God morgon…

Hej hej på er…

Är inte direkt på dåligt humör så att kan inte säga att min dag ”började dåligt” eller att jag ska skylla på ”att jag vaknade på fel sida”. Nej, nu är det helt enkelt så att jag är skitsjuk, mer än sjuk. Jag har ont i halsen ont i kroppen täppt i näsan. Och ja, men ibland så måste man gå upp. Egentligen så vill jag gå med Hugo och Amir och träna med det går ju inte eftersom jag är sjuk. Åh, vad jobbigt livet ska vara ibland…

Nu ska jag i alla fall gå på ett möte på Bubbelroom, och sen så bär det av till farbror tandläkare, ska sätta in i osynlig tandställning på baksidan av tänderna. Fast jag har inte riktigt bestämt mig en om jag ska sätta en ”tråd” på tänderna eller om jag ska sätta en innanför ist. Någon som har haft en tandställning bakom tänderna? Hur är det – gör det ont? Jag vill veta för jag har typ 3 timmar på mig att bestämma mig…

Nu måste jag kasta i mig ett par alvedon så hörs vi snart!

Nu skulle jag gärna var utomlands..

(Visited 122 times, 1 visits today)

33 Comments

 1. Cicci augusti 31, 2010 at 11:09 f m

  Hej paow!

  Jag har tandställning innanför tänderna och det känns ingenting 🙂 Jag hade ovanpå innan men jag föredrar BAKOM tänderna!

  Lycka till! 🙂

  Reply
 2. Linnéa augusti 31, 2010 at 11:12 f m

  Alltaå… Alla tandställningar gör mer eller mindre ont. Men en ståltråd på framsidan syns när du pratar, som med vanlig räls. Jag skulle tagit bakom. Men du kan ju fråga din t-läkare om det förändrar talet (om du börjar läspa kanske) osv. Kraaaam

  Reply
 3. tycker jag... augusti 31, 2010 at 11:26 f m

  Jag gick till en tandreglerare och han konstaterade att mina tänder var tekniskt för smala så jag fick bygga på mina tänder gratis hos tandläkaren. Jag vet inte exakt hur dina tänder ser ut men jag har två andra kompisar som har fyllt i sina gluggar på samma sätt som jag. Man bygger alltså på med plast, likadant som när man slår ut en bit av en tand tex. Annars kan man ju fixa porslinständer också men de ser väldigt onaturligt ut för det blir ”för perfekt”! Lycka till.. 🙂

  Reply
 4. Jessica ღ augusti 31, 2010 at 11:27 f m

  jag hade tandställning efteråt fick jag en ”tråd” bakom mina tänder i under käken, dock efter senaste besöket (efter 2 år) så gjorde dem något som gör att mina tänder inte sitter still längre.

  Reply
 5. Ida augusti 31, 2010 at 11:28 f m

  Det gör ont i kanske 1 dag – 1 månad. Det beror helt och hållet på, alla har olika. Men klart det gör ont första dagen i alla fall. Min kompis hade ont i 1 dag, och hennes syster i 3 veckor!

  Krya på dig 🙂

  Reply
 6. hanna augusti 31, 2010 at 11:38 f m

  vem betalar din tandställning?
  kram

  Reply
 7. Josefin augusti 31, 2010 at 11:40 f m

  det gör mer ont att ha en framför tänderna än en bakom, har haft framör o har nu bakom, den bakom känns knappt medans den framför gör så man får ont i läppen o typ river i sönder skinnet där 😛

  Reply
 8. L augusti 31, 2010 at 11:50 f m

  hur har du lyckats få tandställning? jag gick till min tandläkare och bad om det, har nämligen gluggar, och dom ansåg att det bara var ett skönhetsproblem så jag kommer bli tvungen att betala 50lax om jag vill ha tandställning.
  är ditt ett skönhetsfel eller får du dåligt bett av det osv osv?

  Reply
 9. Pernilla augusti 31, 2010 at 11:54 f m

  Jag har en tråd bakom tänder,a man vänjer sig tokfort! du kommer inte alls ångra dig paow! jag lovar, plus att de är ju det bästa du kan få, en som gör tänderna snygga och den syns inte ens! De e fasiken så mycket jobbigare med en tung piercing och ta hål i tungan! Så kör på 😀

  Reply
 10. olivia augusti 31, 2010 at 12:14 e m

  jag har haft framför ”vanlig” tandställning, alltså inte tråd i två år och det gjorde rent ut sgat PISS ont. nu har jag tråd bakom som jag ska ha i typ fem år och den gör inte alls ont, har både uppe och nere ( på baksidan då ) så jag rekomenderar bakom helt klart! hoppas du blir nöjd med vad du nu än väljer 🙂 kram

  Reply
 11. a augusti 31, 2010 at 12:32 e m

  Hej, är det ”vuxentandställning” du ska ha, alltså sådan man betalar själv? Jag funderar själv på att skaffa en, så om du betalar den, vad kostar det?

  Reply
 12. Anna augusti 31, 2010 at 12:33 e m

  Att tillägga det som har skrivits ovan så:
  Om du har tråd på baksidan och enbart ”pluppar” på framtänderna och längst bak. Går tråden då av, vilket min gjorde hela tiden, så gör det skitont! Du har då en tråd på mååånga centimeter som sticker ut i käken, tungan osv.
  Men om du har pluppar på alla tänder så blir den inte lika lång och inte gör lite ont!
  Prata med tandis!
  Lycka till!

  Reply
 13. Amela augusti 31, 2010 at 1:13 e m

  Smartare om du tar bakom tänderna för att du kommer känna om det sitta framför. medans bakom känns det först i början.. kanske 1 vecka eller något sådant. men man blir van med tiden. du kommer inte äns känna att den sitter där. och det gör inte ont eller något =D..

  mitt tips till dig..

  Reply
 14. emelie augusti 31, 2010 at 1:43 e m

  Jag har en sådan tandställning och de gör inte det minsta ont! 🙂

  Reply
 15. Sophia augusti 31, 2010 at 1:45 e m

  Jag har haft tandställningar lite här o där. men ja, jag har haft en bakom tänderna. Nej Nej!!, det gör inte ont! man måste bara helt enkelt vänja sej 😀

  Jag tycker du e jätte grym // Sophia

  Reply
 16. sofie augusti 31, 2010 at 1:52 e m

  prata med kenza, hon vet ju….

  Reply
 17. victoria augusti 31, 2010 at 2:37 e m

  Jag hade på framsidan, och det är väl inte så farligt.. De första timmarna efter jag satt i den gjorde så jävla ont eftersom tänderna flyttar på sig.. Men sen när man kommer o ch drar åt så kan det göra ont i några minuter..

  Reply
 18. Malin augusti 31, 2010 at 4:17 e m

  Hej jag har tandställning bakom tänderna och det gör alls inte ont och det känns inte ett dugg så du behöver inte oroa dig 😉

  Reply
 19. fanny augusti 31, 2010 at 4:36 e m

  jag har själv fram, och hade stort överbett och har haft tandställng i ett år, och blir klar till jul. om jag var du så skulle jag ta på framsidan eftersom du enligt mig inte har nått stort problem som jag hade Och om jag har ett år så blir du nog klar på ett halvår! Det är inte så farligt, man vänjer sig!

  Reply
 20. Denise augusti 31, 2010 at 4:40 e m

  jag jade på baksidan aoch det gör inte ont och den syns inte
  så den är as bra om man behöver tandställning

  Reply
 21. Hanna augusti 31, 2010 at 5:03 e m

  Jag fick en sån där tråd bakom tänderna för snart två år sen och man märker inte av att den här där. Kanske lite i början men man vänjer sig väldigt fort.

  Reply
 22. Nina augusti 31, 2010 at 5:42 e m

  Jag har haft på baksidan ett par år nu.. och det är klart att det alltid gör ont i början(spänner som fan, man vill bara slita bort den) Men sen känns den inte alls och syns inte alls, skitbra 🙂

  Reply
 23. Emmy augusti 31, 2010 at 6:25 e m

  Tänkte bara fråga om du går i skolan eller så? Verkar inte dom du gör det ju ..

  Reply
 24. Linnea augusti 31, 2010 at 9:35 e m

  härlig bild 😀

  Reply
 25. Jenny augusti 31, 2010 at 9:44 e m

  Då är vi två som är sjuka. Går massa skit nu…
  Kryp ner under täcket, drick mycket, vila och slöa.
  (ät godis det är bästa medicinen – eller inte 😛 )
  krya på dig i alla fall!

  Reply
 26. Julia september 1, 2010 at 6:09 e m

  när kommer din och hugos låt:D?

  Reply
 27. Elin september 1, 2010 at 7:55 e m

  fan vad jobbigt! 🙁

  Reply
 28. Jennifer september 1, 2010 at 7:57 e m

  Jag har räls i både över och underkäken, på framsidan då. Syns inte så värst mycket ändå, varken jag eller mina kompisar osv tänker på den! Det gör ont att stoppa in den, och även då man spänner åt den (ungefär var 6e vecka). Jag blir i alla all rejält öm i tänderna i några dagar efteråt! Just nu har jag även gummisnoddar som jag själv får byta hela tiden, så pga så rör mina tänder på sig hela tiden, vilket innebär att jag varit öm i tänderna sedan 10e augusti! Det är det enda som är jobbigt med tandställning – att det gör ont i bland.

  Jag skulle rekommendera att ha tandställning frampå tänderna istället för bakom. Dels för att det är lättare att korrigera bettet på det sättet men också för att det faktiskt går fortare! Risken är att om du sätter den på baksidan så kan du få ha den mycket längre då det är svårare att korrigera ett bett på det sättet. Men det är ju en smaksak! Sedan så…. HAHA lite nasty nu men tänk på Hugo 😉 Om du sätter ställningen på baksidan så blir det ju liiiite problematiskt ifall du ska ge honom ett BJ… tror inte det är så skönt att fastna med förhuden i den och riva sönder ollonet 🙂 Ännu en fördel med att ha den på framsidan! Den märks inte vid sådana tillfällen ;D Haha. Sorry….

  Hur som helst är smärtan i tänderna definitivt värt slutresultatet! Så fina tänder man får.

  Reply
 29. Karro september 2, 2010 at 5:51 e m

  Din kropp…. jag är så jävla avis!
  Tack för att du visar världen att man kan ha fin kropp utan att ha kissies bröst, lika stora inlägg som hennes huvud.
  Älskar din blogg!

  Reply
 30. fridaa september 3, 2010 at 10:24 e m

  Hur kan du vara så smal!??? :O

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *