Menskopp

Okej, jag borde väl inte skriva det här, men jag får problem med ”smärtor” när jag har mens. Vilket gör att det gör ont, och då menar jag väldigt ont att sätta in en tampong. Och jag vääägrar att bara använda endast binda för då svämmar det över…

Så jag har en fråga angående än ”menskopp” hade aldrig hört talas om det förut. Så nu är min fråga till er, är det bra? Hur funkar det? Förstår inte hur man ska kunna trycka upp den där…?

(Visited 379 times, 1 visits today)

152 Comments

 1. Ellie augusti 23, 2010 at 12:36 e m

  Hej, tänkte bara ge ett tips om p-stav. Jag har haft det nu två gånger, den sitter i armen i tre år, under den tiden kan du helt och håller slippa mensen under tre år. Kanske har den bara nån vecka några gånger om året, är ju beroende helt på olika personer, men testa en sån:) Den e verkligen super 🙂

  Reply
 2. Jennifer augusti 23, 2010 at 12:44 e m

  Jag tycker inte att ”menskopp” verkar så fräscht, eftersom du använder samma hela tiden, bara tar ut och sköjer av den 😉

  Reply
 3. Louise augusti 23, 2010 at 12:46 e m

  åh vad glad jag blir att en av de stora bloggerskorna vill prova menskopp! jag har använt den i några år nu och är hur nöjd som helst. dels får jag mindre mensvärk och slipper komma ihåg att köpa tamponger.

  många tror att det är äckligt, men det är inte värre än med tamponger. dessutom är det mycket bättre för hälsan eftersom tamponger innehåller massa dåliga saker och torkar ut underlivet. när man köper koppen får man instruktioner, och efter ett par gånger är det hur enkelt som helst att använda den. man viker liksom ihop den på mitten och för upp den och sen vecklas den ut i kroppen.

  menskoppen är helt klart min bästa investering, den håller ju i upp till tio år om man sköter den rätt. jag tycker verkligen du ska prova! det tar ett tag att vänja sig, men sen är det liksom helt fantastiskt bra.

  Reply
 4. Sara augusti 23, 2010 at 12:49 e m

  hejsan ”paow” 🙂 jag är ganska överviktig men jätte intresserad av din chili burner!!! Snälla vart kan jag skaffa eller butiker?? snälla svara snart!

  Reply
 5. lisa augusti 23, 2010 at 12:53 e m

  Menskopp är jätte bra. Du sätter i den på morgonen och tar ut den på kvällen och tömmer. Du kan ha den på natten med, då tömmer du den bara, sköljer rent och sätter i den igen.
  När man sätter in den viker du ”koppen” som blodet samlas i och trycker in den. Det står hur du gör när du köper den. När din mens slutat så ska man koka den för att få bort bakterier.
  Ett bra tips är menskopp om du inte gillar tamponger.
  🙂

  Reply
 6. ell augusti 23, 2010 at 12:59 e m

  Hej., en av mina vänner har en menskopp och hon säger att det är det bästa hon har skaffat. man för in den och man byter ut den ca/ ggr per dag. Så diskar man den och kan använda den om och om igen. Man känner inte av den eller något. Iofs har jag aldrig testat, men den ska tydligen vara ganska enkel. Kolla på menskopp.se Kram

  Reply
 7. emma augusti 23, 2010 at 1:01 e m

  hoppas det ordnar sig!

  Reply
 8. timna augusti 23, 2010 at 1:01 e m

  men det är exakt samma för mig! haha ;o

  Reply
 9. MaryCaroline augusti 23, 2010 at 1:02 e m

  Haha, ja menskopp. Det skulle jag aldrig ens testa. Tror dessutom att det är ”värre” att ”trycka upp” än tampong. Men vadå svämmar över när du har binda? I så fall måste du väl byta tampong typ en gång i halvtimmen? Det finns väldigt bra bindor, nattbindor till exempel. De är mycket bättre än de där små lapparna ungefär, haha. Speciellt under 2a och 3e dagen då man blöder som mest. Och det syns faktiskt inte att man har nattbinda heller om man har jeans på sig.

  Ellie: Jag rekommenderar inte p-stav. Jag var en sån som hade blödningar hela tiden när jag har p-stav och brukar aldrig rekommendera det till någon, trots att jag vet att det är olika för alla och trots att mensen upphör för vissa. Dessutom har jag hört om fall där man haft minipiller eller p-stav (innehåller samma hormon) och sen inte kunnat bli gravid. De har blivit sterila eller nåt av det och det är inget man vill utsätta sig själv för, även fast det är väldigt ovanligt.

  Reply
 10. bambam augusti 23, 2010 at 1:05 e m

  Hej

  Jag älskade min menskopp, men har man ont av en vanlig tampong är nog inte menskopp att rekomendera för det är något större och hårdare. Men så himla smidigt att slippa tänka på att byta tampong när man badat på sommaren etc etc. Tömmer menskoppen var 8de timme.
  Men som sagt det är verkligen inte för alla, har en kompis som är 30 som inte alls kunde använda sin.
  Kan tipsa om cerasette (minipiller) de tar bort mensen helt för de flesta om inte den försvinner helt minskar den iaf kraftigt och jag blev av med min mensvärk nästan helt, och då har jag ätit smärtstillande pga den i 12 år.
  Rekomenderar minipiller
  mvh

  Reply
 11. Kristina augusti 23, 2010 at 1:08 e m

  En biverkning av P-stav kan för många bli att just blöda MASSOR innan man vänjt sig vid den. Sen KAN man ha tur att slippa mensen, men det är inte så för alla om ens många. Jag tror allt sådant är hemskt individuellt och något man bara kan testa på egen hand- bara för att en sak hände för dig kanske det inte alls händer samma för en annan tjej.
  Nej, mitt tips är köpa många typer av bindor – de som är för stora blödningar, finns smidiga sådana också inte bara de där ”tantliknande” versionerna som iallafall itne jag tycker om!
  Kör på det, och använd tampong när du kan. Köp de minsta och byta ofta istället.
  Lycka till o kram på dig!

  Reply
 12. Hanna augusti 23, 2010 at 1:09 e m

  Hej Paow. Måste bara påpeka en sak som Ellie skrev först av alla här. Att p-staven gör att man kanske inte får mens alls. De är helt olika! En del får MER mens och kan ha de i flera veckor i sträck. Så p-stav är inget att rekomendera, då är till och med p-piller bättre! Jag precis samma problem som dig och vill verkligen inte använda binda, för hur fräscht är de på en skala? Jag har läst om mens-kopp, och de jag har läst låter riktigt bra faktiskt. Så tänker du testa den så kan du gärna få skriva antingen till min mejl eller på din blogg om hur de funkar.

  /Hanna.

  Reply
 13. Hanna augusti 23, 2010 at 1:11 e m

  förresten, jag har kopparspiral nu, och de funkar kanon, de är inga hormoner i de alls, för jag blir en sån hormon-bitch om jag äter p-piller eller annat. Fast just spiral ska man ju helst ha fått barn innan man sätter in.

  Reply
 14. fia augusti 23, 2010 at 1:11 e m

  menskopp fungerar hur bra som helst för mig. var lite orolig i börjar precis som du.
  man trycker ihop den när man för in den, och den glider bättre än tamponger. kan vara lite bökigt dom första gångerna innan man märker hur man ska göra. och kan även vara svårt i början att veta hur mycket man blöder. men blöder man rikligt kan man ju ta ut den efter 3-4 timmar. Jag tycker verkligen att du borde prova. det är supersmart !
  och jag hade samma problem som dej innan jag började med den. riklig mens och ont av tamponger

  Reply
 15. Anonym augusti 23, 2010 at 1:12 e m

  Var det inte du och Hugo som spelade in en låt och gjorde en musikvideo?
  När ska det komma. Du sa typ för en månad sen att den skulle komma!!

  Reply
 16. Linnéa augusti 23, 2010 at 1:12 e m

  För mig har menskoppen varit en gåva från ovan… Minst sagt. Sjukt praktiskt, man märker i princip inte av att man har mens. Angående isättningen så finns den en pdf på hemsidan menskopp.se med en bra beskrivning. Dock så tar det ett tag sen kommer man på ”sitt egna sätt” att få in den på rätt vis.
  Rekommenderar den varmt, pröva vettja!

  Reply
 17. angelica augusti 23, 2010 at 1:12 e m

  alltså om det inte går med en tampong hur ska du då kunna få upp en sån där stor plast grej har du tänkt? :/

  Reply
 18. Ida- augusti 23, 2010 at 1:14 e m

  Låter oerhört jättekonstigt med en ”menskopp”, samlar den då alltså upp mensen? Känns väl …bara wierd?

  Reply
 19. anna augusti 23, 2010 at 1:15 e m

  Haha va coolt xD

  Reply
 20. Anonym augusti 23, 2010 at 1:19 e m

  Kan inte du ha frågestund? 🙂

  Reply
 21. sofie augusti 23, 2010 at 1:20 e m

  ingen aning, men har att den ska vara bra,bara att rulla ihop o trycka upp…

  Reply
 22. Maja augusti 23, 2010 at 1:21 e m

  Jag brukar använda mooncup som den kallas men den är ju bara som en tampong inge mot mensvärk

  Reply
 23. LIN augusti 23, 2010 at 1:24 e m

  jag tror att koppen är ganska mjuk så det är bara att typ tryckaihop den och föra upp den i fittan haha 😛
  Inte bara att det är bra, det är jävligt naturvänligt!

  Reply
 24. Sanna augusti 23, 2010 at 1:28 e m

  Hej! En kompis till mig använder menskopp istället för tamponger eller bindor. Hon säger att det är jättebra och hon är verkligen så nöjd! Dock så vet jag inte riktigt hur man stoppar upp den, antar att man typ får ”vika ihop den” och sen sätta in den. Själv skulle jag nog inte använa mig av en sån men om du har svårt att använda tampoger förstår jag att du hellre vill pröva en menskopp än bindor. Skulle aldrig använda binda tycker att det är så ofräscht!

  Reply
 25. Sara augusti 23, 2010 at 1:29 e m

  Köp den inte, den är sjuktdålig. Den håller inte tätt så att säga.

  Reply
 26. elina augusti 23, 2010 at 1:31 e m

  p-stav är nog det bästa för att slippa mensen, har haft min nu ett tag. inte blödigt eller haft några problem alls, SUPERSKÖNT! klart det är olika för vissa, men du borde testa, för ifall det funkar för dig så är det så värt det!!

  Reply
 27. emelie augusti 23, 2010 at 1:34 e m

  menskopp är den bästa uppfinningen som finns!
  Det känns inte att man har den. Och man sparar pengar, den är miljövänlig och skonsam mot kroppen. Det riskerar inte att fastna bomull in there så det börja växa bakterier. Mycket fräschare och enklare, blir ingen lukt, och inget du behöver slänga. Du bara tar ut å tömmer den, sen sköljer av sen in igen. Perfekt om man är hos någon.
  att få upp den är skitlätt, man bara viker den, man får med instruktioner på hur. Bästa som finns. Skulle aldrig aldrig överleva utan min sån! Man tänker inte ens på att man har mens.

  Reply
 28. anna-stina augusti 23, 2010 at 1:36 e m

  inte det skönaste jag sett…..

  Reply
 29. Josefin augusti 23, 2010 at 1:38 e m

  Skulle aldrig få för mig att använda menskopp.. =/
  Jag menar.. tänk va äckligt när du ska plocka ut den och den är fylld av mens..

  Reply
 30. Hanna augusti 23, 2010 at 1:39 e m

  beror förmodligen på dina p-piller. Byt sort så försvinner smärtorna. Vissa biverkningar blir att man får ont. Tror det är så att musklerna lixom spänner sig.

  Reply
 31. Maria augusti 23, 2010 at 1:39 e m

  Kolla gärna in mina egendesignade smycken! Billiga och gratis frakt =)

  Reply
 32. Moa augusti 23, 2010 at 1:43 e m

  Det finns en bloggare i gbg som heter Fattybom som jag brukar läsa, hon gjorde ett inlägg om menskoppen för ganska länge sen, hon tyckte att den var bra och hade en beskrivning om hur man använder den om jag inte minns fel, kan ju vara värt att kolla upp!

  Reply
 33. lise augusti 23, 2010 at 1:44 e m

  du äter mini piller va? ett tips är att börja med vanliga p-piller… då blir smärtorna mildare och kanske till och med försvinner helt, dessutom så blöder man inte lika mycket. Det som händer när man äter p-piller är att mensen blir konstruerad, det är inte riktig mens… därför också som man inte kan använda mensen som ”kontroll” om man blivit gravid eller inte, men p-piller är också 99,9% säkert så det är nog ingen fara iaf 😛 Men jag hade svåra mens smärtor och jag blödde mycket! Men för två år sen när jag träffade min första pojkvän så började jag äta p-piller och då gick allt över vilket är skönt. Man kan ju också bestämma lite själv när man vill ha sin mens, vissa har den inte alls, jag har mens ungefär var 4e månad… jätte skönt! Så jag tycker att du ska ta dig till ungdomsmottagningen och höra lite med dom om vad man kan göra 🙂

  Reply
 34. Sara augusti 23, 2010 at 1:45 e m

  Usch, den ser inte så speciellt hygienisk eller smidig ut! Hoppas du mår bättre snart. Jag har en vän som hade samma problem. Gå till läkaren så skriver han ut super starka värktabletter till dig som bårde minskar (nästan tar bort helt) mensvärken och minskar blödandet också. Krya på dig

  Reply
 35. johanna augusti 23, 2010 at 1:46 e m

  kom in och kolla svaren från frågestunden !:D

  Reply
 36. Sofias blogg augusti 23, 2010 at 1:48 e m

  det gör även ont för mig när jag ska trycka upp tampongen. vet inte vad dina smärtor beror på men mina smärtor beror på att jag blöder lite vilket det gör att det är torrt. då är det bara att klicka på en klick ”klick” och sen blir det bra. för mig då 🙂

  Reply
 37. mickan augusti 23, 2010 at 1:50 e m

  jag har bara hört att man ska typ tömma den ofta XD

  Reply
 38. bababa augusti 23, 2010 at 1:51 e m

  Jag var less på kladdet med mens, så jag satte in en hormonspiral. Nu är mensen helt väck – jätteskönt. Så det rekommenderas helt klart. Man måste INTE ha fått barn för att ha en hormonspiral. Kostar cirka 1.000-1.500 spänn att sätta in, men sen har man den i flera år innan man måste byta igen.

  Reply
 39. make it cool augusti 23, 2010 at 1:52 e m

  hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhej 🙂

  Reply
 40. E augusti 23, 2010 at 1:53 e m

  Kan hälsa att alla som skrivit att den inte ser speciellt hygienisk ut har fel. Den är mycket mer hygienisk än tamponger (så länge man rengör den korrekt), och mycket bättre/skonsammare för underlivet.

  Har ej använt menskopp själv, men har massor av vänner och bekanta som prövar. De bytte aldrig tillbaks till tamponger/bindor kan jag ju säga. Har aldrig hört talas om någon som prövat och varit missnöjd med en menskopp faktiskt :). Har dock aldrig kommit mig för att pröva själv…

  Lycka till, hoppas det ordnar sig.

  Reply
 41. vic augusti 23, 2010 at 1:53 e m

  Jag har ingen aning heller, men har alltid undrat och vill verkligen veta om det är värt de!

  /vic

  Reply
 42. Anonym augusti 23, 2010 at 1:53 e m

  MENSKOPPEN ÄR DET BÄSTA SOM FINNS! helt seriöst.
  tänk att inte behöva byta tampong eller annat på upp till tolv timmar?
  att inte behöva slänga tamponger i papperskorgen som luktar illa.
  du bara tar ut den, tappar ut blodet i toalettstolen sen sköljer av den med varmt vatten sen sätter in den igen. när mensperioden är över kokar du den så den är ren tills nästa gång 🙂

  det är sjukt hygieniskt, anledningen till att man kan ha det så länge är att
  eftersom det inte är bomull så bakterier kan inte växa så man får ’tampongsjukan’ och sånt.

  testa den! du kommer inte ångra dig och du kommer vilja rekommendera den till alla du känner.

  Reply
 43. Cecilia augusti 23, 2010 at 1:54 e m

  Jag har en och har aldrig varit så nöjd! Ett av dom bästa köpen jag gjort. Hade stora problem med tamponger och binda skulle jag aldrig använda. Uuäck! Så ge den en chans och testa. Finns att beställa på nätet för typ 300 spänn och den hålle i 10 år så det är verkligen en sak värd att köpa. Dessutom behöver man bara tömma den 1-2 ggr om dagen beroende på hur mycke man blöder. Jag tömmer min 1 gång om dagen och glömmer oftast bort att jag har mens! 😀 Haha! Lycka till!

  Reply
 44. bababa augusti 23, 2010 at 1:55 e m

  En annan grej som är bra med hormonspiral är att hormonerna verkar lokalt. Man får alltså inte i sig några hormoner, som när man t.ex. äter p-piller. Alltså ingen risk för blodpropp, osv.

  Reply
 45. maja augusti 23, 2010 at 1:55 e m

  De återvinningsbara menskopparna är klockformade och viks innan de förs in i slidan. Väl inne vecklar de ut sig och skapar en tät försegling som hindrar läckage. Menskoppar ska sitta lågt i slidan, lägre än tamponger gör som man skjuter upp så långt det går.

  Vid behov kan ett vattenbaserat glidmedel användas för att underlätta insättning. Observera att menskoppar av latex förstörs av oljebaserade glidmedel och vaselin. Menskoppar av silikon skadas av silikonbaserat glidmedel men inte av oljor.

  Vid tömning måste förseglingen brytas innan koppen kan tas ut för att den inte ska orsaka obehag. Förseglingen bryts genom att man trycker på sidan av koppen, så att den kläms ihop och det undertryck som uppstått släpper.

  För att man lätt ska få tag i koppen finns på flera modeller ett skaft på undersidan. Skaftet kan klippas av till lämplig längd. Om koppen hamnat högt upp kan den krystas ned med hjälp av underlivets muskulatur.

  Menskoppen kan användas vid bad och simning, och behöver heller inte tas ut vid toalettbesök.

  Menskoppen kan bäras i upp till 12h mellan tömningarna. Det går alltså bra att sova med den.
  och när man ska rena den så kokar man den i vattnet 🙂

  Reply
 46. en som vet!!! augusti 23, 2010 at 1:57 e m

  menskopp är fan det mest hygieniska man kan ha?
  behöver inte oroa sig för sjukdomar eller liknande som man kan få
  om man har haft en tampong i för länge eller bindor som luktar.

  i koppen samlas blodet som man kan ha inne i upp till tolv timmar
  beroende på hur mycket man blöder då. jag har för det mesta alltid inne min så länge, tänk att bara behöva bry sig om det 2 gånger om dagen??
  eller när man är på fest eller kanske hemma hos dejten eller pojkvännen, inte vill man lämna stinkande tamponger där då?

  alla borde köpa en menskopp, man ångrar fan inte sig. det var det bästa jag någonsin gjort!!

  Reply
 47. bababa augusti 23, 2010 at 1:58 e m

  (Eller lite hormoner får man väl säkert i sig, men det ska i alla fall inte vara mycket.)

  Reply
 48. Ida augusti 23, 2010 at 1:59 e m

  Jag har använt menskopp och har bara bra saker att säga om den. Den är inte alls svår att föra upp.

  Reply
 49. sara augusti 23, 2010 at 2:02 e m

  menskopp är otroligt bra, den håller mycket längre och de gör inte ens ont och stoppa in den eller ta ut den och man känner inte ens den när den sitter inne. ett plus med menskopp är också att det luktar inte äckligt och blir inte ofräsht som med en tampong eller binda. jag tycker definitift du ska satsa på menskopp.. jag använder det själv när jag har mens och den är perfekt och bara ta ut och skölja av när den behövs bytas. Kram

  Reply
 50. frida augusti 23, 2010 at 2:04 e m

  haha jag har en sån. det fungerar faktiskt skitbra. dom dagarna man blöder mycket kan det vara bra att ha binda om man vill vara säker på att det inte läcker. man viker liksom ihop den på ett speciellt sätt, det står i bruksanvisningen man får med hur man gör. sen kan man få panik när man inte vet hur man ska få ut den första gångerna men om man slappnar av och inte stressar upp sig kommer man på hur man ska göra och det är inte spec svårt när man fått in snittsen haha 😛

  sen är den ju bra för man tjänar ju på det. tänk hur mycket pengar man slösar på tamponger liksom. och så finns det inget känt tampongsjukanfall. man kan ha den inne längre eftersom den är i silicon och inte samlar på sig en massa bakterier.

  haha jag skulle säkert kunna skriva en bok haha. 🙂

  Reply
 51. Sanna augusti 23, 2010 at 2:06 e m

  menskopp låter spännande, har aldrig provat

  Reply
 52. amanda augusti 23, 2010 at 2:07 e m

  skulle aldrig ens våga stoppa upp en menskopp i fittan (om det är så man gör) 🙁

  men jag hoppas det går bra för dig och mensen 🙂

  Reply
 53. Anonym augusti 23, 2010 at 2:09 e m

  är hugos kuk mindre än en tampong? haha

  Reply
 54. Jenny augusti 23, 2010 at 2:11 e m

  Om du får ont av tamponger så lär du ju inte kunna använda en sån där grej? Dessutom, hur fan fungerar den? Måste man ta ut den hela tiden och tömma den? Usch vad jobbigt. Snacka om att det ska kännas obehagligt att gå runt med den där intryckt 😛

  Reply
 55. Emma augusti 23, 2010 at 2:13 e m

  Angående ovan kommentarer om P-stav så skulle jag aldrig rekommendera det till någon, oavsett om man får olika reaktioner givetvis. Jag hade mens (varje dag med mycket blödningar som första dagen) i 9, NIO, månader! Jag har aldirg mått så dåligt.

  Däremot har jag nu börjat äta ett receptfritt läkemedel som heter Cyklo F (man kan kolla upp allt om det på http://www.fass.se) och det kortar ner min mens från 7-8 dagar till 3 dagar och jag har inte alls lika mycket mensvärk. Är billigt också så verkligen värt att prova. Har rekommenderat det till många i min umgängeskrets och det har funkat bra för alla utan biverkningar. 🙂

  Hoppas du hittar något som funkar för dig!

  Reply
 56. amanda augusti 23, 2010 at 2:21 e m

  Forstar fullstandigt. Bara binda kans kletigt, ofrascht och ackligt!
  Jag hade samma problem med smarta nar man tryckte upp tampongen men sen blev jag dock gravid och slapp mens overhuvudtaget.
  Men jag hoppas du hittar en losning!

  Reply
 57. Stina augusti 23, 2010 at 2:21 e m

  jag har en sån men den är jäättesvår att få in, rekomenderas inte. mycket svårare än tampong! och ondare

  Reply
 58. Elin augusti 23, 2010 at 2:23 e m

  tömma den sen är mindre kul

  Reply
 59. Nicole augusti 23, 2010 at 2:27 e m

  Jag REKOMENDERAR verkligen P-STAVEN. Jag hade mensvärkar så att jag vart liggandes kunde knappt röra mig, vart näst intill sjuk ibland. P.staven är verkligen kanon. Man ger den en chans på ca tre månade och passar den inte så tar man ur den och passar man den så har man den i tre år eller mindre, man betämmer självklart själv. En liten stav som man sätter in på under sidan av överarmen, ”ingreppet” gör inte ont och man känner den bara om man tar på den men de gör inte de minsta ont. P-staven är som vilket annat p-medel som helst eller som vilket klädmärke som hellt, de/den passar inte alla med andra p-medel passar inte alla heller. Och att man kan bli steriliserad, de kan man av alla p-medel men risken är verkligen miniminiminimini mal. ALDRIG HÖRT TALAS OM MENSKOPP? :p Lycka till !

  Reply
 60. Lillan augusti 23, 2010 at 2:29 e m

  Själv har jag ingen aning! 😀

  Reply
 61. Joanna augusti 23, 2010 at 2:29 e m

  Jag har aldrig hört talas om en menskopp förut, haha. Men vadå svämmar över när du har binda? Har du en tjock och lång binda (som nattbindor är) så kanske du får byta binda några få gånger om dagen. Eller det beror ju på hur mycket du blöder. Men eftersom du säger att det svämmar över så betyder det alltså att du har mycket…

  Reply
 62. klara augusti 23, 2010 at 2:31 e m

  jag tycker att du är grymt stark när du skriver ut sånt hära i bloggen. Något så vanligt och naturligt som mens har på någon konstigt sätt förvandlats till något pinsamt och något man inte bör ”prata” om med okända människor. weird

  Reply
 63. Matilda augusti 23, 2010 at 2:42 e m

  Testa att använda mini-piller, om det inte är de du använder redan förstås. Har man turen på sin sida kan min slippa mensen helt när man använder det, dock är det inte så för alla. Men har man så pass mycket blödningar och värkar så är det ju värt ett försök tycker jag!

  Reply
 64. Julia augusti 23, 2010 at 2:45 e m

  Fett skabbigt de låter men hoppas de e bra 😉

  Reply
 65. Anonym augusti 23, 2010 at 2:47 e m

  Amanda, blev gravid efter att hon hade samma smärta som du. Har du testat dej så att du inte är med barn?? Vet inte om det är vanligt att ha sånna smärtor.. men det kan ju alltid vara så.. puss Paow, du äger !

  Reply
 66. helllllen augusti 23, 2010 at 2:47 e m

  förstår att du inte vill använda bindor.. haha men koppen tror jag funkar bra har iaf hört det 🙂

  Reply
 67. Eve augusti 23, 2010 at 2:48 e m

  Har aldrig hörts talas om menskopp, måste vara något nytt.. Men hur ofta tömmer man den då :O

  Reply
 68. Ylvah augusti 23, 2010 at 2:48 e m

  nej fan va grotesk den ser ut!! 😀

  Reply
 69. Alexandra augusti 23, 2010 at 2:49 e m

  Skaffa Mini P-piller ist, skit bra, mensen å smärtorna försvinner!
  Cerazette är BRA! 🙂
  Eller testa olika så du fastnar för nått, detta e 3dje sorten jag testar, dom på ungdomsmottagningen hjälper dig 🙂

  Annars, följ med Hugo när han tränar för träning hjälper OTROLIGT bra mot mens-smärtor ! 🙂

  Reply
 70. lindha augusti 23, 2010 at 2:49 e m

  har ingen aning. ´byt binda oftare bara 🙂

  Reply
 71. johanna H augusti 23, 2010 at 2:51 e m

  Jag brukar äta p-piller och ibland har jag inte mens alls 😉

  Reply
 72. Elin augusti 23, 2010 at 2:52 e m

  Jag har en menskopp, mamma tyckte jag skulle skaffa en för de är så mycket billigare än tamponger. (ca 298kr på http://menskopp.se/shop/ och räcker ca 10 år om man sköter om den)
  Först var jag skeptisk, så jag gick till ungdomsmottagningen och frågade, men de hade inget ont att säga om den. så nu har jag haft min i snart 2 år (!) och har absolut inget problem. det enda är att den känns inte alls för mig när den är i, så ibland får man lite panik och undrar ”stoppade jag verkligen in den”. Att he in och ut den och att tömma är inget problem, men den lilla piggen klippte jag av en bit för den var obehaglig. och efter varje mensperiod kokar jag den för att döda eventuella bakterier och att slippa evenuell dålig lukt 🙂
  Köp, ingen stor summa men lätt värd pengarna!

  Reply
 73. milou krüger augusti 23, 2010 at 2:52 e m

  Det där lät intressant, har aldrig tidigare tänkt på att kolla upp om det finns något annat än tamponger/bindor. Jag rekommenderar i alla fall P-stav funkar utmärkt på mig och jag har nästan aldrig mens. Lycka till! Tips är att köpa tabletter utomlands som lindrar smärtor i magen. jag köpte jätte bra tabletter i marbella. finns nog på apoteken runt om i europa. Sen så får man dem recept fria vilket du aldrig hade fått i Sverige. passa på nu om du reser att ta med dig någon förpackning hem!
  Kram
  Milou

  Reply
 74. elin augusti 23, 2010 at 2:53 e m

  Jag har vänner som har en sådan och det säger att det är jättebra, mer hygieniskt och lättare att använda dessutom.

  Reply
 75. Josefin augusti 23, 2010 at 2:54 e m

  förut hade jag tabletter som man tog när man hade själva mensen, så de minskade typ, mene sen efter att jag tagit tycker jag att de har minskat, så jag har inga tabletter längre, men måste fortf ha ganska kraftiga bindor osv. men jag säger hellre de än att ta massa tabletter och skit, men jag brukar ha nattbindor på natten och ligga på sidan.. ibland har jag nattbindor på dagen också – kör enbart på bindor.

  Reply
 76. Charlott augusti 23, 2010 at 2:58 e m

  jag tycker inte du ska använda menskopp!
  kan inte va kul när dom svämmar över, jag tycker du ska gå till ungdomsmottagningen och fråga efter ett p-piller som är grymt bra. Min kompis tar dom och hon har inte haft mens sendes. Kommer tyvär inte i håg vad dom heter men fråga dom på ungdomsmottagningen dom kan ju typ allt om de 🙂

  Reply
 77. Anonym augusti 23, 2010 at 2:59 e m

  UNDERBAR UPPFINNING!

  Korkade människor som inte tror att något man KOKAR och DECEFISERAR inte är hygieniskt. Jag har haft min i fyra år,första tre utan några problem trots att jag blödde EXTREMT mycke, då snackar jag om att byta supertampong var tredje timma. sen hade jag koppen och bytte var 5e och nu efter p-piller så byter jag var 12e timma men behöver inte ens då men det känns fräschast att ta ut och rengöra då. dock har det på senaste året vart lite obehagligt att plocka ut den,har väl blivit tajtare…man viker ihop den och trycker in den,svårt den första månaden men lätt sen.

  Reply
 78. Lisa augusti 23, 2010 at 3:01 e m

  Har en menskopp av märket mooncup. Köpte den eftersom det alltid läkte när jag hade binda och det gör för ont att använda tampong. Jag är verkligen supernöjd! Man glömmer nästan bort att man har mens när man använder m-kopp. Kan dock vara lite svårt i början, men med lite träning så går det lätt. Och för er som tycker det verkar äckligt så är det 1000 gånger fräschare än tampong och binda. Dessutom så kokar man koppen mellan användnigarna så den blir kliniskt ren.

  Köp en och testa, de är ju inte speciellt dyra.

  Reply
 79. Lena augusti 23, 2010 at 3:02 e m

  Hej, jag har haft samma problem som dig. Men nu har jag använt menskopp länge och den är jättebra! Det är som att man inte har mens, jag känner inte av den alls och den kan sitta i i tolv timmar i sträck, och en tampong kan ju bara sitta i i fyra timmar max. Och av tamponger blir man torr och det rubbar PH-värdet.. man viker koppen och sedan en gång till och så snurrar man så den ”vecklas ut” Det är hur enkelt som helst. Alla borde skaffa en sådan. Man ska koka dem i några minuter efter nästan varenda period, för att hålla den fräsch och så att den håller längre. Man kan ha dem i fem år tror jag det är, utan några problem. Det finns två storlekar tror jag, en för dem som inte fött barn och en för dem som har fött barn.

  Reply
 80. EEEEEE augusti 23, 2010 at 3:05 e m

  Menskoppen är mer hygieniskt än tampong och binda! 😉

  Reply
 81. Lisa Marie augusti 23, 2010 at 3:05 e m

  Vet du vad som är så himla bra, Paulina? Det är om du går till en gynekolog och berättar om dina smärtor och ber att du får Panocod eller Citodon utskrivet på recept. Det är tabletter som innehåller kodein och paracetamol och ger en effekt likt morfin i kroppen. De är väldigt starka men de hjälper fruktansvärt bra mot menssmärtor. De äter jag och jag har en obeskrivligt plågande värk så jag nästan svimmar och jag är väldigt tacksam för att de finns. Och när det handlar om att du inte kan föra in en tampong – vilket du inte ska göra heller – ska du köpa nattbindor på apoteket som heter ’Apoliva’ det är det bästa märket och det svämmar inte över när du har dem eftersom de är extremt tjocka.

  Det klarar du dig med, det lovar jag dig.
  PUSS!

  Reply
 82. emma augusti 23, 2010 at 3:06 e m

  menskoppen är de bästa man kan haaa! sen ser den hård ut på bild, men den är otroligt mjuk o inte alls jobbig att sätta in =)

  Reply
 83. Charlotte augusti 23, 2010 at 3:06 e m

  Hej 🙂
  du kan ju antigen sätta in en p-stav eller börja med p-piller om du inte vill använda den där saken ;P

  Reply
 84. Lena augusti 23, 2010 at 3:08 e m

  Sen för mensvärken så kan ju köpa naproxen på apoteket (250 mg) receptfritt, en morgon och en kväll. Men en läkare sa till mig att ifall man får det på recept så får man 500 mg, så ifall man har jätteont så kan man ta två på morgonen och två på kvällen av den receptfria, att det inte är någon fara. Och det har hjälpt mig jättemycket! Så skaffa en menskopp och naproxen, så får du bort dina problem! Jag har haft jättemycket problem med mens, som du skriver också. Men det här hjälper 🙂

  Reply
 85. ellen augusti 23, 2010 at 3:11 e m

  Varför äter du inte p-piller? Jag äter minipiller, Cerazette, och jag tycker dom är skitbra! Självklart är det biverkningar, men det är olika mycket för alla. Om man äter minipiller försvinner mensen, och ”slemhinnan” i fittan blir liksom tjockare, så att spermier (eller mens) inte kan komma igenom, alltså kan du ha sex utan kondom 🙂 Jag rekommenderar verkligen dom! För dom flesta försvinner mensen helt ( så länge du äter pillerna) men det tar ett tag.. För mig tog det ca 3 månader för biverkningarna att försvinna, men det går fort! 🙂

  KRAM

  Reply
 86. :D augusti 23, 2010 at 3:20 e m

  Menskopp är bäst! Har använt en nu sen i början av sommaren. I början är den jätte svår att använda och det tar en stund innan man får in den på rätt sätt utan att den läcker. Men när man sedan har lärt sig så är den världens bästa sak!! Lovar! Satsa på en sån säger jag! Ett tips är att googla Menskopp det fins många bra sidor som tar fram för och nagkdelar och hur den funkar (:

  Reply
 87. Helga augusti 23, 2010 at 3:23 e m

  min kompis har en sån där. hon säger att det är hennes bästa inköp någonsin :O

  Reply