Berlin.

Den sjunde maj så åker jag & Hugge till Berlin. Vi ska göra ett snabbt jobb (ni kommer att se)…

Och har ni några tips? Hur är nattlivet? Finns det Victoria Secrets? Finns det River Island? Tell me 😀

Posted in: Livsstil
Kommentarer (90)
 • ell

  besök postdammerplatz! så jäkla ballt!

 • C L A R A: S B L O G G, K O M M E N T E R A !

  Roligt 😀
  KOMMENTERA GÄRNA MIN BLOGG SÅ KOMMENTERAR JAG DIN!!!!!!!!!
  :):):):)
  🙂
  🙂
  🙂
  🙂
  🙂
  🙂
  🙂
  :):)
  🙂
  🙂
  🙂

 • Vendela

  Har bara vart där en gång och då var vi på en stor galleria som ligger på alexanderplatz!:D

 • alexandra

  Alexandrajohannabergquist.blogg.se

 • Emma

  Jag har aldrig varit där men det såg väldans trevligt ut må jag säga!

 • Jenny

  Jag har varit i Berlin ett x-antal gången. En helt underbar stad. Dock är inte shoppingen så bra. Men utelivet är helt grymt underbart. Älskar det! Går inte äns att jämnföra med Sverige. Kände mig ganska paketisk som skulle visa mina tyskakompisar Stockholms uteliv. Goya heter en nattklubb i Berlin som är en ”lite finare” klubb i Berlin. (kolla in bilderna på deras hemsida, sjukt häftigt) Dock är det 30års gräns ibland, så kolla upp så att det inte är det då ni kommer åka. Grejen med Berlin är att alla andra av deras klubba ligger lite ”gömda”, man kan gå in i en lite gränd och hitta helt sjuk bra klubbar, alltså man kan få leta lite.

  Dock vill jag meddela dig om att i Berlin och övriga tyskland har sk ”utegångsförbud”. Så om du är 16 år eller yngre får man bara vara ute till max klockan 10 på kvällen och när man är 17 år får man max vara ute till klockan 12. Om polisen får tag på en, så får man åka polisbil hem samt betala böter.

  Ha så kul i Berlin

 • Hellou Vicky från Finland

  Även fast dom har EURO där så är de MKT billigare där än till ex i Sverige! Nattlivet, shopping, nöjen, taxi resor, mat osvosv allt e billigare där!
  Om ni undrar varför så är de för att dom betalar mindre skatt där!

  Fast iof, pengar har ni ju knappast ont om 😀 men va tvungen att säga ! 😉

  Hoppas ni har kul där!

  🙂

 • LoveForLadies - en lesbisk blogg!

  Har inte själv varit i just Berlin, men Tyskland överhuvutaget är skitgött! Berlin är känt för sina många nattklubbar och lysande festliv, ni kommer säkert ha det kanonbra där!

 • agnes

  Victoria’s secret finns ingenstans i europa förutom en liten butik på londons flygplats där det bara finns smink och inga underkläder… 🙁

  • Elin

   Inte sant! Victoria’s secret finns överallt i London. Och det finns även på andra ställen i Europa. Som på Köpenhamns flygplats!

   Svar: Fast det är ont om affärer i städerna, på flygplatserna ja, men där kan man bara handla om man reser och i andra affärer än deras egna finns bara en liten del av sortimentet!

 • Malin

  Hej! Har bott i Berlin under några månaders tid. Staden är helt fantastisk! Det finns hur mycket som helst att göra där. Nattlivet är galet! Techno är ju störst i Tyskland och därför hittar du lättast bra sådana klubbar. Riktigt feta med grymt ös! Håll dig till ställena i öst om du vill ha kul. Ha det så trevligt!

 • hon 18, han 44

  Åh, vad roligt, där har jag aldrig varit men vill gärna besöka staden

 • madde

  victoria’s secret finns bara i USA men tror att de ska öppna en butik i london nästa år. sen finns det på vissa flyplatser

 • Lina

  Victoria S´ Secret finns bara i USA

 • Hemmafrun i USA

  Men Paulina, vill du ha Victoria’s Secret är det bara att kika in på min blogg! 🙂

 • my

  åhh, vad roligt! 🙂

 • M A L I N

  Min kompis ska dit den 8 maj 😛

 • soffeee

  berlin är så himla underbart! speciellt nu på våren/sommarn ! oftast toppenväder. sjukt varmt!! Berlin roooocks!

 • carro

  Ååh, Berlin är världens bästa stad ! Så underbart varje gång jag har varit där 🙂

 • Anonym

  Nattlivet är bra men det är artonårsgräns på alla klubbar, på vissa ställen är de stränga med åldern men på andra inte. På barer, restauranger osv räcker det att vara 16 år för alkohol. Shoppingen är mycket billigare, åk till Kürfurstendamm, det är en jättestor shoppinggata med allt från H&M till MiuMiu, och på den ligger även deras NK, Kadewe. VS och River Island har de inte. Passa även på att besöka die tv-turm, det är ett torn på ett par hundra meter som det också finns en restaurang i med världens utsikt. Hoppas ni får en bra resa!

 • hjklmlm

  skaffa dej ett liv hörru

 • eine kleine berliner

  Kreuzberg, neukölln, Friedrichshain och mitte (centrum) är några trevliga ställen med bra mat, klubbar och billig kaffe (1euro) som ni borde besöka.
  Den bästa klubben i världen ligger i Berlin och heter Berghain. Det kan va svårt att komma in men värt ett försök. Klä er inte som amerikanare eller i för mycket pastellfärger, sånt gillar dom inte (ligger vid ostbahnhof).

 • celebrity.devote.se

  berlin är usch

  (kolla min blogg, skriver om olika kändisar)

 • Hannie

  nattlivet i Berlin är helt klart bäst i Europa! typ som europas new York. väldigt modernt och nytänkande. Sen shoppingen är superbra. Världens treje största shoppingcenter – KadeWE har typ allt från river island till louis vuitton och burberry! ligger vid tunnelbansstation kunfürstendam. där ni bör festa är framför allt alexanderplatz och potzdamerplatz =). sjukt trevlig stad, känns väldigt tryggt och ”hemma”. + väldigt rent och fräsht!

 • My

  Kan inte du länka mig ? (a)

 • Anonym

  victoria´s secret finns bara i usa och canada tyvärr 🙁

 • Mäbel

  Berliiin <3 <3 !!

 • Ronja

  Nattlivet är GRYYYMT! Stört häftiga klubbar som är stora som slott! Shoppingen är väl inget att hurra för direkt…tyskar har jävligt dålig stil, haha.
  Dock kan vissa klubbar vara svåra att komma in på, då dem är väldigt kända.
  Kolla in på min blogg och läs mer i kategorin Berlin 2010 !

  Hoppas ni får de kalas !

 • I

  jag har vart i berlin 😀
  paow. du.måste.åka.till KaDeWe…största varuhuset..massa butiker och dyra skor och kläder! YOU WILL LOVE IT 😉

 • Linn

  Hej jag var i Berlin nu under påsken. Ha inte höga förväntningar på shoppingen för det finns inte alltför bra butiker. Visst, det finns jättemånga dyra märkesaffärer men ”standard” shoppingen är ingen höjdare, visserligen finns Zara och H&M nästan överallt men det är ju detsamma som här hemma 😛

 • D

  Riktigt grymt uteliv! Placerats som en tveklös etta plats på bästa klubbstäder på min lista!

 • erica

  Ska du shoppa ska du åka till ett varuhus som heter Ka de we, massa märken och så! 🙂

 • Malou

  Victoria Secret finns bara i USA och Chicago. Om inte en butik köpt in deras märke, men det händer sällan.

  Berlin är grymt! Sicket jävla nattliv! Gå till tresor om ni vill gå mental. Det ser ut som en gammalt fängelse med celler… sjuk musik, hög som fan, asbillig sprit, nu kör vi! Puss

 • Heidi

  Nei, de har ikke Victoria’s Secret 🙂

 • emma

  Men idiot?? Om du hade vetat något hade du vetat att Victoria’s secret bara finns i USA? Hahaha.

 • Anonym

  Haha , såklart att du ska åka till Adolf Hitlers land ! 🙂

 • Madde

  Nattlivet är gryyyyyymt! Finns massor med klubbar på huvudgatan. En del helt sjuka 🙂 Hade så sjukt jävla kul när jag var där! Och billigt med det mesta är det också!

 • Sonja

  Kallar du honom Hugge? haha, va gulligt eller vad man ska säga 🙂

 • lk

  Jag bor i Tyskland sen ett par ár och var i Berlin nágra gránger. finns en helhärlig beachbar vid floden. Capital beach. himla mysigt pá kvällarn. har massa saker som bör ses, hör av dig pá mail om du vill

 • Anonym

  jag var i berlin i en vecka i början på denna månad. jag bodde mitt i berlin och var ut varenda kväll. dem är jätte hårda på legg på krogen. men i butiker så kollar dom aldrig på cigg och alkohol. Kaisers har billigast sprit. vi åkte nattåg ner, fick med mig 19 flaskor vin hem, flaskorna kostade 0,90 euro styck, riktigt gott vin!

  KaDeWe är europas största shoppinggcenter och det finns bara dyra märken, du kommer älska det stället! jag såg dock aldrig till VS, finns väl inte i europa?

  Men berlin är en underbar stad och den är helt galen och tokig! jag älskar staden, ska åka dit igen (och fylla på spritförrådet)

  glöm inte att åka upp i tv tornet. det kostar typ 10 euro, men det är lätt värt det!

 • Emma

  Du bara MÅSTE gå till BERGHAIN. Europas största technoklubb. Spelar inte bara techno dock. Typ det grymmaste stället jag varit på i hela mitt liv. Tyvärr är det svårt att komma in som turist.. så gå dit framåt småtimmarna, då är det lättare. I Berlin har klubbarna öppet dygnet runt fred-sönd. HAVE FUN!

 • Linnea

  Det finns ialla fall, (som i många storstäder) OTROLIGT många starbucks, grymma byggnader (en av europas finaste faktiskt!) 🙂 och så har dom massa mysiga caféer vart du än går typ, och hyfsat snygg befolkning, hehe 😉

  stor kram å ha de gött!

 • Anonym

  Vistas du inte där över helgen så suger faktiskt utelivet.. förväntade mig mer när jag var där, fast det inte var över helgen 🙂

 • Hanna

  Tja Paulina!
  Var i Berlin förra hösten och Berlin har ett mycket bra utbud av allt, är en utav mina favorit storstäder!
  Det är billigt, bra nattliv, sådär shopping, god mat(framförallt kebaben=döner), god öl/sprit).
  KaDeWe kommer du gilla, sjukt maffigt! Men som sagt tyskarna har usel klädstil men du kan säkert hitta några snygga saker från de olika märkesbutikerna som ligger runt KaDeWe. Billigt med taxi också, även tunnelbanan är billig.
  Ska ni ut så finns det en hel del maffiga klubbar, men det som är bäst är de pubar som finns där är det ganska gött drag och jävligt bra utbud av sprit.

  Ta gärna en visit till monumenten det är en cool upplevelse! Och åk emellan västra och östra berlin med tunnelbanan för att se om du märker någon klasskillnad.

  Ha en bra resa!

 • Hanna

  Förresten, nått som är bra att ha med sig är en karta för att hitta haha. Kan va svårt.

 • Lizzie

  Berlin är en skitstad, det enda du får med dig därifrån är en jävligt dålig upplevelse och magsjuka!

  Svar: Vad jag hört är det en riktigt höftig storstad och jag har aldrig hört någon som blivit magsjuk där, men du har kanske haft en aning otur där…?

 • Malin

  Hej PAOW!!
  Jag måste bara fråga att har du alrig tänkt på att börja hänga med Dessie igen? 😀

  (vill gärna få ett svaar!)

  KRAAM! 😀

 • Nicole

  Jag var i berlin nu i januari.
  ^Shoppingen är ganska så bra faktiskt, helt okej med tanke på att staden inte hunnit repa sig och fixa så mycket efter kriget ! Man hittar massor med udda affärer där och får med sig massor med fint hem , fick jag iaf 🙂 billiga skor, skitgod mat och billig som fan med. Trots att det är euro så är allt så mycket billigare. Utelivet är kanon, billiga drinkar, och underbara krogar, det är inte alls som i sverige dem är mer ” fina” och lite fräckare än vad vi har här. Som en krog vi var inne på var full med sand så det såg ut som ” hawai” skit coolt verkligen :). Sen ska man inte snacka om dem fina byggnaderna som finns där, besökte dem mest ” kända” och det var verkligen en upplevelse 🙂

  hoppas ni får nytta av min lilla information haha, åk till alexzanderplatz med 🙂 där är det fullt med affärer och god mat. Ha det så kul där nere 🙂

 • Tove

  Nattlivet är super, billigt å bra 🙂 shoppingen tyckte jag va sådär dock

 • johanna

  finns en grym american apparel store, kommer inte riktigt ihåg var men långt ner på gatan vi gucci,lacoste och dem affärerna 🙂

 • Sofie

  Eftersom alla tipsar om shopping och festande så måste jag bara tipsa om ett helt suveränt hotell! Jag och min kille var i Berlin i höstas och vi bodde på park inn alexanderplatz stadens högsta hotell med sjuuuuuuuuuuuk utsikt om man lyckas få rum högt upp (vi bodde på 32:a våningen). Det ligger centralt och nära till det mesta i det östra centrumet och du kan ta dig till det västra centrumet där du hittar KaDeWe med ett slags tåg på ca 10 minuter. Hotellet är 5-stjärnigt och riktigt fint och man kan hoppa någonting om är ungefär som bungyjump från hotellets tak, kanske någonting för din challengerboy 😉 Hoppas mian tips kunde hjälpa, du får mer än gärna maila om du har fler frågor 🙂

 • malin

  Bästa klubben är helt klart felix! Det är väl Berlins Whiteroom fast större och galnare!

 • malin

  Qdorf är också en galen klubb som måste besökas!! Den är större än sture gallerian och bra drag!

 • jolie

  VS finns inte i europa =/

 • ems

  var där i höstas, alexander platz måste ni åka till! o det fanns många klubbar iaf strippklubbar haha!

 • jade

  ååh river island! <3 shoppar alltid när jag är hemma i england ^^
  vet dock inte om det finns i andra länder :s , och victorias secret tror jag bara finns i usa änsålänge :/

 • e.k

  Berghain är en riktigt cool klubb som man inte får missa om man besöker Berlin. Dock svårt att komma in som svensk underårig tjej. De släpper helst in tyska killar i 30-års åldern. Helst äldre publik. Är man inte äldre gäller det att se snygg och cool ut för att komma in. Fördel om man snackar lite tyska. Många blir nekade av den uber tatuerade vakten Sven och får vända efter 50 minuters köande. Har sett sjuka grejer på Berghain. Tror även det är norra Europas största klubb. Annars finns det många fina ”strand-hak” längs floden, om det är fint väder kan man sitta och dricka billiga drinkar i en solstol på en konstgjord sandstrand.

  Alla i berlin är musiker/konstnärer/målare säger de….man måste bli kompis med folket i Berlin för att lära känna staden på riktigt. De flesta klubbar är dolda och HEMLIGA. Känner man någon som känner någon kommer man in och kan ha en grym kväll. Skit förresten i Weekend. Piss klubb.

  Alexanderplatz suger. Fattar inte varför alla rekommenderar det? Det är typ som plattan. Usel shopping.

  Kadewe är ett lyx-varuhus. Någon jämförde det med NK. Stämmer ganska bra förutom att Kadewe är bra mycket större. I Berlin finns hur mycket bra Vintage som helst. I Öst, ej i väst.

 • Thea

  Ni måste åka och se tornet på sista bilden. Jätte fin utsikt därifrån och man ser alla människors små trädgårdar på taken. HUR FINT SOM HELST!

 • Sanna

  Du vet att sista bilden är på Toronto Canada va? 😉

 • Jag

  Hej Paulina!
  Jag är så glad att du åker till Berlin! Det är nämligen så att jag bor här och jag skulle bli sååååååå glad ifall att vi skulle kunna träffas bara en liten stund så jag får se en liten gnutta av dig. 🙂
  Du är bäst!
  Kärlek

 • Mila

  Håll hårt i drinken (som förövrigt knappt innehåller alkohol). Var i Berlin förrförra sommaren och min vän blev drogad av bartendern och en annan vän antastad av en annan bartender.

  Men annars är Berlin underbart!

 • M

  Hej!
  Har bott i Berlin ett tag förut och det är en riktigt cool stad! Om du är sugen på att shoppa bör du åka till Kurfürstendamm och Tysklands motsvarighet på NK (Fast mycket häftigare) KaDeWe. I denna delen av staden finns alla möjliga butiker; allt från LV, Gucci osv till H&M. Ett annat coolt ställe Är Potsdamer Plats (du kommer se varför) och där inne under ”taket” finns en stor bio samt mysiga restauranger. Nattlivet är riktigt nice det med, jag rekommenderar klubbarna Goya, Adagio och 40 seconds. Den sistnämnda ligger uppe på ett hustak. Sedan finns det en till klubb som är väldigt poppis och heter Watergate.
  Hoppas du får en riktigt fin resa! 😀

 • M

  Och btw, besök vad du än gör INTE klubben Qdorf!!! Sist jag var där slog dörrvakterna ner någon stackars överförfriskad fjortis…. Dessutom är klubben rätt tacky och fjortis inside också… 😛

 • Isabelle

  VS finns bara i USA och london vad jag vet. Och ni som säger att det inte finns annat än i USA så kan jag ju säga att min pojkvän kom hem med skiiiit mkt VS grejer till mig när han varit i london, så de finns där. Han var där i år. Finns även VS i Dubai men bara en liiten butik i en stor galleria. De är dom ställerna jag vet att det finns på 🙂

  Har aldrig varit i Berlin, men har hört att nattlivet ska vara grymt! Shoppingen ska inte vara dålig men inte kanon heller.

 • Loonaa

  PlEAAAAAAAAAAAAASEEEEEEEEEEEEEEEEE PAOW COME TO FRANCFORT IMMA SHOW YOU EVERYTHING I WOULD SHOW YOU PRADA CHANEL LOUIS VUITTON AND ALL STUFF !!!!!!! FRANCFOOOOOOOOOOOORT FRANKFUUUUUUUUUURT ITS THE BIGGEST AND PRETTIEST CITY IN GERMANY <3333333

 • frejjjjjaaa

  Var i Berlin i höstas, det finns gator med butiker med alla kända märkern så som gucci, prada, chanel osv och sen så finns det ett STOOORT (väääldigt stort) köpcenter som heter Alexa som ligget centralt. Där finns även en del stånd där smycken säljs. Utanför eller ”bakom” Alexa finns ännu mer shopping, så missa inte området runt Alexa och se till att käka glassen som säljs till vänster sida vid ingången på framsidan, superduper god. Förövrigt är det otroligt fint i Berlin, vart du än går i det centrala berlin finns vackra byggnader, intressant kan ju också vara att se det som finns kvar av muren och var den revs ner, tror dessutom det var runt 600 000 träd planterade för att det ska vara fint, längs gatorna altså, god mat från alla världens hörn finns också. Defintift värd stad. Lägenheter är föresten svinbilligt både att gyra och köpa i Berlin på grund av överskottet, så om ni vill tjäna pengar så kan man ist för hotell hyra ngns lägenhet ett par dar. puss ha det bra 🙂

 • Fanny

  VS finns bara i US of A. Endaste typ parfymer etc finns på flygplatser.

 • Fanny

  men snälla VS finns inte i London ”isabelle”, det är endast produkter osv. Jag har bott där och i USA.

 • Alicia

  Till den som skrev att VS bara finns i USA: nej det gör det inte? Det finns i köpenhamn osv osv. ha så kul paulina 🙂

 • Ida

  Har varit i Berlin i en vecka, och utelivet är verkligen något att längta efter, eftersom ingen av oss var 18 då så var vi oroliga över att inte komma in på klubbar så vi hörde med en kille i värdfamiljen vi bodde hos och de sa att bara om man säger att man kommer från Sverige så kommmer man in! de stämde, ha det bäst i Berlin, skit mysig stad. 🙂 Kram ida

 • sofie

  Shiet, Berlin är min absoluta favoritstad. Som London fast snäppet bättre!

 • julia

  Berlin är en sjukt grym stad! Det finns ett sjukt stort varuhus som ligger på Alexanderplatz i typ centrala Berlin. Och om du vill äta lunch på ett fint ställe så åk upp i TV tornet där ser man hela berlin och äter lunch på ett snurrande rullband 😉 TV tornet ligger också på alexanderplatz. Det bästa sättet att åka till olika ställen är nog U-bahn dom gångerna jag har varit i Berlin så har jag inte sett många taxibilar.

  // julia ( http://lollipopjulia.blogg.se )

 • Antonia

  Bästa shoppingen finns på Alexa!!

 • ses

  se inte för normativ svenne ut (se inte ut som en turist) och gå till berghain om ni vill dansa natten lång till techno. typ en av EUs kändaste klubbar. Den har typ öppet nonstop fr fredag kväll till söndag natt. Du får inte fota där inne så att folk skall kunna göra vad de vill där inne. -love berlin

 • ses

  justeja, glömde, shoppingen suger! så spar dina klädpengar till annan stad och slösa det på klubbar istället

 • Julia

  ni måste åka till Tropical Island!!! Europas största (och coolaste) ”badhus”. Det är lika stort som 12 fotbollsplaner med en riktig superlång sandstrand, vattenkanor, restauranger, en lagun med vattenfall, en regnskog osv..så himla coolt, man kan göra precis vad man vill 🙂 ÅK DIT!!! det är inte alls dyrt heller ^^

 • sanna

  victoria secret finns inte i berlin va där förr veckan och fråga om det fanns men nej det gör det inte :/

 • sofia

  Du måste bara besöka det gamla tv-tornet (det höga tornet som man ser på bilden längst ner)
  Det är en resturang som sakta snurrar och utsikten är sjukt cool 🙂

 • Anonym

  KaDeWe – ett shoppingcentrum som har gucci, prada, louis vuitton osv. Tyvärr inte Victoria’s secret, men det är värt att besöka i shoppingväg. Längst upp har de även en delikatessvåning med en hel del kul grejer.

  Hoppas ni får det bra!

 • Isabelle

  Måste bara påpeka att VS finns i Dubai i ett litet hörn av ett varhus 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *