Jag är så arg på mig själv.

VARFÖR kan jag inte sova??!! Jag har legat i sängen sen kl halv 2 men jag kan inte. Trots att jag är trött. Det spelar ingen roll om jag går upp tidigt dagen innan. Jag kan fortfarande inte sova. Just nu så sover jag Max 10-20 timmar i veckan. Somnar aldrig innan 5 och vaknar nästan aldrig efter 10..

Den här sömnsvårigheten har jag haft hela mitt liv. Men har lärt mig att balansera den. Men en festkväll där jag kommer hem lite för sent och allt är kört. Jag hatar det här. Jag vill sova på nätterna. Jag älskar natten även om jag på något sätt hatar den. Jag blir en annan människa. Jag tänker annorlunda, vill annorlunda saker.

Funderade även på att dyngna men kom på art det kan jag inte. Jag måste upp senast 10. Jag ska till tandläkarn kl 11 , det lär ta en timma. Luncha med dessie. Och följa med henne till vanita. Men det kan jag inte. Jag ska tydligen till Västerås och repesentera en modevisning för välgörande ändamål tillsammans med Annie. Jag som har sån scenskräck, jag har inte ens sätt manuset som Annie fick för två veckor sedan.

Måste sova lite så att jag är klar i huvudet senare idag.. Pusspåer!

Och alla tips mot mina sömnsvårigheter är välkommna! Tack på förhand

20110531-064054.jpg
Är inte speciellt trött.. Är typ sugen på att gå ut och springa..

(Visited 1 times, 1 visits today)

72 Comments

 1. En tjock katt i en smal värld maj 31, 2011 at 6:58 f m

  Motionera mer? Fixa sömntabletter? 🙂 Jag har också skitsvårt att sova om nätterna, det är hemskt! Sömn är ju det bästa som finns.

  Reply
 2. Linus maj 31, 2011 at 7:00 f m

  luuust att snackaa? 🙂 här har du en till person som ej kan somna…

  Reply
 3. swaxu maj 31, 2011 at 7:31 f m

  http://swaxu.blogg.se
  gå in på min blogg, ni lär inte ångra er!
  låg 1:a på bloggplatsens lista för flest läsare innan jag bytte till blogg.se.

  Reply
 4. fanny maj 31, 2011 at 7:33 f m

  Gå upp ur sängen och gör något supertråkit typ läs en tråkig bok eller plugga sen går du tillbaka till sängen, testa de funkar på mej i alla fall 😀

  Reply
 5. Sverker maj 31, 2011 at 7:33 f m

  Hoppa över sömntabletterna. Försök ordna dina tankar och skaffa rutiner när du lägger dig.
  Eller läs min blogg och bli glad och nöjd. Den skingrar alla virriga tankar.

  Reply
 6. Dany maj 31, 2011 at 7:43 f m

  Få in rutiner i vardagen. Gå upp kl 06.00 varje morgon, ät bra, sysselsätt dig med något vettigt på förmiddagen (träning, jobb, studier) och varva ned på eftermiddag+kvällen. Gå och lägg dig vid 11-tiden (läs något), drick något lugnande innan (typ kamomillte med mjölk+honung). Knepet är att bli TRÖTT och stimulera hjärnan under dagen och få in vardagsrutiner..att gå upp kl 06.00 varje morgon men det är GRYMT skönt och man får mycket gjort. Börja aldrig med sömntabletter……det rubbar hela sömnbalansen och man får ofta vidriga biverkningar som zombie-mood under dagen.
  Good luck!

  Reply
 7. anneli maj 31, 2011 at 7:45 f m

  jag har också haft sömnproblem och jag löste det utan sömnpiller.
  Man måste ta itu med allt som får en att grubbla, det är oftast olösta saker som får hjärnan i högvarv och även en bra kost och daglig motion (dvs promenader) ger stor infek på när man ska sova. Även grönt the är super bra! kram

  Reply
 8. Candy maj 31, 2011 at 7:51 f m

  Hej

  Har också haft sömnproblem. Här kommer några tips:
  – Alvedon fungerar iaf för mig.
  – Någon timme innan du ska sova: släck ner i rummen så du får det lite mörkare. Försök att varva ner och titta på tv i lugn och ro.
  – Drick varm mjölk innan du somnar.
  – Läs en bra bok i sängen (ingen tv eller dator).
  – Ha det mörkt och kallt i sovrummet.
  – Försök slappna av i hela kroppen och andas med magen.
  – Dra ner på nikotin och koffein, framförallt timmarna innan du ska sova.
  – Om du har många tankar som snurrar i huvudet – avtala en tid dagen efter med dig själv där du får tänka på det du vill, alternativt skriv ner det du har i huvudet.

  Lycka till!

  Reply
 9. Candy maj 31, 2011 at 7:53 f m

  Ps. Läs på lite om Mindfullness..

  Reply
 10. Amanda maj 31, 2011 at 7:57 f m

  Jag brukar läsa Bamse (haha) tills ögonen inte orkar mer….eller så kan du räkna får.

  Reply
 11. Selma maj 31, 2011 at 7:58 f m

  Ät inte efter 8 ,
  Flytta på din säng
  Läs lite
  Gå och lägg dig vid samma tid varje dag.
  osv 🙂

  Reply
 12. Candy maj 31, 2011 at 8:03 f m

  Ps2. Något som också kan vara intressant att veta är att du klarar dig på fyra timmars sömn. Kroppen går ner i djupsömn endast under fyra timmar och det är just djupsömnen som behövs för att man ska återhämta sig. Sover du sen på dagen motsvarar en timme fyra timmars nattsömn, så sov inte för mycket under dagen.

  Reply
 13. E M M E L L Y maj 31, 2011 at 8:33 f m

  Det är så JÄVLA jobbigt att inte kunna sova! Men gör vad du känner för (typ springa) då får du ju det gjort ;D

  Reply
 14. emma maj 31, 2011 at 8:46 f m

  hoppas du fock något sovit helst 🙂
  jättefina baddräkter i inlägget under!

  Reply
 15. emelie maj 31, 2011 at 8:54 f m

  Jag har samma problem och det finns några grejer jag tycker hjälper…
  1. Motionera! Inte så att du behöver göra mycket egentligen, se till att träna några dagar i veckan (vilket du kanske redan gör) och sedan göra något litet alldeles innan du vill sova. Gå en kort promenad (15-20 minuter kan räcka) eller gör lite styrkeövningar eller så. Då tröttar man ut kroppen 🙂
  2. Hur tråkigt det än låter, drick inget med koffein iallafall efter klockan 8-9 på kvällen. Man kan tycka själv att det inte blir en sån stor skillnad på hur pigg man är, men det BLIR svårare att sova. Man blir liksom mer långseg.
  3. Rensa upp alla tankar så du slipper ligga och grubbla ifall du gör det. Skriv ner saker så du slipper ha det i huvudet. Och dessutom – även om det inte finns någon lösning på ett problem så kom på en lösning och övertyga dig själv, då känner man sig lugn just för stunden åtminstone. Och sedan kan man ta tag i det när man orkar dagen efter.
  4. Om inget av detta hjälper, sömntabletter?

  Reply
 16. Linnea maj 31, 2011 at 8:54 f m

  Jag har alltid haft samma problem, med det är så gott som löst nu.
  Antingen går du till BUP så kan de, efter några samtal, skriva ut sömntabletter åt dig, där kan de även ge dig andra tips på hur du kan ”lära” dig att sova haha. Eller så kan du boka tid hos sjukgymnast, det kan hjälpa för då lär du dig att slappna av. Sen så finns det ett sätt som är rätt jobbigt men som ger resultat. Om du säger att du bara får sova till exempel fyra timmar per natt (det bör inte vara så mycket mer eller mindre) så ser du till att gå och lägga dig, ställa klockan fyra timmar senare och GÅ UPP efter det. Det här gör man alltså ett tag för att så kallat lära sig att bli trött. Jag kan inte svara på hur länge du bör plåga dig med den korta sömnen, det är inviduellt. Sen så är rutiner alltid skitviktiga. Sov INTE på dagen, var ute i solljuset minst en timme om dagen, motionera verkligen MINST en halvtimme om dagen, ta ut dig rejält tre gånger i veckan och ät regelbundet (ingen skräpmat och shit). Skitjobbiga tips jag vet haha men det är tyvärr det man får ta om man har de svårigheterna. Puss på dig, hoppas att det blir bättre 🙂

  Reply
 17. Anonym maj 31, 2011 at 9:22 f m

  Stilnoct är att rekomendera om man vill ha insomningstabletter.

  Reply
 18. en som har sömnperioder maj 31, 2011 at 9:23 f m

  Hej tjejen!
  Jag är en periodare när de kommer till sömn, i vissa långa perioder är jag som du helt rastlös hela nätterna

  vilket ha visat sig bero på främst två olika saker för mig,
  (de ena är stress inte nödvändigtvis att man har tusen saker att göra, utan de kan vara stress och oro över framtiden. Sin livssituation, ångest eller önskan om att träna mer men misslyckandet över att man inte tar tag i de kan skapa en ångest och oro.)
  De andra är orutiner.
  Att kroppen inte har koll på när de är morgon, lunch middag och kväll.
  Ibland hoppar jag över frukosten och kommer inte utanför dörren försen 13-14.
  Då börjar ju egentligen min dag, man kanske äter en lunch och får dagens första energipåfyllning då. (förskjutet med flera timmar). Samma blir de med middan som kanske ät vid 18 om man inte väntar till 20-21. Fyller man på energi så sent så har kroppen fått bränsle att starta om och gå igång hela nätterna.

  Tips på va man kan göra för att bryta sömnlösheten:
  Skaffa rutiner som hör till morgon, lunch, midda och kväll. Behöver inte vara mat, de kan vara morgonpromenad runt samma tid varje morgon. Ringa någon eller blogga vid lunch eller luncha. Äta midda före 18 tex och ät nått lättare på kvällen. Bestäm en tid du ska lägga dig säg mellan 22-24. Under denna tid tar du en dusch eller myser ner dig till en film, bok lr annan lugn aktivitet.
  Sätt upp saker du ska göra för dig själv i veckan, saker du kan lyckas med, med en sådan känsla blir man lugnare i kroppen och sover bättre än att fokusera på alla måsten och allt man känner man inte fått gjort lr klarat. Ja kanske inte träna 3 ggr men ja gick min morgon promis 4ggr! Tex.
  Ett sista tips är att byta miljö åk ut och rid en dag eller något annat som bryter din kropp från rutinerna den är inställd på nu. Lycka till!

  Reply
 19. MALLANMAMMA.SE maj 31, 2011 at 9:26 f m

  du är inte ensam.
  Under min högstadietid sov jag i snitt en halvtimme per natt när det var skoldag.

  det har blivit bättre med åren för min del efter jag blev gravid. Kanske att prova? 😉

  Reply
 20. Linda Pierre maj 31, 2011 at 9:28 f m

  Jobbigt det låter. Mycket frisk luft brukar göra en trött, annars kanske ett glas mjölk på kvällen hjälper? Det är iallafall ett gammalt knep som jag vet många kör på. Tipsade om ditt inlägg på förstasidan på SocialaMedier.se, kanske någon som kommer in där har något bra tips/råd att ge dig.

  Reply
 21. Moa maj 31, 2011 at 9:34 f m

  Hej !
  Har inte prövat det här själv, men hört att det ska vara jävligt bra 🙂
  Finns en app du kan ladda ner, den heter deep relaxation.

  Du måste ladda ner innehållet för deep relaxation, alltså efter du fått ner appen. Det är en kvinna med skön röst som berättar hur du ska göra + massa positiva meningar typ: att låta kroppen slappna av skapar bättre sinne/ kropp! Lite lugnt musik och sådär, man börjar tydligen koncentrera sig på hennes röst istället för sina egna tankar 🙂

  Lycka till!

  Reply
 22. Emelie maj 31, 2011 at 9:44 f m

  Hej paow !

  Jag är ingen läkare men jag tror jag vet vad det beror på, du har samma problem som mig. Du saknar sömnhormoner i kroppen, eller så har du precis som jag liten produktion utav det. Det vill alltså säga att du saknar melatonin i kroppen. Det är hormoner kroppen själv ska producera men alla människor har det inte alltis naturligt och kan därför få hjälp av detta. Då lär du sova gott om natten.

  Hoppas att du får nytta av mitt svar, kram !

  Reply
 23. hanna maj 31, 2011 at 9:45 f m

  Läs följ och kommentera min blogg 😀 <3

  Reply
 24. Anonym maj 31, 2011 at 10:00 f m

  motionera, slit ut dig på gymmet

  Reply
 25. megan maj 31, 2011 at 10:01 f m

  hej paow 🙂
  jag är 13 år o dygnar varje kväll nästan.. nä jag får cirka 3 timmar sömn, om ens det. jag kan inte gå o lägga mig tidigt för om jag går o lägger mig tex. 10-tiden så vaknar jag typ 2-3tiden o kan inte sova.
  jag kan typ inte göra ngt åt detta inget funkar, sömntabletter funkar ej, jovisst somnar jag men jag blir sömnig hela dagen. antaligen för att jag är så ung o dom är väldigt starka 🙁
  det brukar finnas några små knep som gör att jag får ngn timmes extra sömn i alla fall..

  ~ Ta ett varmt bad men bubblor, ansikts mask och inpackning, pyssla om dig själv. (denna är bäst)
  ~ Läs igenom gamla tidningar
  ~ Dricka något varmt, undvik kaffe!! oboy är perfekt 🙂
  ~ Lyssna på avslapningsmusik, inte sån skit musik när fåglar sjunger utan musik som gör dig glad. (dock inte typ hårdrock, haha du fattar nog:P)
  ~ Ligg aldrig i sängen o vänta på att din kropp ska bli trött, för då blir du mer stressad. Ställ dig upp några gånger.
  ~ Ibland funkar det för vissa att äta något innan de går och lägger sig, men därimot ska man inte äta mycket för då håller magen igång hela kvällen, något varmt är bra, kanske en varm macka?(/toast<3)
  ~ Se till att det är mörkt i rummet, och släck inte lampan föräns du känner att du är riktigt trött
  ~ Undvik tupplurar, oavsett hur trött du är. ät ngt istället.
  ~ Gå upp samma tid varje dag i en vecka(väldigt bra oxå)
  ~ Varva ner varje kväll genom att ta en promenad eller gå på löpbandet.

  Detta va lite(eller ja, typ allt) tips som brukar hjälpa mig. :):)
  kram på dig paulina <3

  Reply
 26. Linn maj 31, 2011 at 10:01 f m

  Jag har samma problem. Och jag kan säga att det här med att skaffa rutiner och avsluta med att läsa en bok eller få massage fungerar inte. jag lyckades först när jag fick lugnande och sömntabletter utskrivna. Nu har det gått ett år sen jag började medicinera, och jag mår mycket bättre. Innan höll det på att dra ner mig fullständigt, och det va hemskt att inse att jag behövde börja. Har alltid tyckt illa om att äta narkotikaklassad medicin, men till slut måste man om ingen annat hjälper.

  Reply
 27. Sara maj 31, 2011 at 10:02 f m

  Jag har haft sömnsvårigheter i flera år! Fick höra att det kan hjälpa genom att slappna av i käkarna! Haha låter kanske lite konstigt men jag prövade detta och det funkade verkligen! Hela huvudet slappnar av till slut och du är inte ens medveten om att du somnat förens du ska upp igen 🙂 hoppas det kan hjälpa dig!

  Reply
 28. Lina maj 31, 2011 at 10:02 f m

  Skippa sömntabletter osv.
  När jag själv har jättesvårt att sova så lägger jag mig bara på en spikmatta vilket gör så att oxytocinet samt endorfinerna i kroppen ger en berusad känsla.
  Du blir liksom lite trött. Rekommenderar verkligen det, somnar direkt efter jag legat på den i 20 min och då kan jag ha varit hur pigg som helst innan.

  Reply
 29. Evelina FOTO & VARDAG maj 31, 2011 at 10:04 f m

  Hej
  Jag har hört att det finns ett te som heter sömntuta (tror det stavas så) som man blir trött utav på kvällen. Men jag har inte testat det själv, men jag tror att det fungerar hyfsat.

  Hoppas att allt går bra trots att du inte har sovit ordentligt.

  Ha de bra

  Reply
 30. Madde maj 31, 2011 at 10:10 f m

  vilken tid är du i v-ås??:D

  Reply
 31. Jag har ätstörning maj 31, 2011 at 10:23 f m

  Hej! jag är snart 18 år gammal, väger 47 kilo och är 1,70 lång.Läs min blogg om ätstörning.Kram

  Reply
 32. Vanesa maj 31, 2011 at 10:29 f m

  Har samma problem och det kan jag kan rekomendera är att du kanske börja få tillbaka dom vanliga rutinerna ? eller att du dricker varmt glas te , eller mjölk eller tränar om dagarna 😛
  då blir du slut på ett annat sätt!

  Reply
 33. Stella maj 31, 2011 at 10:39 f m

  Jag vet exakt vad den kan bero på.
  Jag har haft sömnproblem hela vintern och jag gick till botten med det.

  Först och främst:

  – Sluta upp med all koffein, kaffe, energidryck, svart te.
  – Ät 2 rutor mörk choklad varje dag.
  – Gå alltid upp samma tid varje dag, gärna innan 09:00
  – Ät minst 5 måltider om dagen
  – Dra ner på kolhydraterna
  – Ät mer omega 3 fetter, linfö eller olivolja.
  – Skippa sockret efter klockan 3 på eftermiddagen.
  – Ligg ALDRIG och vänta på att du ska bli trött,
  – Gör någonting tills du blir trött och ge blanka fan i klockan på natten.
  – Träna aldrig efter klockan 3 på eftermiddagen
  – Drick kamomill te (är hälsosammare alt. till sömnpiller)
  – Ta aldrig sömntabletter, detta rubbar den naturliga balans du har i hjärnan!

  Och man behöver inte göra allt detta men om du verkligen vill ha resultat så bör du göra detta i totalt 2 veckor så lovar jag dig att resultat kommer givas.

  Socker, koffein och snabba kolhydrater (pasta, potatis, ris) gör att kroppen lagrar mycket energi och det leder ofta till sömnsvårigheter.
  Mörk choklad innehåller ett ämne vi har i hjärnan som gör oss lyckliga,
  det kan bidra till bättre nattssömn.
  Kamomille te har används i urminnes tider och funkar perfekt!
  Jag har testat sömpiller och utan resultat. Testade kamomille i 5 dagar och sov som en stock!
  Så drick gärna ört te, kamomille eller rooibos te.

  Hoppas detta hjälper, det hjälpte mig!

  Reply
 34. Stella maj 31, 2011 at 10:41 f m

  Mjölk produkter hjälper också ofta till bättre sömn.
  Så kvällsmålet bör bestå av yoghurt eller mjölk 🙂

  Reply
 35. Amelia maj 31, 2011 at 10:46 f m

  Jag är inne i samma stadie. Har också haft sömnsvårigheter länge men de kommer till och från. Senaste två dagarna har jag somnat vid fyra och vaknat innan nio. Hemskt tråkigt. Hoppas de löser sig för dig. Ett tips som funkar för mig ibland är att dricka lite varm mjölk

  Reply
 36. Sarah maj 31, 2011 at 11:12 f m

  Jag gick till bup och fick en lista på saker jag skulle pröva innan jag fick sömnpiller.
  – Inte ha tv eller data på vid sängen efter klockan 9.
  – Var ute och ta upp så mycket solljus på dagen.
  – Drick varm mjölk med lite honung i. Det är gott, och innehåller något ämne som gör att man blir trött.
  -gå inte på några promenader på kvällen.
  -drick absolut inget te, kaffe, läsk. Förutom något te som är bra för att just få dig att somna. Som ”Kvällsro” . Det teet fick mig att somna på 5 röda!

  Reply
 37. Emily maj 31, 2011 at 11:21 f m

  Jag har också lidit av sömnsvårigheter hela mitt liv. Har haft massvis med olika nattmediciner… och inget jag rekomenderar som första val. Många nattmediciner gör dig trött även dagen efter (speciellt dom lite starkare) de var inte fören jag kom in på behandlingshem som jag lyckades få bukt på sömnen.

  Nu är jag helt fri från sömnproblematiken och har INGA sömnamediciner. Det som hjälpte mig var RUTINER!
  Gå upp en tid varje dag… lägg dig samma tid varje kväll! Stäng gärna av tv/dator/telefon en timme innan du går och lägger dig eftersom att hjärnan aktiveras av sånt. Drick te lr gärna välling 1 timme innan. Välling är extra bra om du har svårt att sova! (finns en anledning varför man ger barn det på kvällen)

  När du väl ligger i sängen…. försök att vara mindfullness. Tänk inte på allt du måste göra dagen efter osv. Utan försök istället fokusera på andningen lr sätt på lugn musik som du försöker fokusera på!

  Det är sånt som hjälpt mig. Men rutinerna är extra viktiga och i början gäller de att inte rubba på rutinerna. Efter ett tag kommer du självklart kunna gå och lägga dig någon timme senare osv men ibörjan är de viktigt att va strikt tills kroppen själv ställer in sig!
  Och självklart försök utföra någon slags träning.. räcker med en promenad. De gör kroppen sådär skönt trött och de kommer bli skönare att krypa ner i sängen 🙂

  Lycka till
  kram 🙂

  Reply
 38. Alice maj 31, 2011 at 11:30 f m

  Spikmatta hjälper otroligt mycket! Jag ligger på en varje dag, somnar alltid till efter ca 10 min! Testa, jag lovar att det hjälper!

  Reply
 39. therese maj 31, 2011 at 11:30 f m

  Hej paow!

  Jag gillar din blogg och kikar nog in här någongång varje dag. Jag läser nog mest för att jag irriterar mig lite då du verkar helt blåst när du skriver så det inte alls blir trovärdigt; ” jag sover max 10-20 timmar per vecka, mellan 5 och tio på morgonen. ” För det första är det jävligt stor skillnad på 10 – 20 timmar, och att sova mellan 5 och 10 nästan varje natt är ändå fem timmar per natt vilket blir 35 timmar per vecka.

  Det låter så illa och det känns som att du skriver bara för att skriva utan någon som helst tanke bakom. Snälla snälla tänk på dethär för du verkar så jävla korkad när du överdriver så. Det kan väl få finnas något sammanhang i de du skriver iaf? 😉

  Tack för underhållande blogg i övrigt! Du är assnygg!

  Kram

  Reply
 40. linnea maj 31, 2011 at 11:42 f m

  Det är inte så konstigt att du inte somnar när du verkar sitta med datorn och skriva blogg-inlägg 2-3 gånger per natt? Lägg ner datorn och ligg och blunda tills du somnar, det är skitjobbigt i början men sedan somnar du och kan förhoppningsvis somna i bättre tider… Kliv upp när du borde, typ vid 10-11 och lägg dig vid 12-1!

  Reply
 41. Frida maj 31, 2011 at 11:44 f m

  Jag fick gå hos BUP några samtal och sen fick jag sömntabletter. Men för att det inte är så jätte bra med sömntabletter i min ålder (14) så fick jag gå hos en sjukgymnast också, och typ lära mig att varva ner, stressa av och koppla av.
  För min del berodde det på att jag stressade för mycket!

  Reply
 42. Maria maj 31, 2011 at 12:16 e m

  Min mamma har svåra problem med sömnen, hon har provat allt och det enda som funkat är spikmatta.

  Reply
 43. Victoria maj 31, 2011 at 12:30 e m

  Hej!!!

  Jag vet exakt vad du menar, jag har samma sak ibland. Trot eller ej, men det är VITAMINER som hjälper. Calmag och B vitamin! Tro mig, det kommer göra underverk. Verkligen. Give it a try, okej? Det kommer hjälpa!!!!! Jag sover gott om kvällarna! Sen en springrunda innan du går och lägger dig är inte dumt heller, för då blir kroppen trött. Sen när du springer, se till att TITTA omkring dig mycket, man blir inte så inåtriktad då, man tänker mer utåt och det underlättar sömnen. Believe me!!!! Kram!

  Reply
 44. Filippa Andersson maj 31, 2011 at 12:46 e m

  Kör inte på sömntabletter det gör det bara värre… För om du tar de så måste du ta det jämt och då lär du dej aldrig att sova själv. De bästa sättet är att ta en pause, ta en pause från alla fester, blogga då&då, jag menar världen går ju inte under om d lugnar ner dej lite från allting. Du kan lära dej och säga nej 🙂 Gå ut och gå elr spring, det är bra! Njut av naturen 😉
  Kram :*

  Reply
 45. Emma mamma till Theo maj 31, 2011 at 12:53 e m

  gå upp samma tid, gå ocg lägg dig samma tid varje dag. De kommer ta en tid tills de ger med sig men de gör de. Mycket frisk luft och motion under dagen. Mycket natur, så mycket som de bara går. Rätt kost, inga större måltider på kvällen. Dov beöysning mot kvällen, inget stressande som tv och dator igång. Avsluta dagen med bok eller bad kanske?

  Reply
 46. Borderline & Jag maj 31, 2011 at 12:56 e m

  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA
  -SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA BLOGGA
  SLUTA SLUTA

  Reply
 47. EpicFaiil - Sveriges största scene core blogg! maj 31, 2011 at 1:20 e m

  jag har också svårt att somna. Det är jävligt jobbigt! Har haft det i hela mitt liv. Har fortfarande svårt med det. Det enda sättet jag kan somna snabbt på är om jag går och lägger mig vid 8 eller 9. Somnar direkt då. Det tråkiga är att det känns som att dagen tar slut för fort då. Vill ju vara uppe längre men då får jag stå ut med att inte kunna sova på några timmar.

  ett bra tips som funkar hyfsat för mig är att kolla på en film du har sett flera gånger. Eftersom du vet vad som händer i filmen har du ingen spänning att kolla klart den. Därför kan du somna när du blir trött. Funkar ganska bra för mig 🙂

  Reply
 48. natalie maj 31, 2011 at 1:26 e m

  Hej 🙂

  Det jag brukar göra när jag inte kan somna på kvällen är att jag går upp den vanliga tiden på morgonen även fast jag inte sovit. Då är man trött och kan sova sen nästa kväll.
  Det man inte ska göra är att ha telefonen vid sig eller tvn på. Ett tyst släckt rum är det bästa om man ska sova!

  Bra blogg btw 😉 puss

  Reply
 49. rebban maj 31, 2011 at 3:09 e m

  Ät inte innan du ska sova det ger di energi.
  Drick inget som innehåller koffein eller socker innan du ska sova.
  Se inte tv i sängen innan du ska sova / sitt inte vid datorn innan läggdags.
  Ta en promenad på kvällen nån timme innan du ska sova träning gör en trött och slut .
  Ligger du i sängen och vrider på pga att du inte kan sova så dig sätt dig upp en stund men tänd inga lampor.
  Drick lugnande te .

  Ivärsta fall prata med en läkare och få utskrivet insomningstabletter som du kan ta vid behov zopiklon får jag själv och är en jättebra insomningstablett .

  Ps kolla in ebutiken med trendiga smycken till låga priser http://www.jewelsforyou.se

  Reply
 50. M maj 31, 2011 at 5:18 e m

  Du kanske är manisk?

  Annars kan du ju prova sprit och sömntabletter som Magnus Betnér tipsar om.

  Reply
 51. Emma maj 31, 2011 at 5:28 e m

  Acceptans:
  acceptera alla tankar (stressiga, katastroftankar, ångesttankar m.m) istället för att försöka igonera dom. Vid full acceptans kan man slappna av men det krävs massa träning!

  Sömnrestriktion:
  Bestäm antal timmar som du ska vistas i sängen, mellan 6-8 h beroende på hur mkt sömn du behöver, jag bestämde 7. OCh även en bestämd tid du ska lägga dig. Oavsett om du sover eller inte ska du inte ligga i sängen mer än dessa timmar. Kan du inte somna efter typ 30 min när du lagt dig kan du gå upp, gå runt lite, ta ett glas vatten eller dylikt och sedan lägga dig igen. Du kan upprepa detta tills du somnar (eller måste gå upp för dagen) men helst inte tända några lampor så ögonen blir pigga.

  Spikmatta innan sömn? Slopa alkohol och andra droger. Träna, va utomhus mkt. Ta aldrig tupplurar på dagen.

  Några tips! Och ett till: Ge aldrig upp! Vissa dagar går sämre andra bättre. Men ge inte upp 🙂

  Kram

  Reply
 52. Amanda maj 31, 2011 at 5:53 e m

  Lägg dig på en spikmatta om du har, det funkar för mig 😉

  Reply
 53. Foto maj 31, 2011 at 6:02 e m

  Några timmar innan du ska sova, lägg då en alvedon i en kartong eller nåt sånt. Om du inte kan sova, ta då alvedonen och tänkt dig att det är sömnpiller. Om inte det funkar kan du göra som att du får en belöning efter varje gång du somnat hyffsat snabbt. Om inte DET funkar så kan du busringa någon och få dig ett gott skratt. Efter mina skrattattacker så blir jag alltid trött. Det finns ju thailändska sömnpiller, men dom är ganska starka. Så du får bara ta en.
  Men jag har också som en sömnsvårighet, men då sätter jag upp en lapp där det står undegär: Om du somnar nu, får du belöning! SOMNA!!!!!
  Jag hoppas mina tips hjälper… Puss o kram 🙂

  Reply
 54. bea maj 31, 2011 at 9:07 e m

  försök att aldrig vara i sängen när du ska sova för annars så ställer kroppen in sig på att när man ligger i sängen behöver man inte sova utan att där kan man hålla på med datorn, locka håret, läsa tidningar och sånt, så mitt tips är:
  ligg bara i sängen när du ska sova!!

  Reply
 55. D maj 31, 2011 at 9:23 e m

  Testa att dricka kamomille te innann du lägger dig, det brukar göra sp att man blir trött , avslappnad och däckar!

  Reply
 56. maria maj 31, 2011 at 9:38 e m

  Jag skulle tipsa dig om att du skaffar dig en spikmatta (om du inte redan har en) jag har oxå varit sådär förut att jag har luggit vaken ett bra tag, men sen började jag med att ligga på spikmattan och då somnade jag ganska lätt efter det men ligg inte för länge på den heller högst en halvtimme men du kan oxå läsa när du ligger på den för då blir du tröttare. och om du inte vill ligga på en spikmatta ta då och läs en bok eller nått så du kanske känner att du blir trött!

  och förrästen jag ÄLSKAR din blogg!

  Reply
 57. Leyenda maj 31, 2011 at 11:20 e m

  Prova att dricka ett glas varmt mjölk innan du går och lägger dig. Inte gott alls men hjälper faktiskt. Att äta banan lär också hjälpa.

  Andra tips är att vara aktiv på dagen och att inte ”hänga” i sin säng och göra på datorn, skriva, äta och läsa och så i den. Då kopplar du inte ihop sängen med att sova på samma sätt.

  Hoppas att det ordnar sig!

  .Leyenda

  Reply
 58. Hanna maj 31, 2011 at 11:30 e m

  Hälsokoster och apoteket har ett naturpreparat (alltså receptfritt och inga överdrivna doser kemikalier etc.) som heter Valerana! Funkar asbra för mig som har det svårt att somna ibland! Hyfsat billigt är det också.

  Reply
 59. Fi maj 31, 2011 at 11:48 e m

  Jag är precis likadan, sjuka sömnproblem som jag haft hela livet och blir en helt annan människa på natten. Kommer på nya mål med mitt liv, ändrar tankesätt. Som du beskriver det, tänker annorlunda och vill annorlunda saker. Blir en helt annan människa. Sen när man vaknar nästa dag är det helt bortblåst.

  Reply
 60. sovvvvvv juni 1, 2011 at 6:54 f m

  Oftas kan det vara bra att gå upp tidigt, även om man inte sovit mycket. Menar då inte runt 6 men kanske 7 halv 8? Då blir man trött till kvällen, för det är det de går ut på. Var aktiv under dagen också.

  Reply
 61. madde juni 1, 2011 at 1:40 e m

  min syrra hade länge problem med sömnproblem, hon motionerade ordentligt ett par timmar före läggdags, läste böcker och varvade ner med te, ja hon körde allt men kunde inte somna.
  när man skall sova produverar kroppen ett ämne som heter melatonin. efter att ha besökt ett x antal läkare som bara skrev ut samma skit åt henne, kom hon till en som rekommenderade melatonin som är ett hälsokost. hon gick en kur på 30 dagar och nu sover hon normalt igen och har inte haft problem sedan ett halvår tillbaka. testa! det är inte medicin man blir beroende av utan hälsokostpreparat, typ som omega 3.

  Reply
 62. emma ~ bokblogg! juni 1, 2011 at 3:29 e m

  räkna får, tänk dig att det är ett får som hoppar över ett staket, upp över ner och sånt man blir meeeega trött, annars drick varm mjölk, be någon att klia dig på ryggen osv , hoppas mina tips hjälper! 🙂
  DU ÄR BÄST PAOW!<3

  Reply
 63. Emma juni 2, 2011 at 11:30 f m

  Minska på dator, TV o Mobiltimmarna:) särskilt timmarna innan du ska sova. Och försök att inte stressa runt för mycket utan ta dig tid att andas och inte vara uppe i varv hela tiden. Kram Emma<3

  Reply
 64. Ewe juni 2, 2011 at 9:38 e m

  Hej!!

  Det där med rutiner tror inte jag på. Jag har ADHD och autism så har ALLTID rutiner men har haft sömnproblem sen jag föddes.
  Men sen så fick jag tag i ett kedjetäcke som används för gamla personer och personer med autism eller liknande diagnos. Finns även ”bolltäcke”. Dessa täcken ska göra så man känner sig tryggare när man ska sova. Jag lovar dig att det hjälpte för mig. För första gången i mitt liv kan jag sova hela nätter och somna i lagom tid. Så kolla vart du kan få tag i ett sådant täcke och testa.

  Reply
 65. Felicia juni 4, 2011 at 10:29 f m

  Hej Paow !

  Reply
 66. Felicia juni 4, 2011 at 10:34 f m

  Hej Paow !

  För typ ett halv år sen fick jag sömn problem och dyngnade , och på dagarna svimmade jag eftersom jag inte sov och ja åt dårligt . jag gick inte ens till skolan 🙁 men jag började bara äta typ 5 gåger om dagen och la mig i ett svart rum klockan nio på kvällen och drack ett glas varm mjölk om sen somnade jag .. det va min kompis som sa att man kunde göra så , och det har funkat på mig 😀 så testa det du oxå ( om du vill såklart ) jag hoppas att du får mer sömn och mår bra !! ja har alldrig träffat dig eller så med du verkar som en toppen tjej !

  kram

  Reply
 67. Anonym juli 12, 2011 at 9:00 e m

  hej , jag har oxå sömn problem , men jag äter sömn tabletter men jag säger , de gör inte saken bättre. om du inte har testat de här så gör de sitt inte vid datan eller kolla på tv precis innan du ska sova ät inte heller , sen kan du gå ut och springa innan ! 🙂 hoppas de löser sig

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *