Att ta tag i sig själv- part 1

Ligger i badet och tänker. Just nu känns mitt liv rörigt. Och den här gången har det ingenting med min kärlek, familjen eller vänner att göra. Bara mig själv.

Alla tankar i mitt huvud bara snurrar. Jag känner mig allmänt messed up. Det är rörigt runt om kring mig. Mitt rum är stökigt och jag stressar upp mig över småsaker. Jag äter inget alls sen hetsäter jag tills jag spyr. Ibland så gråter jag, men ibland skrattar jag. Jag har frågat mig själv varför? Men nu vet jag, nu förstår jag.

Jag måste börja ta tag i mig själv. Med MINA problem. Om vi tar ett exempel – som när jag lämnar frukosten framme för att jag vet att pappa plockar undan den. Och slänger jag tvätten i familjen gemensamma tvättkorg så vet jag att varje måndag så ligger mina kläder vikta på sängen. När det är stökigt i badrummet så fixar mamma det. Så jag behöver inte bry mig.

Men nu när jag har min egen tvättkorg. Den svämmar över. Disken står framme och shampoflaskorna och tandkrämsstänket är kvar på spegeln så fattar jag att det är JAG som måste ta tag i det! Och det är väl bra? Men att en så simpel sak som att torka av spegeln kan vara så svår. Jag vill hjälpa pappa nu. Jag är vuxen snart.

Det är mig själv jag tar tag i nu. Inte tvätten – men det är en bra början. För imorgon kl 7 så ska jag tvätta. Sen ska jag fixa badrummen så att pappa blir glad. Efter det så ska jag städa mitt rum innan jag går och tränar. Fan vad bra jag ska bli!

I CAN DO IT!

Klicka här och svara på frågorna! Då är du automatiskt med och tävlar om skraplotter för 10.000 kr! Se här hur du deltar!

(Visited 23 times, 1 visits today)

61 Comments

 1. Madde mars 15, 2011 at 4:04 f m

  På tiden

  Reply
 2. .. mars 15, 2011 at 4:07 f m

  Big deal, det gör varenda människa som inte är född med silversked i mun. Ni brats vet inte vad det innebär att leva ett riktigt och arbetsamt liv, ni är fast i er lilla drömvärld.

  Reply
 3. Justme mars 15, 2011 at 4:11 f m

  Jag finner inga ord. Istället skrattar jag ihjäl mig!
  Lycka till! Hoppas du inte finner det alltför ansträngande att torka bort tandkrämen på spegeln. (hur fan den nu kan hamna där) Blir det så när man har snea tänder som måste borstas från alla håll och kanter eller?

  Du är tragisk!

  Svar: Vem är mest tragisk? Jag med en sned tand eller du som måste kommentera det…?

  Reply
 4. alida mars 15, 2011 at 5:22 f m

  offcourse you can! 😉 Gooo paowiii! 🙂

  Reply
 5. Paullina mars 15, 2011 at 6:32 f m

  Du är en bra tjej! Du märker i alla fall själv att du är bortskämd och försöker ta tag i det!!
  Bra jobbat och lycka till…

  Reply
 6. Emelie mars 15, 2011 at 6:43 f m

  Låter som en bra idé !

  Reply
 7. fialotta mars 15, 2011 at 6:58 f m

  Detta är väl problemet denna nya generationen bloggare/bloggerskor hamnar i. Ni verkar bara flyta omkring i vardagen, utan att göra den typen av JOBB som ger pengar som vi andra pysslar med. Ni får ju pengar genom att bara gotta er i en vardag,utan några direkta mål – annat än ’dagens plagg’/’dagens mat’/dagens restaurangbesök’/’dagens skvaller’/’vad ska jag hitta på idag då??’. Detta är sånt vi vanliga dödliga gör på våran ledighet, men vår vardag består av alla de andra bestyren såsom stiga upp tidigt/åka till jobbet/jobba/åka hem från jobbet/handla/laga mat/tvätta/diska… *pust, höjdpunkten är när man får lägga sig på soffan framför tv’n i 2 timmar innan det är dagt för sängen och sen en ny upprepande dag…

  Så många av er verkar vilsna… för du är inte den första som skriver ett sånt här inlägg.

  Lycka till med städet osv… gör din pappa glad och visa att du faktiskt redan är vuxen!!!

  Reply
 8. thinoholic.devote.se mars 15, 2011 at 7:12 f m

  Haha, mina morgontrötta ögon läste ”att ta på sig själv – part 1” istället, hahaha…
  Lycka till i alla fall, kram!

  Reply
 9. Anonym mars 15, 2011 at 7:24 f m

  att städa är befriande , tro mig. alltid när jag är stressad så beror de på att de antagligen är dammigt och stökigt omkring mig. bestäm dig , sätt på musik och städa , tvätta osv så ser du resultatet. själv brukar jag avsätta en halv dag i veckan då jag städar och tvättar samtidigt. och sen måste man komma tillrätta med sig själv , det tog ett tag för mig jag är idag 24 och de får det göra, det kanske även tar längre tid för dig för att du granskas utifrån. Men jag lovar det kommer en dag då du kommer vara lugn med vem du är och finna ro inom dig de är de som är att växa upp , inte att man ser ut på ett visst sätt eller sluta säga vad man tycker.

  Reply
 10. Jonna mars 15, 2011 at 7:24 f m

  KOLLA MIN BLOGG! 🙂
  KOLLA MIN BLOGG! 🙂
  KOLLA MIN BLOGG! 🙂
  Jättebra skrivet! ^__^

  Reply
 11. noomi mars 15, 2011 at 7:35 f m

  bättre sent än aldrig!

  Reply
 12. Claudia mars 15, 2011 at 7:38 f m

  Riktigt bra inlägg 😀

  Reply
 13. mm mars 15, 2011 at 7:38 f m

  varför kommenterar ingen angående maten?
  det är oftast så det börjar, var försiktig. försök tvinga dig själv att äta regelbundet, för du vill inte att det ska leda till att du en dag inte KAN äta, eller äter tills du spyr självmant varje dag, flera gånger om dagen.
  ta hand om dig.

  Reply
 14. Erika mars 15, 2011 at 8:03 f m

  Det är bra att du själv inser att du måste ta tag i dig själv.
  Inte bra att må så dåligt så man börjar krångla med maten.
  Bortskämd eller ej huvudsaken är att man vill. Tycker det är jättebra att
  du vill hålla iordning både för din skull och din pappas 🙂
  Lycka till!!

  Reply
 15. Kristina mars 15, 2011 at 8:10 f m

  Det där kan va tufft o börja med. Men om du bara gör det en gång, sen två, sen tre, så kommer det tillslut av sig själv o du tänker inte ens på det! Och det bästa av allt – du kommer känna att du har kontroll och KAN! You go girl!

  Reply
 16. Ella mars 15, 2011 at 8:31 f m

  Jag känner igen mig så himla mycket i det du skriver. Jag är likadan, har alltid tagit för givet att någon annan kommer göra allting för mig. Sen en dag är det plötsligt inte så. Ni som klagar och säger att vi ”brats” och storbloggare är fast i vår lilla drömvärld, kom igen? Avundsjuka? Jag är inte någon storbloggare, har inte ens en blogg. Jag är bara en sjuttonårig tjej som äntligen har insett att jag snart är vuxen, och borde börja ta tag i mitt liv. Precis som Paulina.

  Reply
 17. E M I A M mars 15, 2011 at 8:34 f m

  Självklart kan du göra det om du bestämmer dig för det! 😛

  Reply
 18. nnn mars 15, 2011 at 8:52 f m

  YOU GO GIRL! KÖR BAH, visa att du också kan!

  Reply
 19. Lotusen mars 15, 2011 at 9:00 f m

  Är det nån som tror på att det kommer hända?????

  Reply
 20. frida mars 15, 2011 at 9:02 f m

  Hej!
  Tänkte tipsa om en superbra gratissajt: http://www.supergratis.se/?r=75450

  Genom denna sida samlar man poäng genom att utföra gratiskampanjer, tävlingar osv. För att sedan byta in sina poäng mot valfri pryl (telefon, kamera, presentkort osv)
  Jag själv har samlat ihop till en kamera och 1000kr på HM.

  Gratis är gott, eller hur?
  Prova du också 🙂 Helt gratis!

  Reply
 21. vickan mars 15, 2011 at 9:26 f m

  jag känner detsamma. kanske inte det där med tvätten oså, det med.. men jag har ett väldigt rörigt liv själv!

  Reply
 22. Sophiee mars 15, 2011 at 9:34 f m

  Kämpa på tjejen!! det här klarar du.
  Keep up the good work!!
  i love uuu

  Reply
 23. lina mars 15, 2011 at 9:38 f m

  de tog jävligt lång tid att inse… hehe

  Reply
 24. Thessan mars 15, 2011 at 9:41 f m

  Helt sjukt att du inte har behövt göra några av dom här sakerna förrän nu…

  När jag va i din ålder hade jag inte ens kommit på tanken att låta MIN disk stå o vänta på att mamma eller pappa som jobbar heltid ska komma och ta hand om det. Men alla har ju olika uppfostran

  För mig handlar det om respekt för ens föräldrar. Att ge tillbaka lite, när dom ger så mycket till en själv. Och det är inte ens särskilt jobbigt 🙂

  Reply
 25. Hemen hemen mars 15, 2011 at 9:48 f m

  Kissie håller på med flera killar samtidigt 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Kissie håller på med flera killar samtidigt 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Kissie håller på med flera killar samtidigt 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Kissie håller på med flera killar samtidigt 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Kissie håller på med flera killar samtidigt 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Kissie håller på med flera killar samtidigt 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Kissie håller på med flera killar samtidigt 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Kissie håller på med flera killar samtidigt 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Kissie håller på med flera killar samtidigt 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Kissie håller på med flera killar samtidigt 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Kissie håller på med flera killar samtidigt 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Kissie håller på med flera killar samtidigt 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Kissie håller på med flera killar samtidigt 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Kissie håller på med flera killar samtidigt 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Kissie håller på med flera killar samtidigt 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Kissie håller på med flera killar samtidigt 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Kissie håller på med flera killar samtidigt 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Kissie håller på med flera killar samtidigt 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Kissie håller på med flera killar samtidigt 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Kissie håller på med flera killar samtidigt 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Kissie håller på med flera killar samtidigt 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Kissie håller på med flera killar samtidigt 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Kissie håller på med flera killar samtidigt 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Kissie håller på med flera killar samtidigt 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Kissie håller på med flera killar samtidigt 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Kissie håller på med flera killar samtidigt 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Kissie håller på med flera killar samtidigt 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Kissie håller på med flera killar samtidigt 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Kissie håller på med flera killar samtidigt 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Kissie håller på med flera killar samtidigt 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Kissie håller på med flera killar samtidigt 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  Kissie håller på med flera killar samtidigt 🙂

  Kingofstockholm.blogg.se

  😀 😛 😀 😛 😀

  Reply
 26. Martina mars 15, 2011 at 10:07 f m

  Men grattis! Du kanske inte skulle ha flyttat hemifrån så tidigt då lilla gumman..

  Reply
 27. Lule Ericsson mars 15, 2011 at 10:13 f m

  Svårt att hitta dig själv?
  Läs min blogg 😀

  Reply
 28. Jenny mars 15, 2011 at 10:20 f m

  Det är alltid svårt i början när man ska stå på egna ben. Men du ser sakerna själv och du är medveten om dem. Det är ett vuxet sätt att tänka… så du ska se att börjar du göra lite av det som du säger att du behöver, det behöver inte nödvändigtvis vara exakt 24/7 varje vecka, så kommer det kännas mera naturligt och då ska du se.

  Reply
 29. anna mars 15, 2011 at 10:21 f m

  kan du säga till mika mikaela hennes blogg e hackad kolla hennes header

  Reply
 30. Helenah mars 15, 2011 at 10:40 f m

  Ta tag i dina ätstörningar först av allt!!

  Reply
 31. therese mars 15, 2011 at 11:13 f m

  din blogg är grym!

  Reply
 32. Nicole mars 15, 2011 at 11:16 f m

  Det är bra att ha såna små mål 🙂 De kommer att ta dig långt. Man mår bättre.

  Reply
 33. Amanda Björk mars 15, 2011 at 11:18 f m

  Du är bra! Jag vet hur svårt det kan kännas och hur bra det känns efter..

  Reply
 34. Michelle mars 15, 2011 at 11:20 f m

  DEt tycker jag låter som en bra ide 🙂

  Reply
 35. frida mars 15, 2011 at 11:40 f m

  Hej!
  Tänkte tipsa om en superbra gratissajt: http://www.supergratis.se/?r=75450

  Genom denna sida samlar man poäng genom att utföra gratiskampanjer, tävlingar osv. För att sedan byta in sina poäng mot valfri pryl (telefon, kamera, presentkort osv)
  Jag själv har samlat ihop till en kamera och 1000kr på HM.

  Gratis är gott, eller hur?
  Prova du också 🙂 Helt gratis!!

  Reply
 36. LORISSA LOVEBOMB mars 15, 2011 at 12:09 e m

  Bra att du inser det själv. Ingen kan göra det åt dig.
  Stort lycka till.

  Reply
 37. ellie mars 15, 2011 at 12:19 e m

  Bra att du har fått lite insikt

  Reply
 38. Zophie mars 15, 2011 at 12:21 e m

  Klaga inte på bloggare om du läser deras bloggar. Dom har ju inte tvingat dig att läsa eller hur

  Reply
 39. Emelie mars 15, 2011 at 12:37 e m

  Paow, du klarar det. Det vet jag! DU ÄR DUKTIG 🙂 Vi alla är duktiga om vi anstränger oss. Men de handlar bara om att ha viljan att anstränga sig. Jag var i samma sits som du när jag bodde hemma. Jag total struntade i allt. Levde mitt liv, Thats it. Men det känns mycket bättre i hjärtat efter att man hjälpt till. Och en sak kan vara så uppskattat. Man behöver inte göra allt bara något litet räcker till att de ska bli något stort för en person, som kanske slipper till att göra den grejen. Ursch tron på sig själv är så jobbigt. Jag kämpar med det dagligen jag också. Att hela tiden duga till åt andra. Men man får nog börja tänka mera på sig själv helt enkelt och som du säger ta itu med sig själv.

  Reply
 40. jag mars 15, 2011 at 12:39 e m

  Lilla tös..i din ålder bodde jag hemifrån sen ett år tillbaka..och tog hand om mig själv..herregud..detta vart juh enbart pinsamt lilla tös, att du ens kan mä å skriva det du har gjort..jag hade skämts:-S vad gör du om dagaran??..glider runt??gör nått av ditt liv, börja plugga,skaffa jobb..gör nått!!då kommer du må bättre..att du inte skäms..hahahha…jag dör av skratt..nu ska jag ta tag i mig sjävl..jag ska torka av spegeln..hahahah…jag döööör!!!

  Reply
 41. Elenore mars 15, 2011 at 1:11 e m

  Vad larviga en del här är. Alla har vi våra olika trösklar att komma över och jag tror Paow struntar i hur duktiga ni tyckte att ni var på ditt och datt i hennes ålder ärligt talat. Nu skriver hon om sig och det hon har problem med och det är modigt gjort!
  Det är jättebra att du börjat tänka på att du ska förändras, men kom ihåg att ta små steg i taget annars tröttnar man lätt. Du kommer säkert få bakslag, det är vanligt, men då är det bara att hoppa upp på hästen igen 🙂
  Lycka till!

  Reply
 42. tilde mars 15, 2011 at 1:28 e m

  du är fan inte sann! så jävla bortskämd.
  du om någon skulle varit med i programmet med b la paris.
  du är fan värst av alla de som deltog!
  fattar fan inte hur hugo orkar med dig!!!!! fattar inte!!!!!!
  ta tag i din mun och sedan gå till psyket.

  Reply
 43. Julia mars 15, 2011 at 2:21 e m

  Så sjukt bra att du själv insett det nu 🙂 lycka till och you can do it!! Tro på dig själv så kommer du långt 🙂 puss

  Reply
 44. Sara mars 15, 2011 at 3:31 e m

  Herregud, måste bara få påpeka att väldigt många här är väldigt töntiga. Jag mena, sköt ert eget liv istället för att lägga energi på att klanka ner på andra? känns det bra efter att ha skrivit det där? tilde t.ex, har du inget eget liv?
  Jag tycker du är bra Paulina, fortsätt såhär och bry dig inte om vad andra avundsjuka tjejer säger till dig. you go girl!

  Reply
 45. Sara mars 15, 2011 at 7:21 e m

  du kommer att klara det 🙂

  Reply
 46. isabella mars 15, 2011 at 8:52 e m

  Håller med. Känner exakt likadant haha

  Reply
 47. Sissela mars 15, 2011 at 9:15 e m

  Asså skämtar du med mig? Så JÄVLA bortskämd! Lilla gumman det finns värre saker som pågår. Ta en titt på Japan och var tacksam, idiot..

  Reply
 48. Anonym mars 15, 2011 at 10:23 e m

  OMG VILKA PROBLEM DU HAR! gillar din blogg, men blir irriterande när du säger att du är ”messed up” pga du måste bli vuxen! visst jag lever väl samma liv, mina föräldrar gör allt åt mig typ…..det är ju inte bra! Men skriv inte sånt här i bloggen, att det värsta som händer i ditt liv just nu är att du måste lära dig att städa? det får folk att må dåligt, det får mig att må dåligt, för jag har andra saker som tynger mig RIKTIGT mycket…så jag antar att det får andra människor, som har störr problem med sig själva än att inte klara av att städa,att må dåligt. skärp dig nu :/

  Reply
 49. chachaa mars 15, 2011 at 10:56 e m

  GO FOR IT PAOW. Vi tror på dig 😀 // halmstadtjej i samma ålder&problem 😉

  Reply
 50. S E V D A Y E T I S-sevda.se mars 16, 2011 at 1:26 f m

  känner igen mig som fan i ditt inlägg, på slutet alltså det där med att du inte hjälpte till med tvätt och disk osv.. är tyvärr själv sådär men försöker ändra på mig ibland och försöka hjälpa till mer.. och har börjat göra det mer.. men inte helt -.- :/

  Reply
 51. Emma mars 16, 2011 at 3:51 e m

  ” Jag äter inget alls sen hetsäter jag tills jag spyr.”
  Låter som du har anoreksia, kanske borde kolla upp de.

  Reply
 52. em mars 16, 2011 at 4:02 e m

  förstår precis hur ´du känner…

  Reply
 53. amanda mars 16, 2011 at 8:20 e m

  jag håller med dig exakt. Jag får också perioder där jag känner mig ledsen och arg nästan hela tiden och att mitt rum är helt jävla kalabalik. har t o m massa äppelskruttar ibland överallt som jag inte orkar slänga och jag står för det haha. Själv känner jag att om jag hade haft ett städat rum hade jag inte kännt mig lika messed up men jag orkar inte hålla ordning. är helt enkelt för lat. Ni människor som skriver ”guuud vad patetisk och bortskämt, tänk på problemen andra människor har” osv osv. Eh what? Om man ska tänka på andras problem behöver man ju aldrig vara ledsen över någonting eftersom det alltid kommer finnas människor med större problem än du själv. Alla människor mår dåligt över olika saker. Så håll käften ni andra kanske? blir så jävla irriterad -.-

  Reply
 54. jossan mars 25, 2011 at 9:08 f m

  Du är en riktigt bra människa! Du ser dina fel och är medveten om det, och det är endast då man kan bli bättre. 🙂

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *