76 Comments

  1. cass mars 3, 2012 at 11:04 e m

    hahahhaha såååå sant

    Reply
  2. ahaha mars 3, 2012 at 11:09 e m

    Paulina lilla. Vad ska det bli av dig? Du tatuerar dig hela tiden och har nu klippt dig så du ser ut som pojke! 😛 Vad ska du göra här näst, ett könsbyte och ändra din blogg till paulo.se? Ja det skulle nog inte chocka någon! Stackars, stackars vilsna lilla flicka!!

    Svar: Du tycker inte du drar lite för långtgående slutsatser av några tatueringar och en hårklippning nu…?

    Reply
  3. D. mars 3, 2012 at 11:12 e m

    Haha, det är inte direkt hans värsta ”uttalande”, så att säga.
    Du vet väl att välfärden försvinner när moderaterna sitter vid makten??
    Skulle en nära till dig, eller kanske t.o.m du te.x bli svårt sjuk, så skulle du knappt få någon hjälp.. för att vi inte har läkare. Ska du ta blodprover får du vänta flera månader på tid, har du cancer får du vänta 1-2 månad för att röntga överdelen av din kropp..ytterligare 1-2 månader för underdelen, då kan du redan vara död.
    Man är rent utsagt pantad för att inte skylla på Moderaterna.
    Skulle sossarna vara ”dåliga” skulle de inte suttit vid makten i 44 år, och skulle de inte funnits alls, vem vet hur Sverige hade blivit på 40 talet? Förmodligen vad vi är i början på nu.

    Reply
  4. helen mars 3, 2012 at 11:16 e m

    För människor med ”spännande” Arbeten och folk som tycker om sitt jobb kan jag hålla med om att detta är bra. MEN. Tänk på att alla dom som haft tunga, krävande jobb i 40 år och har arbetat sönder kroppen inte kan och inte end HAR samma möjlighet att jobba till 75. om ens 65. Alltså är det dom som ständigt förlorar. Arbeta tills kroppen går sönder för en skit lön och sedan inte kunna göra någonting för att dryga ut pensionen genom att arbeta ytterliggare 10 år. Sedan finns det dem som redan har söndertrasslade ryggar/ knän/armar som känner att dom kommer inte kunna ha ett någorlunda bra liv efterssom deras pension är för låg, därför MÅSTE dom jobba längre. Det blir helt jävla fel. Dom som mår bra i sina jobb vill såklart jobba vidare medans dom som säkert trivs i sina jobb men som får skitlön och skitpension och fysiskt inte klarar mer helt enkelt inte KAN jobba fler år. Det är upp till var och en JA, men jag trodde att alla människor var värda lika mycket, och jag lovar dig att alla pensionärer fattig som rik vill kunna bo kvar i sitt hus.

    Reply
  5. Sofia mars 3, 2012 at 11:21 e m

    Paow. STFU AND GTFO! Så jävla korkad. Allvarligt, don’t talk about what you don’t understand.

    Reply
  6. Mia mars 3, 2012 at 11:28 e m

    så sant! så trött på
    sossar & andra ”jag vill leva i bidrags Sverige”

    förvräng allt ,förbittra er på allt! låt oss bli ett förtidspensionerat paradis där alla social fall ska komma undan lätt

    va va! så trött!

    Reply
  7. Celle mars 3, 2012 at 11:28 e m

    Hej Paulina !

    Innan på typ ” Youtube ” är de typ många som hatar dig.
    Eller, innan iaf. Men du ska veta att jag inte gör de. Jag fattar egentligen inte ens varför dom ska hata dig. iaf, din blogg är BÄST. Så är de.
    & drf har jag också skaffat en blogg fast på Bloggplatsen & jag undrade om du kunde skriva i ngt inlägg att min blogg finns.
    Eller du kanske bara kan ge tips på hur man får fler Läsare ? 🙂
    De skulle varit snällt.
    kramar !!

    Reply
  8. Nikaia mars 3, 2012 at 11:31 e m

    Haha true!

    Reply
  9. Frida mars 3, 2012 at 11:31 e m

    Så sant, så sant.

    Reply
  10. Nara mars 3, 2012 at 11:43 e m

    haha jag vägrar att jobba när jag är 75! Dom kan inte tvinga mig:)

    Vi har fått in nya smycken, skor och kläder på Narabella=) Kika in på min blogg för att se dom! Hoppas ni gillar det! kram
    http://www.narabella.com

    Reply
  11. Anonym mars 3, 2012 at 11:56 e m

    hahahaha :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

    Reply
  12. Anonym mars 4, 2012 at 12:06 f m

    Fast man kommer ju få mindre pengar om man jobbar till 65?

    Reply
  13. Linda mars 4, 2012 at 12:10 f m

    Åter igen, prata inte om sånt du inte kan nått om. Du gör bort dig och ser dum ut. Läs på istället och uttala dig sen.

    Reply
  14. helen mars 4, 2012 at 12:23 f m

    och nej det är inte fel att arbeta tills man är 75 ”om man vill” men dom som vill har oftast redan en bra hälsa och bra lön, Och ska 75 åringar ta upp arbetsmarknaden när det står så många unga och vill jobba som skulle kunna ta deras plats för 10 år sedan? det blir snevridet alltihop. JA, media har förvrängt det reinfelt har sagt, men det blir ju lixom ”påtvingat” att jobba OM MAN KAN fastän man inte har den fysiska förmågan till det och man behöver pengarna. Förstår du? Det är inte lätt att förstå saker när man är ung, Då är det väldigt lätt att låsas fast vid saker. Men vi är inte mer än människor och vi alla har olika förutsättningar. Jag tror knappast Håkan Reinfelt hadde valt att jobba tills han blev 75 om han från och med i dag fick lov att arbeta som till exempel sopgubbe. Hade du?

    Svar: Vem är Håkan Reinfelt? Nå, hu skall våra pensioner finansieras då? När nuvarande pensionsålder bestämdes levde folk i genomsnitt tio år mindre än de gör idag. En människa som lever närmare 90 år har först varit barn, gått i skolan och pluggat på högre utbildningar till kanske 25 års ålder och om dom jobbar till 65 år och sedan ska ha pension till 90, jag då måste de på 40 år i arbetslivet se till att lägga undan för 50 år (för någon måste ju betala för skolor, dagis etc. förutom pensionerna)… Det betyder att det på ganska kort tid blivit mycket dyrare med just pensionerna eftersom vi lever längre.

    Reply
  15. Lena mars 4, 2012 at 1:13 f m

    fredrik är helt klart bäst.
    utan tvekan.
    jobba till 75 är helt klart trovärdigt. Man har inget bättre för sig en att vara gammal så man kan ju lika bra jobba. Hur kul som helst. Kram snälla lena puss

    Reply
  16. Ida G mars 4, 2012 at 1:26 f m

    Skitbra Paow! Helt rätt, att alla ska misstolka allting utan att veta. Hatar att alla i sverige är såjävla avundsjuka på varann och bittra. Istället för att försöka förstå vad han säger så blir de otoligt arga för att man måste jobba, idioter. Blir så trött. Du var jättefin när du klippte dig frästen.

    Reply
  17. etg mars 4, 2012 at 1:31 f m

    Ja, han säger att det finns ”möjlighet” att jobba till 75… MEN om man inte jobbar då till 75 kommer man förmodligen få så dålig pension så man har inte råd att leva (bortsett från överklassen som har råd att pensionera sig vid 50 eller kanske tidigare)! Därmed tvingar han dem. Fattar du? Det finns redan nu människor som jobbar till 75, jag vet massa, tillochmed folk som är äldre, de allra flesta kan jobba till 75 eller så länge de vill, så att han ger ”möjlighet” är bullshit. Han TVINGAR medelklassen och de som har det sämre ställt, dvs det flesta, nog för att jag vet att du INTE bryr dig om dem. Som du kanske vet så var det förr så att ett visst antal år räknas pensionen på, numera räknas den på HELA LIVET. Så för att 75åringarna inte ska få ”för höga” pensioner så kommer en 75åring få vad en 65åring idag får. Dvs, en som pensionerar sig då vid 65 får INTE ALLS lika mycket som idag. Men det VÄRSTA AV ALLT; han gör då så att det blir ÄNNU HÖGRE arebtslöshet! Är SJUKT hög arbetslöshet i Sverige! En av de högsta i världen. Så sjukt många som inte ens står skrivna som arbetslösa också, så sjukt många som inte har jobb som folk inte vet om, så sjukt många som inte heller har heltidsjobb eller någonsin kommer kunna få ett sådant. DETTA kommer öka FRUKTANSVÄRT när vi tvingas jobba till vi är 75! Ja, tvingas. Har alltid känt mig mer höger än vänster, men tycker högern börjat med så mycket skitsnack nuförtiden.

    Reply
  18. Jenny mars 4, 2012 at 1:32 f m

    SANT FÖR FAN!

    Reply
  19. Angelica mars 4, 2012 at 1:56 f m

    Hmm men som jag förstår det så får man väl knappt några pensionspengar om man inte jobbar åldern ut.. Inte för att man får särskilt mycket ändå, men iaf. ;)Så visst har man möjligheten, men egentligen så blir man väl nästan tvungen till det i vilket fall om man nu vill ha en summa pengar varje månad som man ska kunna leva på.

    Reply
  20. e mars 4, 2012 at 2:43 f m

    Lena: ”fredrik är helt klart bäst.
    utan tvekan.
    jobba till 75 är helt klart trovärdigt. Man har inget bättre för sig en att vara gammal så man kan ju lika bra jobba. Hur kul som helst. Kram snälla lena puss”

    Ursäkta, men du är ju förmodligen pantad i huvudet. Det låter som att du beskriver det som att gamla inte har något liv. När man har kommit upp i den åldern har man jobbat väääääääääldigt länge, man kanske har barn och kanske t.o.m. har barnbarn som man vill ungås med, man kanske har en man, en stuga och så kanske man vill resa, se världen!. Det är ens sista period i livet och den ska man ta vara på och njuta!!!!! Jag tycker inte livet går ut på att BARA arbeta, Lena.

    Reply
  21. Matilda mars 4, 2012 at 4:36 f m

    Kan alla sosse jävlar vara tysta. Paulina har all rätt med det hon la upp, som sagt man har rätt att jobba tills man är 75, INGET tvång. Hatar att alla ska misstolka allt hela tiden. Dessutom har livslängen ökat så det är bara en självklarhet att man ska kunnA jobba tills man är 75.

    Reply
  22. Petra mars 4, 2012 at 7:09 f m

    Fredrik Reinfeldt som sitter på ett kontor hela dagarna bör ju rimligtvis kunna hålla sig i arbete till 75 år eller alla andra högt uppsatta människor som tjänar multum.
    De personer som sliter. Ex sjuksköterskor (som jag själv) undersköterskor eller byggare. Ja jag skulle verkligen vilja se hur det sk gå till att få deras kroppar att orka jobba till 75! 😉
    Tror inte på att moderaterna ser till alla människor.

    Reply
  23. Rebecka mars 4, 2012 at 8:45 f m

    HAHAHA sååååååå jävla sant

    Reply
  24. melina mars 4, 2012 at 9:32 f m

    haha ngn uttalar sig och säger håkan reinfeldt xD haha fail

    Reply
  25. Mudhoneys mars 4, 2012 at 10:08 f m

    Haha, så Socialister är samma sak som Socialdemokrater? Nu är det nog dags att gå tillbaka till skolbänken för det blir ju bara pinsamt.

    Reply
  26. Anonym mars 4, 2012 at 11:14 f m

    Kul att du uttrycker dina åsikter! Bloggar blir mycket intressantare då och jag dog av skratt när jag såg bilden. Men en socialist är inte samma sak som en socialdemokrat, en socialist är samma sak som en kommunist. Och socialdemokrater är inte kommunister. Bara så du vet 🙂

    Reply
  27. johanna mars 4, 2012 at 11:36 f m

    Läs på om politik innan du uttalar dig Paow, annars skämmer du bara ut dig! Medelklassen kommer vara ”tvungen” att jobba till 75 för att få en skälig pension. Vänta nu… hur överklass är din familj??? Moderaterna gör Sverige mer likt USA… har du sett hur deras samhälle ser ut eller? Nej, du har väl bara sett OC och tror att det är så livet ser ut i USA..

    Reply
  28. annika mars 4, 2012 at 11:50 f m

    Du är så dum det är synd om dig. ”Möjligheten” innebär i slutändan att om du väljer att gå i pension vid 65 år kommer du få ut mycket mindre pengar nu
    mmer än du skulle fått innan moderaterna ledde politiken…

    Reply
  29. annika mars 4, 2012 at 11:51 f m

    ” Mmer” skulle inte va med..

    Reply
  30. N mars 4, 2012 at 12:06 e m

    MEN SUUUUUUUUUUUUUCK?! JAG GILLADE DIG MEN NU SJÖNK DU I MINA ÖGON!

    Folk blir inte ordagrant tvingade att jobba till 75år. MEN alla har inte råd att gå i pension tidigare, så på så sätt så tvingas dom flesta att jobba till 75år!!!!

    Uttala dig om detta när du testat på det riktiga livet ist! Med ett riktigt jobb! Lätt att sitta och babla nu kanske när du har detta ansträngade ”jobb”

    DETTA BLIR SISTA GÅNGEN JAG BESÖKER DIN BLOGG. USCH

    Reply
  31. Anonym mars 4, 2012 at 12:27 e m

    Du vet väl om att en socialist inte är automatisk är en socialdemokrat? Tydligen inte med tanke på ditt inlägg.

    Reply
  32. Anonym mars 4, 2012 at 12:28 e m

    Du vet väl om att socialist inte automatiskt är en socialdemokrat? Tydligen inte med tanke på ditt inlägg.

    Reply
  33. Elinor mars 4, 2012 at 12:35 e m

    Det kanske verkar som en möjlighet nu, men kommer säkerligen inte vara det sedan. För då kommer man inte Kinna överleva på sin pension om man inte jobbar till 75.

    Reply
  34. alicia mars 4, 2012 at 12:36 e m

    Folk är bra dumma i huvudet så jag nästan spyr.
    Pensionåldern 65 bestämdes i Tyskland för ca 140 ÅR SEDAN, och på den tiden levde man inte mycket längre än 55, så då om man levde 10 år till skulle man få någon sorts ”belöning” däremet att få sluta jobba.
    Nu har det blivit någon sorts ”trend” att pensionen börjar då, men 140 år sedan är lång tid.
    Ja idag lever vi i stort sätt tills vi blir 100 (förutsätter att man lever hälsosamt, så dom som lever vid soffan och söker 1 jobb per halvår och klagar över att det inte finns jobb och vill ha massa sossebidrag för väl skylla sig själv)
    Just nu är det en slags lösning dom vill komma på, och det där med att Ungdomar inte får jobb så sänkte dom nyss Momsen i Restauranger så fler skulle anställa unga.
    Om nu dom väljer att tjäna mera pengar än att anställa folk, ja det kunde väl inte Moderaterna veta dom har inte direkt rätt att TVINGA folk anställa mer.
    Och sluta klaga på att Reinfeldt är så jäkla dålig, för det är nog inte lätt att få allting gå runt och göra alla perfekt nöjda.

    Och tänk er själva om Sossarna regerade, hur tror ni Sverige hade sett ut då? Om det ändå ska löna sig att leva på bidrag vem kommer då vilja plugga och skaffa jobb? Och invandrare hade bara kommit hejsan in och nu inför vi muslimsdagen.
    Tro mig Moderaterna gör mycket mer än vad ni tror men sluta läsa medier som bara skriver massa lögner och kolla upp saken istället.

    Reply
  35. Michaela mars 4, 2012 at 12:46 e m

    Prata inte om sådant du inte vet något om! Jag är så jävla trött på allas egoism. Visst, med moderaterna i makten får jag ut mer pengar, ekonomiskt har jag det bättre ställt än vad jag någonsin hade när socialdemokraterna satt – men det handlar väl om jävligt mycket mer än så?? Med moderaterna har vi god ekonomi så länge vi är friska, men vad fan händer när vi inte är det? Jo, då betyder vi ingenting, då är man helt plötsligt osynlig. Jag har själv en familjekompis som råkat ut för detta. Hon hade vääääldigt god ekonomi och var alltid den som köpte de dyraste presenterna och åkte på de mest exotiska resorna…. För några år sedan dog hennes man och hon blev manodeppresiv. Idag har hon ingenting. Hon har inga pengar och tvingas därför jobba på de små skitarbetena hon väl kan få – vad hon behöver är att sjukskriva sig, men eftersom att hon inte får någon som helst hjälp har hon inget val. Hon får byta jobb 1-2 gånger i månaden, och mår bara sämre och sämre. Det spelar ingen roll om du är rik – får du cancer, eller vadfan som helst – då är du ingenting längre. Då finns inga pengar, då finns ingen hjälp – då får du se vad moderaternas politik EGENTLIGEN innebär.

    Hur fan kan vi bry oss så mycket om vår egna ekonomi att vi skiter i de som har de sämre ställt? Är det inte dessa människor vi ska hjälpa? Hur kan vi ha ett land där de rika gynnas och fattiga missgynnas? OCH SNÄLLA NÅN det handlar inte om att alla ska ha det lika dåligt, det är det mest barnsliga och korkade man kan säga. Det handlar om att alla ska ha det lika bra, eller åtmistånne att jobba för det. Rika behöver inte bli fattiga för att Sverige ska bli jämlikt. Och jag vet att det egentligen inte finns någon anledning till att jag tar upp just det här, men när vi (jag hehe), ändå sanckar om det – SKATT. Skatt är det bästa som finns, sedan moderaterna kommit till makten har sjukvården rasat och välfärden försvunnit, skolor blir också sämre och sämre. Varför? Jo – för att skatten dalar! Att säga att skatt är som att ”straffa” de som är rika är buuuullshit. Det finns dom som har jobbat som fan i livet, jävligt mycket mer än någon högt uppsatt chef gjort, och ändå inte kommit långt. I det här jävla samhället handlar allt om kontakter och timing – det finns ingen rättvisa what so ever. Jag menar – vad fan har blondinbella gjort? Ja, hon jobbar mycket med sin blogg, men vilket jävla jobb. Det är klart hon vill jobba till 75, att sitta vid datorn och säga åt folk vad de ska göra åt en är ju inte hjärnkirurgi precis? Är så jävla trött på att hon pratar om människor som att vårat enda mål i livet är att ha ett eget företag och vara chef. Jag vill aldrig bli egenföretagare, och aldrig aldrig chef! Det är inte alla människors dröm! Dessutom – ”alla som vill bli rika kan bli rika” – större lögn finns inte. Hur blind kan en människa bli egentligen? DET FINNS INGA JÄVLA ARBETEN. Vet ni vad arbetsförmedlingen sa till min syster när hon var där och letade jobb? ”Har du provat att twittra om det?”. Det är den världen vi lever i, ALLT bygger på kontakter. Skatt innebär inte att pengar tas ifrån oss, det handlar om att vi lägger pengar på sånt vi och vår omvärld behöver. Det är bara att se sig omkring, infrastruktur, skola, vård etc. – det är vi som håller det uppe, därför behövs skatten. Sänker vi skatten sänker vi kvaliten på hela Sverige – det är fakta. Hur fan kommer det sig egentligen att sossarna kallas snåla när det är moderaterna som är livrädda för att förlora en tusenlapp mer i månaden? Moderaterna… frihet MY ASS.

    Reply
  36. Michaela mars 4, 2012 at 12:46 e m

    jag vet att ingen bad om en föreläsning, men ibland är det svårt att hålla käften

    Reply
  37. Hanna mars 4, 2012 at 1:21 e m

    -_-

    Reply
  38. Allie mars 4, 2012 at 1:32 e m

    Skulle gärna vilja veta VARFÖR du stödjer moderaterna?

    Gör en lista över vad som är bra med moderaterna och vad som är dåligt med tex socialdemokraterna.

    kan vara intressant att läsa hur mycket du kan, med tanke på att du faktiskt får lov att rösta nästa gång.

    Reply
  39. Alexandra mars 4, 2012 at 1:52 e m

    Jag har nog aldrigt skrivit en komentar i din blogg förut tyckte bara att jag var tvungen att skriva denhär gången :). Vet du varför du tycker detta är ok? För att du har en blogg och tjänar pengar på den, du skulle lätt kunna öppna eget företag eller märke för du är på sätt och vis kändis. Men tänk hur jävla jobbigt dem som jobbar arslet av sig varje dag på bandet i volvo. Skall dem behöva slita röven till 75 medans vissa sitter och fetar ner sig på en stol i något kontor eller har en rik morsa eller farsa som foki tex.. Jävla fejka fitta är hon btw egotrippade fan. Eller som du då får pengar från att bara sitte ner på rompan och skriva allt och inget som faktiskt är oroande underhållande. Så ni skall få roa er och ha ett skönt liv medans andra skall springa runt som koko fjollor och jobba tills man blir helt slut?? Vad fan skall dom ha för pension? Tiden då dom skall roa sig och ha det skönt, leva fritt sista åren. På 75 år? När man är för fan halft död… Fan är det för jävla logik snälla. Pension… alltså ärligt talat som om det är värsta stora feta pensionen man får… Hur mycket pengar kommer man igentligen få seriöst. När skall dom som får barnbarn igentligen leka och roa sig med sina barnbarn när dom hunnit växa upp? Hahaha det är ju fan skrattretande. Detta är ju bara fan och med bullshit i högsta grad. Reinfuck kan ju fan ta och hänga sig tillsammans med alla er som fan inte har någon jävlaste aning hur det är att jobba sig till döds för att överleva! Moderaternas nya layout borde heta ’Ta från dom fattiga och ge till dom rika’Så du kallar detta logik då eller? Snälla lilla du tänk efter lite. Egoistiskt tänkande är detta! Reinfeldt har det ju bra iallafal han kan ju jobba till 100 med den lönen och det jobbet. Inte konstigt att han ser ut som en äckligt svin han är ju det! Så punkt

    Reply
  40. Michaela mars 4, 2012 at 2:13 e m

    Lönar sig att leva på bidrag. Herrrrregud. Hur dum får man bli? Tror ni att folk vill lev på bidrag? Tror ni att folk tänker ”palla jobba, jag ska leva på skattebetalarna istället”, tror ni att det är ett jävla lyxliv??????? HUR JÄVLA BORTA ÄR NI? DE SOM HAR BIDRAG GÖR INTE DET FÖR ATT DET LÖNAR SIG, UTAN FÖR ATT DE BEHÖVER HJÄLP FÖR ATT KLARA SIG. Hur jävla blåsta kan männiiskor va?????? Jag säger inte det här för att förelämpa någon eller för att vara otrevlig, men tjenamittbena öppna ögonen och försök att analysera lite. Tror ni att alla rika har jobbat för sina pengar? Tror ni att alla fattiga är lata? I sånafall – tänk om.

    Det är pinsamt. Jävligt pinsamt.

    Reply
  41. Åberg mars 4, 2012 at 2:19 e m

    haha ”hjärnkirurgen” har talat igen… så.jävla.korkad.

    Reply
  42. Karro mars 4, 2012 at 2:31 e m

    Michaela <3 du är en ängel! TACK för din kommentar!

    Reply
  43. Tilda mars 4, 2012 at 2:46 e m

    Så jävla många ointellegenta som kommenterar!!

    Vet ni varför vi behöver jobba till 75? Det kan ni ju tacka sossarna för! Det är dem som har gjort Sverige bortskämt med bidrag, och vart ska då pengarna komma ifrån till pensionerna? Eftersom vi föder alldeles för lite barn i Sverige plus att det är så många som har åkt snålskjuts på bidrag så finns det inga pengar att ta till pensionerna. Vart ska staten få alla intäkter ifrån? Eller är ert sätt att de som jobbar ska betala ännu mer skatt? Nä skärpning era jävla lata sossesvin

    Reply
  44. jo mars 4, 2012 at 2:49 e m

    @mudhoneys: var tror du ordet social i socialdemokrati kommer ifrån då?? och socialism är inte samma sak som kommunism. herregud. jag blir mörkrädd.

    Reply
  45. Lina mars 4, 2012 at 3:01 e m

    Fast man får redan jobbsa tills man är 75. Han tidigare förslag var faktiskt att man SKA jobba till 75, sedan så ändrade han sig. Dessutom har han fördärvat sverige rätt så rejält och ska fan bort nu.

    Reply
  46. elin mars 4, 2012 at 3:01 e m

    Ja för det Reinfeldt EGENTLIGEN vill är inte att man ska få möjligheten att jobba till 75. Det har vi redan nu. Det han egentligen vill är att folk ska VARA TVUNGNA att jobba till 75. Det vill säga vanliga människor. För jobbar de inte till 75 så kommer de inte få någon vidare pension. Vilket innebär att man är tvungen att jobba till 75. Däremot sådana som herr Reinfeldt kommer fortfarande att kunna gå i pension vid 50 typ. Bara för att de tjänar så mycket pengar. Kort sagt, de som har minst i samhället kommer att få jobba till 75 och de rika kommer fortfarande att gå i pension tidigt. Men du är ju bara en liten tonåring så du fattar nog inte sånt här. Känns ju inte som att du tänker så mycket på framtiden heller. Har du ens gått ut skolan? Har du minsta lilla utbildning? Eller du kanske tror att du kan leva på bloggen resten av livet? Lilla gumman, kom ner på jorden.

    Reply
  47. Alexandra mars 4, 2012 at 3:03 e m

    Michaela : Kunde inte sagt det bättre själv.

    Reply
  48. Lena mars 4, 2012 at 3:07 e m

    e: Ursäkta, men du är ju förmodligen pantad i huvudet. Det låter som att du beskriver det som att gamla inte har något liv. När man har kommit upp i den åldern har man jobbat väääääääääldigt länge, man kanske har barn och kanske t.o.m. har barnbarn som man vill ungås med, man kanske har en man, en stuga och så kanske man vill resa, se världen!. Det är ens sista period i livet och den ska man ta vara på och njuta!!!!! Jag tycker inte livet går ut på att BARA arbeta, Lena.

    Svar på tal!
    Jasså så jag sa det klart och tydligt?? vi alla få har våran åsikter hur som helst och vad som helst. Jag tycker så! Precis. Så om man har barnbarn, man och allt det dära och vill göra roliga saker, så är det klart att man vill jobba och få mer pengar för att få upp nära och käras önskemål! Själv är jag advokat, och skulle kunna jobba livet ut!! Lena!! kram

    Reply
  49. Viktoria mars 4, 2012 at 3:12 e m

    hahahahahahaha älskar!

    Reply
  50. Ninni mars 4, 2012 at 3:20 e m

    hoppas du verkligen driver med detta inlägg, så otroligt KORKAT!
    som många redan sagt ska du inte uttala dig om nått du inte vet så mycket om, du gör bara bort dig..
    och ifall detta bara var ett skämt så är det faktiskt inget att skämta om, så lägg bara ner med dom är idiot fasonerna!

    Reply
  51. mikkis mars 4, 2012 at 3:52 e m

    hahaha. alla har damp.. shit.

    Reply
  52. puss mars 4, 2012 at 4:01 e m

    SVERIGEDEMOKRATERNA 2014<3

    Reply
  53. A mars 4, 2012 at 4:20 e m

    Skulle vara sjukt kul och ha en öppen diskussion med dig och se hur mycket du egentligen kan. Verkar som det ENDA du kan är det som media tar upp.
    Snacka om att du sjunker i ens ögon, du snackar om att du inte ser ner på ”fattiga” osv. BULLSHIT! Genom att stödja moderaterna så gör du de!
    Trodde Sverige var ett land där alla är lika mycket värda, men NU när moderaterna styr så är det som bort blåst. Om du är medelklass eller sjuk är du ingenting värd längre.
    Förstår inte hur NI tänker.. Det finns nästan INGA jobb i nuläget och vad var det Reinfeldt lova? Mera jobb åt ungdomar! Och NU vill han att folk ska ha möjlighet att jobba tills man är 75, hur FAN hjälper det dagens ungdomar?

    Reply
  54. Louise mars 4, 2012 at 4:36 e m

    Santsantsantsantsaaaant! hahah bara sossar som kommenterar så ciao nu drar jag 😉

    Reply
  55. Lina mars 4, 2012 at 4:51 e m

    Ut och börja jobba själv först innan du uttalar dig om sånt här! Du skulle inte palla en vecka ens i det ”vanliga” arbetslivet! HA!

    Reply
  56. Esra mars 4, 2012 at 5:04 e m

    Så jävla sant! Jag är så trött på det här sosselandet & alla småsinta äckliga människor som inte kan unna någon annan människa framgång. Nä för då är det orättvist? Lyft på era feta arslen och gör något åt era tragiska liv ist! Eller skit i det men dra inte ner någon annan för erat misslyckande. Det är precis så de flesta sossar fungerar. AVUNDSJUKA!
    Jag har en snygg bil, en bil som sticker ut ganska mycket och ja en bil som kostar runt 2,5 miljoner. Den bilen har jag jobbat hårt för SJÄLV! Flera gånger har jag på morgonen mötts av att den är repad eller sönderslagen någonstans. Alla vanliga svenssonbilar bredvid däremot, inte en skråma. Jag vill bara fly det här landet, och när alla företagare gör det(må den dagen komma). Då kan lilla sosselandet tyna bort och självdö!!!

    Reply
  57. Malin mars 4, 2012 at 5:23 e m

    Hahaha! Det där är så sant!

    Reply
  58. B E L I N D A mars 4, 2012 at 5:31 e m

    Den bilden är sååå jävla bra!
    La också ut den bilden på min blogg för ett tag sen 😀

    Reply
  59. jennifer mars 4, 2012 at 6:29 e m

    så sant!!

    Reply
  60. Anonym mars 4, 2012 at 6:44 e m

    YOU GO GIRL! För sant!

    Reply
  61. monique mars 4, 2012 at 7:19 e m

    klockrent!

    Reply
  62. Minny mars 4, 2012 at 7:36 e m

    Det här är ju bara svaret på varför man läser vissa bloggar.

    Första gången jag inte kan låta bli att kommentera, moderat eller inte.
    Som flera redan påstått finns redan möjligheten att jobba längre, massor som gör det och många som längtar till sin pension efter att ha jobbat och slitit. I vilket fall de kan / orkar jobba längre än 65 kan knappast du och jag svara på. Att vi lever längre är inte samma sak som att vi har ork när vi är 65. Själv har jag ingen aning om hur jag mår som äldre, det får framtiden bevisa. Kan jag jobba kanske jag gör det, men vill inte känna mig tvingad för att annars inte ha råd att leva.

    Sedan förstår jag inte matematiken med att att vi jobbar 40 år vilket ska försörja resten av våra 55 år?
    1. Ska barn inte ha rätt att gå i skola? Ska vi införa barnarbete? Den åldern kan du ju bara inte räkna in.

    2. Vem skaffar sitt första jobb när dom är 25?! Jag var 15 när jag började jobba, visst var det extra för att kunna göra mer saker än studiebidraget täckte. Sedan dess har jag jobbat och pluggat samtidigt och skaffat mig en högre utbildning. Med studier och jobb har jag alltså arbetat mer än 100% i snart 10 år. Varför? För att jag behövt och för att jag älskar att jobba, så kommer säkert jobba längre än till 65, utan att någon tvingar mig. MEN, samtidigt borde jag kanske låta bli och släppa in någon annan. För mitt problem nu är att jag med min högre utbildning inte får jobb inom branschen för att det är fullt av såna som inte går vidare här i livet och biter sig kvar. Marknaden behöver förnya, släppa det gamla och förnya. Antingen kan vi betala pension till de som jobbat i dryga 50 år el bidrag till de som pluggat och försöker slå sig in på en full arbetsmarknad.

    Vad man än tycker är det inte försvarbart att kalla dig det ena med det tredje. Det är både respektlöst och får dem att se dumma ut med sina kommentarer.

    Reply
  63. Sara mars 4, 2012 at 7:44 e m

    Haha @ bilden.
    Tycker däremot att alla som är så emot det här resonemanget och tycker alla ska ”kolla upp saker” ska kolla upp lite saker själva, sätt er in i lite ekonomiska termer. Kolla Sveriges ekonomiska historia med kapital, resurser, befolkning osv så förstår ni snart att det samhället som är nu inte kommer vara ekonomiskt hållbart om x-antal år. Något måste förändras, om människor som KAN och VILL jobba längre än till 65 får chansen att göra det så är det positivt.

    puss.

    Reply
  64. emma mars 4, 2012 at 9:20 e m

    Äntligen någon som fattat! Utbildningarna tar längre tid därför ska de äldre få jobba längre OM DE VILL. Många har svårt att få ihop pensionen som de är så låt de som vill jobba.

    Reply
  65. alexandra mars 4, 2012 at 11:41 e m

    låt dom som vill jobba tills dom är 75?! vill dom så ska dom få möjligheten? har man ett roligt jobb som man trivs med så fine, låt dom jobba. Reinfeldt är bäst, utan tvekan!

    Reply
  66. stolt sosse/vänster mars 4, 2012 at 11:48 e m

    Det som tydligen alla borgare inte vet om är att det finns redan idag en möjlighet att jobba efter man är 65 år. Det förvånar mig fan inte om dem snart kommer göra så att det ska kosta att gå i pension i 65 års ålder så att dem som inte har några pengar ska få jobba sig till döden.

    Reply
  67. Michis mars 4, 2012 at 11:52 e m

    Hur man än tolkar det så leder det till ökad arbetslöshet bland yngre i alla fall. Förstår att han menar att det är frivilligt, men det drabbar i alla fall ”ungdomarna”/de yngre som blir utan jobb.

    Reply
  68. Astrid mars 5, 2012 at 12:02 f m

    Alltså tack Paulina, Sverige behöver mer människor som du!

    Reply
  69. J mars 5, 2012 at 12:55 e m

    Michaela, många går hellre på bidrag! Jag driver företag ooch/eller tackar ofta nej till jobb, de tackar nej pga att de anser de ska ha mer i lön, de stämplar hellre à-kassa och fikar om dagarna om se inte tjänar si och så mycket mer på att jobba!

    Reply
  70. Linnea mars 5, 2012 at 1:46 e m

    haha så jävla sant, Sverige hade fan krossats om socialdemokraterna hade vunnit 🙂

    Reply
  71. Linnea mars 5, 2012 at 1:51 e m

    de är så roligt att folk säger att du ska gå tillbaka till skolbänken, när de är dom flesta som har röstat på moderaterna, paow du har helt rätt i de du säger 🙂

    kram

    Reply
  72. Nej mars 5, 2012 at 9:43 e m

    Hej Paow.

    Jag arbetar på pensionsmyndigheten och är dagligen i kontakt med människor som är sjuka och som inte klarar av att arbeta. Dessa människor mår inte bra och tro mig, det enda dem vill är att vara friska och att ha ett arbete. Ibland gråter de när jag pratar med dem. Jag pratar också ofta med människor som mist en anhörig, ibland föräldrar som mist ett barn. Hur tror du att man mår i en sådan situation och hur sjutton ska man då orka arbeta? Varför ska dessa personer ”straffas” ännu mer när de redan genomgått helvetet? Och hur sjutton har du mage att yttra dig om något du inte ens är insatt i? Har du ingen empati alls?

    Svar: Hej du! Jag har empati, men du kanske skulle läsa och förstå. Dessutom kan itne pensionåldern förbli 65 när människor blir äldre och äldre, det förstår väl vem som helst att inte det håller…? Hur tänkte du nu?

    Reply
  73. Anonym mars 6, 2012 at 10:37 f m

    öHmm asså”dom som vill ska få möjlighet att jobba till 75″de får man ju nu också..inget nytt!!

    Svar: Äh, nej, och ja, men arbetgivaren kan säga upp dig om de så önskar när du fyllt 68 (tror jag det var). Alltså finns en övre gräns. Samtidigt som den övre gränsen måste upp måste också den nedre gränsen upp för ananrs finns snart inga pengar till alla pensionärer. Enkel matte som till och med jag förstår! 😉

    Reply
  74. Anonym mars 6, 2012 at 2:40 e m

    Du verkar vara en smart tjej. Se till Politiken som drivs nationellt och internationellt istället för en gestalt.

    Fredrik Reinfeldt är din politik, inte moderaternas.

    Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *