Update om tandställningen.

13:10 dom sätter in tandställningen. Jag går därifrån lite mallig och tänker. ”Det gör ju inte alls ont. Vad är det alla klagar på? Ha!”

19:00 Börjar få liite skavsår längst bak i högra käken.

21:00 Går ner och käkar med Daniel Paris. Det går utan prbolem. Känns bara lite konstigt och är rädd för att få mat i den…

23:00 Börjar göra lite ont i tanden bredvid framtanden på höger sida.

00:00 Det gör jätteont i tanden på höger framsida.

16:00 Vaknar och har ont i heeela käften. AJAJAJ 🙁

Hur lång tid brukar det spänna och göra ont? Och en sak till, shit vad smal jag kommer att bli! Kan ju inte äta 🙁 Hello Kissie!

I am a nice braceface =)

(Visited 1 times, 1 visits today)

194 Comments

 1. camilla april 8, 2011 at 4:35 e m

  för mig tog det typ 2-3 veckor att vänja mig, då slutade det värka helt… efter några dagar kan man väl iaf börja äta hyffsat normalt igen! 🙂 du kommer typ se perfekt ut när du tatt bort den… ;D

  Reply
 2. sandra april 8, 2011 at 4:35 e m

  det är från person till person hur länge man har ont, hur mkt ont osvosv..
  jag brukar ha ont i ca 1 vecka då jag spänner, men nu efter att ha spänt några gånger så har jag inte ont längre:)

  Reply
 3. Hanna april 8, 2011 at 4:35 e m

  Jag fick tandställning för två veckor sedan och det ömmar fortfarande lite. Jag rekommenderar soppor de närmaste dagarna, tills du känner att det inte gör så ont att tugga 🙂

  Reply
 4. stina april 8, 2011 at 4:35 e m

  Dina sår som du fått av din tandställning kommer göra ont i två veckor minst tills det lagt sig men värken varar bara några dagar 3 dagar ungefär. första gången är värst!

  Reply
 5. Emie april 8, 2011 at 4:37 e m

  jag hade ont i typ 3 dagar efteråt, sedan gick det bra 🙂

  Reply
 6. josefine april 8, 2011 at 4:38 e m

  Jag hade riktigt ont i 2 veckor när jag fick min, jag kunde inte äta någonting alls typ, men sen tål jag ingen smärta alls. 🙂

  Reply
 7. marre april 8, 2011 at 4:40 e m

  lycka till med den.. 😛

  Reply
 8. Amanda april 8, 2011 at 4:41 e m

  Det spänner i några dagar. det är ju så ovanligt för tänderna men det brukar gå bättre med tiden! 🙂

  Reply
 9. Anonym april 8, 2011 at 4:41 e m

  Hej! Jag har haft tandställning i 2 år, tog bort den bara för några veckor sedan. Och jag hade jätte problem med min tandställning, huvva! Fick skavsår som bara den i kinderna, trådarna låtsnade och fastnade i kinden och grejer. haha, sen även också spänningar i tänderna. Men tänderna vänjer sig vid detta, och första tiden gör sjukt ont! Sen blir det mycket bättre, sedan när dom byter ut trådarna mot tjockare gör det också ont. Sen du kommer kunna käka, det känns fett ovant att äta i början. Men det går bra, och skölj med vatten efter maten så sitter ingen mat kvar. 🙂 det kommer gå galant! kram

  Reply
 10. Hanna Eriksson april 8, 2011 at 4:42 e m

  Det gör ont i några dagar, ta ipren så brukar det blir bättre :))

  Reply
 11. Nadia april 8, 2011 at 4:44 e m

  I början , alltså dom första månaderna gör de ont i cirka 2 veckor efter dom första spänningarna. Man blir galen på de och så typ känns de som om de kliar i tandköttet efter nån dag. Men efter att man har spännt några gånger så gör de bara ont i typ 4-5 dagar. Och ibland kan de göra ont lite här och var helt plötsligt. Stå ut, de kommer bli jätte snyggt. Jag har haft min i snart ett år. kram <3

  Reply
 12. Jenny april 8, 2011 at 4:44 e m

  jag skaffade tandställning för inte så länge sen, men jag hade ont i ca 1 vecka typ 1.5 kanske, men sen blev dt bara bättre o bättre, typ man blir på jätte bra humör kjl haha 😉
  de fastnar ändå inte så mket i tandställningen så va inte orolig hha 🙂
  de som är bra, eller som jag gjorde då de gjorde som mest ont, var att som trycka upp maten i gommen, de funkar faktiskt 🙂 ^^

  Reply
 13. Malin april 8, 2011 at 4:45 e m

  det spänner de första dagarna för mej 3 dagar, men enligt tandläkarna spänner det som värst det förta två dygnen, men när tandställningen är ny är det ju ännu jobbigare, men det går snart bort lovar 😀

  Reply
 14. mikka april 8, 2011 at 4:47 e m

  jag hade ont dom första 2 veckorna efter jag satt in min tandställning. sen när dom spänner den, vilket inte är så jätteofta, gör de bara ont någon dag 🙂

  Reply
 15. anna april 8, 2011 at 4:47 e m

  Som de ovan säger, upp till 2 veckor var det iaf för mig sen ömmade det inte så mkt längre när man åt. Fick hålla mig till potatismos och sånt de första dagarna.

  Bli inte livrädd sen heller om det börjar kännas som vissa tänder är lösa! Känns skitvidrigt, men de är inte så lösa som det känns. 🙂

  Reply
 16. jussadussah. april 8, 2011 at 4:48 e m

  Du kan ju äta soppa, något som du inte behöver tugga på!

  Reply
 17. malin april 8, 2011 at 4:49 e m

  det känns bara ett par dagar, ta en ipren eller nåt så blir det lite bättre. Kanske inte skulle äta ty å knäckebröd den närmsta tiden heller..

  Reply
 18. sofia april 8, 2011 at 4:50 e m

  äsch jag käkar hårdbröd o typ 20 frukter om dagen..samma dag!!

  man är ju ingen tönt!

  Reply
 19. Diana april 8, 2011 at 4:50 e m

  Det brukar göra ont i några dagar, 3-4 kanske och sen spänna i ytterligare 1 vecka kanske. Alltså gör det ont & spänner i två veckor ungefär. Men ät soppa och potatismos, och skär köttet i små små bitar så man inte behöver tugga så mycket. Det kommer bli skitsnyggt på slutet, när alla tänder ligger rätt! (:

  Reply
 20. Johanna Hult april 8, 2011 at 4:51 e m

  Jag hade tandställning förut, det brukade ta ungefär 3 dagar för mig innan jag kunde äta normalt igen! 🙂 men det är olika från person till person, ibland kan det ta 1 vecka till och med.

  Reply
 21. LYNN april 8, 2011 at 4:52 e m

  För mig tog det en vecka innan det inte tog ont mer, men efter dom spänt den varje månad tar de ont bara 1-2 dagar. Fast de kan ju variera!

  Reply
 22. mi april 8, 2011 at 4:52 e m

  det gör bara ont de första dagarna sen kan du äta precis som vanligt,
  tyvärr sitter skavsåren kvar ett tag.. använd det gummit man fått! hade aldrig klarat mig utan det…
  känslan av att ta av tandställningen e obeskrivlig!! 😀 lycka till.

  Reply
 23. L.T§ april 8, 2011 at 4:53 e m

  jag hade faktiskt inte ont alls , jo kanske i en halv dag , jag tog en alvedon ,, sen va allt borta , faktsikt.

  Reply
 24. Tasha april 8, 2011 at 4:53 e m

  några dagar.. kanske längre 🙁

  Reply
 25. clara april 8, 2011 at 4:55 e m

  För mig spännde det ungefär i en vecka, men sen känns den nästan inte ett dugg. Man glömmer lixom att man har tandställning. 🙂

  Reply
 26. anna april 8, 2011 at 4:55 e m

  olika hos olika personer. Jag hade ont i 4 dagar i början. Efter att ha spännt den 3 gånger ungefär så hade jag bara ont i ungefär 2-3 timmar. Så det går över 😀 till slut gjorde de bara ”ont” i en halvtimme ungefär.

  Reply
 27. Sanna april 8, 2011 at 4:57 e m

  Jag hade tandställning i 3 och 1 halvt år och varje gång dem spännde elr ändra någonting i den så gjorde det ont i ca en vecka i stäck sen lägger sig smärtan men man har fortfarande obehags känslan kvar (tyckte jag).. Lycka till och hoppas du härdar ut ! själv tvingade jag tandläkaren att ta ut den efter dem åren… 🙂 men mina är som tur är fortfarande raka och fina 🙂

  Reply
 28. Rebcca april 8, 2011 at 4:57 e m

  kommer inte göra lika ont om någon dag men kommer ömma ett tag och kmr vara svårt att äta hårda saker. du får hålla dig till mosad och mjuk mat 😉

  Reply
 29. Anonym april 8, 2011 at 4:57 e m

  jag har haft tandställning i ungefär ett halv år och det gör ont i början i tänderna eftersom de är ovana och så får man skav längst bak!!
  sen om man spänner kan man få ont både skav och ont i tänderna typ 4-5-6 dagar!
  men man vänjer sej..
  lycka till!

  Reply
 30. niki april 8, 2011 at 4:57 e m

  framtänderna gör ont längre än de andra tänderna med det brukar hålla i sig i 3 dagar ungefär med blir bättre och bättre för varje dag! snart kommer du kunna äta/tugga utan problem 😀

  Reply
 31. Eve april 8, 2011 at 5:00 e m

  jag har haft tandställning i 3 år så ja veeeet. efter man har spänt så gör det ont i ca 3-4 dagar .borsta tänderna noga annars kan man få hål enkelt . KRAMAR <333333333333333333333

  Reply
 32. linnea april 8, 2011 at 5:01 e m

  hejsan, jag har haft tandställning i ca 6 månader, i början gör det ju ont i tänderna och man får skav där bak, men du vänjer dej!!
  fast det dumma är att efter ett tag måste man ju spänna och då kan det ju göra ont 2-3-4-5 dagar, det är ju olika!
  du vänjer dej!
  lycka till!!

  Reply
 33. Jenny april 8, 2011 at 5:02 e m

  Nu säger jag samma sak som jag sa till min kompis, DU får inte leva på soppor din MUN måste lära sig att tugga och äta för hon levde på mjuk macka i små små tuggor och te och banan i flera veckor när hon satte in tandställningen (jag hade också tandställning då) men jag tvinga mig själv att få i mat skär kött och sånt i små små bitar och tugga så är de lättare än att äta stora bitar. Men VAD DU ÄN GÖR lev inte på flytande de förstör bara din kropp 🙁 De kommer släppa snart att spänna de tar någon dag munnen måste ju vänja sig.. Sen kommer de göra ont varje gång dom måste spänna men inte mer än så 😀 Lycka till

  Reply
 34. Anonym april 8, 2011 at 5:02 e m

  Om du har snoddar så kommer det alltid göra mer eller mindre ont.Det spänner till varje gång du byter snoddar…Paulina det är bara att vänja sig och ”hej kissi” om du inte tål att ha ont så kommer du sluta som henne..Men vad jag tror så kommer du snart gå på barnmat och soppor…Jag hade ont varje gång jag spände tandställningen men jag lärde mig att stå ut och jag råder dig att lära dig att stå ut med värken för i slutändan är det verkligen värt det..Jag har mina drömtänder även om dem kanske behövs blekas en aning.. / Från en erfaren

  Reply
 35. Gomane april 8, 2011 at 5:02 e m

  Jag har tandställning just nu jag fick den förra året i Maj 3 dagar innan jag fyllde år, och då gjorde det ont i cirka 1 och en halv vecka, sedan blire bra igen, sedan efter 1 månad så ska du ba en ny ståltråd oc då får man ont igen och man får ont i 1 vecka varje månad får du en ny stål tråd och den blir tjockare och tjockare XD

  Reply
 36. Amanda april 8, 2011 at 5:05 e m

  Det beror hur hög smärtgräns du har, för mig tog en vecka typ innan det var över. Men som sagt det beror på 🙂

  Reply
 37. Hanna april 8, 2011 at 5:06 e m

  Det gör skitont i början och varje gång de spänner tandställningen. Har du snoddar så drar det ju lite extra iom att det är till för att rätta till om du har väldigt snett,eller överbett ex.
  Men man vänjer sig!
  I början blir det mat som man inte behöver tugga (soppor,yoggi osv).
  Men tänk vad snyggt det blir när det är klart 🙂 Det gör att man härdar ut även om man bara vill slita ut skiten när de spänt tandställningen för det känns som tänderna kommer dras ur sina fästen..Men som sagt. Man vänjer sig. Lycka till!!

  Reply
 38. Hanna april 8, 2011 at 5:06 e m

  Hej! jag hade tandsällning i övre tänderna i ett halvår. den första veckan gör det ass ont och man kan knappt äta något=( men efter den veckan kan man börja äta mer , men det gör ass ont och tugga frqamifrån så gör inte det=)

  Reply
 39. Anonym april 8, 2011 at 5:07 e m

  Tog typ 2veckor för mig att bli van med skiten! 😀

  Reply
 40. moa april 8, 2011 at 5:08 e m

  om du har tur som min syrra så kommer du bara ha ont i 3-4 månander 🙂

  Reply
 41. Saga april 8, 2011 at 5:09 e m

  Gjorde precis samma misstag, trodde alla andra var mesar, alla berättade för mig hur ont jag skulle ha de. Tog några timmar o sen så grät jag av smärta, så jag var nog den största mesen egentligen 🙂 Men efter jag hade satt på den hade jag ont när jag åt i en vecka, du kommer vänja dig vid just den typen av smärta eftersom den kommer tillbaka varje gång du spänner tandställningen, o för varje gång känns det mindre 🙂

  Reply
 42. Lotta april 8, 2011 at 5:09 e m

  Jag skulle nog behöva tandställning.. Mina framtänder har pressats samman nu den sista tiden =/

  Reply
 43. Sara april 8, 2011 at 5:10 e m

  Jag satte in min tandställning för ca en månad sen. Jag hade bara ont de två första dagarna. Men ja har i underkäken, överkäken har ja hört gör mycket ondare. Men soppor får man helt enkelt äta 🙂 och smoothie.

  Reply
 44. maja april 8, 2011 at 5:14 e m

  Hade ont i cirka en vecka , hade rälsen i 1,5 år och hade sår i kinderna hur ofta som helst. tandställningen skavde upp hela innemunnen. kunde typ inte äta första dagarna för jag hade så ont. men lycka till med din !

  Reply
 45. Felicia april 8, 2011 at 5:14 e m

  För mig värkte det i ca två dagar men kunde inte tugga på en vecka för det gjorde ont :/ men tänk positivt hur resultatet sen blir 😉

  Reply
 46. Tove Jansson april 8, 2011 at 5:14 e m

  för mig gjorde de ont varje gång jag spänt den, men använd de där vaxet du fått och sätt det där de skaver, de hjälper jättebra 🙂

  Reply
 47. Hannes Mauritzson april 8, 2011 at 5:14 e m

  Jag hade ont i ca 1 vecka när jag satt i min och du kommer ha ont varje gång du spänner de. Sen om du börjar få använda gummiband till tandställningen så kommer det göra ont varje eftermiddag/natt/morgon. Och du får en tjockare sträng varje gång du är där, om tandläkarna tycker din utveckling gått bra. Går din tandställning sönder så måste du också boka tid direkt, eftersom om den släpper så går den tillbaka och det som har hänt går tillbaka igen!

  Reply
 48. C L A R A: S B L O G G, K O M M E N T E R A ! april 8, 2011 at 5:14 e m

  Tandställning är ju snyggt ! 🙂
  PS: ALLA FINA LÄSARE DÄR UTE !!
  JAG HAR SKRIVIT ETT INLÄGG OM KÄRLEK PÅ MIN BLOGG
  SKULLE UPPSKATTAS OM JUST du GICK IN PÅ MIN BLOGG OCH SKICKADE EN KOMMENTAR MED DIN ÅSIKT TILL DET INLÄGGET! pussssssss!!!!!!!<3333333333333 😛

  Reply
 49. Isabelle april 8, 2011 at 5:14 e m

  Hej du! fick min tandställning för ca 2 månader sen och jag var väl lika kaxig som du när jag precis satt in den. ”Det här känns väl ingenting”. Sedan började skavsåren, och jag måste nog faktiskt säga att skavsåren är det värsta som jag varit med om sen jag fick min tandställning. tog ca 3-4 dagar sedan var munnen van (har dock min på insidan så alla skavsår hamnar på tungan istället). Tänderna spänner max 2-3 dagar sen kan du äta normalt igen. Det enda du kan tänka på är att inte försöka bita av hårda saker som äpplen etc. Dela allt hårt kött etc så ska du se att de inte kommer vara några problem alls. Med bestick går allt!

  Reply
 50. Elin april 8, 2011 at 5:15 e m

  Jag har nyligen tagit bort min tandställning, men det gör bara ont de första gångerna man spänner sen kändes det knappt vissa månader! Jag fick leva på barn-gröt de första dagarna, haha det enda jag kunde äta 😛

  Reply
 51. Anonym april 8, 2011 at 5:16 e m

  Ja har haft tandställning och de gör bara ont i en vecka för tänderna e inte vana att flytta på sig

  Reply
 52. M april 8, 2011 at 5:17 e m

  Det gör inte så ont efter en till två dagar 🙂

  Reply
 53. josefin april 8, 2011 at 5:18 e m

  jag hade jätteont i en vecka, men det beror väl på hur snea tänder man har?

  Reply
 54. Micaela april 8, 2011 at 5:19 e m

  hur länge ska du ha den?
  lider med dig!

  kramkram

  Reply
 55. Nadja april 8, 2011 at 5:19 e m

  Det gör sjukt ont varje gång man spänner den.

  Reply
 56. Anonym april 8, 2011 at 5:23 e m

  jag hade 2 veckors helvete. sen gör det ont dagarna efter man spänner

  Reply
 57. Anonym april 8, 2011 at 5:28 e m

  Jag har precis tagit bort min tandställning i överkäken och kan säga att jag brukade ha ont i 2-4 dagar efter varje spänning, lite längre första gången.Sen ibland kan man helt plötsligt få ont i en tand bara för att den flyttas.

  Brukade ta Panodil Extend mot värken men den finns inte längre, Alvedon 665g är samma sak och hjälper.

  Hoppas det hjälpte och lycka till!

  Reply
 58. Clara april 8, 2011 at 5:30 e m

  Ungefär en vecka.
  Du kan inte äta, inte något du måste tugga iallafall.

  Reply
 59. elin :) april 8, 2011 at 5:31 e m

  du kan fråga efter en typ gélé/gel grej för skavsåren därbak. det gjorde jag och det funkar bra, annars hade jag ont i flera dagar, till och med nån vecka.
  För mig brukade det spänna i typ 1-2 dygn. allra värst de första gångerna.

  Reply
 60. Linnéa april 8, 2011 at 5:34 e m

  Det sa jag också när dem satte in min.. men slutade med att jag gick upp i vikt istället 🙁

  Reply
 61. Jennie april 8, 2011 at 5:36 e m

  Du får trösta dig med att det kommer bli jättefint sen:)

  Kramen

  Reply
 62. julia april 8, 2011 at 5:40 e m

  jag hade ont och kunde inte äta vanlig mat i 4 dagar

  Reply
 63. lisaAA april 8, 2011 at 5:43 e m

  hade bara ont i nån dag, det går över jättefort men om du blir väldigt besvärad så äre ba å käka alvedon 🙂

  Reply
 64. Merr april 8, 2011 at 5:45 e m

  Hm.. det beror nog lite på från person till person. 🙂 Jag hade ont i en vecka när jag satte dit min. Och det där med vikt stämmer typ 🙁 Det är omöjligt att äta sig mätt när man precis satt dit den eller när man precis har spännt. Tar typ alltid 3-4 dagar innan jag kan äta ordentligt efter att jag har spännt min tandställning.

  Reply
 65. emma april 8, 2011 at 5:48 e m

  ungefär en vecka.. Jag hade det på bara mina framtänder en tid, bara det gjorde ont som fan. Sen andra gången du spänner den också! 🙂

  Reply
 66. Frida april 8, 2011 at 5:53 e m

  För mig tog det en helg och sen slutade det spänna när jag hade satt in den.
  Efter att jag har spänt varannan månad kan det ta upp till fyra dagar innan jag kan äta ordentligt och sådär!

  Reply
 67. Saga april 8, 2011 at 5:53 e m

  första gången man spänner gör de ont 3-4 dagar, alltså är det värst, dom andra brukar vara 1 dag till 2, iaf för mig 🙂

  Reply
 68. Sanna april 8, 2011 at 5:57 e m

  ont i 2-3 dagar för spänningen. sen får du mkt skav 🙂

  Reply
 69. amanda april 8, 2011 at 6:00 e m

  för mej brukar det ta två dar innan smärtan släpper, men ibland kan det ta upp till två veckor.. absolut inget kul, men du lär ju få fina tänder sen så det är ju värt det! 😀

  Reply
 70. sofia april 8, 2011 at 6:04 e m

  jag tog bort min för snart 2 år sedan, och jag minns hur ont det gjorde.. första gången hade jag ONT i två veckor (och hade känningar i kanske 3), och sen när de spände hade jag ont i kanske en vecka varje gång. min räddning var MAKARONER! det och ketchup, skitbra, bara att svälja utan att tugga 😉 och tillslut kan man lägga till typ köttbullar som man delar i små bitar, eller typ.. köttfärssås :)och till frukost en stor tallrik yoghurt med banan 🙂 färdigsoppor i all ära, men det är ju skittråkigt, och inte överdrivet gott heller..

  Reply
 71. Cicki Öhrman april 8, 2011 at 6:05 e m

  Jag har gott ner lite nu! Men jag kanske borde skaffa en tandsställning har ju lite sneatänder dock synd dem inte så mkt. men allt för att vara smal o fin =)

  Reply
 72. Matilda april 8, 2011 at 6:07 e m

  Det tar 3-4 dagar för mig, men ta en halv ipren och en hel alvedon så gör det inte ont. Jag tog det när jag vaknade, innan lunch, innan middag och innan jag gick och la mig i 3-4 dagar. 🙂 Vet dock inte om du ska ta en halv ipren och en hel alvedon, jag är tretton år så jag vet inte om du ska ta större mängd..

  Reply
 73. Elin B april 8, 2011 at 6:08 e m

  När jag fick min tandställning gjorde det fruktansvärt ont i typ 2 veckor. Dina tänder kommer kännas lösa och flyttas omkring som tusan i käften men det kommer bli bättre. Jag skulle gå igenom att ha tandställnings-smärtor flera gånger om för att jag är så otroligt nöjd med mina tänder. Det kommer du oxå att bli. Var bara noga med att borsta tänderna eftersom att en massa skit kommer hamna överallt i tandställningen.

  Reply
 74. Sz april 8, 2011 at 6:13 e m

  Du vänjer dig, stackare! Har själv också tandställning, för mig gick det över inom fem dagar första gången. Sen spände jag den efter en månad, gjorde ont i fyra dar… Har varit likadant de senaste två gångerna, men alla är olika! 😀

  Reply
 75. Frida april 8, 2011 at 6:14 e m

  Du ska äta isglass och knarka alvedon de första dagarna!

  Reply
 76. Anonym april 8, 2011 at 6:14 e m

  jag brukade alltid ta och äta barnmat eller soppa när det gjorde som ondast 🙂

  Reply
 77. Caroline april 8, 2011 at 6:16 e m

  Det gör ondast ibörjan för mig gör det ont ca 3-5 dagar, jag har nu haft min i ett år.
  Äter pasta,soppa,glass,ipren och så de första dagarna 🙂 DOCK om man äter nått hårt väldigt hårt kan den gå sönder det gjorde min precis när jag åt brända mandlar 😛

  Reply
 78. madde april 8, 2011 at 6:27 e m

  Två dagar max. De gjorde de för mig iaf. Men sen tog de ju såklart längre tid att vänja mig. Och du fick vax hoppas jag? Annars tycker jag lite synd om dig. Visst är det inte jätte mysigt. Men så slipper du ju att de skaver. Dock använde jag det inte ofta för jag tyckte de var super vidrigt.. Haha, men som sagt. Två dagar max har du ont 🙂

  Reply
 79. Emelie april 8, 2011 at 6:29 e m

  Det gjorde endast ont första veckan när jag hade tandställning, sedan när jag skulle spänna kanske det tog två dagar tills det onda var över. 🙂 Nu är den borta och har endast på insidan som snart också ska tas ut, du blir skitnygg! Det är värt det.. Kram

  Reply
 80. lotta Mamma till Elvira april 8, 2011 at 6:32 e m

  Samma kväll som dom satte in den så hade jag jätte ont, dagen efter kännde jag inte värk förutom att den skavde.
  Men 3e dagen så va allt som normalt förutom att matan fasnar då…
  Passa dig för ris!

  Reply
 81. Pingback: Paow har skaffat räls | Myshowroom.se

 82. Maria april 8, 2011 at 6:37 e m

  Tjaaa!
  Det tar högst fyra dagar innan det slutar värka så fort du rör käken typ.. Efter dom dagarna kan de värsta skavsåren uppstå dock.. men efter två/tre veckor har du vant dig 🙂

  Reply
 83. Josefin april 8, 2011 at 6:37 e m

  Värken försvinner efter 1-3 dagar! För mig i alla fall, tog ut den nyligen. Sen så gör det ju ont när du ska spänna åt den med.

  Reply
 84. Linn april 8, 2011 at 6:41 e m

  jag hade inte så ont de första 2 dagarna, den 3e dagen va värst!
  flera av mina kompisar som också hade mest ont den 3e dagen 😀

  Reply
 85. Anonym april 8, 2011 at 6:44 e m

  Jag hade ont i ca 1 vecka

  Reply
 86. Johanna april 8, 2011 at 6:46 e m

  Det gör ont typ max 5 dagar, det gjorde det i alla fall för mig. Det är outhärdligt ont i början. Men efter en vecka kan man äta lika dant igen 🙂

  Reply
 87. Elinor :D april 8, 2011 at 6:47 e m

  Jag hade ont 2 månader efteråt 🙁 Har haft den i ett halvår men innerläppen hakar fortfarande i och fastnar och blir sårig.. Kommer nog aldrig riktigt vänja mig. Men man får väl försöka hålla ut och tänka på hur fint det blir efteråt 🙂

  Btw! (Tredje dagen är helt klart värst!)

  Reply
 88. Carro april 8, 2011 at 6:49 e m

  Jag har en exakt likadan tandtällning som du, och det kommer spänna i kanske två dagar.

  Men sen går det över och du kommer snabbt märka den.

  Ta en alvedon/ipren! Det hjälper. 🙂

  Reply
 89. jennifer april 8, 2011 at 6:50 e m

  har precis likadan tandställning och det tar ungefär 3 dagar,

  Reply
 90. Emma april 8, 2011 at 7:12 e m

  Man brukar inte ha ont länge, någon dag bara.
  Och äta kan man, man det blir svårt. Det tar kanske 4-5 dagar tills man märker att det går att äta bra igen! 🙂

  Reply
 91. rebecca april 8, 2011 at 7:19 e m

  för mig gjorde det ont ca en vecka.
  men det är värt det eftersom det blir super fint efterråt 🙂

  Reply
 92. thea april 8, 2011 at 7:24 e m

  för mig tog det typ 2 veckor tills jag kunde äta påriktigt och sen höll verken sig kvar i några dagar, men jag känner en tjej som bara hade ont i typ 3 dagar. men det beror ju också hur mycket dem spänner din också! du får vänja dig för det gör ont varje gång man ska spänna den!! hehe 😀

  Reply
 93. Olivia april 8, 2011 at 7:25 e m

  JA! dt gör skitont!!
  (kommer du ihåg mig från galapremiären av never say never jag var blond, lite mullig och hade en JB tröja på mig vi tog foto med dig =D
  K`RAM

  Reply
 94. tess april 8, 2011 at 7:25 e m

  du komemr bli ful om du blir smalare!

  Reply
 95. ät glass! :D april 8, 2011 at 7:26 e m

  det är jätte bra att äta glass, för då mjukar man upp den stål tråden som sitter längst alla tänderna, och då spänner det inte så mycket! så ät alltså kalla grejer! 😀

  Reply
 96. Anna april 8, 2011 at 7:32 e m

  Jag hade räls i tre år och man vänjer sig såklart vis smärtan.
  Det är den första veckan typ som det gör svinont när man precis satt in den och sen när man spänner åt den. Efter att det onda gått bort kan man ju äta precis som vanligt.
  Ipren är ju en bra grej också!

  Reply
 97. f april 8, 2011 at 7:35 e m

  Hej! det brukar oftast bara göra ont dagen dom spänt och dagen efter. Det gör verkligen skit ont i knooow 🙁 Och tänk dig då hur det känns för dom som har tänderna rakt åt helvete? att tänder på heelt fel plats och bakom vissa tänder osv. jag är en av dom och satan asså, kan lova dig att värken är betydligt mycket värre då =)

  Reply
 98. berghstrom april 8, 2011 at 7:41 e m

  det spända brukar hålla i ungefär 2-3 dagar. Ibland kan det gå två veckor sen senaste spänning och dte kan börja spänna igen, samma sak med att det skaver, det kommer i perioder:)

  Good luck!

  Reply
 99. Malin april 8, 2011 at 7:44 e m

  När jag satte in den första gången gjorde det ont i en vecka. Kunde inte äta nånting! Efter dag 3 blev det i alla fall lite yoghurt så levde på det i 4 dagar.
  Men var inte rädd, nästa gång du spänner kommer du kunna äta med en gång! Då gör det bara litelite ont!

  Reply
 100. Ida med håret april 8, 2011 at 7:47 e m

  Aaaaaj, stackare! Inte kul att ha ont. Kommer ihåg precis hur det va 🙁 Har haft 100 olika tandställningar typ i min ungdom. Men var verkligen värt det, för det blev fint som snus när det var klart! 😀 Du kommer bli vrålsnygg, så håll ut 😉

  Reply
 101. Julia april 8, 2011 at 7:52 e m

  Fick min tandställning i maj förra året och det tog ca.5 för mig att vänja mig vid den.Sen när jag spänner går det bort på kanske 2 dar! 🙂
  Men ska eventuellt ta bort den första måndagen på påsklovet!Gissa vem som längtar?!

  Puss!

  Reply
 102. H april 8, 2011 at 7:54 e m

  Hej har haft det nu i ungefär i 1 månad och de två första veckorna gjorde riktigt ont i munnen. Sedan får man jätte mycket sår, fast om du äter mycket tuggummi så kommer du får extra många sår, så det rekommenderas inte! ;P
  Good luck anyway! ;D

  Reply
 103. hanna april 8, 2011 at 8:07 e m

  hej! skulle du inte kunna ha ett inlägg bara med info om tandställningen? hade velat veta fakta, eftersom jag själv funderar på det! Betalar du själv? Hur mkt kmr den gå på? Har du bara där uppe? kraaam

  Reply
 104. lisa april 8, 2011 at 8:07 e m

  för mig gjorde det också så ont att jag inte kunde äta, Det gick över efter kanske 2 veckor , lycka till med din tandställning! 🙂

  Reply
 105. samantha april 8, 2011 at 8:10 e m

  IBörjan kommer de göra ont för du är ovan PLUS varje gång dom ska spännas, du får räkna med skavsår, mitt tips är att du stoppar bomull i kinderna när du känner de börja göra ont har aldrig testat på natten men går säkert bra, när jag var nystpänd brukade jagallid trycka där de gjorde ondast då blev det ett jätteskönt tryck så allt försvann så länge man höll där =)

  Reply
 106. tess april 8, 2011 at 8:17 e m

  hej! jag har haft tandställning och blev mycket nöjd jag hade mycket värre tänder än vad du har nu men iaf så kunde det ta ungefär 2-4 dagar innan det slutade att göra ont när man har spänt/fått tandstälningen men när jag precis fick tandställningen gjorde det nog ont i upp till en vecka vill inte skrämma dig men det kommer helt klart vara värt besväret, det han jag lova!:D

  pussar Tess:)

  Reply
 107. Iris Björk april 8, 2011 at 8:24 e m

  Tugga tuggummi! Det hjälper!

  Reply
 108. Transan april 8, 2011 at 8:25 e m

  Det blir nog bra till slut!!! =)

  Reply
 109. Ida april 8, 2011 at 8:37 e m

  För mig tog det 1 månad innan värken försvann, det det är ju olika ifrån person till person 🙂 Men har haft den i över 1 år nu, och det känns som den inte är där ens. P.s Man får alltid ont när dom ska fixa ny tråd sen också!

  Reply
 110. Emelie april 8, 2011 at 8:42 e m

  men ey säg till din tandläkare att du vill ha ”vax” (om du inte har fått det)så slipper du få skavskår o skit. 🙂 jag hade de, fett bra ju.

  Reply
 111. Veronica april 8, 2011 at 8:47 e m

  för mig gjorde det ont lite till och från, men dagarna efter att dom ”spänner den” gör det alltid ont. borsta ordentligt bara, det gjorde inte jag och fick varinfektion i hela käften pga tandställnignen…. levde på yogurt i 3 veckor o gick ner 10 kilo =/

  Reply
 112. westcoastboy april 8, 2011 at 8:57 e m

  Sover du till 16:00? Jobbar du skift eller? 😛 Vad skall du jobba med den dagen som folk inte är intresserad av ditt liv längre?

  Reply
 113. nina april 8, 2011 at 8:59 e m

  jag hade tandställning i nästan 2 år, och jag hade aldrig ont och det ömmade aldrig 😛 kändes precis som vanligt

  Reply
 114. Ylva april 8, 2011 at 9:00 e m

  Jag skaffade tandställning för 6 månader sen, och första dagarna DOG jag nästan av smärta, jag är typ jättekänslig, jag kunde inte sova, och jag ville bara gråta för jag blev sjukt grinig av smärtan, sen slutade det spänna efter en vecka så känns det knappt. Känslan att ta bort skiten…kommer vara obeskrivligt.

  Reply
 115. Amanda april 8, 2011 at 9:01 e m

  ett tag gör det ont, olika för alla, som typ alla har skrivit.. men ibland kan man få ont typ i slutet av dessa 6 veckor innan man ska spänna den igen, men man vänjer sig vid smärtan OCH hur man ska äta! Plus att man får räkna med att det kan ta lite längre tid att äta hehe!! ;);)

  Reply
 116. Amanda april 8, 2011 at 9:05 e m

  det brukar göra ont i typ en vecka för mig men det är värst i början så när man har haft den ett tag så vänjer man sig, då är det inte lika jobbigt varje gång man har varit och spänt 🙂 men ta några värktabletter så blir det mycket bättre, det funkar för mig iallafall!

  Reply
 117. Anna april 8, 2011 at 9:28 e m

  Jag hade ont i 3 dagar och då kunde jag verkligen inte tugga!! 🙁

  Reply
 118. Tove april 8, 2011 at 9:31 e m

  Jag hade ont i ca 5 dagar innan jag kunde äta normalt och stannade hemma från skolan 3 dagar.. men håll ut! slutresultatet kommer bli så himla fint 😀 😀

  Reply
 119. Linn april 8, 2011 at 9:53 e m

  När jag fick in min i överkäken hade jag ont i två veckor men kunde äta normalt efter en vecka. (:

  Reply
 120. linncarlqvist, april 8, 2011 at 10:05 e m

  när jag precis hade satt in den så fick jag äta verktabletter för att det gjorde så jääääävla ont,
  och nu när du precis har satt in den så kommer det göra ont mellan 4-5 dagar.
  När du sedan ska byta tråd vilket du gör nästan varje månad så kommer det att göra ont mellan 2-3 dagar efter att du satt in den nya tråden .

  Reply
 121. Malin april 8, 2011 at 10:07 e m

  Ta kallt vatten i munnen o skölj runt, då slutar det spänna på en liten stund 🙂

  Reply
 122. Maja april 8, 2011 at 10:13 e m

  Det gör som ondast när man precis har satt in den, nästa gång du spänner kommer det inte göra lika ont 🙂 Men för mig brukar det ta 5 dagar innan jag inte känner av något alls, men första gången jag spände hade jag ont i mer än en vecka :/

  Reply
 123. Djina april 8, 2011 at 10:18 e m

  3/4 minst

  Reply
 124. nicole april 8, 2011 at 10:23 e m

  jag har själv tandställning och för mig hade jag ont i ca 2 veckor. Fick äta soppa och liknande mat. testa! 🙂

  Reply
 125. elin april 8, 2011 at 10:32 e m

  för mig tog det två veckor att få bort precis all värk, men nog olika från person till person, men nu är skrcotet borta å jag är supernöjd! 🙂

  Reply
 126. Linda april 8, 2011 at 10:35 e m

  Jag tog bort min tandställning i igår.
  Och hade den ungefär i två år.
  Första gången gör det ont i tyå 3-5 dagar, och efter det har du oxå vänt dig.
  Du kan oxå se stor förändring efter den korta stunden.
  När du ska spänna igen och det ont typ högs 2 dagar.
  Det gör inte alls ont att ta bort tandställningen och tänderna kommer vara jätte lena. Jag är jätte nöjd och det är otroligt vad en tandställning kan göra!
  Du kommer få som en liten järn tråd fast limmad på baksidan av tänderna. Den kommer typ sitta där i 10-30 år. På min kompis tog dom bort den efter ett halv år och hennes tänder åkte tbx. Så protestera om dom vill ta bort den tidigt 😉
  Och du kommer oxå få sova med en lite genomskilling skena. Så då blire inte så mycket puss puss på nätterna i ett år 😉 hahaha nej skoja bara!
  Lycka till med allt och läs gärna min blogg och kommentera eller majla om du har några fler frågor, så kan jag säker svara!

  Reply
 127. Shaw april 8, 2011 at 10:42 e m

  Jag har tandställning och smärtan efter de har spänt den brukar gå över efter 1-2 dagar. Sedan är jag öm i 2-3 dagar till och har lite problem att äta – men man vänjer sig efter ett par gånger.

  Reply
 128. Rebecka april 8, 2011 at 10:46 e m

  För mig gjorde det bara ont en vecka efter att ha satt in den och sen när dom bara spänner gör det bara ont i max 3 dagar,men det är ju olika för alla 🙂

  Reply
 129. N april 8, 2011 at 10:47 e m

  Hellu
  Du har ont eftersom du är ovan och det kan ungefär kännas första ill andra vekan bara 😉

  Reply
 130. Linnea april 8, 2011 at 10:49 e m

  Jag hade svårt att äta i 1 vecka ungefär, fick mosa min mat och svälja små små bitar… 🙁 men ska få ta bort den om exakt en vecka!! 😀

  Reply
 131. Susanne april 8, 2011 at 10:53 e m

  En veckan tills det såg ut som om jag kunde äta normalt i alla fall! jag tuggade med mina visdomständer hela veckan, så som var jag glad över! 😛

  Sen kan du ju bara börja se fram emot varje spänning också! mmm… bagette, hamburgare och ris efter en spänning är riktigt NICE! PROVA!

  Reply
 132. Angeliqa april 8, 2011 at 10:54 e m

  Min tandläkare sa att det brukade ta mellan 4-7 dagar i vanliga fall, sen när man går på ”koll” så spänner dom alltid lite till och då gör det ont igen 🙁 Men får hoppas du blir nöjd sen! 🙂

  Reply
 133. olivia april 8, 2011 at 11:08 e m

  Jag har själv tandställning och vet precis hur det är. Det tog en vecka för mig att vänja mig men det gör fortfarande lite ont när man precis har spänt den. Jag åt ganska mycket glass för jag kunde nästan inte äta något annat för det gjorde så ont 😛

  Reply
 134. Cornelia april 8, 2011 at 11:11 e m

  Jag fick min tandställning förra tisdagen. Har inte kunnat äta på 3 dagar förutom soppa och yoggi, så man är ju rätt hungrig. Det känns som att alla tänder ska trilla ut, men om du äter och tuggar på dom tänderna det gör ont så går det över. För då vänjer sig tänderna vid att det kan göra ont men du kan liksom ändå äta. Jag har börjat äta lite smått, men inte mycket inte. Försök i allfall och se! Kram!

  Reply
 135. Amanda april 8, 2011 at 11:14 e m

  Min gjorde ont i kanske 1-2 veckor. Kunde inte heller äta, alla skrattade för jag kämpade verkligen.. haha 😉 Man vänjer sig dock!

  Reply
 136. Frida Bergström april 8, 2011 at 11:14 e m

  Jag var tvungen äta fil eller yougurt när dom andra åt grillat. De gjorde ont för mig i ungefär 1 och en halv vecka. Jag vet hur det är. Riktigt obehagligt..

  Reply
 137. Kristin april 8, 2011 at 11:14 e m

  Jag fick tandställning förra veckan, och jag hade ont så att jag inte kunde tugga i.. Aldrig, det gjorde ont, men jag kunde äta pasta i snigelfart, sen drack jag massa drickyoghurtar också 🙂 Jag har dock en svullen kind där tandställningen skaver och har haft det sen dag 1, det gör att jag måste blåsa upp kinden medan jag pratar osv för kinden fastnar i tandställningen och river upp min kind… Hoppas det slutar snart. Du var iaf skitsöt i räls! U go girl!

  Reply
 138. Dragana april 8, 2011 at 11:30 e m

  Jag fick min för snart en månad sen! Men du!! Om du får sår i kinderna så ska du sätta vax på tandställningen! Då skyddar det! 🙂 Du borde ha fått speciellt vax ifrån landläkaren

  Reply
 139. Mathildaz april 8, 2011 at 11:36 e m

  3-4 dagar sen kan du äta normalt.. dock så kommer det antagligen fortfarande kännas lite ömt i ca 2-4 veckor.

  Reply
 140. Linnea april 8, 2011 at 11:47 e m

  de gjorde ont i en vecka för mig, ät mjuka saker bara 🙂

  Reply
 141. Maya april 8, 2011 at 11:49 e m

  Hej! jag har tandställning och jag minns att första hela veckan gjorde som ondast! 🙁

  Reply
 142. Anonym april 9, 2011 at 12:05 f m

  Jag satte in min tandställning för 2 månader sen, kunde inte äta något på någon vecka…men nu känns den inte alls, förutom lite sår i käften 😉

  Reply
 143. Marie Polli Katz april 9, 2011 at 12:08 f m

  Jag hade ont i ca 3-4 dagar, så det går nog över snart! :’)

  kram

  Reply
 144. Isabell april 9, 2011 at 12:10 f m

  De gör ont o ca 3-4 dagar, och efter varje gång man spänner den så kommer det att göra ont i ca 2-3 dagar 🙂

  Reply
 145. sandra april 9, 2011 at 12:29 f m

  Hej, jag vet vad du går igenom jag fick min för ungifär en månad sen och mig tog det ungifär en vecka innan jag kunnde äta så jag gick ner 5 kilo men det var positivt (Y) lycka till med din älskar din blogg 😀 <3

  Reply
 146. J april 9, 2011 at 12:50 f m

  de tog ungifer 5-7 dagar innan smärtan försvann..
  men så fort man spänner den igen så gör de ont igen, fast man tänker oftast att de är värt det!
  sätt vax på tandställningen me, fast om de skaver mycket kan du ju gå o slipa bort det 🙂
  Hoppas du inte har lika otur som ja hade.. ja var allergisk mot min tandställning fast var tvungen att ha den i 1 år..
  Men hoppas på de bästa för dig! 🙂
  ett råd om du inte kan bita i saker med framtänderna, och du kanske ska käka en macka? ta loss små bitar med händerna o ät 🙂 för de går oftast att tugga längst in 🙂

  Reply
 147. anonym april 9, 2011 at 12:56 f m

  hej, jag hade tandställning i ett år, och att ha iskallt vatten i en vattenflaska som man kan typ droppa på tandställningen när man ligger ner på sidan funkar jätte bra, och att äta så är det bara att köra på för att de är bara en vane sak. lycka till

  Reply
 148. linnea april 9, 2011 at 1:26 f m

  om en och en halv – två veckor är den första smärtan borta.
  första halv året gör det ont några dagar efter man vart och spänt, men sen är man så van vid att det gör ont osvosv, så det märks knappt!
  det är värt smärtan, helt klart!:)

  Reply
 149. Vera april 9, 2011 at 6:10 f m

  Det tar flera veckor innan du kan äta utan att det gör ont alls igen.

  Reply
 150. Amanda april 9, 2011 at 7:07 f m

  För mig brukar det spänna i en vecka ungefär. Men du kommer säker ha mindre ont om tre dagar, men sen kommer det hålla i sig en stund. Jag har haft tandställning i fyra år snart och har den fortfarande, så jag är expert inom området! 😉

  Reply
 151. maria april 9, 2011 at 8:28 f m

  på mej gjorde det ont i ungefär en vecka, lite mer kanske. Jag gick ner några kilon eftersom jag typ bara kunde dricka drickyoughurt;p men det tar man ikapp sen fö när det slutar göra ont kan man ju äta helt som vanligt igen! det tog lite längre tid för mej att kunna äta bara för jag hade räls både uppe och nere;) kram!

  Reply
 152. linnea april 9, 2011 at 9:44 f m

  räkna med 3-4 dagar då de Värker sen tar de kanske ngn vecka innan man e ”van”, du behöver inte vara rädd för att få mat i den. jag åt allt man inte skulle äta osv jag har världens finaste tänder idag 🙂

  Reply
 153. alice april 9, 2011 at 10:23 f m

  Du kan ju hämta ett sorts wax hos tandläkaren & sätta på tandställningen där de skaver, så skaver de inte längre…annars kommer de skava i typ 1-2 veckor…& det gör ont kanske 3-4 dagar, eller ah spänner 🙂

  Reply
 154. hajdi april 9, 2011 at 10:34 f m

  Hade tandställning för ett antal år sen och kom ihåg att det var en riktig pain in the ass, grinade som en bäbis för att det gjorde så fruktansvärt ont. Men lovar dig… det är värt som fan när du äntligen blir av med den 🙂

  Reply
 155. Madde april 9, 2011 at 11:01 f m

  för mig kändes det som att alla tänder satt löst och dom var helt ömma i lite mer än en vecka. Efter det kändes det ingenting 🙂 Jag fick min tandställning för en månad sen, så jag lider med dig!

  Reply
 156. Linnéa april 9, 2011 at 11:04 f m

  jag tycker dina tänder är fina! 🙂 din glugg är jättesöt, hela Du är söt! mina kompisar ba omg paow har så ful glugg men jag tycker om Din glugg! 😀 keep up the good work, och snälla. Bli INTE en ny Kissie. Kram

  Reply
 157. Anonym april 9, 2011 at 11:18 f m

  räkna med att leva på soppa och snabbmakaroner den kommande veckan! haha men det är bara att hålla ut för att det kommer vara värt det 😉

  Reply
 158. Jennifer april 9, 2011 at 12:04 e m

  Jag lider med dig!! hade tandställning i 2,5 år för jag hade en tand som stack rakt ut typ xD. Det kommer bara göra ont i en vcka typ….men under tiden så kan du dricka youghurt…äta sån där slätbulle o typ saker man kan suga på(haha) men det gör ondast bara de första dagarna, om två dygn eller nått kommer de inte kännas lika mycket och du kommer kunna äta normalt. =)

  Reply
 159. Filippa april 9, 2011 at 12:04 e m

  Tagit bort min nu efter 2 år och dom spände och drog fram massor av tänder å det gjorde ändå bara ont i HÖGST 2 dagar, olika från person – person men det tar iaf inte en vecka! Somsagt, man vänjer sig som tusan, känns naket och äckligt utan den nu tycker jag!

  Reply
 160. Alicia april 9, 2011 at 12:18 e m

  Jag har haft tandställning i två år och jag hade dubbelt så mycket fel än vad du hade, du kommer ha skavsår i ca 2 veckor som kommer göra jätte ont.
  Jag har tillochmed ärr efter skavsåren.
  Jag kanske har spännt min tandställning 12 gånger och dom senaste gångerna har det bara spännt i käften i ca 15 minuter, sen lägger det av. men eftersom din tand ska vridas så kommer det nog kännas, vad du än gör. ät inte hårda godisar eller även mat som kräver mycket arbete i munnen. för din tandställning kan lossna, och även dina tänder eftersom dom ska flyttas väldigt mycket!

  Reply
 161. FELICIA april 9, 2011 at 12:25 e m

  Jag kunde inte käka normalt på lite mindre än 2 veckor. Man får även skavsår och skit i början, men det försvinner efter ett tag!

  Reply
 162. Yazmina april 9, 2011 at 12:28 e m

  För mig tog det bara runt tre fyra dagar! Men det beror ju helt på person, men min tandläkare sa till mig att omman försöker äta, mjuka saker. Så kommer värken gå bort snabbare 🙂

  Reply
 163. Modemix april 9, 2011 at 12:48 e m

  Första 2 dagarna är värst skulle jag säga, sen när du väl vant dig är det inte lika jobbigt. Men jag lider med dig, promise! Har själv tandställning nu + sånna där knäppa gummisnoddar som man ska dra mellan över- och underkäken och det spänner som in i h*lvete… Men det blir bättre! 😀

  Reply
 164. Maggie april 9, 2011 at 12:57 e m

  shit, vad alla är piller trillare :-O, så jävla farligt är det ju inte. hade tandställning 2 år, å innan det hade jag en massa annan plåt i munnen. dom säger att man inte ska tugga tuggummi, men det fick värken att försvinna fortare för mig. hoppa värktabletterna, bara onödigt jobb för din stackars lever.

  Reply
 165. jozzan april 9, 2011 at 1:26 e m

  Jag hade tandställning i ca 3 år och varje gång dom spänner kommer det göra ont i några dagar kanske 2-3 det beror på hur hårt dom spänner. Men du kan ju äta värktabletter om det gör för ont 🙂 Men det är såå värt det, slutresultatet kommer bli awesome! 😀

  Reply
 166. Fanny april 9, 2011 at 2:45 e m

  Hej jag har i maj har jag haft tandställning i överkäken i 2 år.
  När jag fick min tandställning hade jag ont i ca 3-4 dagar sen ca 6 veckor senare får man komma tilbaka regelbundet och kolla den så att inget är fel.
  Tips!! Ät inte:Morötter(Bara i medalonger i så fall)Polkagrisar,Hårda godisar(sug i sånafall).
  Jag har råkats äta en hård en gång och tugga o såklart så sket de sig.
  Ett fäste lossna och tråden gick in i kinden.ASont!!
  tandläkarn var inte öppen(Det var fredag kväll) så jag fick vänta till tisdag för att fixa till det. Fixade så att tråden inte kunde komma in med Limpistol.Haha, efter varje gång de satt in tjockare tråd så blir det mindre och mindre ont. Nu då jag ska byta så känns det bara då de byter inte längre=)
  Love that it not hurts anymore!!
  Var noga med att borsta tänderna man kan få märken efter fästena annars.

  Tips mot sår i kinden:
  Använd vax!! fråga efter det hos tandläkaren så tror jag de har det=)

  Reply
 167. Fanny april 9, 2011 at 2:46 e m

  Fixade så att tråden inte kunde komma in i kinden* med limpistol

  Reply
 168. Alva april 9, 2011 at 2:49 e m

  varje gång dom spänner upp till en vecka! 🙁 krya!

  Reply
 169. Saga april 9, 2011 at 3:36 e m

  Det är nog som sagt lite olika. Jag har haft min tandställning i ett halvår och jag har aldrig känt någon slags smärta, trots att jag spännt den ett antal gånger nu. Jag har heller aldrig känt att den skavt mig eller något.
  Men däremot så var jag öm ca 2-3 dagar när jag fick den, inte så att det gjorde ont utan bara så att jag kände mig rätt skör när jag skulle äta ;)!

  Reply
 170. Anonym april 9, 2011 at 5:04 e m

  lite mer än 2 veckor tog det innan jag kunde äta normalt efter jag hade satt i den!

  Reply
 171. Emma april 9, 2011 at 5:40 e m

  Jag har haft tandställning i snart ett år, när jag satte in den så gjorde det ont i cirka 4 dagar, så jag fick äta fil och sånt. För mig är det lite olika, när dom byter tråd så gör det bara ont dagen efter, men sen kan det komma perioder när det gör jätteont helt plötsligt. Men du vänjer dig! 🙂

  Reply
 172. elin april 9, 2011 at 5:52 e m

  om dom inte berättade det för dig där så tänk på att inte äta hårda saker, som hårda karameller, äpple och hårdbröd. visst kan du äta det men var försiktig! mina ”plattor” lossnade jämt så jag fick åka och limma fast dom, skit drygt.
  smärtan går nog över om en vecka. hoppas det går bra! 😀

  Reply
 173. Olivia april 9, 2011 at 5:54 e m

  Det gör ondast första gången (i alla fall för mig) men vissa gånger gör det ont. Men när man fått den brukar det smärta i kanske en vecka. Sen när den smärtan lagt sig så brukar man inte ha ont, när man sen bara åker och spänner den ca en gång i månaden, då tycker jag, personligen, att det inte gör lika ont. Första gången är alltid värst! Men det är olika för alla 🙂

  Reply
 174. - april 9, 2011 at 6:33 e m

  Jag har tandställning, för mig gjorde det väl ont i en vecka.. Jag fick mosa ihop maten för att kunna äta!

  Nu är det mycket bättre, fast varje gång dom spänner (varannan månad) gör det ont igen för tänderna rör på sig. Jätte jobbigt i början men det vänjer man sig vid!-

  Reply
 175. Matilda april 9, 2011 at 8:33 e m

  Så tänkte jag också när jag fick tandställning och jag fick också plastbitar som sitter mellan tuggytorna så jag inte kan nudda några tänder när jag biter ihop. Du kan ju tänka dig hur skönt det är att äta då? Jag trodde att jag skulle bli som kissie också eftersom jag inte kunde äta först. Det gjorde så jääääääävla ont, men efter typ en vecka så kändes det inte längre och då äter man som vanligt. Jag lovar det går över!

  Reply
 176. hanna april 9, 2011 at 9:09 e m

  det gör ont i några dagar, haha. 🙂

  Reply
 177. Hanna april 9, 2011 at 10:56 e m

  Efter en vecka är det värsta över 🙂

  Reply
 178. Felicia april 9, 2011 at 11:48 e m

  Hej!
  Jag hade tandställning i två år både i över-och underkäken. Men jag hade verkligen fula tänder! Det ömmar ungefär 1-2 veckor, sen brukar det försvinna. Dock kommer smärtan tillbaka för nån dag när man spänner den. Men jag lovar, det kommer vara värt allt besvär!
  Den dagen du blir av med den kommer du gå runt och le hela tiden!

  Lycka till!

  Reply
 179. Amanda april 10, 2011 at 9:46 f m

  Det blir tyvärr värre haha :p jag hade ont i en vecka typ (kunde inte äta) men ta en tablett och käka lite gröt så känns det bättre haha. Sedan när det går över så känns det inget, bara käka vad du vill igen 😀

  Reply
 180. Molly april 10, 2011 at 10:27 f m

  högst en vecka. annars måste du gå till tandläkaren och kolla vad felet är, för det ska inte göra ont mer i en vecka. puss!

  Reply
 181. LINA HAMMARSTRÖM april 10, 2011 at 10:51 f m

  Jag kunde inte äta normalt på 1-1,5 vecka. Fick köpa barnmat eller mixa maten för att det gjorde så jävla ont för att jag inte kunde tugga eller komma emot något. så jag åt med plastbestick också 😛 Men sen gick det över. Men varje gång man spännde åt tandställningen så var det svårt att äta normalt den dagen, men då varar ju inte smärtan så länge 🙂

  Reply
 182. BraceFace Soon (Vanja) april 10, 2011 at 4:03 e m

  Heey Paow och alla hennes läsare… nu komenterar jag på ett gamalt inlägg men asså jag ska få tandställning om 1 dag och finns det nån tips som jag kan få… vill inte ha ont… isåfall skriv det på min + kompisars blogg (på frågerutan)

  Reply
 183. Marion april 10, 2011 at 5:52 e m

  jag har haft tandställning i typ 2½ år, jag brukar ha ont 4-7 dagar efter att jag har spänt. ta alvedon om det behövs så kan du äta typ risifrutti, soppa, banan, fil/yoghurt och sånt. pannkakor brukar också gå bra för det är så mjukt. hoppas det går bra! 🙂

  Reply
 184. winnie april 10, 2011 at 6:27 e m

  hej !
  jag fick min tandställning förra fredagen, och det du skrev hände mej precis ! man vill bara dra ut hela tandställningen och massa. och det värsta är att man inte kan äta .. men det går över ska du se ! efter 3-4 dagar går det bra, och nu kan jag äta helt normalt ! (: lycka till med din tandställning !

  Reply
 185. michelle april 11, 2011 at 8:20 f m

  ta de lugnt, du kommer inte behöva varken leva p soppa eller banta för du satt in räls, första 4-5 dagarna gör de lite ont, sen kan du äta normalt, de beror helt p hur sugen du är på att äta..man vänjer sig..sen gör de ont första och andra ggn man spänner, och så, men då e debara första dagen, så de lugnt 😀

  Reply
 186. g april 11, 2011 at 11:51 f m

  För mig tog det två-tre dagar sedan kunde jag börja äta som vanligt. ta en ipren innan du går och lägger dig så kan du iallafall somna 🙂

  Reply
 187. Emelie april 12, 2011 at 4:58 e m

  för mej tog det typ några dagar när jag inte kände smärta längre men desto mer dina tänder dras ihop desto mindre ondare kommer det göra varje gång du ”drar åt”, för då brukar det göra jävligt ont :S men det går ganska fort, eller ja för mej tog det 3 år men den är borta nu och man känner att det var värt besväret 😀 Man får helt enkelt take the pain 😀 Ät som vanligt, men du komemr vara beroende av tuggumi, fråga mej inte varför men jag typ tugga hur mycket tuggummi som hällst när jag hade tandställning 😀

  Kram<3

  Reply
 188. HEHHE april 14, 2011 at 10:00 e m

  Du kommer ha fett ont sen 😛

  Reply
 189. Pingback: Ogött | Emelies blogg @ Spotlife

 190. Filleee november 14, 2011 at 10:53 e m

  Hejsan allihoppa!
  jag är en kille på 15 och funderar på skaffa tand ställning! är det värt att skaffa det ? gör det ont när dom sätter in den ? efteråt hur ont gör det ? skala 1-10, SNÄLLA berätta så mycket ni vet !

  Reply
 191. philip juli 7, 2015 at 11:05 f m

  FYFAN VAD ONT JAG HAR

  Reply
 192. Pim september 15, 2015 at 3:18 e m

  Fick tandställning igår. Har skit ont över allt och kan inte ens gå till skolan. Har nån något tips om at få det att göra mindre ont?

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *