Nostalgi

Har svårt att sova som vanligt. Men imorgon så ska jag tvinga upp mig själv hyfsat tidigt den här dyngsrytmen funkar inte.                                                                        

Ligger och tänker och surfar runt på lite bloggar, bläddrar tillbaka i tiden och läser igenom bland mina gamla blogginlägg. Att det är helt sjukt hur mycket saker ändras hela tiden, både i sitt tänkande och tyckande. Att jag nu idag hatar en människa som i stort sätt vart hela mitt liv. Iallfall för 1 och halvt år. Att hur en del beslut kan ändra hela ditt liv på mindre än 24 timmar.

Så som otrohet. Att du hånglar med någon annan, som inte betyder någonting. Kan få din partner som du gör allt ihop med. Att ni blir osams och bryter helt och hållet. Att gå från att vara i ett förhållande till singel är ett stort hopp. Helt plötsligt är du fri och får göra vad du vill.  Desamma med vänner, fiender och familj. För det är trots allt dom som styr ditt liv, och påverkar dina val i livet.

Det där med att vara kär, binda upp sig och ha sig. Är jävligt underbart och man kan göra det på så många olika sätt. Man förändras som människa både på både gott och ont. Du är inte längre huvudpersonen i ditt eget liv, utan han är. Personen du skulle kunna offra ditt eget liv för in the moment. Från att vara en slampig (ja, alla är väl slampor innan man binder upp sig) osäker liten tjej som ger sina tyglar till en  stor stark självsäker kille…

Vad kallas det, när man är så blind och naiv? Jo, första kärleken. Trots att han var helt perfekt så letade du fel. Skrev han med andra på Facebook? Var han otrogen? Varför var han inte hemma i tid? Varför valde han att gå ut med sina vänner istället för att vara hemma med mig? Och varför sitter han på Facebook istället för att vi ska umgås? Blir arg på honom och säger ifrån. Blir besatt vill hitta fel. Men varför? Jag älskar ju killen jag är med.

Berättar för dina vänner och alla säger hur blind du är, att han inte är bra för dig. Men är det någonting du glömmer att berätta för dina vänner? Att du älskar honom. Dom vet bara om hans brister… Dom mysiga kvällarna med fina middagar och varma ord blev vardag. Till slut så pallade du inte trycket. Ni gjorde slut och allting blev jobbigt och du klagar på allt han inte gjorde för dig. Men kommer du ihåg vad han gjorde? Dom mysiga kvällarna och dom fina minnena? Kanske inte. För just nu tror du att han är ditt livs största misstag.

Jag själv skulle aldrig kalla det misstag, snarare en livserfarenhet. Ser helt plötsligt hur man ändras så fort man går in och ut ur ett förhållande, när man går ut från en förhållande så är det som att man föds på nytt. Nya möjligheter, en chans att klara sig själv. Från att vara det som han kallade en ”bra tjej” till en riktigt ”go nuts” brud med lite för hårda taggar utåt så blev jag en annan själv. Man kan vara sig själv på flera olika sätt. Alla förhållande har sina bra & dålig sidor. Alla människor har två ansikten. Alla mina vänner som gått ur förhållanden snackar så dåligt om sina ex, berättar allt dom inte gjorde, hur elaka dom var. Dom hatar. Jag ångrar att jag inte kämpade mer för mitt förhållande som jag hade. Inte för att jag är kär längre, utan för att jag nu förstår hur fint det var. När allting lagt sig. Men det är en erfarenhet tills nästa gång – uthållighet.

För när man slutar älska någon, slutar sakna och slutar att bry sig så ser man allt så klart. Någon som känner igen sig? Sluta hata och var glada för vad ni hade.

Jaja nog med skit nu. Skriver bara en massa saker som jag känner just nu när jag är djup och ensam. Då alla problem och minnen kommer upp. Ibland så är det jobbigt att bo själv. Samtidigt som det är väldigt skönt och befriande.

Just nu så saknar jag Bingo -har verkligen respekt för honom. Han är en grymt fin människa! Tycker verkligen om honom! Känns lite som en extra pappa faktiskt! Ser fram emot att jobba mer med honom ! ♥

(Visited 54 times, 1 visits today)

36 Comments

 1. Mathias Andersson februari 29, 2012 at 6:42 f m

  Visst är det så. Men varför hångla med någon som inte betyder något? Om det inte betyder något så kan man ju undvika det och där slippa problemen. Lättare sagt än gjort måste jag tillägga då jag själv gjort precis det jag säger emot nu. Jag skriver om att ABORT=MORD i min blogg. Kolla in på bloggen.

  Reply
 2. PESSYS februari 29, 2012 at 7:26 f m

  🙁

  EN BILD UPPE PÅ BLOGGEN NU FRÅN SENASTE PLÅTNINGEN MED DET FETA FÖRETAGET!! WOOOOOOOOPPPAAAA!!
  http://pessys.blogg.se

  Reply
 3. oink februari 29, 2012 at 7:27 f m

  bra skrivit!

  Reply
 4. Emelie februari 29, 2012 at 7:46 f m

  Håller med exakt! Jag och mitt ex gjorde slut som vänner, sen gick det en vecka och så började vi hata istället. Och nu hatar vi endast, så himla tråkigt enligt mig för jag har lyssnat på honom och respekterat honom och endast varit snäll. Men när han ställde frågan ”hårt knull i helgen eller?” så blev jag bara arg och vägrade svara. Så poff så var jag luft för honom, endast pga hans svartsjuka. Tråkigt, men det är väl så det måste bli i slutändan.

  Reply
 5. emilia februari 29, 2012 at 8:37 f m

  det känns verkligen skit att gå från ett förhållande till singel oavsett hur länge man varit tsm det beror ju på mkt på om man umgicks mycket eller inte.
  du är stark paow !

  kika in min blogg =)

  Reply
 6. nara februari 29, 2012 at 9:35 f m

  HEJ! Tänkte meddela om att jag öppnar egen webbshop om 1-2 veckor Ni kan gärna kika in på min blogg och följa oss. Vi ska sälja smycken,skor även kläder Hoppas ni gillar min blogg och följer mig även på bloglovin
  kramisar

  Reply
 7. Gaymasen februari 29, 2012 at 9:52 f m

  Förstår att du var tillsammans med Hugo, hans rumpa. Mjau. 😉

  Nej skämt åsido. Du är fin Paow. Det vet du. 🙂 Kram

  Reply
 8. ellinor februari 29, 2012 at 11:03 f m

  Vet själv hur det känns.. Och jag har gjort samma misstag med som dig genom att vara otrogen.. Och jag tror att man är det för man är så osäker på sig själv, osäker på vad man egentligen vill.. För hade man varit 100% säker på vad man vill hade man aldrig gått så långt att man var otrogen..

  Reply
 9. felicia februari 29, 2012 at 11:54 f m

  Shit vad du har rätt om detdär alltså!:(
  <3

  Reply
 10. sofia februari 29, 2012 at 12:32 e m

  Haha rolig bild 😉

  plumsis.blogspot.com

  Reply
 11. my februari 29, 2012 at 1:07 e m

  De är bara bra att de inte är du och hugo längre, lite lättnad..
  Hugo = jävla svin!

  Reply
 12. cicci februari 29, 2012 at 2:21 e m

  Började tänka på min pojkvän och blev alldeles varm i själen. Du har så rätt dedär med att de är lättare att prata om de negativa som en person gör mot en, än de positiva.
  De är lätt att missa de små godhjärtade sakerna som folk man älskar gör för en, man tar dom förgivet. Och är de nått man behöver i ett förhållande så är de uppskattning, bekräftelse att de man gör för den man älskar är bra, är tillräckligt. Den delen missar många.
  Ditt inlägg fick mig att tänka tillbaka på allt fint som min karl gör mig för, haha jag skickade till och med ett kort sms till honom att jag älskar han.
  Små saker gör mycket.
  Tack för ett fint inlägg, du har djupa tankar och är smartare än du tror.

  Reply
 13. Laura februari 29, 2012 at 2:40 e m

  så jävla bra skrivet! älskar dina personliga inlägg med dina tankar 🙂

  Reply
 14. anonym februari 29, 2012 at 2:46 e m

  Bra skrivet!Är och har vart i samma sitts.Önskar att jag kunde prata med dig.Du fattar verkligen.DU är bra!

  Reply
 15. josefine februari 29, 2012 at 3:54 e m

  jag kan inte säga annat än att jag känner igen mig, så mycket att jag glömde av att det var ur ditt perspektiv – men det stämde in på mitt liv, till punkt och prickar, att jag tänkte efter jag läst texten att det var mitt eget liv.

  min kille gjorde slut, igår närmare bestämt… och jag vet varför och det är precis detta som var mitt stora problem. men det kanske är meningen att jag skall minnas det som var bra, och lämna det så..

  Reply
 16. Emelie februari 29, 2012 at 4:05 e m

  Jätte bra skrivit 🙂

  Reply
 17. Kajsa februari 29, 2012 at 5:16 e m

  Väldigt fint inlägg! Du är smartare än vad många tror du Paow! 🙂
  Gillar verkligen din blogg <3

  Reply
 18. N februari 29, 2012 at 5:42 e m

  Känner igen mig helt och hållet! Det är jävligt svårt det här med förhållanden och första kärleken. Det tog slut mellan mig och min första kärlek ungefär samtidigt som det tog slut mellan dig och hugo och dina texter har faktiskt hjälp mig på något sätt. Det känns tröstande att det finns andra som känner som jag. som går igenom samma sak… för vi alla är faktiskt lika egentligen, fösta kärleken är ju alltid den jobbigaste kärleken sägs det ju.

  Reply
 19. Jiji februari 29, 2012 at 6:29 e m

  Jätte bra skrivet&så sant tycker dock synd om dig , vet inte varför har precis börjat läsa din blog (ca 1-2 veckor) oså, du verkar så olycklig paulina. Glöm ALDRIG detta , du är ALDRIG ensam.

  Reply
 20. Marie februari 29, 2012 at 6:34 e m

  Kändes skönt att läsa det där, gav en tanke ställare!

  Reply
 21. bea olsson februari 29, 2012 at 8:36 e m

  ÅÅÅH!! började nästan gråta över det du skrev om förhållande osv.. riktigt bra sagt och det förändrade min syn totalt på mitt ex, eller jag hatar honom haha, men fan vad du är bra paow, så jävla smart. detta behövde jag. grymt!

  Reply
 22. Erika februari 29, 2012 at 9:12 e m

  Känner verkligen igen mig i det du skrev, det är precis så det är. Jag var tillsammans med en kille i drygt 2 år och han behandlade mig väldigt dåligt och mina vänner var på mig hela tiden att han inte var bra för mig .. men de tänkte precis som du säger på allt det dåliga för det är ju det oftast man berättar. Vi hade våra bra stunder men de dåliga övervägde tillslut, men det sjukaste var att han var verkligen tvungen att krossa mig innan jag insåg att jag knappt visste vem jag var längre .. och det var då jag också förstod hur dum jag var som stannat kvar så länge och stått ut med allt. Men jag ångrar det ändå inte för det var ju något som faktiskt gjorde att jag stannade kvar, hans sida som väldigt få såg. Och att jag fick underbara minnen med honom. Allt har också gjort att jag är en otroligt stark och lycklig person idag! Det gav mig en sådan livserfarenhet, och känner att jag klarar allt efter detta plus att jag nu vet att det finns så mycket mer i livet än kärleken .. även fast att det är den man mest vill ha! 🙂 Du är en grym tjej, gillar verkligen allt du skriver för känner igen mig i mycket! 🙂 Kram!

  Reply
 23. Malin februari 29, 2012 at 10:02 e m

  helvete vad jag känner igen mig! Men singellivet är ju ändå bra mycket bättre? Enbart ha en person att tänka på, inga smågabb som kan förstöra en hel dag, ingen svartsjuka och… Partyliv ftw! 😉

  Reply
 24. Anonym februari 29, 2012 at 10:27 e m

  Du satte det, visade inget hat mot han jag älskade och fortastte att va trevlig mot han. Kan säga att han ångra sig. Var goda ni vinner inget på hata. Det var skit svårt när han inte ville ha det mer, kännde mig så svag eftersom att jag för första gången lät en kille ha den relationen till mig. Har alltid varit rädd för att bli sårad och lämnad så jag har inte gett chansen till någon innan han. Men han vet inte hur mycket jag verkligen kände för hnm. Gör inte som mig, säg till varje person som betyder nått för dig hur mkt den gör det. Är tacksamm att jag har fått känna på hur det är att vara kär! Har insett att jag inte är hon som klarar sig själv och inte vill ha kille som jag alltid trott innan, jag är hon som längar efter en som kan älska mig tillbax. Det är härligt med kärleken men det är baksidan, saknaden som hör det jobbigt så dont blame the love kära läsare, allt har en baksida.

  Reply
 25. Anonym februari 29, 2012 at 10:29 e m

  skit starkt btw!

  Reply
 26. hanna februari 29, 2012 at 11:11 e m

  ÄLSKAR DESSA INLÄGG! PAOW det är dessa inlägg som gör dig så jävla mycket mer riktig, och sann än dom andra bloggarna som väljer att sätta upp en front. Du vet att du gör misstag och lär dig från dem. Fan vad jag älskar att läsa sånt, här- sitter och läser, nickar och skrattar lite för jag själv kan relatera till allt du skriver!! go girl!

  Reply
 27. E februari 29, 2012 at 11:35 e m

  Usch, vad jobbigt allting blev nu. Sitter med en klump i halsen och överväger att lämna min pojkvän för att jag är så trött på att bli stampad på. Så trött på att vara ensam när man egentligen är två.

  Sen läser jag: ”Men kommer du ihåg vad han gjorde? Dom mysiga kvällarna och dom fina minnena? Kanske inte. För just nu tror du att han är ditt livs största misstag”. Och med det så är allt jag vill att börja gråta. Jag vet inte om det är bra eller dåligt, men det jag kan medföra är att jag känner igen mig. Nästan för mycket. Och jag önskar, precis som de flesta, att vi visste hur vi skulle handskas med sånt här.
  Ta hand om dig, otroligt fina du. <3

  Reply
 28. ana februari 29, 2012 at 11:45 e m

  Aaaaalds hur ska du ha det ena dagen skriver du skit om hugo och nu så var hqn underbar aldså skärp dig paulina han är ju människa som har kännslor och han läser din blogg och han var adrig elak mot dig han älskade ju dig du var hans ögonstenoch han var aldrig otrogen för han älskade och resspekterade dig men du då vad gjorde du då du var otrogen det betyder att du inte resspekterade honom inte tillräkligt nog för att älka honom du borde skämmas paulina danielsson vad vet du om kärlek igentligen du är bara en snor unge som gjorde en man se utt som en idiot i dina blogginlägg aldså hugo är säkert en fin person det ser man på hur han skriver och hans ögon man kan kan se på ppersobens ögon att dom är snälla och fina som person och han var en fin pojkvän utanför bloggen aldså skafa hjälp för du gör slut med dinna vänner som har lärt känna dig mäst en någon som blev skänd via youtub och nuu så bloggar personnen aldså vad håller du på med

  Reply
 29. Sara mars 1, 2012 at 1:12 f m

  OMG! Det där du skrev om första kärleken och att man letade fel och undrade varför han ville umgås med vänner istället för en själv osv. fick mig att typ tappa hakan för att precis så var mitt förra förhållande! och jag vet att det var jag och min avundsjuka som knäckte de tillslut, fan om jag bara visste vad jag vet nu! Shit jävligt bra skrivet paulina!

  Reply
 30. fiffi mars 1, 2012 at 1:07 e m

  var har du köpt den rosa klänningen?

  Reply
 31. wilma mars 1, 2012 at 6:48 e m

  Åh älskar din klänning som du har på bilden längst upp! Skit fin verkligen!!

  Reply
 32. Anonym mars 1, 2012 at 8:52 e m

  Så bra skrivet. Känner igen mig i vartenda litet ord.

  Reply
 33. Frida mars 1, 2012 at 9:10 e m

  Du har verkligen förmågan att kunna skriva djupt!

  Reply
 34. Weronica mars 1, 2012 at 10:13 e m

  Vart har du köpt den rosa klänningen.
  Jag m å s t e ha!!!

  Reply
 35. M mars 17, 2012 at 12:34 f m

  vilken hat kommentar från ana? haha…..
  har tänkt exakt likadant som du skrev om. det viktigaste är inte vad du gjorde och vad som hände utan att du nu förstår att det var ngt fint och du tar med den erfarenheten framåt. har aldrig vart ett fan av dig, tyckt du vart fjortis o kul o kolla bloggar för jag har så bajstråkigt men men grym är du ändå. fint inlägg. o du o hugo glänste det om. det var faktiskt gulligt o se. gillar o se par som det glänser om. även om ni inte är tsm fortfarande, uppskatta er vänskap. ta vara på den. själv valde jag att kämpa med mitt förhållande. tack vare att jag fick denna tanken tidigt. det är jag glad över. när det blir för mkt kan man ju alltid vara ifrån varandra ett tag. man bråkar alltid med familj så varför inte kunna ha det så med pojkvän? allt är inte perfekt hela tiden.
  känner inte dig men hoppas det går bra för dig i kärlekslivet!

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *