Frågestunden – 10 svar

När började du märka att din blogg faktiskt kunde leda någonstans, det vill säga bli känd?

Svar: Jag vet faktiskt inte. Det var nog någon gång i början av sommaren 2009, när folk tittade (förmodligen för att jag trodde att jag var en Barbie). När Expressen hörde av sig och jag fick en pytteliten ruta där det stod ”Sveriges yngsta största bloggerska” och en liten intervju. Eller när jag fick en hel sida i Frida-tidningen. Oh Gud, så stolt jag var!

Sen så var det väl när jag visste att Blondinbella, Kissie och Kenza läste min blogg, när dom nämnde mig i sina bloggar blev jag glad. Och ja, när jag fick min första lön som var på 8000 kr. Gissa om det kändes som om jag köpte upp hela Gina tricot!

Jag såg typ ut så här då:

Från att vara bloggare, till vart vill du komma? Jag menar, förutom att vara en bloggerska, vad vill du ha mer, utöver det?

Svar: Det är faktiskt någonting som jag ständigt funderar på. Vad vill jag göra? Vad ska jag göra? Jag tittar i tidningar med utbildningar. Jag vet inte vad jag vill få ut av bloggen, det är i och för sig jätteroligt och ett bra tidsfördriv. Jag börjar bli trött på att dagdriva, så snart kommer det något. Men först vill jag gärna fylla sjutton och ett halvt i alla fall…

Hur känns det att vara så pass känd som du är? Jag menar folk som ropar efter dig på stan och att bokstavligt alla vet vem du är.

Svar: Jag skulle nog kalla bloggarna dom nya kändisarna. Dom är ju överallt – i tidningar, TV och radio. Ja överallt! Men jag har svårt att placera mig i den kategorin som ”känd”. Det tror jag faktiskt att alla ”kända människor” har. Det känns overkligt att se sig själv på TV, jag tänker inte ”wow” – visst är det kul, men så speciellt är det inte. Jag kan inte beskriva känslan av att vara igenkänd, den gör mig illa till mods. Det gör att jag blivit mer folkskygg och tillbakadragen, men ändå så glad på något sätt, det känns som människor faktiskt bryr sig om mig. Jag är väldigt liten i mina egna ögon.

Vem är den snällaste inom ”bloggvärden” och varför just den?
kissie,dessie,amir,tyra,kenza,foki,isabelle kissie?

Svar: Helt klart Foki. En tjej som vill ALLA väl. Om jag skulle säga vem som är snällast enligt mig så är det Foki, Bella, Kenza, Amir, Kissie, Dessie och Tyra. Isabelle känner jag inte. Alla har väl varit trevlig när jag träffat dom, men det är så många som har en sån falsk ”genuin” utstrålning.

Tycker inte du att du sårar dina t.ex. ”tjocka” läsare eller dina läsare som har utländska föräldrar?
Känner du inte att du får skulkänslor när någon med slöja och kanske inte kommer från sverige frågar om en bild med dig när du sagt massa saker som sårar de?

Svar: Tjocka? Jag har väl kanske skrivit något om ”tjocka” människor, men jag ahr aldrig menat något dumt.

Jag vet att många utländska tagit åt sig av att jag skrivit ut vad jag tycker, men det jag menat med det är att det räcker med invandrare, att det inte behövs fler. Inte att någon ska kastas ut.

Och med slöja… Jag tycker att i Sverige så behöver man inte använda det, så varför göra det? Slöja i Sverige tycker jag borde ses som en huvudbonad som helst, men nu tycker jag att det förmedlar förtryck och skev kvinnosyn, men jag tycker inte illa om människorna i sig. Bara att dom borde skippa slöjan och bli mer försvenskade. Sen om det kommer fram någon och tar bild som har slöja så säger jag ju inte nej? Tycker oftast bara synd om tjejen, för det är ju mest barn och ungdomar som kommer fram och tar kort och jag uppskattar alla mina läsare lika mycket i vilket fall som. Oavsett hudfärg och klädstil 🙂

Jag och två jättetrevliga tjejer 🙂

Vem ser du mest upp till i bloggvärlden, och vilka bloggar läser du regelbundet?

Svar: Jag ser nog mest upp till Bella. Jag ser upp till henne som person och vad hon gjort av sig själv. Det får mig att tro på hopp om mitt värdelösa liv 🙂 Jag läser Kissies, Dessies, Bellas, Kenzas, Tyras, Hugos, skvallerbloggarna, Isabelles, Katrins, Dollyblonds och ett par fler bloggar. Jag är en riktigt bloggtorsk…

Petra, Bella och jag i Frankrike 🙂

Hur mycket tjänar du på din blogg? Och hur fick du så många läsare? Något tips du kan ge kanske?

Svar: Det är som en heltidsjobbslön på Ica innan skatt 🙂 Jag vet inte, jag är ärlig och då var jag speciell när jag började blogga. Jag gjorde något som ingen annnan gjorde, var otroligt j*vla fjortis som trodde att jag var vuxen, typ. Sen ha en bra design och ja, blogga mycket 🙂

Hur mycket lägger du ner på bloggen varje dag (timmar) och går du runt och ”tänker blogg” hela tiden?

Svar: Ungefär så, allt kretsar kring bloggen. Möten, frågor från vänners och vänners vänner. När jag går på fest, när jag är utomlands. Det är som ett 24-timmars jobb 7 dagar i veckan. Fast det är mer påfrestande psykiskt än fysiskt och jag klagar inte speciellt mycket, och så länge jag tycker att det är kul kommer jag att fortsätta 🙂

Här sitter jag och Hugo uppe mitt i natten. Och.. bloggar?

Vad tycker du om Dennis M nu? Ingenting. Jag är inte speciellt långsint.
Vem är den roligaste av Rosanna och Amir? Dom är roliga på sina egna sätt, men Rosanna är mer crazy och Amir är typ pajas.
Vad tycker du om Amandavardet? Lever hon?
Vad tycker du om Kissie egentligen, helt ärligt? Jag tycker synd om henne.
Vem är din ”favorit bloggare”? Kissie!
Vad tycker du om Dessie? Det där en fråga jag bara kommer att svara ”personligt på” men i bloggvis så skulle jag säga, fjortis som skryter om sprit på Gondolen. Det säger väl allt?
Vad fick dig att börja blogga och hur länge har du bloggat? Dessie fick mig att börja blogga för länge sen. Jag har bloggat i 2 år och 6 månader 🙂

Säg något bra respektive något dåligt om dessa storbloggare: (du måste säga något bra och något dåligt, inte passa)

Kissie, Dessie, Gaybloggen, Foki, Kenza, Tyra, Isabelle, Baby S, Amandavardet, AnaGina:

Kissie: Hon har knappt några riktiga vänner och mår dåligt psykiskt och har haft en svårt barndom. Men hon är duktig på det hon gör.

Dessie: är en otroligt söt tjej men kan vända på 0.2 sekunder från en söt tjej till en häxa… 

Gaybloggen: En skön kille som säger vad han tycker. Men honom måste man hålla nära, eller inte alls, för han är en riktigt skvallerkärring, haha!

Foki: För snäll, och ja, det är väl det man kan säga…

Kenza: Rolig, snäll, söt, blyg och driven.. Ja, finns så mycket positivt, men hon smygprovocerar i bloggen. Men det gör nog alla..

Isabelle: Vet inte hur hon är som person, men hon är en söt liten ”bondlurk”. 😉

BabyS: Alla vet nog redan vad jag tycker om henne, men hon har fint hår.

Amandavardet: Hon är väl typ död? Vart tog hamstern vägen?

Tyra: Hon är vacker, men har åkt lite väl mycket räkmacka in i bloggvärlden…

Anagina: Driven, rolig brud – rätt trevlig, men jag tycker att hon är en svennerasse med dubbelmoral.

(Visited 99 times, 1 visits today)

80 Comments

 1. johanna september 11, 2010 at 10:14 f m

  Hej !
  Nu är det såhär att jag har precis startat min modeblogg. Skulle vara jätte kul om ni ville kika in och kolla lite. Hoppas det är något som intresserar.

  Reply
 2. Ebbaasp september 11, 2010 at 10:24 f m

  näst första kommentaren :’))

  Reply
 3. Sofie september 11, 2010 at 10:26 f m

  den bästa frågestunden på länge.

  Idag gifter jag mig!!!

  Reply
 4. evelina september 11, 2010 at 10:31 f m

  Kolla in min blogg och kommentera gärna 😀

  Puss och kram

  Reply
 5. hanna september 11, 2010 at 10:32 f m

  jag ville bara säga att det verkar som att du har mognat en hel del paulina, jag har alltid tyckt att du har varit rätt så patetisk och överdriven. men nu tycker jag bara att du är en as ball tjej som verkligen har fötterna på jorden. fortsätt som du gör! det kommer gå bra för dig! puss

  Reply
 6. linn september 11, 2010 at 10:34 f m

  Varför skriver du att Kissie är din favoritblogg? Är det för du tycker synd om henne och gottar dig när hon skriver något korkat?

  Reply
 7. Rose Tais september 11, 2010 at 10:36 f m

  Tack för svaren Kram 😀

  Reply
 8. bellaaaa! september 11, 2010 at 10:43 f m

  anagina är bäst!

  Reply
 9. S&J september 11, 2010 at 10:44 f m

  där ser man!

  Reply
 10. M september 11, 2010 at 10:46 f m

  Usch du ser helt sjuk ut på bild ett, bra att du har gått upp i vikt!

  Reply
 11. Anonym september 11, 2010 at 10:53 f m

  har du något emot dom som har slöja eller ?

  Reply
 12. okänd september 11, 2010 at 10:56 f m

  har du något emot dom som har slöja elleerr ? jävla tönt

  Reply
 13. Blossip september 11, 2010 at 10:58 f m

  Bra frågestund!

  Guud vad du har blivit finare sen du hängde massor med Dessie…

  Reply
 14. Lisa september 11, 2010 at 10:59 f m

  läs om mitt liv som 18årig plastmamma, blivande mamma och universitetsstudent 🙂

  jag gör också gratis bloggdesign om nån är intresserad 🙂

  Reply
 15. jonna september 11, 2010 at 11:07 f m

  bra svar paow ! 🙂

  Reply
 16. Pingback: PAOW OM DE ANDRA STORBLOGGARNA.. « bloggar24

 17. Johanna september 11, 2010 at 11:10 f m

  Bra svar paow!! Du har så sjukt bra blogg! 😀

  Reply
 18. moryn september 11, 2010 at 11:11 f m

  Märks att du är 17…

  Reply
 19. blä september 11, 2010 at 11:13 f m

  anagina är ÄCKLIG skabbig

  Reply
 20. Anna september 11, 2010 at 11:16 f m

  Kolla in min musik smak på min blogg! PS: Kommentera och hör av er, så kommenterar jag eran blogg! tack på förhand! <333

  Reply
 21. ELINHA september 11, 2010 at 11:24 f m

  Jag va på Hoffmaestro igår!!! 😀 😀

  Reply
 22. celeste september 11, 2010 at 11:29 f m

  jag har två frågor till frågestunden! hur länge har du och hugo varit tillsammans? hur blev ni tillsammans?

  Reply
 23. ??? september 11, 2010 at 11:29 f m

  du åkte ju till egypten anpassade du dig där eller gick du runt med shorts som visade båda skinkorna??du kunde lika gärna anpassa dig lite och haft ”normala” kläder för att visa respekt för folk där??

  Reply
 24. Hemen hemen september 11, 2010 at 11:36 f m

  Ge mig tips, Kolla in bloggen och ge tips till mig 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Ge mig tips, Kolla in bloggen och ge tips till mig 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Ge mig tips, Kolla in bloggen och ge tips till mig 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Ge mig tips, Kolla in bloggen och ge tips till mig 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Ge mig tips, Kolla in bloggen och ge tips till mig 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Ge mig tips, Kolla in bloggen och ge tips till mig 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Ge mig tips, Kolla in bloggen och ge tips till mig 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Ge mig tips, Kolla in bloggen och ge tips till mig 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Ge mig tips, Kolla in bloggen och ge tips till mig 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Ge mig tips, Kolla in bloggen och ge tips till mig 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Ge mig tips, Kolla in bloggen och ge tips till mig 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Ge mig tips, Kolla in bloggen och ge tips till mig 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Ge mig tips, Kolla in bloggen och ge tips till mig 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Ge mig tips, Kolla in bloggen och ge tips till mig 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Ge mig tips, Kolla in bloggen och ge tips till mig 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Ge mig tips, Kolla in bloggen och ge tips till mig 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Ge mig tips, Kolla in bloggen och ge tips till mig 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Ge mig tips, Kolla in bloggen och ge tips till mig 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  🙂

  Reply
 25. Nina september 11, 2010 at 11:39 f m

  Riktigt rasist du är hoppas du förstår vad du sägerom människor och deras kulturer jag blir så förbannad bär jag läser detta och DU ÄR RASIST inget mer om saken. Sen att man ska sätta stopp för invandrare allt du har på dig kommer från andra länder sverige har inte ett skit förutom bär. Sverige är ett bra land med många personer som du Rasister tyvärr. Jag hoppas du tänker på vad du skriver och att du är en förebild till många och jag Hoppas att du skäms

  Reply
 26. Anonym september 11, 2010 at 11:40 f m

  roligt

  Reply
 27. elina september 11, 2010 at 11:43 f m

  gud fin du var på den bilden med blont hår brevid havet !!<3<3

  Reply
 28. Hanna september 11, 2010 at 11:44 f m

  Bra svar, och du valde bra frågor:) kram!

  Reply
 29. Felicia september 11, 2010 at 11:47 f m

  Vill du bli ”veckans blogg”? Anmäl dig i så fall i detta inlägget ”http://feliciafahlander.blogg.se/2010/september/vill-du-bli-veckans-blogg.html” Vinnaren utses imorgon 😉

  Reply
 30. Sofie september 11, 2010 at 11:51 f m

  Idag gifter jag mig

  Reply
 31. joggtjejen september 11, 2010 at 11:52 f m

  Väldigt bra svar på väldigt bra frågor, ha en trevlig dag Paulina! 😉

  Reply
 32. Caisa september 11, 2010 at 11:54 f m

  Bra valda frågor och bra svar 🙂

  Reply
 33. julia september 11, 2010 at 12:09 e m

  GILLAR DIN BLOGG!:D

  Reply
 34. men ööh september 11, 2010 at 12:18 e m

  Anagina, svennerasse ? Asså snart börjar jag tro att din blogg är ett freakshow och du har fortfarande inte fattat slöja har ngt med religonen att göra det är inte som att ha en fkn piercing eller mössa på huvudet ??, och islam är viktigt för muslimeer ! Håll dina åsikter för dig själv, du är för liten och okunnig för att driva en känd blogg, lär dig ngt av baby S -.-

  Reply
 35. angie september 11, 2010 at 12:26 e m

  Tycker du är hur vacker som helst, nu när du har gått upp och allt.
  Du gör verkligen ett bra jobb tjejen! fortsätt så! 🙂
  Lite synd dock att folket vill veta så mycket om din åsikt om andra bloggarna, menar who cares? Alla är olika och om dessie vill leka barbie så får hon la göra det..

  Reply
 36. Anonym september 11, 2010 at 12:40 e m

  varför tror du att alla kvinnor med slöja är förtryckta? för så är det int utan det är bara en fördom. och vad menar du med försvenska? man anpassar sig efter sverige till en viss grad. När du reser utomlands, anpassar du dig efter dom då?
  om du åker till ett muslimskt land, bär du slöja? Ne. du går runt så som du skulle göra här i sverige. så sitt inte och skriv att du vill att invandrarna ska bli försvenskade när du inte gör de när du är i deras hemland. Och en sak till att säga till en muslim att ta av sig sin slöja, är som att säga till en kristen att inte bära ett kors runt halsen. Så sluta skriv om saker du inte vet ett skit om!

  Svar: Måste säga att det är gan ska stor skillnad på att vara turist och boende i ett land och på att bära en ett smycke runt halsen som knappt syns eller en slöja som helt döljer vem du är. Om alla svenska män gick runt med en mask över ansiktet, skulle du tycka att det kändes bra och okej då? Det är döljandet av ansiktet som jag tycker är fel och att det ofta inte sker av fri vilja utan påtvingat av religiösa skäl.

  Reply
 37. jonna september 11, 2010 at 12:47 e m

  Vem är det jag beskriver på min blogg? Kika in och se om du kan lista ut vilken kändis det är 🙂

  Reply
 38. Elin september 11, 2010 at 12:51 e m

  Niiice!

  Läs om min galna kväll!

  Fest

  sprutorgasm

  efterbraak!

  Reply
 39. BELLA september 11, 2010 at 2:34 e m

  att kissie haft en svår barndom är väl att överdriva lite?? när man säger sånt menar man te.x att föräldrarna gjort dumma saker mot henne, och det har dem ju inte. Dock har hon haft en svår skoltid, hon var mycket utanför och blyg. Men svår barndom tycker jag att du ska ta bort, det är rätt taskigt mot hennes föräldrar att skriva något sånt, och dem har väl ändå inte gjort dig något??

  Reply
 40. E september 11, 2010 at 2:35 e m

  alltså komigen paulina, du är gullig och verkar vara en trevlig tjej men du måste ta och läsa lite mer inom islam innan du yttrar dig sådär, visst du har dina ¨åsikter som du vill dela med dig det kan ja förstå men du verkar inte förstå att du skämmer ut dig när du visar hur okunnig du är. Du kan inte bara sätta ett stop från den information du fått från SD om islam och sen tro att du kan allt om islam.Herregud gå prata med en imam eller läs på islamiska sidor där står det mycket om vad det handlar om på RIKTIGT och inte en massa strunt prat som de rasister du lyssnar på.
  Och sedan när du gjort det kan du jättegärna skriva dina åsikter du har om muslimer och slöjor, då tror jag folk kommer respektera dina åsikter mer.
  Ha det bra!

  Reply
 41. BELLA september 11, 2010 at 2:36 e m

  och förresten de flesta muslimer får välja själva ifall dem ska bära slöja eller inte, iallafall dem här i sverige. Sen fattar jag inte varför du lägger dig i? känns som allt det här med politik är bara massa provocerande åsikter du har. Har du ens tatt reda på fakta? du har så mycket dubbelmoral och konstiga åsikter så man fattar inte vart du får allt från. du är ändå ganska gammal. Dina åsikter är bara elaka :S

  Reply
 42. ronja september 11, 2010 at 2:52 e m

  jag har nog aldrig fattat vem hon ”babys” är haha.

  Reply
 43. Cecilia september 11, 2010 at 3:37 e m

  får du röka för dina föräldrar?

  Reply
 44. ellie september 11, 2010 at 3:39 e m

  Nice svar 🙂

  Reply
 45. Anonym september 11, 2010 at 3:54 e m

  paulina, DU ÄR GRYM 🙂
  din blogg är verkligen bra när du inte provocerar helt vildt, när du inte bryr dig så mycket om bloggtjafs osv men ändå kan slänga in lite smarta smygdissar istället, sånt är ändå kul.

  du kommer tjäna så mycket mer respekt och läsare om du fortsätter såhär 🙂

  Reply
 46. Lillan september 11, 2010 at 4:01 e m

  Min fråga kom med!! 😀 Fråga två, jihoo 😀

  Reply
 47. felicia september 11, 2010 at 4:20 e m

  har du varit med på fpngarna på fortet i tv ännu????

  Reply
 48. olivia september 11, 2010 at 4:53 e m

  najsy!!

  Reply
 49. Sanna september 11, 2010 at 5:35 e m

  underbart att kunna livnära sig på bloggen, det är verkligen ett ” lyxjobb ” även om det är så att man måste tänka på det dygnet runt

  Reply
 50. veronica september 11, 2010 at 6:11 e m

  roligt att läsa sånthära 😀

  Reply
 51. eh? eru dum i huvudet september 11, 2010 at 6:35 e m

  eh eru dum i huvudet? slöja innebär inte förtryck, de är något man väljer om man vill ha själv.

  Reply
 52. Sandra september 11, 2010 at 6:58 e m

  bra ”frågestund” 😀

  Reply
 53. Alexandra - allysandra.blogg.se september 11, 2010 at 7:41 e m

  Hejhej

  hur gjorde du när du fick din första lön ? Alltså, Vad gjorde du? 🙂 Reklam eller ?

  kramar alexandra

  Reply
 54. . september 11, 2010 at 9:15 e m

  Inga fler utlänningar, men jaha , va snällt alltså,

  Reply
 55. frida söderlund september 11, 2010 at 9:57 e m

  vad tycker du om nadjas.se?:)

  Reply
 56. Jasmine september 11, 2010 at 11:13 e m

  shit vilken skillnad! 😮

  Reply
 57. len september 12, 2010 at 1:27 f m

  Du behöver inte alls tycka synd om kvinnor med slöja. Visst, du kanske tror att dom blivit tvingade. Men det är inte alls så i vanliga fall. Jag har många kompisar som bär slöja, det gör dom absolut inte mindre svenska för det. Dom är födda och uppvuxna här precis som du förmodligen, så dom behöver inte alls anstränga sig för att ”bli försvenskade” OM du nu tar på dig en slöja, gör det dig till mindre svensk??? Om jag tar på mig en slöja, gör det då mig till mindre svensk??…Det finns inget som säger ”ju naknare du är destå friare är du” som vissa tror! Aboslut inte. En kvinna med slöja kan ha mycket mer frihet än vad jag och du har…tro det eller ej.

  Ha en trevligt dag 🙂 kul blogg btw =)

  Svar: Du har säkert rätt, men menar du nu ansiktsdöljande slöjor…?

  Reply
 58. e september 12, 2010 at 1:42 f m

  Varför skriver du att Isabelle är en ”bondlurk”? Hon bor i en stad, lika stor som den staden Anagina bor i och de ligger ca 18 mil ifrån varandra.. Du vet som vanligt aldrig vad du snackar om. Även angående de andra bloggarna.. Du har för stor käft flicka lilla.

  Svar: Bor man inte i Stockholm så är man ”bondlurk” 😉

  Reply
 59. Cecilia september 12, 2010 at 2:33 f m

  Herregud. Anpassar du dig när du far till andra länder? Läser du på om ställerna du åker till för att ”passa” in? Varför ska man passa in? Vad är typiskt svenskt? .. Kan du svara på de frågorna så kan jag acceptera dina låga argument som du ger hela tiden. Eller ska du byta åsikter när någon ställer dig mot väggen nästa gång med tanke på din intervjuv (som visserligen är gammal) om att du är Sverigedemokrat? -.-

  Reply
 60. malin september 12, 2010 at 2:33 f m

  vad fin du var där på andra läsarbilden i blont hår!

  Reply
 61. ahmed september 12, 2010 at 8:31 f m

  paow jag blir irreterad på dig asså, varför ska man bli försvenskad visst man ska anpassa sig till vis del men man ska aldrig glömma vart man kommer ifrån,

  om du flyttade till låt oss säga egypten eller något skulkle du bli en egypt?? asså fattar du vaed jag menar man ska anpassa sig tikll vis del,

  och det där med slöja ska man inte skipa om man inte vill ha slöja då behöver man inte ha det om man vill ha slöja så skaa man ha det vem fan är du att xsäga vad man ska ha och inte,

  haha hur många muslimska vänner har du? du vet ju ingenting det finns en myt om att mannen tvingar på sina dötrar slöja men det är faktiskt många kvinnors egna personliga val i sverige att ha slöja, jag känner muslim tjejer som sagt till sina föräldrar att dom inte vill ha sin slööja och det har varit ok!

  så snacka inte om sånt du inte har en jävla aning om, jag hatar inte dig jag tycker bara du säger lite konstiga saker, men du får såklart ha en åsikt

  Svar: Jag tror nog det förekommer en hel del tvång och påtryckningar, men jag vill inte ha ett totalt förbud, jagvill att man ska välja själv och det enda jag har svårt för är heltäckande slöjor (niqab och burka) som gör att vi får maskerade personer som vandrar runt i samhället, det tycker jag är otäckt.

  Reply
 62. Jannike september 12, 2010 at 10:30 f m

  Du passa verkligen såååå bra i brunt och i lugg! 😀 superfin är du! tack för en härlig blogg!

  Reply
 63. Sandra september 12, 2010 at 10:38 f m

  Bara så du vet det kallas burka inte slöja och du sluta vara så omogen du är för fan 18 snart Vissa oxå andra kulturer respekt. Du måste lärar dig mer asså. Gillade din blogg innan men tjejen gå inte för långt ut på isen för då är du fast

  Reply
 64. Anonym september 12, 2010 at 10:41 f m

  varför tror du att alla kvinnor med slöja är förtryckta? för så är det int utan det är bara en fördom. och vad menar du med försvenska? man anpassar sig efter sverige till en viss grad. När du reser utomlands, anpassar du dig efter dom då?
  om du åker till ett muslimskt land, bär du slöja? Ne. du går runt så som du skulle göra här i sverige. så sitt inte och skriv att du vill att invandrarna ska bli försvenskade när du inte gör de när du är i deras hemland. Och en sak till att säga till en muslim att ta av sig sin slöja, är som att säga till en kristen att inte bära ett kors runt halsen. Så sluta skriv om saker du inte vet ett skit om!

  Svar: Måste säga att det är gan ska stor skillnad på att vara turist och boende i ett land och på att bära en ett smycke runt halsen som knappt syns eller en slöja som helt döljer vem du är. Om alla svenska män gick runt med en mask över ansiktet, skulle du tycka att det kändes bra och okej då? Det är döljandet av ansiktet som jag tycker är fel och att det ofta inte sker av fri vilja utan påtvingat av religiösa skäl.

  Driver du med mig? det är ju visst samma sak, för du tar seden dit du kommer. Och man täcker inte för ansiktet när man bär slöja. Det är buurka lilla vännen. Du visade nyss bara hur lite du egentligen vet om de du snackar om. Tycker bara det är synd att du kan sitta och skriva som att du faktiskt vet något om muslimer, när allt du egentligen säger e bullshit. Så snälla va bara tyst

  Reply
 65. → ANGELICATO ★ ÅSIKTER,MUSIK,DJÄVULSKAP ♥ september 12, 2010 at 11:16 f m

  ♥ -ÅSIKTER, MUSIK, MODELLANDE, TIPS, MAT, BUS, HYSS, DJUR- ♥ & allmän djävulskap i ärligaste form 😉

  » Ärlig och rätt gnällig, men med all rätt, jag avskyr ju ”mellanmjölksbloggar” ! 😉

  Reply
 66. Josse september 12, 2010 at 11:26 f m

  Jag gillar helt klart den här paulina bättre än den ”förra”. jag fick intrycket att du var bitchig och så men det är bättre när du är så här, med fötterna på jorden.
  Håller också med en i kommentarsfältet om att du ser bättre ut nu med lite ”kött på benen” än spinkig och ohälsosam. Är det även sant att du slutat röka?! you go girl! visa att du mognat =)

  Reply
 67. Misro september 12, 2010 at 12:52 e m

  okunnig om slöja , i bibeln står det att kvinnor ska täcka håret , om de inte gör det ska dom raka av det korinthias 11:5 , så om du säger att islam är förtryckande vilket de inte är , slöja bär man för att vara anständig , inte för förtryck , uttala dig inte om du inte vet , kunskap före tal och handling

  Reply
 68. Anonym september 12, 2010 at 3:55 e m

  Omg va du är omogna för din ålder .lilla gumman så här ar det det heter burka ok ? Två jag är muslim men jag ber inte slöja medan min mamma gör det . Du måste verkligen tänka på vad du säger tjejen

  Svar: Så här är det, omogen eller inte, det är en slöja och den döljer ansiktet. Sak samma vad det heter.

  Reply
 69. Tjej med slöja. september 12, 2010 at 4:32 e m

  Men snälla Paow, först skriver du att slöja är en form av huvudbodnad som symboliserar förtryck och påtvång. Du skriver att alla tjejer med slöja bör skippa den och istället ”försvenskas”.

  Senare som svar (mot ahmeds kommenter) så skriver du att du inte vill ha ett totalförbud mot slöja, att du vill att man ska välja själv och DET ENDA som du har svårt för är niqab och burka.

  Så först ska vi tjejer med slöja skippa den, men det ska inte vara förbjudet? Vad fan?Vad försöker du komma fram till? Alla vi som har valt slöja då? Vilken kategori hamnar vi i? Jag är svensk med svenska rötter och är SÅ trött på alla generaliseringar om slöjan. Och jag har svårt att se vad det är du ”stör” dig på med slöjan. Skadar det dig på något sätt om jag väljer att ha det? Skadar det samhället? Varför ska alla ”försvenskas” och se lika ut OCH vara lika? Vad är det positiva med det?

  Snälla förklara, för du sårar otroligt många tjejer just nu med dina elaka och ogenomtänka påståenden.

  Svar: Läskunnighet lär man ut i skolan och trots att jag inte gått klart nian så kan jag läsa och ta till mig vad som skrivs. Jag tycker fortfarande att användandet av slöja är något som man bör bestämma själv, men jag tror nog det finns väldigt många av dom som du säger jag sårar som väljer att ha slöjan för att inte stöta sig med sin släkt och då är det inte fri vilja utan tvång. Det som stör mig ör, för femtioelfte gången, heltäckande slöjor där ansiktet döljs. Det hör inte hemma i vårt samhälle, eller egentligen inte någonstans.

  Reply
 70. Veilisbeauty september 12, 2010 at 4:43 e m

  Jag hörde om den bloggen att du var en tjej som uttrycker dina åsikter väl ,
  Du har rätt till att uttrycka dig , men man måste ha kunskap före man yttrar sig , Jag bär slöja och tog på mig den av egen vilja ,tro det ej eller inte . Försvenska var inte ett bra ord att använda , fråga dig själv vad är svenskt , om du är trött på invandring vilket du får vara , bör du inte använda kläder saker osv från andra länder än sverige . Slöja är inget med förtryck att göra , hela grejen startade i 90 talet då man började visa filmer på kvinnor som misshandlas av sina muslimska män , fråga varje kvinna som har slöja varför dom har det , och fråga dig själv frågan ,Är anständig klädsel fel är anständig klädsel förtryckande , och på vilket sätt anständig klädsel stör samhället och inte är svenskt , Kristna kvinnor ska också bära slöja men de tar inte det på allvar , så innan du yttrar dig vilket du har rätt att göra , är det bättre att du har en bra grund och inte säger det som är typiskt att säga , fortsätt att skriva men skriv med kunskap Lycka till Proud2beMuslim (=

  Svar: Det är var och en som bestämmer vad de skall böra. Enda undantaget, tycker jag, är heltäckande slöjor. Försvenska kanske inte var bästa ordvalet, men jag tror de flesta fattar vad jag menar.

  Det är dessutom dramatisk skillnad påm import, handel med andra länder, och okontrollerad invandring. Så alla dom som säger ”ät din svennemat” och som du ”du bör inte använda kläder från andra länder än Sverige” har verkligen inte förstått någonting av kärnfrågan… Suck.

  Reply
 71. ahmed september 12, 2010 at 5:34 e m

  men snälla rara paulina vad har du för anti islam vänner/ föräldrar som trycker i dig massa skit? tack för att du svarade på kommentaren ,

  du tror att dom blir påtvingade det är något du TROR!!
  asså alla mina närmaste vänner är muslimer alla har slöja och dom har valt det själv.

  Du känner ingen muslim och ser på en muslimsk kvinna och tycker synd om henne? du vet ingenting om hennes liv den tjejen kanske är stolt muslim och vill bara vara fin för sin man ingen annan. snälla sluta nu prata inte om sådant du inte har någon aning om,

  sen visst ”burka” kan jag förstå att du känner dig rädd för man inte har någon aning om vem det är där under, men att förbjuda det? snälla hur många har du sett som går runt med ”burka det är inte många.

  visst jag bor i rinkeby där finns oftaa burka men det är inget att vara rädd för och slöja att det ska förbjudas är SKIT vi förolämpar deras religion då! skriv inte såna där konstiga saker snälla

  och sen ”tjejen med slöja” du och dina vänner ska inte bli sårade eller ledsna hon menar inget illa hon måstye bara lära sig lite mer om kulturen och skriver saker innan hon tänker sig för.

  man ska inte förbjuda slöja det skapar segrigation muslimer känner sig mer utstötta från svenska samhället som dom har bidragit väldigt mycket till att skapa!!

  många muslimer väljer själva att ha slöjor.

  dra ihop en fika med 10 st slöjbärande tjejer och prata så kan ni lära er saker från varandra. men snälla paow du kan inte gå runt och tro saker som du hör. det är synd att muslimer i sverige fått så dåligt rykte 🙁

  Svar: Snälla Ahmed, du skriver att dina närmaste vänner bär slöja och det är kanske sant, men jag fick intrycket att du var kille (namnet) och jag tror att du skriver för att du ogillar vad jag skriver mer än det sätt som slöjan kommit att symbolisera förtryck för en del och frihet för andra.

  Jo, jag har muslimska vänner, tro det eller ej, men så är det.

  Att skylla mina åsikter på mina föräldrar och vänner är att dra något förhastade slutsatser eftersom jag själv bildat mig denna uppfattning.

  Att du tycker burka är okej är ju något som står dig fritt att tycka, men om man tycker det är okej så ska man också acceptera andra personers fria rätt att maskera sig var och när dom vill. I vårt samhälle är ansiktet det som används för identifiering och inget som ska döljas. Så tycker jag.

  Jag upprepar att det inte är slöjan jag ogillar utan den heltäckande varianten. Sedan tycker jag man tar av sig huvudbonader, oavsett anledning till att man har dem, när man är inomhus… Så inga slöjor i skolsalar och inne på arbetsplatser tycker jag.

  Reply
 72. george september 12, 2010 at 5:43 e m

  heltäckande slöjor där ansiktet döljs. Det hör inte hemma i vårt samhälle, eller egentligen inte någonstans.

  det är ett klädesplagg? sen när hör inte tyg till samhället??
  Paow sluta bry dig om slöjar och sånt för det är inte många som har det och har du någongång råkat ut för en olycka med någon med ”burka”

  snälla du har brytit mer mot lagen en vad någon med ”burka” har det betyder att dom följer den svenska lagen mer än dig.

  och då pratar jag om att du skrev förut att du slogs dricker alkohol när du är under 18 .

  alltså hör dom mer ion till samhället än dig

  DET ÄR ETT JÄVLA KLÄDESPLAGG DU KÄNNER INGEN MUSLIM SÅ STÄNG DIM MUN OM SLÖJIOR FOR DU HAR INGEN ANING!

  Svar: Hej du… Jo jag känner muslimer och många tycker som jag, men många tycker annorlunda.

  Tyg framför ansiktet här inte hemma här, det kommer jag inte att backa på, oavsett hur fel du tycker jag har. Så försök bara…

  Dessutom har du ingen aning om hur många med burka som bryter mot lagen eller inte och det är inte heller frågan, utan det som det gäller är om burkan är acceptabel eller inte. Du tycker det. Jag tycker inte det.

  Reply
 73. ahmed september 12, 2010 at 5:58 e m

  synd att du är så trångsynt :/ men tyck vad du vill jag ska inte spendera mer tid på dig då jag har försökt att få dig att försöka förstå lite mer

  men men du har en åsikt jag kommer inte kunna ändra den för du verkar vara jävligt envis 😉

  jag vill bara avsluta jag hatar verkligen inte dig och jag tycker det är coolt att du vågar säga dina åsikter men att du kanske försöka iallafall förstå lite mer om muslimerna 🙂

  kör på bara men kom ihåg att du kanske gör folk ledsna och osäkra på sig själva..

  tackar för att du svarat uppriktigt på alla mina kommentarer och hoppas du inte tycker mindre om mig eller någon annan pga av nationalitet.

  MEN FORTSÄTT HA ÅSIKTER ! alla kan inte va lika då skulle jorden vara tråkig 🙂

  Svar: Du har rätt i att det skulle vara tråkigt om vi alla tyckte likadant… 🙂
  peeeace

  Reply
 74. Bella september 12, 2010 at 8:32 e m

  Tycker du var mycket söt i hårfärgen du har på bilden med dig och Hugo. Du är ju självklart alltid söt!
  Keep up the good work, you’re awsome! 🙂

  Reply
 75. Linnea september 12, 2010 at 9:09 e m

  tack för svaren 😀

  Reply
 76. Somaiyah september 12, 2010 at 9:52 e m

  Hur försvenskar man en svensk muslim i slöja?

  Reply
 77. angie september 13, 2010 at 12:26 f m

  När jag läser alla komentarer blir jag bitter, ALLA HAR YTTRANDEFRIHET,
  FATTA DET NÅGON JÄVLA GÅNG. alla har ansvar för sina egna åsikter och handlingar, och om ni har problem med det kan ni ju STOPPA UPP DET NÅGONSTANS!!!

  Reply
 78. e september 19, 2010 at 12:30 f m

  Bra paow att du visar vad du tycker och står för! alla som tror på deras lilla sagobok som skrevs för flera hundra år sedan ni borde börja fundera om koranen verkligen e sann och att man får massa oskulder uppe i himlen osv…. patetiskt!

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *