk som bara ligger hemma, men vissa kanske har ett handikapp och inte kan jobba, invandrarna har det dubbelt så svårt att få jobb än vi som är födda här. De särbehandlas så grovt. Arbetsgivarna(beroende på vilket jobb det är) tar hellre en person som är född i landet än någon som är invandrare med tanke på det vi får höra ifrån media, dem är rädda för att anställa någon invandrare för att de tror på allt som de ser på tv/radio/ i tidningen.
    Men det är en svår fråga som sagt och du får tycka och tänka som du vill. Men du får det att låta som att betala skatt är skit.

    Reply
  27. beccz juni 20, 2010 at 12:28 f m

    paow, det är du som inte förstår. All uppståndelse med bröllopet och alla saker som de säljer med Victoria & Daniel på, det köper mycket folk och även under tiden så kommer det en massa turister = pengar kommer in. Kungahuset är även en fin och hederlig grej som vi borde bevara. Det tillhör Sveriges historia! Ska vi då förstöra allt? Kungahuset representerar Sverige och gör reklam för landet. Om vi avskaffar monarkin, ska vi då riva alla vackra slott och alla dess tillhörigheter? Nej skulle inte tro det. låt oss då säga att vi har kvar dem. Då går det ändå åt pengar genom att vi måste hålla dem i skick, rusta upp dem då och då. Då skulle du säkert klaga över det istället. Jag kan lova dig att republlikskiten kostar så mycket mer!

    Reply
  28. Anonym juni 20, 2010 at 12:31 f m

    Kan inte du bara hålla käften någon gång?

    Reply
  29. amanda juni 20, 2010 at 12:34 f m

    till viss del håller jag med dig 😛 nu när vi väl har monarki finns det inte så mycket att göra åt det, vår kung och särskilt inte prinsessan nu ska behöva stå ut med våra klagomål om monarki blablablab, men jag förstår att det inte är så du menar. Min mening är att det är inte rätt att man föds till sin tron, det är något man egentligen skall kämpa för! Så jag håller med dig paow 😀 bort med monarki och ge oss en president, visst det är inte heller billigt men det är iallafall rättvist 🙂
    kram!

    Reply
  30. sofie juni 20, 2010 at 12:48 f m

    Alla betalar skatt som sagt genom momsen som är på ALLT du köper. På den där colan på ica, jo det är skatt på den..

    Men sen är det också så att vi som land drar in pengar på bröllopet istället för att förlorar..

    Reply
  31. P juni 20, 2010 at 1:06 f m

    IDIOT. Kungafamiljen reser runt i världen och marknadsför Sverige i världen dom jobbar mycket hårdare än du tror så klaga inte när du inte har läst på, gör om gör rätt. Det märks att du inte haft bra betyg i skolan

    Reply
  32. Sofia juni 20, 2010 at 1:07 f m

    Vissa tycker det är en fin tradition som bevarar banden mellan länders statsskick, medan andra tycker det är onödigt. Har själv inget emot att betala en slant för monarkin.

    Reply
  33. P juni 20, 2010 at 1:08 f m

    Jag vill inte att mina skattepengar ska gå till barnbidrag. Ta bort det direkt. Nej bortskämda ungjävel väx upp.

    Reply
  34. Anonym juni 20, 2010 at 1:26 f m

    Vet du vilken exakta summa som lagts på bröllopet?

    Reply
  35. jeanette juni 20, 2010 at 1:30 f m

    men alla kan inte jobba? Vad e grejen med att cancer sjuka människor måste jobba! Skattepengar e ju det som ska gå till landet. Vi får stå upp för varandra, inte köra slut på oss. Efter det senaste valet har antalet självmord ökat. Varför? Jo folk orkar inte jobba när de e så sjuka plus det finns inte tillräckligt med jobb

    Reply
  36. julia Wilberts juni 20, 2010 at 1:44 f m

    Haha, att det alltid ska bli så stora grejer utav dina inlägg..!
    Fast du har nog ganska rätt i det du skriver. Dock var det ju faktiskt ett kungabröllop, vilket är ganska speciellt, och då ska det få slösas. Finns ju mycket mer onödiga saker man betalar skatt för, antar jag. Och yeah, kungahuset får för mycket skatt!

    Reply
  37. NYFIKEN juni 20, 2010 at 1:53 f m

    bara om man tjänar över 17 000 som man måste betala skatt!!

    Reply
  38. Nadja juni 20, 2010 at 2:05 f m

    Du vet väl om att dina åsikter går helt emot Sverigedemokraternas i den frågan???!!!

    Reply
  39. C. juni 20, 2010 at 2:11 f m

    Du har inte betalat mycket av dina skattepengar till bröllopet, cirka 14 kronor per person tror jag det var.
    Och Sverige har tjänat så otroligt mycket mer pengar än dem spenderat på detta bröllopet så det var bara en bra sak för Sverige!

    Reply
  40. Michelle juni 20, 2010 at 2:12 f m

    Jag tycket att det är modigt av dig Paow som kan och vågar stå för dina åsikter. Jag håller med dig till 100%. Det är principen som är helt fel. Varför skulle de vara mer värda än oss ”vanliga” människor? De kan gott jobba för att överleva som alla oss andra.

    Reply
  41. j, juni 20, 2010 at 2:30 f m

    Jag delar relativt lika åsikter med dig om det här.
    Betala skatter, visst. Men de kan gå till mycket mer värdefulla saker än till kungafamiljen som utan våra bidrag även har fonder värda måååånga miljoner, plus massa värdefulla föremål från århundraden tillbaka som säkert är värda även mer. Eftersom äktenskapet mellan Victoria och Daniel faktiskt är en privat tillställning (ja, de säger att de gifter sig för att de är KÄRA, då borde vi rent av nästan skita i det) borde vi inte betala deras bröllop, förstår ni? Pga lagar måste det vara en officiell samanställning också men orsaken till bröllopet är att de gifter sig för att de vill det, inte tvungna till det för lagar, plikt osv. Kärleken är störst av allt, det är vad äktenskapet handlar om, och då borde inte smycken, kläder, kyrka, allt det påkostade betyda något. Staten som ni nu säger får in så mycket pengar för bröllopet kan väl då finansiera det själv? För de pengar som de får för bröllopet går väl troligtvis inte till något som vår sjukvård, hemlösa eller något. Nej, det går med större sannorlikhet i första hand till något som kungahuset, turistattraherande eller något liknande. Inget som direkt rör oss. Och jag tycker i alla fall att dessa runt 20 kr eller vad det nu är per person, ska gå till något viktigare som svältande barn, inte ett bröllop för två personer som vi inte känner, ja vi känner faktiskt inte dem. De kan vara vilka som helst på ytan, vi vet ingenting om det, vi kan bara spekulera. Visst blir vi glada av kärlek, jag är lycklig för deras skull, men alla människor betyder lika mycket och om vi ska påkosta deras bröllop kan alla även påkosta mitt bröllop, jag utfyller även en funktion i samhället. Visst kan vi ha en kungafamilj som är vårat ansikte ut mot världen men skulle det inte vara bättre och ge en bättre bild av den nya jämnlika världen om de levde som vanligt folk och tjänade sina egna pengar? Det lär även finnas folk som tycker att det är trevligt och !ntressant med kungafamiljen, men tänk på att om man är så uppslukad i dem som man inte ens känner, så lever man bara i en fantasivärld med låtsaskärlek till dem som aldrig blir besvarad.

    Och till alla ni som säger: Sluta prata, du fattar ingenting osv, alla har rätt till sina egna åsikter. Och ni som ”debaterar” om detta gör rätt, ni som talar med fula ord och bara trampar på paows åsikter, tycker ni att ni gör rätt? Hon talar inte nedlåtande till era åsikter, bara uttrycker sina egna. Så gör man om man vill säga vad man tycker. Resten är bara allmänt nedtryckande, kränkande betéende.

    Reply
  42. veronika juni 20, 2010 at 2:33 f m

    Jag har tyckt att din blogg är okej men herregud vad du gör bort dig nu! Vet du hur mycket turister svenska slottet drar in. Vet du hur många människor som reser till sverige för att besöka drottningholm och kungliga slottet?

    Bröllopet kostar pengar men att en krontagare gifter sig händer ca vart 40:e år. Vet du hur mycket pengar vi tjänat på det här bröllpet och vet du att kungen är statschef? Du skämmer ju ut dig! Tror du att Victoria valde att bli kronprinsessa eller?

    Kungen är en symbol för vårt land och du vet inte hur viktig den kungliga familjen är för vårt land. Vet du vad! BÖRJA GÅ I SKOLAN OCH SLUTA SHOPPA HELA DAGARNA SÅ KANSKE DU FÅR LITE HJÄRNCELLER! SÅ JÄVLA PINSAMT!

    Reply
  43. linnea juni 20, 2010 at 3:40 f m

    Du jobbar ju inte alls. Vad klarade du, två dagar i din pappas butik?

    Din blogg är inget jobb. Vad du än säger.

    Reply
  44. Anna juni 20, 2010 at 5:06 f m

    Alltså som SD’are borde du väl vara rojalist :S
    Vad hände med ’bevara Sverige Svenskt, Svenska traditioner ska bevaras’ osv?

    Dessutom, man betalar väl inte skatt på sin inkomst om man är under 18 år?

    Reply
  45. Kerstin juni 20, 2010 at 8:50 f m

    De försörjer sig själv, de arbetar som alla andra och får lön, men de arbetar mer och ofta sju dagar i veckan. Så arbetföra är de och arbetar gör de!!!!

    Reply
  46. Emma juni 20, 2010 at 8:53 f m

    Vem har skrivit detta inlägg och svaren på kommentarerna? Skriftspråket skiljer sig ju anmärkningsvärt mycket från dina övriga inlägg.

    Reply
  47. Isabelle juni 20, 2010 at 9:17 f m

    Du är tydligen inte så kunnig i frågan. Kungafamiljen lever absolut inte på skattepengar, de har en stor förmögenhet som de ärvt av någon gammal kung. Det är bara just vid bröllopet som de använder sig av våra skattepengar, dessutom beräknas bröllopet dra in mer pengar än va vi betalar.
    Sen glömmer du ju alla andra tusentals människor som lever på bidrag – våra skattepengar. De gör ju betydligt mindre jobb än vad kungafamiljen gör.

    Reply
  48. Emelie juni 20, 2010 at 10:10 f m

    Men snälla lilla flicka du är ju helt ute och cyklar?
    Jean Baptiste Bernadotte betalade Sveriges skulder när han tog över tronen så egentligen har staten massvis med skulder kvar att betala tillbaka till ätten Bernadotte. Skulle vi vara tvungen att betala tillbaka det kan jag lova dig att skatten skulle höjas väldigt mycket!
    Bröllopet kostade 20 miljoner, hälften från skatt hälften från kungen… detta betyder att
    de använde 2kr av den skatten man betalar till att finansiera bröllopet. Därför kostar det dig inget extra. Jag kan berätta för dig att över 2kr av det du betalar i skatt går varje månad till socialbidrag vilket jag iallafall tycker känns tråkigare att betala! Kunga jobbar iallafall

    Reply
  49. Anonym juni 20, 2010 at 10:17 f m

    Då kan ju du va så snäll och säga till mig vad kungen jobbar som för enligt mig så åker han bara till andra länder och vinkar??

    Reply
  50. isa juni 20, 2010 at 10:32 f m

    byt design snart 🙂

    Reply
  51. Johanna juni 20, 2010 at 10:38 f m

    ”Så du menar att de demokratiska republikerna runt om i världen inte förmår att knyta band med andra länder?”
    Haha, vem fan är det som ”svarar” på kommentarerna. Inte är det du iaf

    Reply
  52. Anonym juni 20, 2010 at 10:56 f m

    Skatt betalad till bröllop ~20 SEK (per år)
    Skatt betalad för en Sushi på Stureplan ~25 SEK (per måltid)

    Reply
  53. Linnea juni 20, 2010 at 11:31 f m

    Asså varför bli så jävla sura över de? herregud man bhöver ändå betala in skatte pengar så varför bråka om de? Lixom vad spelar ade för roll om dina skattepengar går till Victoria och Daniel lr en ny bro? Lixom come on.

    Ren avundsjuka gott folk 😉

    Reply
  54. caroline juni 20, 2010 at 11:52 f m

    jag tycker det är jättekul att du framför dina åsikter här på bloggen för det gör den mer intressant men en sak som jag väldigt gärna vill se i framtiden är att du faktiskt kollar upp innan du skriver saker. som tex om skatt, moms, kungahuset och sverigedemokrater. läs i böcker elr på internet vad allt har för mening för man märker att du inte har gått i skolan på särskrivning och du har ingen aning om hur allt egentligen fungerar! fortsätter gärna läsa din blogg om du ändrar på det detta och framför dina åsikter på ett vettigt sett och inte bara kollar upp att alla med inkomst betalar skatt på google utan du läser hela stycket och analyserar och kollar att du förstår! snälla! För man måste få inkomsten över en speciell nivå för att betala skatt, så du vet!

    Reply
  55. Gabbies juni 20, 2010 at 12:08 e m

    Du har rätt i att en lite liten del av det du betalar i skatt gick till bröllopet men bröllopet drog även in en massa pengar till tex Stockholm som du bor i som kan användas till att tex rusta gator och liknande.

    Reply
  56. Hanna juni 20, 2010 at 12:21 e m

    Kan alla bara hålla käften, Paulina har sina åsikter ni era alla är vi olika när det gäller politik, typ alla vänsterpartister vill avskaffa monarkin, medans ja jag har ingen direkt stor koll men typ alla till höger vill ha kvar dom. Paow kanske inte har en aning om vad hon pratar om, eller så har hon de. Det är hennes jävla åsikter, hon kanske röstar på sverige demokraterna och ni på moderaterna, det gör er olika. Det gör er till människor. Ni behöver inte skriva att hon inte har en aning vad hon snackar om bara för att ni tycker olika. Det är som att jag skulle säga att en daimglass är god så kommer ni och ba; nää idiot, hållkäften du är ju blåst osv. Bara för ni tycker typ pigilin är godare. Hållkäften själva och rösta på de ni tycker ist. NI röstar säkert blankt för ni inte själva har några jävla egna åsikter och blir rädda när folk verkligen står för vad dom tycker.

    Reply
  57. Cissi juni 20, 2010 at 12:34 e m

    Har du fortfarande inte förstått att kungafamiljen FAKTISKT jobbar!
    Alla uppdrag de gör för att marknadsföra Sverige är deras JOBB.
    Sluta gnäll och skatt hit och dit. Den går till ALLA. Skola, äldre mm mm.
    LÄS PÅ innan du skriver massa goja!

    Reply
  58. Sofia juni 20, 2010 at 12:38 e m

    Kungen betalade hälften av bröllopet ur egen ficka, och det kan inte varit mer än 20 kr varje vanlig svensk betalat för att ge kronprinsessan och Daniel deras bästa dag. Såg du hur glada de var? Kan du inte bidra ynka 20 kr till det utan att klaga..

    Reply
  59. EMmy juni 20, 2010 at 12:53 e m

    Som sagt… Bara 17 kr per person drogs in för bröllopet, man får knappt ens en jävla magnum glass för 17 kr… Men visst om man gångrar 17 kr gånger 9 miljoner så är det ändå 135 miljoner som vi kunde gjort annat för. Men ändå, jag kan bjuda på 17 kr för deras bröllop.

    Det var fint även om jag bojkottade det som fan innan.

    Reply
  60. MaryCaroline juni 20, 2010 at 2:36 e m

    Men herregud, ni som klagar på att vi klagar på monarkin, öppna ögonen! Spelar roll om det är 50 öre eller 6 kr eller 17 kr eller 30 kr eller vilket som nu är sant som vi skattebetalare ger till monarkin. Oavsett vilket, kungafamiljen har redan oerhört mycket pengar, varför ska vi vara med och betala deras kostnader? De betalar inte ens deras böter själva, det betalar vi. Pengarna vi skattebetalare ger till dem varje år kunde gott gå till bättre behövande områden, exempelvis skola och vård. Eller varför inte till hjälp för våra uteliggare eller andra behövande i vårt land. Det finns så många som behöver hjälp och vård och skola behöver alltid pengar.

    Och marknadsföring av Sverige? Det är ju verkligen ”fin” marknadsföring att göra andra länder förvirrade genom att vi har både regering och kungafamilj. Inte en käft förstår varför vi har båda. Speciellt inte när kungafamiljen inte har någon som helst makt. Marknadsföra Sverige kunde gott någon annan göra lika bra. Monarkin är bara en gammal kvarleva som folk inte vill kasta bort för att man är inskränkt och rädd för förändringar. Bara för att monarkin skulle försvinna innebär det inte att vi skulle behöva en president som vissa påstår. Det är ju lika illa att ha både regering och monarki som att ha både regering och president. Dessutom skulle det kosta lika mycket och inte alls bli dyrare med en president. Nej, det räcker med regering!

    Kul också att se att folk fortfarande klagar på att vi klagar på att vi fick betala extra skatt på grund av bröllopet. Det fattar vi också att det inte var extra skatt, det är inte det som är grejen. Grejen är just vad pengarna går till, den skatten vi betalar. Om mina skattepengar ska gå till kungafamiljen istället för till behövande områden skulle jag hellre jobba svart!

    Reply
  61. Anna juni 20, 2010 at 2:39 e m

    jag förstår inte hur man kan sitta och säga att det är dyrt med skattebetalningen som går till monarkin! 14 kr, väx upp paulina. jag tycker isåfall att du ska ta reda på hur mycket vi SPARAR om vi tar bort monaarkin, så du inte sitter o klagar på något som är bättre än vad du igentligen vill vi ska ha! USA har inte monarki o du ser att flera miljoner människor inte kan få den hjälp av tillexempelt Sjukhus som vi kan få, men hade dom haft monarki tror jag inte det hade varit så svårt för dem att skrapa fram 17 kronor per år!!

    Reply
  62. Celina juni 20, 2010 at 3:43 e m

    Men fattar du inte att kungafamiljen är anställd av OSS – Svenska folket, för att vara vårt ansikte utåt. Dom gör mer för Sverige än vad du och många andra tror. Plus att det handlar om några kronor om året. Sluta gnäll, för dom JOBBAR också! Inte så att dom sitter i sitt slott och äter gåslever hela dagarna. Viktoria t.ex. som reser typ konstant hela tiden och knyter band och kontakter med andra länder. Förlåt, men fasiken vad jag jag tycker det är omoget att klanka ner på människor som du obviously inte har någon koll på.

    Reply
  63. hej juni 20, 2010 at 4:37 e m

    Det är ju lite konstigt att du tycker till om sånna saker. Saker som du säkert inte har någon aning om egentligen. Med tanke på att kunga familjen är vårat ansikte utåt. Dom som sätter Sverige på kartan. Dom som gör saker som du inte ens är medveten om , säkerligen. Men sedan kan man ju ifrågasätta vart skattepengarna går. Det gör säkert alla och ingen är säkert helt nöjd med det som dom går till. Men så kommer det alltid att vara och bara att acceptera. Till exempel arbetslösa som lever på bidrag ( för att dom faktiskt inte vill jobba. ) eller till exempel skolmat på skolor där eleverna inte ens kan stoppa det i munnen för att det är så vidrigt, eller bara enkla saker.
    Men kunga familjen är vårat ansikte utåt och det verkar ju verkligen som om du har noll koll på det.

    Svar: Så du menar att våra grannländer som Finland, Tyskland, Estland, Lettland, Litauen, Polen och Ryssland, eller småländer som USA, inte har ansikten utåt och syns i världen eftersom de inte har kungar? Tror du inbillar dig saker eller gått på hovets propaganda…

    Reply
  64. Laura juni 20, 2010 at 5:22 e m

    Helt okej argument, synd att det inte är du som har skrivt det själv.

    Reply
  65. Sandra juni 20, 2010 at 5:27 e m

    skattepengarna går inte till kungafamiljen, utan till staten. Kungafamiljen får ansöka om pengar från staten och måste berätta precis vad pegarna ska användas till. Så dina skattepengar går banne mig inte till kunga familjen som de bara spenderar som de vill. Läs på lite innan de fäller sådana kommentarer.

    Svar: Fantastiskt. Att jag inte tänkte på det. Då går inte mina pengar till sjukvård, skolor, försvar, polis eller något annat heller för det går till staten… Du tycker inte det är viktigt att peka ppå vad skattepengarna används till??

    Reply
  66. Emma juni 20, 2010 at 6:23 e m

    Varför tvivlar jag på att det är Paulina som har skrivit detta inlägget samt svarar på kommentarerna? I vanliga fall har du problem med din stavning och svåra ord men helt plötsligt, ja då ploppar det ut en massa!

    Reply
  67. hilda juni 20, 2010 at 7:03 e m

    Jag tycker du har helt rätt. Men skit i de som inte fattar vad det går ut på de kan ju fan inte ha mycket i huvet direkt-

    Reply
  68. Anonym juni 20, 2010 at 7:16 e m

    Håller med precis, bara för det ska jag börja följa din blogg! Bra åsikter^^
    Och även om 100 miljoner kronor inte är så jätte mycket pengar i stadsbudgeten så kommer jag aldrig ha ett bröllop som kostar så mycket…

    Reply
  69. E juni 20, 2010 at 7:21 e m

    Ner med den jävla monarkin, visst, vi tjänar liiite turister på det, menb jag tror det är fler som väljer att besöka Stadshuset och Gamla stan… O.o

    Reply
  70. Peter juni 20, 2010 at 7:26 e m

    Kul när man diskuterar med paow och hon svarar på ens kommentar sen när man äger henne så blir hon tyst.

    Svar: Vore kul att se hur du tycker att du ägde mig? Genom att säga att vissa är det synd om och att mitt arbete med bloggen inte är ett jobb? Eller…?

    Reply
  71. E juni 20, 2010 at 7:29 e m

    Danmark och Norges kungahus betalade sina bröllop själva

    Folk är grymt fattiga iu Sverige (Sjukskrivna exempel)

    Reply
  72. Anonym juni 20, 2010 at 7:51 e m

    Att betala skatt på sin lön gör man endast ifall man under ett år tjänar mer än 18500 svenska kronor. Och de pengar du behöver betala i skatt till kungligheterna är ungefär 6 kronor. Visst ligger det en poäng i det du säger. Men med tanke på att kungafamiljen gör bra saker för sverige. Marknadsför oss på ett sätt jag aldrig tror en politiker skulle kunna göra. Kungligheter har oftast ett annat sätt, det blir annorlunda. Att då lägga 6 spänn på att få Sverige marknadsfört är väl inte så hemskt. Men att varje år betala enorma summor för bidrag till folk som bara inte orkar jobba och missbrukar systemet. Folk som förstör är väl någonting man borde skylla på istället. Och inte på Sverige Monarki.

    Svar: Sant som du skriver. Det finns betydligt värre saker, ekonomiskt, än monarkin. Bidragsfuskare borde tvingas till att jobba och betala av allt det de myglat till sig. Problemet med monarkin är att det är odemokratiskt, inte den väldiga kostnaden.

    Reply
  73. Anonym juni 20, 2010 at 8:28 e m

    Ok, vi avskaffar Monarkin. Så – då var det gjort.
    Då väljer vi en president…. Ett val? Just det, det kostar ju lite?! Asch det tar vi på skatten.
    Var ska Presidenten bo då.. Eh, vem ska betala det. Ska han HA LÖN oxå?
    Och nu skall presidenten ut och flyga och hälsa på andra presidenter. Ryanair? Med eller utan priorty queue? Usch den kostar ju €5. Vem skall betala det?

    Vem tror att det blir billigare med President?

    Svar: Inte billigare, men det går till en person som vi medborgare kan välja. Det ÄRVS inte inom en och samma familj från generation till generation. Det är det som är fel med monarkin. Vi kan ha kvar monarkin, men då får det allt lov att vara en valmonarki, vi väljer kungen och kungen kan avsättas i efterföljande val.

    Reply
  74. Elin juni 20, 2010 at 8:37 e m

    Tkr inte du ska klaga på att skattepengarna går till deras bröllop de ger iaf någonting tillbaka genom att agera varumärke för Sverige och göra välgörenhet.

    Innan du ska klaga på att vi ger pengar till dom tycker jag du ska börja med att klaga på att vi ger pengar till mördare, våldtäktsmän och knarkare.. dom gör ju ingen nytta över huvud taget utan tvärtom och de får ändå massa pengar av dig.. när vi slipper ge pengar till dom kan du komma tillbaka och klaga över att vi behöver betala Victorias bröllop…

    Svar: Utveckla gärna det resonemanget. Om du menar kostnaderna för kriminalvården så kan jag gärna diskutera den 😛

    Reply
  75. Peter juni 20, 2010 at 8:45 e m

    För de allra flesta är alltså skatt bra. Det är bara höginkomstagarna som ”förlorar”. Men de har ändå råd att förlora. I kronor räknat tjänar de mer än alla andra ändå

    Jag säger inte att det är synd om någon säger bara att man ska uppskatta skatten mera än vad vi gör för när man talar om skatt så refererar man alltid till något negativt och jag förstår hur du tänker och det är glad som jag sa att det är orättvist att vi som ”jobbar” ska försörja soffliggare. Och du som har ett relativt lätt jobb att skriva vad du känner och vad du har ätit under dagen än folk som har lite mer prestationskrävande jobb. Alla har såklart rätt att säga vad de tycker & tänker, men jag tycker bara att att du som har ett sjukt överbetalat ”jobb”. Tänk folk som till exempel städar 5-7 gånger i veckan och jobbar 10 timmar om dagen. Men de är fortfarande glada över deras lön och klagar inte över skatten. Så jag tycker bara att du borde lugna ner dig lite med att klaga över skatten med tanke på den situation som du befinner dig i.

    Svar: Hög skatt är dåligt för alla. Inte bara för höginkomsttagare. Jag tror du inte är insatt i vad jag gör och dessutom har du säkert fått för dig att jag tjänar fantasisummor på bloggen… Alla kan starta en blogg, men alla kan definitivt inte leva på den. Det är så med de flesta verksamheter. Vissa är på en del saker, andra inte. Jag tycker fortfarande att vår svenska skatt är sjukt för mycket eftersom sociala villkor i andra länder är bättre med lägre skatt så borde vi kunna sänka skatten. Måste ju vara bättre kunna leva på sin lön i stället för att vara beroende av bidrag, eller hur?

    Reply
  76. felicia juni 20, 2010 at 10:26 e m

    Men är ni tröga i huvet allihopa!
    Det är inte saken att vi betalar 19 kr / år till dem varje år, 19 kr är ju ingenting.
    Men det är ju PRINCIPEN, som hon skrev om ni hade läst men ni kanske inte förstår vad det betyder.
    Att en enda familj i Sverige ska få in pengar ifrån det svenska folket, det är odemokratiskt!
    Dom har inte gjort sig mer förtjänt än några andra att få allt på ett silverfat.
    Och det är ju inte själva personerna i kungafamiljen man har ngt emot, dom är säkert jättetrevliga, men det är själva grejen att betala till en familj som är det felaktiva i Sverige, vårt land är en demokrati och vi borde få välja själva om vi ska betala kungahuset eller inte.
    Punkt slut.

    Reply
  77. barbiegris juni 20, 2010 at 10:42 e m

    Jag festade oxå igår 😀

    bilder finns på bloggen snart!
    första festen på 11 veckor!

    GRYYYYYMMMT KUL!

    Reply
  78. Suze juni 20, 2010 at 11:07 e m

    Du har helt rätt!!

    Reply
  79. Suze juni 20, 2010 at 11:15 e m

    Ni som är så noga med att kungafamiljen marknadsför Sverige,tänk hur mycket en president skulle kunna göra just det. Sverige skulle få hur mycket uppmärksamhet som helst om vi bytte från att vara en monarki till att vara en republik. Och trots att en president också kostar pengar,så GÖR han åtminstone något. Han arbetar.
    Jag tycker om kungafamiljen men det finns bättre lösningar för att ge Sverige uppmärksamhet.

    Reply
  80. Li juni 21, 2010 at 12:33 f m

    Paulina, jag tycker att du är grym!
    Fortsätt stå för va du tycker för du är faktiskt både påläst och tar upp viktiga frågor.
    Att det finns motstånd till dina åsikter är ju bara spännande, det är ju det som kan utveckla detta lite trögtänkta land vi faktiskt lever i.
    Personligen vill jag inte ge ett enda öre till kungafamiljens bröllopskalas, för om jag gav pengar till varje par jag möter och hör talas om som är kärlekskranka så går jag liksom alla andra låginkomsttagare i personlig konkurs.
    Men min vilja räknas inte eftersom att pengarna går dit i alla fall.
    Klart som korspad att man vill se lite glitter och glamour på tv och att fattiga föder rika (sarkasm) men det är nog dags att folk öppnar ögonen och tänker lite längre än den Svenska näsvisa näsan räcker.
    Vård och omsorg, skola och mycket annat i Sverige kan såklart bli bättre, genom att pengar går dit dom ska. Det baseras ju på kommunal nivå men såklart med järnhand. Man ska inte blanda ihop begreppen och syftet med dessa diskussioner eftersom vi ska sträva mot att vara en demokrati. Yttrandefrihet är en stor del av en komplett demokrati och där brister vi ju när vi börjar smutskasta varandra istället för att låta argument bli en del av utvecklingen.
    En höginkomsttagare har lika stor rätt att klaga på skatter m.m som en låginkomsttagare. Det ska inte vara en fråga om vem som har mest pengar och den som har så det räcker och blir över ska hålla käft. ALLA ska ha samma rätt till bra kvalificerad vård, utbildning m.m, men tyvärr är det ett faktum att Sverige inte ser ut så idag. Många högavlönade tillförs bl.a förmåner utöver bara löner t.ex som våra politiker och representanter för Sverige. Det finns många lågavlönade personer som arbetar på golvet i Sverige som faktiskt utsätts för mer dödliga hot än vad självaste stadsministern gör så det kan inte ursäktas som säkerhetsåtgärder och fredsfrämjande, vilket det oftast gör.
    Såklart att Sverige vill visa sin bästa sida utåt med påmpa och ståt, men samtidigt ska vi inte glömma faktumet att för att verkligen kunna hjälpa andra (i form av u-landshjälp och i form av kultur som t.ex ”bröllopskonto”) så ska man hjälpa sej själv först.
    Ett litet exempel: Välgörenhetsgala.
    Tv-hallåor/kändisar- som vädjar till Svenska folket att ”bara skänka en tia” till svältande ensamma barn, visar fruktansvärda bilder från krigsdrabbade länder och torrlagda kåkstäder, orkandrabbade byar- står iklädda klänningar för tiotusentals kronor och kostymer för drömbelopp, för en låginkomsttagare.
    Javisst dåligt exempel, men det samma gäller kungafamiljen. Jag har inget behov av att kungen, sessorna eller lille prinsen visar upp sej i dyra kläder, flådiga bilar, tvärtom hade jag gärna sett dom lite mer som en vanlig familj som bara har ett brinnande intresse för Sverige. Samma gäller våra politiker, som i många fall tyvärr inte brinner så mycke för Sveriges välfärd från grunden som som gör för att själva få både äta kakan och ha den kvar.
    Allt knyter samman med att alla vi som spenderar pengar även styr, konsumenterna styr marknaden. Det är efterfrågan som skapar tjänster och produkter och det är inte alltid folk tänker till innan dom handlar/agerar.
    Tack Paulina för en bra insats till Sveriges demokrati och stå på dej, alla har rätt till sin åsikt och att vädra den ingår i konceptet.

    Reply
  81. Peter juni 21, 2010 at 1:09 f m

    Kan du utveckla vad du menar med att ”Hög skatt är dåligt för alla”?

    De fördomar om att höga skatter är dåligt för ekonomin är skitsnack. Och även fast vi kanske har höga skatter så är den svenska ekonomin friare än många andra i världen.
    Höga skatter är en förutsättning för den typ av välfärdssystem som Sverige har, och rätt utformat ger det såväl frihet som jämlikhet och förutsättningar för en bra samhällsekonomisk utveckling.
    Fortfarande, om man inte har ett handikapp då? Hur ska de göra? ska de leva ett fattigt liv samtidigt som du går och köper kläder för 30tusen? Det handlar om jämlikhet. Och visst kan jag återigen förstå att det är fel att andra ska leva på andras lön men om skatterna sänks kommer var och en behöva betala för sjukvård och utbildning, och det kommer i sin tur att resultera i stora samhällsproblem. Så om vi skulle ha mycket lägre skatter så skulle det förmodligen bli så att man skulle vara tvungen för sin utbildning och alla som inte har råd med då? Vad ska de göra? Och genom det så kommer vårat land drabbas på det sättet att vi inte kommer kunna utbilda motiverade och smarta personer till det dem vill bli. I länder där medborgarna inte har chans att välja bland utbildningar kommer man inte att arbeta lika produktivt som i länder där utbildningen finansieras solidariskt och valmöjligheten finns.

    Det är självklart bättre att leva på sin egen lön än bidrag. Men fortfarande så är det så och det kommer alltid att vara så att alla kommer aldrig ha samma förutsättningar för att kunna få ett jobb och måste därför leva på bidrag.

    Reply
  82. Sandra juni 21, 2010 at 9:30 f m

    och du tror att det är gratis med en president? för att inte tala om hur mycket det skulle kosta att göra om Sverige till en republik…

    Reply
  83. Rin juni 21, 2010 at 9:50 f m

    Men alla skattepengar som går åt till socialbidrag då? Till alla som inte orkar jobba? Till alla som kommer hit från andra länder för att de vet att här behöver de inte jobba, de kan få pengar i alla fall och deras barn får gå i skolan gratis? De kanske inte får mycket pengar per person, men tillsammans blir det en hel del. Jag vet vad jag pratar om; jag har gått på en skola där många elevers föräldrar lever så och de har erkänt det själva. Om jag levde på bidrag, om jag levde på alla andra personers intjänade löner så skulle jag ha väldigt dåligt samvete. Jag tror inte att kungahuset tar så mycket pengar som alla bidrag gör, där är studiebidrag inräknat.

    Men, du verkar mycket vettigare än Kissie i alla fall, det är jag glad för! Och detta var inte menat som något illa mot dig om du kände så, jag ville bara säga vad jag tänkte på. ^^

    Reply
  84. Sara juni 21, 2010 at 12:10 e m

    Måste bara säga att du är dum i huvudet. Bi har det MYCKET bättre än många andra länder i världen. Vi har ett av de bästa sjukvårdssystemet i världen. Snälla, snälla sluta ta upp sånt här, man blir bara irriterad. Antar att du hellre hade bott i USA och inte fått någon sjukvård om du t.ex hade fått cancer och inte haft några pengar. Och tror du att kungahuset har valt att vara kungliga? Nej, dem har fötts till det. Snälla, att hålla ett vacker bröllop för dem är det minsta vi kan göra. Det är ändå vårat ansikte utåt och det hade rent av varit pinsamt om vi höll ett futtigt litet bröllop.
    Du skulle stannat i skolan Paow. Då hade du inte varit såhär jävla dum. Och juste, dem jobbar också 😀 och dem har ingen makt. Vi lever i ett demokratisk samhälle så åt helvete med din princip. Och att folk lever på bidrag osv är för att dem inte kan få ett jobb eller att dem är sjuka. Klart att det finns såna som fuskar men tycker inte att man ska ta bort hela det systremet bara för att det finns dem som fuskar. Du tror att allt är så jävla lätt för du tjänar pengar på att blogga lite då och då, när det finns dem som sliter arslet av sig. Snälla sluta uttrycka dej i såna här frågor.

    Reply
  85. Anonym juni 21, 2010 at 3:43 e m

    och sen när har man fått välja vad sina skattepengar ska gå till? med största sannolikhet har du ingen aning om vad dina skattepengar går till i övrigt utan det är bara när något såhär stort tas upp i media och när något inte är millimeterrättvist som det sticker i ögonen och ni börjar tjata om ”MINA skattepengar, MIN rätt medborgare”. det är inte för helvete inte din rätt att välja vad dina skattepengar går till. det här bröllopet var det bästa man kunde göra för sverige, det var en folk- och kärleksfest och en fantastisk reklam för vårt land. LEVE MONARKIN!!!!!!

    Reply
  86. Peter juni 21, 2010 at 7:31 e m

    Återigen svarar hon inte 🙂

    Reply
  87. alexandra juni 21, 2010 at 9:03 e m

    skatterna vi betalar in till staten går ju inte enbart till kungahuset. det går även till alla statliga företag som t.ex sjukhus och sjukvården, äldreomsorgen, och mindre betydliga som posten. Det är skatten som göra att man får gratis sjukvård hela sin barndom och gratis tandläkarvård tills du är 19 och gratis skolgång. Så skatten gör in princip så att du inte behöver tänka på exakt allt själv,

    men du får ju tycka vad du vill om skatt, men man måste tänka på det stora hela istället för att bara rikta in sig på bröllopet. och tänk efter, hur måna sådana här bröllop kommer vi att ha? inga fler på väldigt, väldigt länge i alla fall.

    Svar: Nu har du lite fel iofs men det är principen som är fel med monarkin, att man ärver en upphöjd plats i samhället med tillhörande försörjning. För övrigt går inga skattepengar till Posten utan dom och alla statlig företag går med vinst på de avgifter dom tar ut. Sjukvården finansieras i stora delar av skatt, det är sant, och det är inte skatten som sådan som är fler utan hur man missbrukar våra skattemedel.

    Reply
  88. alexandra juni 21, 2010 at 9:08 e m

    och så är det ju också att alla medlemmar i den kungliga familjen har faktiskt jobb. Dom har alla jobb inom kungahuset. Så tror inte att dom bara ”glider med”, för det gör dom inte. Visst, dom har det väldigt lätt för sig och är aldrig i risk av att förlora sitt jobb och dom tjänar mycket mer än vad vi någonsin kan drömma om, men dom jobbar fortfarande för det.

    Och glöm inte att dom marknadsför vårat land. Hur många skulle känna till Sverige om det inte vore för kungahuset?

    Svar: Om man har jobb betalar man skatt. Gör någon i kungahuset det…?

    Precis lika många skulle känna till Sverige om vi inte hade monarkin, tror du Italien, Frankrike, USA och lite andra små länder skulle varit mer kända med en kung…?

    Reply
  89. Lillian juni 21, 2010 at 11:52 e m

    bli för fan inte blond igen snälla jag älskar din blogg. blond är inte lika fint som nu

    Reply
  90. Peter juni 22, 2010 at 1:00 f m

    Kan du utveckla vad du menar med att ”Hög skatt är dåligt för alla”?

    Svar: Du verkar vara vår lilla skatteförespråkare här… Javisst. Med höga skatter tappar man matovation till att arbeta och motivation en för att sänka sin skatt genom t.ex. svartarbete ökar. Bidragsberoendet ökar, Sverige är ett strålande exempel, ingen annanstans betalas så mycket bidrag ut. Vore det inte bättre att alla kunde leva på det som dom tjänade på sina jobb? Det tycker i alla fall jag.

    Reply
  91. Anonym juni 23, 2010 at 2:52 e m

    jag håller med dig paulina. ni andra är ju totalt puckade i huvet? ni behöver väll förfan inte säga att hon ska gå tillbaka till skolan eller så för hon vet det hon pratar om, hon är skit duktig och hon måste väll få säga vad hon tycker precis som alla andra eller? OMG, alltså ni andra som inte håller med henne sluta kalla henna för idiot och sånt, bara omoget.. jag tycker det är bra att paulina står för vad hon tycker.

    Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *