Lite bekymrad

Sitter i köket helt själv och dricker cola. Tänker så det knakar. Ibland så är det skönt att bara vara ensam. Länge sedan jag var det. Om jag var ensam så var alltid telefonen med. Men nu har jag lagt den åt sidan. Har bearbetat lite tankar. Försökte skjuta saker ur huvudet. Försökt skjuta bort dessa komplex som spökar i mitt huvud…

Nu måste jag sova.. Imorgon så sätter jag in tandställningen.. Hur känns det att ha den i?

20110407-031025.jpg

(Visited 6 times, 1 visits today)

95 Comments

 1. Ebba april 7, 2011 at 3:33 f m

  Jag hade tandställning i tre år under hela gymnasiet. Tror det är den värsta tiden, när du ska komma till en ny klass och genomgå hela gymnasietiden med en räls i käften. Alla balbilder och alla studentfoton..räls räls räls. Men vet du vad? Jag var lika lycklig och glad med den som utan! Trodde ingen nånsin skulle vilja hångla med mig mer men fick bara fler killar efter! Haha och du har ju ditt på det torra 😉 Jag lovar att du inte komma tänka på den tillslut! Och hur det känns? Tillslut blir den en naturlig del av din mun och du kommer tycka det känns sååå tomt när den tas ut. Dessutom var jag så glad över mina nya fina tänder efter! Lycka till 😀

  Reply
 2. emmavond april 7, 2011 at 3:36 f m

  Har också haft tankar som snurrat runt i mitt huvud, det är skönt att ge tankarna tid ibland, men ibland är det skönt att slippa tänka, för man krånglar lätt till det:) dröm sött!

  Reply
 3. johanna april 7, 2011 at 3:43 f m

  förjävligt känns de i början om jag ska vara ärlig, känns väldigt ovant men man vänjer sig efter några dagar plus att det spänner i tänderna, man har ont, köp värktabletter o ta en eller två när du kommit hem. de behövs.

  Reply
 4. Sophie april 7, 2011 at 4:31 f m

  varför gör du inte implantat istället? så mycket bättre, dock ganska dyrt men ändå, det är värt pengarna 🙂

  Reply
 5. Maria april 7, 2011 at 5:19 f m

  Du känner ingenting när dom lagar fast den (det är ju typ bara lim lite här o var) men efter en par timmar börjar du känna hur det spänner i tänderna. Och andra dagen var värst, iallafall för mig.. 😛 Det är bara att ta värkmedicin och äta mat i flytande form, så klarar du det galant 🙂

  Reply
 6. Sverker april 7, 2011 at 5:32 f m

  Läs mina Dagens ord på vägen, så blir livet lätt.

  Reply
 7. Fanny april 7, 2011 at 6:01 f m

  I början så känner du ju hur det spänner ordentligt. Men det känns inte så farligt, men någon timma senare så började man känna sig öm. Jag kunde inte tugga så bra, helst gjorde jag inte det häller så jag åt soppa istället. Det är en lite konstig känsla att bita ihop tänderna också. Men efter några dagar så blir det bra, jag fick däremot lite skavsår i munnen av rälsen, men då satte jag bara på de där ”gummiplåstret” man får, då blev det genast bättre! En värktablett eller två kan vara bra också. Jag hade tandställning i 7 månader för att fixa till en sned tand i överkäken, och för att göra det var jag tvungen att fixa tänderna på underkäken också. Men det är inte så farligt att ha tandställning, speciellt inte när man sätter i den! Lycka till! 😀

  Reply
 8. Fanny april 7, 2011 at 6:09 f m

  I början så spänner det ordentligt i tänderna, men värken kommer senare på dagen eller dag 2. Då kan en värktablett hjälpa! Det känns lite konstigt att bita ihop tänderna också. Jag kunde inte tugga bra dag 1,2 och 3. Men då åt jag soppa och andra mjuka grejer!

  Jag fick också skavsår i kinden av rälsen, men då använde jag ”gummiplåstret” man fick med, och det funkade jätte bra! Jag hade min tandställning i 7 månader för att fixa till en sned tand i överkäken, och då var jag tvungen att ha i underkäken och fixa till de tänderna. Jag glömde snabbt bort att jag hade tandställning, man ignorerar den bara. De ändå gånger det kan spänna och göra lite ont är när man spänner om den.

  Nu efteråt blev jag jätte nöjd med hur mina tänder ser ut. Jag tänkte alltid på min sneda tand, men nu är den puts veck! Jag hörde också en massa myter om hur himla ont det gör att sätta in den, det gör inte ont! Lycka till 🙂

  Reply
 9. Madde april 7, 2011 at 6:18 f m

  Det känns askonstigt, som att man inte kan he ihop läpparna. Så gör det ont i huvudet när dom spänner och när tänderna börjar röra på sig. Så fick jag skavsår också. Nä usch! Men man vänjer sig rätt snabbt och det är sjukt värt det efteråt.

  Reply
 10. mathilda april 7, 2011 at 6:37 f m

  jag har tandställning!
  jag tycker själv inte att det känns när dom sätter in den men efter så gör det ont men det försvinner snabbt (ta en alvedon om du har jätte ont)
  sedan vänjer man sig att ha den i munnen liksom , så man känner den inte speciellt mycket .
  kan få skavsår på kinden ibland också .
  men det är sjukt värt det , helt sjukt vad snygga tänder man får!

  Reply
 11. Anonym april 7, 2011 at 6:38 f m

  Alltså de ändå som är jobbigt med tandställning är juh när dom ”spänner”
  Man kan typ inte äta någonting! Men jag har haft de och de var värt de
  alla säger att jag har”kändis” leende nu! Så säger bah hål ut smärtan för
  de blir super fin resultat ! Hoppas du fick bra svar

  Reply
 12. frida april 7, 2011 at 6:51 f m

  I början känns det lite konstigt och dagarna efter kan det göra ont eftersom att det spänner.. Så var det för mig i alla fall 🙂
  Kram!

  Reply
 13. annasara april 7, 2011 at 7:10 f m

  Först är det jättejobbigt.. Men efter ett tag märker man som inte av den längre. Och tro mig, du kan vara supersnygg även med tandställning 😉

  TIPS!

  Vill DU ha fler bloggläsare? Bli medlem här snabbt, gratis och det funkar såklart!!! 😀 😀
  http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=aannasara

  Reply
 14. Transan april 7, 2011 at 7:12 f m

  Ajdå, tandställning låter inte skoj…

  Reply
 15. Ellen april 7, 2011 at 7:23 f m

  Först när de sätter fast den så smakar de bara lite äckligt eller de gjorde iaf mitt limm. Sen så känner man hur han/hon spänner åt tand för tand. När man precis har tagit på den känns de bara spänt men efter några timmar gör de ondare så då kan man typ bara äta lätt tuggad mat. Efter ca en vecka kändes de som tandställningen alltid varit där!
  Lycka till 😀

  Reply
 16. Filippa april 7, 2011 at 7:30 f m

  Jag har haft min i 2 år nu, och tar bort den idag 😀 Man märker den inte efter någon månad, tiden går faktsikt sjukt fort, men visst finns det dagar då man vill slita ur den. Men det är VÄRT det 😀 kommer bli skitsnyggt sen!:D

  Reply
 17. misss april 7, 2011 at 7:45 f m

  Hej.
  Jag hade tandställning i 1år,tog ut den nu i januari,och nu är jag 20år.
  Jag tyckte det var jätte jobbigt,jag kände mig ful, tandställningen skavde så det kändes som att jag hade ett rivjärn i munnen haha.
  Och när dom spänner tandställningen,ska vi inte prata om, jag kunde inte äta knäckebröd på 5dagar,kändes som att tänderna skulle ramla av när jag bet,så det fick bli soppa och yoghurt istället.
  Det var riktigt jobbigt,jag hatade den.
  Men nu när jag ser ut raka och fina mina tänder har blivit,så är det värt!
  Dina tänder kommer bli jätte fina sen.

  Reply
 18. Sara april 7, 2011 at 7:51 f m

  Har tandställning… Säger ungefär samma sak som Maria, det känns nästan ingenting när dom sätter i den, men efter några timmar gör det ont. Andra dan var värst för mig också. Sen dröjde det en månad innan jag fick gummiband på mina framtänder, det var först då jag såg någon skillnad på mina tänder 🙂 Ät mycket soppa så fixar du det! 😀

  Reply
 19. my april 7, 2011 at 7:59 f m

  att ha tandställning i början kommer du ha jätte ont i munnen, sen vänjer du dig vid den och till slut tänker du inte ens på att du ha den i , men visst det tar tid. men jag klarade två år och tre månader så jag tror du med klarar det, du får ett lycka till från mig!:)

  Reply
 20. Anonym april 7, 2011 at 8:06 f m

  det spänner lite bara 🙂

  Reply
 21. Emma april 7, 2011 at 8:18 f m

  Men jag gillar dina tänder 🙂

  Reply
 22. Vera april 7, 2011 at 8:22 f m

  DET GÖR SÅÅÅ ONT i typ 3-4 dagar, du kan inte äta, knappt ens sova. Fettt ovärt när man har snygga tänder redan (som du) Menmen, vill du utsätta dig för massa onödig smärta så visst 😀

  Reply
 23. lina april 7, 2011 at 8:25 f m

  Men seriöst. Paulina. Va stolt över what ya got, istället för att klippa av din pannjävel på varendra jävla bild!
  DU E SNYGG, FATTA DET!

  Reply
 24. elina april 7, 2011 at 8:28 f m

  från början kan det göra lite ont, eftersom att du inte är van vid att nått sitter i din käft, på dina tänder. men efter knappt en vecka så känner du inte att du har den inne, så var det iaf för mig. när du haft den en längre tid så käner du inte av den alls. 🙂

  Reply
 25. Jessica april 7, 2011 at 8:36 f m

  MINI TÄVLING

  TÄVLA OCH VINN 2-håls-örhänge KORS
  🙂

  Reply
 26. simone april 7, 2011 at 8:37 f m

  Jag fick ta ut min tandställning igår!
  Hade då haft den i fyra år, första veckan är det typ jobbigt.
  Men sen tänker du inte på det, konstigt nog så saknar jag den lite nu när jag tagit ut den. Efter fyra år var den ju liksom en del av mig, men det är lätt värt besväret! 🙂 & som sagt, man tänker inte ens på den efter ett tag.

  Reply
 27. sofie april 7, 2011 at 8:41 f m

  Jag hade tandställning i 1½ år, nu efteråt kommer jag inte ihåg hur det kändes, kommer bara ihåg att det var så jävla värt allting!

  Reply
 28. Matilda april 7, 2011 at 8:53 f m

  det börjar ömma och gör ont när dom spänner, men efter ett tag vänjer man sig och då känns det inte alls konstigt 😉

  Reply
 29. J april 7, 2011 at 8:58 f m

  Det här med komplex är jävligt jobbigt, det finns alltid något att klaga och vara missnöjd över.
  När jag var yngre hade jag också komplex för massa saker, men sen vaknade man till en dag och sa att det inte finns något man kan göra, bara fortsätta leva och gilla läget.
  Alla är olika. Med bra självförtroende kommer man vart man vill i livet.

  Reply
 30. Hanna april 7, 2011 at 9:01 f m

  Det gör väldigt ont dom första dagarna men sen så märker du inte av den…du kan få blåsor också som ”skavsår”.Men du vänjer dig ganska så snart, jag har haft min i över ett år nu och ska snart ta ut den 😉

  Reply
 31. Anja april 7, 2011 at 9:06 f m

  Den känns ivägen, tar tid innan läpparna vänjer sig.. det skaver o fastnar mat i den, inget att hurra för (Men e gött nöjd över mina tänder iaf så det e absolut värt det) 😀

  Reply
 32. Anne april 7, 2011 at 9:26 f m

  Ärligt så är det skit jobbigt att ha tandställning. Men du kommer ju ha en som smälter in vilket gör att det ser roligare ut i alla fall. På min tid var dom bara stålfärgade BLÄ 😛
  Vad du än gör så ta inte bort den,det är värt väntan tro mig. Jag tog bort min efter 3 år ( skulle haft den i 5 )och ångrar mig rejält,särskilt eftersom jag nu får ångra det genom att tänderna är lite snea i underkäken, inte specielt mycket men tillräkligt för att reta gallfeber på mig.
  Du fixar det 🙂 försök bara tänka på resultatet så blir det lättare.

  Reply
 33. berghstrom april 7, 2011 at 9:49 f m

  Det kommer gå bra, jag har också tandställning! Första två dagarna är det väl lite jobbigt, man typ går och känner på tandställningen hela tiden, men efter så blir det bra. Tillslut känner man inte än av den, när man tar av den kommer man t.o.m sakna den 😉

  Puuss å kraam!!

  Reply
 34. Tips april 7, 2011 at 9:55 f m

  Hej Paulina! Det kommer att skava den första veckan möjligen, men det kommer inte vara så hela tiden. Efter en stund blir huden härdad och det känns ingenting. Jag tyckte inte att det var dödligt ont när man spände tandställningen, det kändes bra de två första dagarna efter 🙂

  Reply
 35. Vanessa april 7, 2011 at 9:58 f m

  Jag har tandställning, och har haft det sen Oktober 2009 .. Nu är jag iof ganska ”överkänslig” när det gäller smärta haha men jag tyckte att det kändes liiite när de satte fast den, men sen de 2-4 närmsta dagarna levde jag på flytande mat för de gjorde så jävla ont att tugga haha 😛 Men nu känner jag inte alls av den haha . Man vänjer sig jävligt snabbt 🙂
  Du är redan vacker Paulina , och om detta är vad du verkligen vill så kommer du att bli ännu mer vacker ! 🙂

  Reply
 36. melina april 7, 2011 at 10:01 f m

  mums cola…

  Reply
 37. Moa april 7, 2011 at 10:04 f m

  Det är helt klart värt med tandställning men det kommer göra super ont i början, men det släpper efter ett tag. Hoppas det går bra! 😀

  Reply
 38. :) april 7, 2011 at 10:16 f m

  när dom sätter in den känns det typ inget:)
  men efter några timmar börjar det värka & spänna i tänderna eftersom att man inte är van. De 2 första dagarna är allra värst, ta iprem eller alvedon!
  hoppas det går bra! kram

  Reply
 39. Ellie april 7, 2011 at 10:17 f m

  Du ser ut som 12 år

  Reply
 40. sara april 7, 2011 at 10:21 f m

  Andra dagen käkade jag langos som förövrigt va stenhård.. Så du kan äta allt men de tar sin lilla tid. Nu har jag haft ett bra tag och varje gång jag dricker får jag stora blåser efter tandställningen.

  Jag lovar efter ett tag kommer du älska den, Jag tycker de är otroligt skönt med tandställning haha,

  Puss

  Reply
 41. Lovisa april 7, 2011 at 10:24 f m

  Jag har precis blivit av med min tandställning efter ungefär ett år och det var såååå värt det. Det känns inget när dom sätter dit den men sen efter gör det ont. jag hade ont ganska länge av den, nästan en vecka men sen blev det bra och man tänker inte ens på att man har den längre. Sen blev jag sjukt glad när jag märkte hur mina tänder började flyttas! 😀 Lycka till 🙂

  Reply
 42. Niki april 7, 2011 at 10:54 f m

  Upp till en vecka efter du satt i tandställningen kommer du vilja ta livet av dig. Det gör så otroligt ont, man vill bara slita ut den där metall helvetes saken. Du kan inte tugga, det gör ont utan att du gör ingenting, det gör ont att borsta tänderna osv. Man kan bara äta yoghurt, soppa, dricka osv osv … Du fattar?
  Men efter den där veckan kommer det inte göra ont mer. När du spänner den, en gång i månaden, kan du bli öm kanske en eller två dagar men det blir oftast aldrig så. Hoppas det blir bra!

  Reply
 43. Liv-Johanna april 7, 2011 at 10:57 f m

  Som alla andra säger, det gör inte ont när dem sätter in den, men det kommer spänna och göra ont dagen efter och du kan vara öm i några dagar, så ahr det alltid varit för mig. Jag är 18 år och har haft min i ett år nu och ska ha den i ett halvår till. Man tänker inte på den till slut, man blir van med tiden, jag glömmer till och med bort att jag har tandställning ibland.

  Tänk på även att du kan få skavsår på insidan av läpparna eller kinderna men det försvinner rätt fort.

  Reply
 44. rebecca april 7, 2011 at 11:00 f m

  Det gör ont efter ett tag som alla andra nämner ^^ men det värsta som jag tyckte var att man fick sår och blåsor av metallen. Så rekommenderar att köpa (eller om man kan få hos tandläkaren) typ som ”klet” man kan sätta på tandställningen för att den inte ska göra ont. Kan man iaf ha på natten och sen rekommenderar jag att du går till apoteket och ber om en gel som blir som ett skyddande lager över blåsan. Hoppas att det blir bra för dig nu med tandställningen 🙂

  Reply
 45. sara b april 7, 2011 at 11:06 f m

  Som rebecca skrev så kan man få skavsår av tandställningen, jag fick ett vax av tandläkaren som man sätter på tandställningen. Men om du får sår eller blåsor ändå så kan man köpa en slags gel som heter afta med, den bildar en hinna på blåsan/såret och skyddar det, den funkar jättebra 😀

  Reply
 46. Jennie april 7, 2011 at 11:10 f m

  Det finns värre saker. 🙂
  Det enda som gör ont är när dem spänner den, man kan bli yr och få ont i huvudet så som det spänner.

  Reply
 47. Amanda april 7, 2011 at 11:11 f m

  Det kommer kännas som att du får ett par extra tänder, du kommer bli öm i tänderna och du ska inte prova bita i nått några timmar efter och inte imorron heller för det kommer göra så sjukt ont!! men lycka till idag <3

  Reply
 48. Alva april 7, 2011 at 11:12 f m

  det känns typ inget när dom sätter in den men efteråt känns de skit skumt 🙁 och efter ett tag spänner de ganska mycke och man kan typ inte äta.. 😛 så va de för mig iaf 😛 men om man tar typ ipren blir de lite bättre iaf! 🙂

  Reply
 49. Matilde april 7, 2011 at 11:27 f m

  Det känns ingeting första dagen, du kan prata och stänga munnen normalt. senare på dagen kommer de kännas mer och andra dagen är värst. man får svårt att äta.. men smärtan går över relativt snabbt, inom några dagar är den borta. och jag fick inga inga skavsår eller blåsor i munnen utan tandställningen.

  Reply
 50. ellinor april 7, 2011 at 11:31 f m

  har aldrig haft tandställning så jag vet inte 😛

  men dom flesta säger att det gör fett ont iaf dom föörsta dagarna och sen när man får gå tillbaka och spänna tandställningen

  Reply
 51. sophia april 7, 2011 at 12:05 e m

  jag fick tandställning för ungefär två veckor sen, första dagen gjorde de inte ont alls.. var bara riktigt ovant, läppen stog ut och det var irriterande att inte kunna bita i något med framtänderna.. andra dagen var olidlig, du kommer förstå sen.. och så var det i typ en vecka. men jag har iallafall inte fått några blåsor eller nåt, det är bara där bak som de skaver lite, eftersom ståltråden petar ut lite!
  har redan sett resultat, så det är ett +! älskar min tandställning, och är snygg med den också.
  lycka till!
  puss

  Reply
 52. therese april 7, 2011 at 12:07 e m

  Hej! Mina kompisar i klassen nämnde i skolan idag om att du efterlyser någon som gör lårsmycken. Jag har massa olika smycken som jag gör, om du är intresserad så maila så kan jag skicka hem ett lårsmycke till dig! 🙂

  Reply
 53. Rebecka april 7, 2011 at 12:14 e m

  Ska ta bort min på tisdag men även om det har gjort ont många gånger har det helt klart varit värt det! 🙂

  Reply
 54. Anonym april 7, 2011 at 12:17 e m

  du liknar din pappa där 🙂

  Reply
 55. sra april 7, 2011 at 12:49 e m

  när du stänger munnen för första gången du satt in den kommer de kännas såå himla konstigt men du vänjer dig 🙂 sen så kommer du tyvärr ha ont i en vecka, men i slutet är det värt det! hoppas de går bra, kram 😀

  Reply
 56. josse april 7, 2011 at 12:57 e m

  När man precis har satt in den så känner man sig skit ful och det spänner och gör ont dom första dagarna. I början vill man inte oftast inte le och visa den heller, men efter ett tag så glömmer man bort att man har den och det är ingen annan än sig själv som bryr sig 🙂 det jobbigaste är att det fasnar så jääävla mycket mat i den haaha

  Reply
 57. amanda april 7, 2011 at 1:07 e m

  i början känns det såklart ovant och man kan få skavsår men du får säkert ”vax” som du kan sätta på ”plupparna” där det skaver. men sen vänjer man sig rätt snabbt! jag fick ta ur min idag, sååå jäkla värt det! 😀 är sjukt nöjd!
  Kram ha en bra dag!

  Reply
 58. Anonym april 7, 2011 at 1:19 e m

  Jag tyckte det gjorde ont, speciellt efter varje gång man var hos tandläkaren och spände åt. Men det blir lättare med tiden, i början skulle man nästan kunna slita ut den själv av ren frustration.

  Reply
 59. veronica april 7, 2011 at 1:26 e m

  Det tar ett tag men du väljer dig med tandställningen :p Jag har haft min 1½ år nu och jag irriterar mig fortfarande på den då och då, tänker inte ljuga.
  Nu till nåt helt annat: Jag hatade bloggar förut, eller hata och hata, jag såg inte riktigt meningen i det. och jag tyckte att du, dessi, kissie osv var en bunt fjortisar men jag hade fel (utom i kissises fall dåra) även fast jag inte känner dig kände jag mig dum för att ha tyckt så haha du är ju faktiskt en av de ”normala” människorna som har en blogg.. Gu vad jag babblar, fortsätt blogga så att jag har nåt annat att läsa än kissies jävla omänskliga syn på hur man ska se ut nu för tiden (; ha det bra! / veronica 18

  Reply
 60. carro april 7, 2011 at 1:34 e m

  Man vill typ dö dom första dagarna och slita av den. Jag kände mig sjukt ful med den.. Men en vecka efter kan man inte sluta le för det kan bli svårt att stänga munnen – därför ler man mycket mer. Men jag vet inte hur du kommer känna! LYCKA TILL

  Reply
 61. Denise april 7, 2011 at 1:38 e m

  Hade min tandställning i tre år och först känns det lite ovant, men man vänjer sig.. man kan även få som ”skavsår” i kinden men man får som ett vax att ha på tandställningen 🙂 Men vill man vara fin får man lida pin! kanske ska varna dig att det också gör väldigt ont när man spänner tandställningen, vissa dagar gör det så ont att det inte går att bita, men det går över efter 2-3 dagar! 🙂

  Reply
 62. LIN april 7, 2011 at 1:40 e m

  De första dagarna gör det ont och man får ont i huvudet och skavsår i munnen. Men efter ca en vecka har man vant sig sen går tiden snabbt tills man får ta ut den igen. den blir en del av dig lixom. Var ite rädd för att någon ska bry sig om de. Det är fan mer vanligt en silikonbröst!

  Reply
 63. tina april 7, 2011 at 1:44 e m

  alltså det är olika för alla, för vissa blir det jätte besvärligt och kan knappt äta medan andra kan äta hur bra som helst. Det kommer säkert spännas lite i tänderna i några dagar men sen så kommer det fungera jätte bra ska du se, tror du kommer passa i de 🙂

  Reply
 64. Elin april 7, 2011 at 1:46 e m

  Satte in den i typ november och fyfan, första gången man fick känna den i munnen när det tagit bort dendär grejen som håller munnen öppen så kändes det verkligen som rakblad i käften.. Haha fyfan. Nu är jag van me min tandställning och tycker faktiskt om den (har uppe och nere nu). Kommer nog sakna den när den är borta 😉 Som alla andra säger så känns det ingenting de första timmarna, jag var lite mallig och tänkte ”vad gnäller alla för? Det känns ju inte alls” jo det fick jag äta upp…. ett tips är att äta soppa/gröt eller något första dagarna eftersom tänderna är så ömma och det är svårt att bita i något hårt 🙂

  Reply
 65. Ellinore Sånge april 7, 2011 at 2:47 e m

  Hade jag varit du hade jag stoppat i mig en huvudvärkstablett precis efter du vatt där, annars kommer de göra jätteont! 🙂

  Reply
 66. Elin april 7, 2011 at 3:23 e m

  Det är verkligen värt det! Tänk bara på det. Förresten så är det inte så jobbigt att ha som många säger. Och de flesta bryr sig inte heller.
  Du kommer att tacka dig själv för att du tog detta beslut! För det är det bästa beslut jag har tagit.

  Jag delar redan glädjen med dig den dagen den åker av. Jag kunde inte gå för att jag var så glad, jag behövde springa. Det är lätt den lyckligaste dagen i mitt liv.

  Det värsta du kan göra är att skämmas för den, eller att försöka gömma den. Var stolt, och tänk framåt. Du kommer ha snyggast tänder av alla.

  Heja Paow!

  Reply
 67. Emma april 7, 2011 at 3:24 e m

  Känns värst de första veckorna och dina ärr i dina kinder kommer bli smaskiga men det är så lätt värt det Paulina!

  Hade min i nästan 2 år, och nu är mina tänder tip top!

  Diggar din blogg som fan ! Kram på dig!

  Reply
 68. josefin april 7, 2011 at 3:52 e m

  klart det gör ont när de spänner, men det är verkligen värt det. vänta bara tills du ska ta bort den, DET gör skitont! iallafall på mig gjorde det det 🙂

  Reply
 69. fanny april 7, 2011 at 3:57 e m

  det är verkligen värt att ha tandställning! Jag har en exakt lika dan om dig. Och jag var typ super deppig dagarna innan jag skulle sätta in den. Du kan ju förbereda dig på typ en veckans bantning eftersom man typ inte kan äta på en vecka. Tips är att dricka smoothie. Och en kul sak att veta är att ALLA tandläkare säger att man ska ha tandställningen längre än vad man egentligen behöver. Så du kommer typ ha den i mindre än ett år.
  Hoppas du inte så allt för ont.
  Kramis

  Reply
 70. Claudia april 7, 2011 at 4:14 e m

  Haha så söt!

  Reply
 71. ll april 7, 2011 at 4:26 e m

  Du kommer ha svårt att prata de första dagarna, det är så ovant att ha tandställning då men sen kommer allt vara som vanligt (istort sett) förutom att allt typ fastnar i tandställningen, äter man sallad tex, då har man sallad överallt sen

  Reply
 72. Lou april 7, 2011 at 4:48 e m

  Hur kan du sitta helt själv & tänka när du sitter vid datan? Menar du kanske har lagt undan mobilen men inte datan.. hm

  Reply
 73. nellie april 7, 2011 at 5:05 e m

  gör ont när dom spänner, speciellt efter några timmar. Jag brukar få så ont så att jag får ont i hela huvudet och ansiktet ibland..sjukt! jobbigt men antar att det är värt det, ett fint leénde gör det mesta faktiskt.
  har haft min i 2år och 4månader nu men antar att den snart ska bort!! 🙂 du kommer klara det galant, speciellt när din inte syns så mycket heller.

  Reply
 74. stajjny april 7, 2011 at 5:16 e m

  Förjävligt på nätterna, eftersom det spänner så pass mycket. Kunde vakna upp av hur ont det gjorde. Men du ser inte ut att ha såna problem som jag hade. Men helt klart värt det, tackar för att det var gratis också 🙂 Utan det hade jag sett ut som ett missfoster i käften.

  Reply
 75. Mirre april 7, 2011 at 5:19 e m

  Det känns inte så mycket när dom sätter i den. Men dagen efter, då lovar jag dig att det kommer göra ont! Ät helst soppa, yogurt och flytande saker. Det är det ända som du kommer kunna äta med andra ord! ont, ont, ont!!
  Men mycket värt, det lovar jag dig 🙂

  Reply
 76. julia april 7, 2011 at 5:34 e m

  Det känns konstigt och gör ont :O tycker jag iaf, hade min i 1 och ett halvt år 😀 men efter ett tag känns det knappt 😉

  Reply
 77. frida stark april 7, 2011 at 5:39 e m

  känns förjävligt den första månaden. allt fastnar, det spänner, man får blåsor och det river. man vill helt enkelt bara slita ut skiten 🙂 haha

  men du vänjer dig ganska så snabbt och sen är det inget problem alls med att ha den 🙂

  Reply
 78. Rebecka april 7, 2011 at 7:19 e m

  Jag hade tandställning mellan 7:an-9:an. Det känns lite obehagligt och väldigt spännt några dagar efter att man har spännt den. Det är nästa omöjligt att äta och tugga! Jag brukade alltid gå och äta något direkt efter att tandläkaren spände tandställning varje gång, då man inte hade börjat känna spänningen än. Sen efter ett tag gör det jätteont 🙁 Men ska man vara fin får man lida pin 😉 haha, hatade när alla sa det till en när man var liten och håröm. Sen så är det jätteviktigt med tandborstning. Jag fick inflamerat tandkött, vilket gjorde jätteont! Felet var inte att jag bortade dåligt utan det var att jag inte kom åt mellan tandställningen. Mitt bästa tips måste nog vara att le normalt. För alla bilder jag har på mig under den tiden ser jättekonstiga ut eftersom jag gör världens fulaste smile för att försöka dölja tandställningen haha – gör inte det 😉 Hoppas det går bra! 😀

  Reply
 79. Julia april 7, 2011 at 7:41 e m

  Well…i början gör det lite ont. Lite skärsår i kindköttet o.s.v. Men sen kommer du inte märka det! I promise. Det går blixt snabbt med! 🙂
  Men det klarar en tuff brud som du! 😀
  xoxo

  Reply
 80. Lotten april 7, 2011 at 8:10 e m

  Har du den vanliga rälsen så skaver det emot tänderna så du får köra på en bit vax du får till för att det inte ska skära sönder insidan av läppen för mycket. Rekommenderar att sätta den på insidan av läpparna.

  Reply
 81. Jess april 7, 2011 at 8:56 e m

  Jag hade tandställning i 2 år och jag ångrar det inte för en sekund. Precis när jag satte in den hade jag sån sjuk värk i 1 vecka och kunde knappt äta. Jag fick skitont varje gång dom spände den och fick därför äta ”flytande föda” som t.ex. soppa i typ 3 dagar men det är värt smärtan. Man känner sig kanske inte så jäkla snygg när man ler med rälsen i käften men sen när den är borta…. åååh, vad man ler!
  Alla som funderar på att skaffa tandställning men tvekar pga att det är ”fult”, TÄNK OM! Det är okej att vara ”ful” i dom åren man måste ha den för tänk sen hur snygg du är när den är borta!

  Reply
 82. Freddis april 7, 2011 at 9:41 e m

  Först när man sätter i den får du ha fula solbrillor på dig, och de sm då är det bara att ta en värktablett. Efter ett tag, kanske en månad kommer du vara helt van vid att ha den, och du kommer ha ont de första 5 gångerna närde spänner men sedan vänjer du dig! Det du kommer sakna mest är att kunna dra tungan över tänderna när de är ny borstade, och de bästa är att du ser när de blir rakare och vitare för att man måste ju borsta väldigt noga när man har tandställningen i. Hur det känns att ta bort den vet jag inte än 🙂

  Reply
 83. bea april 8, 2011 at 7:48 f m

  ta bättre och mer bilder ;0

  Reply
 84. sarahfrank ^ april 8, 2011 at 3:30 e m

  Det gör sjukt ont i början men sedan vänjer man sig 🙂
  Och när man ta ut den saknar man den :$

  Reply
 85. sarahfrank ^ april 8, 2011 at 3:31 e m

  Det gör sjukt ont i början men sedan vänjer man sig 😀
  Och när man ta ut den saknar man den :$

  Reply
 86. rebecca april 8, 2011 at 3:47 e m

  jag har haft min tandställning i snart ett år men jag lovar du vänjer dig vid att ha det.
  kan göra skit ont när dom spänner efter en dag & kanske inte kan äta allt för det gör så ont i tänderna.
  men håll ut! tänderna blir ju jätte fina efter så det är en plåga man får stå ut med & det fixar du! (;

  Reply
 87. Rebecka april 8, 2011 at 10:35 e m

  Använd ”vaxen” på dagarna, och endast lite. Du behöver inte byta hela tiden. Och sen på natten sover du utan, för då kan det knappast skada 😉 du kommer att få skitfinaa tänder. Jag fick det, hihi!

  Reply
 88. Elin Gabriella - Mops & Chihuahua april 12, 2011 at 9:30 e m

  Hej fina du! Jag är vuxen och har tandställning, det bästa jag gjort! Tar bort den nästa vecka, som 22-åring. Kika gärna på min blogg under kategorin ”skönhet” för före och efter bilder 🙂

  Kram!

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *