Over and out.

Trots att jag bara varit hemma idag så är det dags för mig att kasta in handduken. Det är bra att vila när man är sjuk har jag hört. Men jag har typ fått liggsår? Fan. Imorgon så är det söndag. Sen ska jag till doktorn.

Ni som säger att jag är gravid, jaag tror inte man blir dålig i magen på det här sättet av det (haha vi ska inte snacka sånt i min blogg sorry!) eller jag kanske har fel? Jag ska i alla fall testa mig imorgon. Jag är grovt ansvarslös som inte äter p-piller när jag har pojkvän, men jag blir så himla upsvullen& går upp massa i vikt på en gång av minipiller (jag kan inte äta vanliga p-piller) och blir finnig av p-stavar. Visst, använder jag kondom ibland… Men fy, detta måste styras upp – tror inte att jag vill ha barn nu. Jag vill ha en spiral eller något… Något som man inte blir fet av. Om det inte går så slutar jag ha sex överhuvudtaget eller så börjar jag ta den i… Nää förlåt så ska vi inte prata.

Nu ska jag titta på CSI & sen sova. Ha en bra lördagskväll! Puss!

Så här såg jag ut innan jag började käka minipiller…

Posted in: Livsstil
Kommentarer (147)
 • Anonym

  Kolla upp p-pillret Yasmin 🙂 ett tips bara

 • elin

  man går inte upp i vikt av p-piller? det är ju bara en myt.

 • Anonym

  Det kanske var djur i råbiffen

 • klara

  nej ! börja inte redigera låren du med nu..
  kvinliga former är ju dom snyggaste !

 • g

  shitt asså… du är lixom redan skit smal , du är fan nästan äckligt smal så börja inte nojja du med nu..

 • Mimmi

  Föreslår Cerazett om du är rädd för att gå upp i vikt.. finns inga kvinnliga hormoner i dem!

  Och ja du kan bli väldigt dålig i magen, inte bara illamående av att vara gravid! är olika för alla!

 • Elli

  Du Är Vacker Som Du Är! 🙂

 • Jessica

  Ett tips på preventivmedel är kopparspiral!
  Inga hormoner, kostar inget och du kan ha den i fem år.
  Jag kan varmt rekommendera den!

 • Emma

  Du är ju finare nu!! Men jag har kopparspiral och Det är inga hormoner eller något i den, vilket gör att man inte går upp eller mår annorlunda! Det är kopparen som dödar späsen 😉 testa det!

 • Tove

  Du kanske har fått magkatarr, min pojkvän fick det av att han inte åt ordentligt + att han åt för mk godsaker 😉 Du kan ju köpa nångonting som hjälper magen tex mot magsår? De är värt att prova, han mådde i alla fall bättre efter det 🙂 Kommer inte ihåg vad han köpte, men det var tabletter man tuggade på iaf.

  Krya på dig!

 • C

  Jag brukar inte kommentera men du måste ändra tankesätt. Jag visade bilden på dig från solariet till min pojkvän för att visa hur en liten viktuppgång kan göra en sån stor skillnad på en person. Du har blivit tio gånger snyggare. Från att gå från en tanig flicka ser du ut som en kvinna. Och tro mig, jag är inget fan av fett..

 • Anonym

  Det finns ett alternativ till preventivmedel som innebär att killen gör en tillfällig kastrering. Du kan kolla upp mer om det här, det är helt ofarligt och går att ta bort när som helst, och det minskar inte heller sexlusten hos killen.

  Ett litet tips bara.

 • julia

  mycket finare nu, inte fint att vara för smal:)

 • Karolina

  satsa på spiral, du kommer säkert få det speciellt när du är i ett fast förhållande.. det var df jag fick det.

 • Emma

  Ett tips e att börja med p-ring! Du behöver bara byta en gång i månaden och det blir bara hormoner just där, så inga finnar lr nåt sånt 🙂

 • rastamalin

  jag har haft minipiller, pstav & nu har ja hormon spiral.
  ja kan lova att jag gick upp av minipiller, pstaven va skit, och det är sjukt gött med spiralen ! har gått ner typ 10kg sen ja satte in den, helt underbart.
  känns inte ens att man har den, har inte mens, inga värkar eller ngt sånt..
  tkr du ska satsa på en spiral !

  du är awesome btw !

 • jenny

  Hej
  Vill bara säga att jag blev gravid för ungefär ett år sen, och jag hade exakt dom symptomen du har nu, alltså jag kunde inte äta något, hade bara en äcklande känsla dygnet runt, mådde illa, spydde hela tiden, mådde riktigt piss och visste verkligen inte vad det var, jag skyddade inte mig då heller.. tog ett test och ja jag var gravid och ja jag gjorde abort, direkt efter aborten började jag med minipiller(cerazette) och om man tar dom exakt samma tid(har satt alarm på mobilen) varje dag så funkar dom riktigt bra,kroppen är riktigt stabil får ingen mens och har inte fått några biverkningar över huvudtaget och du är riktigt smal så du borde nog inte oroa dig över att gå upp ett eller två kg.

  Håller tummarna att du inte ärgravid och att du iallafall inte är så långt in på graviditeten så du kan göra medicinsk abort, det gör jävligt ont men mindre ont än kirurgisk vad jag hört då man måste skrapa..

  lycka till och föresten tkr verkligen om att du är så öppen i din blogg.. det här är sånt som tjejer går igenom dagligen och att du öppnar dig så mkt och skriver om det e vrkligen imponerande och därför jag återkommer till din blogg,,. hoppas du uppdaterar oss med resultatet

  puss och kram

 • N A D I A♥

  Super fin blogg du har Paow♥

 • johanna

  OM bara OM du var gravid, skulle du föda barnet? Om du inte vet, vilket håll lutar du mest åt..? Skulle vara kul om du svarade!

  Tack för en awesome blogg!

 • Sandra

  Har du provat Cerazette? Det är en blandning av p-piller och minipiller typ. Jättebra!

 • Amelie

  Som en annan sa!
  DU är vacker som du är!

 • Sofia

  Jag har testat de mesta och kan säga att hormonspiral är bland de besta, man får betala ty 1000 kr men man får mindre ont och den håller i 5 år. De känns inte att man har den så de kan jag verkligen rekommendera!

 • Amanda

  Hahahahahahaha lilla gumman. Du borde gå till en barnmorska som kan informera dig, för du verkar inte ha så stor koll angående skydden. Sedan, ni som har tipsat om ”Cerazette”.. FYFAN, säger jag bara. Det värsta jag, och mina sju bästa vänner, varit med om. BANNLYS Cerazette!!!

 • sheikhs.blogg.se

  Två blodrelaterade människor som bloggar, två flugor i en smäll!

 • Marie

  Jag vill börja med att säga att du är så otroligt vacker!! Jag tycker du är en otroligt bra förebild.. Men du är snygg precis så som du ser ut nu !
  Sedan har jag en fråga. Det är jämnmoden så att jag har en iphone 3GS och jag undrar om du har några tips på roliga spel. Skulle bli jätteglad om du kunde göra ett inlägg med dina bästa speltips för jag är nog inte den ända som undrar. Ha det bra 🙂
  Kram <3

 • ,,,

  Man blir inte fet av p-piller/mini-piller, däremot kan man få en ökad apptit under en period.

 • Linda

  Om du går till läkaren, så be dom utreda så att det inte är ehec. Fick jag (i Sverige, ovanligt) mer vanligt att man får det utomlands. Men jag hade de symtom som du har. Men jag hamnade på sjukhus tillslut. Då visste de inte vad de var (fick inte behålla någon mat eller vatten, oc blev helt uttorkad). Efter att de tagit en massa prover och analyserat dom så fick jag veta att det var ehec.
  Tänkte att det kunde vara det eftersom du ätit ”rå” mat…

  Hoppas du snart mår bättre!

 • Amanda

  Har två barn och aldrig upplevt att man skulle få ont i magen av att vara gravid. Sen att man kan må sjukt illa och inte kunna göra annat än att spy så tror jag inte att hon är gravid.

 • E

  Kopparspiral ska du ha i sådana fall. Inga hormoner som får dig att må dåligt eller gå upp i vikt. Gå till ungdomsmottagningen och prata med dom där. Att riskera att bli gravid när man inte vill ha barn och i din ålder är bara dumt.

 • monika

  Skit du låter gravid!

 • hanna

  läs och kommentera min blogg **) <3

 • sara

  jag pratade om en skolsköterska om detta och hon sa att man går upp i vikt av de flesta preventivmedlen som innehåller hormoner. Men det är bara i början, sedan går man ner igen. Och anledningen till att man går upp i vikt är för att man äter mer. Jag har p-stav som jag är nöjd med, visst, jag har blödningar och har haft det i ca 6 månader från och till, men nu börjar det sina. Jag har inte gått upp i vikt av den, har gått ner 4 kg x)

 • Cicci

  Cerazette suger! Ta spiral, inga biverkningar eller viktökning=)

 • Daniel

  Hoppas allt blir bra snart!

 • Lillan - MODEBLOGG

  äh snyggo! Hoppas det löser sig.

 • ♥ESSEY♥

  Läs min blogg som har fått pris i ”Roligast i bloggvärlden” och ”årets mest originella blogg” Haha nä, men snart så ;)<3

 • saga wihlsson

  Men gud, har du oskyddat sex så är det inte konstigt om du skulle vara gravid! ;)*Själv har man ju aldrig haft oskyddat sex, stolt* hehe

 • Maliiiin

  Snälla Paulina, du sa förut att du hade haft ätstörningar, börjar dom komma tillbaka? Du är jätte smal och fin nu som du är. Sådär på bilden är för mkt. Du är fin som du är. Börja inte du oxå att prata om att du inte vill gå upp i vikt, att du vill gå ned. Du triggar andra 🙁

 • Sara

  HAHA. det beror ju på vad du stoppar i dig!
  man går inte upp om man inte äter……haah

 • Emma

  fråga om p-ring isåfall. google på det om du vill veta vad det är =)

 • elin

  Det är inte minilipperna i sig du går upp av, inte p-piller heller (även om du inte kan äta dom) det är för att du äter mer. Hormonet får dig sugen på mer godis/mat och kroppen reagerar som den är hungrig och det gör att du äter mer. Det är DET du går upp i vikt av. Håller man bara igen och inte faller för frestelsen att stoppa i sig godis och annat man blir sugen på så påverkar inte pillerna vikten. Dom innehåller inget som är fettbildande 🙂

 • therese j

  Enda skillnaden på din kropp enligt mig väl väl rumpan & tuttarna 🙂
  men det är ju bara positivt 😉

  LÄS MIN BLOGG
  LÄS MIN BLOGG
  LÄS MIN BLOGG
  LÄS MIN BLOGG
  LÄS MIN BLOGG
  LÄS MIN BLOGG
  LÄS MIN BLOGG
  LÄS MIN BLOGG

 • Anna

  Precis som Sara skriver. Det är inte hormonerna du går upp i vikt av.. Däremot får man större aptit (eftersom du lurar kroppen att du ska bära på ett barn i 9 månader). Eftersom du får större sug så stoppar du i dig mer. Därför går man upp i vikt av p-medel.. Så.. Skydda dig, å när du blir sugen.. Drick ett stort glas vatten, ät en morot, ta en promenad..

 • Tess

  Har själv kopparspiral. den är skit bra. ger dig inga hormonr. påverkar bara lokalt i livmodern. kan jag värmt rekomendera.kram

 • Carolyn

  Men DÅ såg du ut som ett barn.. vem fan vill eftersträva ett sånt utseende? Kvinnligheeet tack!

 • Rebecca

  Besök gärna min blogg.

  Jag bloggar om min vardag, min träning, min kost, mina djur och andra intressanta saker. 🙂

  Och Paulina, du är så himla fin som du är nu!

 • Kriss

  Jag är gravid och jag kan garantera att hela tarmsystemet kan braka ihop *haha* när du är gravid. Kan behöva gå till toan 7ggr om dagen. Och nej, vore inte konstigt om du är gravid med tanke på att ni har oskyddat sex. Hoppas allt löser sig. Kram

 • marianne1989

  90% sikker på at du er gravid, du beskytter deg ikke og har samme symptomer som en venninne av meg som er gravid.

 • Anna

  Hej Paulina!! Om du inte är gravid, vilket jag tror att du inte är!!.. Så kan jag säga att jag tror din mage är i dåligt skick pga av ditt intag av mat!! Ena dagen äter du massa strunt, andra dagen knappt någonting! Sen all råbiff du äter, kan inte vara bra för magen!! Ät ordentligt, nyttigt och regelbundet!! Sluta med alkohol, kaffe, cigaretter ett tag, så ska du se att det går över!! Drick även ett glas proviva varje dag, gör susen!!

 • MODELL SANDRA GREFVE - SKÖNHET, MODE, TRÄNIG, FÖRETAGANDE

  DU SKULLE NOG BARA MÅ BRA AV ATT GÅ UPP NÅGRA KILON GUMMAN 🙂

 • din kille hugo

  men ahh jag vill knulla me dig om du är gravid så får du ta ner barnet så vi kan knulla hur mycket som helst ah ah ah ah knulla hårt kom i gen ta in den nu är den inne

 • Emelie

  Du är ju jätte smal på bilden, så du behöver verkligen inte vara rädd för att ta minipiller.

 • Linn Bengtsson

  Finns ju p-ring och p-pl¨åster med. Men det är bar ao prata med din barnmorska kan hon ju lista ut vad som fungerar för dig och inte ..

 • Josefine

  Skaffa KOPPARSPIRAL 🙂 inga hormoner alls.. hormoner funkade inte för mig. Du får ganska mycket mens och mensvärk av kopparspiral men det är det värt om inget annat funkar 🙂

 • annelie

  du går upp mer i vikt av vanliga p-piller än minipiller iallfall, iallafall gjorde jag det.

 • Ellinor Grönqvista

  det finns flera tusen olika sorters p-piller,jag prövade nog minst fem olika sorter innan jag hitttade ett märke som jag tyckte om. Av alla fem innan dess så fick jag grova humörsvägningar och jätte mycket acne, nu har jag jätte fin hy och inte ens pms. Är inte svullen för den delen heller.

 • emm

  du är rolig paulina! :p men hoppas det löser sig.

 • Melissa

  Gumman, jag är nybliven gravid och mår konstant illa. Fast jag verkligen avskyr att kräkas så jag tror jag ”kväver” kräkningarna, mao, jag kräks inte dock. Men det är det många som gör vid graviditet. Jag kan äta, men, illamåendet gör mig galen! Gör graviditetstest nu! Hoppas verkligen du behåller barnet, för sen när du är +30 och vill ha barn och det inte lyckas, då kommer du ångra dig.. Jag är född av unga föräldrar, jag ser bara fördelar! =)

 • Jau

  Tar Yaz (vanliga p-piller) och jag kan nog svära på att jag blir mycket hungrigare av dom. Men o andra sidan blev mina bröst en kupa större (gick upp kanske 2 kilo, så det var ingen hurja skillnad, men ändå) xD

 • Sara

  HerreGUD Paulina, lägg ner det där ätstörningssnacket. Du triggar andra och är så jävla omogen!!!

 • Anonym

  Man går inte upp i vikt av spiral. De första 6 månaderna kan man få mellanblödningar och en värk som känns som mensvärk, men man kan självklart inte bli gravid.
  Efter 6 månader så har man ingen mens eller något. Hur bra som helst! Fast man kan ju välja koppar spiral också så man får mens. Men vem väljer det frivilligt? 😉

 • Emelie

  Söta du! Hade skitproblem med viktuppgång och minskad sexlust mot massvis av preventivmedel. Men nu har jag hittat de två ultimata! Kör på antingen Pplåster Eller Pring, själv rekomenderar jag Pringen i förstahand, den är bekvämast att användas. Känns ingenting för dig eller din partner, inga symptom ingenting 🙂

 • bla

  Ja gud så fet du var på den där bilden, du måste ju haft självmordstankar? Det är ju inte mänskligt!! Du måste ju ha vägt minst 350 pannor. Väx upp.

 • fjjjoooortiizzz

  FRÅÅÅGESTUUND!! Kolla in på våran blogg o kommmentera!!!<333
  Fjooortizzzzzzz<3333333

 • Mirre

  Paow du ä snygg nu med, kissie är FÖR smal!!
  Du är perfekt, tjejer hade dött för din kropp 🙂
  Kolla in min blogg —->>>

  http://Www.mireladivine.wordpress.com

 • Hellou Vicky

  Jag hade typ liknande symton när jag va 18 år (är 21 nu) och jag kunde inte fatta vad de va för ngt.. Sen helt plötsligt fick jag missfall, och visste inte ens att jag vart gravid..

  Gör test för att va säker.. 🙂 men de är säkert ba nån magsjuka, många som har de nu iaf här i Finland 😛

 • L

  det allra bästa är en kopparspiral. finns inga hormoner what so ever.

 • Anonym

  Jag tror att du inte har ingen som helst koll.Du tror att du vet men du har ingen som helst aning. Jag tror att det kan handla om att du inte tar dina p-piller regelbundet och att kroppen inte hinner ta upp det därav illmåendet och det är därför du spyr, sen kan det handla om att äter som en kratta, eller så kanske du är påväg att bli gravid (who knows? Det är bara du som kan veta?) Du borde väl känna din egna kropp och veta hur den fungerar? Du är fortfarande ett litet BARN så du borde gå till ungdomsmotagning och kolla dig för att vara på den säkra sidan..Och vadå ”jag tror inte man blir dålig i magen när man är gravid” Hur kan du veta det? Du är fortfarande ett litet barn och du har ingen som helst aning om vad man kan få för biverkningar..Jag kan tala om för dig att vara ”dålig i magen” – vara illamående är en av några biverkningar..Så sluta tro att du vet allt för det är så långt ifrån..

 • sara

  Jag hade samma problem och körde oskyddat i tre år, de går ju men är en risk.. nu har jag iaf P-ring och inga biverkningar!! värt o testa!!!

 • sara

  det kanvara så att du är allergisk mot något. exakt sådär va de för min kompis så fick hon veta att hon är gluten allergiker!!

 • Bella

  Ett tips är p-ring. Det använder jag, skit smidigt och inga större biverkningar (de första 1-2 månaderna var jag mer hungrig än vanligt, mådde illa och lätt huvudvärk till och från men det har gått över nu). Det bästa är att man slipper ta ett piller varje dag utan stoppar in den som en tampong och låter den sitta där i tre veckor, tar ut den en vecka (då mensen kommer) och sedan stoppar in den igen! Piece of cake!

  Kramar och hoppas att du mår bättre snart 🙂

 • Maria S

  Testa kopparspiral, det har jag & tycker är bra. Numera ska man väll kunna få det fast man inte fött barn innan.

 • Anna

  Jag kan varmt rekommendera Nuva-Ring, den har du i en månad, endast låga halter av hormoner. Påverkar varken vikten eller humöret vilket p-piller gjorde för mig.

 • Ida

  Hej, paulina. hade p-plåster och blev som du uppsvullen gick upp massvis i vikt, slutade med dem och allt rasade, nu har jag p-spruta som jag tar var tredje månad och har inga biverkningar, dessutom försvinner mensen så det borde du testa,

 • n.

  Bästa du kan köra på är P-ring. Man behöver bara komma ihår att ta ut den efter 3veckor och sen in den efter en. den har mer än hälften så lite hormoner som vanliga p-piller som yasmin osv, jag gik upp typ 3bh-storlekar av vanliga p-piller. finnar, bkev grinig osv, men med p-ring så är det så grymt mycket bättre och behövs inga ingrepp osv 🙂

 • Anonym

  och hur såg du ut innan de då?

 • Anonym

  Kolla upp Yaz p-piller! Inga finnar, ingen viktökning och minskad blödning. Super bra =)

 • Vickiliita

  Spiral kan man bara få om man har fött barn. Alltså är det bara tjejer som redan är mammor som kan få spiral.
  varför du inte kan äta riktiga p piller vet jag inget om men om det ENDAST är för att du tycker du blir tjock så är du faktiskt inte mogen för ett aktivt sexliv än. Tänker man på det sättet som du gör, att du hellre blir gravid än får en finne eller två eller ett extra kg på låren så är man riktigt omogen och borde inte börja med sex förän man kan tänka klart. Seriöst.

 • josefin

  jag vet inte vad det är för fel på dagens ungdommar… klart som fan du var smal… hur gammal var du?? 12-13? det kallas att utvecklas till kvinna. något vi kvinnor inte kan hjälpa. och att man ständigt försöker se ut som en 15 årings kropp är ju helt absurt. acceptera din kvinnlighet och skit i att se ut som du gjorde när du var 13. du ser ut att tappa kontrollen!!!

 • fp

  Jag har testat i stort sätt allt o de absolut bästa är en P-ring. Fråga efter de, rekomenderas starkt 🙂

 • Elena

  Eftersom du skrev att du inte kunna ta vanliga ppiller , det kan inte jag heller så ta cerazette dom är jätte bra, dom har jag, man får ingen mens 😉

 • EMELIE

  haha gravid är du nog inte. man får magsmärtor längst ner i magen som känns ungefär som mensvärk, när livmodern växer. ont i brösten får man också. känner sig lättirriterad och är tröttare än vanligt + illamående.

  Inte alla som får sånna symtom såklart, men det är dom vanligaste.

 • Frida

  Kolla upp p-piller märket som heter Yasmin och Yasmin 28, jag har inte gått upp något i vikt av dem iallafall plus att de ska tydligen släta ut huden så att det är mindre risk att få finnar. Ett tips bara 🙂

 • josefine i skåne

  testa p-ring! kolla upp det, det är jätte bra och jag är nöjd med att ha det 🙂 man går inte upp i vikt, jag har inte gjort det iallafall och jag har haft det i ett halvår ungefär nu. Det är bättre och nyare än p-piller! man har pringen inne i tre veckor, sen har man mens i en vecka. (regelbunden mens då, vilket är bra!) Och pringen gör så man kan få barn senare i livet också, vilket ppiller kan förhindra. Kolla upp det som sagt paow 🙂
  härlig blogg också!

 • hanna

  hormonspiral kan visst ha biverkningar, har en själv och jag har fått ”acne” i ansiktet av den, inga viktförändringar men mellanblödningar har jag ganska så ofta för att man egentligen inte ska ha mens överhuvudtaget. människor reagerar olika på saker som sätts in i kroppen 🙂

 • sanna

  pstav gör ont som fan, man måste också byta den ibland, min mamma svimmar alltid när dom gör sånt på henne :/ och det gör ont att sitta någon dag.

 • Elin

  Man går inte upp i vikt av p-piller, DU FÅR ENDAST BÄTTRE APTIT VILKET GÖR ATT DU BLIR HUNGRIGARE och på så vis käkar mer, och kanske går upp ngr kilo. Men om du kan hålla fingrarna i styr är det inget problem!

 • Jennie

  Paulina!!! Sätt inte in en spiral!
  Du får betydligt mer mens&mensvärk.
  Jag hade en kopparspiral insatt.
  Det sluta med att jag fick åka till akuten
  Den hade lagt sig på sidan och skavt.
  Jag kommer aldrig kunna få egna barn.
  Så gör dig själv en super tjänst att ej sätta
  In en spiral. Jag vill inte att någon annan
  Kvinna ska känna de jag känner 🙁
  Kram på dig, världens bästa blogg!

 • Caroline

  Du ser väl likadan (= lika smal) ut då som nu!?

 • Jasmine

  Av mina p-piller gick jag upp i vikt, och det är inte endast för aptiten, hormonerna som jag äter gör så att kroppen ändras och därför gick jag upp mer i vikt?

 • Emelie

  Kopparspiral är bra. Inga hormoner eller nått. Å vill ni ha barn är det bara ta ut den å köra på 😉

 • amina bbygirl

  LÄS MIN ROSA BLOGG
  LÄS MIN ROSA BLOGG
  LÄS MIN ROSA BLOGG
  😉

 • Anonym

  Alla symptomer du beskriver att du har tyder på en graviditet. Hur ställer du dig till det om fallet?

 • no

  man ser ja att bilden e redigerad mellan låren

 • Anonym

  testa p-ring (nuvaring) sjukt bra! är själv allergiskt mot p-piller och spruträdd (så ingen p-stav för min del), och använder mig utav det. enda nackdelen e att den kostar 104kr/ring. men wtf, det får man ta! sjukt osäkert att köra oskyddat inte precis kul om man råkar bli gravid.. Men om du nu har problem med finnar och sånt så är det ju värt att prova iallafall, det är sjukt smidigt!! lycka till! 🙂

 • selena

  hej. jag har haft spiral, tog ut den igen efter några månader, ångrar att jag ens stoppade in den. Kände mig uppsvälld hela tiden, och de gjorde asont att stoppa in den!! ..hehe vill bara varna! Jag har samma problem, vad jag än tar för preventiv medlem så går jag upp i vikt, eller så mår jag dåligt pga alla hormoner. Äter p-piller nu med, men är så nära på att sluta med dom…

 • sanna

  jag har världens bästa spiral. den har precis kommit ut på marknaden (jag är med i den sista testgruppen). den har helt tagit bort min mens, pms och är 99,97% säker mot graviditeter typ. prata med ungdomsmottagningen eller en gynekolog, hon vet nog vad den heter.

 • Linda

  testa p-ring då?

 • Jana

  Kopparspiral rekommenderas till kvinnor som redan fått barn. Vad du kan ha istället som är smidigast (och ganska okänt i Sverige, tydligen) är att ha ett litet implantat på någon diskret plats på kroppen. Plantatet fungerar i upp till två år och går att hitta mer info om på brittiska contraception-sidor. Bra säkerhet och få biverkningar.

 • Diana

  Du kanske inte läser detta, men jag kan tipsa om p-plåster, ja det finns, och jag kan heller inte ha pstav o glömmer ppiller och får finnar hit o dit av allt! men inte pplåster! det enda som funkat för mig!:)

 • Anonym

  Prova p-ring, dedt fungerar superbra och nästan inga biverkningar alls!

 • Molly

  Uch vet känslan.åt desolett i ett år ungefär och när det blev som värst slutade jag på en gång. Började få ärrbildningar för gick upp så fort. Brösten växte som satan som var positivt =)Gick till barnmorskan sedan och hon skrev ut minipiller till mig som man tydligen inte ska gå upp i vikt av. Japp men sen fick jag ingen mens på 3månader som var skönt men samtidigt jobbigt eftersom man inte kan lite på mini piller upp till 100% Jag slutade med dom och nu har jag börja ta Qlaira som har nyligen kommit ut. Mensen är i ungefär två dagar bara. Hoppas dessa nu är bra!

 • Erika

  man går inte upp utav dem, de skapar bara ett sug
  sålänge du klarar av att motstå suget så är det ingen fara 🙂

 • Sara

  Kan du inte ta andra p-piller? Kram

 • alexandra

  Hej! Jag tänkte bara tipsa dig om hormon spiral som jag satte in för ca 2 år sedan. Det är super bekvämt eftersom du inte behöver tänka på någonting utan det är bara att köra på hur du vill 😉 Sedan är det positivt i den bemärkelsen att den sänder ut hormoner direkt ut i kroppen. Jag gick varken upp eller ner i vikt, men mina tuttar blev större! Haha. Jag har testat alla möjliga varianter med denna är verklign bäst av alla, för mig då så klart. Du borde testa, det kostar 60 kronor för dig + vad nu sjukhuset tar / besök. Men den räcker i 5 år, och då är du nog också under 26 år och slipper betala 1000kronor eler 2000kronor, ja vad den nu kostar utan ungdoms rabatten!
  Den skriver en läkare ut ett recept på så säger du bara till om att du är under 26 när du ska betala 🙂 Lycka till!

 • Anonym

  Du har finare kropp nu när du inte är sådär pinnsmal! Det är fint att vara smal men inte för smal, jag tycker du har pefekt kropp nu. Bröst, rumpa, någonting att ta på.

 • Emelie

  Rekomenderar *P-ring* starkt, smidigt som fan! 🙂

 • Linnea

  asså efter de du har skrivit så tkr jag att du iaf ska göra ett graviditetstest

 • renéejedef3ldt

  hahaha! ta den i… 😉 hahah! tyckte det var lite roligt ;p

 • mm

  prova p-ring, funkar fint och du blir inte fet

 • Cilla

  Jag anser att du är väldigt omogen och egoistisk som inte använder preventivmedel. Om du nu skulle vara gravid, eller bli eftersom ni inte skyddar er (du vet väl att du kan bli gravid även vid avbrutet samlag?) vad väljer du att göra? Det är väldigt ego att tänka att ”jag kan göra abort” om du nu tänker så. Det finns massa par i världen som kämpar för att få barn som inte har previlegiet att få egna, som skulle offra sin högra hand för att få. Och det är känslomässigt väldigt jobbigt att ta bort ett barn. Resten av ditt liv kommer du titta på den tomma stolen jämte dig och tänka på att där kunde ditt barn sitta. Väljer du att behålla är även det jobbigt, speciellt när ni inte valt och planerat. Mycket av det liv ni lever idag kommer få omprioriteras. Jag hoppas du mognar till dej och tar ansvar för att skydda er. Och du, du är underbart fin och behöver inte gå ner mer i vikt! Jag blir bara ledsen när jag läser att så fina och unga tjejer som du är rädd för att öka i vikt. Jag läser din blogg varje dag. Du skriver väldigt bra och jag älskar din ärlighet.

  Svar: Jo… Fast argumentet att det finns många barnlösa är väl riktigt, riktigt dåligt, eller hur? Alla andra argument håller jag med om.

 • Julia

  Prova p-ring. Jag har det och det fungerar superbra !! det känns knappt att man har den, den ger inga bieffekter alls. Jag har inte fått finnar som jag fick av p-piller-.- inga humörsvängningar. Allt känns super !!

 • josefin

  använd p-ring det funkar skit bra o man gå inte upp ett kg .;)

 • Veronica

  har en kompis med samma problem, hon har p ring nu. det funkar super tycker hon!

 • linda

  kopparspiral e jätte bra kan jag starkt rekomendera

 • erica

  men herregud är allt jag har att säga.

 • Anonym

  Testa p-plåster. Man kan lägga det vart som helst på kroppen och det funkar som vanliga p-piller, du väljer själv när du ska få din mens

 • Anonym

  Du blir inte tjock av p-piller eller minipiller, det är aptiten som ökar. Gäller bara att inte äta mer än vanligt vilket inte är så svårt 🙂

 • L

  jag satte in en p-stav för några veckor sen och den funkar super hittills. min kompis som också har p-stav har inte haft mens på ett år, dom flesta blir helt blödningsfria. jag hade också problem med p-piller, men dom problemen beror ofta på den ojämna hormondosen, medan p-stav hela tiden ”skjuter ut” en jämn hormondos i kroppen så det blir inte samma biverkningar som av p-piller. värt att kolla upp om du har problem med p-piller som jag hade 🙂

 • MaryCaroline

  Verkar som att du har samma problem med hormonella p-medel som jag. Jag rekommenderar verkligen kopparspiral! Konstigt att ingen annan här rekommenderat det?! Den kan sitta upp till fem år och innehåller inga hormoner. Den ger inga biverkningar i/på kroppen förutom att risken för svampinfektioner är större. För mig har det fungerat perfekt och har aldig haft några komplikationer. Om du påverkas negativt av hormoner ska du inte testa någonting som innehåller det, exempelvis p-piller, minipiller, p-stav, p-ring eller p-plåster. Man säger att kroppen vänjer sig, men frågar man mig är det skitsnack. Det kan verkligen inte vara bra att tillföra hormoner och det kan inte heller vara bra att kroppen ”slipper” mens som vissa jublar över. Inte heller kan det vara speciellt bra med alla mellanblödningar som vissa (tex jag) råkar/råkat ut för. Förstår inte ens varför folk rekommenderar det när du säger att du får biverkningar av p-piller, minipiller och p-stavar, oavsett vilka biverkningar det nu är.

 • julia

  Testa p-ring, skitbra 🙂 knappt några hormoner 😀

 • Malin

  Inte preventivmedlet i sig du går upp i vikt av. Det är att du får en ökad matlust/sötsug, så har du bara en bra karaktär och kan lägga vantarna på dig själv så borde det gå fiint 😉 *Qulaira är att rekommendera. Yasminelle INTE att rekommendera* dock så är ju det ”vanliga” p-piller och det är så individuellt när det kommer till sånt. Prova dig fram!

 • nic

  jag säger bara P-ring! en ring som du sätter in som en tampong (samma storlek som en vanlig gummisnodd) och har den inne en månad, sen byter du, man kan hoppa över mensen om man vill, eller låta den komma. ringen KÄNNS inte, sitter inte i vägen för sex och är jättesmidig, låååg hormondos (eftersom den redan sitter där nere och inte behöver ta sig genom hela kroppen för att verka)

  pring.nu

 • användare av p-ring

  Jag skulle personligen också rekommendera P-ring. Fungerar smidigt och bra och du kan till o med få påminnelse på mobilen när du ska byta och du kan skjuta på mensen. Kanonbra! Tycker definitivt du ska ge det en chans.

 • hanzzo

  För att få spiral så måste man ha fött ett barn

 • tina

  Tips! prova p-ring. Har jag själv och det är jättebra. Man har den i i tre veckor, och sen tar man ut den, osv.

 • Alexandra

  Tja! Lite erfarenheter från en trogen läsare: du har rätt om att det är ett annat slags illamående vid graviditet, det är inte alls som matförgiftning. För mig var det ganska grovt illamående på morgonen, spydde ofta efter frukost, men sedan kändes det bättre. Jag visste inte att jag var gravid förrän efter 3.5 månad, pga att jag hade instabil mens, och trodde först att det kunde handla om magkatarr eller nåt sånt eftersom jag var illamående och lite allmänt stressad. Apropå samma sak, var i samma situation som du när det gällde preventivmedel, visste att jag borde använda men det blev liksom inte av. Jag gjorde en aborten och det var svårt, moderskänslorna tar över och man slutar bry sig om logiken, så kan verkligen uppmana dig till att skaffa preventivmedel, jag önskar att du skulle slippa bli gravid. För mig fungerar hormon-spiralen finfint, den är skonsam och enkel, och innehåller inget östrogen 🙂 Hoppas du läser detta, kram!

 • MaryCaroline

  ”hanzzo skriver:
  2011-02-14 kl 20:38
  För att få spiral så måste man ha fött ett barn”

  Antar att du menar mitt förslag om spiral. Visste att en sådan kommentar som din skulle komma här. Och det där du säger är bara bullshit! Jag har aldrig fött barn och aldrig varit gravid. Men jag fick spiral ändå och vet många tjejer som fått spiral utan att ha fött barn. Det finns olika storlekar på spiralerna och de minsta spiralerna passar perfekt på oss som aldrig fött barn. Kolla upp fakta innan du säger något!

 • MaryCaroline

  Sorry, det har visst kommit in fler kommentarer om spiral nu och jag glömde att Paulina skrev att hon ville ha en, hihi. Trött så här på morgonkvisten 😛 😀

 • Anna

  DUMMA FOLK!
  Gud vad många av er är dumma!
  Jag kör hellre oskyddat en att gå upp några kilon..
  Jag åt p-piller i 2år, gick upp 13 kg, från 46kg till 59kg..
  Efter 14 månaders försök är jag gravid i vecka 6, mår illa konstant men inte så jag spyr..

  I vilket fall som så tycker jag du är JÄVLIGT korkad i ditt tänkande med att du inte är redo att bli mamma och att du kör oskyddat ibland.. Liksom det är barn vi snackar om! Ett barn som du får leva med resten av livet om du inte gör abort då vilket hade varit helt jävla fuckat bara för att du var en dum liten flicka som inte skyddade dig!!

 • Anonym

  vill man inte bli gravid så behöver han ju inte kommma iiiii. ursäkta.
  haha, men du vet. jag har aldrig tagit något skydd.
  vill man inte bli gravid så blir man inte.
  men ja om du måste välja ta spiral.

 • MaryCaroline

  ”Anonym skriver:
  2011-02-15 kl 14:31
  vill man inte bli gravid så behöver han ju inte kommma iiiii”

  Haha, men ursäkta? Hört talas om spermier i försatsen eller? Att outa som det heter är ingen säker metod alls…

 • Julia

  p-ring är ett asbra alternativ 🙂 Man har den i som en tampong fast den känns inte överhuvudtaget, så tar man ut den efter tre veckor så får man någon slags mens och stoppar i en ny en vecka senare. Inga biverkningar och man slipper ha massa tider att komma ihåg som med p-piller.

  Spiral är inte så himla smart om du vill ha barn senare i livet eftersom att spiralen kan gå sönder och då är det i princip kört.

  Ett tips är iaf att kolla upp p-ringar 🙂 De kostar 30 spänn om man får det på recept (annars typ några hundra). Killen kan känna av det litegrann i början men alla vänjer sig. Känns inte att man har den där när man har sex heller 🙂

  såg nu att flera har tipsat om det men ja, skickar ändå haha 🙂

 • Sara

  Att man går upp i vikt av p-piller är en myt. Man får ökad aptit, och äter man mer än vanligt så kan man gå upp. Det gäller att lägga band på sig helt enkelt.

  Man får inte finnar av p-stav. Jag är inne på 3e året med stav och det funkar super. Man slipper mens och pms, och för mig blev det inga negativa biverkningar alls.

 • josefin

  såg att massor skrivit man inte går upp i vikt av ppiller? det gör man, olika personer går upp olika mycket. däremot om du känner dig slarvig med ppiller/minipiller eller om du inte vill gå upp i vikt, testa p-ring!! jättebra, du har den i 3 veckor, tar ut och får mens, sen in igen i 3 veckor! det bästa med pring är att den bara påverkar området där nere eftersom att den sticks upp i slidan. så den far inte igenom hela kroppen och bloder som pstav och piller, testa! sen så. har man pstav stämmer det inte alls att man inte får mens, för vissa utesluts mensen helt, men jag känner folk som har mens i 3 veckor av pstav så…

 • Sofie

  Hej! Ville bara tipsa dig om p-plåster, man byter plåster varje vecka i tre veckor och sen tar man av det så har man mens och sen tar man på ett nytt plåster efter en vecka igen. Det fungerar jätte bra för mig! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *