En liten fundering

Tror ni på spöken, andar eller andra onaturlig fenomen?

På något sätt tror jag på andar. Jag personligen har varit med om lite småläskiga saker, men det har oftast haft en naturlig förklaring. Men en gång när jag var uppe och hälsade på i Norrland mitt ute i ingenstans, så fick jag sova i ”pigans” gamla rum med snetak och originaltapeter, till och med sängen hon sovit i. Ovanför sängen satt det även än liten gammal ”dosa”på väggen som typ plingade när någon behövde hjälp (det var typ 100 år sen) & den hade pajjat för 20 år sedan, och jag somnade med öppet fönster för att det var så jäkla kvavt i rummet.

Innan jag gick och la mig så prövade jag att trycka på dom där knapparna, men dom funkade ju självklart inte.. Tänkte inte på det innan jag gick och la mig brevid alla mina gosedjur som jag senare puttade ner under sängen (fråga mig inte varför). Låg och vred på mig länge innan jag somnade, det var varmt men ändå så kallt. Det var ju så kallt ute. Första natten så vaknade jag av att någon gått in i mitt rum och satt på elementet, stängt fönstret och lagt på mig täcket.

Jag frågade om det var mamma men det var det inte tydligen. Inte min plastpappa eller någon av dom som bodde där heller. Konstigt tänkte jag… Sen när jag kom in i mitt rum var sängen bäddad och alla mina gosedjur var satta på rad längs väggen och jag hörde att dosan plingade lågt när jag gick in i rummet. Läskigt tänkte jag, men sov en natt till, och så somnar jag med handen utanför sängen, och jag känner hur min säng lutar lite mitt i natten (som och någon sitter). Och sen så reser det sig upp vad det nu var. Jag tänkte inte på att öppna ögonen, känner hur någon lägger på mig täcket och sen så hur något vidrör min hand och då öppnar jag ögon och ser något springa ut genom dörren…

Jag kan inte förklara händelsen med ord jag kanske är knäpp eller jag kanske drömde? Det är så svårt att förstå själv..

Har ni vart med om något? Berätta i mitt kommentarsfält då!


(Visited 642 times, 1 visits today)

283 Comments

  1. EMELIE augusti 16, 2010 at 4:05 e m

    FÖRSTA KOMMENTAREN WIIIIHOOO

    Reply
  2. fistt augusti 16, 2010 at 4:06 e m

    hey

    Reply
  3. evelina augusti 16, 2010 at 4:07 e m

    oj, vad läskigt.. Jag har varit med om ett starkt ljus i mitt rum när det var mörkt ute och lampan släck. Jag borde ha blivit rädd men det blev jag inte. Jag kände mig trygg justin den sekundern. KONSTIGT..

    Reply
  4. Maja augusti 16, 2010 at 4:09 e m

    Nej paulina, jag tror verkligen inte du är knäpp.
    Jag bor i norrland,
    och jag har vart med om något liknande, eller ja..
    Vår klass skulle sova i en gammal skola en gång.
    Alla tjejerna (9 st) sov i ett rum. På kvällen såg vi skuggor vid dörren till hallen,
    och vissa blev ju lite rädd. en av oss trodde bara det var en av killarna som sov på övervåningen, som skulle skrämma oss. hon går därför dit, öppnar dörren, men inget är där. men vi alla ser fortfarande domhär skuggorna.
    så springer hon tillbaka till oss,
    och vid det laget hade alla lite smått panik, och jag kan svära på att en svart siluett av en människa stod helt stilla under vissa tillfällen under natten och stirrade på oss.
    På morgonen berättade jag om siluetten för en av tjejerna, som säger att hon såg exakt samma sak, på exakt samma ställe. dock så var hon av de ”tuffare” så hon hade inte blivit rädd då.

    Reply
  5. LIPSY augusti 16, 2010 at 4:09 e m

    Jag tror inte riktigt på sånt fast en del har hänt mig.

    När jag var liten vaknade jag ofta av att dörren till mitt rum slog fast inga fönster var öpppna. Nu brukar jag höra svaga viskningar innan jag sover osv. fast jag vågar aldrig öppna ögonen.

    Kenza har föresten också berättat på sin blogg om samma sak, rätt läskigt faktist:)

    http://www.lipsys.blogg.se

    Reply
  6. micaela,b augusti 16, 2010 at 4:10 e m

    det kan mycket möjligen ha varit en ande eller något liknande, jag har själv vart med om sådana saker hemma hos farfar.. där sitter det någon man i soffan med huvudet neråt lutat mot golvet, å man känner sig iakttagen speciellt i det rummet. sen kan man vakna på nätterna å se samma man vid sängkanten.. så nej, du är varken knäpp eller ensam! 🙂

    Reply
  7. Rika augusti 16, 2010 at 4:15 e m

    Jag har varit med om många sådana saker. Speciellt i stallet. Jag hör hovar som slår mot stall golvet fast alla hästarna är ute i hagen. Ibland ser man en stor svart häst i hagarna. I stallet finns ingen stor svart häst i vanliga fall.. Sedan hände det en gång när jag mockade så såg jag en man som stod i dörr öppningen. Jag vände mig om och skulle fråga om han behövde hjälp men då var han borta. Jag letade igenom stallet men det fanns ingen där.

    Sedan hände det i ett annat stall där jag jobbade. Min arbetsgivare gick in i sadelkammaren och helt plötsligt ropade hon på mig och jag gick dit. Hon frågade: Känner du att det finns någon som iaktar dig i rummet? ja svarade jag. Vart frågade hon. Jag pekade på en datorstol som var vänd mot oss. Läskigt sa hon. Hon kände samma sak.

    Jag har varit med om mycket sådana läskiga saker men mest i stallet. Men även lite på andra ställen.

    Reply
  8. josefin augusti 16, 2010 at 4:16 e m

    seriööööööööööst, när kommer eran musikvideo???

    Reply
  9. rebecka augusti 16, 2010 at 4:16 e m

    shiit va läskigt !
    hur gamal var du ?
    jag tror inte så mkt på sånt där .. men när jag va 10 (är 14 nu)
    sov jag över hemma hos min mormor . som bor i hennes barndomshem .
    det var bara jag , min mormor , och min storebror .
    jag sov i ett rum på övervåningen , och min bror sov i rummet brevid . så det var bara en vägg mellan sängarna .
    så vaknade jag mitt i natten av att det kraffsade på väggen . och innan vi hade somnat låg jag och min bror och knackade på väggen ,
    så sa jag till honom att sluta . och knappt 10 sekunder efter hörde jag att någon kom upp för trappen ,… så kom min bror in i rummet och frågade vad jag sa. han hade varit nere och hämtat en macka! då smög vi in i hans rum . men ingenting var där . då sprang vi ner och väkte mormor och hon sa att hon haft problem med råttor … så tänkte jag att det kanske fanns råttor i väggen så gick jag och la mig igen .. och dagen efter när jag vaknade var mina lakan och täcke borta . då tänkte jag att min bror tagit dem för att skrämma upp mig . men vi letade i hela huset och dom var helt borta ! jag gick och tänkte på det hela dagen .. så somna jag på kvällen .. och sen . när jag vaknade upp nästa morgon låg jag ute på stentrappan på mormor veranda . jag börja skrika och skulle öppna dörren men den var låst .
    min mormor frågade hur jag hamna där och varför dörren var låst …
    jag vet inte varför

    Reply
  10. Julia augusti 16, 2010 at 4:17 e m

    Mitt hus som jag bor i är ungefär 40 år gammalt, inte så gammalt men jag tror ändå att det spökar där. Har upplevt samma sak som du att nån sitter på sängen och sen reser sig upp. sen har jag känt att nån sparkar under sängen flera gånger, och sängen e helt ny så de e inte den som gungar. Sen har ett glas gått sönder, men vi hittade aldrig glas splittret. Och varje natt låter det som om nån går i trapporna. Det låter speciellt så man vet att nån går där, men alla sover. Sen har min dörr öppnat av sig själv. Det e nog det som hänt det senaste året, mer har hänt men kommer inte ihåg så mycket (:

    Reply
  11. Ellie augusti 16, 2010 at 4:18 e m

    Det var för kanske två årsen och jag har även vittne på det hela!

    Jag låg i mitt rum och sov, jag hade loft säng då, hög var den.
    Min farmor och farfar hade precis flyttat och jag hade fått en glasburk med kulor av farfar som jag ställde på nattbord nedan för sängen, och glasburken stod mitt på bordet inte så den kunde välta eller något, hade även stängd dörr så inga av mina djur kunde komma in.
    På natten vaknar jag av att glasburken välter ner på golvet och kulorna rullar ut på golvet, det var skumt för burken hade lock som man måste SKRUVA av. Jag vaknar klarvaken och ser hur kullorna rullar på golvet medan jag går snabbt bort mot mina föräldrar sovrum då jag är SKIT rädd, för jag hade även sett en skugga som var under sängen, men såg inte så mycket av det. Mamma tror såklart inte på mig så jag sover i derras rum istället för jag VÄGRADE att gå in i rummet igen. Mamma somnar om och vaknar direkt efter att hon hör att någon spelar med kullor, som att dom slår i mott varandra. Hon tror att jag bara inbillat henne massa saker, så hon somnar igen efter att ljudet av kullorna slutat. Direkt efter hon somnat om vaknar hon IGEN och hör kullorna börja rulla igen, hör fotsteg och sen slutar det (HON ÄR VAKEN) helt klarvaken! När hon går in i mitt rum för att kolla ser hon INGA kullor på golvet och glasburken står bordet, där den stod från första början.
    Kan säga att det var läskigt, även om det hänt andra grejer med..

    Reply
  12. sara augusti 16, 2010 at 4:20 e m

    OMG vad hemskt? :O HAHAHA

    Reply
  13. Sandra augusti 16, 2010 at 4:23 e m

    Obehagligt 😮

    Reply
  14. Linnéa augusti 16, 2010 at 4:26 e m

    En julafton när jag var typ sju år så stod jag & kollade ut genom fönstret.
    Det fanns ett stearinljus (med nån ”dekorations grej” på, typ en liten röd rosett)
    i fönstret. Jag stod där & plötsligt så rörde sig rosetten. Den typ lyfte från att sitta längst ner på ljuset till en bit ifrån veken. Den åkte ner nästa lika fort igen, men jag blev skiträdd. jag berättade det för mamma, och hon gaggade om att det kanske var morfar eller nåt. Men jag vet inte. Skummt var det iallafall?

    Reply
  15. felicia augusti 16, 2010 at 4:26 e m

    Jag tror absolut på sånt här, ingen tvekan!

    En gång spelade jag och mina två kompisar anden i glaset, som du säkert har hört talas om. Vi satt på golvet i min kompis rum, där det för övrigt är fruktansvärt mycket aktivitet. Anden i glaset är inte bra alls att göra, otroligt korkat då det kan göra andar upprörda. (hur konstigt det än låter så är det sant)
    hur som helst! vi satt där på golvet, hade fönstret öppet bara några få centimetrar, så det kunde knappast komma in någon stor mängd frisk luft.
    Efter ett tag så, bakom mig hör jag bara BAM, en fruktansvärt hård smäll!
    då är det alltså dörren som har smällt igen. Det var inte korsdrag, för inga andra fönster var öppna.
    Vi blev så fruktansvärt rädda! dörren verkligen slängdes igen.

    Anyways. En annan väldigt cool sak är att, när jag var hemma hos samma kompis
    en annan gång, höll vi på och flummade lite oseriöst i negativ effekt du vet?
    vi satt i hennes dörröppning, hos satt med ryggen mot hallen och jag satt inne i hennes rum och filmade henne. När jag väl filmade syntes ingenting, men sen efteråt när vi kollade hur videon blev, då ser vi alltså en människoskugga borta i hallen. Det var INGEN annan hemma är just oss. Helt otroligt, läskigt men samtidigt riktigt häftigt. Jag har kvar den videon på mobilen, jag har alltså en ande fångad på video, inte så dåligt va! 😀 hihi

    Reply
  16. Natascha augusti 16, 2010 at 4:28 e m

    Nej du är inte knäpp jag tror på sånt där helt klart! Och det där låter på riktigt läskigt!
    Jag skulle antagligen inte sova kvar där.

    Det ända jag varit med om är att i mitt gamla hus som byggdes på 1800-talet, så hade vi en vind över hela huset och det lät alltid som fotsteg som knarrade i golvet när man skulle sova. Mamma sa att det var vinden men jag hörde henne själv säga till min brors pappa, Nu är farbror Erik uppe och vankar igen, tur att ungarna sover.
    Den jäkeln försökte lura oss men det var läskigt! vågade aldrig gå upp på våran stora läskiga vind med en miljon skit gamla saker själv!

    En kompis till mig var med i det okända för dem hade flyttat till ett hus och hennes lillebror som var tre år och har adhd och såna problem började ropa efter Berit. Ingen fattade någonting för dem hade aldrig sagt Berit till honom, han gick inte på dagis så ingen där hade sagt namnen och ingen kände en berit. Men dem hade börjat renovera huset och så skulle dem ringa över gamla ägarna för att fråga något om huset och då sitter lilla pojken Elias med och så säger han Berit igen. Och de gamla ägarna blir lite paffa och frågar vad han menar med det. Så svarar petra, mamman dåra att han brukar säga det och kolla rakt ut i tomma intet men ingen vet var han fått det ifrån. Så svarar gamla ägarna att deras mamma mormor hette Berit och hon dog i det huset och hade växt upp där så visade dem Elias en bild på berit som var smal, gammal och långt jätte krulligt svart hår och Elias skrek Berit igen. Det visade sig sen att Berit hade blivit sur för att dem renoverade om huset som hon bott i sen hon var wieeenie liksom.

    Ganska läskigt tycker jag. Men jag tror på det.

    Reply
  17. MLI augusti 16, 2010 at 4:30 e m

    jag har varit med om svinmycket, för det spökar i mitt hus. ett medium var här och hon berättade svinmycket och hon kom fram till att det var min mammas mormor och allt stämde 🙂

    Reply
  18. Jenny augusti 16, 2010 at 4:30 e m

    Du är inte knäpp 🙂 Tror jag iaf ^^ Nejdå!
    Jag har varit med om liknande saker ett flertal gånger i mitt liv.
    Allra helst när jag var 5-10 (är 16 nu).
    Det hände flera gånger att jag vaknade av att någon satt på min säng och strök mig över huvudet. Jag trodde ju givetvis att det var en mardröm, men det var det inte, för jag var klarvaken.
    Något som hänt ganska nyligen.
    I pappas nuvarande lägenhet så är det en man som dött i pappas sovrum.
    Jag sover där på vintrarna för det är kallt nere i mitt rum (pappa sover i vardagsrummet).
    Jag låg och vred och vände på mig hur länge som helst och kunder verkligen inte sova, så då la jag mig och stirra in i väggen, tillslut så lyckades jag sluta ögonen och blev lite trött, tittade sedan igen och då ser jag en svart gestalt av en männsika stå i ena hörnet. Den rör sig sakta mot mig och sträcker ut handen och sen är den borta.
    Jag lägger mig på sidan och sneglar ner på fotändan, sitter den inte där då? joo självklart.
    Det var även i det rummet denhär mannen dog.
    Liknande saker har hänt mig i samma lägenhet.

    Reply
  19. mathilda augusti 16, 2010 at 4:32 e m

    Jag var med om en liknande sak förra sommaren . Var 15 år då .
    Min mamma tvingade mig att föja med till min mosters stuga (som min mormor växte upp i , min mormor är död nu) där min mormors syster dog för ca 50 år sen . hon var bara 6 år .
    när vi kom dit berättade min moster att hon hade hört någonting på natten .. som att någon skrek . men min mamma sa bara att hon ibilla sig (typiskt föräldrar) .
    På natten vaknade jag av ett skrik . Så gick jag till fönstert och kollade ut . så såg jag att det plaskade i vattnet . Jag blev rädd och sprang och hämta min moster . Så berätta jag vad jag sett och hört . Då började vi bli riktigt rädda . Så stog vi där och titta . Så kom min mamma upp ur vattnet . Vi börja skratta och gick ut och fråga varför hon bada mitt i natten . Så sa hon att hon inte kunde sova och det var varmt . Så såg jag att det var blod på hennes hand . Så sa mamma att hon blev biten av en fisk . Så gick vi in och sköljde av handen . men det såg inte ut som en fisk bitit henne . Det var som småbarnständer ! men mamma och moster tyckte bara att jag var löjlig .
    Sen nästa natt vaknade jag igen . Så titta jag ut genom fönstret och såg att det plaska . Och jag svär på att jag såg ett huvud . Mammas hårfärg . Så gick jag och hämta moster för att se till att få in mamma (rädd att hon skulle drunka) . Så skulle hon bara hämta sina skor inne i mammas rum . Och där låg ju mamma och sov ! vi väckte henne och sprang och titta i fönstret . ”saken” elr va man ska säga var kvar . Så vände hon ansiktet mot oss . Det var som en liten flicka ! Jag minns inte så mycket . men jag har kvar synen i huvet . så dök hon ner under vattnet och vi sprang ut . vi tänkte att det kanske var folket på på en Ö en bit borts barn . så min moster hoppa i . men det fanns inget där . så vi ringde polisen och dom gjorde en undersökning men det fanns inget barn där . och ingen flicka var borta.

    Reply
  20. Amanda augusti 16, 2010 at 4:35 e m

    Min farmor och farfar köpte en gammal herrgård som egentligen skulle rivas, där bodde senare min pappa och hans syskon när dom var små.
    Där har de bott släktingar till Wasa och så vidare..
    Pappa berättade att när han var ca 15 år och sov själv i huset, (som har ca 45 rum o verkligen är stort o gammal..) så skulle hans bror komma hem senare på kvällen o han hade körkort. Så låg pappa o sov o han vakna av att en bil körde upp på gårdsplanen o vände runt fontänen o sedan parkerade, efter det hörde han hur dörrarna till huset öppnades, hur någon gick upp för trappan, tog av sig jackan och alla kläder. De va på vintern de hände.. men iallfall, sen hörde han hur nån gick upp för trappan som leddes till pappas o hans brors sovrum, sen öppnades hans dörr, och sen var ingen där när han gick o kolla. Pappa blev inte rädd för han har upplevt massa sånt här i huset.. Men hans bror kom inte hem den kvällen för han hade stannat hos den han var hos, o de va inga bilspår på gårdsplanen heller.. Men ytterdörrarna var öppna ändå, lite skrämmande sånt där 🙂
    Sen farmor har berättat flera gånger då hon hört en matklocka som man använde förr i tiden o slog på när de va mat, alltid vid klockan 1 på dan 🙂 Jag själv upplever att de finns ”andar” i huset.. Men, bara man inte gör narr av dom eller driver om dom, utan har respekt för att dom finns där.. så gör dom ingenting 🙂

    Reply
  21. rebecka augusti 16, 2010 at 4:38 e m

    för några år sen när jag va typ 7-10 vakna jag jämt på natten för att det va som att någon satt på sängkanten . eller nöp mig i tårna . eller satt på min rygg så jag inte kunde andas . sånt hände även om jag hade lampan tänd och öppna ögon .
    och en natt då . då vakna jag av att någon lixom skaka på mig . men ingen va där
    jag trodde det va typ nerver i kroppen som rörde sig typ .

    Reply
  22. Maria augusti 16, 2010 at 4:41 e m

    Usch så hemskt. Jag hade blivit helt vettskrämd! :O

    Reply
  23. Rebecka augusti 16, 2010 at 4:43 e m

    usch vad läskigt!! 🙁

    Reply
  24. nia augusti 16, 2010 at 4:45 e m

    Jag har sett spöken med mina egna ögon,en gång såg jag en gubbe mitt i skogen när jag var med hunden o jag hälsade trtevligt men han sa inte ens hej utan gick förbi bara,vände mej bakåt efter 4skeunder han var borta :S

    Reply
  25. Anonym augusti 16, 2010 at 4:46 e m

    jag tror verkligen på andar och spöken och sånt, eller jag tror inte jag vet. men jag har aldrig varit med om nånting själv som tur är för om jag skulle det skulle jag fatta att det var ett spöke och bli asrädd.

    Reply
  26. rebecka augusti 16, 2010 at 4:47 e m

    jag och min kompis sov i hennes ”släkt-stuga” förra sommaren . den stugan har hennes släkt ägt i flera hundra år . det finns lixom ett skåp där som de står 1832 och så. .
    hon och jag sov på övervåningen i en varsin säng . . så när vi vakna på morgonen hade vi lixom bötit sängar . vi blev rädda och undra hur det gått till . för ingen av oss kom ihåg nått .
    natten därpå kände jag att nån strök mig på ryggen . så tänkte jag att de va min kompis , så titta jag och ingen va där . så slängde jag av mig täcket och slängde av mig tröjan och kände på ryggen . så kolla jag i min kompis säng men hon var inte där . så hörde jag : vafan ! så kom hon ut ur garderoben . helt blek och rädd . hon hade ingen aning om hur hon hamnat där . men vi tänkte att hon gått i sömnen .
    så somna vi om . men vakna igen precis när det börja ljusna . så knackade det på fönstret . vi öppna och titta ut men ingenting där . och eftersom det var på övervåningen blev vi rädda . det fanns inte en chans att nån hunnit ta bort en stege på den lille stunden .

    Reply
  27. SANDRA-EN BRA BLOGG augusti 16, 2010 at 4:47 e m

    jag har aldrig vart med om nåt sånt där. Men jag tror på andar och sånt 🙂

    Reply
  28. Anonym augusti 16, 2010 at 4:50 e m

    ja min moster har haft typ andar hemma fast dom hade precis flyttat till ett nytt ställe och hade ställt upp flyttkartonger mot en väg och det var fullt med grejer i dom och sen såg dom att lampan börja röra på sig och kartongerna for ner i golvet så allt glas gick sönder :s

    Reply
  29. rebecka augusti 16, 2010 at 4:52 e m

    oooh shiit ! just när jag läste det här och satt och va rädd . (själv hemma också!) så sprang något förbi mitt rum . så gick jag och titta men ingenting vadär . och min hund som var ute i hundgården börja skälla och morra . så tog jag in honom och följde efter . så morrade han mot garderoben i min mammas rum .. så öppna jag . så kom min kompis ut skrikande ! hahahahaa ska slå ihjäl honom

    Reply
  30. Denise augusti 16, 2010 at 4:52 e m

    Nej men gud så hemskt… Det ”enda” jag har varit med är att i mitt hus stängs det dörrar när jag är ensam hemma. Typ smäller till hårt och det kan inte vara något fönster som är öppet för alla var. Började kallsvettas och satte på datorn och spela hög musik och vara uppe hela natten. Men nej då hörde jag ett bums på nedanvåningen och jag sprang ner och kollade vad det var jo, luckan till skåpet där vi har glas i var öppet och min pappas mugg som han hade ärvt av hans förfäder hade gått sönder. Så muggen la på golvet i tusen delar. Plockade upp det direkt och sedan när jag gick upp igen så var både lakan,kuddar,och täcke nere på golvet. Så jag låste husets ytterdörr och sov hos min kompis. Och detta hände mitt på natten och min pappa jobbade tills kl 12 på dagen.

    Reply
  31. sandra augusti 16, 2010 at 4:53 e m

    min moster hade precis flyttat till en ny lägenhet så dom hade ställt upp några kartonger fullt med glas och grejer mot en vägg, sen när dom satt och såg tv så såg dom lampan över sig börja röra sig sen for alla kartonger ner i golvet och några glas och grejer gick sönder , läskigt:s

    Reply
  32. Hanna augusti 16, 2010 at 4:54 e m

    oj, shit! Jag och min kompis gick igenom samma sak en natt! Men de går faktiskt inte att förklara!
    Men när jag och Anna (min kompis) va hemma hos henne, då satt vi i hennes föräldrars sovrum med deras 3 hundar, Fargo Gasell och Angie. Då tar min mobils batteri slut så jag går till övervåningen för att ta fram min mobilladdare, sen så känner jag hur nån puttar mej frammåt, men det var ju inte min kompis för hon satt där nere och såg på tv. Sen när jag går ner för trappan så känns de som om nån går bakom mej och andas i nacken på mig. Jag trodde att jag va galen så jag sa inget till Anna. Sen kanske 30 minuter senare så börjar Fargo skälla (han är en vakthund) mot dörren, så vi går till hallen men de står ingen vid dörren, för dom har suddigt glas på dörren. Sen så går vi in och sätter oss i sovrummet och tittar ut, då ser vi hur nån/nått öppar grinden. Och de va i vintras, jag har nog aldrig varit så rädd i hela mitt liv som jag va då!

    Reply
  33. emma augusti 16, 2010 at 4:58 e m

    sånt är skitläskigt… jag har också vaknat ava tt någon rört i mej :S

    Reply
  34. nelly augusti 16, 2010 at 4:58 e m

    Hej Paow!

    Jag har inte varit med om något sådant men min farmor har. Min farmor och farfar är skillda och när min farmor just flyttat till min plast-farfar hände detta. Huset de bor i (än idag) är över 200 år gammalt och de har lyckats hålla den i form.

    När min farmor var nyinflyttad var hon en dag ensam inne i huset och plötsligt hörde hon något. Hon gick in till deras vardags rum och såg en dam i vita kläder fixa med ett par blommor som stod i en vas. (Ja, blommorna rörde sig.) Min farmor hade ju aldrig varit med om något sådant så hon sprang ut till min plast-farfar.

    En annan gång hon var med om det var någon vecka efter hennes kusin Tommy dog i en flygkrasch på -60 talet. Hon vaknade en natt och såg sin kusin stå där bredvid henne och le. Hon nöp sig själv, gnuggade sig i ögonen och tittade sig runt. Hon drömde inte. Hennes kusin sa:
    – Ingen fara. Jag har det bra där jag är nu. Du behöver inte vara rädd. Var bara lugn.
    Sedan försvann han och min farmor somnade igen.

    Och som jag sa, huset är över 200 år gammalt och det var förut en festlokal. Ibland när hon just ska sova så hör hon skratt, musik och dans. Hon hör folk som pratar och hon hör en riktigt stor fest.
    Hon har väckt min plast-farfar flera gånger och sagt:
    – Nu är det fest igen. De är här igen.
    Men min plast-farfar tror att hon är galen.
    Tro mig, det är hon inte. Hon är en väldigt jordnära, snäll människa som inte tänker på att utseendet är allt.

    Jag har märkt några gånger när jag har sovit hos min kompis (som bor vid en gammal husgrund som var ett hus på 17-1800-talet) att denne kvinnan som bott där (vid namn Dagmar) vars man trodde var en häxa, har varit där. Jag har vaknat av att saker har flyttats eller rört sig.

    Kram Nelly

    Reply
  35. rebecca augusti 16, 2010 at 5:01 e m

    Hej Paow! 🙂

    Nej jag tycker absolut inte att du är knäpp!

    Jag och min syster sover i ett litet rum, det är typ en ”källare” när vi är hos våran pappa. Rummet är jätte fint och det verkar inte alls obehagligt på nått vis. Men varje gång vi ska sova hör vi hur vatten rinner. och hur vatten droppar. Sen en natt min syster hade somnat före mig. hörde jag någon som sa ”ooohhh” typ sånt man hör på filmer. så jag la mig under täcket och där låt jag antagligen hela natten.

    kramkram becca!:)

    Reply
  36. lady do or die augusti 16, 2010 at 5:03 e m

    jag avskyr att kalla det andar eller spöken, det bli så fel att ha ett så speciefikt och utnött namn på det hela. Men visst, jag är en av de som ser, hör och känner ”närvaro” och energi, och ja, ibland blir det tydligt som i bilder i mitt huvud – sen kan ni väl kalla det spöken om ni vill.

    Reply
  37. Die augusti 16, 2010 at 5:05 e m

    Paow, det kallas för paranormala fenomen.
    Det är inte alla som kan se, höra det. Det är bara de ” utvalda ” eller vad man kan säga. Och om man har haft denna paranromala förmågan sen man var liten så kommer det utvecklas till att se döda människor.

    Jag har själv en paranromal fenomen förmåga, och jag vet var det handlar om.

    Reply
  38. mana isabella kyrk augusti 16, 2010 at 5:07 e m

    Jag och mitt ex och hans bror var på deras landställe i Norrland.
    Vi åkte dit 3 dagar före dom andra för att vi ville vara ensamma ett tag. Första natten så sov vi i gäststugan och det bankade på bakdörren, så jacob (mitt ex bror) gick för att kolla, men det var ingen där. sen så bankade det på ytterdörren, då gick mitt ex viktor och kollade men det var ingen där. vi låste alla dörrar och fönster och satt och kollade på skräckfilm. då började det banka på alla fönster, alla dörrar, taket, och från golvet. Självklart blev vi så skraja så vi sprang till närmsta grannen.
    dagen efter så skulle vi sova i huset. och mitt i natten så fick vi för oss att bada. vi släckte alla lampor, stängde av tv, data, radio och rubbet. låste alla dörrar och fönster och gick ner till bryggan som va kanske 200 meter därifrån. vi badade i kanske 1 timme eller så. när vi gick upp igen så var alla dörrar och fönster öppna, alla lampor tända. datorn va på, tvn va på och radion va på högsta. vi ringde deras pappa och han sa att han skulle komma tidigt dagen efter. men det gjorde han inte eftersom han glömde tydligen bort det.
    tredje natten så skulle vi sova i tältet och då var klockan kanske strax efter midnatt och vi hörde att någon gick runt tältet, jacob och viktor gick ut för att kolla (grannen var med den natten) men ingen var där, fast det va fotspår. vi sov inte på ungefär en vecka då..

    en annan sak var när jag var i norrland hos mitt ex kusin. ganska nära det huset var ett övergivet hus, ”spökhus” dåra. och på natten när vi skulle sova så hörde vi en massa röster i rummet, trodde att vi inbillat oss och somnade. runt 6 på morgonen vaknade jag av att någon drog bort täcket långsamt. först trodde jag att det var mitt ex men man hörde honom snarka. så öppnade jag ögonen och ingen va där. men alla fönster va öppna. jag gick upp och stängde dom sen somnade jag igen. vaknade kanske 1 timme senare av att det bankade på alla fönster. och eftersom det var övervåning och kanske 3 meter till marken och dom inte hade en stege så blev jag vettskrämd och väckte mitt ex som kollade ut. det var fotspår på marken kanske 2 meter från huset. vi blev skiträdda och sprang ner för att hämta hans kusin och sen åkte vi till bussarna för att åka hem..

    Reply
  39. Sara augusti 16, 2010 at 5:07 e m

    Jag tror det du såg och kände var en såkallad ande som ville ta hand om dig! Har själv inte sätt något speciellt men har väl hänt att jag känt av något ibland men det vet jag inte om jag ska tro på. Jag tror på det paranormala men en del medium ska man nog inte lita på!

    Reply
  40. Angelica augusti 16, 2010 at 5:08 e m

    Jag har en ande i mitt hus. Enda sedan jag var liten så har jag sett svarta skuggor här och var. Men ju äldre jag blivit så ser jag skuggorna mer ”klara”.

    För några månader sedan så satt jag framför spegeln och plattade mitt hår (detta var mitt på dagen) då ser jag en svart skugga gå fort förbi min dörr. Försökte inte tänka så mycket på det, för jag orkade inte jaga upp mig. Efter några sekunder så ser jag hur skuggan ”flyger” emot mig och slår till lampan ovanför mig. Lampan började snurra runt runt. Blev förjääävla rädd, skrek och sprang ut ur huset. Hoppades till gudarna att ingen såg mig, för dom skulle trott att jag vore dum i huvet. Efter en kvart gick jag sakta in i huset igen och sa ”okej, gör inte om det där. Du skrämde mig rejält” också tog jag telefonen och gick ut igen. Sen ringde jag min vän som kom och först då vågade jag gå in igen. Jag stod ute i en halvtimme i minusgrader.

    Sen händer det småsaker som jag inte blir så rädd av. Tex så brukar jag se att anden tar bort mina smycken från mitt smyckesträd, påsar som far runt på golvet, min tv (som sitter fast i väggen) far upp och ner. Har testat att vicka på tv’n men den sitter stenhårt fast i väggen.

    Sen en gång som var lite coolt. Vaknade av att mamma öppnade dörren till mitt rum och berättade att frukosten var framme. Bakom henne stod min pappa och log (jag trodde det var han) sen då jag satte mig vid bordet ropade jag på pappa. Då sa mamma ”men han är ju på jobbet?” vafaaan?? vem kan det då varit? tänkte jag. För att dom enda andarna jag sett i mitt hus är två tanter. Sen då pappa kom hem berättade han att hans kompis hade dött. Jag fick se bild på honom OCH TRO PÅ FAN ATT DET VAR HAN!! han är grymt lik min pappa. Så jag berättade det för pappa och han sa ”ja det var nog han.. för han skulle komma till mig nu ikväll och spela collin mcray”.

    Så nej du är verkligen inte knäpp. Men man ska inte vara rädd för andar, för oftast är dom snälla. Men om dom stör en på kvällarna så ska man bara säga ”Detta är mitt rum.. och jag försöker sova. Så var snäll och gå ut”. Låter jätte töntigt att prata med något som inte finns (som de flesta säger) men det hjälper.

    Jag har massor att berätta men kan tänka mig att det blir drygt att läsa allt 😉 Har berättat mycket mer i min blogg så kika gärna in.

    Reply
  41. ... augusti 16, 2010 at 5:08 e m

    Detta hände för kanske 3-4 årsen. Jag och min kompis var i stallet, alla hästar var på bete vi skulle bara sitt och kolla till katterna. Jag trodde inte så mycket på andar då, utan det var mer att det bara fanns i sagor. Jag skulle skrämma min kompis lite och började rimma på en ”ande framkallning” som jag kom på själv, och min kompis trodde att det var sant, o man kallade på andarna genom framkallningen så kom dom. Jag börjde rimma lite och blablabla… när vi står på gårdsplanen och skrattar och pratar så kollar vi upp samtidigt mott en öppning där man tar in hö, typ loft-lucka eller vad man säger, där var lite öppet och där ser vi med våra egna ögon en liten flicka med blont hår och ljusljus blåa ögon stirra på oss (JAG OCH MIN KOMPIS SÅG EXAKT SAMMA SAK) vi sa inget till varandra utan bara sprang och efter det var vi liv rädda. Vi gick tillbaka för att se om vi inbillat oss men den lilla flickan var borta… / en som aldrig skojar om andar igen, UTAN har respekt för dom 🙂

    lite andra saker:

    När jag stod och borsta tänderna i badrummet så känner jag hur någon stryker handen över mitt hår, ödmjukt. När jag vänder mig om finns det ingen där, alla i min familj sover.

    När jag sov i rummet en gång, så ligger jag och halv sover lite, men vaknar av att jag ser en skugga och ljussken, den känslan var TRYGGHET! jag somnade direkt efter det

    Reply
  42. Sanna augusti 16, 2010 at 5:11 e m

    Jag tror inte att du är knäpp för jag tror oxå på andar, eller ja jag tror på att något finns där ute i alla fall.
    Det har hänt mig en massa konstiga saker sedan min morfar gick bort i lungcancer och blodcancer, ibland på nätterna vaknar jag av att jag får svårt och tungt att andas, och jag kan inte förklara varför, för jag är varken förkyld eller liknande. Och en gång när jag låg och badade i vår Jacuzzi, som står i samma badrum som vi har bastun och en dusch i, tändes lampan i bastun fast det bara var jag hemma..
    Sen släktes den igen och efter det så började dushen spruta på max! jag såg verkligen hur strålen bara sprutade i duschen, jag blev skit rädd och gick fort upp från mitt bad.
    Men jag har alltid trott på sådant, men varför kan jag inte riktigt förklara.

    Kolla gärna in min blogg, jag har tvekat fram och tillbaka om jag skulle starta en eller inte och har vatt himla sugen på det, men nu e det gjort.

    Reply
  43. zandy augusti 16, 2010 at 5:14 e m

    Du är verkligen inte galen!
    Har varit med om massor med saker själv, fast lite mindre saker. (jag vet vem det är som ”spökar” det är min gammelmormor som dog för ungefär 8 år sen)

    Iaf, det började när vi bodde i hus för ungefär 2 år sen. Jag var på mitt rum och stod och fixade mig samtidigt som jag lyssnade på svag musik. Plötsligt så hörde jag att musiken höjde sig, jag vände mig fort mot stereon och såg att det stod ”Volume 7..8..9” som att den höjdes liksom..
    Jag vart skiträdd och sprang ner till min familj som satt nere i vardagsrummet och kollade på tv. Dagen efter de där så berätta mamma för mig att de va min gammelmormor Majbritt. Och jag har även känt flera gånger att det är någon som sitter på min säng, och musiken har höjts flera gånger osv. Men jag är inte rädd längre nu när jag vet vem de är.

    Vi gick aldrig på Majbritt’s begravning, det var något som kom i vägen så vi inte kunna gå på den.
    Så dagen efter eller om det var på kvällen av hennes begravningsdag så ringde hon till min pappas mobil och sa att hon mådde bra osv.. Skit skumt sånt där. Men riktigt intressant tycker jag!

    Reply
  44. Anonym augusti 16, 2010 at 5:14 e m

    jag var ensam hemma och när jag böjde mig fram för att ta upp mobilen som jag tappa så slår nån till mig på röven 😮 de va lite läskigt fatiskt…

    Reply
  45. mathilda augusti 16, 2010 at 5:15 e m

    Jaa. När jag sov hos min pojkvän så sov vi i ett gammalt hus. Det var bara vi i det huset då hans familj sov i deras hus. Och mitt i natten hörde vi något konstigt ljud, det lät som en matta som lyftes och släpptes på golvet. Och golvet knakade fast det inte var någon där.

    Så kan jag berätta om en sak min kompis berättade för mig.

    Hon har sin häst i ett litet stall. Där så har dom märkt att saker har flyttat på sig, någon häst har fått hö på morgonen ibland osv..

    Dom tog iaf dit en hästviskare en gång, som pratade med en häst. Så hade hästen sagt till den där ”jag undrar vad det är för tant som går runt här på nätterna” .. Dom hade ju såklart inte sagt något till hästviskaren om att grejer har flyttats osv.

    Jag frågade själv min kompis som berättade, om det inte är någon som går runt där på riktigt då. Hon ba, nej vi låser alltid stallet på natten…

    Reply
  46. pj augusti 16, 2010 at 5:17 e m

    tjaa 😀

    jag måste säga att jag också tror på något, men jag vet inte riktigt vad det är.. Jag tror att det finns något ”övernaturligt” som kan visa sig i skepnader.
    När jag bodde med min mamma, och var ensam hemma, så kunde jag höra en massa saker. Jag kunde vara inne på mitt rum och lyssna på musik och höra någon ropa mitt namn. Jag gick alltid och kollade om der var någon som hade kommit hem, men jag var själv. Det hände flertal gånger, även att telefonen ringde, fast den inte gjore det.. asså, det stod inget nr eller ngt,, det bara lät om telefonen..
    En dag när jag var ensam hemma så skulle jag gå ut och hämta posten, men när jag skulle gå in så var det låst! :O Jag fattar fortfarande inte hur det kunde låsa sig, men det måste ju ha varit något som gjorde det :S
    Jag kunde även kolla mig i spegeln och se hmm, inget ansikte var det, det går liksom inte beskriva,, men när jag vände mig om för att kolla vad det var så var det borta..

    Det äckligaste var när man skulle sova.. Det hände under vissa perioder, då när jag låg och blundade så fick jag som vindpustar i ansiktet, och det lät som andetag, som om någon satt vid sängen och sndades på mig :s jag vågade aldrig öppna ögenen, och ibland kunde det gå så långt att jag började gråta..
    Det värsta tyr jag är att man inte vet vad det är 😮 typ, om man kan kominusera med dem, eller aah, jag vet inte..

    hmm, det finns verkligen många funderingar kring det här, och jag tkr din historia verkade jävligt äckig :s men, vad finns det att göra åt det liksom?..

    ha det bra, jättefin blogg och en gullig tjej 😀

    Reply
  47. Jenny augusti 16, 2010 at 5:21 e m

    Andar finns, varför skulle dom inte göra? 🙂 Har själv varit med om en massa märkliga saker. Tycker det är sjukt intressant!

    Reply
  48. Hanna augusti 16, 2010 at 5:22 e m

    Jag kom på en till sak nu, att året jag föddes (1998) så va de en man som tog självmord i min källare (jag bor i lägenhet). Och jag har alltid varit rädd när jag har varit där nere. De är som om nån har iaktagit mig ända sen jag för första gången satte min fot där. Sen nu i våras så berättar min kompis pappa att de va nån som hängde sej där. Sen berättade han också att han BODDE I MIN TRAPP! Men iallafall, en gång när jag och min kompis skulle gå ner och hämta en badring i hennes förråd, sen när vi ska gå ut från källaren så ser vi hur nån går mot oss, och sträcker handen mot min kompis. De kan ha varit för att när min kompis va lite så hade hennes mamma 4 barn att ta hand om (både jag och min kompis bor i en 3a), så hennes mamma behövde oftast boka båda tvättstugorna, sen när den här gubben behövde tvätta 1 par strumpor så bokade han båda tvättstugorna så hon inte kunde tvätta. Mer än så fick vi inte höra

    Reply
  49. Nabil El Alaoui Sossey augusti 16, 2010 at 5:23 e m

    Jag har varit med om någonting liknande. Och jag tror inte ens på sådana ting.

    Reply
  50. saiy augusti 16, 2010 at 5:27 e m

    ja, det har hänt mig och händer mig och min familj fortfarande. Varje natt är det någon som trycker ner våra huvuden i kudden, väldigt hårt så man inte får ngn luft, min pappa dog pga. denna ande. Så vid dödsförklarningen blev det ”dödsorsak: osalig ande” 😉

    Reply
  51. Jennie augusti 16, 2010 at 5:30 e m

    jag har alltid trott på sånt där.. hänt flera olika saker..
    men iallafall, en kompis & jag var ute i skogen förut på natten för vi skulle gå från hennes moster till hennes hus.
    då var det t.ex en gubbe som följde efter oss, man såg honom skitbra för han hade typ röda kläder på sig.. vi skrek på honom & sa att han skulle sluta & massa sånt där & sista biten sprang vi allt vad vi orkade, hoppade över diken & skit.. men han började bara springa hårdare tills han försvann helt plötsligt..

    en annan gång så skulle jag till skolan tidigt på morgonen, det kanske inte låter så läskigt men det är ändå en upplevelse, så var jag ivf ensam hemma.
    jag hade dukat fram massa mat på bordet till frukost, som jag sen plockade bort för jag skulle till övre våningen & klä på mig, men av nån anledning så vände jag mig om innan jag lämnade köket, kollade snabbt på bordet & allting var framdukat igen! precis som det var innan!

    sen har jag spelat anden i glaset också, och då viskar man ju frågor i det där glaset, då hade min kompis viskat; visa ett tecken på att du är här & blås ut ljusena på bordet.
    har ni hört talas om att man kan få anden i sig medans man spelar det? tror att jag fick det, för mitt i allt, OCH JAG LOVAR PÅ min grav att jag inte hörde något, för hon gick ifrån oss när hon frågade, så blåste jag ut alla ljusen, utan att veta varför.. och hon började ju skrika & springa iväg & jag fattade inte ett skit! ingen annan heller, tills hon berättade.

    sen har min pappa sett en gammal tant också, på våran gård osv.. kan berätta massor!

    Reply
  52. Em. augusti 16, 2010 at 5:32 e m

    FAAAN VAD LÄSKIGT! Hur vågade du sova en natt till?!!?!?!?

    Reply
  53. angela augusti 16, 2010 at 5:33 e m

    guud vad läskgt ;O
    haha, jag ryste mednans jag läste det här inlägget. Asså fyfan !

    När jag var mindre så hände det en grejj.
    Jag plus mina två kusiner skulle tälta inne i skogen, det är en rätt så liten skog och den ligger i närheten av var de bor.
    Vi slog upp vårat tält, 10 minuter senare så kommer min kusin på att de ligger en kolera kyrkogård där i närheten.
    Jag får spratt och vill att vi ska slå ihop tältet och gå tillbaka till deras hem, jag menar vem i helvete vill tälta i närheten av en kyrkogård :s ?
    Haha, whatever. Tälta skulle vi endå, bestämde mina kusiner.
    På natten så blir det givetvis så att jag inte kan somna vilket mina kusiner gör direkt. Plötsligt ser jag en flick gestal gå utan för vårat tält, elr nja skuggan av en flcik gestalt. Jag blir svinrädd men struntar i att väcka upp någn av dem.
    Sedan så ställer sig skugga precis utanför min sida att tält väggen. Haha, jag trodde att jag skulle pissa på mig och lyckas väcka min ena kusin, dock så har flick skuggan försvunnit.
    Hehe, nu orkar jag nog inte skriva mer. Orkar dock skriva att ingen av dem direkt trodde på mig 🙁

    Reply
  54. Emiley augusti 16, 2010 at 5:37 e m

    Sånt har hänt mig flera gånger, men det hänter alltid när jag är ensam hemma eller har 1 kompis som sover över, En kväll såg jag och min kompis på tv och helt plötsligt ser vi som en svart skugga springa upp för trappan och vi hör tydligt snabba fotsteg , och sen senare när vi skulle gå och lägga oss, låter det som att nån smäller i ytterdörren, vi båda hörde det, men tänkte att det var nåt annat som lät i huset, och sen 1 minut efter det sätts tv på övervåningen på. Vi trodde först att det var innbrott men vi kollade igenom huset men det var ingen där, och ytterdörren var fortfarande låst.
    Och en natt började det plötsligt banka på en fönsterruta i mitt hus, vi kollade ut men det fanns ingen där och så snabbt skulle inte en människa kunna springa iväg, vi misstänker att det är samma ”ande”.

    Reply
  55. kajsa augusti 16, 2010 at 5:38 e m

    åååh jag blir så rädd när jag läser alla saker alla har kommenterat, fast man kan inte sluta läsa ändå!
    du som skrev om tjejen som plaska i vattnet och du som skrev om din pappas kompis som dog var läskigast tycker jag!! har aldrig varit med om det men när min storebror var liten(han kommer inte ihåg dt själv, men mamma har sakt det) så satt han i mamman knä och så fråga han: vem var det? då sa mamma: de va tomten
    för hon fattade ju inte var min bror menade då, då sa han: ne tomten är röd, han var grå

    det läskigaste som hänt i mitt hus^^ haha..
    jag skulle helt seriöst inte vågat bo kvar i mitt hus om det skulle spöka där!
    vi ska flytta inom ett år då MÅSTE jag få reda på allt som hänt i lägenheten innan:P
    haha(L) tingeling

    Reply
  56. ina augusti 16, 2010 at 5:40 e m

    det här kommer låta VÄLDIGT konstigt, tro mig, det gör det i mina öron också.

    men sommaren 2007 campade jag och min familj på en camping där det stog en massa andra också. Och vi ungdomar gjorde allt möjligt.
    Och en gång skulle vi åka ut och bada vid en liten ”udde”, så vi hade två cyklar. 2 på varje cykel, och jag va en av dom som blev skjutsad på pakethållaren.
    och när vi kommer in mot en gammal skog eller vad man ska kalla det, så står det en gammal tant med lockigt vitt hår och en lång vit sjukhus klänning mitt i skogen barfota, och hon typ.. rör på läpparna men säger inget, och bredvid henne brinner det en liten brasa typ, och det va mitt på dagen.
    Så jag blev helt chockad och skriker till dom andra att vi borde göra något åt henne, men dom såg henne inte.

    det va helt stört!

    Reply
  57. idda augusti 16, 2010 at 5:40 e m

    shiet vad läskigt :O! min kompis är en sån som ser ”spöken” typ :O as obehagligt när hon heölt plötsligt; dt står en man bakom dig . hahahah xD

    Reply
  58. ylva augusti 16, 2010 at 5:44 e m

    ush låter jätte leskigt men också otroligt spännande! Jag tror verkligen på ”spöken” men tror verkligen inte dom är farliga

    Reply
  59. anna augusti 16, 2010 at 5:45 e m

    Gud va läskigt! Jag vaknade en gång av att det lyste grönt på ett ställe i mitt rum.
    Jag har inget som ska eller kan lysa grönt så jag fattar inte vad det kom ifrån..?

    Reply
  60. Ellie augusti 16, 2010 at 5:46 e m

    Va läskigt. Hade nåt av dem här sakerna ni skrivit hänt mig hade jag fått riktigt panik. Usch obehagligt.

    En grej har hänt min kompis, en morgon så vaknar hon av att hon har flera rivmärken på ryggen och hon har absolut INGA naglar, hon biter ner dom otroligt långt ner. Och hon har ärr på ryggen av såren. Inte lika läskigt som vissa varit med om.

    Reply
  61. Lr augusti 16, 2010 at 5:47 e m

    omg skulle typ dö :O En gång när jag var ensam hemma. Hörde jag att någon gick upp för våra yttertrappor och ringde på. Jag kollade jag ut genom fönstret och såg att det stod någon tjej som jag inte visste vem det var. Men jag öppnade inte. Sen när jag kollade ut igen (snabbt efetr) så var hon borta. Man skulle ha hört om hon gick ner för trapporna och man såg henne inte ens på gatan.
    Din var såklart värre, men det var ändå läskigt :/

    Reply
  62. Jag augusti 16, 2010 at 5:48 e m

    Läste i mettro för några dagar sedan om en kvinna som anlitat ett medium för att finna sin sexåriga dotter som varit spårlöst försvunnen sen någon vecka tillbaka. Polisen hade kört fast i utredningen(hon hade försvunnit mitt i natten, utan ett ljud). Mediet var aborginn om jag inte minns fel(en av urinvånarna i australien) och on pekade ut en park på en karta efter att ha drömt om att ett barns ande kommit till henne och visat henne platsen. Polisen grävde på den utlovade platsen i parken men fann inte flickebarnet MEN de fann instället en styckad kvinnokropp. Kvinnan hade varit saknad i några veckor.

    Det faktum att-även trots det var fel lik-mediet lyckades lokalisera en död kropp måste innebära att hon på något sätt fått kontakt med en ande. Något annat kan man inte tro, jag menar, hur många parker finns det inte i sydney området?!
    Läs artikeln vettja! Kusligt men jag håller med dej, andar finns… Hoppas bara att de är snälla

    Reply
  63. anna augusti 16, 2010 at 5:48 e m

    jag tror på andar. varför? för jag har varit med om massvis med saker hos min kompis som bokstavligen bor i ett spökhus. spökhus, låter rätt negativt. men hennes spöken är snälla. det är hennes farfar och moster och mormor tror jag att de va, som spökar där. när vi sovit över där har de varit nån/några som lagt över täckerna på oss, när vi filmat har kameran blivit suddigt som om något åkt förbi och så flyttades den. sen knakar hennes golv konstant när man är där, även om ingen går där. finns massor med exemplar mer men vill tillägga att endel spöken faktist är snälla. 😀

    Reply
  64. Sofie augusti 16, 2010 at 5:51 e m

    nej, tror då icke på spöken

    Reply
  65. hanna augusti 16, 2010 at 5:51 e m

    jag tror på andar, har alltid trott på det ända sen jag var liten och kommer att fortsätta att tro 🙂

    konstigt nog hehe, men tror på dom iallafall.

    Reply
  66. Jenny augusti 16, 2010 at 5:55 e m

    Ibland kan det omedvetna spela ett spratt om man hört om någonting som har hänt någonstans där man är. jag tror kanske det inte är så i ditt fall och tycker inte
    du är knäpp. Vi bor i ett hus från 1926, inte så gammalt alltså. Dock så ibland har det låtit som någon gått på övervåningen, en gång lät det som en kontorsstol drogs över golvet… det fanns ingen på övervåningen, och de katter vi hade då, var ute just när detta inträffade. Det försvinner dessutom strumpor och kläder spårlöst. Ingen vet var sakerna tar ivägen. Så jag tror det finns andar. Spöken och andar är ju lite samma sak…

    Känn dig inte konstig, för det är fler som upplever liknande saker 🙂 Jag tycekr det är lite coolt även om det i vissa fall kanske kan vara lite läskigt.

    Reply
  67. Nenne augusti 16, 2010 at 5:55 e m

    Men gud, vad coolt! Fast endå helt sjukt.

    Ja jag har TYVÄRR varit med om en hel del. Bland annat att någon öppnar ytterdörren mitt i natten när alla ligger och sover (förutom jag, jag gick upp och kollade vem det var). Även fotsteg och sånt där i hallen. Sen händer det att våra skåpluckor står helt öppna, speciellt i köket, och det finns inga förklaringar till det eftersom ingen här gör det.

    En gång när jag var 14-15 år så vaknade jag någon gång under min sömn och jag kunde inte röra mig överhuvudtaget. Jag kämpade och kämpade men det var som att jag var låst. Och jag bara kände på mig att någon satt på pallen jag hade nedanför sängen. Men det kunde jag ju förstås inte kolla förens jag kunde röra mig igen. Usch det var inte alls kul.

    Reply
  68. MaryCaroline augusti 16, 2010 at 5:55 e m

    Jag tror stenhårt på sådant här. Hela min familj var med om grejer i villan vi bodde i. Jag själv såg aldrig något, men det knackade på dörren till mitt rum trots att ingen var där. Min pappa såg en gammal tant som stod och tittade ut genom fönstret. Dessutom hörde han en boll som studsade när det bara var jag och han hemma, och jag kunde inte studsa med bollar eftersom jag var för liten. Han såg också en flicka gå nedför trappan och rakt in i hatthyllan. Det har varit en dörr där för länge sedan. När huset renoverades hittade dem ett armband med berlocker som förmodligen tillhört en flicka, så det har troligtvis bott en flicka i huset. Min mamma har sett en man som gråtit och som försvunnit ner genom golvet. Vi misstänker att det varit en trappa där förr. Min bror har troligtvis sett samma man. Och sen när min syster och hennes sambo köpte huset av oss var hennes sambo väldigt anti-spöken. Men efter ett tag insåg även han att det var sant eftersom dörrar öppnades av sig själva, trots att de verkligen var stängda ordentligt. Barnen vågade inte sova i de rummen. Och alltid i det huset har man känt en närvaro, som att någon står och betraktar en. Läskigt värre. Vet inte hur det är idag eftersom min syster och hennes sambo separerade och han bor kvar i huset. Men jag antar att det fortfarande händer.

    Och i min förra lägenhet brukade jag se något som rörde sig i hallen. Det var något litet, men jag vet inte om det var ett barn eller om det var ett djur. Men nu när jag bor i min nuvarande lägenhet har jag varken sett eller hört någonting överhuvudtaget.

    Reply
  69. MaryCaroline augusti 16, 2010 at 5:56 e m

    Jo, jag glömde skriva att i villan vi bodde i brukade saker försvinna eller flytta på sig utan att någon hade rört grejerna. Skumt.

    Reply
  70. Amanda augusti 16, 2010 at 5:57 e m

    Jag tror INTE på spöken!!! Men jag låter andra tro vad dom vill 🙂 Själv tkr jag att det är bäst att låta en del saker vara istället för att försöka finna svar på allt jämt. Det man inte vet skadar inte som sagt och jag tror att om alla försökte ”bevisa” att spöken finns skulle det bara skapa massa panik istället för att lösa något som egentligen inte är ett stort världs problem. Självklar ska ju dom som har problem med spöken få hjälp men jag vill inget veta, skulle bara vara rädd jämt om jag började tro på spöken 🙂

    Reply
  71. Felicia augusti 16, 2010 at 5:59 e m

    OJ vad mkt konstigt alla har upplevvt, jag har även upplevt ja ush! :

    Jag satt var ensam hemma och satt i mitt rum och städade skrivbordet, jag hade tagit bort allt från bordet och lagt på en duk,… sedan så hade jag ställt mitt smyckeskrin mitt på bordet (för att även städa det),
    Jag satte mig ner på golvet och sen gick allt så snabbt,… PANG,.. skrinet låg på golvet, tavlan ramlade ner och min gammla speldosa gick igång… mitt hjärta slog till tusen, har nog inte varit så rädd på länge,.. Musiken forsatte att gå,.. Jag vände mig om och nedanför mig låg smyckeskrinet, men duken låg prydligt kvar på bordet, orörd.

    Detta är ngt jag Inte kan förklara, ni får gärna försöka komma på någon bra lösning????,.. men har försökt,… Även nu ibland när jag är ensam hemma så känner jag att jag inte är ensam,.. lite scaary!!!
    Det var min Historia om varför jag tror på spöken och andar!

    http://fjaelkis.blogg.se/2010/february/spoken-och-andar.html

    PUSS

    Reply
  72. josefine augusti 16, 2010 at 6:01 e m

    Sommaren är snart slut, och då ställer jag frågan..
    Har du varit på någon kurs/läger i sommar?

    Min började idag ♥

    Reply
  73. dealita augusti 16, 2010 at 6:04 e m

    jag ser inte ”spöken” utan jag känner om de är i närvaro och de har faktiskt stört mig under kvällen.
    jag kommer ihåg en kväll så skulle jag sova och då hade jag tv:n avstängd… men såklart ser jag en skugga och blir skit rädd, så gömmer mig under täcket för känner mig mer säker då. men från ingenstans så känner jag en hand vid magen och någon viska till mig, men hörde inte vad den personen sa men jag slängde täcket på golvet och tittade med då var det ingen där och jag kände att jag var själv i mitt rum igen.
    hatar verkligen den känslan och de händer ganska ofta,,, men brukar kolla på tv tills jag somnar för då är jag inne i tv:n istället. och att jag går till vardagsrummet eller min morbrors rum, klarar nte av att vara i samma rum som ”spöket” är. man undrar ju om fler känner så men de får man ju aldrig veta och folk börja tänka att man är knäpp. och jag tror iaf att ingen i det här kommentarsfältet är det. jag har liksom sett spöken när jag var liten… men nu som sagt känner jag bara av. de går i familjen typ. Och ni som känner samma sak du är inte knäpp utan du har en grej som kanske går i familjen eller att det bara blev så 🙂 och ska bara säga att det finns farliga men man brukar ha det efter sig om man har kört till exempel anden i flaskan… vilket inte är bra. ni släpper då ut så kallade ”demoner”.

    Reply
  74. blivit en chihuahua ägare nu=) augusti 16, 2010 at 6:09 e m

    jag körde anden i glaset en gång och det funkade läs i min blogg om det för långt att skriva det här =)

    Reply
  75. L augusti 16, 2010 at 6:12 e m

    jag tror inte att du är knäpp,eftersom att jag har varit med om saker jag med.
    folk tror inte på en när man säger det men dom får helt enkelt tro vad dom vill. jag kan berätta att när jag låg på sjukhuset i en svår sjukdom så berättade min pappa för mig att han en natt (under den tiden jag låg på sjukhuset) vaknade av att maskinen som kollar hur jag andas började pipa(varnade att jag inte fick nå syre) och då ser min pappa hur en svart skepnad böjer sig över mig och när den reser sig igen så slutar maskinen att pipa och jag får luft.
    det var lite småläskigt, alltså tanken på att någon böjer sig över mig.och jag har frågat min pappa flera gånger om det inte kunde varit en lampa från bilarna nedanför fönstret som gjort skuggan.men han säger bara ”en sådan skugga har inte ögon”
    det är ju lite creepy.höö….

    Reply
  76. Anonym augusti 16, 2010 at 6:13 e m

    Min morfars syster och hennes familj bor i ett hus här i norrland,
    och barnen tina och timmy var på nedervåningen och bråkade jätte mycket, och föräldrarna var på övervåningen.
    Efter ett tag så hörde mamman och pappan att det var typ glas som krossades typ, och då slutade timmy o tina att bråka. Så mamman o pappan trodde att nån hade slagitsönder ett fönster eller nånting. Fast sen när dom sprang ner så hade inte timmy o tina gjort nånting. Så dom gick runt i huset och kolla vad som hade gått sönder, då såg dom inne i badrummet att duschväggen var trasig, eller det såg ut som om nån hade slagit eller kastat någonting på duschväggen..

    Sen en annangång så kände mamman hur någon hade satt sig längst ner på hennes säng (som det hände för dig) och massvis med andra saker..

    Och jag själv har det hänt saker för också, jag var hos mormor o morfar en gång, och jag och min syster var i deras sovrum och lekte att vi skulle bygga en koja under täcket, och när jag kröp en bit under så såg jag två ögon, trodde ju att det var min syster som var där, men dom stirrade bara. så då blev jag rädd och vi gick därifrån.. jag minns fan inte om jag drömde det, men det känns verkligen som om det har hänt på riktigt:)

    Reply
  77. sara augusti 16, 2010 at 6:19 e m

    usch fyfan ja, jag bodde i ett litet torp förut hahahah, där spökade det fett ofta, asså typ ibland ba släcktes lapan, så gick man och tände den igen, det var liksom inget konstigt för mig, jag visste att det spökade där, jag blev inte ens rädd, jag var typ 5-8 år då. asså det hade vart ett medium där en gång, och han sa att det bodde en gammal tant och en ung tjej , så ah, usch det är läskigt asså, en gång låg jag och sov på ett slott, då hörde jag hur någon gick där utanför, och då frågade jag ena av servetriserna på morgonen om det bodde något spöke här, hahahaha jag vet jag är störd men ändå. ah hon ba , ja det bor en gammal man här, han har ett träben , för han blev av med ett ben när han blev påkörd utan ett tåg, jag ba ;O , åsså fortsatte hon å prata, : han bor uppe på vinden , men kan komma ner och väsnas lite ibland, men det är ingen fara

    asså usch , jag vet att ingen läser det här men ah 😀

    Reply
  78. Nathalie augusti 16, 2010 at 6:20 e m

    Jag älskar att läsa sånt här, tycker det är otroligt spännande!
    Någonting som hänt min mormor;
    Mina småsyskon sov hos mormor, dom sov på övervåningen, mormor på nedervåningen precis bredvid köket. När mormor försöker sova ser hon rätt som det var en liten tjej med blont hår i spisen, (det hade självklart speglat.) Mormor ropade på emma, hon trodde det var min lillasyster. Men hon kom givetvis inte. Mormor springer upp och kollar om emma hade gått och lagt sig igen, hon sov som en stock. Det hade alltså varit en tjej i köket som mormor kunde se, men inte var det emma.
    Här om dagen såg min lillasyster en mörk man, man såg inte ansiktet, gå utanför vårat hus. Helt plötsligt försvann han, det var bara emma som såg han. Mamma brukar höra någon som går utanför huset, men hon kan inte se någon..

    Reply
  79. jonna augusti 16, 2010 at 6:21 e m

    åååh, nu har jag läst alla kommentarer om ni som har sett andar / spöken osv. Jag tycker det är jättehäftigt, jag tror på andar, faktist ! 😉 har aldrig fått uppleva det själv, men det skulle jag gärna vilja göra.

    jag har faktist en berättelse om när min mosters kompis har pratat med en tjej som kan prata med döda. So here we go;

    Min moster har en vän vars dotter blev påkörd utav en stulen bil i Södertälje, nästan alla känner väl till den tragiska händelsen ? Nadja som blev påkörd av en vän som stulit en postbil? Jaja, iallafall .. Min mosters vän heter Marika, nu blir det lättare att skriva ! 😉 nadja skulle ha fyllt 18 en kväll, så min moster, marika & ännu en vän till Marika dukade upp med partyhattar, god mat, vin osv. på ett bord, de dukade även till Nadja som inte fanns där med dem, hon var ju som sagt död. Dem pratade med Nadja som om hon fanns där, dem sjöng för henne och låtsades att hon såg och hörde allting !

    En dag när Marika & min moster skulle till en sådan som ”pratar med andar” eller ”pratar med döda” så fick dem gå in i ett rum, skriva upp deras namn & ålder (endast!!! Inget annat.) Ingen utav dem trodde på något sånt här men ville ändå veta liksom .. Så kom dem in till den här tanten som sa sig kunna sådant. hon började prata, om ointressanta grejer till en början, men sen sa hon ” ja, och Nadja vill bara tacka för festen”. Båda blev ju såklart helt paff, och det kan man förstå haha ! 🙂 Och ingen hade sagt någonting heller, det var ganska häftigt. Det har hänt mer saker med den här Marika, hon har t.ex blivit träffad av omöjliga blixtrar (orkar inte förklara 😉 ) osv.

    Det har fått mig att tro på sådant, så jag tror faktist, att när jag blir lite äldre, så ska jag gå till en sådan som kan prata med döda & se om de får tag på farfar & morfar , I would love that! 😉

    Reply
  80. Nina augusti 16, 2010 at 6:22 e m

    Jag har varit med om lite saker, fast dessa händelser har säkert en logisk förklaring.
    När jag var runt 6 år så sov jag i mammas och pappas rum, och sedan på morgonen när jag vaknade så såg jag en skugga av en människa gick genom rummet. Jag kommer ihåg att jag frågade mamma vad det var och att jag tänkte på att ingen av mina syskon hade varit i närheten.
    När jag var lite äldre så var jag ensam hemma med min kompis och från ingenstanns hör vi hur en kruka ramlar ner från bord på övervåningen.
    Ytterligare en gång när jag varit ensam hemma så hör jag hur det låter från badrummet och då när jag går och tittar så är duschen på och var på till max.
    Sen har jag varit med om att höra röster åså, och att jag hör ngn ropa mitt namn mitt i natten.

    Reply
  81. jennifer augusti 16, 2010 at 6:24 e m

    usch, blev rädd bara av att du berätta 🙁

    Reply
  82. Jennifer augusti 16, 2010 at 6:26 e m

    Jag tror på andar, spöken, gastar och demoner 😉 Har inte direkt varit med om något övernaturligt, men det finns några saker som gör att jag har en känsla om att de verkligen existerar!

    T.ex. när jag är väldigt upprörd, ledsen eller allmänt förvirrad och inte vet vad jag ska göra, så går jag ut på ett speciellt berg vid vattnet och sätter mig på en sten som finns riktigt vid kanten, bara några cm ovanför vattenytan. Då känns det som om alla problem bara försvinner, men också som att jag inte är ensam där. Knäpp som jag är brukar jag tala med anden som jag tror finns där, eftersom det var en man som drunknade där en gång, och en gång frågade jag till och med om han kunde ge mig ett tecken att han var där. Ingenting hände först, men sedan upptäckte jag ett litet sår på min stortå som jag inte sett förut.
    Tja, jag vet inte hur det hamnade där men på nått sätt så jag är säker på att det finns saker utöver vi själva som lever i den här världen! 😉

    Reply
  83. Anonym augusti 16, 2010 at 6:26 e m

    Jag tror absolut på andar och kan se, höra och känna dom. Inte alltid, men det händer då och då, kanske när andarna vill att jag ska göra det?
    Jag har sett farmor(hon är död), det var en natt förra sommaren. Jag vaknade helt plötsligt och såg framför mig hur en kvinna gick i mitt rum, jag kommer fortfarande ihåg hur kvinnan såg ut. Jag var och är helt säker på att det var farmor fast jag aldrig har träffat henne.
    Jag är också helt säker på att jag har sett min klasskompis pappa som gick bort nu i våras. Jag såg honom sitta och kolla på när vi hade idrott, men bara någon sekund senare var han borta.
    Jag kan även känna röklukt i vårat hus ibland fast ingen i min familj röker. Jag är helt säker på att det är morfar som gick bort för ca 10 år sen tror jag, p.g.a att han rökte och fick dåliga lungor och sånt där.. Känner även andra lukter ibland som en parfym som vi aldrig har haft hemma.
    Vissa nätter kan jag höra hur någon går utanför mitt rum, det här är bara lite av allt jag upplevt.
    Men alltid när jag upplever något blir jag lugn, aldrig rädd.

    Reply
  84. RONJA augusti 16, 2010 at 6:28 e m

    tror inte du är knäpp, och tror det du kan ha sett och det som sket faktiskt hände. När det är på natten tänker man inte så mycket, och när man vaknarär man inte säker. Det blir så. Jag har varit med om en del saker och har ALLTID trott på spöken. Hela tjocka släkten från mamma sida har varit med om lustiga saker haha =)

    Reply
  85. L ♥ augusti 16, 2010 at 6:28 e m

    Vad läskigt :s

    Reply
  86. hanna augusti 16, 2010 at 6:34 e m

    hemma hos mej har de hänt lite saker inte alls så mkt!
    Men att ute på våran altan haar det stått en man i svarta kläder och jag har fått för mej att han är en arg ande för man känner sig jämt rädd, fast han är borta nu . och det var en tant som satt i våran gungstol och gunga en gång.

    men det läskigaste jag sett ( jag har inte varit med om det ) men jag såg på det okända att det var en man som hade lyft upp ett barn från sin säng och sedan släppt ner henne igen! uscha

    Reply
  87. Irma S augusti 16, 2010 at 6:34 e m

    Trott eller ej men jag har sett satan själv eller någon av hans demoner. Men det läskigaste är väl att jag inte blev rädd. Trodde jag hade drömt först för han satt på stolen i mitt rum, han efterliknade en gubbe som bodde en kvarter bort som jag hade svårt för, sen sa han att jag skulle somna om och det gjorde jag, dagen efter så var jag på väg att berätta händelsen för pappa men då avbröt han mig och sa ”jag vet jag såg honom med”. men detta är inte första gången jag eller min familj är med om övernaturliga händelser.

    Jag vet att det var satan eller en demon, såg man på de svarta ögonen och den svarta manteln.
    tro det eller ej. 🙂

    Reply
  88. Anonym augusti 16, 2010 at 6:40 e m

    Jag har varit med om att min radio sätts på av sig själv mitt under natten. Jag kanske överdriver, jag menar det kan ju vara något tekniskt fel med radion bara, men att det har hänt flera gånger, nästan alltid vid samma tidpunkt is scary.

    Reply
  89. Elin augusti 16, 2010 at 6:42 e m

    Ooh jag tycker sånt här är så kul att läsa! Dock är jag en jävla mes, så så fort det händer mig något springer jag som ett tok till närmsta människa och berättar.

    När jag var liten spökade det alltid jättemycket hemma hos oss, vi har ett väldigt gammalt hus. Det har hänt småsaker, och ”stora” saker.
    När jag var kanske åtta år, gick jag och la mig på övervåningen själv. la mig i mamma och pappas säng för det kändes säkrast, hade igång teven på lågt och lampor tända för att jag INTE skulle höra något eller inbilla mig något i mörkret.
    Precis när jag har lugnat ner mig och nästan somnar hör jag hur några, ungefär 3-4 män står vid fotända och ”sjunger”, med sina absolut mörkaste röster Det var enbart en ton dom tog, som skräckfilms opera. Jag kastade mig upp och tittade efter, inget var där, men jag VET vad jag hörde och jag flög ner för trappan den gången. Bokstavligen flög. Jag vet inte ens hur det gick till men nästa sekund stod jag nere i köket bredvid mamma och log. Vågade inte berätta vad som hänt.

    Sen en gång skulle jag och mina kompisar köra anden i glaset, så otroligt korkat när det är så farligt som det faktiskt är! Har hört om människor som hamnat i koma osv. Det finns två så kallade regler för er som ska spela det, man får aldrig springa iväg när glaset börjat röra sig, eller fråga vars djävulen är.
    Vi ritade upp en platta och jag satte den på min byrå, sen skulle jag gå på toa innan vi började. Plötsligt hör jag hur mina kompisar skriker och när jag kommer tillbaka hade ”plattan” glidit ner från byrån på golvet. Som att någon ville att vi skulle ”Börja”. DÅ bestämde vi oss för att inte spela.
    En annan dag tog vi nya tag och jag frågade mina kompisar ”ska vi spela anden i glaset?” DÅ faller min hylla som står över skrivbordet med en smäll. Jag antog då att det var kanske min farmor som inte ville att vi skulle hålla på med sådant i hennes hus. (hon bodde i det innan hon dog)

    Jag satt en gång med ryggen mot min säng och mitt sängbord vid mitt skrivbord och gjorde läxor. Jag har ett stabilt sängbord och min väckarklocka stod mitt på det. Plötsligt smäller den i golvet, HÅRT. Som att någon slagit ner den. Jag vågade inte titta dit men jag såg något i ögonvrån. Sprang såklart iväg.

    Sen har det ju hänt finare saker också,
    min farmor dog innan jag föddes, (likaså farfar, morfar och mormor)
    Så jag satte mig helt orädd vid min sängkant och sa högt ut
    ”Om det finns någon här, som hör mig, jag lovar att jag inte är rädd. Visa det”
    (låyter fjånigt, jag vet, men jag var kanske 10år)
    Sa något sånt två gånger och var faktiskt inte alls rädd då.
    Plötsligt börjar min gardin fladdra hejvilt.
    Jag som skulle vara så modig och sitta kvar la benen på ryggen ner till mamma och pappa.

    Ojoj, hade kunnat fortsätta hur länge som helst.. Men det blir för mycket då!
    Jag tror helt klart på sånt här, förstår verkligen mig inte på dem som inte tror på det.

    Reply
  90. alicia augusti 16, 2010 at 6:42 e m

    jag tror på sånt :3
    när jag var 8 (14 nu) flyttade vi till ett ganska gammalt hus. jag vet nt hur gammalt det var eller dess bakgrund, men ngra år var det nog. oh mannen till hustrun som bodde där innan, var död.
    det var ngngång i mitten av juni, lillebror låg och sov i sitt rum, jag låg halvdöd i mitt. vi hade rum på vinden, som var inredd för att man skulle bo där, det var jättefint. sedan hörde både mamma pappa oh jag att en leksak började låta, jag orkade inte bry mej, men pappa gick upp för att kolla vad det var. men leksaken stog avstängd och lutad mot väggen med knapparna utåt.
    nästa natt halv tre är det någon som ringer på dörren ( dörren vette mot baksidan, nt gatan ) pappa springer oh kollar ut genom förnstret mot baksidan och mamma ställer sej i deras sovrumsfönster ( som vetter ut mot gatan) och kollar, ingen av dem ser ngt eller ngn. sedan hörs en billjud från lillebrors rum. det var en bil man måste dra mot golvet för att det ska låta om den, men det låg slängd på golvet, oxå den avstängd.
    nästa natt ringer det på dörren igen, helv tre. dom gör samma sak, men der inget.
    natten efter det händer samma sak igen, det ringer på dörren halv tre, men de ser inget.
    efter det hände det inget mer, och drygt ett år efter det hade hänt flyttade vi.

    Reply
  91. fia augusti 16, 2010 at 6:42 e m

    gjort en video tillägnad dig paow i min blogg 😉 LOVE U 😉 grrr

    Reply
  92. LISA augusti 16, 2010 at 6:44 e m

    Hej Paulina!
    De du har varit med om är ju såklart på riktigt, jag och hela min familj är öppna för sådant och mamma är som ett medium som de kallas.. För med hjälp av andar hon känner så kan hon heala människor som t.ex. har ont ngn stans, det är jätteskönt! och de fungerar som så att hon håller händera över de onda stället och jag lovar dig om man slappnar av så försvinner de onda! skitcoolt, jag gillar själv att vi är mediala, fast inte alltid, jag tycker att det är rätt jobbigt och speciellt på kvällen. Hoppas du läser detta! Paulina, you rock! kör ditt eget race.

    KRAAAAAAAAAAAAM

    Reply
  93. Anonym augusti 16, 2010 at 6:44 e m

    Jag tror starkt på andar, det har inte hänt så jättemycket saker för mig, men en gång när jag och min syster var ensam hemma och vi skulle koka nudlar så ställde vi kastrullen mitt på bänken, och eftersom det är en uppstående kant på våran diskbänk kan den omöjligt ha glidigt ner. plus att våran diskbänk inte lutar heller. vi gick ut i vardagsrummet och helt plötsligt hörde vi en stor smäll och vi gick in i köket och då låg kastrullen på golvet. det var bara jag och hon hemma. det är sjukt läskigt men lite häftigt. sen har våran spis slagits på en gång också när bara jag och mamma var hemma och det var ingen av oss som hade vridit på den.

    Reply
  94. Kristina augusti 16, 2010 at 6:46 e m

    shit va creapy , vad konstiga saker alla har varit med om :S . scary jue.. !

    Reply
  95. Alva augusti 16, 2010 at 6:47 e m

    Jag tror inte på spöken i vanliga fall men det här var riktigt otäckt faktiskt. I den förra lägenheten vi bodde i fanns det en rätt kort gång och när man gått halvvägs la mitt rum till vänster. En natt när jag vaknade och (av nån anledning) kollade ut i gången så ser jag precis vid ingången till mitt rum en skepnad som ser precis ut som en person. Jag var så säker på att det var någon som stod där och att det var min mamma så jag började prata och undrade vad hon gjorde där. På morgonen frågade jag vad hon gjorde vid mitt rum mitt i natten men hon fattade inte vad jag pratade om;)

    Reply
  96. amanda augusti 16, 2010 at 6:48 e m

    jag tror helt klart på det. innan trodde jag bara på typiska spökhistprier som man berättar vid en lägeld typ. men kvinnan som bodde i vårt hus bor kvar fast hon är död. man kan känna hennes närvaro o hur hon tar på en osv. man kan även se henne. det har hänt massor med saker hemma. en sak var att toaletten började spola och vattenkranen gick igång fast dte bara var jag min kompis och min hund hemma. och inte jag eller min kompis hade varit däroch min hund var med oss hela tiden. så jag tror inte att du är knäpp 🙂

    Reply
  97. Hilda-blogg design och foto ! augusti 16, 2010 at 6:50 e m

    Jag tror på det för att när min mamma bodde med sin mamma och pappa i ett hus så lätt det som det sprang ett litet barn tvärs över vinden alla upplevde det sen flytta dom. LÄSKIGT!

    Reply
  98. Malin;) augusti 16, 2010 at 6:51 e m

    AAAAHHHH.. hur fan ska jag kunna sova i natt!!?? ;( buuhuuuu!! hehhe.. skyll mig själv!

    Reply
  99. nellie augusti 16, 2010 at 6:52 e m

    jag tror dock på sådant här med och tror inte alls du är knäpp.

    jag har vart med om konstiga saker väldigt många gånger.
    konstigt nog så har jag flyttat sju gånger (är 15år) och det känns som om något förflyttar sig med mig varje gång, som att någon eller något finns med mig hela tiden. Jag klarar inte av att diska hemma för att det trycker så hårt i bröstet på mig, det känns som om någon verkligen stirrar mig i nacken, jag klarar inte av det och får panik varje gång.
    Även stereon i tv rummet kan sättas på när den vill, när jag och pappa kom hem från affären och sen skulle sätta oss och kolla på tv då sattes stereon på och började blinka, det har hänt flera gånger. Det har även hänt att tre tavlor trillat ner från väggen, någon flyttat ute möblerna på balkongen.
    När jag bodde i huset hörde man fotsteg på övervåningen, till och med min mamma hörde det, och vissa av mina kompisar. en gång när jag skulle sova hörde jag fotsteg igen, men denna gången hördes dom tydligare, som om någon gick in i mitt rum, en gång vaknade jag av att någon knackade på dörren vilket min mamma säger att jag bara inbillat mig, men jag är säker på att det inte var inbillning, eftersom vi senare hade försöks inbrott när det bara var jag vaken den natten. och det har vi dock bevis på (fotspår i snön)

    så ja, det känns nästan som om det är jag som är knäpp nu när jag suttit och tänkt på saker jag varit med om..

    Reply
  100. j e s s i c a augusti 16, 2010 at 6:55 e m

    för inte så länge sen så flög ett foto ner från väggen hos min syster. Fotot hade flugit flera meter och lite till sidan. Fotot hade landat med motivet uppåt och detta hände mitt i natten när alla sov.

    Sen har min pappa berättat att när han var liten och de va ensam hemma med hans syskon och väntade på att deras pappa skulle komma hem. De satt i ett rum och hörde hur ytterdörren öppnades och kastrull ljud hördes från köket. Efter en stund blev det tyst och de gick och kollade men deras pappa hade inte kommit hem. Ytterdörren var också öppen och i snön fanns fotspår. Det har också hänt en massa andra saker som jag inte kommer ihåg nu.

    Dessutom brukar jag känna att någon rör vid mitt hår väldit ofta, men har fått veta att det är min farfar som gör det.
    För att bli av med andar ska man bara säga ”gå bort jag vill vara ifred, tack” det hjälper.

    Reply
  101. amanda augusti 16, 2010 at 6:55 e m

    Jag tror absolut, men det är inget jag vill blanda mig in i för dt är inte bra att öppna
    sig för sånt. Det vet jag, när jag haft vänner osv som blivit förföljd v andaro sånt bara för de körde anden iglaset nästan varje helg och pratade spöken jämt. Så, det är inget jag vill blanda i mig 🙂

    Reply
  102. Anna augusti 16, 2010 at 6:59 e m

    Du är absolut inte knäpp!

    Det spökar hemma hos mig, det är jag helt övertygad om. Det började med att jag för något år sen började jag känna det som om någon tittade på mig när jag sov. Jag fick bilden av att det var en lång, smal och skallig man. Jag och mina kompisar bestämde oss för att göra anden i glaset en natt i oktober förra året. Vi sätter upp spelbrädet, tänder en massa ljus och allt som man ska göra. Det tar någon timme och vi får inte någon riktigt kontakt. Vi börjar tröttna så vi bestämmer att vi kallar en gång till på andarna och om ingenting händer så avslutar vi.

    Vi kallar på andarna och när vi (vi var sex tjejer) öppnar ögonen stirrar alla på väggen bakom mig. Jag vänder mig om och ser en skugga av en lång skallig man som går över väggen ett varv runt det runda bordet. Alla sitter helt knäpptysta tills skuggan försvinner.

    Alla såg honom, det vet vi. Sen minuten efteråt börjar någon banka i väggarna i min hall. Det var rätt otäckt!

    Sen efter det har det bara blivit värre och värre hela tiden. Jag och min pojkvän sov över hemma hos mig och mitt i natten hör vi hur någon springer runt på övervåningen. Jag är den enda som har mitt sovrum på övervåningen förutom min syster som sover där när hon är hemma (hon bor inte hemma) så någon annan var det inte.

    Andra gånger när vi sovit över jag och min pojkvän har någon satt sig i sängen och tagit på min pojkväns fötter osv.

    Sen är det någon som knackar på dörrar mitt i natten och springer runt på övervåningen titt som tätt. Jag har sett en skugga i spegeln och min systers katt leker med ingenting. Han försöker fånga något i luften som inte finns. Någon har slagit i mattan och lockat på katten också. Ni vet typ ”kom då, ta handen kissen!”

    Och sen händer det lite andra småsaker. Tex saker flyttar på sig för att dagen efter vara tillbaka på samma ställen. Dörrar öppnas, lampor gungas fram och tillbaka, lampor tänds och släcks och någon spelar pianomusik osv osv osv.

    Nu blev detta väldigt långt men, jaja. 🙂

    Reply
  103. olivia augusti 16, 2010 at 7:00 e m

    vad läskigt!

    Reply
  104. amanda johansson augusti 16, 2010 at 7:05 e m

    jag tror faktiskt med på andar
    när min bror gick bort hände det
    massor med saker .

    Reply
  105. Emme augusti 16, 2010 at 7:06 e m

    Jag tror på det, det har hänt riktigt läskiga saker med mig också t ex:

    Det är lite svårt att förklara men ska försöka. Min gamla skola låg nära skogen och ett tag gick typ alla i min klass upp i skogen på rasterna. Till ett litet hus som låg i en bit bort från skogen, men inte långt in utan i skogskanten typ. Jag vet inte vad huset användes till. Men alla i min klass var helt säkra på att det spökade där. En dag klättrar ngr killar upp typ till vinden elr vad man ska kalla det. Asså det va ett hål i väggen nära taket och där inne låg lite saker och så. Men så kommer ngr vuxna och ser det, så att alla springer där i från. Och så ska jag hoppa över ett träd som har ramlat elr vad man ska kalla det. som vällt? Och så sätter jag mig på det och helt plötsligt känner jag typ händer på mina axlar och sen ramlar jag baklänges. Asså ngt drar mig bakåt, som tur va hann jag ta tag i en gren elr ngt. Och jag va sist utav mina kompisar och dom stog och väntade på mig så dom såg att det inte va ngn bakom mig. Det va lite läskigt!

    Men sen har jag ett eget litet spöket laban som jag har döpt honom till. Han spökar lite ibland, typ stänger dörren, öppnar dörren och så ;D Och ibland bankar han i väggar och så men han är inte farlig xd Han följer med mig nästan överallt, och då spökar han där ist. INGET SKÄMT, men jag har skojat till det lite och kallar han spöket laban.

    Reply
  106. Emme augusti 16, 2010 at 7:07 e m

    En bit bort från skolan ska det stå xd

    Reply
  107. Sanna augusti 16, 2010 at 7:09 e m

    Hejsan!

    Jag tror verkligen på andar eller vad man ska kalla dom, och har själv varit med om en hel del saker i vårat hur. Vårat hur är ganska så gammalt, byggt nån gång på slutet av 1800talet. Iallafall, när min mamma var liten bodde det en gubbe i vårat hus, och mamma och hennes kompis brukade alltid reta den här gubben(som hette Söderlund) genom att kasta äpplen och massa på hans tak. Och när Söderlund dog så flyttade mamma och pappa in i huset några år efteråt. Vi har ett rum i huset som vi kallar ”spökrummet” för vi har hittat bilder på vinden där gubben(söderlund) typ blockerat dörren in till detta rum, med möbler asså… helt sjukt.

    Men iallafall, i detta rum har det hänt en massa konstiga saker, bland annat när vi fick en vattenskada i huset, så vart vi tvungna att riva upp mitt rumsgolv så jag fick sova där inne under tiden, och en natt när jag låg och sov, vaknade jag av att någon typ, pillar mig i håret, drar sina fingrar genom mitt hår, tänkte inte så mycket på det, och somnade om, vaknade senare av att någon typ slår mig i ryggen, känslan är obeskrivligt, kändes som hela ”dess” hand åkte in i ryggen på mig. Jag flög upp ur sängen och tog av mig tröjan, och tittar mig i spegeln och ser ett blåmärk-liknande fläck på ryggen. Trodde jag drömt, och typ trillat ut ur sängen eller nått , och gick och la mig igen, några timmar senare vaknar jag av att jag hör en röst som säger ”åh, du har sånt vackert hår!” men en skitläbbig pedofil-röst typ, berättade detta för mamma dagen efter och hon berättade att han sagt samma sak till min mamma när hon var yngre. Helt sjukt… ser fortfarande skuggor som går förbi mitt rum lite då och då, och kan även höra fotsteg i mitt rum på nätterna. Tror inte han vill nått elakt, om inte han tror jag är mamma och ska hämnas för att dem kastade äpplen på hans tak ;D

    Reply
  108. Becckis augusti 16, 2010 at 7:09 e m

    Jag tror absolut på sånt, eller jag vet med andra ord. Min faster kan prata med andar, den förmågan har dock inte jag utan jag kan bara känna och se dom. Det är äckligt som satan, men ändå sjukt intressant. Det finns inga andar som vill en illa, dom kan bara vara lite besvärliga ibland..

    Reply
  109. cecilia augusti 16, 2010 at 7:10 e m

    jag har oxå varit med om spöksaker…. lääskigt 😛

    Reply
  110. Elina augusti 16, 2010 at 7:10 e m

    våran gammla hund var den snällaste, skulle aldrig gjort en fluga förnämd. Men det var en gång hon var i mitt rum, helt plötsligt ställer hon sig och skäller och morrar åt det håller skrivbordet står. Det var konstigt, & vissa säger ju att djur kan se andar.

    Reply
  111. hmkdtm augusti 16, 2010 at 7:14 e m

    En gång när jag skulle sova, då jag hade min säng precis bredvid dörren, hade min hund kommit in och lagt sig i min säng.
    Han är lika stor som en golden retriever ungefär, nästan lite större tillochmed.
    Min mamma låg och sov och det var inga andra hemma.
    Min dörr stod öppen en liten bit för att min hund skulle kunna gå ut när han ville, och då hör jag fotsteg precis utanför dörren som går längre in i rummet utanför, men det var ingen där.

    Efter en liten stund när jag blundar, så blir det väldigt ljust, precis som om någon skulle lysa med en ficklampa mot mina ögon när jag blundade. Dock bara i ungefär en sekund.
    Och PRECIS när det blinkade till började min hund skälla, och det brukar han inte göra. Inte ens om någon knackar på dörren eller leker med honom.

    Reply
  112. Nicole augusti 16, 2010 at 7:18 e m

    Jag tror på dig 🙂 Jag tror på allas berättelser för jag har själv varit med om flera äckliga saker.
    Förra sommaren när jag var med min kompis på deras landställe så vaknade jag av att det var så varmt i rummet där jag och min kompis sov. Så jag gick upp för att öppna fönstret. Huset ligger precis vid en liten liten sjö och när jag kollade ut på sjön så såg jag en gammal trä båt mitt ute på sjön. Jag väckte min kompis och hon sa att det säkert bara var någons båt som åkt iväg eller något men att dom som ägde båten kunde hämta den imorgon eftersom sjön var så liten. Jag vågade iaf inte öppna fönstret så vi somnade om. Morgonen efter så berättade jag det för min kompis pappa och han frågade alla som har båt där om deras båt var borta men ingen var det. Andra natten kunde jag inte sova bara för det. Efter ett tag gick jag till fönstret och kollade ut och då var båten där igen och nära våran brygga. Som om det var på väg åt vårat håll. Fast ingen satt ju i båten. Men sen såg jag en liten kille som simmar i vattnet och håller i ett rep som satt fast på båten. Jag väckte min kompis och hon såg det också. Men bara någon sek efter hon sätt det så dök killen under vattnet och vi väntade på att han skulle komma upp igen. Men det gjorde han inte. Dagen efter så cyklade jag och min kompis till gammal tant som bor några meter bort och har bott där hela sitt liv. Vi berättade allt för henne och hon trodde på oss(ni vet gamla tantar, dom tror ju typ på allt med andar och sånt) och berättade för oss att när hon var 8 år så dog en jämnårig kille i den sjön. Och han bodde i det huset min kompis ägde. Vi blev såklart ännu rädare. Sen tog vi deras båt och åkte ut på sjön och vi såg inte båten.. Tredje natten kunde varken jag eller min kompis sova. När klockan var halv 3 på natten gick vi upp och kollade ut genom fönstret då satt båten fast spänd på våran brygga och så satt pojken på bryggan och kollade upp mot huset. Vi blev as rädda och sprang till min kompis föräldrar och berättade. Pappan kom till fönstret och såg det även han. Han blev till och med lite rädd. När pappan sa det till mamman så kom hon även upp och såg det med. Vi fyra stod vi fönstret och kollade på pojken. Sen peka pojken mot båten och hoppa i vattnet och sen kom han aldrig upp igen. Vi ringde polisen och dykare letade i sjön dagen efter men hittade ingenting. Polisen sa att det var bäst om vi lät båten vara vid våran brygga.. Båten har fått stått kvar på samma plats sen dess och dom har aldrig använt den och pojken har inte dykit upp. Vi tror att om vi tar bort båten så kommer pojken dyka upp igen.
    Fattar om ingen orkar läsa det här men jaaa… Jag tycker iaf det var obehaligt!! :S

    Reply
  113. ceciliaa augusti 16, 2010 at 7:22 e m

    Jag hade inte fått kontakt med min kompis på flera dagar.. Hon bodde en bit ifrån mig.En natt drömde jag att hennes föräldrar kom till mig och sa ” I , har tagit livet av sig.hon finns inte med oss längre.hon är borta” .
    Blev jätte arg i drömmen och ringde upp I . Hon svarade och sa bara ”oroa dig inte , jag har det bra nu. ” Och jag fortsatte fråga henne vart hon var,hade hon flyttat , var är du fortsatte jag fråga gång på gång . Och jag fick samma svar varje gång ”jag har det bra nu.” Sedan vaknade jag.
    2 dagar efter ringde jag till hennes dåvarande behandlingshem.Han som svarade när jag frågade efter henne sa samma saker som föräldrarna i drömmen gjorde.
    Det var som om hon ville att jag skulle sluta oroa sig , veta att allt är bra nu.

    Reply
  114. Nathalie augusti 16, 2010 at 7:23 e m

    Nej, du är nog inte knäpp.
    Jag har inte varit med om så jättemycket.
    Men t,ex att mina föräldrar har berättat att när jag kanske var 6-7 år,så sa jag nästan varje kväll att jag skulle gå ut och prata med mormor i våran trädgård innan jag gick upp för att sova, min mormor är död och dog när jag var 4. Jag vet inte om det är sant, men man vet ju aldrig. Lite coolt isåfall om det är sant att jag har haft en konversation med min döda mormor..

    Och sen så har jag en vän som det typ ”spökar” hemma hos, det har hänt en hel del läskiga saker när jag har varit hemma hos henne, men en sak hände för kanske 3 veckor sedan , jag skulle gå ner på deras undervåning, och skulle gå på toa , de har en massa med handdukar och saker som hänger på deras dörr, jag skulle skjuta undan de sakerna som hängde på dörren , för att kunna stänga och låsa, när jag precis ska stänga så får jag en syn in över hennes systers rum och ser en lite flicka som sitter i sängen och kollar ut genom fönstret , jag vet inte om jag inbillade mig, kan ju ha varit ngt annan som såg ut som en människa(t,ex kläder som hänge på sängkanten, så att det såg ut som brunt hår o så ;P , men det tror jag inte ….
    Jag visste innan att min kompis har sett en liten flicka i 7-8 års åldern i deras hus , så det kan ju vara möjligt.

    Reply
  115. Anonym augusti 16, 2010 at 7:24 e m

    shit ;o läskigt ju, det har hänt mej lite saker också, ibland när jag ligger i sängen låter det som att nån knackar på min byrå i jämna mellanrum,det låter värkligen som att en människa knackar, skit läskigt, så ja sätter på musik o försöker somna,en annan gång när ja låg i sängen så smsade ja med en kompis, då ser jag plötsligt ett starks ljus på väggen framför mej, (ibland blir det så från bilar utanför mitt fönster, men denna gången va persiennerna nere så inget ljus kan komma in, ljuset va skit starkt och va typ där i 2 sekunder, och för 2 dagar sen när jag skulle gå och lägga mej då klockan va runt halv 2, så gick jag in i badrummet för o tvätta bort mitt sminket, när jag väl ska torka ansiktet så vänder jag mej o tar handuken, då hör jag knackingar på väggen & utanför på fönstret(vi har ett litet fönster i badrummet) det va sjukt läskigt och det lät mycket högre än va det gjorde på byrån, & för typ 5 år sen( är 16 nu) när ja va i bosnien hos mina kusiner på landet så sov vi i gästrummet på övervåningen, jag vakna upp mitt i natten av att det låter som att nån försöker öppna balkongdörren, kan säga att ja blev sjukt rädd ;o

    Reply
  116. Cassandra augusti 16, 2010 at 7:30 e m

    Det här har inte med andar, spöken och sånt att göra.. Utan det här handlar om riktiga människor. Men det är fortfarande obehagligt. En dag när jag var hemme själv så satt jag inne på mitt rum och lyssnade på hög musik. Jag hade inte låst dörren. Sen när jag skulle gå in till kök och ta något att äta så kollar jag in på min mamma och pappas sovrum som ligger vid köket och ser att någon man ligger på sängen, jag springer ut genom huset till min kompis som bor ganska nära och hennes pappa ringer till polisen. Polisen genomsöker hela huset nogrant men hittar ingen. Och jag var också mycket säker på att jag inte stängde ytterdörren efter mig och när polisen kom så var den stängd. Det hände för två år sedan ungefär. Förra året en kväll så hade jag varit ute med några kompisar och sen när jag kom hem skulle jag sova direkt. Jag la mig i sängen och sen har jag en stor spegel mitt emot sängen. och när jag kollar på spegeln så ser jag att någon ligger under min säng. Jag var lite mer diskret då och tog min mobil och gick fort ut från vårat hus och sprang till samma kompis igen. Sen ringde vi polisen och dom genomsökte huset ,igen.. Ingen var där. Fast jag sov hos min kompis sen iaf.. Aldrig att jag skulle våga sova där själv. Efter det här hänt så har jag börjat låsa ytterdörrarna hela tiden när jag är hemma Och jag vet att det är töntigt men så har jag börjat kolla under sängen innan jag ska sova… Man vet ju aldrig, en man kanske är i huset. Jag tror iaf på din berättelse Paow!! Och alla andras :):S

    Reply
  117. rebecka augusti 16, 2010 at 7:31 e m

    jag var med om en läskig sak som jag inte riktigt vet vad det är. andar eller dejavu eller något .
    iaf:
    det var i vintras . mitt i natten vaknade jag och var helt kallvettig . så ramla ett foto på min mormor ner från min vägg . det var som den blåste ner från väggen . fast inga fönster eller dörrar eller nånting var öppet . helt ”vind” stilla var det .
    fotot flög enda till min säng . ca 2 m från där fotot satt . jag tänkte inte så mycket på det . men dagen efter dog min mormor ….
    :'(

    Reply
  118. magdalena augusti 16, 2010 at 7:36 e m

    Jag har varit med om något liknande, jag var på en speciell träff med en massa människor och vi bodde på ett gammalt pschyk (stav) hem. jag och två till kunde inte sova eftersom vi visste vad som hade hänt i just detta hus. När jag skulle sova då vid 4 tiden så när ja kom innanför dörren så såg ja någon stå över min mamma som sov då, jag gick inte in utan jag stog i dörren helt förlamad och kollade på vad det var. Personen eller vad det nu var kollade på mig och sen försvann den, det var nog det äckligaste jag varit med om.

    Reply
  119. sanna augusti 16, 2010 at 7:38 e m

    hejhej

    jag och min kompis filmade när vi dansade för ca 1 år sen . när vi var i hennes stuga .
    vi ”dampade” och dansa runt osv . sen la vi in videon på datorn för att titta på den . vi båda blev helt stela och kunde knappt andas …. för på väggen i bakgrunden (ca 3 m bakom oss) klättrar någonting . det är som en svartklädd människa i våran storlek som klättrar upp för väggen .
    vi sprang och hämta hennes mamma och pappa . men när vi kom tillbaka in i rummet vi satt i var laptopen avstängd och skärmen nerdragen . så satt vi på datorn och titta .. men videon fanns inte kvar .
    :s

    Reply
  120. LÄSKIGT! augusti 16, 2010 at 7:39 e m

    jag hade köpt en ny mobil och tog då ut batteriet från min gamla telefon för att kunna ta ut simkortet, sen så hör jag tjej röster som kommer från min mobil , mobilen funkade alltså utan batteri och jag föröskte prata med tjejen , hon sa: hallå vem är det, jag svarade flera gånger men hon hörde inte mig :O . Blev så rädd att ja slängde mobilen ur handen och sprang ut ur rummet :O..

    Det är det läskigaste jag varit med om !! usch 😛

    Reply
  121. lauren augusti 16, 2010 at 7:43 e m

    för några veckor sen (det här sommarlovet) ..
    gick jag och 2 kompisar till sjönn ca 2 på natten .. det var mörkt . och så hörde vi några barn skratta och leka vid vattnet . så blev vi lite paffa och undrade vad nåra barn gör ute mitt i natten . så gick vi dit . men det fanns inga barn där . så tänkte vi att dom gömt sig under bryggan . så vi ropade på dem . så hörde vi ett barn gråta . och så hörde vi att den lixom sprang i sanden . rakt förbi oss . jag trodde jag inbilla mig men dom andra hade också hört . vi sprang därifrån . så såg vi en skymt av en stuga .. med tända ljus . och jag har bott i den där byn i 14 år och jag har aldriiig sett ett hus där . vi lös på det och det stog garanterat ett hus där .
    vi gick hem och sov . och dagen därpå skulle vi ner och bada . sen när vi cykla tillbaka till den platsen vi såg huset .. stog det inget hus där ! vi var på exakt samma stället . det var en grop i vägen och en stor björk precis brevid . precis som på natten . men det fanns inget hus.

    Reply
  122. Lenita augusti 16, 2010 at 7:46 e m

    Jag tror på det om nåt händer. Men jag vet en grej som jag måste vara tyst om annars kan jag få problem av denna övernaturliga – naturliga gestalt.

    Reply
  123. hannah augusti 16, 2010 at 7:49 e m

    till Lauren .

    något liknande hände mig för några år sen när jag och nåra kompisar var ute på natten .
    vi såg ett hus som aldrig stått där .. jag bor på landet .
    vi gick och kika in genom fönstret och det var helt mörkt . vi kände på huset och titta runt lite . sen så gick vi på grusvägen där vi gått från början .
    så gick vi tillbaka till huset dagen därpå . .. precis samma väg . men det fanns inget hus . bara en husgrund . och det var inte ett nyrivet hus . det var gamalt och det växte mossa där .
    vi bara stog där och stirrade oh trodde att de var en dröm . men alla kunde väl inte drömt lika ?
    och några veckor senare när jag och min mamma kollade på bilder . hittade vi en bild på vårat hus för ca 40 år sen . det är en flygbild . och där ser man huset ! jag VET att det var samma hus vi såg på natten . det var precis lika form runt fönstret

    Reply
  124. vendela augusti 16, 2010 at 7:50 e m

    jag har inte varit med om andar eller sådant. men andra paranormala fenomen…när jag gick i sexan (ska börja ettan nu), några veckor innan skolavslutningen så drömde jag samma dröm varje natt i 2-3 veckor. jag drömde att jag krockade med min lärare, hon dog men inte jag…det kändes jättekonstigt att titta på henne i skolan efter nätternas drömmar. jag kände mig så skyldig för att jag drömt något sådant om min oerhört snälla lärare..under sommarlovet var min lärare med om en bilolycka och dog.
    jag blev så jävla rädd för mig själv och trodde länge att alla mina drömmar tydde på vad som skulle hända. så när jag drömde något läskigt om mig själv eller andra så försökte jag stoppa det innan det hänt. mina kompisar trodde jag hade blivit galen. nu tänker jag inte så mycket på det längre, men det påverkade mig väldigt mycket.

    Reply
  125. Frdia augusti 16, 2010 at 7:50 e m

    Jag vet inte om jag tror på det men kanske!

    En gång för ca ett år sen var jag hos min kompis! Hon bor i ett stort ganska gammalt hus. På kvällen hade vi dukat upp med godis och skräck film! Mit i filman så började deras ”mat” klocka ringa, en såndär gammal klocka med ett snöre som man drara i. Vi gick in i köket och kollade men det var ingen där, det var bara jag och hon hemma också!
    Vi struntade i det och fortsatte kolla på filmen. När filmen var slut hade vi gått upp och satt oss i hennes rum och små pratat lite. I hennes rum finns det en gammal vindsdörr som nu är igen murad på andra sidan, den går fortfarande och öppna!
    Hlet plötsligt hör vi hur den lilla dörren går upp! Vi kollar dit men det är ingen där!
    Dörren in till hennes rum var stängd och den hade inte öppnats, vi skulle ha hört det också för den knarar jätte mycket! På kvällen så kändes det som om någon var i rummet och tittade på oss under hela natten. Ungefär vid 4-5 tiden vaknade vi av att den lilla vindsdörren gick upp igen men det var fortfarande ingen där!

    Reply
  126. frida augusti 16, 2010 at 7:50 e m

    Jag har heltäckningsmattor i nästan hela mitt hus, och ibland när jag sover i vardagsrummet låter det som om att någon går på mattan. Mitt i natten när alla sover liksom. Det låter ungefär som att någon släpar någon på mattan, skitläskigt är det. Men jag brukar alltid ligga kvar i soffan på grund av min rädsla. Men jag har alltid varit lite rädd av mig, kanske bara inbillar mig jag vet inte 😛

    Reply
  127. felli augusti 16, 2010 at 7:55 e m

    fett läskigt det låter! :s jag har också vart med om nått sånt, var hemma hos min vän & vi hade precis kollat på paranormal activity, & klockan var vl då 2 kanske? aja, men alla i hennes familj sov & då gick hon på toa & jag var i hennes rum själv & hon stängde dörren men sen öppnas bara dörren sådär och jag säger ju snälla sluta det är inge kul sen hör jag hon spola toan ossånt så kommer hon & frågar vad som har hänt & det var inte hon hon vart själv livrädd för hon har vart med om sånt förrut, usch riktigt äckligt var det!

    Reply
  128. Enya augusti 16, 2010 at 8:07 e m

    När jag var i din ålder (16år). Passade jag och min dåvarande pojkvän hans föräldrars hus (de var bortrestna över helgen bara).
    Min pojkvän satt och spelade xbox på nedanvåningen och jag gick upp & satte mig vid datorn på ovanvåningen en stund. Jag satte på webcamen och tog lite flum bilder.:) Jag hörde hur min pojkvän satt och knappade på xbox kontrollen på nedanvåningen. När jag sitter där och håller på att vinka webcameran ovan på dator skärmen, ser jag plötsligt någon som står en bit bakom mig i rummet. Jag tror såklart att det är min pojkvän, som tänker skrämma mig. Jag låtsas först att jag inte ser honom. Jag sneglar hela tiden i webcameran. Personen som bara är en svart gestalt står kvar..tar några steg framåt. Och tillslut ser jag att ”personen” liskom böjer sig fram. Jag tänker att nu får det räcka. Han ska inte få skrämma mig. Så jag säger ” Skit kul Max, jag vet att du står där, du kan inte skrämma mig, jag ser dig i webcameran din tönt!” Jag ser då ”personen” hukar sig neråt. Typ för att inte bli sedd. Jag säger ”Lägg av, jag vet att du tänker skrämma mig, Sluta!”
    Då hör jag min pojkväns röst från nedanvåningen. ”Sa du något gumman?”
    Jag stelnar till och vänder mig om. Ingenting där!
    Jag kastar mig av data stolen, och far ner från trappan. Min pojkvän tittar på mig ”fan du ser helt skrämt ut!” Och ja det kan ni tro att jag var.

    Reply
  129. Hanna augusti 16, 2010 at 8:09 e m

    Tror absolut på andas osv. Har upplevt en del själv och även sett några, om jag nu inte inbillat mig. Det mesta har hänt hemma hos min farmor. Hon bor på en gård i Skåne som är från 1600-talet eller något tror jag. Redan när hon och farfar flyttade in så hörde dom mitt i natten hur saker kastades runt i stallet, djuren låter och lampan är tänd. Farfar går ut men då sover djuren och allt står som det ska.

    Pappa växte upp där och hade så många syskon så dom fick dela på 2 rum som ligger på vinden där jag och min familj brukar sova när vi är där och hälsar på. Men i alla fall. Varje natt klockan 3 brukade pappa höra hur någon knackade på dörren men det var ingen där. På samma vind gick jag över samma år min farfar dog. 2 meter från mig står det en stol helt ensam och när jag passerar så faller den baklänges. Farmor har upplevt samma sak.

    Natten efter farfars begravning så sov min familj och jag där och min farbror som sov i min farfars rum som ligger i början på vinden (farmor och farfar hade skiljda sovrum för farfar snarkade haha) Vi alla hör hur någon går över vinden, ner för trappen, in i köket och spolar i kranen, tvärs genom huset, ner i källaren och håller på i pannan (värmer upp huset med den och ved) och sen ut genom källardörren (huset är väldigt lyhört och tunna väggar och golv)
    Sen känner jag mig alltid grymt bevakad när jag är där. Klarar inte att vara ensam. Farmor vet hur mycket som helst som hänt men vägrar berätta ..

    I mitt förra hus kände pappa att det var sjuk aktivitet och min granne som är lika gammal som jag hans pappa kom hem en dag från jobbet och när han kör upp på uppfarten ser han att det står någon i köket med ryggen mot honom i gammaldags kläder och tror att det är hans fru men när han kommer in ligger hon och sover i sovrummet.

    Min granne i huset vi bor i nu hör en liten pojke springa över vinden, hans tv slås på bara så där och ja det är sjukt.

    Tror inte att man ska reta upp andar genom anden i glaset osv.

    Reply
  130. Veronica augusti 16, 2010 at 8:18 e m

    Vad läskigt!

    En sån sak hände mig när jag var lite och bodde i ett annat hus,
    jag tror att jag kan ha varit 4-5 när just den här saken hände.
    Jag låg och sov helt vanligt i min säng och så plötsligt vaknade jag av att det kom upp en gammal fot i min säng, jag fick panik och sprang ut till pappa.
    Han kollade igenom mitt rum men det fanns inget där!
    Jag vet att det låter helt sjukt, men jag vad jag såg.
    En annan sak hände i samma hus när jag var runt 5, då jag hade haft en mardröm och gick in och la mig i mammas och pappas säng, mina bröder låg också där så jag fick lägga mig nere vid fötterna, då kom det in en svart hund och slickade mig i ansiktet, det har också hänt att toa dörren har varit låst fast det inte har vart någon därinne.

    Man känner sig helt galen, men tur som är så har det ju hänt andra också!

    Reply
  131. Anonym augusti 16, 2010 at 8:19 e m

    Jag tror verkligen inte att du är knäpp..

    Jag drömde en gång om en person jag aldrig träffat i hela mitt liv, och det va min farfar, han berättade att han var min farfar och att lämnat sin familj för någon anledning och att nu ville träffa mig. Men jag som liten trodde att det bara var någon man jag drömde om. Sen fick jag dagen efter se en bild på honom utav min farmor, och det var mannen på bilden som jag aldrig sätt förut som jag drömde om. Lite läskigt faktiskt

    Reply
  132. Ena augusti 16, 2010 at 8:23 e m

    Nej du är absolut inte dum i huvudet.
    En del saker har hänt mig sens jag var ett barn runt 8 år gammal.
    Det första som hände mig minns jag som om det vore igår.
    Vi bodde på 3 våningen i ett hus. Och en natt hörde jag att någonting
    knackade på fönstret och när jag tittade ut så var det ingenting där.
    Detta hände 3 gånger sen slutade det. Jag kollade runt lite och frågade
    folk vad det kunde vara och så kom jag fram till att poltergeist spöken
    enligt undersökningar knackar dem på fönster och om man öppnar så kommer dem in och följer med dig resten av livet. Blir typ besatta av dig. Men jag minns fan inte om jag öppnade fönstret eller balkongen. Sedan många år senare så var jag hemma med en vän när jag helt plötsligt hör att någon rotar typ i frysen och vi var helt själva hemma. Sen när jag gick ut till köket så ser jag att frysen är öppen. Och en annan gång satt jag med en vän åp rummet vid datorn och vi hade hem telefonen breve oss. Helt plötsligt började typ alltså någon trycka åp knapparna. Jag tryckte på den röda knappen men så började det igen tills jag la bort telefonen in i ett annat rum. Men NU KOMMER DET ABSOLUT HEMSKASTE. Detta har hänt mig många gånger när jag sover. Jag vet verkligen inte om det är en dröm men
    det sjuka är att det är samma sak varje gång ocvh det har hänt många gånger. Inte ofta man drömmer samma sak. Jag sover typ o sen så vaknar jag, jag e alltså vaken i mitt huvud men jag kan inte röra mig, jag kan tänka liksom rör på armen men det är något som hindrar mig jag kan inte röra en fena och när jag försöker
    skrika så får jag inte fram något ljud. Detta har höllt på i c.a 4-5 år. Och det värsta av allt är att det är som värst när jag är i förhållanden, det händer oftare än annars, och det började när jag var 8. Ni som har sett paranormal activity fattar vad jag menar.. Jag vet inte riktigt vad jag ska tro men jag vill samtidigt inte skita i det. Men jag vet inte ifall jag skulle våga ta reda på sanningen. Hur hanterar man det?

    Reply
  133. johanna augusti 16, 2010 at 8:28 e m

    Vilka häftiga berättelser alla har varit med om. Men väldigt läskiga, skulle aldrig vilja va med om det. Min kompis har råkat ut för en lite småläskig sak:

    Det var vinter & ganska mörkt och hon höll på att bygga en snötunnel. Hon använde en spade och händerna för att gräva. Så hon la spaden på marken & sprang iväg lite längre ifrån för att hämta mer snö. Men när hon komemr tillbaka hittar hon itne spaden. Äsh den är säkert bara under snön. Men sen hittar hon den i mitten av tuneln. Konstigt tänker hon eftersom hon va säker på att hon lagt den utanför tunnel. Men hon fortsätter och lägger nu spaden mitt framför tunnel på all snö så den omöjligt kan hamna under snön eller åka ner till mitten av tunneln. Men sen när hon komemr tillbaka är den borta. Och den är inte i tunneln, framför eller bakom tunneln heller. Så hon blir rädd & springer in. Sen nästa dag när det är ljust hittar hon spaden på hennes gets grav, men då är spaden blodig.

    Erskänn läskigt? :O

    Reply
  134. Anonym augusti 16, 2010 at 8:35 e m

    usch !

    jag har oxå varit med om en del sånt.
    min pappas familj eller hans mamma o pappa e väldigt ”andliga” av sig. Det har nu övergått till min pappa och börjat spöka där oxå. Jah och min kompis sov ensamma i våran lägenhet en gång. Vi båda visste att dt spöka men somna tillslut. mitt i natten vaknar min kompis av att det står en vit mansskugga i dörröppningen och hon flyttar fort upp och lägger sig breve mig ( låg skavfötters).
    sen en anann gång när ja sov där så vet ja inte om jag drömde eller vad det var. men det var som att det var en liten svart skugga som kom mot mitt ansikte , som om hela mitt huvud åkte in i det, sern vakna ja till av att ja sitter upp o är anfådd. väldigt läskigt.
    men det händer alltid saker i hans lägenhet.
    hos farmor och farfar en gång så satt farfar och kolla på tv på övervåningen så ser han i ögonvrån hur min farmors mamma kommer gående uppför trappan. Hon bor i finland och han blev undrande och sa till farmor. Senrae på kvällen ringer dem från finland och säger att hennes mamma dog tidigare på dagen…

    Reply
  135. josefine augusti 16, 2010 at 8:44 e m

    Jag tror absolut på sånt här. Har inte upplevt något själv, men har hört mycket av andra. Tex:
    Min pappa jobbar på ett ställe där dom får in bla möbler från folks lägenheter som har dött. Han berättade häromdagen att det var 2 kvinnor som skulle tömma någon som dött’s lägenhet, och då hade dom sett att en stol snurrade runt av sig själv, (sånna stolar som kan snurra) den bara satte fart och snurra, snurra, snurra. dom blev as rädda och ville inte gå tillbaka. Så en som dom berättade det för på min pappas jobb, han var en tuff kille med tattos och allt, han ville se om det stämde så han sa att han kunde tömma den. När han kom dit så hände det, stolen började snurra i hög fart. och han såg även skuggor i trappan. Han hade aldrig trott på sånt här innan, men nu var han säker. ”Alla andra får säga vad dom vill, men jag tror på sånt här nu” sa han.

    Även min morbror har varit med om sånt här läskigt.
    Han la och läste tidning i sin säng & dom har 2 stora hundar.
    Plötsligt kände han att någon satte sig nere vid fötterna på sängen, så sa han; Äh ner från sängen!! Men den satt kvar. Han tog bort tidningen han hade framför huvudet och såg att där satt ingen hund, ingen hund var i rummet och det var liksom en ”grop” ner i sängen.
    fy

    Reply
  136. amanda-min stil i ord&bilder augusti 16, 2010 at 8:45 e m

    Gud vad äckligt det låter, jag har själv inte varit med om ngt. Men min kompis har! Det är verkligen helt sjukt äckligt och sant men tyvärr får jag inte berätta..:(

    Reply
  137. Moa augusti 16, 2010 at 8:45 e m

    När jag var liten så bodde vi i en lägenhet och jag brukade vakna på natten, men en natt när jag vaknade så satt det en gammal gubbe i ett hörn och tittade på mig och jag kmr forfarande ihåg hur han såg ut, han hade en hatt , kavaj, byxor oxå hade han lite skägg, sen när jag och pappa började prata lite om ”gubben” när vi hade flyttat in i vårat nya hus så berättade jag hur han såg ut och då sa han att det kunde vart hans farfar / morfar kmr inte ihåg vad det var men iaf sen fick jag se ett kort på han och då var det väldigt likt.
    Och en gång på sportlovet förra året så gick mamma in och väckte mig men då somande jag om och när jag vaknade så vart det en tant i min spegel, och dom här andarna som jag har sett ser ut som människorna såg ut ”förr” i tiden och en gång när jag och mamma var i källaren och skulle plocka upp jul saker så hade jag ställt porslins tomtar i trappan och då ropade jag på pappa att han skulle akta tomtarna men han han var inte ens där så då hade jag hört jätte tydligt hur någon gick i trappan.
    Haha.. Ska berätta en till sak. När min pappas kompis skulle skjutsa hem min pappa så stog dom med bilen på våran uppfart och pratade och helt plötsligt ser min pappa och hans kompis att någon går i vårat hus och det var ju inget med det, men sen när pappa hade gått in så var ju ingen hemma. Och sen brukar man höra hur köksluckor smälls igen och sånt ;P

    Reply
  138. Amanda augusti 16, 2010 at 8:53 e m

    Läskigt..
    Jag tror på andar och spöken.
    En av mina bästisar har spöken som hälsar på. Deras hund skäller uppåt till övervåningen ibland. Och sen så öppnades kylskåpet så dom bytte kylskåp, sen så fortsatte det med att det öppnades. Sen så hörde hon hur något lät från övervåningen en nattt.

    Sen min andra bästis skulle sova en natt och då hade hon ett huvud av gips som hon gjorde i lekis (dock kallas förskola) . Hon hade vänt huvudet satt ögonen tittade mot väggen. Sen när hon vaknade till av ett ljud mitt i natten såg hon ögonen och munnen inte var mot väggen. Utan mot henne.
    Sen så bor den här bästisen granne med dig (vilket är bra!) och jag var med bästis nr 1(hon som hade första historien) en kväll då var bästisen som bodde där borta på semester. Då såg jag och bästis nr 1 att det var skuggor och att gardinerna flyttade sig..

    Detta är 110%sant och lite mer. Jag lovar!

    Reply
  139. Sanna augusti 16, 2010 at 8:54 e m

    En gång när jag sov över hos min kompis så var vi ute med hennes hundar på kvällen. Det var ganska sent så det var kolsvart ute. Vi hade en boll som vi kasta till en av hundarna som älskar att leka med bollar och om man kastar den så hämtar hon den alltid direkt. Men helt plötsligt när vi kasta den så tvärstanna hon och börja skälla rakt ut i mörkret. Vi vart ganska rädda för hon brukar aldrig göra så, så vi sprang in. Vi gick in i hennes rum och efter ett tag hör vi hur deras badrums dörr står och slår, (vi var ensamma hemma och hundarna var instängda i hallen.) Efter ett tag hör vi även steg ute i hallen. Jag har aldrig varit så rädd som jag var då!

    Reply
  140. anonym augusti 16, 2010 at 8:56 e m

    när jag var liten (ungefär 8-9) gick min morfar bort och då åkte vi till finland för att gå på hans begravning, när vi kör i bilen kollar jag upp mot himmelen och ser en man som står och har handen uppe som om han vinkade. Jag säger det till alla i bilen och dom kollar upp snabbt för att inte missa det, men när dom kollar så var molnen formade som en man (min morfar) borta.

    Och när min farbror gick bor för ungefär nio månader sen kände jag den natten han hade begravts att någon var närvarande och som om någon kramade mig, liksom la armarna om mina axlar och tryck mot mitt bröstkorg (som d känns när man kramar nån). Pappa säger att han ville bara säga hejdå en sista gång. (även i finland)

    En till sak när min morbror gick bort för ungefär tre månader sen så sov jag själv i vardagsrummet hos min andra morbror och hans fru (i finland igen). Frun sa många gånger att jag inte skulle dra i hennes blommor så dom gick sönder och den natten när min morbor hade begravts och alla låg och sov så ser jag hur någon drar i blommorna och blåser ut ljus (inga fönster var öppna eftersom det var kallt där var vi var) Min morbror tyckte alltid att jag var den busigaste av oss 3 systrar så d var säkert drf han gjorde så.

    Reply
  141. Sasha augusti 16, 2010 at 8:56 e m

    Det här är mitt livs läskigaste sak ..eller jag var inte ens född då ..
    Min mamma är ukrainare (jag är halvukrainsk) . Men när detta hände bodde hon redan i Sverige .Min gamla mormor hade cancer och därför så bad min gamla mormor min mormor att säga till min mamma att hon skulle åka till ukraina för att gamla mormor skulle säga någonting innan hon dör (men det är ju lite hemskt att be en att åka till ett annat land bara för att se någon dö ,så därför sa dem att dem skulle fira min mormor födelsedag och hon ville ha mamma där )

    Nu kommer jag till det läskiga .Min mamma kom till min gamla mormor och så gav hon ett halsband till min mamma .Och hon sa : Ge det till din dotter . Och min mamma var inte ens gravid eller hade tänkt sig att ha barn . Och så ..nu är jag här ,och det halsbandet har jag fått .

    Har hänt massa andra läskiga saker . Men jag har liksom vant mig . För det händer väldigt ofta .Nästan lite för ofta ,faktiskt .

    Min mamma kan oxå spå via drömmar ..Ja ,men som sagt . Jag är van vid att läskiga saker händer mig

    Reply
  142. sofia augusti 16, 2010 at 8:56 e m

    Jag har varit med om MASSOR.
    Bland annat i stallet. Jag hörde jämt att någon gick på höloftet och gick aldrig upp där själv. Har även kännt att någon har puttat mej när jag har varit där uppe. Lampan tänds och släcks hur som helst.
    Vi har haft ett medium där och hon sa att det var en gammal stallchef och gårdsägarens avlidne fru som sprang runt där.
    Min mamma var även med om en sak när hon var lite yngre. Hon låg i sängen med ansiktet mot väggen. Så hör hon hur någon river med naglarna mot hennes kudde. Så hon vänder sej om och då ser hon hur en kort liten tant med gammal stil. Tänk er typ Emil i Lönneberga stil. En sådan krutgumma stå och kolla ner över henne. Sen tände hon lampan och poff så var hon borta.
    Jag har var med om sjukt mycket sånthär och jag skulle ärligt talat kunna skriva en bok . SÅ många saker alltså!
    Så du är inte knäpp! 🙂

    Reply
  143. Mol'D augusti 16, 2010 at 8:57 e m

    Jag trodde inte du var den typen som trodde på sådant, men nu när jag vet att du gör det så ska jag även berätta lite om mina egna upplevelser;
    Jag har alltid trott på andar och spöken. Men det var en dag för ungefär 2 år sedan som jag verkligen började tro på det, och det var då min bästa vän berättade en historia för mig. Som hon varit med om. Eller något liknande. Då började jag även se andar och spöken, för när man inte tror på något; då ser man det inte/hör det inte! Det är samma sak med andar och spöken, när man väl tror på dom så ser man och hör dom! Och så var det mycket snack om andar och spöken just då för det spökade i en skog ungefär där jag bodde. En kille hade tagit livet av sig osv, men men, till mina upplevelser;

    Jag kunde inte sova. Jag låg och vred mig och plötsligt känns det kallare i rummet, trots att det var mitt i sommaren och det var hur varmt som helst. Och efter en stund så känns det som att någon drar ner mitt täcke. Jag ville inte heller öppna ögonen, jag ville inte se något. Men sen blev jag törstig och gick upp och skulle dricka vatten. Då ser jag lite snabbt att det ser ut som om någon står vid min dörr. Jag blir livrädd och springer därifrån. Sedan så när jag är i badrummet så hör jag ett barn gråta, och jag tror att det är min nu 4åriga lillasyster som gråter, men hon ligger stilla och sover lugnt. Min kompis har även sett en ”italienare” i min spegel. Jag tror att det är en familj, en kvinna, en man och deras barn som spökar där. Vi har nu flyttat till ett annat hus så det är över nu!

    Även hemma hos min vän så spökar det. Det läskiga var att jag såg en kvinna, en snabb blick bara, och sen får jag in en hel bild i mitt huvud, exakta beskrivningar, som om hon tar sig in i mitt huvud och jag ser henne. Sjukt läskigt!

    Reply
  144. Lovisa augusti 16, 2010 at 9:05 e m

    Jag var med min familj i en gammal stad i Tyskland, huset vi bodde i var från 1600 talet, jag hade en kuslig känsla hela kvällen, även om det var nyrenoverat och fräscht. När jag skulle sova skämtade jag och min syster om att det spökade men jag tänkte inte mer på det. Sen så vaknar jag , kanske klockan 4 på natten, och det är någon som knackar på dörren, jag svär på att ingen var utanför för det var nästan ingen som bodde på hotellet utom vi. Samt så lät det som nån var inne på toan och spolade och skramlade. Jag kollade och alla i min familj låg och sov… Jag är helt säker på att andar existerar och att dom vill säga oss något, vet bara inte vad.

    Reply
  145. Rebecca augusti 16, 2010 at 9:07 e m

    Hejhej! Jag har varit med om lite läskiga saker..

    I sommras (2009), så hade jag & min familj hyrt en stuga där det även fanns en studsmatta, och där hoppade jag och min brorsa typ hela tiden, kommer även ihåg att den var rätt gammal så den ”knakade”. Iaf sen den tredje dagen vi var där vaknade jag av att det hördes som om någon hoppa på studsmattan, sen gick jag och kolla genom fönstret i vardagsrummet där, och jag har ALDRIG ALDRIG blivit så rädd som jag blev då, kanske låter otrovärdigt men det stod en flicka och hoppa på studsmattan. Så jävla nasty, börja skrika och sa åt min pappa att ta bort henne haha, och när vi kolla så var hon borta, dock så såg det fortf ut som att någon hoppade på studsmattan, alltså att mattan hoppa upp och ner.. Usch de va så jävla äckligt..

    Sen hemma hos min pappa så var jag och en kompis där, vi hade tänkt att köra anden i glaset men precis när vi skulle börja spela blev båda asskrajja och kasta ut både glaset och pappret från fönstret, och tänkte inte mer på det. Sen börja min lampa blinka helt random, vilket den inte gjort förut, så tänkte vi på anden i glaset, så blev jag skiträdd och skrek GÅ HÄRIFRÅN!! så slutade det.. Och då blev även min kompis rädd och sa ” om det är en ande här blinka två gånger ”, och ja inte så svårt att gissa vad som hände.. Usch så äckligt! Sen har det även hänt hemma hos min mamma en sak förut, jätteäckligt var det, mammas dörr var öppen och jag satt i vardagsrummet, så hör jag att någon går mot köket, men kollade inte dit, men samtidigt hör jag min mamma snarka inne i rummet, och jag hörde att det var någon som höll på med disken os.v.. Usch fy och blä!

    HAHA lång text 😀

    Reply
  146. mikaela augusti 16, 2010 at 9:12 e m

    jag tror på andar, jag har inte varigt med om något sådär jätte värst, men min tv har slagits på när jag bara själv vatt hemma, och jag brukar känna en hand som rör mig innan jag somnar nästan varje kväll, lite sådär småläskigt<3

    Reply
  147. Louise augusti 16, 2010 at 9:13 e m

    Jag tror verkligen på sånt här eftersom jag har vart med om flera saker.
    Innan skolan slutade i våras så åkte min klass till ett ställe som heter Skillingmark som ligger i Värmland, det är Sveriges mest hemsökta hus. Det var bland det värsta jag har varit med om. Skriver om det MINST läskiga…

    Detta låter så oerhört löjligt & jag trodde aldrig att det skulle funka, men i huset finns ett ”trollbord”. Ett bord som man gnider på med handen och så småning om så kan du fråga bordet ”ja/nej” frågor & det svarar genom att knacka med ett av sina 3 ben. Det var jag & 5 andra från klassen i rummet, jag stod & gned med handen på bordet & sa ”Visa ditt Ja-ben” bordet knackade med ett ben i bordet och alla blev så jävla häpna, ingen hade föväntat sig nån rörelse överhuvud taget, vi fortsatte och sa ”Visa ditt nej-ben” bordet knackade med att annat ben och vi blev lika häpna igen. Det 3:e benet är ett sk. räkneben.
    Vi forstatte med en enkel fråga vi visste svaret på ”Är det torsdag idag?” bordet knackade en gång med sitt ”nej-ben” Alla blev knäpp tysta & kollade lika fövånat på varandra, det var onsdag. Sen frågade vi något vi inte visste, om vädret på examen skulle bli fint, bordet knackade försiktigt med sitt Ja-ben, alla log, sen slog bordet jättehårt med sitt nej-ben men vi hoppades på att vädret skulle bli fint iallafall. Efter flera frågor började vi fråga lite mer personliga frågor om familj osv, ALLT stämmde. Jag frågade ”Hur många syskon har jag?” bordet knackade 4 ggr med sitt räkneben, det stämmde. Efter ett tag så tog kraften slut i mig, blev så jävla sliten, orkade nästan inte stå upp men vi frågade en sista fråga som man omöjligtvis kan veta: ”Om hur många månader kommer Lovisa få kille?” bordet knackade 2 gånger med sitt räkneben.

    Den spöregnade på examen, och lovisa är inte singel längre, hon fick faktiskt kille ganska exakt 2 månader efter vi var i Skillingmark.
    Ganska läskit nu i efterhand, men kan ju lixom få reda på hela sitt liv om man så vill.
    När jag kom hem så googlade jag på ”Trollbord” & fick reda på att när man gnider bordet så ”åker” det in en ande i bordet och tar energin från den som gnider, man får inte släppa handen eftersom då får inte anden energi för att vara kvar, det var därför jag blev så trött.
    (DETTA LÅTER JÄVLIGT LÖJLIGT, KAN INTE RIKTGT TRO SJÄLV ATT JAG HAR SETT DET, SÅ OVERKLIGT. ETT BORD SOM RÖR SIG LIXOM?)
    I huset hände en MASSA andra övernaturliga saker men det orkar jag inte skriva om, men jag rekommenderar den som vill uppleva RIKTIGA spökerier bör besöka det huset, det är verkligen värt det. Men jag kommer aldrig åka dit igen, räcker med det jag har varit med om…

    Reply
  148. Linnéa augusti 16, 2010 at 9:19 e m

    Usch, det är så hemskt, det spökade i skolans omklädningsrum när man bytte om, skitläskigt, det släcktes och tändes minst 2 ggr varje gång man bytte om(det var snickare som var där och bytte lampor osv, men det fortsatte ändå), och dörren slog ibland igen med en hård smäll(och då menar jag HÅRD) om den stod öppen, även fast det inte var några fönster öppna eller någonting.

    När jag sov över hos en kompis en gång (det spökar hos henne) så sov jag på en madrass på golvet i hennes rum. När jag lade mig för att sova så lade jag mitt metall diadem på golvet bredvid och mitt i natten vaknade jag av att något metalliskt slog i golvet, så jag öppnade ögonen och precis bredvid mig lyftes mitt diadem upp och släpptes i golvet, säkert 20 cm, mitt hjärta slutade seriöst slå för typ två sekunder och jag blev helt torr i munnen, sedan så tog jag tag i diademet och slängde iväg det till andra sidan rummet, då lyftes det upp och kom tillbaka bredvid mig igen, DÅ skrek jag, jag skrek lungorna ur mig.

    Reply
  149. narmin augusti 16, 2010 at 9:31 e m

    nja, det hände nåt imorse men inte sådär jätteläskigt .. menmen hade precis vaknat och jag brukar alltid ha ett glas vatten brevid mig ( har ett sängbord brevid min säng ) så på morgonen var glaset där och inte alls nära kanten så det kunde ramla. menmen jag gick ner och kolla på tv plötsligt hör jag ett glas gå sönder och det lät från övervåningen och INGEN var där uppe så då såg jag att glaset hade ramlat och det var vatten och glasbitar överallt på golvet. jag vet inte hur det hände 😮

    Reply
  150. angeliqa. augusti 16, 2010 at 9:39 e m

    Du är verkligen inte ensam..
    Det har hänt en heeel del läskiga saker i min lägenhet,
    men jag blir aldrig rädd, eller det kan ju vara obehagligt, men
    inte läskigt, för jag är så pass van..

    En av dom läskigaste sakerna som jag minns, ( jag minns ju verkligen inte allt )
    det är nog :

    jag, min mamma & min bror satt i vardagsrummet & kollade på tv.
    vi hade bara en fågel, som då satt i bur.
    och vår diskmaskin var isönder, så vi diskade allt förhand, & satte det på diskbänken för att torka sen. – som alltid.
    sen tror det var någon dag senare,
    så hör vi en j-vla smäll så när vi kommer ut i köket, så la exakt alla plastsaker av det vi hade diskat på golvet, men allt glas & porslin stod kvar på diskbänken..

    sen en annan sak :
    vi hade en ganska bred tv förr,
    & uppe på den hade vi 3 st glasljuslycktor eller vad man ska säga..
    och så när vi la & kollade på tv, så trillade en av dom ner,
    men gick inte isönder, så jag satte upp den igen,
    sen gick det väl 10 min, så trillade den igen,
    & just då hade vi vårt airhockey uppe,
    så jag satte den ungefär i mitten av det.
    sen gick vi ut i köket, & så hör vi en smäll, så jag går in och kollar.
    & då la den glaslycktan på golvet, men den var fortfarande hel.

    det är bara 2 av dom 10000000 saker som har hänt här hemma..
    & jag tror på det till 100 %,
    jag tror på medium ( om du vet vad det är. )
    jag tror på allt sånt!

    kram

    Reply
  151. izabelle augusti 16, 2010 at 9:41 e m

    det har hänt mig skit mkt ”spökligt” i vårt förra hus är jag heöt säker på att det spökade.
    leksaker (har två lillebrödrar) har satts igång av sig själv och sånt, börjat låta och spela musik.
    sen kunde man höra hur nån gick i trappan osv.
    och en gång på midsommar , så stoppadeh helt plötsligt musiken där inne, och alla var där ute, så går jag och min pappa in och kollar så var musiken på paus, så vi tryckte på play och då gick den igång som vanligt igen 😮
    sjukt läskigt sånt där…
    min mamma och pappa är skilda nu ,
    och min pappa har en ny tjej och när hon var typ 15 så sov hon hos en kompis,
    där var massa andra kompisar också,
    så berättade hennes kompis att för länge sen så bodde där en annan familj, en mamma en pappa och deras två döttrar,
    så var det julafton så skulle pappan klä ut sig till tomte, så han sa att han skulle köpa tidnigen eller nåt,
    så skulle han överraska barnen genom att hoppa ner igenom skorsstenen,
    men han kom aldrig, och mamman och barnen började bli oroliga.
    några dagar senare började det lukta ruttet från skorsstenen så de ringde en sån sotare, och där uppe hittade han pappan, han hade fastnat där och brutit nacken och dött.

    Så sa min pappas tjejs kompis att man fortfarande kunde höra pappan kalla hans döttrars namn, men såklart trodde ingen på det.
    men sen på natten så hörde de röster från skorsstenen som kallade döttrarnas namn,
    skit läskigt! Hennes mamma har även kunnat se spöken och sånt,
    coolt men ändå jävligt läskigt!!

    Kolla min blogg ! http://iizzastyyle.blogg.se/ =)
    följ och komentera, då blir jag happyface 😉

    kram!

    Reply
  152. angeliqa. augusti 16, 2010 at 9:45 e m

    Du kan kolla min blogg senare för mer historier !

    sen om folk tror det eller inte, det är deras eget val 🙂

    Reply
  153. LinneaHilje augusti 16, 2010 at 9:47 e m

    usch, jag vet hur det känns.
    En kväll för ungefär två år sedan var jag med om något liknande. Jag skulle precis somna och du vet känslan när man känner att någon tittar på en, så kändes det, så jag tittade upp och ser en svart siluett som står vid sängkanten. Jag blev helt livrädd och vågade inte röra mig eller skrika. Efter ca 10 sekunder löser siluetten upp sig och försvinner, förns då börjar jag skrika. Usch, det var verkligen fruktansvärt!

    Reply
  154. Emelie augusti 16, 2010 at 9:48 e m

    Klart den finns spöken/andar! Tror jag absolut att det gör. Min kompis syster bor i en lägenhet. När den byggdes och så har jag ingen aning om men den är absolut inte ny. Hon har två döttrar, 10 och 4 år gammal. Dom har även en sköldpadda, och en dag när min kompis och hennes syster stog i badrummet där för att göra rent sköldpaddans akvarium så hörde dom en liten flicka gråta. Dom hörde båda två det men sa ingenting. Sen hörde dom det igen. Då frågade min kompis vad det var för något. Då berättade hennes syster att man alltid hör en liten flicka uppifrån som antingen pratar, gråter eller skrattar. Dom blev lite rädda och sen skruvade dom igen ventilations grejen.

    Och det är så att systerns rum är i köket, eller alltså ett rum precis brevid men utan dörr. Och köket är väldigt litet, har själv vart där flera gånger. Och morgonen efter att dom skruvat igen ventilationen, när hon vaknat och går ut i köket, då ligger hennes vägg klocka (som är supertung och stor) på golvet. Ramen ligger precis utanför hennes rum och själva klockan precis nedanför där den hängde. Hade den bara ramlat ner så hade hon ABSOLUT vaknat, tro mig!

    Men det läskigaste enligt mig, är när hennes 4 åriga dotter kan stå i ett hörn och SKRIKA rakt ut ”RÖR MIG INTE LÅT MIG VA!!”. Och då är ingen där. Flera gånger har hon pratat rakt ut i luften. Dom satt och åt mat, och dom pratar lite, sen vänder sig hon helt plötsligt åt sidan och säger ”tyst nu!”.

    Ni kanske har hört att barn (upp till nio år?) är mer mottagliga för spöken än vad en vuxen människa är, då de flesta hittar på anledningar till allt. Va tror ni barns låtsaskompisar kommer ifrån? 😉

    Reply
  155. Emelie augusti 16, 2010 at 9:49 e m

    och dessutom så bor min kompis syster längst upp i lägenheten, finns ingenting ovanför så vem är det som gråter/skriker och pratar?

    Reply
  156. mackan augusti 16, 2010 at 9:52 e m

    Tror själv inte på andar trots jag har haft lite läskiga upplevelser då o då- när jag varit halvvaken på natten så klart. Grejen är att jag litar inte på mina egna sinnesintryck, jag tror våra hjärnor är för opålitliga. Vissa hallucinerar när de tagit droger, andra vid hög feber, eller bara av trötthet, eller andra kan va helt pigga och ändå se saker. Och det är så lätt att fantisera om små saker, att man hör ljud och personer. Sen minne tkan också flippa ut, så vi inbillar oss i efterhand saker som inte hänt, eller blandar ihop det med drömmar. Vill inte förringa allas upplevelser här, bara en åsikt så det kan finnas andar men tills det är bekräftat av vetenskapliga metoder och inte bara av upplevelser så tänker jag fortsätta leva i ovisshet.

    Reply
  157. Cecilia Sennerfors augusti 16, 2010 at 9:59 e m

    I vårat gamla hus spökade det SJUKT mycket!
    Speciellt i mitt rum. Jag var kanske 10 – 11 år och det var bara jag och pappa och min hund hemma, jag och min hund var på övervåningen och jag ska stänag av datorn för ska gå och lägga mig och plötsligt så stelnar min hund till och slänger sig ner för trappan och jag bah ”What?? cp hund xD” och böjer mig fram för att stänga av datorn och då hör jag fotsteg bakom mig så jag vänder mig om för att kolla vem det är och då är det en gubbe som böjer sig fram som över mig och bara stirrar, kommer ihåg att han hade en käpp som han lutade sig på och att han hade en morgonrock, men jag blir skit rädd och skriker och då försvinner han och jag kutar ner för trappan och till pappa och börjar berätta vad som händ, självklart tror han inte på mig men nu efteråt så berättade han att han också hade uppleft saker i huset och att när han var själv hemma och väntade på mig hörde han fotsteg i trappan och som gick til mitt rum så han ropade ”Hej!” men fick inget svar så då ropade han ”Hallå Cissi??” men fortfarande inge svar så då gick han upp men ingen var i mitt rum så han letar igenom hela övervåningen men ingen är dära. Det tyckte han var rätt läskigt och han har hört nån stå och andas jätte högt inne i badrummet men ingen är dära.

    Och en till läskig grej som hänt är att en natt så drömde jag att det var en orm under min kudde och jag vaknar helt kallsvettig och känner under kudden för att vara säker på att det var en dröm men ingen orm dära, men då känner jag att nån sitter på sängkanten och håller sin han på min rygg och som strycker handen på ryggen och man kände att nån satt dära för ni vet när det som ”sitter fast” när nån sätter sig på sängkanten och täcket drar åt sig? Ja så kändes det och jag bara stirrar på den hära ”personen” som sitter dära och väntar på att den ska säga nånting men den säger inget så jag fortsätter stirra och fumlar efter lysknappen och när jag tänder så är ”personen” borta och man känner att nån precis lyft på sig från sängen för den åkte som upp sängen.
    Men det var som om den hära ”personen” ville lugna ner mig eller nånting men blev ändå skit rädd, haha 🙂

    Skit läskigt och det har hänt massor med saker men dom sakerna var läskigaste för man kände ju dom och min hund vägrade gå in på mitt rum när vi bodde i huset han stog bara och stirrade in i mitt och när man sa ”Men kom då??” så gick han ett steg in i mitt rum och sen backade jätte fort ut från mitt rum som om nån gick mot han och visade att han inte fick vara i mitt rum när det bara var jag dära.
    Och då han gått in i mitt rum så har det varit för han stormat upp från nedervåningen och nästan hoppat upp i min famn för att han varit så rädd och min hund är ingen liten hund utan en fågelhund på ca 50 – 55 kg.

    Reply
  158. Lina augusti 16, 2010 at 10:01 e m

    ja tror också på andar elr spöken elr hur man nu känner för att uttrycka sig.
    ja har varit me om ngra saker men en sak som hände me min mamma som vi inte har ngn förklaring på.

    vi hade hyrt ett hus på öland (vi va på semester dårå) och huset va byggt runt 1800- talet elr ngt sånt. jag och min sysyter delade på ett rum och mamma och pappa sov på en säng i ett annat rum.
    sen på kvällen när alla sov, mamma låg ytterst med ansiktet mot pappa , som låg mot väggen. och då vaknade hon av att det var ngn som knackade med ett finger på hennes axel tre ggr. hon vart jätterädd och vågde verkligen inte kolla..

    de behöver ju inte betyda att det var nbgn ande men jag tror de va de för alla sov lixom..
    aja, kram på er 🙂 <3

    Reply
  159. STACIE augusti 16, 2010 at 10:02 e m

    Hej Paulina. 🙂

    Grattis till den gåvan som du har fötts med. Du är nämligen en ”känslig” person som har sjätte sinnet. Sådana människor brukar man oftast kallar för medier. Medier är vanliga människor som redan i unga ålder kan på ett eller annat vis ha någon sorts kontakt med andra sidan, så kallade andar.

    Det du har sett kallas för ”övergångare” alltså, någonting som du ser hastigt, men är ändå hundra procent säker på att du såg och upplevde de. Sådana upplevelser kan upplevas när man har den lilla gåvan, och kanske befinner sig i ett områden där aktiviteter finns. Eller om någon närstående har dött och inte sagt förväll till någon man håller kär.

    Hur som helst, de du upplever är absolut inget farligt. Den här anden ville bara dig gott. Så du behöver inte oroa dig i framtiden i fall du skulle besöka huset igen. (:

    (btw, min moster jobbar med ”andevärlden” och har lär mig mycket. Eftersom jag själv redan vid en ung ålder har sett andar, upplevt olika energi, har drömt och tagit i kontakt med de. (: Du behöver inte vara rädd för andar, oftast vill de inget illa.

    Reply
  160. - augusti 16, 2010 at 10:27 e m

    Detta har hänt flera gånger…
    när jag är ensam hemma brukar jag höra , att någon kommer in genom ytterdörren och att dörren verkligen smälls igen. sen hör man att stegen går till köket och dör öppnas och stängs lådor , och skafferidörrar , sen så hör man hur någon går upp för trappan , han/hon försöker gå försiktigt så det inte hörs men ändå knarrar trappan till , så känns det verkligen som om någon stirrar på mig från sidan. sedan ställer det sig bakom mig och stirrar i nacken , alltså det verkligen känns att någon kollar. så jag brukar samla mod och vända mig om hastigt och se om det inte är en människa, men det finns inget där. och precis när jag gjort så smälls ytterdörren igen ..
    en gång så var ytterdörren upplåst , och altandörren stängd. så tyckte jag att jag hörde steg så jag gick för att kolla , med massa farliga grejer i handen , haha! när jag då kom ner så såg jag att ytterdörren var låst , och altandörren vidöppen! jag fick panik , ringde mamma , pappa , syrran , mormor , kusinerna och frågade om dom hade varit hemma och gjort något ? men ingen hade de.
    men det värsta är att , detta händer bara när jag är ensam hemma själv. mamma och pappa tror att jag är galen! men detta är verkligen sant, det har hänt.. min kusin och kompis var till och med hemma hos mig en gång . det är sjukt läskigt !!
    nu händer det inte lika ofta som förut , höst/vårterminen 09-10 , men det händer då och då!

    vet inte vad jag ska göra , blir sjukt rädd men ingen tror på mig. har du några tips ?

    Reply
  161. Sara augusti 16, 2010 at 10:37 e m

    För några år sedan bodde vi i ett hus, gammalt, men ändå inte. Jag hade mitt rum på nedervåningen, och resten sovde på övervåningen. Varje natt mellan klockan 1 & 2 var det någon som gick på övervåningen, fram och tillbaka i kanske 30 min. Från början trodde jag det var de på övervåningen som gick på toaletten eller något, men så var det inte. Tillslut blev jag van och väntade in tiden och hörde hur det gicks däruppe.. Mina kompisar som sovde över blev livrädda. :b

    En annan gång är när jag kommer hem ifrån skolan, var själv hemma. Gick upp på övervåningen för att hämta en grej, men kommer inte så långt, när jag hade kommit upp till sista trappsteg hör jag hur det kraffsas från vindsdörren ( är brevid trappen) och det kraffsas riktigt hårt. Jag blev livrädd och gick sakta ner först. Kom 3-4 trappsteg ner och det hördes igen. Jag sprang ner, tog på min skorna och sprang hem till pappa. (bor nästan grannar) men rädd, ja det var jag. Och som föräldrar alltid säger, Äh, det var nog inget, du bara inbillar dig, eller så var det en råtta.. Ja visst, eller inte!

    Reply
  162. Jossan augusti 16, 2010 at 10:46 e m

    fina mjukis kläder 😉

    Reply
  163. Siri augusti 16, 2010 at 10:48 e m

    Jag skulle sova ensam i min farmors gäststuga som är 96 år gammal.
    Mitt i natten så väcks jag av att det är någon som går utanför i hallen. Jag tänder direkt lampan och går ut för att se vad det är. Ingenting där :s
    När jag kommer in i rummet igen så är lampan som jag tände innan jag gick ut släckt.

    Sedan en anan gång när jag sov över hos min kompis så sattes tv:n i hennes rum på sig av sig själv. Okej, de kan ju ha haft sig en naturlig förklaring. Dock så sattes även hennes sterio på sig av sig sj 10 minuter senare !
    Och min kompis sa att hon hade tyckt sig se en gestalt i spegeln vid radion då den hde startas !
    Puuuh :s

    Reply
  164. frida karlsson augusti 16, 2010 at 10:48 e m

    en gång när jag & pappa var ensama hemma satt vi i vardagsrummet och kollade på film, och från vardagsrummet ser man in i mitt rum. helt plötsligt tänds lampan inne på mitt rum, både jag & pappa reagerade, så gick jag in och skulle kolla vad det var, grejen var den att det hade ju kunnat vara något fel på lampan, men då skulle ju inte själva knappen åka in, och ja jag har tänkt på att jag kanske satt den i ”mellan läget” eller vad man säger, men grejen är den att jag har en sån lampa som är rund och man kan vrida (dimmer).. lite läskigt.

    Reply
  165. kajsa augusti 16, 2010 at 10:52 e m

    ska försöka sova, får se hur det kommer gå..

    Reply
  166. Elin augusti 16, 2010 at 10:57 e m

    fyfan va otäckt.

    Reply
  167. angie augusti 16, 2010 at 11:04 e m

    AA! Faktiskt så har jag varit med om sånt i mitt hus. Inte bara en gång, flera gånger. Men jag är inte rädd längre för att det har hänt så mycket..

    Min pappa satt nere i vår gillerstuga en gång. Han bara låg på soffan och vilade med öppen brasa. Jag skulle ner för att se vad han hade för sig.. och jag ville bara skrämma honom lite sådär så jag smög ner.. och så hörde jag att han pratade med någon men det fanns ingen där, han kollade bara rakt på väggen. Och när jag gick in snabbt och frågade pappa med vem han pratade så såg jag ett ljus bara försvinna skit snabbt ut ur rummet. Pappa blev hysterisk och sa att det var min mammas farmor. Hon älskade oss jätte mycket!! Hon betydde allt för oss… hela min familj har pratat med henne i drömmen också… Och så ha jag faktiskt själv sett henne.

    Och så har det hänt en massa annat som skrämt vettet ur mig och mina småsyskon men det är en annan historia.. Men jag ska bara säga att det som hände dig, det kan vara helt sant. Det är inte konstigt att tro på sånt.. jag vet själv att det finns sånt. Det är jag säker på.

    Kram till dig… Angie :*

    Reply
  168. Emma augusti 16, 2010 at 11:07 e m

    Det här brukar hända flera gånger för mig. Men en gång så satt jag framför datan i mitt rum och så helt plötsligt ser jag ett ljus i nacken och sen hör jag någon som skrattar, så vänder jag mig om så är tv:n på!(tv:n är bakom mig när jag sitter vid datan) och så kollar jag om jag kanske kommit åt fjärrkontrollen, men den ligger på sängen helt orörd!!! Jag sket på mig! Det brukar även hända när jag ska gå och lägga mig, så ligger fjärrkontollen i en låda mitt nattduksbord, men ändå så sätts tv:n på! Ibland orkar jag inte skrämma upp mig utan somnar bara om, men det är ändå helt galet att sånt kan hända!

    Reply
  169. angie augusti 16, 2010 at 11:09 e m

    Juste… måste berätta en till sak! Hehe…

    Trappan ner är precis bredvid mitt rum. En hel vägg i mitt rum är glas så när man tittar ut så kan man se trappan.. en gång på kvällen så vaknade jag av att jag hörde någon gå upp för trappan och då trodde jag att det var pappa för han brukar alltid gå upp för att säga godnatt. Så jag lotsades att sova. Men… det konstiga var att han aldrig kom upp. Trappstegen bara fortsatte och fortsatte… There was no ending. Tyckte att det var konstigt och jag började bli rädd så jag satte mig upp och kollade ut genom glaset och så hörde jag nått springa ner skiit fort!! Sen så blev jag skit rädd som in i helvete!! Hoppade under täcker, darrade som venne vad! Och så sov jag under täcker hela kvällen och vaknade upp helt svettig… det där var en helvetes natt ska du veta ;o

    Reply
  170. angelica augusti 16, 2010 at 11:14 e m

    jaa det gör jag och har varit med om en hel del så blir för mycket att skriva här!

    Reply
  171. sofia augusti 16, 2010 at 11:20 e m

    gud ja, här har det hänt ganska mycket, för mycket att skriva upp allt. jag tror på sånt. allt kan väl inte bara ta slut en dag, eller? vissa saker kan man helt enkelt inte förklara.

    http://www.sofiaalfredssons.blogg.se

    Reply
  172. S A N N A J Ö N S S O N augusti 16, 2010 at 11:32 e m

    jag tror på sånt där, helt klart!

    Jag har vaknat ett x antal gånger av att jag känner hur någon står och kollar på mig, och så har jag sett skuggor i mitt rum.För någon vecka sedan så vaknade jag av att jag känner hur någon tog tag i mina smalben och tröck ner dom jättemycket ner mot sängen. Sedan ser jag märken på täcket så där nertryckt, och jag bara kände hur kallsvettig jag började bli. Sedan kunde jag följa med blicken från ena sidan av sängen till andra sidan av min säng.. hörde liksom inga fotsteg utan ’den’ hasade med fötterna.

    Tillslut var den framme vid min högra sida och känner bara hur den glor på mig.. verkligen iaktagen kände jag mig. Kände hur paniken bara steg, och det kändes som att det vart varmare i rummet med. Tillslut kände jag mig som ett psyk som började skrika och så berättar jag för mamma, och en timme före det där hände så hade mamma sett en skugga i sitt rum åka bort mot hallen. Och i hallen, händer det massa saker också.

    Sedan brukar jag känna hur någon tar mig på kinden, och handen.. usch.. det är så obehagligt! men vi tror det kan vara mormor och morfar.
    Men det konstiga är att skuggan jag ser är en slags man, man hatt.. så som alla såg ut i förr. Inte alls lik morfar..

    Reply
  173. Mathilda augusti 16, 2010 at 11:35 e m

    Hej 🙂
    Gud vad läskigt det du var med om !

    Jag har också vart med om en läskig grej,min familj har en stuga ute vid
    ängsö och där finns ett gammalt slott som alla säger att det spökat i och man
    har hört de ena och de andra ,men jag trodde inte riktigt på det där ,trodde
    mest att det var saker man sa för att skräma upp varandra med, men sen hände
    grej som fick mig att ändra uppfattning ,vi skulle renovera i stugan och byta tapeter
    eftersom det inte hade blivit gjort på många ,många år, allt går bra tills saker börjar försvinna och el lägger av då och då ,till slut har får vi upp tapeterna och listerna och känner oss nöjd och går och lägger oss ,när vi vaknar på morgonen är alla tapeter och lister ner rivna och ligger på golvet!! Det kanske spökar på ängsö trots allt !:S

    Reply
  174. Sandra O augusti 16, 2010 at 11:36 e m

    Jag tror också på sånt här.. :/ Fett läskigt.. Jag har ju en Walk in closet, och där inne står min gitarr. Det har blivit en vana att alltid gå in gär och tända lampan titta runt mig och sen släcka o gå ut. En gång gjorde jag så klart samma sak, men efter ett tag när jag gått ut därifrån och in på mitt rum så börjar de klinka på gitarren . Och de kan inte ha vart vindpusten eftersom jag stängde dörren typ 20 sekunder tidigare :S Lääskigt

    Reply
  175. Åsa augusti 16, 2010 at 11:38 e m

    Vad läskigt det låter! Något sånt har jag nog inte varit med om på det sättet. Men min mormor gick bort förra våren. I Januari. Efteråt var jag självklart jätteledsen, så var det en kväll jag kände att jag behövde henne som mest, så tänkte jag för mig själv ”Ge mig ett tecken så jag vet att du är här när jag behöver dig” så somnade jag till, sedan när jag vaknar sitter min nalle på min byrå tvärs över rummet och kollar på mig. Den nallen fick jag utav min mormor när jag döptes. Jag frågade min pappa om han satt den där, men nej det hade han inte. Innan jag somnade till låg den bredvid mig i sängen.

    En annan gång var när jag och min bästa vän hälsade på min mormors grav, det var snö och jättekallt. Så tänkte jag ”mormor, vill du göra oss varma?” Låter skumt, jag vet. Men direkt efter, blev vi varma och frös inte längre. Det var sjukt. Men jag tror på andar, goda andar.

    Kram!

    Reply
  176. emma. augusti 16, 2010 at 11:38 e m

    en kväll när jag skulle lägga mig såg jag en man , eller ja en svart skugga om man kan säga så.. trodde jag inbillade mig, men blev sjuk skraj. någon dag senare åkte jag och en vän på en sians (medium som tar kontakt med andar, spöken) med min mamma. Min släktings fru var även där och åkte med oss hem från siansen. Då berättade min mamma att hon känner en närvaro i vårt hus, och att hon tror att det är en man. Min släktings fru sa att det var sant. men att han inte ville något illa. då förstod jag ju att det var sant. många i min släkt har förmågan att se eller känna av andar osv. läskigt, men något finns nog.

    Reply
  177. jossu augusti 16, 2010 at 11:39 e m

    till en början vill jag bara säga hur intressant det är att läsa hur du och även dom som kommenterat detta inlägg med deras erfarenheter. jag tror starkt på sånt här och samtidigt som jag fascineras av det så blir jag otroligt skrämd av det.

    hur som helst, har varit med om lite småsaker så sätt, minns inte allting. men en sak jag minns tydligt som jag inte riktigt kan förklara är som hände i de hus vi bodde i innan vi flyttade för ca 5 år sen, det var mitt på dagen, för flera år sen. minns inte hur gammal jag var men hur som helst så satt jag vid datorn och grejade, så ropade min pappa på mig att det var telefon till mig, så ska jag gå ut ur rummet, och bredvid dörren står en säng så precis när jag öppnar dörren så känner jag ett STARKT grepp runt foten, vid hälen/hälsenan, och pga de hårda greppet så reagerar jag så häftigt att jag stannar upp och kollar naturligtvis ner då min impulsiva tanke blir att det är min syster som drev med mig till något, så jag lägger mig ner på golvet och kollar under sängen men där var ingenting. kan bara säga att den obehagliga känslan det skapade har jag svårt att släppa..

    Reply
  178. J augusti 16, 2010 at 11:49 e m

    jag har i hela min uppväxt kunnat kommunicera och se andar! (är 19 nu) min farbror dog när jag var 1 år och han har alltid varit min skyddsängel. han har räddat mig från döden flera gånger om. (ex klättrade jag på en stor tv som ramlade över mig, eller skulle, då min bror ser mig flyga åt sidan). jag har varit med om att en gubbe har tryckt ner mig i min säng, hållt fast mig så jag inte har kunnat röra mig. och jag vågade aldrig gå i vår hall, för denna man hade nog tagit livet av sig där! etc 😀

    Reply
  179. annie augusti 16, 2010 at 11:58 e m

    oj vad konstigt!
    ja när jag sov över hos en kompis som bor i ett gammalt hus så hörde vi typ musik utifrån runt klockan ett, men när vi kollade ut var det inget där, och hon bor typ ute på landet och hennes grannar bor minst 60 meter ifrån! sen tystnade musiken och vi hörde steg i trappan! hennes föräldrar och lillebror sov, sen hörde vi inget mer! jätteläskigt!

    Reply
  180. madde augusti 17, 2010 at 12:04 f m

    jag tror asmycket på andar och sånt! men han själv faktiskt aldrig varit med omdet. Men min vän har varit med om några sjuka grejer!

    Reply
  181. saaaaa augusti 17, 2010 at 12:13 f m

    uusch! jag vet inte vad jag ska tro, min farmor dog för 6 år sen, och då fick min syster ett gosdjur av farmor innan hon dog, sen för ett år sen, så sov jag i min systers rum, och jag hade alltid tyckt att det där gosdjuret såg läskigt ut, men jag lät det ligga kvar i syrrans säng, sen på morgonen när jag vaknade var inte gosdjuret kvar utan låg i min säng som ligger längre bort på övervåningen! varken mamma eller pappa hade gjort något, och min syster var inte ens hemma. Samma kväll hade mamma känt någon som rörde henne i badrummet och vår hund hade betett sig konstigt, men hon sa inget till pappa, bara till mig, sen på kvällen sa pappa att han tyckte han känt någon slå till honom på benet i badrummet. utan att han pratat med mamma!! as läskigt:S
    / S

    Reply
  182. rebecca augusti 17, 2010 at 12:16 f m

    – Något jag själv har varit med om var när jag var liten och jag o min kusin va inne på hans rum och lekte med bilar på hans bilmatta så tittar vi upp och ser en mörkhårig man med jeans, jeansjacka och mustach som tittar på oss och säger ”vad gör ni här” sen springer vi ner till min moster och berättar det.
    Sen tog hon dit ett medium som bekräftar att det är en ande där, hon beskrev hon exakt likadant som vi såg honom.

    – I förra huset jag bodde i så delade jag o min syster rum. Då va vi små och mamma hade precis tagit bort det räcket på sängen som gör att man inte ska trilla ur sängen. Så på natten hör mamma o pappa en dunst inne i vårt sovrum så dom gick in för att kolla om det va vi som hade trillat ur sängen (för det lät tydligen precis som det enligt dom) men ingenting hade hänt, jag o min syster låg kvar i sängen och sov.

    – Sen har mina föräldrar även hört som en boll som stuttsar inne i vårt gamla rum.

    – Min kompis sov ofta hos mig när vi va mindre och då när jag hade somnat (jag somnade oftast före henne) så ser hon en dam stå i dörröppningen och titta på henne.

    – Min mamma tog dit ett medium som sa att det var en liten flicka och en dam som var i huset. O damen beskrevs likadant som min kompis beskrivit henne.
    Sjukt läskigt…

    Reply
  183. alice augusti 17, 2010 at 12:26 f m

    jag har läst nästan alla komentarer .. och alla handlar om
    anden i glaset,gamalt hus,döda släktingar,ensam hemma,mitt i natten osv .
    varför är det alltid så ?

    när jag gick 6an . i en liten skola byggd 1955 . (där en rektor hängde sig för länge sen . jag trodde alltid att det bara va en liten story typ . men dom äldsta lärarna på skolan protesterar inte ens när man frågar)
    iaf . hela 6an skulle sova över på skolan , på natten vaknade jag och en killkompis exakt samtidigt av något ljud . det var som att tappa en perm med papper i typ .
    så tänkte vi att den kanske ramlat ner från nån gamal hylla elr så .
    så vi somnade om . fortfarande rädda . och killkompisen gick och låste dörren till klassrummet vi sov i .
    sen när vi vakna dagen efter låg massa papper och permar och gamla böcker mitt på golvet i klassrummet .
    vår lärare började rota bland böckerna och sa att hon letat efter just dom böckerna dagen innan .
    vi visste inte riktigt vad vi skulle tro . jag kommer inte ihåg så mycket hur jag kände då ..

    Reply
  184. cornelia matsson augusti 17, 2010 at 12:28 f m

    Hej Paow!
    Jag har vart med om att flera gånger så har sterion höjts till max och nästan sprängt mina trumhinnor..Sterion har även sänkts en gång när jag hade hög musik.
    Har även sett skuggor och hört att någon grejar på övervåningen..
    Hört röster ifrån rummet bredvid när jag varit ensam hemma..
    Har även varit med om att min omgivning blivit kall och osäker,och att någon tittar på en.
    Hänt sådant här ett antal gånger,blir lika osäker i kroppen varje gång,brukar ringa en kompis eller någonting då ifall jag är ensam hemma 🙂 kram cornelia

    Reply
  185. annie augusti 17, 2010 at 12:33 f m

    jag ska berätta en läskig sak som hände mig för några veckor sen .
    min pojkvän och jag var ute på ö vid hans stuga .
    det är väldigt ljupt till botten vid bryggan där .. det går verkligen inte att komma ner på botten där . så satt vi där och prata , typ kl 4 på eftermiddagen . så tappa han sin mobil i sjönn .
    det fanns inte ens en tanke på att försöka få upp den . och eftersom vi var själva på ö´n ville vi inte riskera att drunkna .
    så tänkte vi väl inte så mycket mer på det .
    vi vakna vid 4-5 tiden på morgonen/natten av att jag fick ett sms .
    vi blev riktigt chockade när vi såg vem smset var ifrån … hans mobil .
    så frågade jag om det bara varit ett försenat sms . men han sa att han aldrig skrivit så . det stog :
    ” hjälp mig ” .
    jag blev livrädd . och så ringde vi hans pappa som kom och hämtade oss ….

    Reply
  186. Anonym augusti 17, 2010 at 12:33 f m

    jag har också vart med om lite konstiga saker.
    en gång låg jag i sängen och sov, så hade min hand hamnat lite utanför täcket och sängen, och så kände jag att de va någon som smekte min hand. sen dess har jag inte vågat ha mina händer utanför täcket.

    en annan gång va när jag va utomlands. och min mormor hade dött och vi skulle på hennes begravning. dagen innan de så skulle jag gå och lägga mig för jag va jätte trött. så jag går in och lägger mig, efter en stund så vaknar jag och så ser jag en svart dam, stå och stirra på mig. jag tänkte att de va min mamma, men när jag berättade det för henne då sa hon att de inte va hon, och att hon inte alls va klädd i svart. blev livrädd och vågade inte gå och lägga mig själv efter det.

    och samma sak när vi va utomlands så skulle jag gå och duscha. vi har en dusch lite utanför huset. klockan va väl runt åtta – nio på kvällen. så gick jag och duschade hade stängt av vattnet, för jag va precis klar. så jag böjer mig ner för att stänga av vattnet. så jag stängde av vattnet och då hörde jag hur hundarna utanför stod och skällde, precis utanför duschen.. tänkte inte så mycket på de. så jag reser mig upp och då får jag vatten över hela mig, och hundarna skäller ännu mer! och jag bara tar mina kläder och springer naken in i huset. helt rädd. och under den tiden vi va utomlands vågade jag inte gå och duscha sent. och när jag skulle gå på toa va min mamma, min syster eller min bror tvungen och följa med mig ut.

    Reply
  187. Frida augusti 17, 2010 at 12:40 f m

    Hej,
    Jag har flyttat hemifrån och bor aldeles själv i en etta.
    Dagen då jag flyttade dit så följde min pojkvän mig upp, Han sa att det stod en gubbe i min hall, En granne som har sett ”spöken” skulle komma hem till mig, men hon ville inte ens gå in i min lägenhet.
    Samma med en kill kompis. Han sa också att det var en gubbe i min hall,
    Min granne sa att gubben inte ville ha någon i ”Hans” lägenhet,
    En kväll så satt jag och kollade på tv, då jag hörde en kula rulla i hallen, Jag ringde min kille och han kom, vi letade efter kulan och hittade den, jag la den då i vardagsrummet, Men när vi skulle sova så Small det från min ytterdörr, Det hördes precis som att någon gått in, Jag gick och kollade men dörren var stängd och låst.
    Jag och min kille fick lite panik,

    Min kille bodde i en lägenhet nära mig, jag och en tjejkompis som bodde på samma gård som min kille stod ute en natt och rökte, Då kollade vi snabbt mot min killes balkong, och ser något vitt stå på balkongen. Min kille sov hos sin mamma den veckan.. Nästa gång vi går ut och röker så står den vita skepnaden i hans kök och kollar ut.
    3-4 dagar senare, sov jag hos min kille, Han åkte för att hämta sin bror, Och jag var ensam hemma hos han, Jag la mig i sovrummet med öppen dörr, och ser en människo skepnad gå förbi dörren, jag stänger av mp3n och går för att hälsa på killens bror, men ingen e hemma, precis då kom dom hem. :S

    i hans nya lägenhet hör vi rappningar, någon som går på toa på nätterna, någon som flyttar på hans prydnads saker.
    Katterna leker med någon som vi inte ser.

    Hemma hos min mamma hade jag ett rum och på nätterna så hörde jag en katt på vinden, jag hörde steg upp för trappen och såg till och med när mitt dörrhandtag trycktes ner, Ingen trodde mig när jag berättade.

    Det är det otäckaste jag någonsin varit med om, Inte nog för att min granne sa att mannen som jag har i hallen, är arg och förbannad, han vill inte ha mig där.

    Reply
  188. erica augusti 17, 2010 at 12:44 f m

    tjena paulina 🙂

    gud jag har varit med om sååååå himla mycket saker, det händer saker bokstavligt talat varje dag. jag hör fotsteg, ser personer som går omkring i mitt rum, och jag ser saker som flyttas. en dag så satt jag i mitt rum och mamma i soffan och helt plötsligt hör jag en hög duns, och krossat glas. mamma satt helt chockad och sa att vårt ljusfat hade åkt rakt upp i luften och sedan rakt ner i golvet.. en natt så¨hade ja varit och rökt i köket, där vi har två stolar som står så man kan sitta vid spisen, och sen gick ja in i mitt rum och skulle ut och röka igen (haha) och då var den ena stolen borta, så ja letade och letade och hittade den i badrummet mitt under spegeln. asså det är så sjukt, alla mina kompisar antingen känner eller ser något när dem är hemma hos mig.

    jag känner av energi hela tiden, hör saker och ser folk som går förbi (i ögonvrån). det är helt enkelt en del av min vardag haha. så jag är heeeeelt övertygad över att det finns andar, och ett liv efter detta. det får jag bevis för i princip varje dag. dock är det inget som gör mig rädd eftersom att jag vet att det är mina nära och kära, jag har helt enkelt lärt mig att leva med det.. 🙂

    du borde publicera några av berättelserna föressten, kul och läsa om va andra har upplevt 🙂 kram!

    Reply
  189. Anonym augusti 17, 2010 at 12:54 f m

    läskigt

    Reply
  190. Anonym augusti 17, 2010 at 1:00 f m

    en gåång satt jag och en kompis på övervåningen hemma hos mig, sen låstes dörren upp och min mamma klev in och ropade hallå, jag ropade hallå sen hördes ingt mer, och ingen bil hade parkerats heller, så jag kollade nerför trappen men ingen var där och dörren var stängd, sen en kvart senare låses den upp och mamma ropar hallå, precis som en kvart innan…….

    Reply
  191. Malin augusti 17, 2010 at 1:04 f m

    Jag kommer ihåg en grej som hände när jag kanske var 12-13 (är 14 nu) då jag satt nere och kollade på tv:n. Jag har en dvd-spelare där också. och så satt jag där och kollade på tv som vanligt. och helt plötsligt så åker dvd-spelaren ut (där man sätter inte skivor) och den var av och allting! och så tänkte jag ”gud va konstigt” liksom sådär. Och så ungefär 15 sekunder efter så åker den in igen och 15 sekunder åker den ut igen. och det gjorde den ungefär 10 ggr kan jag tänka mig. Men om det skulle hända mer sånna läskiga grejer tror jag att det är min pappa som dog för 8 år sen, i huset.

    Reply
  192. Anonym augusti 17, 2010 at 1:05 f m

    Shit alltså ! jag har varit med om miljoner sjuka grejer. Är en riktig fegis av mig så konstigt att jag inte svimmat när jag sett det. En av dom är som det vanligaste. Att någon sitter på sängkanten och man tittar upp fast ingen är där. Dock har det varit nersjunket där jag uppfattade det som om någon satt.

    Och så har jag vaknat av att en vit och en svart skugga gungat vid min stängda sovrummsdörr. Jag låg och stirrade på dom för vågade inte skrika då jag var rädd att dom skulle flyga på mig. Jag blundade inte heller för då kanske dom hade kommit närmare. Efter kanske 30 sekunders gungande så lät det som om en varg ylade i rummet sen försvann dom.

    Sen en annan gång så var jag och min kompis i min nya lägenhet vi flyttade till för fyra år sen. Och då så låg en apotekspåse på en bänk jag hade i mitt rum. Och min lugna katt låg och sov. Självklart var inget fönster öppet och dörren var stängd, ändå så var det som om någon knögglade ihop påsen där den låg på bordet. Min katt fick panik och kraffsade jättemkt på dörren och ville ut.

    En till gång så skulle jag stänga av musiken i mitt rum (var ensam hemma) och så ser jag en skepnad gå mot hallen, sen hör jag en duns! det var en koffert vi hade i hallen mot en vägg. Den var väldigt stor och tung så den kunde inte ha ramlat av sig själv och mina små och klena katter kunde knappast ha vällt den.

    Och ännu en gång så såg jag på spökjägarna och dom sa att man skulle ringa ett speciellt nr om man ville ha hjälp att driva bort andar. När jag skulle slå in det så viskade någon ”du ska dö” !!!! åter igen var jag ensam hemma utom min lillebror som sov i rummet brevid. Jag var helt hysterisk så mamma fixade hit ett medium. Dom undersökte och sa att jag var ovanligt mottagande för andrar och att det var ondska i huset men att dom inte kunde driva bort de.
    Det känns ju bra 😛 haha nu vet jag det oxå… 😛 kan inte fördriva dom heller, då ska jag dö tydligen !

    Reply
  193. Mimmi kexet Fiala augusti 17, 2010 at 1:17 f m

    ahboow ! jag har varit med om sjuka grejer alltså ! Då jag har varit gråtfärdig och suttit som psykon man kan se på skräckfilmer så ringde mamma hit ett medium. Dom gick runt med en pendel och höll på med kort och grejer. Jag fick veta att jag tydligen är väldigt mottagande för andrar och att jag fungerar som en portal. Om jag tex går nånstans där det finns en ande så kan den följa med mig till ett annat ställe…. Skit läskigt. Dom sa även att det var ondska i huset men att dom inte kunde fördriva den.. (vi bor kvar)

    Här e bara ett fåtal grejer jag varit med om.
    Först det som är lite basic, nån sitter på sängkanten och man tittar upp så e de blankt. Fast när jag tittar upp är det fortfarande nersjunket.

    Sen så låg jag och min kompis i min säng och kolla tv. min katt låg vid fotändan och sov och en apotekspåse låg på bänken helt utvikt och fint. Inga fönster eller dörrar va öppna och ändå så knögglades den ihop som om någon tog upp den och gjorde den till en boll. Min katt fick panik och började kraffsa och jama o ville ut.

    Senare samma kväll var jag ensam hemma och stod i mitt rum, då ser jag en skepnad gå mot hallen sen hör jag en högljudd duns. Det var en koffert vi hade i hallen som ändå är rätt tung som föll i golvet. Det var knappast katterna då dom sov i min säng. Shit läskigt fan !

    jag har även kollat på spökjägarna och tänkt skriva ner nummret för att få dom hit och fördriva andarna, men så fort jag skulle skriva ner det så viskade någon ”du ska dö” !!!!!! jag fick panik och skrev inte ner det sen sov jag hos min mamma den kvällen, (är ändå 18 lixom så lite pinsamt ändå)

    För några dagar sen så vaknade jag oxå vid tre tiden av att en svart och vit gestallt stod och gungade vid min stängda sovrummsdörr. jag stirrade på dom för vågade inte skrika, (dom kanske flyger på mig då wtf) och vågade inte blunda (då kanske dom kommer ännu närmare, shit asså). Så jag låg och stirrade i sisådär 30 sekunder. Sen ylade dom som en varg typ och försvann mitt framför mina ögon.

    Allt dettta i samma lägenhet, vi har bott här i fyra år…. Men jag lever fortfarande 😀 så länge jag inte ringer spökjägarna, för då ska jag dö tydligen. Slitläskigt alltså!

    Reply
  194. Mimmi kexet Fiala augusti 17, 2010 at 1:19 f m

    jag skrev båda, fösta kom inte upp direkt bara hehehe… fail…

    Reply
  195. You know it augusti 17, 2010 at 1:25 f m

    Men SNÄLLA!

    Vi är från naturen, Jorden, Livet.

    När vi dör så finns vi inte, Vi är DÖDA. Gosh vilka idioter det finns asså, Tragiskt!

    Reply
  196. I augusti 17, 2010 at 1:30 f m

    Kan iallafall säga att du inte är knäpp! Det finns ingen som bevisar att det INTE finns spöken/andar..
    Jag kan säga att jag har varit med om mycket.. Tex; För några år sedan så hände det en väldigt otäck händelse.. Jag skojjar absolut inte även fast det kanske låter som en ”typisk spökhistoria”
    Iallafall så låg jag i sängen, tror det var på min födelsedag. Jag hade dörren öppen, mamma stog i köket o jag låg liksom bara o drog mig. Helt plötsligt så hör jag djupa andetag vid sidan av min säng, flera stycken i flera minuter.. trodde det var pappa som hade lagt sig under sängen för att skrämma mig eller något liknande! Men icke! O det äckliga är att min farfar hade dött nån månad innan, och tanken slog mig att det kanske var han som ville hälsa på mig på min födelsedag.
    Sen har jag varit med om för nåt halvår sen. Nivet sånhära kamerasak på datorn, tror det heter typ ”cyberlink youcam” iallafall så kan man spela in videosar på den.. Jag hade tryckt på play, o först satt jag o snackade eller vad tusan jag gjorde, i camen. Men så glömde jag bort att jag hade den på, så den gick o gick. Senare skulle jag kolla på den, vilket gör att jag nästan skiter på mig! Man hör en röst, eller som ett enda andetag, eller typ som en djup suck! O saken är den att mamma var instängd på sitt rum, jag har två katter, dom låg på andra sidan rummet. Det var inte heller jag som suckade, för det lät precis som om någon suckade rakt i micken, OCH jag vet inte var micken sitter på den här jävla datorn.. Det var otroligt obehagligt, jag fick kalla kårar längs ryggraden. O det är samma inprincip där, min mormor hade dött ett halvår innan eller något sånt, o det lät precis som hon, eftersom jag känner igen henner röst oerhört mycket!

    Så en sak vill jag bara säga, att det är inget att vara rädd för eller att skrämma upp sig på.. För andar vill en inget illa!

    Reply
  197. lll augusti 17, 2010 at 1:39 f m

    En natt drömde jag att en man kastade ett rött äpple i pannan på mig det gjorde så ont och det sved jätte mycket så jag vaknade av det. När jag öppnade ögonen så har jag flera öpplen på sängen och en bula i pannan hade jag också. . .

    Reply
  198. Anonym augusti 17, 2010 at 1:51 f m

    Hej! Jag har varit med om massa sånna där saker. Här är några exempel:

    1. Min farmor som är 75 år fick en klocka när hon var 30, den gick sönder efter 12 år ungefär. Och försökte laga den och be andra och laga den men alla sa. Nej det går inte att laga den. Den är sönder. Men farmor behöll den ändå.
    Men en dag 1994 börja klocka ticka igen och fungera, 10 minuter senare ringer min pappa och säger att jag hade födds. Så jag undrar, Va det en slump? Eller va det för att jag föddes?

    2. När jag döptes så va det massvis som filma, en av dom va min farmor. Allting gick bra. Men sen när farmor kommer hem och tittar på videon så ser hon att det är ett manshuvud i bakgrunden på filmen som en ande liksom. Jag har själv inte sett det för har aldrig kollat på filmen. Men farmor, pappa, mamma och alla som har sett den har sett det där manshuvudet. Så jag har bestämt mig för att åka till farmor och kolla på filmen.

    3. Min mamm har gått till en person som är synsk. Och jag tror på sånt nu. För mamma säger att hon visste saker som mamma inte berättat för någon! Och då tänkte jag, det måste vara andar som dom där synska pratar med.

    Reply
  199. Josefin Berggren augusti 17, 2010 at 2:26 f m

    Jag har varit med om något asläskigt jag med, ni kanske inte tror det men det gör jag iaf.

    De va förra sommaren och vi va på ridläger i ett annat stall än det vi brukade, man fick välja om man ville sova i stugor eller några rumm uppe på ett loft.
    Och uppe på loftet fanns ett rum som nu är igenmurat, det va inte det förut. Men vi tänkte inte så mycket på de och gick och la oss, sen på natten vaknade både jag, Olivia & Sandra av att någon utanför rummen med tunga hasande steg, så vi öppnade dörren o kollade vem som va där. Men det var såklart ingen där.
    Dagen där efter vaknade jag av att de dunsade i golvet, kollade ner och såg att Olivia låg och krampade, det va sjukt läskigt. Kroppen va i asläskiga ställningar (som att armar och ben var brutna) och massa mer, vi fick inte kontakt med henne på 3 timmar, och då sa hon att hon inte kom ihåg någonting förutom att en konstig man hade anfallit henne.
    Nästa natt hörde vi skrik och bankanden inifrån det igenmurade rummet, vi höll på att skita på oss och sprang ner till ridläraren och berättade om de. Hon sa åt oss och somna om och skulle berätta imorgon.

    Nu kommer den läskiga delen ridläraren berättade att stallet var väldigt gammalt och det hade varit en bongård innan, det bode flera familjer i ett hus längre ner o delade på stallet. Men en kille hade blivit helt psyko i huvet och börjat skrika o slå och allting, han försökte mörda djuren och familjerna som bodde där.
    Så dom låste in han i rummet (som va igenmurat), murade igen fönstrena och dörren och sprang där ifrån när dom va säkra på att han inte kunde ta sig ut.
    Han skrek och slog o klöste på väggarna.
    Men nästa dag när dom kom in dit fanns inte ett spår efter mannen, han va helt försvunnen. Fast det fanns blod på väggarna och klösmärken efter hans naglar.
    Och det rummer är fortfarande igenmurat, både fönstrena och dörrarna. För dom vågade inte låta det stå öppet, ifall han skulle komma tillbaka…

    Hur äcklig upplevelse som helst, och historien bakom är inte heller så kul :S

    Reply
  200. Anonym augusti 17, 2010 at 4:33 f m

    Sådana saker har hänt mig med. Lite små läskigt, men i vanliga fall menar de närvarande bara väl.. men man blir ju rädd, speciellt på natten! Jag brukar höra knackningar i mitt rum flera gånger om dagen/natten på olika föremål… Träningscykel, dörr, skrivbord, golvs osv.. fast nu har jag blivit så van och känslan i luften är lugn.
    Sedan har det hänt några riktigt läskiga oförklarliga saker också.. saker som har flyttats, dörrar som har öppnats, skrik som har hörts och sådant.
    Vi tog faktiskt hit en medium och ja, det fanns jordbundna andar här+släktingar som kom och gick. Dom gjorde någon ”ritual” som skulle hjälpa dom att gå vidare, sedan dess har det känts lugnare och mycket oförklarliga saker har upphört. Nu äre bara små saker, som förmodligen kommer ifrån dem som gått vidare men kommer och hälsar på och lala.. komplicerade saker det där! Men jävligt intressant.
    så ja. haha.

    Reply
  201. Nora augusti 17, 2010 at 7:06 f m

    jag är en tjej som kan se spöken men ingen av mina vänner kan tro mig de är obehagligt jätte obehaglit 🙁

    Reply
  202. josse augusti 17, 2010 at 9:51 f m

    usch!!! nu har jag läst massa kommentarer om saker som hänt, fast än att jag inte borde, för jag vet att jag bara blir över rädd, osv, när jag läser det, men det är faktiskt riktigt läskigt och jag tror på allt som alla säger, själv har det barta hänt en småsak med mig, men jag orkar inte berätta om det nu!

    Reply
  203. Johanna augusti 17, 2010 at 9:55 f m

    Jag har inte varit med om något läskigt men en kompis till mig har det. Dem flyttade från stan till en liten gård på landet där någon har gasat ihjäl sig i garaget. Hon berättade att ibland så knackar det på dörren, men det är ingen där och en gång såg dem någon i svart kappa, med huvan uppfälld och en lykta i handen gå på vägen utanför huset. Sen när dem gick ut var det ingen där. Och ibland när hon ringer hem så svarar någon och så hör man pianospel i bakrunden. Och ibland så spelar någon på pianot men det är ingen där.

    Reply
  204. Jasmine augusti 17, 2010 at 10:33 f m

    Jag tror absolut på andar och onaturliga fenomen! Jag har varit med om att någon försöker kontakta mig, ja. Det har varit lite olika.. Men hemma hos mig spökar det inte, tror jag. Eller en gång när jag skulle duscha såg jag en hand på andra sidan duschdraperiet som cirkulerade i rörelser som en skugga. Det var riktigt läskigt!
    Dessutom så kommer det ibland, ibland upp någon/några röster och bilder i huvudet från, äsch jag vet inte vem/vad. Men oftast är det en särskild tant som pekar på mig och säger till mig, som om jag har gjort något riktigt dumt. Ibland är det ett mulligt skrik/läte, haha. Men iaf, då är det som om jag sjunker djupt, djupt och det blixtrar till vid mina ögonlock typ. Sen så öppnar jag ögonen och då känns det som om någon ser på mig och att det som hördes i mitt huvud just skrikits av ett flertal människor i mitt öra. haha, skitskumt. Men det är väll fullkomligt naturligt 🙂

    Reply
  205. malin augusti 17, 2010 at 10:35 f m

    Mig och min familj har det hänt lite saker.
    Kan börja med att nära jag var 4år så väntade min mamma sitt andra barn, (alltså min lillasyster) och hon skulle bara gå upp på natten och dricka lite vatten, så när hon står vid diskbänken hör hon att någon springer igenom hallen (som går förbi köket) och hon vänder sig om och ser en flicka rusa i fart mot mitt sovrum. Mamma tyckte det var jätte konstigt med gick till mitt rum och kollade efter mig, för hon trodde det var mig. men jag sov o snarkade som vanligt. Det var första och sista gången någon av oss såg flickan.

    När jag var 2 månader gammal, så sov jag jämt som en stock om nätterna, jag grät aldrig eller något. Jag var en glad och lugn bebis. Men en natt stämde något inte rätt, min morfar var väldigt sjuk. Och helt plötsligt en natt så började jag skrika (kl 03.32 t ex), och mamma blev rädd och trodde något hade hänt med mig, hon tog upp mig, mata mig, pysslade med mig, men jag slutade inte, höll på enda långt in på morgonen. Vid 08.00 ringer mormor och ger beskedet att min morfar hade gått bort samma tid som jag började skrika. Mamma tror att det var morfar som tog farväl, eftersom han älskade mig väldigt mycket, även om jag bara var 2 månader, så var han mk hos mig.

    Innan min mormor gick bort för några år sen var on väldigt sjuk och fick cancer helt plötsligt. Och hon var mycket hemma hos oss sista tiden, för hon kunde inte vara i sitt eget hus ensam. Så hon låg och sov mycket i min säng i ett viss(t) hörn imitt förra rum, Efter samma natt som min mormor gick bort, har jag aldrig kunnat somna i just det hörnet om sängen stått där. Det är nåot som stör mig väldigt mycket, någon slags energi.
    Och en till sak som var väldigt läskig var att min mamma fick en spc ring av mormor innan den gick bort, och den låg brevid min säng där mormor log innan hon åkte till sjukhuset där hon dog. Och ingen hade rört den, men helt plötsligt när mamma skulle hämta den var den borta. Vi letade som fasen efter den ringen, den betydde verkligen mk för mamma. Och hon letade mest i sitt sovrum. Och några dagar efter alla letande ligger den en morgon på mammas nattduks bord.
    Det var läskigt..

    Okej, Anden i glaset (har kört 2ggr)
    Första gången jag körde så var jag hemma hos min vän Jossefine, med Sandra och Andrea. Jossefine bor i en villa och dom hade nyligen flyttat dit. En sak som var lite spc med huset dem köpte, var att bastun var brevid Josses rum, och där hade en man gått bort precis innan dom flyttat in, I BASTUN! Men iafl, så vi satt på Josses golv, tände ljus, tillkallade anden och såna grejer.
    Ni kanske vet att det är oftast segt i början och inget händer, men helt plötsligt så bildade denna anden ordet ”GÅ TILL BASTUN” Och det sa Sandra och ANdrea ingenting, det var bara jag och Jossefine som visste om detta med Bastun. Så vi förklarade för dom att det var en man som dött där innan dom flyttat in. Och dom vart livrädda o sa att vi genast skulle sluta med att röra på glaset, men vi gjorde absolut ingenting! Så sa den rätt elaka saker oxå.

    Andra gången jag körde som var bara för några dagar sen var mest läskig!
    Jag och Jossefine var hemma hos vår vän Elin, och skulle sova där. Och det har hänt lite konstiga saker hemma hos henne. Hon bor i källaren o har sitt vardagsrum där nere, men iafl, en gång var hennes storasyster hemma, och gick ned till källaren o hörde en flicka gråta, hon hade blont hår o sån saker. Och hon skulle bara lämna en sak i ett annat rum där nere o sen sa hon ”Men elin, vad har hänt?” Och när hon börjar gå emot denna flicka försvinner hon.
    Men iafl, när vi körde så frågade vi saker om oss sj, fick inga bra svar eller så.
    Men helt plötsligt utan att vi frågat NÅGOT om denna ande skriver den ”Jag är sårad” och vi blir helt paff. Egentligen ska man inte fråga någe om anden, o ja va bestämd att inte fråga, men mina vänner gjorde det. Och så sa anden oxå ”Jag är en tös, och jag är sårad.” Och vi ba; SHIET? är det flickan elr?
    Och vi frågade saker, men som anden svara helt lustigt på, asså, hon berätta saker om sig sj! O sitt liv! Min vän Elin frågade tillsist vad hon hette ”Wanda” svarade den då. Och helt plsötsligt bildasordena ”Min pappa mördade mig, han slog ihjäl mig. ” Och då började jag gråta, inte för att jag var rädd, utan för flickan, vad som hänt. Så frågade Elin om hon hade några syskon ”4 syskon” svarade hon då med bokstäver. Och så frågade vi om nån mer dött av hennes syskon ”Jamie, min bror” sa hon då, och det var VERKLIGEN så hon skrev, jag lurar er absolut inte!
    Så frågade Josse ”Vart bor du? Vilket land?” Då svarade hon ”32” Varhe gång vi frågade det, länder har siffror o ja tog reda på att landet var Bulgarien. Hon skulle tydligen vara rödhårig och ofarlig sa hon och ville oss inget illa, bara att hon ville att vi skulle veta att hon är sårad o rädd.
    Och vi satt där o nästan grät. Och ja kände ett väldigt lugn i rummet just då.
    Jag tänker nog aldrig köra det igen, för det tog kål på mig alltså.

    Jag vet inte om någon tror mig om detta, men detta var väldigt känsligt.
    SKulle inte hitta på detta. Lovar!

    Reply
  206. elin augusti 17, 2010 at 10:36 f m

    Jag tror på spöken och andar sen min mormor och farmor gick bort. Min farmor har jag aldrig träffat för hon hann gå bort innan jag föddes. Men när jag är i mitt rum hos mamma kan jag känna en stark parfym doft, denna doft påminner och det är precis mormors doft.. Sen har jag varit med om att saker har flyttat på sig utan att varken jag, min mamma eller syster har rört det. Har också sett saker som stått mitt på mitt skrivbord flyga i golvet, då jag befinner mig 2 meter ifrån det. Jag har också känt att någon sitter i min säng om nätterna, har vaknat flera gånger av att någon tittar på mig… men inte på ett obehagligt sätt. Jag har ibland kunna urskilja en stor kvinna med blommig klänning. Har pratat med mamma om det sen och hon har sagt efter min beskrivning att det är farmor. Hon visade mig en bild senare då hon bar precis samma klänning som jag hade sett på kvinnan..

    Reply
  207. malin augusti 17, 2010 at 10:43 f m

    Några mer saker om flickan ja skrev över: Hon var 9år tydligen också, och hon levde för 30/300/3000 år sen, vi fick svaret 3 0 hela tiden när vi frågade när hon levde.

    Och det där rummet som ja inte kan sova i: Min syster har det rummet nu, hon är 12 år o sover inte där inne, hon kännr att någon tittar på henne, någon man. Så hon sover hos mina föräldrar.

    En gång så stod min mamma vid frysen/kylskåpet som e precis jämte hallen.
    och helt plötsligt säger hon ”Men! Heej!” Och ja ba; ”Mamma, vem kom!?”
    Hon ba ”Morfar?” Ja ba: ”men han är ju död….?” hon ba ”Ja, men han hälsar på ibland.” ja ba .________________. hahahha , vart lite rädd. Min vän var även med då. x)

    Reply
  208. Elin augusti 17, 2010 at 11:03 f m

    Jag var i min sommarstuga med min mamma och mormor.
    jag hade gått in för att skära upp lite bröd till kvällsmaten. när jag står vid bänken och skär bröd ser jag vad jag trodde var min mormor, jag tittade inte så noga, komma åt mitt håll och gå in i ruummet brevid. köket är väldigt trångt så jagflyttar på mig så hon kan komma förbi.
    då lyfter jag blicken och kollar ut igenom fönstret och ser mormor och mamma på baksidan så jag springer in i rummet brevid och det är ingen där! det går inte att komma ut ur det rummet utan att gå igenom köket. jag berätta för dom sen, men såklart trodde dom mig inte…

    Reply
  209. M augusti 17, 2010 at 11:35 f m

    Jag har varit med om lite grejer, dock inte så speciella.
    När jag var ca 10-11 så var jag hemma hos en kompis som heter Anna, det var vinter och vi var ensamma hemma.
    Så satt vi uppe på hennes rum, pratade lite, drack te, då vi hörde en duns från nedervåningen – det lät EXAKT som om ett flingpaket ramlat ner från ett skåp.
    Så vi gick ner och kollade, men allt såg ut som precis innan.
    Visst, vi tyckte det var skumt, men tänkte inte mer på det, tänkte att det kunde varit hennes katt eller något (fastän han låg och sov).
    Så skulle vi gå upp igen, då deras ena klocka, som låg på ett bord och inte hade fungerat på flera månader, började ticka.
    Då blev vi seriöst ganska rädda haha.
    MEN – här kommer det skumma.
    Nästa dag dog Annas katt.
    Så ringde hon mig och sa, ”klockan har slutat ticka nu ..” jag typ, ”Jaha, okej….”, så fortsatte hon: ”Och Othello är död.”
    Då blev jag sjukt rädd.

    Sen för kanske 3 år sen var jag och min vän Emma opp i Norrland, hos hennes farmor.
    Så var klockan runt 1 på natten, vi satt uppe, tog fram Oboy och lite grejer, då vi kom på att vi var tvungna att packa upp våra saker, så vi gick in till vardagsrummet, hämtade våra väskor som stod där inne, gick tillbaka in i köket (för att om man ska till ovanvåningen måste man gå igenom köket) och då.. var allting undanplockat.
    Vi kunde höra Emmas farmor snarka haha, så HON var det nog inte.

    Sen senast för kanske 1 vecka sen hade jag precis somnat, men vaknade av att jag kände hur någon typ satte sig vid slutet av sängen, och vred på sig – jag fick för mig att det var min kompis, för hon skulle sova över nästa dag, och jag var lite halvtrött – och så känner jag, klart och tydligt, hur någon lägger sig bakom mig, så jag känner värme mot min rygg och andetag mot nacken.
    Tänkte inte på det.
    Tills jag insåg att det varken är någon vän, min pojkvän eller.. Någon alls.
    Då får jag panik, och har seriöst aldrig känt mitt hjärta dunka så hårt. Fy fan vad rädd jag var!

    Reply
  210. Lisa augusti 17, 2010 at 12:04 e m

    Jag tror absolut på de här, ända sen min farfar dog känner jag honom vid mig och både min farmor och jag har sätt honom. första gången jag sov hos farmor efter han hade dött låg jag och grät hela natten när jag plötsligt känner en hand som smeker mig i pannan och så blev jag plötsligt helt lugn och somnade sen. ag är helt övertygad att det är farfar.
    drömmer även massor om honom att han säger massa saker till mig och jag är den enda som drömmer om honom.

    jag har även jobbat på ett ålderdomshem i sommar och alla i personalen tillomed vissa boenden ser saker man ser svarta skuggor överallt och konstiga ljud, men det är ju så många som har dött där men ändå det är lite läskigt…

    Reply
  211. frida augusti 17, 2010 at 12:25 e m

    usch jag får rysningar av att läsa allt det här 🙂

    själv har jag inte vart med om någonting men jag tror absolut på att ”spöken” finns !

    Reply
  212. Tora augusti 17, 2010 at 12:30 e m

    Till ENA!

    jag har varit med om samma sak som dig att man ligger och sover och man vaknar i huvudet men kan inte röra sig. försöker skrika med det kommer inte fram ett ljud. kan inte öppna ögonen. när detta hände mig första gången så såg jag ett stort träd som inte hade några blad, typ ett höst träd. och jag närmade mig hela tiden det. har lärt mig nu att jag inte ska få panik när detta händer utan slappna av så brukar jag kuna öppna ögonen och röra mig igen.

    Reply
  213. Sandra augusti 17, 2010 at 12:39 e m

    Nu kommer säkert inte du att tro mig. Men det var såhär att vi var på en danstävling när syrran dansade. Vi sovde i ett gammalt fångvaktarhus men som blivit renoverat så man kunde sova där, konferensrum osv. Så vi sovde ju där.
    På dagen åkte familjen utom jag och syrrans kompis till danstävlingen och vi bestämde oss för att spela in en ”skräckfilm” då. Vi gjorde alltid sådant förrut. Vi spelade in en knakande dörr och när vi då lyssnar på det, så hör man en man prata, han säger: är du här nu? och det var BARA jag och syrrans kompis i huset.
    Vi blev livrädda och sprang ut. Sen visade vi mina föräldrar och de tyckte också att de va läskigt.

    Reply
  214. anna svensson augusti 17, 2010 at 12:41 e m

    sHHIIT TROR PÅ ANDAR! jag har varit med om de en gång när jag va hos mormor kände jag att nån tafsa mig i rumpan jag kolla ingen va där:S för jag passade min kusin:S och han va ba 8 månader! sen så har min mammas mosters man sett ett sjärnfall i sitt rum så säger han är det du krister så försvinner de för hans som dog i bilolycka när han va 19 jag har även skänt morfars rakdoft och han ramalde inne på toan när han fans så hör man de i bland och sätt han sitta i sofan och kolla på tv hahah! ohc en dag va jag med min kusin vi satgt hos mormor så hör vi nån skratta och sånt i rumet vi ringer polisen ingen va där

    Reply
  215. johanna augusti 17, 2010 at 12:45 e m

    jag tuycker att jag kan höra saker när jag ska sova och så när vi byggde ut vårat hus så sparade vi det gammla vindsfönstret , och på kvällarna kan det kännas som om någon står där uppe och stirar på mig …

    min farmor dog även för ungefär 2 månader sen och ibalnd när jag är ute kan jag känna hennes doft och hur någon tar i mig fast ingen gör det , och ibland innan jag ska sova kan jag känna hur någon strycker mig över håret .
    i början kändes det riktigt obehagligt men jag börjar vänja mig ….

    Reply
  216. Anonym augusti 17, 2010 at 12:51 e m

    du är absolut inte konstig, eller något liknande.
    det är normalt att höra och se sånt.
    själv, så är jag medial.
    jag kan se och höra dem.
    och så kan jag till o med prata med dem.
    har kunnat det sen jag var jätte liten.

    förra året natten innan skolavslutningen, så satt jag och min bästa vän i hennes rum och provade kläder och så, och lyssnade på musik, (vi lyssnade alltid på musik, för vi vill inte höra något annat förutom musiken och vad vi själva säger.)
    men i alla fall, helt plötsligt sänker och höjjer musiken av sig själv och så, och dem blev lite creepy, och senare började någon trycka på hennes tagentbord på datorn och sedan spelar någon på hennes gitarr.
    det höll på så hur länge som helst.
    och vi kunde inte sova.

    och hemma hos min pappa, det är en villa, och min släkt från min farmors sida har bott i huset hur länge som helst.
    jag ser, hör alltid någonting.
    man är aldrig ensam i huset.
    huset är fyllda av andar.
    man kan alltid känna iaktagen.

    och om någon läser dettta,
    lek ALDRIG anden i glaset, det drar sig till mig andar, och då är det inte dem ”gooda” utan dem ”onda”
    alltså helvetet leker med er.
    och det slutar alltid dåligt, för det mesta.

    Reply
  217. angelica augusti 17, 2010 at 12:52 e m

    Du är inte knäpp eller något, då måste jag med vara det? Min farfar gick bort i vintras, han blev förlamad och kunde knappt prata så det blev mer att han mummlade.. Efter veckan då vi hade haft begravning hade vi lagt upp kort på alla i familjen och han va även med på ett kort. När vi satt i vardagsrummet var det helt stilla och tyst tills kortet på han flög RAKT ut och ner.. Lite läskit men endå inte! Sen efter döden kan jag höra han det är någon som viskar i mitt öra har hänt flera gånger, då äre alltså mumlande känner starkt av att det är min farfar!:D

    Reply
  218. mikaela augusti 17, 2010 at 12:53 e m

    aaah sånt här är rktigt läskigt!

    För några veckor sen var jag och min familj i Italien, vi hade hyrt ett hus i toscana som är den äldsta delen i Italien, huset var då också gammalt. första natten när jag skulle sova hände inga konstigheter. Andra natten så vaknade jag ca kl 2 jag hörde att tv:n var på och svaga röster jag tänkte a men det är ju varmt så då har väl någon gått och satt på tv:n. Dagen efter frågade jag om det var någon som hade kollat på tv men alla hade tydligen sovit men jag tänkte a det kan ju varit från ett annat hus rösterna och tv:n kom från. dagen efter sov jag lugnt. dagen efter stod jag och min bror Arild i min syster och hennes pojkväns rum och kollade i spegeln. det stod en parfym mitt på en bänk under spegeln. HElt plötsligt åkte parfymen ner, men den gick inte sönder. Vi blev såklart lite rädda. Precis innan vi skulle gå hörde vi att något hade åkt ner på golvet. Vi struntade i att kolla men när vi kom hem så såg vi att Arilds Deoderant hade åkt ner på golvet och gott sönder. Den natten la jag mig i arilds rum och sov. Det var svårt att sova och jag hörde att det var något som prasslade till nere vid mina fötter men jag försökte intala mig att det var en stor insekt som flugit in. jag kände att det var någon som var där inne för jag hörde tunga andningar som att det var någon som hade svårt att andas. Arild hade också hört det. Men när vi sa det garvade de andra. Men natten efter var det hos mamma och pappa saker hände. De hörde precis samma tunga andningar. Pappa låg och halv såg men kände att mamma krypte ner i sängen igen, men när han vände sig om för att hålla om henne så var det ingen där. När vi senare satt ute på kvällen så hade pelle en ölglasflaska. han hade satt fast kapsylen men helt plötsligt så hoppade kapsylen upp och alla garvade till för det var lite komiskt ändå. Sedan kände mamma röklukt inne i huset men när hon gick ut så kände hon ingen röklukt. Det luktade som starkast vid en fåtölj. Alla tror att det var en gammal gubbe som bott där och typ hade kol.

    Det här hände inte mig men min systers kompis tog kort med sin kamera med sin pojkvän sen när det skulle kolla på dom dagen efter såg det att det var en flicka eller gammal gumma som var med på bilden bakom. har själv sätt det bilden jag tyckte det såg ut som en gumma.

    gaah läskigt!

    Reply
  219. sanna augusti 17, 2010 at 12:54 e m

    hej pauilna!
    jag har upplevt det när jag varit hos min kompis.
    hos henne så låter det som om det går någon i trappan, så om jag går upp, så kommer den någon bakom en alltid. och hon har en tv som ”på/av”- knappen är trasig, så man måste sticka in en gaffel för att kunna sätta på den, en natt vaknade hon mitt i natten av att myrornas krig sattes på i högsta volym! och jag och hon satt på övervåningen och kollade på tv, så har dom en trasig data brevid, den har inte varit på på flera år, och kontakten var inte i eller någonting, så helt plötsligt sätts den på! och dörrar släms igen flera gånger utan att det är tvärdrag eller korsdrag.

    sjukt läskigt är det!

    din blogg är bäst <3

    Reply
  220. Elin Ljungström augusti 17, 2010 at 1:14 e m

    Inte knäpp de är du inte! jag tror på de du säger och jag kan säga jag tror på allt om de här med andar och så.
    har inte vart med om så läskiga saker
    Men har vart med om att någon fiskare/sjöman har kollat på mig när jag va i skåne när alla andra sov .
    som satt vid sängen med sina stor svarta skor sjögräs hade han på sin axel och annat och bara kolla på mig sen efter ett tag var han inte kvar.

    Reply
  221. Anonym augusti 17, 2010 at 1:25 e m

    När jag hadde en spegel brukade det stå en man som kollar sig i spegeln och ett kors över mín säng ;s

    Reply
  222. Elina augusti 17, 2010 at 1:26 e m

    Jag tror helt klart på andar och spöken.
    En gång när jag och mina två kompisar satt på
    deras altan så hörde jag plötsligt någon som sa typ ”hö”
    precis intill mitt öra.
    Men jag tänkte att jag bara inbillade mig.
    Men frågade mina kompisar om dom oxå hade hört det.
    Och dom hade hört precis samma sak.
    Vi kollade runt men det var ingen där.

    Reply
  223. Anonym augusti 17, 2010 at 2:48 e m

    flyttade till en radhuslänga för någon vecka sen här i hässelby gård å de har hänt lite saker, huset är relativt nybyggt å har en super säker säkerhetsdörr spm e jätte krånglig att låsa å låsa upp eftersom man måste trixa me den osv..iaf en kväll går ja min syrra å min mamma å lägger oss å jag hör hur mamma låser dörren å på morgonen frågar hon varför jag eller sofia låst upp dörren,fast de har vi inte. sen har jag låst dörren in till mitt rum å går hemmifrån sist sen när ja kommer hem så är min dörr öppen så jag frågar min lillasyrra hur hon lyckats öppna den å hon sa att den va vidöppen å olåst när hon kom hem, men jag har respekt för de paranormala livet så ibland kan jag sitta å le ut mitt i tomma intet å försöka prata med dom å fråga dom hur dom mår osv. 🙂

    Reply
  224. Sanna augusti 17, 2010 at 3:21 e m

    Vilket intressant ämne du tog upp! :3 Och jag tror inte du är knäpp, nu måste jag läsa alla kommenterar också! 83

    Reply
  225. Ichigo augusti 17, 2010 at 3:32 e m

    Alltså, en gång då jag och min kompis skulle ha en ”plugg-dag” så skulle vi ta en paus, och gå hem till mig att hämta pengar för vi skulle gå och köpa godis. Iaf. Då vi gick in till min väg, hem till mig, så såg jag en tant med rullator som kom mot oss, så vi stannade och väntade in henne. Dåså frågade hon ifall jag bodde där (huset jag bor i då). Jag sa ”ja”. Sen så frågade hon ifall jag och min kompis var syskon, -alltså, vi är inte alls lika. Jag har lite som mörk hudfärg jämförelse med henne, jag har bruna ögon, nästan svarta, och mörkt hår, och typ tvärtom med min kompis. Men iaf, vi sa att vi inte var syskon. Hon upprepade samma fråga flera gånger (ifall vi var syskon). Sen så sa hon att hon kände dom som bott i vårat hus, och att hon brukade sitta här ute på vår gård flera somrar. Hon frågade sen ifall hon fick komma in, och jag sa att ingen var hemma och så, så sa hon okej. Sen sa hon på slutet antingen, ”jag återkommer” eller ”jag kommer tillbaka igen”. Grejen var, jag fick kalla vibbar utav den här tanten, hon hade alldeles kristallblåa ögon, och vitthår (hon presenterade sig inte heller). >.< Men så sprang jag in och hämtade pengarna med min kompis, när vi gick ut igen så var den där tanten helt borta. Och vägen hem till mig är ganska rak och lång sträcka, så jag skulle ha sett hon ifall hon gick. Oavsett vilket håll. + att hon gick segt med sin rullator. Det är en utav dom läskigaste grejerna jag varit med om. s:

    Reply
  226. Ichigo augusti 17, 2010 at 3:34 e m

    & att jag bor i ett litet samhälle i norrland (alla känner alla typ), och vi hade aldrig sett hon förr heller.

    Reply
  227. [kampen tillbaka] augusti 17, 2010 at 3:36 e m

    Jag har suttit och läst igenom alla kommentarer
    och jag tror att jag skiter på mig snart.
    Jag tror på andar och det övernaturliga
    men tur nog är att saker har aldrig hänt mig, hade nog dött på plats
    eftersom jag är jätterädd för sånna saker.

    Men haha kom på en sak när jag var liten [typ 7-8år] så
    hade jag en låtsas kompis som jag lekte med, när jag satt på dass
    så var hon också med mig,och jag prata jämt med henne.
    Lol hur ska jag kunna sova inatt. :p

    Reply
  228. Frida augusti 17, 2010 at 4:00 e m

    Imorse vaknade jag utav en stor smäll i V-rummet, Min kille som oxå låg och sov vaknade.. vi vet inte vad det var, men det hördes som att någon slog igen in dörr..

    Reply
  229. Lina augusti 17, 2010 at 4:19 e m

    Är med om övernaturliag grejor nästan dagligen, ibland mer eller mindre uppehåll. Har försökt fått igång mina kategorier ”övernaturligt” & ”övernaturlig vardag” i min blogg men inte så mycket än. Har varit med om massor genom mitt liv som inte går att beskriva här.

    Har bla. sett gestalter av djur o människor, hört röster, sett saker flytta på sig o massor med mera. Har till o med haft ett medium hemma på besök för att det var så rörigt för kanske 5 år sedan. Lite av vad som hänt mig i mitt liv hittills.

    Reply
  230. sara augusti 17, 2010 at 4:31 e m

    Jag har varit med om lite övernaturliga saker, om man nu ska kalla det.
    Jag bor i ett inte allt för gammalt hus från kanske 60- talet men det hade aldrig varit något problem bortsett från att jag ibland såg skepnader av någon person som kunde gå in i rum men sen när man tittade efter så var det ingen där.. det var inget mer med det, jag blev lite smått rädd, men that’s it.

    Vi hade precis skaffat en hund som jag hade varit ute och gått med en morgon innan jag skulle till skolan och gick in genom bakdörren med hunden. Jag vände mig om och låste dörren när jag kände hur min hund som fortfarande hade kopplet på sig drog i det, han hade gått halvvägs upp i trappan och stirrade rakt upp mot övervåningen och hans öron, som annars alltid ligger ned, stod rakt upp. Jag försökte dra ner hunden och blev smått irriterad när han inte ville gå, och följde hans blick upp mot övervåningen.

    Det stod en lång man där och tittade rakt mot mig. Jag blev ju såklart livrädd och sprang mot ytterdörren på framsidan men vände mig om och tittade mot trappan och såg att mannen var påväg ner från trappan.

    Jag sprang direkt hemmifrån, och var livrädd för att vara hemma själv.
    Nu ser jag honom ibland, men det är inget som stör mig. Jag har vant mig vid det och pappa har berättat att även han har sett honom, men det är bara pappa och jag som har sett honom alls… skumt!

    Reply
  231. Lina augusti 17, 2010 at 5:01 e m

    Jag & min kompis och hennes storasyster (linnea) & hennes kompis åkte till ett ställe som heter apertin kapellet, där det sägs att de spökar. Det kan du läsa om här; http://www.paranormal.nu/apertinkapell.htm
    Så vågade inte min kompis systers kompis (malin) följa med in så hon satt kvar i bilen, sen när vi stod där innanför staketet som finns i kapellet börjar billamporna blinka, och Malin börjar skrika, vi springer dit o hon är vettskrämd o säger till linnea att vi ska åka direkt, vi åker iväg hemmåt och när malin lugnat ner sig säger hon att det var någon som gick runt bilen och sedan hade stannat upp precis bredvid henne,,
    Sen så hade vi en ledig plats i bilen och det sägs att om man har de så kommer grevinnan deån apertin kapell följa med i bilen och den som hoppar av först..
    Sen är det ju såklart jag som ska av bilen först hemma hos mig, springer upp för trappan o lägger mig i min säng o läser en tidning, sen när jag släcker lampan hör jag hur någon drar sig upp för trappan och hör verkligen fotstegen, jag får panik o bara ligger helt stilla.. Sen är det någon som trycker ner handtaget men släpper det lika fort, går runt ett varv utanför ”hallen” som e utanför mitt rum och drar sig sedan ner för trappan igen..
    Sjukt läskigt var de. Sover inte i mitt rum där sen dess…

    Reply
  232. emma augusti 17, 2010 at 5:05 e m

    det händer alltid lite småsaker hos oss, antagligen har det en naturlig orsak men jag vet inte ändå.. men en morgon när min mormor sov här för att jag inte skulle behöva vara ensam så vaknade hon ganska tidigt, och gick in i vardagsrummet, och då låg våra V-rums fällar snyggt ihopvikta på golvet. Mormor trodde det var jag. Det hände samma natt också igen.
    Det kan ha varit min katt, men han har aldrig gjort något liknande igen, jag vet inte om han skulle ha klarat det. Det var i alla fall ganska mystiskt, och jag hoppas jag råkar ut för något mer spännande igen:)

    Reply
  233. emma augusti 17, 2010 at 5:06 e m

    natten efter också igen*

    Reply
  234. emma augusti 17, 2010 at 5:14 e m

    dessutom ett par till en kompis till mina föräldrar typ såg en man i deras rum varje natt båda två, de blev desperata och bad kyrkan om hjälp. Kyrkan kom dit och typ gjorde någonting, jag vet inte vad, och efter det försvann han.

    Reply
  235. Ida augusti 17, 2010 at 5:25 e m

    Jo, sådana saker är lite halvläskiga. Jag satt i fåtöljen när jag kände att någon lutade sig mot ryggstödet. Asso typ tog tag i ryggstödet och tröck ner det. Jag trodde självklart det var min syster så jag sa sluta. Men ”hon” slutade inte. så jag säger till igen, och då säger mamma att min syster inte ens är hemma.

    Reply
  236. Nicole augusti 17, 2010 at 5:36 e m

    Min bästa kompis Moa dog i thailand 2009 av en manet,
    och jag har sätt massa saker som ser ut som henne och massa sånt..
    jag hör massa saker och jag kan ibland när folk är nära ..
    tex om min syster är utanför mitt rum och tjuvlystnar och är tyst om en mus
    så kan jag känna det och säga ” olivia slkuta jag känner att du är där”
    lite kul ibland xD

    Reply
  237. milla augusti 17, 2010 at 5:48 e m

    Mamma, mina syskon och jag själv satt en sommar inomhus och åt lunch, hade ytterdörren öppen. Så hör man nån kommer och kliver på gallret vi har på yttertrappan. Sen kommer en doft som luktade morfar (lol) , speciell doft med lite röklukt i.
    några år efter det var jag hemma från skolan. Satt längst ner i trappan och pratade med mamma som satt vid köksbordet. Det var bara vi hemma, så hör vi hur någon på övervåningen går och släpar med verktyg efter sig. (Pappa hade massvis med verktyg och material som låg där för vi höll på att renovera)

    En annan gång när jag och min voffsing satt i mitt rum så hör jag min bror (trodde jag ja) gå in i sitt rum som är bredvid, det hörs riktigt tydligt när nån kommer upp och ska gå in i nått utav våra rum för trappan är vägg i vägg med ena min vägg sen har jag en liten hall mellan mitt och brorsans rum men iallafall..så skulle jag bara säga hej till honom för han hade varit på träning. Men får inget svar tillbaka sen skulle jag gå ner på nedervåningen så när jag går förbi hans rum är det ingen där. Han hade inte kommit hem heller visade det sig när jag gick ner

    Reply
  238. sara augusti 17, 2010 at 5:54 e m

    hej paow, du är inte knäpp. jag tror på både spöken och andar och allt sånt, för min kompis skrämde mig så sjukt elakt en gång och efter den gången började det hända massa konstiga saker för både henne och mig. en av sakerna va att jag vaknade upp med bitmärken på ena benet. det var på baksidan låret så jag har inte kunnat bita mig själv och den natten sov jag själv på mitt rum med dörren låst och allt sånt. man såg klart och tydligt vart tänderna var, både över- och underkäken.

    Reply
  239. elin augusti 17, 2010 at 5:56 e m

    asso nej läst aalla kommentarer och det har hänt många liknande saker för mig hört folk skratta åt mig när jag var liten när jag var på mitt sommar ställe med min mamma (INGA MÄNNISKOR DÄR) sätt skuggor kännt att nån tar på mig osv huuuuur ska jag kunna sova nu:(?

    Reply
  240. lunasaidyosef. augusti 17, 2010 at 6:21 e m

    shit, blir fan skiträdd när man läser kommentarerna haha! Men endå så e det så sjukt intressant så man kan inte sluta..

    mig har det oxå hänt bara 1 gång, inte så läskigt jämfört med andra kommentarer men endå. Det här var för flera år sen, jag var hemma hos min kompis i hennes rum, vi snackade om något och hon gick plötsligt in på att hon sett när hon vaknat att hennes porslinsdockor hade flyttat på sig osv osv, sen gick vi ut i köket för att hämta en grej och hon min kompis hade en såndär porslinsdocka som sitter på en gunga, dockan hade en hatt på huvudet som satt som hattar brukar. Efter att vi var klara i köket så gick vi in på hennes rum så ser vi att dockans hatt hade böjt sig mer över ögonen. och hon bah; kolla ser du!? och hon hade ju berättat innan att hon vaknade på nätterna av att den dockan satt och gungade..

    och sen att hon hade en porslinsdocka som hon la i en låda och tejpat över lådan flera varv, nästa morgon var dockan borta ur lådan :s

    och massaaa andra grejer, rätt så creepy alltsåå.. slängde alla mina porslinsdockor efteråt heheh, hade ngt utav det hänt mig hade jag fan blivit skiiiträdd fan hah

    Reply
  241. Linn augusti 17, 2010 at 6:22 e m

    I min mormor och morfars gamla hus där var det så att tavlor flyttades och då dom tog dit ett medium så berättade det att ”andens” hus hade landat precis på deras så där mormor hade hängt tavlor där hade anden en dörr så därför flyttade anden tavlorna för att komma igenom. Sen så såg även min mamma en tant sitta i hennes fåtölj då hon bodde där.

    Reply
  242. -.- augusti 17, 2010 at 6:34 e m

    fan vad läskigt ifall att det är sant!

    jag har också varit med om onaturliga saker ..

    Reply
  243. hannaaah augusti 17, 2010 at 6:37 e m

    hej!
    du är verkligen inte knäpp.
    jag tror på andar, eftersom min mamma jobbar som medium, sure det låter overkligt, men det går i våran släkt.
    från norrland, där min gammelfarmor spådde i kaffesump, och min mamma spår i kort, en av dom bästa mediumerna i världen är min hon (min mamma), och jobbar över hela sverige ungefär. där hon är mest är sthlm, göteborg, och norge.
    eftersom det går i släkten, så har även jag det och min lilla syster.
    alltså vi kan se andaaaaaaaaar.
    haha du tror säkert jag är helt sinnes sjuk och dum i huvudet, men det är sant. 😉
    iallafall så vill jag berätta en skit läskig sak!
    jag och min kompis var ensamma ensamma i mitt hus, jag var i mitt rum när hon skulle gå på toa för att fixa sig. men det fattade inte jag, så jag stog och pratade med henne, trodde jag för jag tyckte jag såg henne i spegeln inne i mitt rum.
    men när hon kom till mitt rum fattade inte att jag hade stått och pratat med en helt annan person, haha, så jävla läskigt!

    Reply
  244. H augusti 17, 2010 at 6:45 e m

    jag har varit med om otroligt mycket sånt här.
    både min mamma och jag ser och hör.
    när jag var liten satt jag och pratade ut i tomma intet, sittandes mot en gammal byra vi har som varit i släkten länge. min mamma frågade vem jag pratade med och jag svarade en liten flicka som heter kerstin. jag hade aldrig hört det namnet innan. min mamma började fråga mig saker om den här kerstin för hon tyckte det verkade konstigt. tillslut blev det klart för mamma vem jag pratade med. allt stämde in. min morfars syster som dog när hon var liten hette kerstin. det var alltså henne jag pratade med.

    jag fick två stora snäckor av min mormor när hon gick bort.
    jag stod och lyssnade i dom en dag när jag hörde en röst i dom.
    jag vet att det var mormor.
    mamma har även sett mormor stå framför hennes säng.

    skåp har smällts igen.

    en jul fick min kusin en häst som låter om det är batteri i och man sätter på den.
    den var tom på batterier men började låta ändå. resten av släckten tror inte på sånt så min mamma sa ” om det är du pappa, gör det igen” (morfar är död) och den gjorde det igen, och igen, och igen när mamma bad den. utan batterier.

    det har tilloch med gått så långt att lampor blinkat, samtidigt som drapperier dragits fram och tillbaka. olika lampor, inte bara en.

    jag är hundra på att det finns en andevärld.

    Reply
  245. Martina augusti 17, 2010 at 6:45 e m

    Det har hänt mig saker med, men jag säger en läskig sak som händer när jag och min gamla klass var på resa i spanien för ett årsen. Vi bodde på hotellet stella maris i costa brava och den våningen vi bodde på bodde det bara våran klass och nån gubbe typ. Men så ser mina två klasskamrater en svart skepnad av en tant i korridoren (den va avlång) men den försvann direkt igen. Dom berättade det för min lärare som berätta att hans andra två elever för 8 årsen hade sett samma tant i samma korridor.

    Reply
  246. malin augusti 17, 2010 at 6:56 e m

    Åh jag kom precis på en sak, för ett tag sen så åkte jag hem till min kompis för att fira henne, och några fler tjejer i min klass kom också dit. Denna tjejen (Elin heter hon) bor liksom i ett hus som har skog på baksidan och på sidorna men på framsidan är det en väg men inga mer hus i närheten, så hon bor liksom väldigt långt ifrån allting. Men iallafall.. vi var ensamma (vi är bara 13 år) hela tiden, men sen när det blev väldigt mörkt så satte vi oss i soffan och pratade om skräckfilmer och spökhistorier. Och sen mitt i allting så ser jag, på trappen upp till dörren in till huset, en svart skugga som såg ut som hennes bror… så jag säger ”Där är ju pontus!” så kollade dom men det var ingen där och jag blev livrädd och ringde mamma hahahaha :S

    Reply
  247. Caroline augusti 17, 2010 at 7:11 e m

    Hej, nej du är inte knäpp, jag är med om sån här nästan dagligen, eller ah nattligen kanske man säger.
    På nätterna om jag är vaken så är det oftast runt 4 som det börjar knacka lite lätt borta vid min dörr. Efter 5-6 knackningar förslyttar sig knackningen vidare till första elementet. Och så fortsätter det närmre och närmre min säng. Först tyckte jag det var as läskigt men sen insåg jag efter att ha frågat några gånger ut i mörkret att det är min egna bortgångna gammelmormor! Så när knackningarna börjar brukar jag viska ut till henne att jag mår bra och att hon inte behöver vara här. Då slutar knackningarna direkt! Det är ganska läskigt ändå, men jag tror hon bara är här för att se så vi mår bra 🙂 Har varit med om mycket annat läskigt med, men det här händer oftast! 🙂

    Reply
  248. Anonym augusti 17, 2010 at 7:17 e m

    Jag tror på andar och sånt, har själv inte varit med om något jätteobehagligt, men min kompis pappa har:

    När han var ung fanns det ett obebott ”spökhus”. Han och hans kompisar slog vad om att han inte kunde sova en vecka ensam i det huset. Han trodde inte ett dugg på spöken så självklart antog han vadet.
    Det hände inget särskilt, mer än att det knakade, och ibland lät det som att någon gick upp och ner i trappan. Men en av dagarna när han kom in i huset satt det en man i soffan. Denne man har min kompis pappa känt, men som dog för ett tag sen. Han var inte rädd och de pratade faktiskt med varandra.
    I det huset finns även en vinkällare, och i vinkällaren finns en låda med lås på. Det finns bara en nyckel till den lådan, och den nycklen hade min kompis pappa.
    Jag har glömt av vad som fanns i lådan, men en dag när han skulle hämta saken som fanns däri var den borta. Låset var inte uppbrutet, det såg ut precis som vanligt.
    Men lådan var heller inte tom, i den hängde en hängd kanin.

    Asså jag rös när jag hörde detta, men det är så sjukt intressant. En annan grej har hänt också, om ni orkar lyssna..

    Hon berättade också om några, (har glömt vilka det är), en mamma och en son i alla fall. De bodde i ett hus förut , men de har flyttat från det nu.
    Sonen hade under flera nätter när han sovit bara satt sig upp och stirrat framför sig, sedan hade han somnat om igen.
    En gång när mamman sov bredvid honom hade han gjort samma sak igen, och hon hade frågat vad han höll på med.
    ”Det står en pojke där och stirrar på mig”, hade han sagt och pekat framför sig.
    Mamman hade kollat dit och precis sätt en svart skugga försvinna och i spegeln såg hon någon som hade sprungit därifrån.
    Det var efter det hände som dom bestämde sig för att flytta därifrån.

    Reply
  249. Natassa augusti 17, 2010 at 8:01 e m

    I min kompis gamla hus så brukade de höra en kula eller en tennisboll som släpptes ner och rullade. De hörde det från TAKET på övervåningen och de har ingen vind. Så kunde de sen en gammal man sitta vid trappan och höra andetag. Och en gång så la min kompis en kortlek på sitt skrivbord. Helt plötsligt så blåste kortleken bort fast inget fönster var öppet. Och det läskiga är att hon fick reda på när de flyttade att en gammal man hade dött där några år innan de flyttade dit…

    Reply
  250. e augusti 17, 2010 at 8:22 e m

    Förut när jag var typ 6 år( är 14 nu) så vaknade jag en natt och kollade runt i mitt rum. Min syster låg och sov i sin säng och jag fortsatte att kolla runt med blicken och då såg jag en ”dam” stå i ett hörn. Jag trodde det var mamma men när jag ropade ”mamma” så försvann damen. Men eftersom att det här hände på natten så vet man ju inte riktigt om det faktiskt hände, eller om man drömde eller att man kanske var så trött att man bara såg i syne?

    Men jag har även drömt sanna drömmar.

    En natt för några år sedan år så drömde jag att min farfar stod i sin lägenhet och kollade på en klocka. Som att han väntade på att hans tid skulle ta slut.

    Några veckor efter det så dog min farfar.

    Och förut så drömde jag att det var en isbjörn som attackerade människor. Några dagar efter det så var jag i affären och kollade typ i aftonbladet eller expressen.
    I den tidningen stod det om en kvinna som hade vart på zoo hade ramlat ner hos isbjörnarna och blivit attackerad, men jag tror att hon överlevde.

    Gissa om jag blev rädd :s

    Reply
  251. Alexandra augusti 17, 2010 at 8:28 e m

    Jag har varit med om mkt, orkar inte skriva allt här.
    Men de brukade typ skaka i sängen på natten när jag försökte sova, känna mig iakttagen, ngn satte sig i sängen & gick genom rummet, jag såg svarta saker som flög förbi i ögonvrån. Och en natt så vaknade jag av att något stort svart stod vid sängkanten och böjde sig över mig :s … Har fått det bekräftat eftersom det varit ett medium hemma hos oss och hon sa precis vad som hade hänt och allt stämmde nästan utan att någon hade sagt till henne vad som hade hänt. That´s it 🙂

    Reply
  252. nicolle augusti 17, 2010 at 8:51 e m

    haha, nej du är itne knäpp!
    jag tror på andar och sånt.
    hemma ibland så har mina föräldrar hört att saker ramlat och sedan kollat men allt är som vanligt.. och för 2 år en tror jag åkte min mormor in på sjukhus och under den tiden hade jag en rätt hög säng och jag hade akdrig ramlat ur den eller ngt men den enda natten ramlade jag, det kändes som om ngt puttade ner mig eller ngt, lite så där läskigt:( ramlade alrdig mer ner eller ngt, bara den gången.
    ibland när jag sitter i mitt vardagsrum käns det som om det står ngn vid hallen men när jag kollar är det ingen där..
    där jag bor är det oxå gamla lägenheter så man hör lite från lägenheten över och alltid tpy vid tolv eller senare hör jag att ngn går i lägenheten och när jag kollar sover alla, hatar det! men vet inte om jag inbillar mig eller om det är lägenhete över:)
    min mamma har oxå vart med om lite läskiga saker. iblan drömmer hon saker oxå sen senare händer det..

    haha blir helt rädd efter att ha läst alla kommentarer men de går inte att sluta.
    tkr allt sånt här är coolt men ändå lite läskigt.

    Reply
  253. nobody... augusti 17, 2010 at 9:56 e m

    jag tror att det finns något övernaturligt.. men att det visar sig genom kanske nån slags energi som ändras i rummet.
    det här har hänt mig flera gånger, det låter inte så läskigt. men jag lånar min mormors hund.. och hon står ibland i hallen och kollar mot dörren. hon kollar verkligen på något alla fall, hon har lite huvudet på sned. som om det är något främmande där som om hon inte känner det eller den vad det nu är. jag blir alltid skit rädd!
    och i stallet. så finns det ett rum där det finns en diskho osv. och det är verkligen en obehaglig energi där inne. det är lixom mörkt fast det är en dörr öppen ut och tänt..
    sen har jag också drömt om att det är en ganska ung flicka som sitter på en pall bredvid min medryttarhäst när den är uppstallad, flera gånger. samma dröm.

    på vissa ställen ute i skogen när jag rider så känner man ett stort obehag.. och min häst blir jätte nervös och börjar steppa osv. och jag kollar mig runt jätte noga och är säker på att det inte är något djur eller liknande som skrämmer den. så rider nästan aldrig där. usch skit läskigt även fast det inte låter så..

    hemma har radion gått på plötsligt.. runt tolv :S och vet säkert att det inte är nån slags inställning så den sätts på..

    och i min mammas rum känner man att det är någon som drar en i ryggen. det är svårt att förklara, men som om den vill att man stannar.. och det har tydligen dött en tant i våran lägenhet.

    Reply
  254. Linn augusti 17, 2010 at 10:18 e m

    Tror definitivt på spöken och paranormala fenomen, du är inte knäpp. Jag blir dock i CHOCK när jag är med om sådant, kan inte vara lugn även efteråt.

    Har varit med om en hel del grejer, detta tar jag direkt från ett av mina blogginlägg:
    Jag och Malin tänkte sova i stallet och så somnade jag och sov jätteskönt på hästtäckena. Vi sov i värme / sadelkammaren då(!) Så väckte Malin mig och sa att hon hörde konstiga ljud. Jag tänkte mest ”faan, väck mig inte!!!” men sedan lyckades hon skrämma upp mig och fick mig lika pigg som henne. Hon hade hört steg och annat på loftet. Jag kom med alla möjliga bortförklaringar; mössen under oss, igelkotten på utsidan och så vidare. Sedan hörde vi det båda två; någon människa gick ovanför oss, på loftet. Det är rätt lågt i tak därinne så vi hörde det så himla tydligt. Någon gick från trappan, alltså två svaga steg och tre steg ovanför vårat rum, sedan 4 steg bortåt. Det var en man, det hörde man tydligt. Denna man gick rätt långsamt, men väldigt tydligt, ovanför oss. Båda låg helt tysta när vi hörde detta, sedan kröp vi ihop och beslutade oss tillsammans för att åka hem. Packade ihop sakerna i PANIK. flydde ut ur stallet. Kom på att vi hade glömt att släcka & låsa. När vi ska ta tag i dörren DUNKAR det till i transporten bakom oss, som att någon slagit in en knytnäve i den. Vi struntar blankt i stallet och flyr till moppen, tar på oss grejerna och åker. Känner oss iakttagna en bra bit, särskilt i början på vår grusväg.

    Har också varit med om dörrar som öppnas (med handtag som dras ner), en TYDLIG skugga på min gardin ett flertal gånger, en burk med hamstergodis som flyttats och hamnat öppnad – uppochner på hallmattan med innehållet överallt. När jag plockat in allt och ställt tillbaka stod den på samma plats igen, dock oöppnad. Någon som drar i handtaget, går upp för trappen och går in i vårat förråd med dörren öppen. Min katt fattade konstig besatthet för det förrådet.

    Och en del mer,
    Fråga om du vill veta mer! 🙂

    Reply
  255. Amanda Karlsson augusti 17, 2010 at 10:26 e m

    ett tips, ha vatten i en skål på rummet, dom säger att spöken är rädda för vatten.
    vårat hus är rena ”de okända”! fast live :s
    Min dörr hade fnatt för ett par veckor sen. den stängdes och öppnades, men jag trodde de bara var korsdarg liksom, men så stängde jag den, alltså ordentlig (och min dörr är TRÖG) men så på morgonen så flög den bara upp. och jag frågade min plast mamma om de var hon eller nån annan som vart nere (sover i en källare kusligt nog) men hon sa nej och alla andra sover.
    Och för ett par nätter sen när jag och min syrra gått och lagt sig (vi har våra dörrar mitt i mot varandra) så hörde jag fotsteg ute i våran korridor/garderåb. Alltså jag hörde golvet knarra! Och golvet nrukar knarra på¨vissa ställen om man går där. Så jag frågade henne om de var hon som gick. Och då svarade hon nej. Både hon och jag låg i våra sängar och alla sov för vi skulle ha hört om nån gick ner.
    Och så har de hänt en några saker till men de är så mycket att skriva 🙂

    Reply
  256. Malin augusti 17, 2010 at 11:21 e m

    Ja, många saker. Har känt, hört & sett saker. Varje gång jag berättat om det för någon så händer någonting så tänker inte göra det nu. Men jag vet också att vissa kan inte känna av/se sånt här, det är bara vissa.

    Reply
  257. Sara augusti 18, 2010 at 1:41 f m

    OMG, det är natt och jag hatar att läsa sånt under natten, men nu är jag inte ensam vaken i huset, så då är det inte lika läskig 😛 Iaf till det jag vill säga 🙂 Jag har alltid varit rädd för sånt, men den som du träffade på var mycket snällt och jag tror att det var hon pigan som bodde där förut. Jag fick några tårar av att läsa det du skrev. Inte för att jag blev rädd, utan för att jag tycker att det var så snällt av henne . Jag vet absolut inte vad jag skulle har gjort om jag var dig, men en sak är jag säkert på och det är att aldrig mer sova ensam när jag kommer till ett nytt ställe 😛 Haha, läskigt! Även om det är en snäll ande så skulle jag fortfarande har blivit rädd på nåt sätt… Btw, please, berätta mer om sånt! Jag älskar att läsa det 😀

    Reply
  258. Sofia augusti 18, 2010 at 2:43 f m

    När jag var kanske 7-8 år så var vi på landet, vi har ett hus brevid mormor & morfar. Jag är slltid vaken längst och jag skulle precis somna när jag hör morfar ropa på mig, men jag är för trött för att svara och somnar direkt. Nästa dag frågar jag morfar vad han ville inatt, men han säger att han inte ropade på mig.
    Och en gång när en kompis sov över så sov jag, kompisen & min syster i ett rum och då hör jag någon utanför huset. det visar sig nästa dag att morfar också gjorde det

    Reply
  259. F augusti 18, 2010 at 11:37 f m

    Tänkte berätta en grej som kanske inte verkar så läskig men det var sjukt jobbigt.

    När jag gick i fyran flyttade jag och min familj till en ny lägenhet. I mitt rum stod min säng mot väggen bredvid fönstret. De första veckorna märkte jag ingenting men sedan började konstiga saker hända. När jag satt vid mitt skrivbord (med ryggen mot fönstret) ramlar en ljusstake mot fönstret, alltså den stod mitt på fönsterbrädan och ”ramlar” sedan mot fönstret och slår i. Jag vände mig om och glodde jättelänge sen jag jag till mamma, haha.
    Och varje natt i tre år vaknade jag varenda natt, jag vaknade alltid på nättrena och var livrädd. Jag svettades och hade alltid tänt lampa. Jag gick alltid in till min lillasyster och bad henne sova hos mig för jag vågade inte sova själv. Och en dag var min mormor hemma hos oss (hon är lite ”medium-aktig” av sig) så berättade jag det för henne. Då gick hon in i mitt rum och sa att det var dålig energi precis där min säng stod och att jag skulle flytta på sängen. Och ända sen då jag flyttade på sängen kunde jag sova helt lugnt och vaknade inte en enda gång på nätterna.

    En annan äcklig sak var när jag vaknade mitt i natten som jag alltid gjorde så kollade jag ut genom min dörr som stod öppen mot hallen. Då hör jag hur något ramlar ner på golvet och rullar lver golvet i hallen. Sedan hur det knakar till i mitt skrivbord som står bredvid dörren, och sedan knakar det i min byrå som står bredvid skrivbordet och SEDAN i min tv som står bredvid min säng. Sedan blev det tyst och jag ligger blixstilla i min säng med uppspärrade ögon. Och då bankar det till, skithårt på mitt fönster. Verkligen jättehårt och det lät skithögt. Jag vart så jävla rädd att jag flög upp ur sängen på en sekund och sprang in till mamma. Usch!

    Sen har min mormor varit med om massa saker. Fast det får jag inte berätta. Men jag kan ju säga er att andar visst kan göra illa människor. Men Bara om man irriterar dem eller något liknande. Min mormor hamnade allafall på sjukhus. Hon har berättat för mig att man ska visa respekt för ”andar”.

    Reply
  260. F augusti 18, 2010 at 11:45 f m

    Och just det, en sak till! Jag berättade ju att jag brukade be min lillasyster sova hos mig för att jag var rädd. En morgon vaknade jag av att hon sov bredvid mig, då väckte jag henne och frågade varför hon låg där (då hade jag flyttat på min säng och sov alltid jättedjupt). Men då berättade hon att hon hade vaknat på natten och inte kunnat somna om (eftersom mina syskons rum var obehaligt att vara i. Min syster vägrade sova där själv, till och med min mamma var rädd för att vara där) Iallafall, när hon hade lagt sig hos mig så hade hon sett en skugga i hallen springa förbi och att det såg ut som en liten flicka. Jag var skiträdd och frågade vad hon gjorde då, ”jag vände mig om och somnade” sa hon..

    Det har också hänt att leksaker börjar låta i deras rum och på nätterna har stolarna i köket flyttat på sig och skåpen stått öppna. OCh i hallen var det allid kallt om fötterna, som att det ”blåste”. Tur att vi flyttat!

    Reply
  261. Lisa augusti 18, 2010 at 1:51 e m

    Joo sånt har nog alla vart med om utan att man vill erkänna eller tänka på det!

    Jag har vart med om det några gånger, eller det va min kompis men jag va med.
    Vi satt några st i hennes rum och pratade och plötsligt kände hon nåt i nacken, det hade känts som om nån kastade en sten sa hon, när vi kollade så va det ett rött märke i nacken!! 😮

    Reply
  262. Sandra augusti 18, 2010 at 7:21 e m

    Jag tror inte alls att du är knäpp. Jag tror starkt på det övernaturliga, har själv varit med om många underliga saker.

    Jag har hört röster mitt i natten. Lät som att de pratade i mun på varandra. Och jag är nästan helt säker, att när man är med om något sånt där hör man skillnad på om det är grannen eller dylikt eller om det verkligen är något andligt man hör.

    När jag bodde hemma med mina föräldrar i en väldigt gammal villa(som bl.a. var ett gammalt barnhem från 1800-talet) hörde både jag och mamma gråt från ett spädbarn. Det var efter denna händelse som vi tog reda på lite fakta om huset, då vi även fick veta att det just var ett gammalt barnhem. Det kan ej ha varit grannarna då alla dessa villor hade ca 300-400 meter till nästa hus. Och under denna period bodde bara jag, mamma och låtsaspappa i huset.

    Jag har även sett en skarp skugga när jag vaknade mitt i natten. Och det läskiga är att jag vaknade av att jag kände mig iakttagen och lite orolig. Jag låg och kollade på skepnaden i några sekunder(som kändes som minuter) och kollade sedan bort för att upptäcka att den var borta. Det kändes sådär! Blev lite nojig då.

    Ja, jag har dussintals grejer jag har varit med om. Har dock inte hänt något på länge nu. Jag kan medge att jag saknar det lite. Efter en period hade jag vant mig med dessa fenomen så att det nästan blev lite hemtrevligt, haha!

    Reply
  263. wilma augusti 18, 2010 at 7:23 e m

    Min mammas moster (tror jag) och hennes man kan se spöken, och dom visste att mamma också kunde det, så dom berättade för henne hur hon skulle göra, men hon har såklart aldrig provat 🙂
    Men det har hänt en gång, då jag verkligen är säker på att jag såg någonting.
    Det var nu i början på denna sommar, jag hyrde en häst då och mina häst gick med en annan häst i ”ladu” hagen. Varför den heter Laduhagen är för att det finns en övergiven ladu i den hagen.
    När jag kom dit stog min hyrponny nära ladan, men inte mot vägen och ”skrapade” sig mot något, när jag kommer dit har grimman ( det som sitter runt hästen huvud ) åkt ner på ena sidan (vänster sida) den hänger under örat kan man säga.
    Jag blir lite rädd och tittar upp mot det krossade fönstret. Då är det något svart som är där inne i ladan och tittar ut genom fönstret ( det ser så ut i alla fall )
    Jag säger till min häst Gefja, men gevvi, vad har du gjort din buse? 🙂
    Jag har tänkte inte på det förrän när vi var på väg till ”utgången” att han hade slutat klia sig mor något, tittat på mig och sen tittat förvirrat tillbaka
    När jag går ut ut hagen tittar jag tillbaka till fönstret.
    då rör det svarta på sig och går därifrån.
    2 veckor senare har Gefja tagit av sig grimman. jag tittar runt i nästan hela hagen, men hittar den ingenstans, ingen annan har hittat grimman i den hagen och det har gått två månader nu. Ja, det var det!
    Och du är inte knäpp, absolut inte :D!
    KRAM wilm!

    Reply
  264. lollo augusti 18, 2010 at 8:40 e m

    Nu har jag läst igenom alla komentarerna!
    Du e verkligen inte galen jag tror själv på sånt men jag har börjat tro mer på det efter alla saker som har hänt dom som har skrivigt.
    Det har aldrig hänt mej ngt men hade lite svårt att sova efter allt jag läste. Men det e ändå intresant att läsa om sånt här.

    Reply
  265. Sheena augusti 18, 2010 at 9:34 e m

    Kan berätta att det hände något fruktansvärt läskigt en gång i vår
    förra lägenhet. Vi hade köpt en begagnad piano och dagen efter när jag kom
    hem från skolan så var ingen hemma så jag satte mig vid pianot och börja spela
    ( vanligtvis så brukade jag sätta på tv o kolla på tv efter ja kommer hem ) men inte den dagen, osen kommer jag ihåg att jag börja tänka på något och i bakgrunden hör jag i köket gafflar och knivar prasslas.. så så jag går till köket o inga bestick ligger där osen precis när jag kliver in i vardagsrummet så ser ja hur tv sätts på automatisk utan att jag ens rört fjärrkontrolen, dessutom kände jag mej väldig iakttagen asså ushh det var skit läskigt så jag ringde mamma o berätta men hon tror ja inbillar mej !!! vem vet jag kanske inbillar mej… men ja vet vad ja såg….. ushh hurfan kan tv sättas på av sig själv när ingen ens har rört den?!?!

    Reply
  266. Josseh augusti 18, 2010 at 10:02 e m

    Läskigt .. O.o
    Jag tror på andar, faktiskt, men har aldrig varit med om någonting själv. :p

    Reply
  267. Linn augusti 19, 2010 at 12:06 f m

    Min mamma och hennes man bodde till för några månader sedan i ett relativt stort hus(då vi är 3 syskon och hennes man har 4 barn) ungefär 2-3 mil utan för stan i ett mindre samhälle. Innan jag flyttade hemifrån så har jag alltid bott hos min pappa i stan så jag har inte upplevt något själv i huset de bodde i, dock på andra ställen men det blir alldeles för långt för att skriva.

    Min storasyster har varit med om ett antal oförklarliga händelser i det huset. Hon har också alltid haft de rum utan fönster på nedervåningen. Några av de saker hon varit med om:

    – En kväll för några år sedan låg hon och läste en bok som vanligt och hade då sänglampan tänd. Hon släcker lampan när hon läst färdigt och det är bäcksvart i rummet. Innan hon hunnit somna känner hon hur sängen skakar till, hon sträcker sig för att tända sänglampan men den går inte igång..

    Då går hon upp ur sängen och tänder taklampan och ser då att sängen är utdragen ca 1 halv meter från väggen (nedre delen av sängen) och hennes sänglampa fungerade inte för att kontakten låg uppe på sängkanten.. Hon har aldrig dragit ut kontakten då hon läser varje kväll.

    – Min storasyster har flyttat till en näraliggande stad för studier men är ofta hemma och hälsar på.. Medan mamma och hennes man fortfarande bor kvar i huset utan för stan så får hon sova på övervåningen i ett tillfälligt gästrum, vägg i vägg till rummet som min lillasyster då sov. Min stora syster ligger och läser, och har en av mammas katter i rummet, hon hör hur någon går på toaletten och antar att det är min lillasyster.. hon hör hur toalettdörren stängs, och även när den öppnas igen , det hon inte hör är att min lillasyster går tillbaka till sitt rum. Däremot hör hon steg ut i vardagsrummet som sedan tystnar. NU till det läskiga:
    Katten blir stirrig, min stora syster hör hur någon bokstavligt rusar i full fart mot rummet där hon sover (en bra bit mellan vardagsrummet och gästrummet, hon har även stängd dörr). Stegen slutar just utanför dörren och hon hör inget mer efter det.

    Detta blir en jädra lång kommentar, men eftersom det verkar vara många som tycker om att läsa om just sånt här så ska jag inte göra er besvikna, HE-HE.

    – Min stora syster har pratat med både mamma och hennes man om detta, och de har (som alla andra föräldrar) bortförklarat det med annat..”SÅKLART det inte finns några spöken här, nejnej”. Men tji skulle de få.

    Efter de bott i huset några år så börjar min mammas man vakna upp exakt samma tidpunkt, varje natt – 02.20. De nämner detta för både mig och min storasyster och vi säger båda två att det är för att det ”spökar”. Men så lätt skulle de inte tro på det.. förrän 1 natt…

    Mammas man vaknar upp, samma tid.. känner hur det är en tyngd vid fötterna, och han trodde det var en av katterna. Han böjer sig ner för att stryka katten, men där var ingen katt. Istället får han en stöt genom kroppen och hör ett sågklingande ljud högt och tydligt (som om man sprättar på ett sågblad).

    Efter denna händelse tar mamma kontakt med ett medium, men eftersom detta medium ”gjorde sitt arbete hemifrån” så var jag väldigt skeptiskt till detta. Men de påstår att det blev lugnare i huset efteråt. Och detta medium förklarade de 2 andarna som 1 äldre kvinna och 1 medelålders man och att det var mannen som hade ställt till med rackartyg.. Och att nu var huset rensat blaha blaha..

    Lite av det mina familjemedlemmar varit med om, nu kan jag inte berätta mer då det skulle ta upp hela kommentars sidan. Tjolahopp tjolahej, sov sött 😉

    Reply
  268. Akexandra augusti 19, 2010 at 12:43 f m

    Jag har varit med om hur mycket som helst. När jag var 12-13 så bodde vi ute på landet (tossene som ligger vid smögen typ), där hände det mycket grejer. Jag bodde på övervåningen och hade två utanvindar(?) och varje gång jag kom hem från skolan var den ena öppen och dom dörrarna var väldigt tröga att öppna kan jag lova. Jag blev inte så rädd utan mest irriterad men aa liten som jag var så fick jag nog efter ett par veckor och så åt vem det nu var att sluta öppna dörren och efter det öppnades inte dörren mer.
    Sen brukade den stora platten på spisen vara varm varje morgon innan jag skulle till skolan och en gång när jag och mamma lagade mat så gick strömmen, min låtsaspappa gick upp och skulle kolla proppskåpet (då hade vi skruvproppar) så var alltså ALLA proppar urskruvna och det var på en av mina utanvindar. Min bästa kompis Isabell, hennes pappa bor i ett hus där det spökar och dom tog dit ett medium och mamma var där och det mediumet sa till min mamma att vi skulle flytta ifrån vårt hus så fort som möjligt, och några månader efter flyttade vi.
    En annan gång drog jag, min pojkvän, min kompis och hennes pojkvän till skillingmark och övernattade på spökhuset där och där hände det grejer hela tiden, inte en lugn stund. Klockorna började låta som fan och locken till dom öppnades och stängdes, saker flyttades, vi hörde fotsteg och någon som sprang på övervåningen och upp och ner från trappan osv, helt sjukt. Det finns myter om vägen dit från Arvika.. Kör man på ett djur så är det en varning, man borde vända, men kommer det en älg springandes över vägen så är man verkligen inte välkommen då SKA man vända. Så när vi åkte dit en annan gång så först körde två fåglar rätt in i bilen och stendog, då täääääänkte vi vända men fortsatte iallafall, sen när vi nästan var framme kom en älg och sprang över vägen. Min kompis började nästan gråta och bad oss vända men vi fortsatte. När vi kom dit så kom gubben som hyr ut huset ut från huset och säger EXAKT såhär ”Ni är inte välkomna hit idag, kom en annan dag”. Det konstiga med det hela är att han inte ens får vara där nattetid utan bara hyra ut det till folk. Frågan är egentligen VAD han gjorde där nattetid, det är inget ställe man direkt vill vara själv på!
    NU kommer det hemskaste jag varit med om i hela mitt liv, som till och med fick mig att börja gråta. I glava ligger ett gammalt mentalsjukhus så jag och ett par kompisar drog dit en natt och stället är under renovering så det är absolut inga där under nätterna nu. Vi gick runt huset ett par gånger alla ljus var släckta förutom ett rum på mellersta våningen där ett fönster lös och när vi gått typ 4-5 varv runt det så är lampan tänd i källaren men ingen var där, vi hade ju knackat på alla dörrar osv och dom hade ju öppnat i så fall. Aja, vi gick några varv till och sen hörde vi ett konstigt ljud, som ett skrik. Vi sprang ner till bilen (som stod på husets eller man kan kalla det skärgård för det är hus stort som helst, parkering) och tänkte åka därifrån men efter en stund samlade vi mod och tog några varv till. Det är en stor dörr på baksidan och ifrån den dörren hörde vi att någon bankade inifrån SÅ högt och vi alla tänkte inte ens utan bara sprang till bilen för att åka där ifrån så fort som möjligt men när vi började åka så skumpade det som fan, vi gick ut ur bilen (som fortfarande var kvar vid mentalsjukhuset) och kollade vad som var fel. Vi hade fått punka, någon hade knivskurit däcken, DÅ började jag och mina tjejkompisar gråta, men nenne vår killkompis höll sig men man såg hur rädd han var. Vi fick gå ner till vägen och kolla ifall någon bil körde förbi eftersom vi behövde domkraft och seriöst, glava är helt dött och jättelitet, nästan inga som åker förbi där eftersom det ligger mitt ute i ingenstans. Det tog ett tag men till slut vid klockan halv 3 eller nåt kom en mamma och hennes dotter (hon skulle tydligen skjutsa sin dotter till en fest halv 3 på natten). Mamman sa att hon skulle se ifall någon på festen hade domkraft och isåfall skulle hon komma tillbaks med den, en timme gick och då kom hon tillbaks, hon åkte med bilen upp till parkeringen där vår bil stod och kollade på däcket och mycket riktigt sa hon också att det inte kan vara annat än knivskuret. Vi fick iallafall bytt däck men fick inte köra fortare än 40 så det tog ett tag att komma tillbaks till Arvika och stämningen i bilen var ganska konstig eftersom alla var så rädda. Glavas mentalsjukhus har också varit med på det okända om ni ville veta det och dit ska vi på lördag igen! 😉

    Reply
  269. Puss augusti 19, 2010 at 2:30 e m

    När min syrra sov med mig i mitt rum hörde vi hur någon knackade på sängkarmen, men det var ingen av oss, en annan gång har min syrra vaknat upp och sett en man stå och stirra på henne och det hände min andra syster också. Det har också hänt att musiken skruvades ner fasten jag höjde..läskigt

    Reply
  270. Anna augusti 20, 2010 at 1:50 e m

    Jag har också vart med om en typ liknande sak.
    Jag var hos min farmor och farfar och sov i deras gäststuga, som jag sovit i flera gånger förut, med min lilla syster.
    Mitt i natten så hörde jag plötsligt en kvinna skrika och banka på dörren att det brann i hennes hus och att hennes barn var där inne och att hon behövde hjälp och vatten.
    Jag blev så himla rädd först att jag inte vågade röra mig och gå upp och öppna dörren.
    Men efter en liten stund så gick jag iallafall fram till fönstret för att kolla vem som stog där ute men precis när jag skulle titta ut blev det helt tyst och när jag tittade ut var det ingen där!

    Nästa dag på morgonen så frågade jag min lilla syster om hon hade märkt något men hon sa att hon inte hade hört något alls.
    Senare på dagen berättade jag om det som hände för min farmor och då berättade hon att det inte bara vart jag som vaknat av sånt där utan att för flera år sedan så hade min faster sovit i den där gäststugan och då hade hon också vaknat och hört samma sak, och att det va så att för flera hundra år sedan så hade det börjat brinna i ett av grann husen och att barnen hade blivit instängda i huset och blivit innbrända!!! och att kvinnan i huset sedan tog självmord för hon var så ledsen för att barnen hade dött, och att hon nu typ hemsökte alla husen där i närheten!
    Jag har inte sovit i gäststugan någon gång efter det…

    En till sak som har hänt mig som jag inte själv kmr ihåg men mina föräldrar har berättat var att när jag var typ 2 år så var vi på semester och då så övernattade vi på ett ganska läskigt hotell vid ngn öde väg. och då så hade jag tydligen hela tiden sagt att det var en massa vita människor som viskade på det där hotellet men det var bara vi som bodde på hotellet och vi stötte aldrig på några med vita kläder lr som viskade. Och sen nu för några månader sedan så tittade jag på ngt program om spöken och då var det där hotellet med där och så sa dom att det spökade där!!!

    Reply
  271. J augusti 20, 2010 at 4:06 e m

    Jag tror på andar, ja. Har själv aldrig sett en ande men varit med om lite små konstiga saker. Däremot min lillebror och en del andra bekanta vet jag har sett.

    Tycker faktiskt det är jättebra att du tog upp det här, och att flera andra också börjar göra det, eftersom att jag tror att det är vanligare än vad folk tror och folk inte gärna pratar om det eftersom att det finns folk som anser att man ”är dum i huvudet” om man tror på andar.

    Reply
  272. EM augusti 20, 2010 at 9:04 e m

    I min blogg kan du också läsa om mina spöklika händelser :O

    Reply
  273. melina augusti 22, 2010 at 5:45 e m

    En gång när jag och min kompis var hemma själv med hennes brosha och hans kompis så kolla vi på film de var skräckfilm också plötsligt stängs filmen av och de kom fram svartvitt sen tänkte vi bara aa de är säkert tv:n som hackar sig sen händer det igen och igen . sen får vi veta av hennes mamma att förlängesen så bodde det en gammal man där som dog i de huset , inte bara det utan hennes mammas kompis kan se andar och komunicera med dom så en gång när hon var där så sa hon att de fanns massa andrar där ;S läskigt inte undra på att de alltid händer läskiga saker varje gång vi är hemma själva hos henne .

    Sen en annan gång då jag sovde över hos min kusin då var bara jag min kusin min andra lilla kusin och hennes mamma hemma aa men vi satt inne på hennes rum och satt och snacka tills vi skulle somna men plötsligt hörde vi massa steg och ett fönster som knarrar vi blev asrädda och låg stilla och ingen vågde röra på sig sen får vi höra på morgongen av hennes mamma att hon hade vaknat mitt i natten för hon skulle på toa aa då hade min kusins täkte åkt ner lite sen när min kusins mamma vaknar på morgonen (asså min andra lilla kusin sovde bredvid henne) att hon har hela täcket över sig sen plus ett annat täcke som låg på golvet var på henne också så vi berättade vad vi hade hört alla vart chockade till och med hennes mamma :S

    Reply
  274. ronja augusti 22, 2010 at 9:38 e m

    Jag tror på andar och sådana saker, för det har hänt endel saker.
    Som i de huset jag bodde i innan, så var de en mamma som dog. Och antagligen hade hon inte umgåts klart med sina barn. Så när jag var ensam hemma, eller ensam hemma med kompisar, så hörde man massa ljud från min lillasysters rum. Som t.ex studsbollar, saker som trillade ner på golvet, och sånna saker. Men är man kollade, var allt som vanligt. Och min älsta lillasyster, hade sett någon stå vid hennes dörr, mitt i natten.
    Och så spökar de på min farbrors hus. Nä man sover där så kan man höra steg i trappan när alla sover, och så helt plötsligt stängdes tven, lamporna och exakt allt av och sattes på efter en halv minut. Och deras gamla katt kunde ibland ligga som om någon kelade med honom.
    Sen spökar min kompis farfar hos henne. Han plingar på dörren och sånna saker.

    så antingen är vi alla som kommentera knäppa, eller så är det bara så att de finns andar.
    själv tror jag faktist på de andra 🙂

    Reply
  275. ronja augusti 22, 2010 at 9:41 e m

    på min farbrors gård*

    Reply
  276. Isabella september 19, 2015 at 1:09 e m

    Jag har blivit riven på handleden och på axeln på handleden ser det ut som jag har rivit mig på en vass gren typ.. och på axeln vakna jag en morgon med rivmärken och nästa dag var riv märkena borta…jag har fått löv i mitt rum av någon anledning också..?

    Reply
  277. Pingback: Begagnade Trollbord – THE-ACL

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *