”Vad är detox?”

Har ju börjat med detox. Ska avgifta kroppen från allt skit. Och shit, vad det är jobbigt att hålla sig! Men nu är frågan? Vad är Detox?

Taget från DetoxDiet.se
Detox betyder avgiftning och innebär att man följer ett kost-program under en viss period, vanligtvis så varar dieten i två till fyra veckor. En detox-diet är att ge din kropp ”semester” under en period och ger den en chans att återhämta sig. Genom att äta en kost som är utrensande och full av antioxidanter, samt utesluta så många gifter som möjligt, så renar du din kropp från både gifter och slaggprodukter. En detox-diet ger dig även mer energi och bidrar ofta till en mer hälsosam livsstil. Detox är inte i första hand en bantningsmetod men många som testar en detox-diet märker en viktminskning. Detta beror främst på att man äter en välbalanserad och framför allt väldigt hälsosam kost samt utesluter sådan mat som är dålig för kroppen. Ett detox-program kan liknas vid en modern metod av fasta men i en mildare form då du fortfarande får äta fast föda. Det är inte helt ovanligt att vi vid tillfällen äter, dricker och stressar vilket kan leda till att vi får i oss fel föda och sliter på våra kroppar. Kroppens organ påverkas av hur vi lever och din livsstil kan skapa obalanser i kroppen som leder till att du får problem med din hälsa. Problem som sömnsvårigheter, huvudvärk eller annan värk i kroppen kan bli bättre eller till och med försvinna helt med ett detox-program. Även om viktminskning kan vara en positiv effekt av en detox-diet så är det främsta syftet att stärka immunförsvaret, bli piggare och få mer ork. Alla dessa härliga fördelar är ett resultat av detox som renar kroppen så den får nya möjligheter att ta tillvara på alla viktiga ämnen som hjälper kroppen att få mer energi….
Blanda ”15 ml” i en och en halv liter vatten om dagen. Gott. Eller ja, sådär va…

… haha klunk klunk. Återkommer senare om hur avgiftningen går.

 

Vilken mat får man äta?

Ät gärna:

– Frukt
– Grönsaker
– Nötter
– Frön
– Quinoa
– Bönor
– Linser
– Råris
– Tofu
– Fisk och kyckling i måttliga mängder

Undvik det här:

– Alkohol
– Cigaretter
– Rött kött
– Kaffe
– Svart te
– Socker
– Mjölkprodukter
– Raffinerad och processad mat

Posted in: Livsstil
Kommentarer (39)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *