Narkolepsi av svininfluensavaccinet – och vad gör staten åt det? INTE ETT F*CKING PISS.

Kommer ni ihåg hur mycket media, staten och alla pushade för att alla skulle ta svininfluensavaccinet?

Dom har nästan ingen erfarenhet av vad dom tryckte in i människor. Och det är förstört ca 500 barns liv runt om i Europa. Finns liksom barn som sovit i stort sätt hela tiden, som faller ihop så fort dom skrattar och en massa andra saker. Vilket ger stora förhinder i livet, t.ex. dom barnen kommer inte att kunna ta körkort p.g.a. risk för anfall. I en del fall behöver dessa barn en assistent för att klara vardagen för att hindra sig från att göra illa sig.

Och vad gör läkemedelsverket åt det? INTE ETT PISS. Hur mycket i skadestånd borde dom drabbade människorna få? Att dom liksom förstört folks liv. FY FAN VAD VIDRIGT. Jag spyr. Att dom går ut så jävla mycket med att folk MÅSTE ta det, när dödssiffran var lika hög i Ssverige som i Polen där människor inte blev i tvingade en massa vaccin.

Vad är narkolepsi?

Narkolepsi, av grekiskans νάρκη (narke) med betydelsen sömn eller avdomning, och λήψης (lepsis), med betydelsen anfall, är en ovanlig hjärnsjukdom som kännetecknas av obetvingliga, dagliga sömnattacker med REM-sömn, och ofta även attacker med nedsatt muskeltonus (ofrivillig avslappning i skelettmuskulaturen) i samband med sinnesrörelse, så kallad kataplexi. Till detta kan även komma hallucinationer i samband med insomnande eller uppvaknande och sömnparalys, det vill säga en övergående förlamning i skelettmuskulaturen i samband med insomnande eller uppvaknande.

Narkolepsi är ett underdiagnostiserat tillstånd. Den drabbade missuppfattas ofta som lat och apatisk av omgivningen, vilket leder till minskad psykosocial funktion, och därmed risk för komorbid depression.[1] Sjukdomen är livslång men förkortar inte livslängden, och med undantag för enstaka fallrapporter där behandling med antikroppar alldeles i samband med insjuknandet har kunnat påverka sjukdomsförloppet i positiv riktning utgörs behandlingen av läkemedel som dämpar symptomen.

Narkolepsi hos människa orsakas av att en grupp nervceller i hjärnan som är inblandade i regleringen av sömn och vakenhet går under[2], troligen beroende på att kroppens eget immunförsvar angriper dessa celler i en så kallad autoimmun reaktion. Forskning om narkolepsi bedrivs dels rörande de grundläggande sjukdomsmekanismerna och dels rörande utveckling av nya mediciner för behandling av sjukdomens uppkomst och symptom. Diagnosen ställs på sjukhistorien, blod- och likvorprover samt efter utredning på sömnlaboratorium.

Narkolepsi kallas ibland felaktigt för sömnsjuka, men det är en annan sjukdom; Trypanosomiasis, som endast förekommer i Afrika

Information tagen från wikipedia.

Har du tagit vaccinet?

Varför är jag så upprörd? Jo, för folk i min släkt har drabbats! Usch och fy…

(Visited 115 times, 1 visits today)

58 Comments

  1. Emma-Lou mars 13, 2012 at 4:44 e m

    Min äldsta son och pappan tog sprutan medan jag som nyförlöst och yngsta sonen inte tog någon medicin. Så vitt vi vet, har inte äldsta sonen eller min make fått några biverkningar och de tog sprutan hösten 2009, detta för nyfödda lillebrors skull. Tycker väldigt synd om alla de som dött eller fått andra biverkningar av den här vaccinationen. Alla vaccinationer innebär vissa risker, även de du fick som spädbarn och i skolan… :/

    Reply
  2. nicole mars 13, 2012 at 4:45 e m

    håller helt med dig Paow ! när influensa epidemin *kom* till så tog de mindre än en vecka för dem att hitta sprutan till den. men aids har funnits i över 50 år och ännu har dem inte hittat ngt botemedel till de så hur skulle dem kunna hitta botemedlet så snabbt till influensan

    Reply
  3. Håller med mars 13, 2012 at 4:54 e m

    Håller med dig, jag var en av de få i min skola som valde att inte ta vaccinet då jag tyckte det var osäkert. Alla blev sjuka och hade feber förutom jag och inte fan fick jag någon influensa heller. De har nog någon väg klurad ut för att slippa betala skadestånd som vanligt tyvärr, hemskt att sådant ska hända för att man litar på att de vet vad de pratar om :/

    Reply
    1. NELLY mars 13, 2012 at 5:04 e m

      Att du inte blev sjuk kan ju faktiskt ha att göra med att alla andra tog vaccinet.

      Reply
  4. Bride mars 13, 2012 at 4:56 e m

    Usch…jag håller helt med dig paulina.

    Till något mer upppiggande…;

    Häng med mig och mitt svängiga liv i metropolen London. Har ett kul jobb som innebär många inbjudningar till olika events, fotboll och musikaler! Love it =) Har precis flygit ner min goskille till hund så han bor här med mig och leker i parken på dagarna…mys!

    XX

    http://www.123london.spotlife.se

    Reply
  5. Towi mars 13, 2012 at 4:58 e m

    Det är helt sjukt. Dom visste till och med att det inte var ett farligt virus, det är som en helt vanlig influensa bara. Och då undrar man såklart ”hur kommer det sig att folk dog av en vanlig influensa?”, sanningen är att om det stod tex ”KVINNA DÖD I INFLUENSA!”, så kunde man med liten tex se att denna kvinna var 98 år gammal haha.. Samma sak med en man dom dog ”av” influensan, han hade en hjärtsjukdom och vilken influensa som helst kan påskynda död om man redan är sjuk, eller gammal.

    Bra att du tar upp sånt här! Det är verkligen helt sjukt hur media kan påverka, folk stod liksom i långa köer för att få vaccinet, ett ONÖDIGT vaccin. Sånt här kommmer göra att om/när det väl kommer ett farligt virus kommer folk tappa förtroende för att vaccinera sig.

    Reply
  6. Erica mars 13, 2012 at 5:01 e m

    Hur många fick influensa i hela Europa då? Du får du jämföra lite.

    Reply
  7. Emelie mars 13, 2012 at 5:05 e m

    Håller med dig helt klart och blir tårögd bara jag tänker på det, en utav mina närmsta tjejkompisar har narkolepsi och det är HEMSKT.

    Reply
  8. anonym mars 13, 2012 at 5:10 e m

    Förstår hur du känner.. Min mormor har vuxit upp med narkolepsi. Det är helt sjukt att dem får lov att ge ut sånna här vaccin!

    Reply
  9. julia mars 13, 2012 at 5:12 e m

    Hej Paulina! Min syster fick narkolepsi efter vaccinet och jag håller med dig helt och hållet.. hela våra liv har förstörts pga den här jävla sprutan!! och speciellt min systers.. hon är 15 år, 15! och dom som får detta blir liksom inte samma människor, min syster har förändrats mycket! min mamma och flera mammor och pappor har startat en förening (Narkoliepsiföreningen), och där hjälper dom massor av familjer speciellt med barn som har blivit drabbade. dom sätter ihop träffar osv till alla familjer.

    Jag tycker det är jätte bra att du skriver om detta, det behöver uppmärksammas!! Det är en jävligt hemsk sjukdom……. Och alla dessa människor har drabbats bara för att staten och medierna hetsade alla till att ta sprutan! Och nu vill dom inte ta ansvar för vad dom har gjort?! FYFAN , min syster ville inte ens ta sprutan!! Men vissa har faktiskt fått 50.000 kr i skadestånd, men vafan hjälper det? dom har fått en sjukdom som inte går att bota och måste leva med hela livet. som du sa, inte kunna ta körkort, inte kunna jobba heltid, få sämre betyg i skolan pga att dom somnar och inte kan göra något åt det..

    TACK PAULINA FÖR ATT DU HAR TAGIT UPP DET HÄR. Jag hoppas din släkting får den hjälp den behöver!! Om den inte har gått med i Narkolepsiföreningen, kan du ju tipsa om det. På narkolepsiforeningen.se finns det mer info.

    Tack och puss

    Reply
  10. my mars 13, 2012 at 5:14 e m

    du har helt rätt! så hemskt verkligen 🙁

    Reply
  11. Malin mars 13, 2012 at 5:16 e m

    Jag har tagit det vaccinet och jag mår helt bra!

    Reply
  12. B E L I N D A mars 13, 2012 at 5:20 e m

    Nej fyfan stackarna..
    Jag tog bara en spruta fast dom ville att jag skulle ta två.

    Reply
  13. Robyn mars 13, 2012 at 5:25 e m

    Håller med dig Paulina! Min kusin har drabbats väldigt hårt av detta både hennes skolgång och fritid är inte alls som innan, hårt att se och veta att ingen kan göra något åt det i med att det inte finns några läkemedel. Hon är bara 16 år. Själv har jag tagit sprutan men jag klarade mig

    Reply
  14. Linda mars 13, 2012 at 5:27 e m

    Media tog en helt vanlig MILD influensa och gjorde den ENORM. den vanliga influensan dödar långt många fler varje år än vad svininfluensan gjorde. Det var endast ett fåtal personer som dog i sverige av svininfluensan, varav nästan alla hade svagt immunförsvar innan. Den vanliga influensan dödar upp mot 2000 per år. Tvp av mina vänner var förkylda och skulle gå och vaccinera sig när de frisknat till, och fick då reda på att de redan haft svininfluensan. Svininfluensan var av staten bluff och båg för att tjäna pengar, ett läkemedelsföretag som var på väg i konkurs var först ut med vaccin mot denna ”nya hemska” influensan. Låter det inte lite vääääääl för bra för att vara sant. Inse att det inte går att lita på någon utan att kolla upp fakta först.

    Reply
  15. amelie mars 13, 2012 at 5:29 e m

    herregud, nu är jag verkligen glad att jag inte vaccinerade mig!

    Reply
  16. Jessica mars 13, 2012 at 5:36 e m

    jag har inte tagit den! 🙂

    Reply
  17. Elin mars 13, 2012 at 5:39 e m

    Ingen TVINGADE någon att ta sprutan. Det är upp till var och en att avgöra om de vill ta vaccinsprutor, ville man inte så behövde man inte. Det är självklart hemskt att denna sjukdomen har uppstått hos en del, men istället för att kasta sig iväg till doktorn för att ta sprutan så kunde man ha gjort lite källkritisk research på både sjukdomen och vaccinet innan.

    Reply
  18. Andreas mars 13, 2012 at 5:53 e m

    Min flickvän fick de, men jag älskar henne mest av allt endå <3

    Reply
  19. melina mars 13, 2012 at 5:56 e m

    jag har tagit den.

    Reply
  20. Ida mars 13, 2012 at 6:08 e m

    Hej! Min bästa killkompis har fått narkolepsi, och då kommer ju kataplexi med på köpet(när man rycker när man skrattar). I skolan när vi går till matsalen, i klassrummet, helatiden om någon säger någonting som han tycker är roligt ramlar han ihop och rycker. Vi är så vana nu så vi alla i vårat lilla gäng vet ju hur vi ska göra, men det är ju jättejobbigt. Och okej, det var frivilligt om man ville ta det eller ej, men vadå om någon håller en pistol emot ditt huvud och säger att om man tar en spruta så slipper man bli skjuten är väl klart man gör det. Blir så trött bara, nu är det massa strul med om han ska få ut pengar och så vidare. Tur att han har oss som orkar med allt det här, det påverkar alla. Kram

    Reply
    1. Josefin mars 13, 2012 at 7:01 e m

      Haha, hur fan kan du jämföra med att någon har en pistol mot ens huvud?
      Herregud..

      Reply
  21. Anastasia mars 13, 2012 at 6:14 e m

    Jag har tagit sprutan.. och ångrar det lite nu eftersom jag hört att det nästan inte fanns någon forskning alls kring vaccinet:( Men det är inget att göra åt nu 🙁

    Reply
  22. Nicole mars 13, 2012 at 6:37 e m

    Jag tog den! Ingenting hände med mig och jag är oftast känslig mot vissa saker.

    Reply
  23. johanna mars 13, 2012 at 7:15 e m

    Jag var den enda i min klass som inte vaccinerade mig och det var likadant för min bror. Våra föräldrar vägrade att vi skulle ta den eftersom när de tog fram vaccinet gick det ut med att det inte har något som helst ansvar, men alla ville ju ta det ändå. Är så jävla glad att jag inte tog det, när man satt där för några år sen kände man sig skitmobbad för att man var den enda, men de ville ju bara oss väl. Synd för er som tog den 😉

    Reply
  24. Helena mars 13, 2012 at 7:25 e m

    Glöm inte vilka som ville ha vaccinet, allmänheten. Det var inte direkt så att staten ville ge vaccinet, tvärtom var de starkt emot det just pga att det inte var tillräckligt testat. Men vi lever i en demokrati, och om folket verkligen tror att de behöver vaccinet och därför vill ha det kommer de ju få det. Biverkningar eller ej. Såg ngn kommentar nedanför and läkemedelsföretaget, ligger kanske ngt i det. Kanske ngt att minnas nästa gång ”alla” säger en sak och en enda expert säger emot. Lyssna på experten. Hände ju alldeles nyss med Kony videon… Historien upprepar sig själv.

    Reply
  25. Linnea mars 13, 2012 at 7:44 e m

    Ja , tyvärr. Men jag har inte blivit dålig av den (ännu). Jag var dålig de första dagarna av själva sprutan, då kunde jag knappt röra mig utan att skrika av smärta. :/

    Reply
  26. Malin mars 13, 2012 at 7:59 e m

    Det var väldigt många som fick narkolepsi som inte vaccinerade sig, de fick det istället av svininfluensan. Vaccinet innehöll en pytteliten del svininfluensa (alla vaccin innehåller mikroorganismen man vaccinerar emot, ganska logiskt va?) så egentligen var det ju 50/50. Svininfluensahysterin var framförallt orsakad av WHO som gick ut med att vaccinet var superviktigt (de fick pengar av företaget som producerade vaccinet). Dessutom har skrivit på ett kontrakt som gör att vi måste ta in vaccin när WHO går ut med att alla ska vaccineras. Kort sagt.
    Det var även folk som påstod sig ”gå baklänges” efter vaccinering, men när man besökte dessa människor oannonserat utan kamerateam gick de precis som vanligt.
    Jättekul när bloggare engagerar sig i sådana här saker, men det är tråkigt när ni inte tar reda på riktig fakta innan ni uttalar er.

    Reply
  27. M mars 13, 2012 at 8:00 e m

    Jag tog vaccinet eftersom min barnmorska rekomenderade sprutan, eller hon tjatade mer eller mindre på mig. Jag var emot det men tog det ändå, eftersom jag var i riskzonen.
    Det var menat att man skulle ta två sprutor men jag vägrade den andra, och helt plötsligt behövde man inte ta två utan det räckte tydligen med en.
    Jag har haft tur och klarat mig utan biverkningar men jag lider med dom stackars människor som har fått problem såhär i efterhand!

    Reply
  28. Vanessa mars 13, 2012 at 8:16 e m

    Elin: Du säger att ingen blev tvingad och att människor kan läsa på. Men även om man väljer att läsa på så är mycket mörklagt och läkemeldlena går inte ut med 100% sanning…
    Så klart, man blir inte tvingad men hur mycket vet man egentligen? Plus barnen har inget att säga till om, föräldrarna bestämmer ju.

    Min svärmor är forskare och jobbar inte på avdelningen där dem forskar fram vaccinationerna.
    Men hon vet hur det går till och, trots hon är en som ”tror” på vaccinationer, vaccinerat sina barn som ”normalt” så sa hon åt mig att absolut inte ta dessa vaccinationerna. Dem framställer dem på några månader utan att ens ha hunnit testa dem och se biverkningar.. något som annars tar flera år.

    Reply
  29. Elin mars 13, 2012 at 8:26 e m

    Hej Paulina. När svininfluensan kom så var man beredd på att det skulle bli epidemier kanske till och med över hela världen. När det händer sådana här saker måste sjukhusen agera snabbt för att ta fram ett vaccin för att hindra att bilda en epidemi i landet. Sådana vaccin är inte säkert att man hinner forska så mycket på eftersom det är en krissituation!! och då är det viktigaste att man agerar så snabbt som möjligt och förebygger att det ska spridas. Som du kanske vet så innebär det att när man vaccinerar sig så sprutar man in en liten del av viruset/bakterien som sjukdomen baseras på. Detta för att skapa antikroppar. Dessa personer som fick narkolepsi av vaccinet fick det alltså av svininfluensa viruset. eftersom det är det som är i sprutan. hade det INTE tagit det och fått svininfluensan hade de antagligen fått det då eller till och med DÖTT av viruset. Det är DÄRFÖR man vaccinerar när det kan vara en epidemi på väg så att folk INTE SKA DÖ!!

    Reply
  30. Elin mars 13, 2012 at 8:27 e m

    Blir så jävla förbannad när du skriver om saker du inte förstår ett skit om!!

    Reply
  31. Sara mars 13, 2012 at 8:36 e m

    Att Europa klarade sig så pass bra som vi gjorde berodde på att flera länder hade en väl fungerande vaccin-utdelning till befolkningen. Utan hade fler liv gått åt, med alla de medicinska åtgärder som i de fallen hade behövts för att försöka rädda. Och att Sverige gav möjligheten till oss medborgare att ta vaccinet var fantastiskt. Gratis. Och frivilligt. Man var redan sedan innan medveten om oväntade bieffekter, fall med narkolepsi hade funnits redan under testperioden. Visst, media spelade en stor roll och fick fram budskapet om hur viktigt det var att ta sprutan men fortfarande var det en valmöjlighet. Tyvärr syntes snart biverkningarna hos fler och fler människor.

    Liksom alla mediciner, vaccin och åtgärder som brukas och används så finns sjukvården för att hjälpa till och hitta nya sätt att lindra de negativa symptom som uppkommer. Lika så narkolepsi.

    Jag står inte emot det faktum att staten ska bekosta detta, hjälpa till och förhindra/lindra. Skadestånd däremot står jag inte bakom, där du som individ fått välja själv om du velat ta del av detta läkemedel – med eller utan biverkningar. ”Expressen: Jorden är överbefolkad! Vi ber er att begå kollektivt självmord för att underlätta.” Du måste tänka till, fundera, ta ställningstagande, och anse vad som är rätt för dig. Ta livet av dig – ta sprutan?

    Kan dock försäkra om att läkemedel tas fram oavsett orsaker för narkolepsi. Influensavaccin hade man tagit fram redan innan – HIV, cancer och andra sjukdomar är lite klurigare. Men just wait for it.

    Reply
  32. Lotta mars 13, 2012 at 9:17 e m

    Tog inte vaccinet , skulle aldrig ta vaccin eller ngt annat läkemedel heller. Hade alla bara läst på innan så finns det tusentals bevis för att inte ta vaccin. Så nej jag kollade upp innan. Kommer aldrig ge mina barn vaccin heller , det borde också alla läsa på mer om. Alla ställer sig helt handfallna till vad staten säger. Vi har en fri vilja…

    Svar: Du pratar väl inte om ALLA vacciner, för det är ju dumt…

    Reply
  33. Sofie mars 13, 2012 at 9:47 e m

    Att säga att alla hade ett val att vaccinera sig är tyvärr inte hela sanningen. I min skola var man tvingad att vaccineras och så fort vaccinet kom ut skulle alla i klass 7-9 massvaccineras. Lagom kul om man hade fått narkolepsi pga det!

    Svar: Nu TVINGADES iofs ingen att vaccinera, men förstår ju att man kanske inte vill vara den enda som inte vaccinerar sig.

    Reply
  34. Lina mars 13, 2012 at 10:47 e m

    Wikipedia är ingen trovärdig källa då vem som helst kan skriva saker där..
    Men ja, det är hemskt att folk råkat ut för detta och aldrig får leva livet fullt ut längre :/

    Reply
  35. Fia mars 13, 2012 at 11:18 e m

    Man kanske ska va glad att de gick så bra som de gick. I detta fall var det nog mest läkemedelsföretagen som hypade upp det här med svininfluensen för att tjäna pengar. För det är det att handlar om – pengar. Sorgligt men sant….

    Reply
  36. Nicole mars 14, 2012 at 1:27 f m

    Jag har narklopsi och det har varit ett helvete! Jag är 18 nu jag tog sprutan när jag var 16. Och jag gick runt i nästan ett år med narklopsi innan jag fick reda på att jag hade det. Jag somnade på lektioner, kom efter i skolan så jag hoppade av till slut. Det var så jävla jobbigt.

    Det som stör mig är att så många inte tror att det är en jobbig sjukdom. Det är så mycket mer än att bara vara trött, man sover skit dåligt! Får ofta förlamningar när jag ska sova men jag är ”vaken” i huvudet och försöker ta mig ut ur förlamningen. Drömmer alltid mardrömmar och de känns så himla äkta också. Verkligen sjuk känsla… Det är svårt att förklara för det är så många små saker hela tiden. Brukar känna ett ”vibrerande” i mitt huvud, svårt att andas som många andra också har beskrivit de. En väldigt komplicerad sjukdom.
    Många med narkelopsi har också att de faller ihop när de är känslor inblandade. När de skrattar/gråter/är arg osv. Som tur har jag inte fått det.

    Och till den personen som tyckte att vi inte borde få ersättning är ju dum i huvudet.
    Det är mest ungdomar som har fått narkelopsi efter sprutan. Det finns liksom 4 åringar som har fått det! Det är klart som fan att vi ska få ersättning och att det tar en sån tid är ju bara sjukt!
    Vi måste kämpa för att ens få någon slags ersättning. Allt tar sån tid och om man skriver minsta fel till försäkringsbolagen så ger de inte något. Det är som att de vill hitta en massa fel för att inte behöva hjälpa oss. De borde skämmas! Ingen står för de dem gjort, man känner sig lurad! Och det blir faktiskt dyrt. Vi måste betala för mediciner, många ungdomar har gått upp i vikt eftersom de mest har legat i sängen. Det är så mycket hjälp vi borde ha fått för länge sen!!

    Mitt liv har ändrats totalt efter sprutan. Att få 50.000 för en sjukdom som jag har fått är ett skämt! Många tjänar 50.000 kr på en månadslön. Är jag värd en månadslön?! Vad ska det hjälpa?
    Så till den som kommenterade att vi inte borde få ersättning: JO det borde vi! Och vi som har narkelopsi borde få så himla mycket mer hjälp och inte behöva kämpa så mycket själv för att få det! Det borde vara en självklarhet! Det är så många ungdomars liv som är förstörda. Att ingen förstår en, att acceptera själv att man fått en sjukdom som inte skulle kommit naturligt. Det är tufft! Men det är sånt man förstår bättre när man har någon slags sjukdom kan jag tänka mig.

    Usa valde till och med att inge ge ut vaccinet för de visste att det var en liten del av vaccinet som inte hade testats. Och det här visste Sverige om men ändå valde de att ge ut vaccinet till befolkningen.

    Som tur har Narkelopsi uppmärksammats mer på senaste tiden. Så hoppas att vi får mer hjälp nu och i framtiden för det kommer behövas det lovar jag.

    Reply
  37. malin mars 14, 2012 at 8:59 f m

    Jag tog vaccinet och har varit sjukskriven sen dess… Fick något neurologiskt fel som förstört motoriken totalt. Läkarna hittar inget fel, så dom säger att det beror på stress, dom vägrar att erkänna det som biverkningar. Jag är 25 år och skulle gärna vilja ha tillbaka dom två åren av mitt liv.

    Reply
  38. Louise mars 14, 2012 at 9:46 f m

    Har läst de flesta kommentarerna, men inte alla. Blir lite less när folk inte förstår det här med just svininfluensavaccinet. Det var självklart ingen som blev tvingad. Men media blåste upp det något extremt. Det skrevs att man skulle begrava folk i massgravar osv. Genom att skrämma folk på det sättet behövde man inte tvinga folk. Men i Sverige är det färre som dött än alla de som har fått biverkningar. 177 svenskar har drabbats av narkolepsi pga vaccinet.

    Reply
  39. Franz mars 14, 2012 at 10:24 f m

    Bra att du uppmärksammar detta! Befolkningen är sannerligen hjärntvättade att tro att det läkemedelsföretag och läkare vill är det bästa för vår hälsa!
    Om influensan hade spridits mer så hade fler gamla gått bort, det är helt naturligt att man dör när man är gammal och svag dvs som det ska (om man verkligen bryr sig om gamla så ska man självklart ta hand om dom bättre, bättre mat, promenader mm) en ung människas livslånga hälsa är viktigare än något extra år av lidande för någon som är så pass gammal att man skulle dö av en influensa helt enkelt.
    Att detta ”vaccin” var skumt förstod många innan det skulle påtvingas befolkningen, t.e.x. Tyskland köpte bara in det dyrare vaccin till ALLA det som våra kära politiker fick men inte vi…

    Reply
  40. Jessica mars 14, 2012 at 12:27 e m

    Tusen TACK för att du tar upp ett sådant viktigt ämne och informerar människor om situationen. När svininfluensaviruset och sprutan först kom ut och det blev en stor masshysteri så kände jag att något var fel, och jag satt DAGLIGEN och läste på om detta vaccin och vad dess innehåll var för något. Jag fick läsa så jävla många hemska saker och det fanns ingen tvekan om saken att vaccinet var farligare än själva influensan. Jag försökte informera folk om detta men fick bara skit tillbaka. Glåpord, hat och allt möjligt för att jag inte simmande med strömmen vad gällde vaccinet. Även fast jag nu själv inte blivit drabbad av dessa biverkningar så är jag ändå så in i helvetes förbannad över hur media och staten prakade på människor att ta detta, utan att informera dem om biverkningar och utan att ta en grundlig undersökning på vad det innehöll!! Jag lider åt alla dem som blivit drabbades vägnar, och jag är ständigt orolig att min familj som alla dem tog vaccinet, ska insjukna dem med. Även om dem inte gjort det nu så finns det inget som tyder på att dem inte kommer det, för vissa tar det år innan sjukdomen utvecklas, och det värsta av allt är att sjukdomarna är obotliga och livslånga… Det är så grymt ohumant gjort av staten, massmedia och alla andra som ”tvingade” ovetande människor att ta den.. Så grymt äckligt gjort…

    Reply
  41. Elin mars 14, 2012 at 1:56 e m

    Finns några saker du glömmer att ta upp i ditt inlägg.
    1.Man var inte tvungen att ta vaccinet det var en REKOMENDATION.
    2.Den största saken du glömde ta upp var att man kan få narkolepsi av svininfluensan precis som man kan få av viruset. Om man inte hade vaccierat stora delar av befolkningen så hade endå folk fått narkolepsi i mindre eller större omfattning från att ha smittats av svininfluensan.
    Det stora felet man gjorde i det här var att köpa vaccination med tanke på hur DYRT det va och hur mycket som blev över.

    Reply
  42. julia mars 14, 2012 at 4:02 e m

    Ein: men dom visste att det fanns ett ämne i sprutan, en tillsats som hette skvalen , och att dom aldrig hade testat det förr.. och det ämnet är tex förbjudet i USA och andra länder pga att människor har fått sånna här sjukdomar!

    Reply
  43. emelie mars 14, 2012 at 5:34 e m

    Fyfan, hoppas det inte händer mig.
    Då blir jag pissed, jag blev nämligen tvingad att ta skiten!
    Hoppas de inte är så allvarligt för dina släktingar

    Reply
  44. felicia mars 14, 2012 at 9:10 e m

    Håller med dej paow. Jag håller på att utredas av detta, och det är helt galet jobbigt faktiskt, folk tror att man bara ’somnar’ men när man somnar i klassrummet och missaar massa och de bara inte går att hålla sig vaken, de är hemskt faktiskt!

    Reply
  45. Candy mars 14, 2012 at 10:55 e m

    Jag tog INTE vaccinet. Det var helt nytt och en j*vla hets kring det där… Det där visste jag faktiskt inte om, herregud…

    Reply
  46. olivia mars 14, 2012 at 11:05 e m

    ILLUMINATI!!

    Reply
  47. ANNE mars 15, 2012 at 10:21 f m

    Jag har tagit vaccinet. Har dock som tur är inte dragit på mig narkolepsi..

    Men fy fan för sånt här, helt galet dåligt ju. Man skäms :S

    Reply
  48. johanna mars 15, 2012 at 10:41 f m

    Nej har inte tagit vaccinet och är glad för det, tydligen väldigt lycklig lottad också nu i efterhand känner jag.

    Reply
  49. Elin mars 15, 2012 at 4:00 e m

    ”johanna
    2012-03-13 19:15:34

    Jag var den enda i min klass som inte vaccinerade mig och det var likadant för min bror. Våra föräldrar vägrade att vi skulle ta den eftersom när de tog fram vaccinet gick det ut med att det inte har något som helst ansvar, men alla ville ju ta det ändå. Är så jävla glad att jag inte tog det, när man satt där för några år sen kände man sig skitmobbad för att man var den enda, men de ville ju bara oss väl. Synd för er som tog den ;)”

    synd för er som tog den? och sen en smilegubbe på det? känns som ett hån. Jag tänker i alla fall stå för att jag tagit vaccinet. Jag tog det inte för min egen del men för andras. Med vänner och släktingar inom riskzonen så tänkte jag minsann inte riskera och smitta dem. Får jag sjukdomen ja då är det väll så då. Men jag tänker inte gå runt och oroa mig eftersom jag redan tagit vaccinet för länge sedan och det finns knappast något jag kan göra åt saken.

    Däremot kan jag gå ut på gatan och bli överkörd i morgon eller bli rånad och knivskuren när jag går hem från krogen på fredag. Men jag tänker inte gå runt och vara rädd för saker som jag inte kan styra över.

    Ni som tagit vaccinet och inte blivit sjuka, förstör inte ert liv genom att gå runt och oroa er för att ni ska få en sjukdom som ni kanske inte får.

    Och sen för er som fått sjukdomen, ni borde få så jävla mycket pengar. Inte mer än rätt!! Min bror fick 50 tusen för ett ärr efter en olycka på jobbet! Ni har fått en sjukdom som förstört er för resten av era liv och ni får inget eller bara 50 tusen? Det är SJUKT!

    Reply
  50. LANJA - www.lanjas.blogg.se mars 16, 2012 at 3:41 e m

    Därför lilla paow är det bra att betala skatt, så att dom ska få hjälp 🙂 hjälp kommer dom inte att få om moderaterna sitter vid makten.

    Reply
  51. elin mars 16, 2012 at 7:07 e m

    Grymt bra Paow! Är själv en av de drabbade & min pappa kommer in i mitt rum & säger ”Elin jag ska läsa Paows blogg” tänkte bara vad fan snackar han om? Haha! Tydligen så hade dom fått mail av Petra där det stod att du hade skrivit om det & var en ”stor-bloggare”
    jag flög upp & kände bara, woho jag älskar henne!!! Haha! Nej men ett sånt här inlägg tror jag verkligen kan göra skillnad & faktiskt göra att folk blir mer intresserade av att faktiskt ta reda på att narkolepsi inte bara handlar om att ”sova lite extra under matte-lektionen”
    Så som sagt, tack för en grymt bra inlägg! ♥
    http://davidssson.blogg.se/2012/february/utkast-feb-13-2012.html#comment

    Reply
  52. Jennifer mars 17, 2012 at 11:26 e m

    Asså, ni alla är ju helt jävla efterblivna. Förlåt, men det var HELT valfritt att ta det där vaccinet. Alla visste att det var ett nytt vaccin, och man visste inte vilka defekter, effekter och biverkningar detta kunde ge. Om man hade missat att veta det – så vadfan, kolla upp det? Ni är väl inte invalida innan ni tagit sprutan?
    Och att läkemedelsföretagen inte gör något, nja, … Antagligen är det så att det finns inget att göra. Är du en gång infekterad med ett virus, så bär du i princip ALLTID på det viruset latent i dina celler, dvs. sovande.
    Och ännu en korkad kommentar om att HIV har funnits länge och inget botemedel finns. Har du någon annan om varför? Jo, för att HIV ständigt förändrar sig = det du försökte bota för en timme sen är ett nytt virus nu. (I princip).
    Det är jätte hemskt att folk har blivit sjuka m.m pga. av vaccinet. Men tänk istället hur stor spridningen hade varit, och hur många fler som hade dött om inget vaccin funnits?

    Jag orkar inte läsa alla kommentarer osv. Men till Nicole, jätte synd att du blivit negativt drabbad. Det är orättvist och fel. Men å andra sidan, om USA inte ville ge ut vaccin, och Svergie ville det kanske du skulle tagit dig ann att kolla upp detta och fråga dig själv om det var värt risken. Och uppenbarligen tycker du det eftersom du tog vaccinet. Och någon annan idiot som tycker att man kan jämföra vaccinet med att någon tvingar dig ta det under pistolshot. Om någon säger till dig att hoppa från en bro, gör du det då?

    Åh, blir så fruktansvärt arg på folks okunskap. Gör läxan innan ni yttrar er!

    Reply
  53. Alice mars 18, 2012 at 11:59 f m

    Jag har en kille i min klass som är helt galen i bilar, han har en EPA-traktor och han ville börja på ett lastbils gymnasium. Sen fick han narkolepsi utav vaccinet, och han får inte köra sin EPA, ta körkort eller gå på det gymnasium han ville. De har ju bett om pengar om detta, men inget har hänt och de har inte fått några pengar. Sjukt irriterande att de tycker att 500 är en lite siffra, när det är 500 liv som är total förstörda?

    Reply
  54. Ellie mars 19, 2012 at 1:37 e m

    DEm stora korperationerna (stavning?) som tex reckefeller osv dem planerar något som heter the new world order där dem vill minska jordens population med typ 2/3. Det är dem som har tgit fram det vaccinet och det är meningen att man ska få såna biverkningar och helst bli steril för att dem vill bli av med en massa människor. Dem vill ha all makt i hela världen. Läs också om ACTA, går det igenom kommer HELA vårat samhälle vara övervakat och då är det bara att säga hej då till friheten…

    Reply
  55. prices gate mars 21, 2012 at 5:33 e m

    i wrote out a big post think your moderation killed it thanks for the post

    Reply
  56. M mars 23, 2012 at 9:38 f m

    Precis som vissa har förstått så är det inte enbart för vårt bästa som vaccinet tagits fram i all hast. De enorma summor som en influensapandemi genererar för läkemedelsföretag är mer än någon kan föreställa sig, lägg till att sjukvården propsar för att vaccinera sig (JAG om någon VET om detta! Jag är själv tillhörande en riskgrupp och fick onda ögat för att jag vägrade vaccinera mig!!)
    Och kan tillägga att det krävs en rejäl dos självsäkerhet för att stå emot sjukhuspersonal under flera månader som propsar!

    Allt som räknas idag är tyvärr att man går med vinst, och det gäller allt i den här världen, från hundmat till mediciner.

    Våra kroppar ska få arbeta själva och bygga upp ett väl fungerande immunsystem på naturlig väg för att undvika sånt här. Om alla går och vaccinerar sig för minsta lilla skit så kommer vi bli så sjuka så att en vanlig förkylning kan ta livet av oss, VI skämmer bort våra kroppar för mycket och tar bort det naturliga som varit självklart för överlevnad.

    Svar: Fast frågan är om du resonerar likadant om mässlings-, polio-, röda hund- och smittkoppsvaccinering (även smittkoppor numera förklarats utrorat och vaccinering inte görs i Sverige)? Problemet är ju att det är väldigt lätt att sitta med facit hand och tycka att man kanske kunde klarat sig utan, men… I vilket fall är det hemskt det som hänt med de som blivit sjuka av vaccinet.

    Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *