Paow i Frida om p-piller !

Tack så mycker för bildernaAlizya.blogg.se

Det här är det bästa inlägget som skrivits på länge. Läste det på Tyras blogg.

”Yepp, ni läste rätt! Nu slutar jag med med P-piller för att bli gravid! Det ska bli otroligt kul och jag är verkligen redo att bli mamma….Näero va fan jag skämtar såklart, tänkte bara låta er som har Bloglovin läsa första meningen och skita ner er lite. Jag gör det nämligen bara av tanken av barn just nu ;P

Nej, men idag tog jag ett stort beslut! Att jag ska sluta med p-piller! Förstår ni vilket jädrans gift vi stoppar i oss varje dag, tjejer? Jag har läst på ordentligt om p-piller nyss, speciellt om Yasmin som jag äter, och biverkningarna är exakt dom som jag har nu! Jag har jätteont i huvudet varje dag, och jag mår illa hela tiden! (Nej jag är inte gravid). Sen står det att om man tar Yasmin i samband med andra tabletter så kan biverkningar uppstå också. Så nu har jag själv kommit fram till att jag ska sluta med P-piller eftersom jag äter andra tabletter och tror att det är p-pillren som gör att jag mår hemskt illa och har ont i huvudet varje dag. Man glömmer liksom bort att biverkningarna kan komma efter flera år, jag tänkte mer “Ah jag mår bra (efter 2 månader jag ätit dom) så det här är det rätta p-pillret för mig”- men så är icke fallet!

Det finns som sagt väldigt många biverkningar, och vissa reagerar starkt på p-piller direkt, och vissa efter en lång tid. Så jag vill ge er ett tips, att om ni mår dåligt, så ska ni inte utesluta att det kan vara p-pillrens fel…! Stackars våra kroppar när vi proppar i oss massa hormoner och skit och som vi egentligen inte har någon aning om vad det innehåller (jag har inte det iallafall). Det känns bra med ett sånt här stort beslut! Men gud, då blir det att ta det lugnt med janivetvad, hahahaha ;P Glöm inte att skydda er på andra sätt! (hjälp! haha).

Har ni egna erfarenheter av det här?
Ja, inte om sex eller skydd, utan om att sluta med p-piller, biverkningar mm? Kram”

Man ska INTE äta p-piller om man inte har kille. Punkt slut.

(Visited 1 times, 1 visits today)

50 Comments

 1. Ulrica maj 27, 2011 at 2:31 e m

  Jag har medicinerats i flera år mot depression, och panik ångest. Nu med facit i handen vet jag att det var mina p-piller som orsakade detta. Och ja, jag har prövat dem alla, och minipiller, och ringar som ska verka lokalt och fan vet allt. Men med samma jävla biverkningar. Att börja stoppa i sig skiten när man är tonåring och redan är turbulent i psyket är absolut inte bra. Då är det väldigt svårt för dig att veta vem du är. Jag var 23 när jag slutade med hormoner och jag blev en helt ny människa, helt plötsligt blev jag nöjd med vem jag var. Eftersom jag fick ett helt nytt lugn.

  Reply
 2. Angelica maj 27, 2011 at 2:37 e m

  Det är väl klart att man kan äta p-piller även fast man inte har kille. Jag började äta p-piller när jag var 14 år för jag hade jättejobbig mensvärk och spydde och sånt. P-pillerna gjorde så att jag inte hade lika ont nör jag fick mens!

  Reply
 3. Emma maj 27, 2011 at 2:40 e m

  jag började med minipiller men nu har jag p-stav vilket funkar jättebra för mig, jag har ingen mens över huvud taget och det är jätteskönt. Testa det! jobbigt att använda kondom ju, när man har kille å allt.

  Reply
 4. Mulle maj 27, 2011 at 2:43 e m

  Kör på p-ring! Det bästa preventivmedlet någonsin! Kostar 60 kr/året.

  Reply
 5. Josefin maj 27, 2011 at 2:45 e m

  Jag äter cerazette, de funkar jättebra för mig!

  Reply
 6. Elly maj 27, 2011 at 2:49 e m

  ett tips, skaffa NuvaRing! Inga piller och de är lågt med hormoner. En ring man kör upp i *****, hur enkelt som helst. Man kan ta ut den när man ska ha sex. Googla o kolla iaf! jag tog ppiller i 2 år men fick sluta av alla biverkningar. Nuvaring passar skitbra

  Reply
 7. Anja maj 27, 2011 at 3:07 e m

  Här går jag emot dig.
  Jag har pco o kan endast använda p-piller (trionetta 28) o det är det enda som ”kan” hjälpa mina äggstockar. Åh ärligt har jag aldrig mått så bra som jag gjort sen jag börja med p-piller:) Jag fick regelbunden mens, bättre hy, bättre humör! Så vad du än läser om vissa saker så e det inte ”gift” för alla o för mig e det medicin:)
  Tack vare p-piller i flera år så blev mina äggstockar bättre så att efter en hormonbehandling fick mitt livs FÖRSTA ägglossning o blev gravid:)

  Reply
  1. Bellebi december 26, 2014 at 11:40 e m

   Hej Anja

   Jag har också pco och därför utebliven mens. Börjat med p-piller m förhoppning om att detta ska öka chansen att bli gravid. Hur många år tog det för dig för att ”läka äggstockarna”? Har du blivit kvitt pco? Fick du tillbaka mensen när du slutade med p-piller?

   Reply
 8. Carolina maj 27, 2011 at 3:08 e m

  Jag missade ett piller första veckan den senaste kartan med kombinationspiller och har haft ”mens” i typ 2,5 vecka nu tack vare de jävla mellanblödningarna som kommer. Nästa vecka är det ”mens” på riktigt. GREAT :'(

  Reply
 9. josefine maj 27, 2011 at 3:11 e m

  Klart man kan äta p-piller fast man inte har kille.
  Jag äter p-piller då jag har världens mensvärk och
  det hjälper faktiskt med p-piller då! Har inte alls
  lika mycket.

  Reply
 10. cecilia maj 27, 2011 at 3:11 e m

  Jo, visst kan man äta p-piller fast man inte har kille. Jag började äta p-piller dels för att bli av med min acne och kunna ha skyddat sex. I början fick jag jättehemsk migrän och tänkte sluta, men gjorde det inte som tur och nu går det jättebra. Har dessutom fått större bröst av dem. 😉

  Och när du säger att vi vet inte vad vi stoppar i oss för skit, p-piller är inte bra o.s.v. Du verkar inte ha läst på ordentligt i såna fall. Dessutom tror jag nog att en läkare vet bättre än dig när det gäller p-piller. Utbilda dig till läkare först, sen kan du ju predika om det här.

  Reply
 11. Sandra maj 27, 2011 at 3:16 e m

  Så om man INTE har kille, så betyder det att man inte är sexuellt aktiv? Haha, vilket dumt motto!!

  Reply
 12. Mikaela maj 27, 2011 at 3:27 e m

  Jag har p-stav, mitt livs bästa beslut även om jag blivit lite rundare av den. (ja, väljer att tro att det är den, haha) Jag har ingen mens överhuvudtaget och då inte heller mensvärk, hade fruktansvärd mensvärk förut med kräkningar, huvudvärk, ledvärk osv.
  Jag har flickvän, och att någon av oss skulle bli på tjocken är ju inte direkt troligt, haha. Men jag tänker fortsätta med p-stav ändå.
  Man kan ju ha sex med män även om man inte har en pojkvän. Man behöver ju inte vara tillsammans för att bli föräldrar.

  Reply
 13. Anna maj 27, 2011 at 4:00 e m

  Läste på ordentligt nyss? Jag har ätit jasmin länge, länge och mår bara bättre och bättre. I artikeln står det att du tar minipiller, jasmin är ett p-piller…

  Reply
 14. Jannike maj 27, 2011 at 4:13 e m

  Ja jag har också ätit p-pillret yasmin, och fick väldigt ont av samlaget av dessa. På grund av att p-pillret torkade ut mina slemhinnor, så att den normala ”balansen” rubbades. Nu har jag testat ha sex utan p-pillrena och har aldrig känt en sådan ljuvlig känsla, måste hålla mig för att inte komma ha-ha. Men så är fallet iaf.

  Reply
 15. Anonym maj 27, 2011 at 4:15 e m

  skillnaden på att ha pojkvän men ändå vara sexullt aktiv är ju att då har man inte sex så ofta. och har man det än då kan man lika gärna se det som att ha en pojkvän för då är det ingen skillnad.

  men det var inte det jag tänkte skriva. Jag gick på yasmin i 4 månader och gick upp många kilon. Grejen är att man inte ser det när man äter dem, man gör det när det är över. Jag hade hört av en nära kompis till mig att man kunde gå upp av dem och hon varade mig och sa att om jag skulle gå upp det minsta så var det dax att byta piller.(hon gick up 15 kilo på ett halv år, mardrömen tjejer?)
  Hon sa att mitt kolhydrat sug kanske skulle öka. Jag tyckte inte att det gjorde det. Men nu när jag har slutat så inser jag hur mycket jag orkade då i matväg till skillnad från nu. helt sjukt.

  Sen fanns det en solklar anledning till varför jag aldrig ville sluta med pillerna också. Min hy som har vairt väldigt finnig blev bra på 2 veckor. I slutet på mina 4 månader hade jag inte en enda. det va drömmen.
  det här är inte lätt tjejer, så lär er ta råd och gå inte så mycket i försvsr.

  Build walls instead of bridges.

  Reply
 16. Mathilda maj 27, 2011 at 4:21 e m

  Har du svårt att skriva egna texter eller?
  Tydligen eftersom du har kopierat detta inlägg rakt av från Tyra.

  Reply
 17. Jenny maj 27, 2011 at 4:50 e m

  asså jag tycker om din blogg och så men du har ju kopierat tyras inlägg..

  Reply
 18. Sofie maj 27, 2011 at 4:58 e m

  Jag har näst intill precis börjat ta minipiller. Jag är egentligen sjukt anti piller, tar inte ens huvudvärkstabletter om jag har ont i huvudet men vafan ska man göra? Man vill ju inte bli gravid och ändå kunna knulla haha 🙂

  Reply
 19. En tjock katt i en smal värld maj 27, 2011 at 5:12 e m

  Finns ju massa andra alternativ. Om inte annat så är kondom ett säkert kort, även om det inte är lika roligt. 😉 Jag tycker p-piller för karlar ska komma snart, det skyndar nog på processen om fler tjejer slutar ta allt ansvar för att förhindra graviditeter.

  Reply
 20. Anonym maj 27, 2011 at 5:20 e m

  Hej hej!
  Jag använde neovletta i ett år, började känna mig dåligt efter ett tag och beslöt mig för att byta till Yasmin, enligt barnmorskan så skulle jag må bättre, men det gjorde jag inte. Jag började igen med neovletta i cirka 6 månader och fick frossa som biverkning. Sökte upp läkaren och fick göra lite blodprover. Då såg man att dessa p-piller skadade min lever rejält. Min lever orkade ta emot all skit från hormoner. Jag har ett stabilt förhållande så då beslöt jag mig för kopparspiral. Bäääästa valet! Innehåller inga hormoner, det är kopparn som gör sitt jobb. Är nu den spralliga tjejen som är på topp som jag var innan jag tog p-piller. Plus så är kopparspiralen gratis och man är skyddat i 5 år.

  Reply
 21. Mathilda maj 27, 2011 at 5:27 e m

  Det bästa jag gjorde var att sluta med p-piller och sätta in en kopparspiral istället. Visst, det gjorde så jäävla ont att sätta in men allt förändrades. Jag behövde inte lägre vara rädd för att missa ett piller, dålig hy, dåligt humör, hormoner osv. Den sitter inne 5 år.

  Reply
 22. Amanda maj 27, 2011 at 5:41 e m

  Hejsan, jag har ätit trinovum och fick massa biverkningar. T ex menssmärtor. Men de värsta var humörsvängningarna. Så har testat 3 sorter nu och fått biverkningar av alla. minskad sexlust. Så nu ska ja försöka hitta något annat sätt att skydda mig 🙂

  Reply
 23. anonym maj 27, 2011 at 5:57 e m

  Älskar din blogg, läser den varje dag.
  Men snälla paow varför kopierade du av Tyras text HELT?
  Lågt.

  Reply
 24. Anonym maj 27, 2011 at 6:02 e m

  Det där är ju exakt samma text som Tyra skrev!

  Reply
 25. Jenny maj 27, 2011 at 6:10 e m

  oj missade att du skrev att det var från tyras blogg 🙂

  Reply
 26. saga wihlsson maj 27, 2011 at 6:40 e m

  Det är inte gifter i p-piller längre, det var förlängesedan det var så. Yasmin är ett av dom p-piller med minst hormoner i, som skyddar helt mot graviditet, skitbra. Jättejobbigt att hålla på med kondom!

  Reply
 27. Josefine maj 27, 2011 at 6:45 e m

  Jag äter minipiller, och jag får absolut inga biverkningar + att min mens försvinner helt.
  Så skönt, för när jag hade mens blödde jag så jävla mycket, kunde knappt röra på mig, samt att jag hade ont dom fyra första dagarna. Jag hade mens i cirka 9-10 dagar. Led varenda jävla dag.
  Så jo, jag måste.

  Reply
 28. hanna maj 27, 2011 at 7:24 e m

  kopparspiral is teh shit! kan vara lite knivigt att få vissa att sätta in en om man inte har fött barn, men för min del var det ingen som sa emot (och jag har inga barn) kopparspiralen innehåller typ inga hormoner alls, nackdelen är att jag fått värre menssmärtor. men ja. och min var helt gratis också! vet inte om det är olika i olika delar av sverige,

  Reply
 29. josefine maj 27, 2011 at 8:15 e m

  hon har ju skriiiiviiit att hon tagit det från tyyyras bloooggg!!!! läääs för guds skull!!! :O

  Reply
 30. Tina maj 27, 2011 at 9:17 e m

  Jag har kopparspiral. Inga gifter här inte. Mindre mängd koppar än man får i sig med maten…
  OM jag inte hade det skulle jag nog ha p-ring…

  Reply
 31. Lotta maj 27, 2011 at 9:37 e m

  Kopiering av Tyra?

  Reply
 32. Emelie Eriksson maj 27, 2011 at 11:28 e m

  Jag ahr inte kille, jag har inte sex. Men jag tar P-piller pga. att min mens är förjävlig. Jag har världens blödningar & när jag har mensvärk så blir jag sängliggandes. P-piller är inte bara till för man inte ska bli gravid.

  Reply
 33. Emelie Eriksson maj 27, 2011 at 11:29 e m

  Jag har inte kille, jag har inte sex. Men jag tar P-piller pga. att min mens är förjävlig. Jag har världens blödningar, när jag har mensvärk så blir jag sängliggandes & min mens har varit oregelbunden sen 2006. P-piller är inte bara till för att man inte ska bli gravid.

  Reply
 34. Anonym maj 28, 2011 at 12:56 f m

  Jag tål inte p-medel alls, yaz gjorde mig depressiva, Yasmin torkade ut mina slemhinnor och jag får ont av kondom ;( det enda jag får göra är gå runt och hoppas att min mens kommer varje månad vilket den har gjort som tur är!

  Reply
 35. S maj 28, 2011 at 1:19 f m

  Jag vet att bloggare ibland skriver om saker och ting som påminner lite om varandra men nu är det lite för mycket. Kika in på Tyra Sjöstedts blogg så förstår du varför. Och nu menar jag att Paulina bör kika in fast såklart att ni andra kan göra detsamma. NEJ jag jobbar inte för Tyra, rekryterar alltså INTE folk till hennes blogg. Å nu blev det en massa trams utöver min poäng, damn it!
  Ha en bra natt. S.

  Reply
 36. S maj 28, 2011 at 1:20 f m

  Och där läste jag hela inlägget. My bad!

  Reply
 37. ESMERAAY maj 28, 2011 at 12:04 e m

  och varför kan man inte äta p-piller när man inte har kille?

  Reply
 38. Johanna maj 28, 2011 at 12:24 e m

  Vadå man ska inte äta p-piller om man inte har kille? Jag äter det för jag får förjävlig mensvärk och de tar bort min huvudvärk..?

  Reply
 39. S maj 28, 2011 at 12:36 e m

  Jag fick sluta med ppiller för jag blev deprimerad.. Men sen började jag med minipillret cerazette för de tog bort min mens och mensvärken! Fast nu kör jag på spiral, så jag inte ska ”missa” att ta ett piller och sen bli gravid..

  Reply
 40. karro maj 28, 2011 at 1:38 e m

  Det är ju väldigt olika för alla, och alla har sin anledning. Jag började med p-piller när jag var 15 år för min egen skull och inte för någon pojkväns eller liknande. Jag lider sen 8 år tillbaka av svår hemofobi, det vill säga att jag är rädd för blod. Jag och min läkare talade igenom vadsom skulle bli bäst och vi kom fram till att p-piller är bäst för mig eftersom det ger mig kontrollen att veta exakt när jag kommer att få mens, så att jag kan ”förbereda” mig för svimningar, och sängliggande. Jag har sedan dess haft några relationer som tagit slut efter ett tag, och jag har haft lösa sexuella kontakter, men alltid skyddat mig utöver p-piller i sådanna fall. Jag har aldrig mått så bra som jag gör idag och är ytterst tacksam för att detta fanns och kunde hjälpa mig. Har aldrig upplevt några problem och jag har i 8 fått mens på exakt utsatt dag, aldrig missat med en enda. Det hjälpte även väldigt mycket mot de menssmärtor jag tidigare upplevde. Så mitt råd till alla är att prata med sin egen läkare/barnmorska för att komma fram vad som är rätt för just dig! Inte läsa någons blogg och bli arg/upprörd/tro att allt är sant och så vidare 🙂 Kram på er!

  Reply
 41. Ramona! maj 28, 2011 at 2:42 e m

  Jag äter cerazette och de funkar helt utmärkt för mig. Min mormor och farfar hade blodpropp så därför jag inte äter vanliga p-piller.
  kram, jättebra blogg föresten!

  Reply
 42. Jenna maj 28, 2011 at 3:18 e m

  Hej!
  Jag använder Neovletta som jag rekomenderar starkt.
  Innan jag började med P-piller och när jag hade mens så fick jag världens mensvärk, jag kunde inte sitta eller ligga ner. Nu när jag använder Neovletta så mår jag hur bra som helst och känner inte ens av mensen.
  Alla är olika och för mig hjälper neovletta mig otroligt mycket!!

  Ps. Älskar din blogg!! =)

  Reply
 43. micaela maj 28, 2011 at 7:05 e m

  Om man är allergisk eller överkänslig mot mjölk/laktos så tål man inte några p-piller. Alla p-pillersorter innehåller laktos i olika halter (enligt de på UM). Jag är mjölkallergiker men äter Mercilon, det funkar fint! Men Neovletta till exempel får mig att spy…..

  Reply
 44. Sandy maj 30, 2011 at 2:24 f m

  p-piller kan man äta om man inte har kille, har man rätt så ska det inte finnas så mkt biverkningar. jag började med neovletta för något år sen för jag hade sån otrolig mensvärk varje månad, spydde & kunde inte vara på skolan. efter att jag började med dom har jag ingen mensvärk alls längre & hade bara större biverkningar i några månader efter (ömma bröst, sämre humör osv) 🙂 om jag börjar med dom du använder finns det ju dock en stor risk att mensvärken kommer tillbaka eftersom det beror så mkt på från person till person.

  Reply
 45. Anonym maj 31, 2011 at 1:23 f m

  Passar på att kommentera här eftersom jag antar att yngre tjejer än jag läser även kommentarerna, eller äldre för den delen. Jag har dåliga erfarenheter av preventivmedel också och vill starkt avråda alla tjejer att ta någonting sådant, hormoner sabbar allt! Vem vet hur länge dessa förändringar sitter i också. Jag satte i p-stav som är samma hormon som mini-piller. Jag tappade sexlusten (som sedan chockartat kom tillbaka ett par veckor efter att staven åkt!), gick upp 5 kilo och blev jättedeppig och kunde tillslut inte gå ut på grund av min vikt (hade även gått upp 5 ”sambo”-kilon innan dess) och allt blev bara för mycket. Jag fick även sömnproblem i samma veva, men de sitter kvar, så det vet jag inte vad de berodde på. Humörsvängningar hade jag också.

  Efter att p-staven åkte ut så kände jag direkt ett lugn. Jag har gått ner de kilon jag gick upp och jag är inte lika svullen, viktnedgången gick dessutom mycket lättare. Under året som gick provade jag en massa dieter och liknande men jag fick då kämpa dubbelt så mycket för att lyckas med att gå ner ett kilo som nu. Så tro inte sköterskornas skitsnack om att det är aptiten som ökar, jag hade i alla fall lättare att lägga på mig när p-staven satt i.

  Efter att ha läst detta inlägg om yasmin blir jag ännu mer förbannad på både forskning och sjukvård. För det var precis vad sköterskan rekommenderade mig efter att jag tagit ut p-staven… ”För att det innehöll mindre hormoner” Idioter!

  Använd andra metoder! Även om ni har pojkvän, det kan sabba hela förhållandet också!

  Reply
 46. Carro maj 31, 2011 at 1:17 e m

  Jag åt p-pillerna Neovletta i 1,5år och jag blev en förändrad person. Skrattade/grät om vart annat. Fick bristningar utan att ha gått upp i vikt pga att hudlagren kan spricka av hormonerna i pillerna. Mådde fruktansvärt dåligt och gick som i en dimma. Blev deprimerad osv osv osv.
  Slutade med dom och satte i p-stav istället och har aldrig ångrat det beslutet. Känner nämligen inte av den alls och har heller inte haft mens på över ett år. Visst kan den komma tillbaka när som helst men men får leva på hoppet.

  Hoppas du hittar något som fungerar! Kram

  Reply
 47. e juni 4, 2011 at 12:19 f m

  Jag har provat en massa piller, började också med Yasmine. Blev jätte deprimerad och ville ta livet av mig. En dag insåg jag bara att det måste vara pillrena och slängde dem direkt. Mådde mycket bättre direkt.

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *