R.I.P Whitney Houston!

Ja  Whitney har ju dött. Men alla måste dö någon gång.

Tror att det är drogrelaterat. Hur många är det som dött av kokain? Eller som Lindsay sa i all hast, hög som ett hus, ”I am not addicted to cocaine, I just like to smell on it”…

Förut så tyckte jag att det var okej att ta ”partydroger”, alkohol är ju också en drog? Den farligaste av den alla. Men nu har jag verkligen sett fina människor gå in i väggen. Människor som förnekar så mycket för sig själva att dom inte har problem. Det är hemskt att se. Men man kan aldrig hjälpa en person som inte vill sluta. Man kan visa att man bryr sig och finns där för personen när den vill sluta. That’s it.

Varför tror ni att Lindsay Lohan tvingas ut och in på Rehab hela tiden?

Don’t do drugs!

(Visited 95 times, 1 visits today)

43 Comments

 1. Ma februari 12, 2012 at 2:33 e m

  kolla in vår rosa blogg full med shopping , humor och tjejjsaker

  Reply
 2. tava februari 12, 2012 at 2:58 e m

  den sista bilden är för skön asså.

  Reply
 3. Elina Lindholm februari 12, 2012 at 3:13 e m

  Kolla in min nystartade modeblogg! 😉

  Reply
 4. Anonym februari 12, 2012 at 3:14 e m

  Skillnad på bruk och missbruk dock…

  Reply
 5. Glittercat februari 12, 2012 at 3:23 e m

  Så sant droger kan ta en sån makt över folk usch!

  Reply
 6. Emilia februari 12, 2012 at 3:55 e m

  synd detdär ju.. 🙁

  Reply
 7. Emilia februari 12, 2012 at 4:11 e m

  Tack för en bra formulering!
  Dessie och Kissie skrev ju att hon dog av överdos eller vad det var, istället för att formulera det som att dom TROR att hon gjorde det.
  Sånt är bara irriterande, och NOLL respekt mot Whitney…

  Reply
 8. my februari 12, 2012 at 4:39 e m

  tråkigt att hon har dött! 🙁
  (blev endast 48 år)
  förstår inte riktigt varför lindsay är din ”förebild”? du säger ju att man inte ska ta droger, men hon gör ju de..

  Reply
 9. Camilla februari 12, 2012 at 5:48 e m

  bra skrivet !

  Reply
 10. Emma ee februari 12, 2012 at 5:48 e m

  Lilla Paulina, tror du med största allvar att alkohol är den farligaste drogen? Haha

  Svar: Ja. Miljoner och åter miljoner dör av alkoholskador och följderna av supandet varje år. Oändligt mycket fler än alla andra droger tillsammans (möjligen med undantag av tobak/nikotin då). Det tycker jag tydligt visar farligheten hos alkoholen. Kanske för att den är så lätt att komma åt, men ändå, det är ett faktum!

  Reply
 11. johanna februari 12, 2012 at 6:01 e m

  Riktigt sorgligt, rip <3

  Reply
 12. Hilda februari 12, 2012 at 6:20 e m

  Förlåt men hon var för mig bara en jävla pundare!

  Reply
 13. Frida Måhl februari 12, 2012 at 6:26 e m

  Lite nyfiken på om ”anonym” (kreativt) däruppe kan peka på var gränsen mellan bruk och missbruk går..

  Reply
 14. karin februari 12, 2012 at 6:45 e m

  RIP <3

  Reply
 15. MELINDA februari 12, 2012 at 6:47 e m

  haha älskar sista bilden, men ah .. rip whitney

  Reply
 16. tess februari 12, 2012 at 6:59 e m

  R.i.p

  Reply
 17. mema februari 12, 2012 at 7:01 e m

  Nej…”Bruka” kallar de det som redan har ett missbruk men inte erkänner det för sig själva. Tro mig, sett de bästa förvandlas till paranoida skisstövlar av kokain, till deprimerade vrak av E, till psykotsika galningar av syra och till utbrända och fula vrak av tjack. Vänta bara…

  Reply
 18. Lotta februari 12, 2012 at 7:12 e m

  Så hemskt =/

  Reply
 19. Nara februari 12, 2012 at 7:14 e m

  Fattar inte varför människor drogar sig?! Jag har förlorat några vänner pga knark! JA, dom sa hela tiden att dom börjar nu ett nytt liv utan droger. Men dom klarade INTE av det! Vissa tyckte det var coolt , vissa tyckte synd om sig själv. En sak fattar inte , varför ska man alltid hitta ursäkt till varför dom tar droger. usch hemskt!!!

  narabella.wordpress.com
  har tävling på bloggen, var med och tävla!

  Reply
 20. sandra februari 12, 2012 at 7:18 e m

  rest in peaceee.
  tror du skrev fel där på slutet, du skrev Lindsay lohan istället för Whitney houston 🙂

  Reply
 21. rebecca februari 12, 2012 at 10:50 e m

  heroin är farligare än alkohol

  Svar: Ja. Och nej. För det dör och skadas oändligt många fler av alkohol än av heroin…

  Reply
 22. matilda februari 13, 2012 at 12:33 f m

  Jättebra att du tar upp ämnet och verkligen bra inlägg, förutom att du skriver att alkohol är den farligaste drogen. Vad grundar du det på liksom? Du som bloggare borde ju veta, vid det här laget, att man måste passa sig från att skriva ”fakta”. Vill man absolut ha med det så kolla snälla upp det.

  Kollade upp det och alkohol ligger på plats 5 av världens farligaste droger. Ser att du svarat att det dör och skadas oändligt många fler av alkohol än av heroin också; och visst kan det vara sant men det gör inte drogen farligare. Man måste ju ha i åtanke hur många som brukar alkohol och hur många som brukar heroin. Har man det så tror jag absolut att heroin förstört fler människors liv.

  Svar: Ja, säkert, men oavsett så anser jag att alkohol är en farlig drog som dödar väldigt många fler än heroin. Heroin som drog för den enskilde användaren är säkert farligare, men alkohol som samhällsproblem är mycket, mycket större. Av den anledningen borde fokus på alkoholens problem vara mycket större tycker jag och ja, alkohol är därför en mycket farligare drog än alla narkotiska preparat tillsammans för samhället. Det betyder naturligtvis INTE att jag tycker att narkotika är okej, det hoppas jag du förstår?

  Reply
 23. Astri februari 13, 2012 at 1:42 e m

  Alkohol är farlig i den mån att väldigt många utvecklar en korstolerans som i sin tur ökar den ekonomiska standarden som i sin tur kan skapa många problem på många fronter (fysiskt, socio, psykiskt osv.

  Och jag håller med. Alkohol I SIG är skadligare än heroin eller kokain för kroppen men det är vad som händer runt om en narkoman av kokain eller heroin som är det skadligaste och där är det farligare än alkoholiserat liv..

  Om någon förstod mig nu..

  Reply
 24. Astri februari 13, 2012 at 1:43 e m

  ska väl lägga till att jag menar minskar den ekonomiska standarden.

  Reply
 25. Madde februari 13, 2012 at 2:32 e m

  T.e.x Metamfetamin dödar ungefär alla som blir beroende, och det finns nog ingen drog som är mer beroendeframkallande. Tar du en gång så kan du bli fast för livet.

  Alkohol dödar inte på samma sätt och är inte lika beroendeframkallande. Visst är det fler som testar, men hade lika många testat meth som alkohol så hade du sagt något annat.

  Det handlar inte om hur många som brukar det, det handlar om hur farligt det är och hur många som dör av det.

  Amy whinehouse tog crystal meth bl.a – du ser vad som hände med henne.

  Grejen är att det finns droger som gör samma sak med kroppen som alkohol gör, och kör man bil hög så kan det ha samma konsekvenser med. Man kan bli aggressiv av vissa droger, man kan bli nojjig och kasta sig ut genom ett fönster för att man hallucinerar osv.

  Alkohol är INGENTING mot de farligaste drogerna. Alkohol ligger ungefär på 5:e plats. Före kommer kokain och heroin osv. Och användarna ökar för varje år. Men vet du varför alkohol dödar så mycket människor? Jo, för alkohol är lagligt och därför är det lättast att få tag på.

  Men det är som att säga att alla människor föredrar att sitta hemma ensamma än att gå ut och dansa, bara för att människor sitter hemma mer än de går ut. Låter ju väldigt rimligt va? Man kan inte jämföra något dyrt med något som är rätt billigt ändå, eller något som är lagligt med något olagligt. Det är väl rätt självklart att man använder alkohol mer, men bara för det så är den inte den farligaste drogen. hänger du med?

  Tycker fokusen borde riktas mer på droger, då ingen anar hur många ungdomar som testar på det nu förtiden. Vet en tjej som fick en spruta i armen med heroin av sin pojkvän. Sen dess har hon inte kunnat sluta. Hon ser ut som ett skelett nu med märken över hela kroppen efter sprutorna.

  Men jämför det med ungdomar som går ut och super varje helg, blir de beroende? nej. Alkohol är väldigt lätt att sluta med OM man försöker.

  Reply
 26. Emma februari 13, 2012 at 2:33 e m

  Men återigen, läs på innan du gör uttalanden så du inte ser så dum ut. Alkohol är absolut inte den farligaste drogen. AlkoholRELATERADE-olyckor är en sak, t.ex köra rattfull. Men den indirekta dödligheten är INTE större än hos olagliga substanser som heroin etc. Alkhol kommer, som någon skrev, först på 5 plats.

  Och det man kan göra med någon som missbrukar är att ta avstånd. Annars blir man lätt medberoende eftersom man genom att stanna kvar visar att man accepterar missbruket. Handling vinner alltid över ord.

  Reply
 27. Terese februari 13, 2012 at 2:53 e m

  Puckon. Man måste se till andelen av hur många som tar en drog, som faktiskt dör. Och med tanke på att de flesta dricker alkohol, medan bara någon procent dör av det, så är det inte speciellt troligt att det är den farligaste drogen trots att den förekrommer mer frekvent än tex meth (som antagligen är den mest beroendeframkallade drogen) och heroin, som HELT klart har högre dödsprocent. Tex om 300 dricker alkohol regelbundet kommer kanske 2 att dö av det, jämfört med om 300 tar crystal meth regelbundet så kommer antagligen minst 250 att dö av det.

  Svar:
  Fast i Sverige har vi drygt 2 000 alkoholrelaterade dödsfall och kostnaderna för alkoholskador uppgår till mellan 20 000 000 000 och 80 000 000 000 (miljarder) kronor årligen, beroende på vilket sätt man räknar på (enligt Socialstyrelsen) och motsvarande siffror för SAMTLIGA narkotikarelaterade dödsfall uppgår till till cirka 300 och med kostnader runt 10 000 000 000 kronor årligen. Drygt en miljon svenskar missbrukar alkohol eller använder alkohol på ett sådant sätt att dom riskerar att fastna i ett beroende och 300 000 svenskar är tungt alkoholberoende och drygt 29 000 är tungt narkotikaberoende.

  Med ovanstående siffror som grund tycker jag nog i alla fall att alkoholen är Sveriges farligaste drog.

  Alla siffror kommer från Socialstyrelsen och Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (http://www.can.se).

  Reply
 28. Madde februari 13, 2012 at 4:24 e m

  Svar: Fast i Sverige har vi drygt 2 000 alkoholrelaterade dödsfall och kostnaderna för alkoholskador uppgår till mellan 20 000 000 000 och 80 000 000 000 (miljarder) kronor årligen, beroende på vilket sätt man räknar på (enligt Socialstyrelsen) och motsvarande siffror för SAMTLIGA narkotikarelaterade dödsfall uppgår till till cirka 300 och med kostnader runt 10 000 000 000 kronor årligen. Drygt en miljon svenskar missbrukar alkohol eller använder alkohol på ett sådant sätt att dom riskerar att fastna i ett beroende och 300 000 svenskar är tungt alkoholberoende och drygt 29 000 är tungt narkotikaberoende.
  Med ovanstående siffror som grund tycker jag nog i alla fall att alkoholen är Sveriges farligaste drog.
  Alla siffror kommer från Socialstyrelsen och Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (http://www.can.se).

  Alkohol är fortfarande inte sveriges farligaste drog, men det är den drogen som används mest i Sverige. Men vi har fortfarande folk som tar tyngre droger, dvs. det finns farligare droger i sverige.

  Ge dig nu

  Svar: Ser man till dödligheten i alkoholberoende och narkotikaberoende så är den något högre för narkotika, men ser du till skadorna för samhället och antalet skadade/döda totalt i landet är alkoholen absolut den farligaste. Så nej, jag ger mig inte, och försök förstå att jag inte säger att narkotika är något bra utan bara att alkoholen skadar fler än narktoika, cirka tio gånger fler i vårt land. Fast kanske har Socialstyrelsen fel…?

  Reply
 29. Terese februari 13, 2012 at 7:04 e m

  Sen när pratar vi om sverige? Jag menar allmänt, sverige har jag full koll på då jag jobbar i vården och är uppdaterad

  Reply
 30. Terese februari 13, 2012 at 7:17 e m

  Men eftersom vi syftar på två helt olika problem: jag på individnivå, du på samhällsnivå, så är det inte lönt att fortsätta diskussionen 😉

  Reply
 31. Madde februari 17, 2012 at 2:11 e m

  ”Ser man till dödligheten i alkoholberoende och narkotikaberoende så är den något högre för narkotika, men ser du till skadorna för samhället och antalet skadade/döda totalt i landet är alkoholen absolut den farligaste. Så nej, jag ger mig inte, och försök förstå att jag inte säger att narkotika är något bra utan bara att alkoholen skadar fler än narktoika, cirka tio gånger fler i vårt land. Fast kanske har Socialstyrelsen fel…?”

  Men vafan, klart alkoholen SKADAR FLER, för det ÄR FLER som tar alkohol. Men du måste ju tänka att om lika många hade tagit heroin som alkohol, vilket är då FARLIGAST? Du kan ju inte säga att något är farligast, bara för folk använder det mer.

  Det är som sagt som att säga att alla människor föredrar att sitta hemma ensamma än att gå ut och dansa, bara för att människor sitter hemma mer än de går ut.

  Man måste ju gå efter fakta. Man kan inte jämföra en 1000-lapp med en 20-lapp för de är på helt olika nivåer. Men man kan lätt jämföra saker på samma nivå.

  Alkoholbruket och knarkbruket är INTE på samma nivå. Sålänge de finns andra droger i sverige så kommer aldrig alkohol bli den farligaste drogen. Vissa droger är det garanti att man är död inom 3år, det är de inte med alkohol t.e.x.

  Svar: Ge mig bevis för en enda drog som finns i vårt land som har garanterad dödlighet inom tre år… Eller ja, det har ju alkohol med, drick dig superfull en gång och du kan dö, liksom. Missbruk är missbruk och har man otur eller använder det tillräckligt länge så dör man… Du kan ju räkna med att om alkohol hade dykt upp idag och vi hade haft de andra drogerna i samhället så hade alkoholen också blivit narkotikaklassad.

  Reply
 32. Madde februari 18, 2012 at 1:38 f m

  ”Ge mig bevis för en enda drog som finns i vårt land som har garanterad dödlighet inom tre år… Eller ja, det har ju alkohol med, drick dig superfull en gång och du kan dö, liksom. Missbruk är missbruk och har man otur eller använder det tillräckligt länge så dör man… Du kan ju räkna med att om alkohol hade dykt upp idag och vi hade haft de andra drogerna i samhället så hade alkoholen också blivit narkotikaklassad.”

  Med tanke på att jag inte känner dig i verkligheten så kan jag inte bevisa. Men om du hört talas om krokodildrogen som får din hy att ruttna och trilla av och förstör din hjärna så att du inom två år inte kan gå, som är väldigt enkel att göra av receptfria läkemedel på apoteket, då har du en drog som du är garanterat död inom 3år.

  Men självklart kan man dö av de flesta droger vid överdos, även alkohol ja. Men krokodildrogen är vid normal dos altså. Men finns massa droger du kan dö av inom 3år. Men inte många som är GARANTI. Men alkohol kan man bruka i många många år utan att dö, sålänge man inte överdoserar eller tar det med läkemedel.

  Klart alkohol hade blivit narkotiklassad. Men betyder det att det är sveriges farligast drog för det? Socker och fett är isåfall sveriges farligaste drog, För i princip alla tar det och många dör av det. Det är fler som tar det än va det är som tar droger. Det går liksom inte att jämföra så.

  Ska man jämföra så får man jämföra 100pers som tar alkohol och 100pers som tar typ heroin. Vilka lever längst, vilka mår bäst osv.

  Svar: Krokodil är en rysk drog som inte finns i Sverige, så vad är meningen med att ta upp den? Alkohol kan du dö av samma dag du tar det, även om risken inte är lika stor som om du tar heroin, det förstår väl alla, men poängen här är att alkohol är den som dödar flest i Sverige, och i världen, utan tvekan. Socker och fett är inga droger, även om många dör till följd av missbruk av det…

  Reply
 33. Madde februari 18, 2012 at 2:37 e m

  ” Krokodil är en rysk drog som inte finns i Sverige, så vad är meningen med att ta upp den? Alkohol kan du dö av samma dag du tar det, även om risken inte är lika stor som om du tar heroin, det förstår väl alla, men poängen här är att alkohol är den som dödar flest i Sverige, och i världen, utan tvekan. Socker och fett är inga droger, även om många dör till följd av missbruk av det…”

  Det finns svenskar som testat den, därför är den värd att nämnas. Alkohol kan du dö av om du har några tidigare problem, om du överdoserar, kör bil eller liknande. Tar du ett glas vin på krogen så dör du inte.

  Socker och fett klassar vissa som droger, då det är rätt beroendeframkallande. Det finns ju matmissbruk med så.

  Och fortfarande så kan man inte säga att något är farligast bara för det används mest. Som sagt, då kommer socker och fett högre upp om vi klassar de som droger. KAFFE är det ännu fler som använder t.o.m. Och det klassas med som drog i vissa lägen.

  Svar: De som klassar socker och fett som droger är väl samma som klassar kaffe som drog, eller hur? Det är ju dumheter, kaffe är milt uppiggande och är inte berusande, vilket inte heller fett eller socker är. Hur bedömer man farlighet? Jag skulle vilja säga att farlighet är det som skadar mest och flest och då är vi åter tillbaka på alkoholen… Och att svenskar har testat krokodil – ja, kanske det, men det är inget som missbrukas i Sverige i normalfallet vad jag kunnat läsa mig till.

  Reply
 34. Madde februari 18, 2012 at 11:42 e m

  ”De som klassar socker och fett som droger är väl samma som klassar kaffe som drog, eller hur? Det är ju dumheter, kaffe är milt uppiggande och är inte berusande, vilket inte heller fett eller socker är. Hur bedömer man farlighet? Jag skulle vilja säga att farlighet är det som skadar mest och flest och då är vi åter tillbaka på alkoholen… Och att svenskar har testat krokodil – ja, kanske det, men det är inget som missbrukas i Sverige i normalfallet vad jag kunnat läsa mig till.”

  Kaffe är väldigt beroendeframkallande faktiskt, även socker och fett. Men man blir inte berusad av det. Men det är också farligt i stora mängder, precis som alkohol.

  Farlighet är hur farligt det är mot kroppen. Visst är det också hur många som dör eller liknande vid användandet av drogen. Så alltså måste du jämföra om 100pers testar typ heroin och 100pers alkohol, vilken drog skadar människorna mest, och vilken drog skadar flest?

  Du måste tycka att köra bil är typ livsfarligt med tanke på hur många människor som skadas eller dör av det varje år.

  Heroin är fortfarande den farligaste drogen, även i sverige. Det är därför den är på nummer 1 på listan av farligaste drogerna. Alkohol är på typ nummer 5, även om den används flitigast i hela världen. Men det går ju inte att ändra listan bara för att fler använder alkohol, för det är inte det man går efter.

  Svar: Jag förstår vad du menar, tro inget annat. Fast liknelsen med bilarna haltar lite, för det dör betydligt fler av alkoholrelaterade skador än i den svenska trafiken (där för övrigt stora delar av dödsfallen och olyckorna är beroende av alkohol)…

  Reply
 35. Madde februari 19, 2012 at 2:11 e m

  ”Jag förstår vad du menar, tro inget annat. Fast liknelsen med bilarna haltar lite, för det dör betydligt fler av alkoholrelaterade skador än i den svenska trafiken (där för övrigt stora delar av dödsfallen och olyckorna är beroende av alkohol)…”

  Vet mycket väl att många bilolyckor sker pga alkohol. Menade mest att för dig är ju ”farligast” när många människor skadas av det eftersom du säger att alkohol är farligaste drogen. Så om alkohol är farligaste drogen för att massor av människor skadas av den så borde bilkörning vara jätte farligt för dig med (dock inte som alkohol).

  Och om ändå alkohol är så farligt och farligaste drogen, hur kommer det sig att du i princip super sönder din skalle så ofta som du gjort? Är du stolt över det, var de värt det?

  Svar: Tryter argumenten eftersom du nu också vill blanda in vad gör? Ja, alkoholen är som sagt farlig, jag har ju bevisat det 😉 Bilkörningens farlighet är absolut försumbar jämfört med alkoholens. Om jag inte läst helt fel i statistiken så kostar bilolyckor och heorn ungefär lika mycket varje år för samhället, medan alkoholen är tio gånger så kostsam…

  Reply
 36. Madde februari 19, 2012 at 2:11 e m

  Heroin är farligaste drogen, punkt slut.

  Svar: Som dödar flest i världen…? Nej, det gör utan tvekan alkoholen. Om det gäller hur kraftfulla och beroendeframkallande vissa droger är, och om det är så du bedömer farlighet, så fins det farligare saker än heorin också, men tillgängligheten och därmed hur vanligt förekommande en drog är måste väl ändå vara med i bedömningen av farligheten?

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *