Jag firar inte jul i år.

När jag var liten så gillade jag julen. På min mammas sida så finns det inte så jättemånga släktningar. Det är väl morfar och moster jag har. Dom andra finns det ingen kontakt med och min mormor dog när jag var åtta, så sammanhålllningen på mammas sida har inte alltid varit den bästa. Även om dom bryr sig.

Men min plastpappas familj är helt underbar, visst hör dom inte av sig längre… Folk har dött, alla barn har blivivt stora. Så visst är det en annan grej nu, men förut så åkte vi alltid till Småland, även om jag hatade det då så älskar jag det nu. Ångrar att jag inte tog vara mer på det mer nu. Vi kunde åka ner till Småland på sommrarna bara för att umgås, leka och skapa minnen tillsammans.

Nu kommer vi till min pappas sida, en mycket knepig och speciell familj. När jag var liten så såg jag det på ett annat sätt. Vi firade midsommar tillsammans, ibland jul. Vi reste tilsammans och ja, allt sånt som man brukar göra. Sen sakta men säkert så tappar man ju kontakten, att ens nära släktningar numera är främlingar. Jag funderar på om man ens skulle hälsa om jag såg någon av dom på stan? Ingen hör av sig längre, ibland så kan dom skriva på Facebook när jag var med på TV, eller gjort något omslag. Men sen när det är en massa jobbiga rubriker, när jag skrivit när jag mått dåligt eller när det hänt nåt jobbigt så har ingen hört av sig. Fast ska jag vara ärlig så har jag inte gjort speciellt mycket själv för att hålla kontakten.

Men julafton ska väl vara något ärligt? Att man ska träffa alla människor man tycker om och trivs runt. Jag tänker inte gå på något jag är bjuden på ”bara för att man måste för det är ju trots allt jul”… Äsch… Jag har tappat nästan allt kontakt med hela min familj för att jag vart så himla envis och självständig. Men man behöver sin familj. Och jag tycker att man ska ta vara på det, så jag hoppas att alla får en trevlig och god jul. Jag kan inte ha en god jul, för jag firar den inte. Jag har inte köpt en enda julklapp ens, och jag önskar mig ingenting.

Jag ska gå ut på Söder och ta en öl med en vän nu. Bjussar på lite bilder från året som varit så länge.

(Visited 100 times, 1 visits today)

49 Comments

 1. daniella december 24, 2011 at 6:56 e m

  du är så jävla snygg!

  Reply
 2. sa december 24, 2011 at 7:13 e m

  Du kan ju testa att själv höra av dig, skicka julkort, tacka för julklappar osv.

  Reply
 3. kristin december 24, 2011 at 7:26 e m

  känner igen mig i det du skriver jag tvingas typ fira jul. Det är massor bråk och dålig stämning och vr ska man fira när man bara blir ledsen? Det är tufft att höra alla kompisar pratar om deras lyckade julafton när man själv suttit och längtat tils dagen ska vara över.

  Reply
 4. Cecilie december 24, 2011 at 7:28 e m

  Jeg heller feirer ikke jul i år 🙂 Sitter å tar meg et glass vin og skal snart bort til en veninne 😀

  Reply
 5. Robert december 24, 2011 at 7:28 e m

  Hej firar inte jul heller e ensamstående o bor dessutom ej kvar i sverige, tror dock många i sverige delar detta med spruckna familjer osv. Ha en God Jul och sänk några järn för mig i Stockholm PS jag e 40 årig gubbe som bara surfar efter bilder på tonårsbloggar 🙂

  Reply
 6. someone who lost interest december 24, 2011 at 7:39 e m

  you know what, it’s sad that i don’t even care. i used to care about what you said and what you did, but lately i’ve felt that. . . it’s all your fault. and you deserve it. i’m sorry to be so straight-forward but it’s true.

  Reply
 7. tessi december 24, 2011 at 8:30 e m

  🙁 tråkigt! hoppas du hade en bra julafton ändå även att du inte firar jul 🙂

  Reply
 8. Deniz december 24, 2011 at 8:40 e m

  Lite av detta är ju ditt eget fel. Du ha ju valt en livsstil där din familj inte passar in.

  Reply
 9. MaryCaroline december 24, 2011 at 8:55 e m

  Men din familj och dina släktingar kanske tänker samma sak om dig? De kanske inte hör av sig på grund av vem/hur du är och för att du aldrig hör av dig. De kanske tror att du inte tycker om dem längre och/eller att du är för ”fin” för dem. De kanske tror att du sitter på en piedestal. Bättre att föregå med gått exempel, en dag kanske du verkligen kommer att behöva dem, men de kanske inte kommer finnas där för dig då med tanke på hur det har varit. Det är jättetråkigt att tappa kontakten på det där sättet och det löser absolut ingenting att säga att de numer är som främlingar och att varken de eller du hör av sig. Jag hoppas att du (ursäkta uttrycket) växer upp och tänker till och inser att familjen är det bästa man har, oavsett hur olika man är, och att man verkligen behöver dem!

  Reply
 10. melina december 24, 2011 at 9:41 e m

  visa att du vill först så ska du nog se att dem också gör..

  Reply
 11. Hanna december 24, 2011 at 10:06 e m

  Jag har fått en hoodiehoodie i julklapp, och satan vad gosig den är!

  Reply
 12. Anonym december 24, 2011 at 10:12 e m

  Jag är så glad över att min mormor fick uppleva julen iår.Hon har cancer och man vet inte hur länge hon kommer leva. Ta vara på den familjen du har, såvitt jag vet behöver man inte ha släkt för att kunna fira jul utan det räcker gott och väl med en jul med din mamma, en jul med pappa med din syster? Är du inte glad över att du har dem? Tar du saker och ting för givet så mycket så du måste vara så känslokall? Julen handlar inte om äta sig tjock på julmaten, få obeskrivligt många julklappar utan att tillbringa den med människor som bry sig om en.Sen kanske det kan vara så att dem inte bryr sig om dig för att du inte bry dig om dem? Så enkelt kan det faktiskt vara. Jag skulle aldrig lägga tid på en människa som inte bry sig om mig. Jag har lärt mig det senaste året att den enda jag behöver är min pojkvän, bortsett från min familj.Många Vänner är för mig oväsenligt om dem inte står vid min sida. Vilka står kvar när du får problem, blir sjuk, skadad? Jag håller mig till människor som ger mig energi inte människor som tar min energi. För mig räcker det att äta gott med min familj, min kusins familj,min pojkvän..Det är så lite som gör en lycklig.Du borde inte vara så inrutad på att leva på egen hand, du klarar det inte särskilt länge. Ingen klarar sig på egen hand. Jag tycker synd om dem som inte får fira jul.Sen är det självklart att du väljer din livsstil före din familj så det är inte så konstigt att alla har slutat höra av sig.

  Reply
 13. rebecca december 24, 2011 at 10:36 e m

  Deniz har det brunnit i skallen på dig? Hur fan kan det vara hennes fel? Ska hon inte kunna få blogga och dela med sig av sitt liv och göra saker som de flesta uppskattar, att hon är en förebild för unga tjejer? Jag kan lova dig att hennes familj är en gnutta stolt över det hon har åstadkommit, hur hon har kunna blivit en av sveriges största bloggerska på en sådan kort tid! Vadå inte passar in, hennes familj väljer väl själv om dem vill vara en del i hennes bloggande elr inte.

  Reply
 14. Deniz december 24, 2011 at 11:02 e m

  Jag sa aldrig att hon inte fick blogga och skyllde inte något på bloggen. Men hon har ju själv valt att supa bort nästan varenda dag/kväll, åka utomlands osv. Hon har nog också själv valt att inte höra av sig till sin familj. Väljer man att prioritera de sakerna istället för familjen får man ju faktiskt skylla sig själv. Amir/Gaybloggen t.ex, han kan festa 4/7 dagar i veckan men ändå umgås med sin familj osv.

  Jag har heller aldrig sagt att hon måste vara en förebild.

  Reply
 15. Angelina december 24, 2011 at 11:38 e m

  God jul & gott nytt år på dig fina paulina ! Jag önskar dig all lycka i världen 🙂
  ps. du är sjukt vacker. puss&kram från Göteboooorg ! :))

  Reply
 16. Felicia december 24, 2011 at 11:47 e m

  Du kanske borde tänkt mer på din familj och vänner än att vara ute och festa dygnet runt i andra städer. Folk tröttnar, även om det är din familj. Dom slutar bry sig. DU är inte lycklig? Du har fucking allt man kan tänka sig, förutom det viktigaste, familjen. Hade du valt dom istället för party så hade du verkligen inte kunnat klaga.

  Reply
 17. Magda december 24, 2011 at 11:48 e m

  Väx upp lilla du.. Vilket pinsamt inlägg.

  Reply
 18. Isabell december 24, 2011 at 11:50 e m

  God Jul önskar nattstad.se/isabbell

  Reply
 19. Malin december 25, 2011 at 12:04 f m

  God Jul på dej önskar jag!
  Vill tillbaka till Thailand, och det vill Emelie med 😉
  Ha det gott!
  /Malin

  Reply
 20. Louise december 25, 2011 at 12:13 f m

  Har du blivit så svinig att du till och med super bort julafton? Vad många du måste såra när du håller på så här… Jag tycker synd om både dig och din familj!

  Reply
 21. isabella december 25, 2011 at 4:11 f m

  Hoppas innerligt att du hade en trevlig julafton iallafall. Ingen ska behöva fira jul ensam, hoppas att allting ordnar sig mellan dig och din familj och att det blir bättre nästa år. Vet att du förmodligen inte läser det här och även om du gör det så bryr du dig nog inte, men behöver du någon att prata med så finns jag här. Massa god jul kramar

  Reply
 22. ellinor december 25, 2011 at 11:58 f m

  kanske borde ha tänkt på dina nära och kära än att supa varje dag och åka utomlands och supa lite mer.. Dom kanske tänker samma sak om dig att du aldrig hör av dig, så testa att höra av dig så ska du se att dom kommer börja höra av sig.. Man får både ge och ta!

  Reply
 23. minni december 25, 2011 at 12:09 e m

  anmäl dig till AA. Du e fan alkis och har riktiga problem. Jävla misslyckade trash

  Reply
 24. Bullen december 25, 2011 at 12:23 e m

  O nej vad synd det är om dig då!

  Reply
 25. Martina december 25, 2011 at 12:50 e m

  Alla ni som lägger de där dryga kommentarerna kan ju läsa inlägget en gång till

  Reply
 26. Lotten december 25, 2011 at 1:57 e m

  Förstår dig och tycker det är skitbra att du går ut med det. Själv sitter jag ensam ju efter jul, du har åtminstone dina vänner. Ta vara på dem och kanske du kan vara med Steffi och hennes familj nästa år, hm? För de där släktingarna låter som mina och sådana är inget att ha.

  Reply
 27. hh december 25, 2011 at 2:01 e m

  Jag blir bara arg när jag läser alla kommentarer om att ’det är ditt eget fel’, och att du borde ’tänka på din familj’. Visst, jag har väldigt svårt att förstå varför du inte hör av dig till din familj. Men du är ju faktiskt ’bara’ 18 år, och din familj borde bombardera dig med inbjudningar och julhälsningar. Ingen förtjänar att lämnas av sin familj, ingen. Det spelar fan ingen roll vad man har gjort. Ens familj ska finnas vid ens sida genom ALLT! Hoppas du hade en bra dag även fast du inte firade. <3

  Reply
 28. ida december 25, 2011 at 2:38 e m

  Nej, men gud Paulina. Klart du skulle firat med din pappa!!

  Reply
 29. Lisa december 25, 2011 at 2:55 e m

  Åh allt hade varit så bra om du hade fortsatt vara tillsammans med hugo, du va så mycket bättre då alla gillade dig och er. tänk vilken fin jul ni hade haft ihop, nu är du bara smutsig och trashig förlåt.

  Reply
 30. Anonym december 25, 2011 at 3:01 e m

  tråkigt 🙁
  men god jul igen i alla fall! <3

  Reply
 31. my december 25, 2011 at 3:01 e m

  tråkigt 🙁
  men god jul igen i alla fall! <3

  Reply
 32. alex december 25, 2011 at 3:23 e m

  snälla sök hjälp innan det är för sent. Du har ju alkohol problem förstå det

  Reply
 33. Hanna december 25, 2011 at 4:29 e m

  Snap out of it. Jösses, blir ledsen av detta. Om du mår så dåligt som det verkar, skaffa hjälp. Ta hand om dig, du behöver en familj som alltid finns där för dig. Snälla, ta vara på det du har. Vissa har inte ens möjligheten att slänga bort sitt liv….

  Och nej, ja menar inte att du måste sluta festa. Däremot börja prioritera annorlunda.

  Reply
 34. F december 25, 2011 at 6:05 e m

  Deniz, att man super har ingen korrelation med hur bra eller dålig kontakt man har med släkten. Tid går att hitta oavsett, och drickande som fenomen är så socialt rotat och accepterat att det i sig självklart inte påverkar.

  Sådär som hon beskriver det är det i många släkter, bl a min, och jag har inte supit på åratal. Många människor är bekväma och hör sällan av sig – man går och väntar på att andra ska göra det. Om det beror på bekräftelsebehov, lathet, ovilja eller något annat är givetvis subjektivt, men att förklara det med överdrivet festande är att göra det för enkelt för sig.

  Reply
 35. Julia december 25, 2011 at 6:10 e m

  Ta kontakt med din familj! ingen ska behöva vara ensam på jul!

  Reply
 36. Linda december 25, 2011 at 8:52 e m

  Det här är nog bland det sorgligaste jag läst. 🙁

  Reply
 37. Anni december 26, 2011 at 11:03 f m

  Julen handlar inte om presenter eller om att fira med folk bara för att fira.
  Julen handlar om att umgås med de personer i ens liv som betyder mycket, traditionellt har det blivit familj till familj.

  Jag har inte fått julklappar eller gett till de vuxna i familjen, barn har rätt att ge eftersom dom är små.

  Jag spenderade sista timmarna på min julafton att umgås med en vän som inte hade någon under julafton – DET är vad julen går ut på. Inte att få det man vill ha.

  Reply
 38. SARA december 26, 2011 at 11:23 f m

  Får ont i hjärtat när jag läser detta 🙁 Hoppas du hade en god jul iaf <3

  Reply
 39. Gurra december 26, 2011 at 11:43 f m

  Fin kropp är nog den hetaste i Sverige. Du har allt..

  Reply
 40. Mm december 26, 2011 at 12:08 e m

  Älskar Julen men håller med dig, och tycker du var ärlig i att beskriva julen för att för många beter sig om de har nu den perfekta julen eller familj när det eg inte det roligaste för det folk man träffar sällan, så ensam om det är du inte. Man ta vara på familjen men i verkligheten men ser dem så lite och ändå ska man fira med dem så det blir konstigt. Tycker inte alls detta var en sorlig inlägg som vissa säger, tycker du var bara ärlig att säga det som många eg har det. Antigen vissa är så bortskämnda o har inga problem i livet för nån annan fixa de åt dem eller är de så ignoranta att tro det är ditt fel, som det är ens ett fel eg..

  Reply
 41. E december 26, 2011 at 11:57 e m

  Hej.
  Ring upp din mamma genast och säg God Jul/God fortsättning till henne!
  Bjud över henne på lite kaffe och sätter ner och prata. Ge henne en kram och säg att du älskar och saknar henne, om det är det du gör så tror jag att det känns bättre för dig och henne att få höra det.

  Skippa supandet i några månader så ska du se att allt känns bättre sen!

  Hoppas du får en God fortsättning Paulina!

  Reply
 42. bella december 27, 2011 at 2:16 e m

  Gör något åt saken istället för att tycka synd om dig själv. Klart dem inte hör av sig om du struntar i dem. Hör av dig om du vill ha dem i ditt liv? annars förstår jag inte riktigt vad det är du klagar över, det är ju trots allt ditt egna val

  Reply
 43. bella december 27, 2011 at 2:17 e m

  och för din systers skull hade du ju kunnat fira jul med henne? för du kan ju absolut inte skylla på ett barn att ni glidit ifrån varandra, där är det helt och hållet ditt ansvar.

  Reply
 44. senada december 27, 2011 at 10:19 e m

  Fan vad du va snygg i snelugg på sista bilden 😀

  jag undrade bara vad använder du för webcam på datan 😀

  Reply
 45. amelia december 28, 2011 at 11:24 e m

  jag skulle kunna skriva en bok om hur cool du är och hur mkt jag beundrar dig, men skriver helt enkelt att du är så stark och sjukt galet snygg!
  Ta hand om dig!
  Kram!

  Reply
 46. Peter C december 31, 2011 at 6:44 f m

  Måste säga att den bilden av dig i SR, är nog den bästa som setts, fantastiskt snygg du är där. Kram från mej

  Reply
 47. frida januari 2, 2012 at 9:24 e m

  vad är det som har hänt mellan dig och steffi egentligen ? 🙁

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *