Nu ska vi ut och snorkla…

Nu ska vi ut på et boat trip… Vi ska sola och bada. Lovar att akta mig för Jellyfish. Tydligen jätt många som dött av dom… Blev ju bränd av en liten manet förra året i Thailand, och jävlar vad det sved och kliade.

Någon av er som har blivit bränd av någon mördarmanet?

www.barkurser.se – har dom hetaste barkurserna i Spanien & Thailand!

(Visited 151 times, 1 visits today)

31 Comments

 1. elvira. december 10, 2010 at 5:43 f m

  Gud va gött, här är det sjukt kallt. Jag har blivit bränd av någon manet men det var nog inte en mördare !:D Akta dig/er 🙂

  första kommentar ;d

  Reply
 2. isabell december 10, 2010 at 5:51 f m

  Nej de har jag inte.. Ungefär hur mycket kostade resan dit? Tacksam föör svar.

  Reply
 3. Linda december 10, 2010 at 5:51 f m

  härligt 😀 !!! vill också utomlands 🙂

  Reply
 4. JOSEFINE ANERLAND december 10, 2010 at 6:00 f m

  Jag vart brännd av en Jellyfish! Hade sån där ”klåda” på hela vaderna, det kliade och sved som satan, fick åka till sjukhuset och få pencillin o jag vet inte vad, helt galet & sjukt dyrt var det ! 🙂

  Reply
 5. Lotta december 10, 2010 at 6:56 f m

  Åh va kul! 😀 Jag vill med åka dit där det är varmt och bli lite brun ;D

  Reply
 6. daniela december 10, 2010 at 7:30 f m

  avundsjuk!

  Reply
 7. Sara december 10, 2010 at 8:27 f m

  Jag har också blivit bränd av en jellyfish men den var jättestor! Dock bara på benen men det var ingen större fara men jäääklar va ont det gjorde! Så akta er 🙂 Ha det så bra!

  Reply
 8. Melinda december 10, 2010 at 8:52 f m

  Nä.. i portugal var några upp till en meter stora, så man såg dom iaf.. men de va lite läskigt. :S

  Reply
 9. Erica december 10, 2010 at 9:37 f m

  Hej, vore tacksam för något slags svar.
  Jellyfish är det samma manet som kubmaneten? Jag ska snart iväg till Thailand och är grymt orolig.
  Hur varmt är det? Har man något riktigt härligt väder att se fram emot? Puss på dig finast Paulina

  Reply
 10. Saana :) december 10, 2010 at 10:29 f m

  söt du är 🙂 Usch jag har också blivit bränd av en manet i thailand.

  Reply
 11. zandra december 10, 2010 at 10:36 f m

  Jag vart bränd föra året när jag var på Krabi. Har aldrig haft så ont i hela mitt liv tror jag. Trevlig resa och akta er för dessa onda djur 😉

  Reply
 12. Anneh december 10, 2010 at 10:51 f m

  Jag blev bränd förra året i Krabi, men det var ingen kubmanet, utan en vanlig. Bränns gör dom iaf!

  Reply
 13. ellie december 10, 2010 at 11:17 f m

  blev också brändnär jag var i thailand förut, dock inte av en jellyfish men fy fan vad ont det gjorde ändå!

  Reply
 14. Frida december 10, 2010 at 12:07 e m

  Det där var blondt sagt!

  Hade någon här blivit bränd av en mördarmanet såhade den väl förfan inte suttit här eller? namnet säger ju sig självt ;P

  Reply
 15. j's december 10, 2010 at 1:23 e m

  kan oxå ha varit brännplankton, det svider och kilar sen får man som streck som maneter men är ofarliga egentligen

  Reply
 16. madde december 10, 2010 at 1:43 e m

  nej, som tur är 🙂

  Reply
 17. Lisa december 10, 2010 at 1:44 e m

  hahha , däruppe! 😉
  föresten är jellyfisch en mördarmanet?
  jag vart bränd av en sån engång , jag fick nån konstig soda vatten tror jag det var!!
  det var när vi var på teneriffa (spanien).
  det var en liten jellyfisch tror jag!!

  Reply
 18. Johanna december 10, 2010 at 2:13 e m

  Jag har en likadan bikini 🙂 Var också i Thailand/Vietnam i somras i en månad, och då hade jag den där bikinin, så när jag ser på dina bilder får jag en massa flashbacks. Gud vad jag saknar det…
  Kram!!

  Reply
 19. my december 10, 2010 at 3:03 e m

  det är en ut av anledningarna, varför jag inte vill åka till thailand.. vill inte bli bränd av någon manet.. söta bilder på dig, sötnos.. 🙂

  Reply
 20. Maggan december 10, 2010 at 3:14 e m

  Om man blir bränd av en manet/jellyfish så ska man kissa på det stället man blivit bränd på.

  Reply
 21. Micke december 10, 2010 at 3:47 e m

  haha måste skratta lite för er som inte fattade vad hon menade med jellyfish. Manet på engelska heter jellyfish. Det betyder alltså inte mördarmanet… Kubmanet heter box jellyfish, alltså kub=box + manet=jellyfish därav, box jellyfish. Jag har lite erfarenhet eftersom jag nyligen brände mig på just en kubmanet i malaysia. Bränner man sig på en sån så märker man det ganska snabbt. Det gör ont som med alla maneter, men efter några minuter sitter värken överallt. Det känns som att alla nerver ska explodera och man måste få motgift vilket jag fick genom en spruta i skinkan. Sen får man en massa painkillers (smärtstillande) och allergitabletter eftersom man också kan få en allergisk reaktion vilket gör att man upphör att andas. Skillnaden mellan liv och död om man möter på en kubmanet beror på hur stort område man bränner sig på. Bränner man sig över hela benet så hinner man knappt fatta ngt innan man dör. Bränner man sig lite mindre kan man överleva. Beror också på hur bra kroppen kan hantera giftet. Jag brände mig ganska mycket men lyckades överleva iaf. Ofta är dom dödliga maneterna mycket små vilket gör att det är svårt att se dom.

  Nu fick alla en liten läxa och information:D

  Reply
 22. Adam december 10, 2010 at 3:56 e m

  Tja kille på 17 år här.

  För att föklara för er alla så är jellyfish det engelska ordet för manet. En kubmanet heter box jellyfish på engelska. Jellyfish betyder inte alls mördarmanet. Jellyfishes finns det i sverige också längs västkusten. För ca en månad sedan blev jag bränd av en kubmanet i Malaysia. Tro mig, man märker ganska snabbt att det är en kubmanet. Det gör ont som attans när man bränner sig, men den värsta smärtan kommer efter. En kvart efter att jag hade bränt mig kändes det som att jag skulle spy. Det kändes som att varenda nerv skulle explodera. Det stack som nålar överallt. Min insida kändes som att den brann. Jag fick motgift genom en spruta i skinkan såklart och massa smärtstillande. Jag överlevde eftersom min kropp var tillräckligt stark för manetens gift. Skillnaden mellan liv och död är denna anledning samt hur mycket man bränner sig (alltså hur mycket gift som kommer in i kroppen, ju större yta du bränner dig på, ju mer gift får du i dig). Men jag lever och trots detta är jag inte rädd att åka tillbaka. Jag menar, det dör ju sjukt måna fler turister i trafiken i thailand än av maneter? Samma i sverige. Man kan inte gå runt och vara rädd heller..

  Fick bara lov att förklara ordet för er som inte fattade vad hon menade 🙂

  Reply
 23. jennifer december 10, 2010 at 4:01 e m

  låter härligt! 🙂

  Reply
 24. Anonym december 10, 2010 at 4:01 e m

  Folk säger att om man blir bränd av en manet ska man kissa på stället där den brände dig.. Ja det låter äckligt, men det ska tydligen hjälpa riktigt bra.. Det är ju en bra början innan man får läkarhjälp om inte annat.. 🙂

  Reply
 25. Emma december 10, 2010 at 4:37 e m

  paow, jag har en ganska viktig fråga till dig.
  du är ju 17 precis som jag, och du åker ju utomlands ganska ofta, behöver du speciella underskrifter eller intyg av dina föräldrar för att få lov att åka?
  ska till thailand med en kompis om 2 veckor och skulle verkligen vilja veta hur du gör?
  kram emma

  snälla svara till min mail!

  Reply
 26. evelina december 10, 2010 at 7:00 e m

  vem fan har slått på dig? ser ut på både dessa bilderna o i dom högre upp också som om du har en blåtira.

  Reply
 27. karin trygg december 10, 2010 at 7:46 e m

  JAg har blivit bränd av en sådan manet men den va typ genomskinlig och ganska stor och den va riktigt farlig så när ja kom upp gråtande sprang alla badvakter m.m o hämtade meducsin och smörjde in mej med

  Reply
 28. Diana december 10, 2010 at 9:49 e m

  Jag blev bränd av en manet, dock ingen mördarmanet. Hände i somras när vi var i Grekland, shit vad det sved!

  Reply
 29. sandra december 11, 2010 at 5:39 e m

  ja jag har blivit bränd av en manet på malta, blev infekterat så ärret sitter kvar än idag, två år senare……….. hihi

  Reply
 30. Ida december 12, 2010 at 2:20 f m

  Tack ni som skrev det där med att jellyfish betyder manet på engelska. ja började bli lite orolig vad som har hänt med dagens ungdomar hahahaha shit asso ni som skrev dom dumma kommentarerna om att ni inte blivit brända av jellyfish kan ju känna er riktigt blåsta i huvudet. hahahha dagens skämt!

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *