Vad kan det vara?

God morgon på er. Jag har en fråga till er.

Dom fyra senaste dagarna så har jag mått skumt. Vet inte vad det beror på riktigt, men har haft ett konstant illamående, ont i magen, svettats, frusit och skakat. Igår så fick jag något form av anfall. Har aldrig känt en så äcklig känsla i hela mitt liv. Behövde spy, fick yrsel och mitt hjärta gick i 180, skakade som om jag nästan fick ett epilepsianfall, började även frysa väldigt mycket. Fick också väldigt ont i hjärtat.. .

Jag har jämt vart rätt glad i piller. Har käkat, vitaminer, fettförbrännande. Och lugnande, atarax mot ångest och sömn. Allergimedicin för att bli lugn. Är jämt stressad och kopplar aldrig av. Käkar även lergigan mot illamående. Har en tendens av att bli illamående av ALLT. T.ex. när jag byter kattlådan.

Dom senaste 3 veckorna så har jag ätit något som kallas efedrin som från början är ett träningspreparat. Det ger dig ett överskott av energi. Brukade ta en varje morgon och kanske 3 när jag var ute och festade. Tycker inte det händer speciellt mycket med kroppen, du blir pigg och hjärtat slår lite fortare. Som att dricka kaffe fast med längre effekt. Har även tagit melanotan i form av nässprej.

Men nu så har jag bestämt mig för att sluta helt. Känner inget behov av något och tycker det är onödigt så länge du inte har problem…

Så kan det bero på att jag har ”slutat” med allt sånt? Mår verkligen inte bra just nu… Vaknade med illamående och magont 🙁

(Visited 2 177 times, 1 visits today)

236 Comments

 1. Sanna mars 16, 2012 at 9:12 f m

  Låter som en panikångest-attack

  Reply
 2. LN mars 16, 2012 at 9:17 f m

  Förlåt mig men jag kan inte låta bli att inte kommentera det här.
  Varför äter du en massa piller? Du behöve rinte piller du behöver prata med någon om ditt liv. Jag förstår att du är ung och att du vill leva livet nu. Men glöm inte att du ska leva i kanske 60-70 år till, förstör inte resten av ditt liv bara för att du vill ha ”kul” nu.
  Jag gilalr din blogg men jag är orolig för dig. Det är säkert inte lika ”tufft” som du kanske vill låta det framstå som här på bloggen. Men jag vill ändå att du ska ta hand om dig. Du är värd så mycket mer! Låt ingen uttnyttja dig, men var samtidigt ödmjuk.
  Jag läste lite om Efedrin och här är biverkningarna:
  •Påverkan av hjärta och kärl såsom högt blodtryck. Arytmier (hjärtrytmrubbningar)
  •Skakningar, svettningar och huvudvärk.
  •Abstinensbesvär.
  •Psykiatriska besvär i form av ångest och psykosgenombrott.
  •Urineringssvårigheter och potensproblem.
  •Oro, rastlöshet och sömnsvårigheter.
  •Hämmade tarmrörelser med trög mage och ökad gasbildning som följd.
  •Kräkningar.
  •Dödsfall finns dokumenterade.

  Hämtat från http://www.dopingjouren.se.
  Det är inte olagligt att ta efedrin så länge man inte gör det i samband med tävling för då klassas det som doping.
  Men är dte inte bättre att sluta med alla dessa genvägar?
  Jag lovar dig det finns inga genvägar… visst nu kanske de verkar vettigt att ta tabletter och piller men om 10-15 år så kanske du ångrar dig? Jag har levt ett hårt och ”häftigt” liv med mycket party och ett roligt jobb som gav mig möjligheter att resa och träffar människor och gå på fester.
  Men jag ångrar att jag inte tog det liiite lugnare.. inte festade så mycket och tog hand om mig själv mer. Du anser säkert att jag är en gammal tant, haha men jag vill bara inte att du ska vakna en dag och tänka: Vad f-n har jag gjort med mit liv. Lev ditt liv och gör det ordentligt men ha i alla fall ett öga på framtiden. Du är inte 20 för alltid 🙂

  Kram och lycka till med allt!

  Reply
 3. anna sofia norman mars 16, 2012 at 9:21 f m

  Förmodligen beror det nog på att du slutat med allt. kroppen är väl van att få allt de där. Mitt hjärta började slå jättesnabbt och i otakt när jag slutade dricka redbull. Kroppen var så van att få koffeinet så när jag slutade så blev den knäpp. säkert samma med dig i detta fall. Låt det gå någon dag så kanske det lugnar sig. om inte, kan du måste kolla upp det !

  Reply
 4. Elise mars 16, 2012 at 9:21 f m

  Det översta låt lite som panikångest. Men du ska nog inte mixtra så mycket med piller, det är farligt för hjärtat. Bra att du har slutat. Gå och prata med en psykoterapeut, jag lovar att du kommer att må bättre av det.

  Reply
 5. m mars 16, 2012 at 9:25 f m

  om jag dricker för mycket kaffe/röker/snusar så brukar jag börja må sådär…

  Reply
 6. CS mars 16, 2012 at 9:25 f m

  bara för att informera lite snabbt så är det inte särskilt smart av dig att skriva ut att du käkar efedrin för det ÄR olagligt, samtidigt som maxlängden för att ta en ”kur” är 2v, efter det kan man få alla dessa besvär du beskrivit samt bestående skador på inre organ. så jag råder dig till att sluta snarast då efedrin är grundämnet i amfetamin och därmed beroendeframkallande. håller med nedanstående, du behöver inte dessa piller, satsa på ordentlig kost så får du den piggheten du behöver och kommer må mycket bättre all around i vardagen 🙂

  Reply
 7. Sofia mars 16, 2012 at 9:26 f m

  Nej, det låter INTE som en panikångestattack, det du har är avisar. Avtändning på all skit du har käkat, Efedrin är en drog..

  Reply
 8. Sofia mars 16, 2012 at 9:29 f m

  Knas, samma sak hände mig i lördags och det slutade med att jag fick åka ambulans. Verkar som att det i mitt fall berodde på utmattning och för lite mat/dryck..

  Reply
 9. J mars 16, 2012 at 9:30 f m

  Man får det. Käkar själv Jack3d (som har samma molekyluppbygnad som narkotika men är än så länge lagligt i Sverige) samt efedrinliknande tabletter. Det som är bäst är att käka dessa i samband med hård träning. Annars får iallafall jag extrem ångest. Men det är normalt att svettas extra mycket och få sådana ”anfall” utav dessa preparat. Jag mår också konstant illa av dem, känner mig febrig och yr (man blir också känslig av att äta mycket, så man blir mätt. Samt laktosprodukter, så undvik dem eller käka laktosfritt). Som sagt, det bästa botemedlet är stenhård träning när man vill få bort biverkningarna! Om du känner att du går och konstant är orolig, ”ångest” och har dödsångest (jag förbereder mig på att dö varje gång mitt hjärta rusar sådär, haha!), så är det med 100% pga. de preparaten, och dessa biverkningar kommer typ enbart när de slutar verka. Så är det ju med narkotika med. Man mår piss när det går ur kroppen, därför folk vill ha mer. Mår du dåligt av dem, sluta nu och börja när du är psykiskt stabil. Detta kommer att släppa på 1-2 veckor och då kommer du känna dig bättre igen.

  Reply
 10. emi mars 16, 2012 at 9:30 f m

  om du håller på att sluta med så många mediciner så ger de självklart bieffekter då kroppen gör sig av med det som är från tabletterna du äter/ätit.
  de är jobbigt om du gått på dom längre period , men de blir bättre när man vant sig av med dom!

  Reply
 11. Matilda- ♡ mars 16, 2012 at 9:30 f m

  Jag brukar bli så när jag inte har ätit ordentligt på ett tag.

  Reply
 12. Jenny mars 16, 2012 at 9:32 f m

  Låter som abstinensbesvär tycker jag! Låt bli pillrena så borde det bli bättre! Går det inte om kontakta en läkare!

  Reply
 13. justme! mars 16, 2012 at 9:33 f m

  LÄS MIN BLOGG SOM HANDLAR OM MITT UNDERBARA LIV SOM ÄR HELT JÄVLA FUCKIN’ PERFEKT!
  NI KOMMER BLI SÅÅÅÅ AVIS! I PROMISE!
  LÄMNA EN MASSA KOMMENTARER!
  PÖSS!

  Reply
 14. Signe mars 16, 2012 at 9:34 f m

  Efedrin är narkotikaklassat. Det är en mildare form av amfetamin och kan göra dig deprimerad och fräta sönder magen. Jag har själv käkat det för några år sen så jag vet vad jag snackar om. Sluta ät det genast säger jag bara.

  Reply
 15. T mars 16, 2012 at 9:39 f m

  Som en tjej som levt med panikångest i snart 5 år, så vet jag att du MÅSTE börja ta hand om din kropp bättre för att kunna må bra. Alkohol, koffein och effedrinet är något som kickar igång ditt illamående och panikångest rejällt. Och om du tvunget känner att du måste piggna till. Så ta en kopp kaffe ist för att dricka massa ”Red bull” o liknande. Ska du nångång festa och vill ta en drink eller två. Så drick endast om du går in i festandet med ett ”positivt tankesätt”. Alltså inte om du är ledsen eller mår dåligt i övrigt. Jag brottas med en början till magsår idag, 27 år gammal. För att jag festat som en idiot, på alla sätt o vis. Levt med min panikångest så länge, och stressat upp min kropp indirekt på det. Så idag mår jag ofta illa o har kramper i magen osv, pga att jag inte tagit hand om min kropp. Psykisk ohälsa=Fysik ohälsa! Kommer hand i hand! Så se till att ta hand om dig!!! Har aldrig kommenterat här innan. Men jag vet vilket helvete det är att leva med konstant illamående osv, önskar ingen det!

  Reply
 16. kRILLE mars 16, 2012 at 9:40 f m

  kallas ABSTINENS!

  Reply
 17. Jenny mars 16, 2012 at 9:44 f m

  efedrin är känt för att ge liknade anfall framförallt hjärtklappningar och bör inte ätas alls, det är nästan som en drog

  Reply
 18. SV mars 16, 2012 at 9:45 f m

  Låter som Abstinens..

  Reply
 19. Mikka mars 16, 2012 at 9:47 f m

  Du är medveten om att effedrin är narkotiklassat å förbjudet i Sverige va?!

  Reply
 20. Cathe mars 16, 2012 at 9:50 f m

  Det visar att du varit beroende , kallas abstinens , om du behöver något mot panikångest får du gå till en läkare för attarax är något man endast ska ta i nödfall , det är dom som gör att du sover så ? Och efedrin påverkar hjärtat lila så alkoholen , ditt hjärta blir överbelastat och stannar ? Att du inte tänker efter alltså :s man blir rädd .. Du är ju så fin så 🙁 vill ju inte att du ska försvinna från denna planet

  Reply
 21. Sanna mars 16, 2012 at 9:50 f m

  Panikångestattack!!

  Jag har haft det själv, det enda som hjälper är att du lugnar ner dig, och då menar jag inte över en helg utan för all frmtid, så fort jag stressar kommer dom igen!!

  Och sluta med alla pillerför alltid, livsfarligt att blanda lugnande o effedrin ju :O

  Reply
 22. Jessica mars 16, 2012 at 9:50 f m

  Det kallas för at, alltså avtändning något man får om man ska gå av en drog som du gör nu och vad jag förstod så går inte du av bara en utan flera och då kan at’n bli dubbelt så värre än om du bara skulle gå av en drog.. Fick fu dem här utskrivna? Kram

  Reply
 23. Diana mars 16, 2012 at 9:51 f m

  Jag blir riktigt orolig när jag läser sånt här. Du ska absolut inte hålla på att ta massa tabletter sådär! ”det händer inte så mycket med kroppen, man blir pigg och hjärtat slår lite fortare” ?! Det är väl inte så konstigt. Även om du är ung så kan man så hjärtproblem om man käkar tabletter sådär som du beskriver. Bara för att man är ung är man inte odödlig.

  Du borde KOLLA UPP DIG! -Hos en läkare. Berätta hur det ligger till med trötthet osv, du kanske har diabetes eller någon slags allergi som gör det och då är det ju bra att veta. Lätt fixat liksom.

  Reply
 24. Sofia mars 16, 2012 at 9:51 f m

  Jag känner igen mig så väl, jag har känt exakt likadant i typ åtta år. Har pratat med flera olika läkare och psykologer, men ingen kunde komma på vad felet är.. Jag har också haft sömnproblem, riktigt allvarliga, som kommer och går. Ont i magen varje dag, illamående, yrsel, svag i kroppen, konstant trött fast ändå hyperaktiv emellanåt, svårt att slappna av på riktigt, konstant stress.. I feel you säger jag bara!
  Jag har inte lyckats komma på vad det är eller vad man kan göra åt det, men det där anfallet du fick skulle jag gissa var en panikångestattack. Det har jag fått många gånger också.. Det börjar med att jag blir vit i ansiktet, knäna viker sig så jag inte kan stå upp, jag börjar hyperventilera (fast det känns som att jag inte kan andas alls, som att jag inte får någon luft) och tårarna bara rinner av ren panik. Känner du igen det? Äckligaste känslan som finns!
  Det finns två saker här i världen som har hjälpt mig lite. Det ena är Ritalin, som jag provade av vettiga anledningar som jag inte orkar förklara. Men det är inget som hjälper mot allt, bara vissa grejer, dessutom är det ju narkotikaklassad, receptbelagd medicin.. Det som har hjälpt mig mest är faktiskt att jag helt enkelt försökte ordna upp mitt liv lite. Flyttade, omger mig bara med folk jag verkligen älskar och litar på, pluggade upp lite betyg från IG till MVG, började övningsköra för att kunna ta körkort inom kort, umgicks mer med familjen, jobbade, gick upp i vettig tid, la mig i vettig tid osv. Det har hjälpt mig jättemycket, speciellt mot ångesten, och när ångesten dämpas försvann även sömnproblemen (kanske bara tillfälligt, men ändå).
  Hela grejen är psykisk tror jag, så medicin hjälper inte mycket. Om du känner igen dig i det jag skriver, om du läser det alltså, så ska du nog bara försöka ordna upp ditt liv så att du har rutiner och gör grejer som du trivs med. Gör saker som gör att du känner dig duktig, så försvinner en del av ångesten snabbt. Och som sagt, jag har levt med såna här ”problem” i åtta år så om du vill snacka med någon som känner igen sig så kan du maila mig eller något. 🙂

  Reply
 25. M mars 16, 2012 at 9:52 f m

  Hejsan!
  Nu är det ju bara du som kan veta exakt hur du mår och känner dig, därför är det ju svårt att bara dra någon slutsats genom att bara ha läst..
  Men som du säger så kan det säkert vara för att du slutat med allt, kan ju vara kroppens sätt att återhämta sig..
  Men om jag ska säga vad jag tycker att det låter som om jag relaterar till hur det varit för mig själv någon gång så låter det som panik ångest.. Men som sagt det är svårt att veta, utan att veta hur du mår och känner dig! Jag vet själv att det har känts nästan exakt likadant för mig + att man kan få väldigt svårt att andas i sådana lägen och sämre eller ingen aptit. Du skriver att du jämt är stressad och det kan ju faktisk leda till ångest på många sätt. Även att känna sig otillräcklig eller kanske väldig ledsen/desperat över något. Sådant bidrar ju också mycket till panik ångest. Så det kanske är värt att gräva lite djupare i sådana saker också..
  För övrigt är det säkert bra att du slutat med allt, det kan ju lika gärna vara det. Hoppas du blir bättre, det är aldrig kul med sånt här 🙁

  Reply
 26. Tess mars 16, 2012 at 9:52 f m

  Jag mådde precis så där, under en längre tid. Det var stress, oro och ångest helt enkelt. Nu äter jag ångestdämpande medicin och har inga av problemen kvar. Medicinen är inte beroendeframkallande, den hjälper hjärnan att återställa det som är ”skadat”. Detta sker succesivt och inte varje gång man tar en tablett liksom.. Hoppas du mår bättre! Det är verkligen skiiitobehagligt det där.

  Reply
 27. Jennie mars 16, 2012 at 9:53 f m

  Hej!

  För ca 2 år sedan så var jag med om precis samma sak. Fick ”anfall” i form av hjärtklappningar så det kändas som att hjärtat skulle hoppa ur bröstet, blev svimfärdig, kraftig yrsel, kraftigt illamående och rejäla skakningar (känns nästan som blodsockerfall). Jag trodde på riktigt att jag blivit allvarligt sjuk eller fått någon sjukdom. Jag besökte sjukhuset och det var inget fel på mej. Det visade sig att de symtomen var min kropps sätt att säga ifrån. Jag hade helt enkelt stressat sönder, känt oro och ångest de senaste veckorna så min kropp tyckte att nu fick det vara nog.
  Jag tog det lungt ett tag och allt lugnade ner sej. ”Anfallen” försvann ganska fort och jag har fick en enorm tankeställare och bestämde mig för att ta hand om mig själv bättre.

  Jag kan vara helt ute på villovägar. Men du kanske ska fundera lite på hur du mått den seanste tiden? har du varit stressat m.m.? Med tanke på att dina ”anfall” liknar mina på pricken. Med det vill jag också säga att du inte är ensam, jag har varit där och vet hur otroligt hemskt det är, känt samma rädsla. Men det gick över och är två år sedan. Idag mår jag mycket mycket bättre!

  Kram Jennie

  Reply
 28. Sandra mars 16, 2012 at 9:54 f m

  Oj, det där lät verkligen hemskt.
  Du kanske borde gå till en läkare för att vara säker.
  Det kan ju vara så att din kropp genomgår en avgiftning, men kolla upp det för säkerhets skull.
  Vi vill ju inte att något ska hända dig.
  Kramar i massor

  Reply
 29. E mars 16, 2012 at 9:54 f m

  Efedrin är en slags drog i sig, det är en molekyl ifrån amfetamin, och om du har några vänner som tar amfetamin så kan du fråga dem hur dem mår dagen efter att dem sniffat! Det är en av dem mest beroendeframkallande drogerna som finns just pga att man mår skit dagen efter och det finns INGENTING som kan ta bort illamåendet förutom om man tar mer. Efedrin har samma effekt som amfetamin eller tjack som man kallar det på gatan! Hoppas du fick ut informationen du behöver! Lägg ner med skiten det har ingen positiv effekt alls!

  Reply
 30. jessica mars 16, 2012 at 9:55 f m

  efedrin e olagligt om du inte visste dettak?a! dessutom e allt det du beskrev biverkning av efedrinet, bad luck helt enkelt, sluta m d sa kommer du ma battre…

  Reply
 31. Elin mars 16, 2012 at 10:02 f m

  När du fick det där ”anfallet” så skulle jag tippa på en panikattack. Oerhört otäck och rent utav vidrig känsla. Får sådana titt som tätt iochmed att jag är deprimerad, känns som om jag ska dö varje gång, trots att det är helt ofarligt.
  Jag har dock ingen som helst aning om hur dessa piller du tagit fungerar. Men om det är en biverkning så kan du prova med att trappa ner på dem och inte sluta tvärt. T ex. första veckan tar du dem som vanligt, nästa vecka halverar du dosen och tredje veckan slutar du helt. Då borde det inte vara en sån ”chock” för kroppen, och om dina besvär berodde på pillerna så borde dom vara lindrigare.
  Om det inte är pga pillerna så hoppas jag, av hela mitt hjärta, att det inte är psykiska besvär och att du inte är påväg mot en depression. Det finns inget värre…

  Hoppas att allt blir bra, annars finns ju läkare!

  Reply
 32. IW mars 16, 2012 at 10:03 f m

  kan vara panikångest attack :/

  Reply
 33. Lina mars 16, 2012 at 10:04 f m

  Paulina , det där är en panikångest atack.. Hade jag varit du hade jag tagit kontakt med någon som jobbar med KBT… Det bästa jag gjort i mitt liv… Du behöver hjälp med att ändra ditt dagliga beteende och sätt att tänka… Testa!

  Reply
 34. Matilda mars 16, 2012 at 10:15 f m

  Efedrin, C10H15NO, är en alkaloid med stimulerande verkan som använts inom medicinen i hundratals år. Det har två effekter. Dels ökar efedrin frisättningen av noradrenalin från nervändarna, dels verkar det direkt stimulerande på såväl alfa- som betareceptorer i nervsystemet. Efedrinets verkan avtar med upprepad tillförsel då det uppstår en toleransökning.

  Efedrin kan vara en av mänsklighetens äldsta droger, då den tros varit huvudingrediens i den ariska drycken Soma, tillsammans med cannabis och vallmo (opiat) och har således brukats i mer än 4000 år.[1]

  Efedrin kan ha en psykostimulerande effekt på liknande sätt som amfetamin, och enskilda patienter som använt sig av efedrin mot astma har upplevt det som en besvärande biverkan. Patienterna kan inte sova, får nervryckningar, har tendenser att tala för mycket och är skakiga i händerna. Missbruk av efedrin förekommer men är sällsynt. Det förekommer att bl.a. kroppsbyggare använder efedrinpreparat för minskning av fettvävnad och som prestationshöjare. Läkemedelsverket varnar för skador på hjärtkärlsystemet vid missbruk av efedrinpreparat. Efedrin ingår i hostmediciner, då det vidgar bronkerna, och i näsdroppar.

  Amfetaminpreparat har likartade perifera nervösa verkningar som efedrin. Dessutom har de förmågan att kraftigt stimulera centrala nervsystemet. Amfetamin metaboliseras till fenylättiksyra i likhet med efedrin. Efedrin används ofta vid framställning av metamfetamin i en reduktionsprocess.

  I Sverige klassas efedrin som ett dopningspreparat vid tävling, som vid dopningstest ger upp till två års avstängning vid ett positivt testresultat

  Behöver jag säga mer? Korkat bara.

  Reply
 35. Hanna mars 16, 2012 at 10:16 f m

  I efedrin är det amfetamin. slutar du med det så är det vanligt att man mår så, kroppen har en avvänjning. oavsett om du tar den en gång eller i veckor så man du dåligt när du slutar med det. Jag var helt säker på att effe var olagligt numera? likaså reducil och detta .. men det finns väl alltid att få tag på:)

  Reply
 36. vanligdude mars 16, 2012 at 10:18 f m

  Efedrin kan ge en nervryckningar och skada hjärtat vid missbruk!

  Reply
 37. MARIA :) mars 16, 2012 at 10:19 f m

  har också tagit atarax, då jag fick illamående osv. saken är den att av dina ”kickpiller” du tar för att bli piggare som du sa, så får din kropp adrenalinkick, vilket i vissa fall kan vara för mkt. sen fungerar kroppen så att den vänjer sig lätt vid olika saker, så har du börjat med piller ska man aldrig sluta helt och håller på en dag. du ska för varje dag lite mindre så den vänjer sig sakta med säkert. kram på dig !

  Reply
 38. emma mars 16, 2012 at 10:20 f m

  Håller med cen tidigare kommentar, låter som panikångest.. :/
  Hoppas du blir bättre 🙂

  Reply
 39. LORISSA LOVEBOMB mars 16, 2012 at 10:20 f m

  Det är säkert därför, och bra att du har slutat. Då jävla skadat att börja överhuvudtaget, har du inte läst om vad efedrin gör mot din kropp.

  Reply
 40. jadu mars 16, 2012 at 10:20 f m

  alltså smart du e då att skriva ut att du käkar efedrin som är olagligt.. ger utslag på amfetamin om man skulle lämna ett urinprov.. så du vet

  Reply
 41. bea mars 16, 2012 at 10:21 f m

  jag har haft exakt samma gjej! mår illa hela jävla tiden och tror jag ska spy, har ont i magen osv. käkar också diverse piller (dock tycker jag atarax är skit, händer inget alls). jag funderar på om det kan va magkatarr7magsår, jag ska iaf kolla upp det för min del. sök på det och läs, det kanske är det du har!

  Reply
 42. Madicken mars 16, 2012 at 10:24 f m

  Hur kan man trycka i sig massa piller bara sådär? Läs på om preparatet du kör i dig för guds skull! De finns en anledning till att efedrin är olagligt i sverige.
  Jag råkade ut för samma ”anfall” när jag överkosnumerade efedrin. Mitt tips är att lägga ner med all skit du trycker i dig.

  Reply
 43. Emma mars 16, 2012 at 10:24 f m

  Det är nog garanterat abstinens du upplever med tanke på vad du har stoppat i dig för piller!

  Reply
 44. Lilo mars 16, 2012 at 10:25 f m

  Det sämsta du kan göra om du känner dig stressad är ju att ta efedrin, det gör bara saken värre. Och du vet om att stress kan ge allergier va? Jag lider av panikångestattacker och tål ingen stress och jag har fått allergier som ploppar upp som svampar under stressade perioder.
  Lägg av med efedrinet! Efedrin är väl olagligt, det som finns i träningsprodukter är oftast ett preparat som är i stortsett efedrin, men det har ett annat namn. Sluta knapra piller som gör kroppen stressad, och ta hand om dig!

  Reply
 45. Marina mars 16, 2012 at 10:27 f m

  Jag har ätit efedrin och gör ALDRIG om det, dock är jag känslig mot energi piller!
  Sluta med den där skiten direkt! Efedrin ska ju inte du äta som är liten i kroppen och ung!
  Jag kan garantera att det är efedrinet som gör det, det är det starkaste på marknaden och är doping klassade!!

  Reply
 46. Monika mars 16, 2012 at 10:28 f m

  Oj, sluta med piller, du har en rejäl baksmälla efter alla droger. Försök med The Work (Byron Katie)

  Reply
 47. Moa mars 16, 2012 at 10:28 f m

  När man käkar mediciner och tabletter för olika saker så kan man inte helt plötsligt bara sluta, man måste trappa ner för att kroppen ska hinna med över huvudtaget. Så ett tips börja med att ta mindre doser och sedan kanske ta varannan dag för att sedan sluta, detta kan dock ta några veckor men du kommer må betydligt bättre.

  Reply
 48. Sophie mars 16, 2012 at 10:28 f m

  Ja det kan bero på att du slutat ta dina piller. Kroppen vänjer sig extremt fort vid saker och likadant när du äter olika piller. När du sedan slutar helt tvärt kan kroppen få tillbaka dina ”symptomen” som att du mår illa fast flera gånger värre. Absolut kan det finnas andra orsaker, men detta låter logiskt. Kolla med en läkare. Det är aldrig bra att utsätta kroppen egentligen för piller mot allt möjligt för då är kroppen till slut van vid den dagliga dosen av det.

  Hoppas du blir bättre. Kram!

  Reply
 49. Hannah mars 16, 2012 at 10:29 f m

  Hej! Tycker att det låter som ett väldigt klokt beslut att sluta med allt! Tänk så mycket olika saker du blandar. Du fick säkert en panikångestattack, det har jag haft flera gånger.
  Du behöver INTE piller för att må bra, bränna mer fett osv. Du är så ung att din kropp är så frisk den kan bli. Du kan träna och äta rätt och må såå bra utan massa piller. Tro mig! Du verkar vara en stark tjej och har gått igenom mycket för att vara 18 år, och dessutom klarat det finfint. Du lyckas alltid komma på benen igen, så det är klart att du inte behöver piller för att vara Paulina. Lycka till 🙂

  Reply
 50. M mars 16, 2012 at 10:29 f m

  Melanotan 2 kan ge dig illamående och yrsel. Dock märks detta av mest när du tar det via spruta, då man får i sig mer på det sättet.

  Det brukar gå över efter någon vecka =)! Iallfall för mig..

  Reply
 51. Nellie mars 16, 2012 at 10:29 f m

  Hejsan jag sluta nyss med lergigal. För jag fick ont i hjärtat och typ tryck över hela bröstet. Jag fick ingen luft och hjärtat slog läskigt mycket. Så jag är säker på att det är lergigal. Fast dom använde jag som sömn tablett, men fick så otroligt mycket biverkningar så läkaren vile byta ut så fort som möjligt, då fick jag propavan. Läs på pappret som följer med alla dina mediciner så kan du se vad du ska blanda och vad du inte ska. Mvh nellie

  Reply
 52. Pikachu mars 16, 2012 at 10:31 f m

  Håller med föregående talare. Låt bli alla piller du äter just nu. Inte undra på att du inte kan sova och har olika besvär.

  Låt kroppen återhämta sig nu och komma tillbaka till normalt fungerande. Och som LN skrev, du kanske behöver träffa nån och reda ut ditt liv. Gå till grunden med allt och verkligen reda ut hela ditt liv. Du skulle må mycket bättre av det! 🙂

  Reply
 53. E mars 16, 2012 at 10:31 f m

  Hej..
  huvvah vad du blandar läkemedel, alla korsar ju varandra men samtidigt har dem ju alla samma verkan. Skulle rekommendera dig att sakta trappa ner med dem och inte tvärt sluta, kroppen är ju van att du tillför massa ”” fake”” substanser som verkar på olika sätt i din kropp. du kan sluta med lergigan på en gång, men istället äta atarax, eftersom dessa verkar ungefär samma.. och sedan trappar du ner under en längre tid. du skadar din lever så mycket med alla dessa lm.
  ta hand om dig, och hoppas detta hjälp dig lite.
  vitaminer kan du fortsätta med om du inte har en varierande kost, annars behövs inte vitaminer i form av tablett eller brus etc..

  /E

  Reply
 54. Lina Henke mars 16, 2012 at 10:33 f m

  Skulle gissa på panik-ångest attack. Jag fick det för första gången för en vecka sedan, och kände exakt så som dig. Ha en bra dag.

  Reply
 55. Alexandra mars 16, 2012 at 10:34 f m

  Jag ”lider” av panikångest och får exakt sådär. Dock spyr jag inte men jag mår konstant illa och känner mig stressad i magen, när jag får ”attacken” så blir det värre, jag tror att jag ska spy, får panikkänsla i kroppen typ som om jag ska dö, skakar, hjärtat går i 190, svettas/fryser, blir yr och stickningar i fingrarna.

  Gå och kolla med läkaren om det kan vara nått annat? Speciellt om du haft det i flera dagar. :/

  I know the feeling. Krya på dig!! 🙂

  Reply
 56. Melina mars 16, 2012 at 10:36 f m

  Jag har haft exakt likadant i cirka en vecka nu. Vet dock inte vad det beror på men har mått illa, ont i huvudet och jätte ont i magen. I onsdags mådde jag verkligen huuur dåligt som helst och på natten där vaknade jag upp och skakade riktigt mycket, som ett epelesi anfall. Jag spydde också som en gris. Kunde därför inte gå till skolan men har inte ätit riktig mat på länge nu. Jag känner att det börjar vända och att jag mår bättre. Men jag har fortfarande huvudvärk och mår lite illa..

  Reply
 57. suss mars 16, 2012 at 10:38 f m

  Panikångest-

  Reply
 58. Lina mars 16, 2012 at 10:38 f m

  Antagligen är det så, eftersom kroppen anpassar sig fruktansvärt snabbt har din kropp blivit van vid pillrerna.. Ge det 3-5 dagar så kommer det gå över! Krya på dig!! Kram

  Reply
 59. Malin Jansson mars 16, 2012 at 10:40 f m

  det är nog efedrinet, av efedrin kan man bli skakig och svettas mer och även få hjärtklappnig..lägg ner den skiten, de används av många som bantningspiller och de behöver verkligen inte du! å de finns bättre preparat att ta i samband med sin träning.. efedrin är bara någon molekyl ifrån amfetamin.. har själv tagit det, inte hälsosamt för kroppen, du kan även få sömnbesvär..

  Reply
 60. Malin mars 16, 2012 at 10:41 f m

  Låter som en panikattack av generellt ångestsyndrom. Googla GAD så kan du kolla alla symptom. GAD hänger ofts ihop med mag-och tarmbesvär, typ IBS, pga stressen som man upplever.

  Reply
 61. David N. mars 16, 2012 at 10:43 f m

  Efedrin är ett amfetaminliknande dopingpreparat. Den kan ge hjärtproblem och de möjliga biverkningarna inkluderar allt du nämner, och mer därtill. Du bör förvänta dig abstinensbesvär när du slutar ta ett sådant preparat.

  Läkemedelsverket ville narkotikaklassa efedrin, men det gick inte, eftersom det redan är klassat av EU (som ett ämne man framställer knark av – efedrin används nämligen vid tillverkning av metamfetamin).

  Håll dig borta från den här sortens preparat!

  Reply
 62. Hanna mars 16, 2012 at 10:44 f m

  Vad jag tycker det låter som är abstinens. Jag är inte säker, så du bör nog rådfråga! Men eftersom din kropp nu har varit van att få alla dom där pillrena under en viss tid så är det klart den reagerar på något sätt när den inte får dom längre. Stå ut! Det kommer gå över såsmåningom 🙂

  Reply
 63. R mars 16, 2012 at 10:47 f m

  Hej. Läser lite om missbruk, ångest etc just nu. Det första slog mig också att det var en ångest-attack, men när du sedan skrev att du slutat med dina tabletter så är jag ganska säker att det är därför. Du har nog helt enkelt abstinens. Det kan visa sig mycket olika beroende på vad man missbrukat, men illamående, yrsel, kräkningar, hallucinationer, kramper etc är inte ovanligt alls. Många lägger in sig under den grövsta abstinens-fasen för att få hjälp med den. Jag hoppas att du hittar någon att prata med. Kram, R

  http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=19730615000017&DocTypeID=3 (Efedrin)

  Reply
 64. mats mars 16, 2012 at 10:48 f m

  Jeeeeeez. Herregud va pundigt. Hoppas du har recept så du inte torskar för narkotikabrott. Eller ja, hoppas inte du har recept för det är ju sjukt att ha sådana torrfyllor som du verkar vara beroende av. Sök hjälp om du är beroende.

  Reply
 65. lizz mars 16, 2012 at 10:49 f m

  hej. du kanske känner att du mår bättre när du tar atarax och lergigan, men de gör att du får högra av en substans i hjärnan så du ska må bra. så då kan man känna att man inte behöver ta de längre fat än man behöver det. tycker du ska prata med läkaren innan du slutar med dom. så du kan ha fått ett abstinensbesvär just nu i kombination av ångest. jag råder dig att ta kontakt med en läkare.

  Reply
 66. Miss Dior mars 16, 2012 at 10:53 f m

  Följ mitt liv som Miss Dior.
  Hos mig kan du läsa om mig och min vardag, alla djur, en egen stil – tips. Tatueringar och piercingar.
  Självklart finns det både bilder och videos
  Men det viktigaste av allt – min kamp mot det sjuka kroppsidealet!
  http://tilldetsistahjartslaget.blogspot.com/

  – EFTER ATT HA MEDVERKAT I PAOW’S BLOGG I SOMRAS
  – BILDER FRÅN VATTENKRIGET JAG DELTOG I TILLSAMMANS MED BB-DELTAGARNA!

  Reply
 67. Fanny mars 16, 2012 at 10:54 f m

  efedrin är en mildare version av amfetamin.. det borde du inte använda, ger stryk åt kroppen då hjärtat hela tiden måste jobba i högvarv (som du känner när du tar dom att hjärtat dunkar fortare), du känner inte att du blir trött och utmattad av dom just för att tablettens effekt visar det motsatta, men tillslut kommer din kropp vara nedbruten och hjärtat slut. du borde läsa på lite om vad du tar innan du gör det ofta har de riktigt hemska konsekvenser som man kanske inte alls räknat med! :/

  Reply
 68. Johanna mars 16, 2012 at 10:56 f m

  Låter som att dina tabletter ger dig Ångest vilket du har känt av i några dagar. jag brukar också känna av en panikångest flera dagar före. Och då kan den komma rejält. tex för mig är koffein något som ger mig panikångest. Låter som att det är ungefär samma för dig. Sluta med alla tabletter kan vara en dålig kombination!
  Kram

  Reply
 69. Cassandra mars 16, 2012 at 10:57 f m

  AT!!!!

  Reply
 70. maria mars 16, 2012 at 10:58 f m

  kan vara ett abstinensanfall

  Reply
 71. Frida mars 16, 2012 at 10:59 f m

  Låter som att dina piller orsakat panikångest hos dig. Stressa ner innan du blir utbränd och går in i väggen! Take care little girl.

  Reply
 72. kk mars 16, 2012 at 11:00 f m

  Hej Paow. Jag arbetar inom missbruksvården där vi medicinerar med både atarax och lergigan. Det du beskriver kan vara en effekt av att du slutat med dessa piller tvärt. Dock ska du ta dina symptom på allvar och kontakta sjukvården.

  Reply
 73. PESSYS mars 16, 2012 at 11:00 f m

  Ajdå! :O

  Dagens azumlåt, en hälsning till alla er som är omgiven av bitchez, guide: vad du ska ha på dig i sommar för att se exakt likadan ut som alla andra & mycket, mycket mer! Gillar du färg? Well, this is the place to be..

  http://pessys.blogg.se

  Reply
 74. Em mars 16, 2012 at 11:01 f m

  Paow, det låter som abstinensbesvär. När din kropp är van vid så mycket konstgjorda ämnen är det inte konstigt att det känns när den ställer om sig till att gå mer naturligt. Om det inte blir bättre inom några dagar borde du dock gå till en läkare, det kan vara något allvarligt. Att hjärtat gör ont är inte att leka med, och även vi som är unga kan få problem med pumpen vid stress+alkohol+dålig/för lite mat+diverse olika läkemedel. Ta hand om dig och kör inte slut på kroppen redan. Du behöver både den och skallen många år till.

  Reply
 75. sofiaelins.blogg.se mars 16, 2012 at 11:03 f m

  1) sluta äta massa piller kroppen klarar inte av att man konstlar med den för mycket nån gång kommer väl en reaktion :/

  2) stackars dig hoppas det blir bättre :((!

  kram

  Reply
 76. Hanna mars 16, 2012 at 11:06 f m

  Det låter verkligen som abstinens (din kropp får inte vad den brukar få och då reagerar den). Det går över, var inte orolig, det är ”bara” att stå ut. Lycka till! Ta hand om dig 🙂

  Reply
 77. Mudhoney mars 16, 2012 at 11:06 f m

  Ja, det låter absolut som en efedrinavtändning. Efedrin är dopingklassat och olagligt så om du inte har fått det på recept (vilket jag inte tror) du gör nog smartast i att ta bort det här inlägget.

  Reply
 78. . mars 16, 2012 at 11:11 f m

  Du är ju skön i huvudet! Knark är mer ån bara kola och e typ.. Knark är även efedrin och benzo och grejer… Tycker du är ganska rolig som undrar varför du mår skit när du käkar piller du inte behöver som ger bieffekter som allt annat och sen undrar varför du mår som du mår… Abstinens kanske?! Hört talas om antändning? Haha.. Dem att du går ut med dehär, förstår att du försöker va ärlig och blablabla men du okejar ditt beteende och okejar även andras när du skriver som du gör… Slutat knarka va de va? Hahsha du vet ejjjj vad du pratar om! När du är vuxen och ser tillbaka på dina uttalanden lär du ångra det en hel del tippar jag på!

  Reply
 79. EC mars 16, 2012 at 11:12 f m

  Men snälla du… tar du aldrig reda på fakta innan du äter/dricker något?

  Det här är första och sista gången jag kommenterar på din blogg, och tro mig, jag menar bara väl.
  Efedrin/efedra är ett preparat som ligger väldigt nära amfetamin i sin sammansättning och effekter/bieffekter är snarlika amefetaminet men i lägre och lindrigare form. Efedrinets fördel är att det vidgar luftrör, kapilärer etc. så att du lättare syresätter kroppen. Du blir piggare, starkare, mer fokuserad och känner eller tror att du orkar mer. Man behandlar bl.a. svåra astmaattacker med mediciner som innehåller efedrin.

  Nackdelarna är PRECIS dem du beskriver. Ångest, hjärtklappning, svettningar, yrsel och så vidare. Olika människar reagerar olika på olika preparat, och du reagerar uppenbarligen negativt på efedrin.

  Att folk dött av direkt följd av efedrin-intag tror jag inte det finns bevis för,även om folk spekulerar, men du borde nog inte ta risken…

  Jag VET vad jag pratar om. Har tränat hela mitt liv och vet hur efedrin fungerar.

  Ett råd. Ät inte fler tabletter av den sorten.

  Reply
 80. Louise mars 16, 2012 at 11:16 f m

  Jeg ved ikke om du kan læse dansk, hvis du ikke kan så brug Google Translate. Efedrin er forbudt i Danmark, på grund af alle de bivirkninger de giver når man tager dem!

  Bivirkningerne er:
  Svimmelhed
  Hovedpine
  Kvalme
  Forhøjet kropstemperatur – & desuden tendens til feber
  Tremor
  Hjertebanken
  Opkast
  Søvnløshed
  Mundtørhed
  Eufori
  Mavekrampe
  Psykisk afhængighed

  Ser det bekendt ud? Alle dine symptomer passer til de bivirkninger der er ved at tage efedrin! Stop med at tage piller, spis sundt så vil du ikke have det så dårligt. Gør det for din egen skyld! Din krop bliver ødelagt af de medikamenter du fylder den med 🙁

  Reply
 81. MK mars 16, 2012 at 11:18 f m

  Bra att du slutat med alla piller, tog själv två olika anti depressesiva preparat och det enda de gjorde med mig var att jag gick upp 20 kg (?!?!) fick yrsel och sömnsvårigheter mer ångest/oro. Nu när jag slutat mår jag mycket bättre, och de 20 kilona försvann lika snabbt som de hade kommit 😛 Det enda rätta är att ta itu med vad som är problemet på riktigt, inte försöka döjla dem med piller…

  Reply
 82. Frida mars 16, 2012 at 11:20 f m

  Låter som grov abstinens och avgiftning.

  Reply
 83. m mars 16, 2012 at 11:20 f m

  efedrin?? seriöst? inte konstigt du mår dåligt…

  Reply
 84. martine mars 16, 2012 at 11:21 f m

  Med all respekt, men du er dum hvis du tar alt av slike piller!
  Er sjokkert over at en person i 2012, som tilsynelatende er normal tror at det vil gå bra å ta slike piller. Jeg hadde ikke tatt en enste av disse pillene, og du blander alle sammen, ikke rart du får anfall! Våkn opp! Håper du har venner og familie som kan forklare deg at dette er farlig! Er sjokkert!!

  Reply
 85. Farbror Doktorn mars 16, 2012 at 11:22 f m

  men haha, vet du vad efedrin är?

  Reply
 86. Sara mars 16, 2012 at 11:22 f m

  Hej! har kännt exakt likadant, vart hos vårdcentralen ett par gånger, för de första kan du vara underviktig och svag i kroppn, du kanske dricker för lite vatten, JAg fick även gå till sjukgymnast för att lära mig ta hand om min yrsel… jag hade panikattack och sen har ja för lågt blodtryck..

  Reply
 87. Alice mars 16, 2012 at 11:23 f m

  Du har ju svaret på frågan själv.. precis som när man avtänder på mer grövre grejer så mår kroppen dåligt, likadant i ditt fall :/

  Reply
 88. Jessica mars 16, 2012 at 11:23 f m

  Lergigan är ju starka antihistaminer, som du inte bör kombinera med antihistaminer som finns i allergitabletter (då du kan överdosera), och det används som sömngivande och lugnande. Om du tar alla dem tabletterna är det inte konstigt om du känner dig ”luddig” och sover jätte mycket om dagarna.
  Det är dessutom inte bra att tvärt sluta med alla dessa olika preparat då kroppen reagerar starkt på detta, alla tabletter måste ”sättas ut” alltså minskas i dos innan du kan sluta helt. Detta kan förklara till en viss del varför du mår dåligt, men du kanske behöver någon att prata med (mediciner löser inga långvariga problem). Ville bara säga detta i all välmening och hoppas att du kommer att må bättre snart! Kram

  Reply
 89. anna mars 16, 2012 at 11:23 f m

  har vänner som använder sig av efedrin som droger, och efedrin är som en lättare verasion av amfetamin vet du va? tro mig, detta är sant!

  Reply
 90. Cordy mars 16, 2012 at 11:24 f m

  Jag vet inte hur bra det är att skriva ut att du tar olagliga piller som efedrin. Skaffa lite vett!

  Reply
 91. Sofi mars 16, 2012 at 11:24 f m

  OMG! Du borde typ lägga in dig på rehab. SÅ ute att knapra piller och vara en sönderfestad trasa – wellness är inne!

  Du ska börja köra en ordentlig powerwalk/löprunda efter frukost på morgonen och ett gym pass på eftermiddagen / kvällen. Då är du trött och somnar på kvällen, sover bra och orkar hela dagen. Tänk på ett inte ge upp efter två dagar – det tar cirka tre veckor att ändra sin vanor och för kroppen att reda upp sig.

  Och vad är du för fjortis som blir illamående av ”allt” till exempel att byta i kattlådan?? Du skriver ganska ofta ”jag är BARA 18 år…” Saken är den – du är FAKTISKT 18 år!

  Skriver det här för att jag faktiskt gillar dig och din blogg. Tycker du är jätteduktig som hållit igång din blogg sedan du var så ung och lyckats få den framgångsrik. Nu när du är 18 är det dags att ta ett kliv till! Lyckospark!

  Reply
 92. elin mars 16, 2012 at 11:24 f m

  hört talas om abstinens? efedrin är olagligt av en anledning … det är klart att det är därför!!

  Reply
 93. mi mars 16, 2012 at 11:25 f m

  det är nog abstinensbesvär

  Reply
 94. Ellinor mars 16, 2012 at 11:27 f m

  Hej Paulina!
  Efedrin är egentligen narkotikaklassat trots att det är väldigt vanligt bland folk som tränar. Det gör att du inte blir trött, att du orkar längre och dessutom tar det bort alkoholpåverkan (kan göra att du blir alkoholförgiftad för du känner inte av eftekterna och när det är dags att sluta för man är för full). Helt enkelt är det skitfarliga piller och dessutom verkar du överdosera dem så jag skulle sluta med dem ögonblicklingen om jag var du. De är jättefarliga!!!!

  Kram Ellinor

  Reply
 95. Susanne mars 16, 2012 at 11:29 f m

  Det låter som panikångest!

  Reply
 96. Li mars 16, 2012 at 11:30 f m

  Det är efedrinet som förövrigt är olagligt !!!!

  Reply
 97. Frida mars 16, 2012 at 11:31 f m

  Hej Paulina!

  Som en av Sveriges största bloggerska så skulle jag vilja ha din åsikt. Just nu diskuterar jag i min blogg vad som gör att en viss blogg blir populär och får många besökare. Det vore toppen om du ville delta!

  Reply
 98. Amanda mars 16, 2012 at 11:32 f m

  Ja! Såklart det kan vara att du slutat med alla piller, det blir en omställning för fin kropp från något den är van vid. Samma sak som att sluta dricka alkohol efter ett beroende, man får biverkningar! Så mycket möjligt att det är det, men är ju inte helt säkert, känner du dig orolig så gå till farbror doktor!

  Reply
 99. Mia mars 16, 2012 at 11:33 f m

  låter som panikångest, kan så vara om du e ”glad i att knapra piller” stressar,velar & känner oro för livet & dess vändningar.. du är ung & har mycket att välja mellan

  jag vet att de är askul att festa shoppa känna sig odödlig
  försöka vara på ett sätt som kanske inte passar en jämt, men man gör det ändå och så får man ångest,kroppen är trött men det skiter man i.. går man så länge & bara packar vidare så får kroppen nog & säger ifrån

  när jag tittat på din bligg de senaste, på bilder av dig, dina ögon säger nått annat än din kropp, du ser liten & rädd ut om man kollar på ögonen.. och jag tkr synd om dig

  vem vill du vara Paulina? vad vill du göra? innerst inne?
  ask yourself & knapra inte piller,suck

  men vad vet jag, jag vet bara de där jag skrev om överst & hur det känns när kroppen säger ifrån för Jag gör fel

  Reply
 100. lindaaah mars 16, 2012 at 11:33 f m

  Det du beskriver är de första symptomen jag fick när jag blev sjuk för 10 mån sen. Ytterst liten risk att du drabbats av samma som jag.. Men för mig så kommer dedär besvären regelbundet och hälsar på min kropp. Om det mot all förmodan inte skulle gå över, eller om det återkommer flera gånger senare med några veckors mellanrum så bör du kontakta vc omgående 🙂 Men tror nog allt att det kan vara en slags avtändning pga pillerna du käkat. Hoppas det släpper! Kram

  Reply
 101. gäst mars 16, 2012 at 11:34 f m

  Atarax behöver du inte vara rädd för, inget man blir beroende av och man kan ge det till spädbarn tom (innan någon säger emot, det är allergi medicin som man upptäckte har en effekt mot ångest. Kroppen vänjer sig snabbt vid den och slutar få effekt!)

  Efedrin är nog det som är det farligaste av allt du tar (kanske tom enda ordentligt farliga) så det är nog med största sannolikhet att det är den som påverkat dig så pass negativt.
  sluta med den helt, om du har problem med illamående och liknande fungerar Probimage (apoteket), Proviva bland annat. Jag har problem med sånt också ibland! 🙂
  Kram!

  Reply
 102. butte mars 16, 2012 at 11:38 f m

  Ta inga piller som ej är utskrivna av läkare åt dig personligen. Bra om du också kontaktar läkare då du skall sluta med ngn form av medicinering då abstinens kan uppstå. Det låter dock som en panikågestattack men behöver inte vara det.

  Reply
 103. M mars 16, 2012 at 11:39 f m

  Efedrin är amfetamin i princip. Sluta punda för helvete skärp till dig. Panikångestattack av efedrinet, what else. LÄS PÅ

  Reply
 104. Sari mars 16, 2012 at 11:42 f m

  Hej! Jag åt lergigan i 4 månader p g a graviditets illamående. När jag slutade med tabletterna mådde jag illa, kände mig yr och kallsvettig. Abstinens, höll i sig i några dagar. Inte bra att äta efedrin var rädd om hjärtat/ livet.

  Reply
 105. rosa mars 16, 2012 at 11:43 f m

  klimakteriet hehehheh

  Reply
 106. Karolina mars 16, 2012 at 11:43 f m

  Har preciiiiiiis samma sak. Sluta äta piller och STRESSA NER. Det enda som funkar. När man en gång fått en sån där attack reagerar man på minsta lilla signal från kroppen, vilket gör att du mår illa av allt!

  Reply
 107. :) mars 16, 2012 at 11:44 f m

  Efedrin är skit och kommer i längden bara ge dig ett hårt och snabbt klappande hjärta samt ångest. Vet många som tagit det i substitut för annat men då det inte är sinnesförändrande utan bara jävligt starka koffein tabletter och att du inte gör av med den energin på typ styrketräning så tycker jag att du kan kasta dem. 🙂

  Reply
 108. Tessan mars 16, 2012 at 11:46 f m

  Hej det låter som Panikångest. Det finns olika grader av det, vissa har värre och andra mindre men symtomen tyder på panikångest. Det är inget farligt och du håller inte på att få en hjärtinfakt men kroppen har varit väldigt stressad på senaste och nu säger den ifrån. Hitta orsaken till varför du känner dig stressad, ex mycket ansvar osv. Fin lite tid för dig själv och varva ner så kommer det försvinna. Prata med någon som du litar på vad som tynger dig för som sagt kroppen orkar inte mer.
  Sen är det inte bra att ta så mycket piller som ger mer energi särskilt inte när kroppen inte vill. Sliter på hjärtat. Ta hand om dig!

  Reply
 109. sophia mars 16, 2012 at 11:50 f m

  låter som slags avtändning, pga. alla piller. Bara vänta ut de hjärtat så lär du mår tusen ggr bättre sen 🙂

  Reply
 110. Jennifer mars 16, 2012 at 11:50 f m

  har haft ångest, och panik ångest i c.a 10 år. så det låter som en ångest-attack! skit jobbigt men inget direkt ”farligt”

  Reply
 111. Frida mars 16, 2012 at 11:51 f m

  Du har fått en panikångestattack, helt säkert. har själv haft många sådana så jag vet vad du pratar om. Några gånger har jag trott att jag skulle dö men det är bara kroppen som reagerar på att psyket är kaos eller som du skriver, stress. Och det hör alldeles säkert ihop med att du slutat ta massor av piller. De där pillrena påverkar mer än vad man tror och känner. Det du går igenom nu är lite som en avgiftning eller vad det nu heter som narkomaner går på när de försöker bli rena. Ställ in dig på att må så här fram och tillbaka i ca 1 månad. Se till att hålla dig borta från alkohol för det i kombination med panikångest är verkligen inte bra. Se till att du har mysiga vänner runt dig, se på film, stressa inte så mycket och sov ordentligt. Bara ett tips alltså 🙂 Vet hur jobbigt det är men det går att underlätta om du följer råden 🙂

  Reply
 112. Helena mars 16, 2012 at 11:52 f m

  Efedrin är olagligt i sverige, du vet det va. Det räknas som narkotika.. Dessutom är det livsfarligt att ta. Jag har en vän som nästan dog för att han tog efedrin för några år sedan. Sluta genast med det…

  Reply
 113. jen mars 16, 2012 at 11:53 f m

  du har ju avtändningar på efedrinet, det är ju som tjack, amfetamin. det är förresten olagligt och narkotikaklassat så de är nog bra om du tar bort detta inlägg 😉

  Reply
 114. 17 ÅR, MODELL OCH MOR TILL HUGO mars 16, 2012 at 11:54 f m

  Jag skulle vilja säga att du gärna vill äta piller för att du vill etc. gå ned i vikt, hålla ditt humör uppe då du vet att ditt liv är stressigt. Dock är det mycket som har hänt för dig den senaste tiden, du behöver ta det lugnt och tänka på dig själv. Du tänker alldeles för lite på dig själv.

  Piller är ingenting som fungerar, varken om det är för psyke och/eller fyskiskt. Det är ens egen kropp och ens egen vilja som styr allt detta, inte några piller eller i något slag av pulver. Du kan endast må bra då du själv har den rätta viljan.

  http://www.missvendel.blogg.se

  Reply
 115. Lisyia mars 16, 2012 at 11:56 f m

  Låter precis som panikångest, som Sanna säger.
  Själv har jag haft det (i princip varje dag) sen jag var nio år tills jag förra året.
  Nu får jag bara det nån gång ibland.

  Oftast beror det på något traumatiskt att man får det.

  Reply
 116. Flooo mars 16, 2012 at 11:58 f m

  Ey, vart har du fått tag i efedrin?
  Går ju inte att få tag i det längre… =(
  Åt det som bantningstabletter förut o de var kanonbra!
  Faktiskt. Mådde precis som vanligt o åt mat men var inte sugen på läsk o godis mm. Gick ner i rasande takt.
  Vill ha tag i dem igen så…. du har min mail om du har lust att avslöja.

  Men jag tror att du proppar i dig för mkt skit. O så äter du säkert dåligt oxå. kroppen orkar inte med en massa piller så där…

  Reply
 117. Stephanie Aminoff mars 16, 2012 at 12:01 e m

  Efedrin är olagligt doping preparat? Hur kan du stödja det? :O

  Reply
 118. Nik mars 16, 2012 at 12:03 e m

  Du absar av. Sluta med piller…spc efedrin.
  Det går över om några dar. Så kmr du att må mycket bättre
  (ps…kan ha fel men man brukar må sådär när man absar av.)
  Lycka till.

  Reply
 119. Dia mars 16, 2012 at 12:03 e m

  Du borde kolla upp det med en läkare för jag kände precis som dig och det visade sig att jag har problem med sköldkörteln. Man kan få levaxin mot det som gör att man blir sig själv igen och slutar vara deprimerad och ha ångest och frysa osv… Lycka till kram

  Reply
 120. Lars mars 16, 2012 at 12:04 e m

  avbränning.

  Reply
 121. SD mars 16, 2012 at 12:06 e m

  Later som en panikattack.

  Reply
 122. Jeanette mars 16, 2012 at 12:10 e m

  Låter som biverkningar av efedrin de där. Och jag säger som säkert många andra redan gjort. Sluta med pillrena. Oavsett vad det är för något. Man kan fastna så lätt för sånt där. 🙁 Ta hand om dig! Du är en fin och klok tjej som förtjänar ett bra liv 🙂

  Reply
 123. Matilda mars 16, 2012 at 12:11 e m

  Stå på dig! och var bara underbara du.

  Reply
 124. ylva mars 16, 2012 at 12:11 e m

  Det är AT du har.. efedrin inehåller stora mängder tjack…

  Reply
 125. hanna mars 16, 2012 at 12:14 e m

  Hej underbara Paulina!! jag e ingen expert, men av min personliga erfarenhet sa later det som panik attack/ angest attack. jag fick det forra sommaren och skulle nog beskriva hndelsen sa som somdu beskrev det. det behover inte vara det men kande igen mej sj i det du skrev nar jag fick en rejal angest attack..det paverkar ju hela kroppen. hoppas att du blir battre snart =) styrke kramar!!!!?

  Reply
 126. Jennifer mars 16, 2012 at 12:17 e m

  Håller med Sanna

  Reply
 127. s- mars 16, 2012 at 12:18 e m

  Har haft precis samma sak som du beskriver, vaknade med illamående varje dag och det gick inte över under dagen, kände att jag behövde spy men kunde inte. Kallsvettas osv, det beror på stress och du kan också ha fått panikångest.

  Reply
 128. Annelie mars 16, 2012 at 12:20 e m

  Jättefint skrivet av LN! håller verkligen med!

  Reply
 129. Josefine mars 16, 2012 at 12:23 e m

  Mitt förslag är att inte fråga ett gäng unga bloggläsare utan snarare ringa vårdguiden och rådgöra om du behöver se en läkare eller ej eftersom det kan vara allt från tarmvred, kraftig matförgiftning, blindtarmsinflammation, allergisk reaktion, läkemedelsförgiftning, abstinens, influensa, panikångest osv.

  Här e numret: 08-320 100

  Reply
 130. - mars 16, 2012 at 12:32 e m

  gillar att nästan alla kommenterar att de och de klassas som narkotika. Jag tror hon faktiskt kan läsa. så börja läs kommentarerna innan ni skriver själv. dessutom frågade hon inte om erat råd om VILKA pillar hon tar. mer varför hon mår dåligt.

  Tänk på att kroppen påverkas av både piller och vad du äter, om du ändrat kostvanor kan de påverka. Men som många nämnt kan de bero på stress eller dylikt. om du sover dåligt kan de påverka ens kropp också 🙂

  Reply
 131. julia mars 16, 2012 at 12:34 e m

  efedrin är en mildare version av amfetamin/tjack alltså en drog man blir beroende av och får abstinens utav så det är ju inte så konstig att du inte mår bra. efedrin är även olagligt i sverige av många olika skäl. sluta med pillerna genast. du skadar bara dig själv

  Reply
 132. Emma mars 16, 2012 at 12:42 e m

  Gå till docktorn där får du bästa svaret (Nästan)

  Reply
 133. yennifer mars 16, 2012 at 12:52 e m

  hej paow! det e på grund av efedrin sluta ta den, den e inte bra alls min sambo brukade oxå ta den när han tränade tills han fick större hjärtat på grund av efedrinen o kunde knapp andas elller nåt han mådde oxå konstigt som du !:) hoppas det blir bättre puss!

  Reply
 134. josefina mars 16, 2012 at 12:52 e m

  är du dum i huvudet eller efedrin är olagligt – dopingklassat :S! Alltså du blir bara mer o mer vrickad för var dag som går. Du känns som 12-13 i huvudet :S Man tappar tron på mänsligheten när man läser alla dessa puckade bloggar, dessie som slänger ur sig vad som helst men drar tillbaks det lika snabbt, du som säger att ”ojjj jag har varit drogberoende knullat runt umgås med 40 åriga fjortisjägare slänger ur dig vadfan som helst om vem som helst sen när det kommer till kritan så kan du aldrig stå för vad du säger, rasistiska kommentarer trots att dina invandrar kompisar är OK, de är ju inte som de andra flyktingarna som man tar in. Ordet ”sosse” som ett skälls ord är ju bara pisamt. Kissie med grava ätstörningar gör allt för å uppmärksamma det å nu dölja det fyfan vad patetiska ni är hela jävla bunten.Att jag ens orkar kommentera gör mig nästan lika patetisk men jag kan inte för allt i världen förstå varför bloggar som era blir ”stora” eller jo, seåhör intouch bigbrother och nu djungelns drottning hahaha. Man kan verkligen jämföra alla er patetiska bloggare (inte blondinbella tyra o kenza) med bigbrother program eller aporna på skansen, människor gillar att se folk som spelar apa å dräggar sig och är så blåsta för att man blir chockad över att se att det verkligen finns så hjärndöda människor!

  Reply
 135. Hanna mars 16, 2012 at 1:09 e m

  På dina symtom låter det som att du har abstinensbesvär efter något. Troligen dina piller, för jag hoppas för guds skull inte du använder narkotika.

  Reply
 136. Räven mars 16, 2012 at 1:18 e m

  ischischisch :/
  Inte bra att käka så många olika piller då du inte vet hur du reagerar när du blandar dom med varandra , speciellt eftersom pillerna lämnar kvar spår av sig i kroppen och ju mer och oftare du käkar pillerna så samlas alla ”rester” av pillerna kvar, du bygger alltså på en stor mängd olika pillerrester i kroppen som bara lagras .
  Detta gäller också alla naturläkemedel/vitaminer/träningspreparat som marknadsförs som ofarliga…det är dom INTE! Rester lagras i kroppen och det kan vara stora mängder och om du sedan börjar ta någon medicin så lagras det också på samma ställe, och dina organ kan reagera kraftigt på detta!
  DU SKA ALLTID, ALLTID RÅDFRÅGA EN LÄKARE NÄR DU BÖRJAR TA FLERA SORTERS PILLER! GÄLLER ÄVEN NATURLÄKEMEDEL!

  Stay strong
  /
  / Räven

  Reply
 137. Jenny mars 16, 2012 at 1:24 e m

  Det tog jag också, när jag var femton.. naiv som jag var. Trodde man mognat när man fyllt 18? Du är så jävla osäker och det märks mer än vad du tror. Detta är ingen skällskommentar utan jag gillar dig & din blogg som f*n, just därför jag skriver denna kommentaren, för att jag faktiskt bryr mig. Anledningen till att du åt ”fettförbränningspiller” (efedrin) var väl till att gå ner i vikt? Förlora stor del av hungerkänslorna? Går du ner till din ”idealvikt”, vad händer sen? Blir livet bättre? Seriöst, tänk djupare än vad du gör.. jag vet att sanningen inte är så jävla rolig alla gånger, men jag lovar dig.. du måste börja jobba på din självkänsla / självförtroende.. KBT är en bra början, som några nämnt.

  Sen är det antingen ”abstinensbesvär”, beroende på hur mycket mg du tog per dag? Troligtvis är det det.. annars kan kroppen tagit så jävla mycket stryk av överansträngningen du utsatt den för, och troligtvis för lite näring i form av mat. Misshandla inte din kropp så som du gör… det kommer bara komma ifatt dig förr eller senare.

  Reply
 138. Frida mars 16, 2012 at 1:31 e m

  Är kroppen van att få en massa piller så är det klart att kroppen reagerar om man plötsligt slutar. Därimot är det nog ingen fara utan bara kroppens egna sätt att ta hand om det som tabletterna förut tagit hand om. Det kommer nog vara jobbigt i början men så fort kroppen får bygga upp sitt egna immunförsvar osv så kommer det bli bättre. Men vore jag du så skulle jag nog ringa läkarrådgivning eller liknande för att vara på den säkra sidan!

  Reply
 139. E mars 16, 2012 at 1:32 e m

  Det är avtänningen av efedrin du känner av!
  Läs på http://www.flashback.org

  Det är väldigt påfrestande att ta efedrin kombinerat med efedrin för hjärtat.

  Bra beslut att sluta med skiten, käka koffein om något istället isåfall! Fast det är inte häller bra.

  Vart i samma situation som du en gång.
  Mvh

  Det blir bättre med tiden…

  Reply
 140. Nathalie mars 16, 2012 at 1:32 e m

  Kallas abstinens 🙂

  Reply
 141. E.J [asperger, adhd, foto, mode - ME] mars 16, 2012 at 1:39 e m

  Hej!

  Måste bara säga att din blogg är en av de få storbloggar jag läser 🙂 Tycker du verkar vara dig själv och göra vad du vill, älskar din klädstil osv! 🙂

  Kram♥

  Reply
 142. Vicky mars 16, 2012 at 1:44 e m

  Classe har skrivit om dig på sin blogg angående detta inlägg. Läs!!!!

  Reply
 143. CT mars 16, 2012 at 1:46 e m

  hej det verkar som du har någon ”avtändnig” och det e helt normal vet vad du går igenom och gått igenom det själv och det e mycket som händer med kroppen nör den ska fungera av sig själv igen den är ju van vid att få fungera av allt annat men nu ska den ju funka av sig själv vilket kanske kommer ta tid låt kroppen rena sig och bli av med all skit och vad du än gör börja inte med det igen för att du mår bättre av det för man mår inte bättre av det utan det är hjärnan som leker och får dig att tro det för den e beroende av att funka och det nu så hjäran moste vänja sig vid att funka själv o ge dig ork igen,Det kan hända att det gått så långt att du e lite av beroende och du kan få abstinens av att du inte får det längre och därför kan du vara illa mående och sånt jag har själv varit där du e nu fast för värre saker och jag känner fort farande mig dålig ibalnd för jag inte får mitt lyckorus lägre, Men lägg ner allt och låt bli att dricka på ett tag o låt bara kroppen rena sig för det e det du gör nu. Hoppas på det bästa för dig för du e en underbar tjej om det e nått mer hör av dig på meiljen om du vill kram

  Reply
 144. Natacha mars 16, 2012 at 1:51 e m

  Käka Inte atarax och dyl för att bli lugn för att sen dra i dig efedrin som inte är helt lagligt för att bli pigg. Är du jämt stressad bör du träna istället. Fan, ta hand om dig du är ung och vacker och har ingen anledning att stressa upp kroppen i onödan! Hoppas allt blir bra tjejen!!

  Reply
 145. Ida mars 16, 2012 at 2:08 e m

  Hej! Jag hade exakt samma symptom förra veckan tillsammans med 3 andra familjemedlemmar. Det är ett virus som går nu och inget att oroa sig för! Väldigt jobbigt dock.. Jag fick yrselanfall eftersom jag knappt klarade av att äta eller sova på 3 dagar, kanske är det samma för dig? Jag blev frisk efter ca 6 dagar. Krya på dig! 🙂

  Reply
 146. maria mars 16, 2012 at 2:18 e m

  Efedrin kan ha en psykostimulerande effekt på liknande sätt som amfetamin, och enskilda patienter som använt sig av efedrin mot astma har upplevt det som en besvärande biverkan. Patienterna kan inte sova, får nervryckningar, har tendenser att tala för mycket och är skakiga i händerna.

  Reply
 147. Emma mars 16, 2012 at 2:20 e m

  Panikattacken och allt du beskrev är bieffekter på att du slutat med pillerna, det kommer ta några dagar/veckor innan det slutar. Det beror helt på att du slutat med såna piller som kroppen vant sig vid och nu måste kroppen klara sig helt själv. Släng alla piller och köpa inte fler. Det kan bli värre och då kanske du vill ta ett piller för att må bra men det kommer bli värre om du börjar halvt och sedan sluter igen. Kram!<3

  Reply
 148. maria mars 16, 2012 at 2:22 e m

  Efedrin är ett centralstimulerande medel som höjer blodtrycket, ökar pulsen, blockerar hunger- och sömnkänslor och höjer smärttröskeln. Efedrin leder till en övergående viktminskning, då det minskar aptiten. Läkemedlet kan ge allvarliga biverkningar i form av allvarlig hjärt- och kärlpåverkan samt psykiska biverkningar. Efedrinet kan också ha en katabol (nedbrytande) effekt, då konsekvensen av ett efedrinintag ofta gör att kroppen övertränas. Missbruk av efedrin leder till toleransutveckling och därmed högre doser för att man ska uppnå önskad effekt. Efedrin kan skapa ett beroende eftersom man vid utsättandet blir trött, hungrig och håglös och då riskerar att snabbt gå upp i vikt igen.

  Reply
 149. Josefine mars 16, 2012 at 2:22 e m

  Har du hört talas om kristallsjukan? Låter som det skulle kunna vara en släng av det du fått!
  Eller så är det rent av depression, man kan må riktigt illa och behöver inte alls känna någon ångest som många tror 🙂

  Reply
 150. maria mars 16, 2012 at 2:23 e m

  Biverkningar:

  Påverkan av hjärta och kärl såsom högt blodtryck. Arytmier (hjärtrytmrubbningar)
  Skakningar, svettningar och huvudvärk.
  Abstinensbesvär.
  Psykiatriska besvär i form av ångest och psykosgenombrott.
  Urineringssvårigheter och potensproblem.
  Oro, rastlöshet och sömnsvårigheter.
  Hämmade tarmrörelser med trög mage och ökad gasbildning som följd.
  Kräkningar.
  Dödsfall finns dokumenterade.

  Reply
 151. jessie mars 16, 2012 at 2:41 e m

  Kan vara abstinens. Av kraftig abstinens får man dessa symtom då kroppen försöker få bort allt gift som du har proppat kroppen med.
  Abstinens med en kombo av panikångest. Du blir rädd när du känner din kropp må dåligt som gör att du får orokänslor som i sin tur leder till panikångest attack. Stå ut du kommer att må bättre för varje dag och sluta upp med dessa tabletter som du nu tar. Du är ung, lev ditt liv och ta hand om dig. kram

  Reply
 152. veronica mars 16, 2012 at 2:49 e m

  Roligt att alla skriver att det är panikångestattack! Hon har ju slutat med alla dessa piller skriver hon ju? och med tanke på vad det är för piller du ätit så har du med all sannolikhet en avtändnings period nu, precis som narkomaner efter att dom slutat med knark/ alt hållt upp ett par dagar.. det går nog över om ett par dagar. Och har det inte det, så bör du nog söka hjälp. Lycka till!

  Reply
 153. Madde mars 16, 2012 at 2:57 e m

  Jag säger som alla andra, abstinens.

  Reply
 154. Klara mars 16, 2012 at 3:01 e m

  Snälla lilla du. Jag får ju panik på hur du lever. Ta tag i ditt liv? Du framstår som så himla blåst, du framstår som korkad rent utsagt. Varför gör du såhär mot dig själv?

  Snälla motbevisa alla som tycker som jag och börja ta hand om dig själv. Sluta med allt som är dåligt för din kropp, piller, red bull, alkohol (du behöver ju inte bli nykterist, men ha en vit månad då och då). Börja ät regelbundet och börja träna mer, det kommer göra att du kan ändra dina sovvanor, och på så sätt kommer du må bättre.

  Du har bara ett liv, du har bara en kropp. Det kanske funkar att leva såhär när du är ung (..fast nej, det funkar ju uppenbarligen inte alls), men om 3 år, 4 år, kommer du ha kvaddat din kropp och din hälsa totalt. Är det värt det?

  Kanske inte snällt att skriva såhär, men du har en offentlig blogg och du mår ju helt klart inte bra, det skriver du ju själv. Jag hoppas att kommentarer som mina, och många andras här under får dig att förstå att du måste ta tag i ditt liv.
  Men längst inne tror jag du förstår det också. Börja uppföra dig som den myndiga och vuxna person du faktiskt är istället för att festa runt och vara ohälsosam som många andra av dagens fjortis-ungdomar gör.

  Ta hand om dig!

  Reply
 155. Sofia mars 16, 2012 at 3:05 e m

  Hej! Jag tog förut mycket av de som du beskriver. Men egentligen mådde jag inte så mycket bättre av det. När jag slutade upplevde jag exakt de saker som du beskriver i ovanstående inlägg. Större och tyngre mediciner, speciellt ångestdämpande och lugnande måste ”fasas” ut. Alltså trappas ner på, att första veckorna ta varann dag för att sedan sluta helt. Hoppas detta löser sig!

  Reply
 156. jessica mars 16, 2012 at 3:15 e m

  SKAFFA EN POJKVÄN OCH HA EN FILMKVÄLL DÅ OCH DÅ, ta det lite lungt och mys någongång 🙂

  Reply
 157. WITH LOVE ELENA mars 16, 2012 at 3:17 e m

  Varför tog du efedrin? Du är inte någon tjockis…

  Du kan få killar ändå 🙂

  Reply
 158. Lina mars 16, 2012 at 3:22 e m

  Du gräver din egen grav flicka lilla. Sluta upp för ditt eget bästa! Kroppen behöver inte alla dessa piller, om du skulle behövt dem skulle du haft dem i kroppen sedan innan. Kan bara säga att jag tycker det här är så sjukt sorgligt.

  Reply
 159. Linda mars 16, 2012 at 3:24 e m

  Haha shit fråga inte sånt här du får bara massa dödssjukdomar diagnosierade. Tycker de låter troligt att det kan vara abstinens, skaffa rutiner, ät och sov ordentligt så är de säkert borta om några dagar. Brukar oftast vara så enkelt faktiskt. Sömn och mat gör väldigt mycket.

  Reply
 160. M mars 16, 2012 at 3:26 e m

  Det kallas abstinens.

  Reply
 161. Madde mars 16, 2012 at 3:27 e m

  Kollade med mamma som kan det här med piller och enligt henne kan du inte sluta tvärt med alla piller. Det är ungefär lika med döden, eftersom din kropp varit van med dem så länge. För att sluta måste du trappa ner, inte sluta tvärt. Det är livsfarligt, därför reagerar din kropp som den gör.

  Reply
 162. Emma mars 16, 2012 at 3:32 e m

  som de andra säger. Efedrin är ju samma sak som tjack (amfetamin) inte så konstigt du mår dåligt. tjackisar kan inte bara sluta sådär. masn får ju trappa ner först.

  Reply
 163. gili mars 16, 2012 at 3:41 e m

  om du googlar om efedrin så ser du vad bieffekterna är. Rätt korkat att du stoppR I DIG NÅGOT DU INTE ENS VET VAD DET ÄR, ” NÅGOT SOM KALLAS EFEDRIN” Om du vet vad amfetamin är så är efedrin en mildare variant!!!

  Reply
 164. Michelle mars 16, 2012 at 3:44 e m

  Du kan vara uttorkad/utmattad, gått in i väggen? – Effedrin = BIG NO! kasta dem genast. Kan också låta som en panikångest atack.. Ta hand om dig Paulina. Kram

  Reply
 165. Jennie mars 16, 2012 at 3:47 e m

  Så mådde jag när jag hade opiat abstinens, fast 10 gånger värre. Men tycker du att Atarax hjälper? Tycker att de är som sockerpiller, hjälper inte ett dugg på mig :c.

  Reply
 166. Sofie mars 16, 2012 at 3:51 e m

  Varför i helvete stoppa i sig något olagligt som efedrin? Nästan så att du får skylla dig själv faktiskt om du väljer att knapra narkotikaklassade grejer och sen mår dåligt. Begåvat dessutom att du skriver ut det i din blogg med x antal läsare varje dag…. Pinsamt Paow, pinsamt.

  Reply
 167. Angie mars 16, 2012 at 4:12 e m

  Jag kan rekomendera dig att kontakta din läkare som skrivit ut medicinen då kan du få svar på alla dina frågor.

  Reply
 168. Malin mars 16, 2012 at 4:14 e m

  ”Avtänning” kallas det, kroppen får inte det den är van med därför reagerar den på det sättet. Precis som när någon slutar med droger eller till och med om du är beroende utav nässpray så är du snorig i 2 veckor efter du slutat, kroppen måste lära sig att klara sig utan det du tagit innan.

  Reply
 169. Jenny mars 16, 2012 at 4:23 e m

  Hahah men vafan du har ju avtändning! Hahahaha ofta du inte fattar det? Vet du ens vad du stoppar i dig?
  Sluta direkt med skiten

  Reply
 170. Emma-Lou mars 16, 2012 at 4:35 e m

  Abstinens, helt klart. Sök hjälp om du inte blir kvitt problemen. Sluta proppa i dig massor av tabletter sen igen, det är bättre att få i sig rätt mat och vätska istället! Kram på dig och ta hand om dig bättre.

  Reply
 171. emilia mars 16, 2012 at 4:39 e m

  FATTAR DU INTE ATT DU HAR AVTÄNDNING?!? DET ÄR PRECIS SOM AMFETAMIN DITT JÄVLA PUCKO SKRIV INTE SÅNT HÄR I BLOGGEN DU ÄR SÅ OSMART… 🙁 OM DU INTE VET VAD SAKER ÄR ELLER GÖR MED KROPPEN SKA DU GE FAN I SÅNT. ALTERNATIVT LÄS ALLT PÅ FLASHBACK SÅ DU VET VAD DET HANDLAR OM. DU HAR AVTÄNDNING DET GÅR ÖVER, TA BENZO SÅ BLIR DET BÄTTRE UNDER ABSEN.

  Reply
 172. Natali BLOGGAR OM LIVET mars 16, 2012 at 4:41 e m

  Låter som abstines, eftersom du slutat med alla drugs så reagerar kroppen genom att just frysa, skaka, kräkas, må illa osv. Håll ut så när att är ur kroppen så mår du bättre. Efedrin är ju inget att leka med heller 🙁 Om du fortsätter att må illa, be din läkare skriva ut Primperan, väldigt effektivt. Funkar väldigt bra för mig.

  Reply
 173. Elvira mars 16, 2012 at 4:49 e m

  Efedrin är olagligt, bara så du vet. Används i vissa läkemedel osv, samt en lite mängd i andra produkter, men rena tabletter ska vara olagliga har jag för mig… (: pga, att det har många biverkningar etc. Bra att du slutar med skiten… Det finns produkter som är lagliga och inte lika farliga som efedrin, gå och fråga t.ex hos gym -grossisterna (:

  Reply
 174. Liv mars 16, 2012 at 4:58 e m

  Efedrin er bare en mildere form for amfetamin! Veldig skadelig for kroppen og psyken.. Hilsen en norsk sjukskøterska..

  Reply
 175. JOSEFINE - YSF mars 16, 2012 at 5:03 e m

  Träffad, känner igen det där… gått till doktor osv. men så fick jag inte så stor hjälp men så gav en vän om att testa (http://ysfso.myshowroom.se/kroppen/#comment) och nu mår jag bra, pigg, inte illamående ont i magen eller tarmar osv. testa den Paow super bra!

  Reply
 176. Sandra mars 16, 2012 at 5:41 e m

  Det har hormon rubbningar. Man får det efter man slutat med massa piller. Pillerna har ju lurat kroppen, så kroppen är förvirrad och håller på ställer om sig.
  Det är inget farligt och det är inte panikångest. Har själv haft så 🙂

  Reply
 177. Sandra mars 16, 2012 at 5:44 e m

  Det är *

  Reply
 178. Zandra mars 16, 2012 at 6:09 e m

  Det är nog melanotan2, för det står att bikverningarna är illamående. Efedrin kan göra dig yr.

  Reply
 179. sara mars 16, 2012 at 6:18 e m

  Jag vet svaret paow, jag har varit med om exakt det du skriver och berättar. Det är en Influensa som har kommit till Sverige, många barn har blivit drabbad och jag med. Influensa från Asien. Man skakar som om man är naken i en stad fullt med snö och minusgrader. Svar på frågan , och jag är 100% säker. Ha en bra fredag! 🙂

  Reply
 180. Anna mars 16, 2012 at 6:43 e m

  Det kan ha varit en liten hjärtinfarkt du drabbades om du samtidigt fick så ont i hjärtat.Hjärtinfarkt ger såna symtom.Du borde nog ta och kolla upp ditt hjärta noga om du är rädd om din hälsa och dig.Dina intag av Efedrin gör ju inte det bättre.Det är ju ren abstinens du lider av.Blandar du dessutom Efedrin med alkohol så är du jäkligt farligt ute allvarligt talat Paow.Du kan få svåra hjärtproblem av det om du har otur.

  Reply
 181. Amanda mars 16, 2012 at 6:54 e m

  Paulina.

  Jag har aldrig kommenterat förut men NU bara måste jag.

  EFEDRIN är ett väldigt farligt ämne som finns i många bantningspreparat eftersom det sätter igång kroppens sympatiska nervsystem vilket betyder att kroppen sänder ut adrenalin, pumpar ut blodet snabbare och gör att man då känner sig väldigt stressad. Eftersom hjärtat får pumpa så oerhört mycket snabbare så sliter du på hjärtats kraft vilket är farligt. Om man googlar noga på ämnet, som finns i Lepigen bl.a, så finns det tjejer som faktiskt dött av hjärtfel. De flesta som ätit detta preparat har livslånga hjärtfel.

  Jag vet detta eftersom jag själv ätit detta och känt precis samma känsla som dig. Jag fick ångest, gråtattacker, skakningar så jag inte kunde stå upp, hjärtklappning och ojämn hjärtrythm vilket är farligt, jättefarligt. Jag slutade med det preparat jag tog då; Lepigen, och började bry mig om att vara naturlig mot min kropp.

  EFEDRIN är inte lagligt i Sverige eftersom det i många fall lett till skador på kroppen som kan hindra dig från att leva ett bra liv. De hemsidor som säljer efedrin eller läkemedel med efedrin i ska man anmäla till läkemedelsverket för detta är väldigt farligt, inte bara på ”vanliga” personer men också på personer som redan har hjärtfel eller något annat.

  Paulina. Sluta med alla piller du äter NU. Jag känner inte dig men vet att du går igenom en period som alla unga tjejer går igenom någon gång i livet. Var snäll mot din kropp, du ska ha den HELA DITT LIV. Den går inte att byta ut bara sådär om den skulle sluta fungera… Försök hitta ett levnadssätt som passar dig för du verkar må urdåligt för ofta. Slit inte ut dig i onödan.

  Många kramar
  Amanda Bärneskär

  Reply
 182. Lina mars 16, 2012 at 7:30 e m

  Du äter för lite och har förmodligen vätskebrist.

  Reply
 183. A mars 16, 2012 at 8:41 e m

  Panikångestattack. Jag har haft exakt likadant. Sök läkare och försök ta det lugnt. Puss

  Reply
 184. S mars 16, 2012 at 8:51 e m

  Ja absolut kan de bero på det, efedrin har en molekyl
  Ifrån amfetamin. Och låter inte som du tagit de på rätt sätt.
  Efedrin ska tas i en kur, dvs ex 2-3 veckor och ett visst antal mg per dag.
  Då ska kosten skötas och alkohol är inte nått att rekommendera.
  Efedrin är ett fettförbränning preparat.
  Mycket bra medel att bli pigg 🙂 men aldrig bra att hålla på med sånt för länge.
  Då kommer biefekterna.. Förmodligen därför de inte är lagligt. 😉
  Taurin ska vara bra för att få hjärtat på normal nivå igen.

  Reply
 185. Smilla mars 16, 2012 at 9:30 e m

  Förutom att du fiskar efter kommentarer så undrar jag varför du då äter 2 histaminner? Atarax och Lergigan vill säga; Båda är mot allergi samt att de funkar mot oro/ångest. Är du så sjuk? Så allergisk?

  Reply
 186. Emma w mars 16, 2012 at 9:37 e m

  Hej!!
  Alltså hur dum får man lov att vara? Varför in i hela helvetet äter du en massa skit? Nej det är verkligen inte så konstigt att du mår som du gör nu. Din kropp reagerar så för att den ska göra dig av med alla gifter!! 20 år och äter an massa tabletter. Ta dina problem
  Som en människa- lev med dem, inte en massa skit!!! Ångest kommer endå. Tro mig!!!

  Reply
 187. Dagga mars 16, 2012 at 9:41 e m

  – hej, du får nog börja med att trappa ner kanske, inte sluta direkt för det kan vara farligt. Eller det är farligt!
  Jag hade trappat ner, Tatt mindre o mindre 🙂

  Reply
 188. M mars 16, 2012 at 9:45 e m

  Det låter som abstinens..
  Besök en doktor så kan han undersöka dig och förklara.

  Reply
 189. ANNA mars 16, 2012 at 10:09 e m

  LÅTER SOM PANIK ÅNGEST. OM DET FORTSÄTTER GÅ TILL LÄKAREN ANFALLEN KAN VARA NÅGRA MINUTER OCH UPP TILL 15 20 MIN. OM DU ÄVEN KÄNNER SVIMFÄRDIG KÄNSLA.

  Reply
 190. ANNA mars 16, 2012 at 10:09 e m

  LÅTER SOM PANIK ÅNGEST

  Reply
 191. erica mars 16, 2012 at 10:10 e m

  Se vad du gör med dig själv när du gör allt du gör. Nu börjar du ta stryk inifrån. Kom igen nu paow! Ta det luuuugnt! Sluta med tabletter o alkohol (ni skulle ju sluta helt med det sa ni ju i något videoinlägg). Alla artonåringar festar o åker o testar inte allt så mkt som du gör (vilket du skyller på i alla inlägg), och även OM det var så betyder inte det att din kropp kan ta det. Men på riktigt, hur bra låter allt du tagit.. olagliga preparat, kokain, resor hela tiden, fel på maten, på träningen, på sömnen osv. Låter det bra? TA DET LUGNT.

  Reply
 192. Lin mars 16, 2012 at 10:41 e m

  Avtändning? Varför tar du ens efedrin ? Du skriver att du är stressad och verkar ha någon typ av depression (men det är bara min egen slutsats), du mår dåligt och känner att du inte är bra nog, eller? Varför försöker du inte ta tag i ditt liv och får hjälp? Du försöker säkert, men en dag kommer du sitta där och undra vart livet tog vägen. Jag vet ingenting om vad du egentligen tänker och gör men en psykolog kanske skulle vara på sin plats? Det är jättebra att du börjat träna men träning för dig verkar bara handla om ångest och att allt ska komma på en gång? Att du vill transformera din kropp på 2 månader för att sedan gå tillbaka till samma vanor? Jag har varit i den sitsen, deprimerad,stressad och ätstörningar samt brukat efedrin som träningsnarkoman. Kroppen säger ifrån,din kropp säger ifrån, få din hjärna att säga ifrån den med.

  ”But hey,in the end of the day, you can do WHAT THE FUCK YOU WANNA DO!!!”

  Reply
 193. Emma mars 16, 2012 at 10:45 e m

  Någon lättare form av abstinens. Tar man sådana tabletter som Efedrin och Atarax regelbundet en tid för att sedan sluta tvärt reagerar kroppen på det med just dom symptom du beskriver =)

  Reply
 194. Linnea mars 16, 2012 at 10:52 e m

  Det kan bero på att du slutat ta alla piller. Men det kan även vara maginfluensa. Jag hade samma symtom som dig då men spydde aldrig. Om det inte går över så bör du nog kontakta läkare 🙂
  Kram

  Reply
 195. hej mars 17, 2012 at 12:05 f m

  hej. att äta piller mot fett, lugnande, ångest,sömntabletter energigivande på samma gång är inte så bra idé faktiskt. inte ens var för sig. Prata med någon vuxen om dina problem. för 1: tabletter verkar alltid för stunden, dom tar ALDRIG bort problem, 2 mår du så pass dåligt på grund av abstinens borde du kanske undersöka grundläggande faktorer (om du kanske har alkoholproblem, piller problem) ja, all sorts abstinens som verkar negativt på dig är ju självklart inte bra. ta å prata med någon bums

  Reply
 196. Karoline mars 17, 2012 at 12:07 f m

  Som någon skrev.. Sluta aldrig tvärt med piller utan trappa ner, det brukar vara de bästa. Jag håller själv på att trappa ner ångest medicin. Mår till o från skit,yrsel o illamående. Hoppas det blir bättre ! Kram

  Reply
 197. Petra mars 17, 2012 at 8:42 f m

  Hej för mig som pluggar psykiatri så låter det som att du fick panikångest attack. Det upplever man starkt exempelvis att man får ont i hjärtat, mår illa och att man börjar frysa. Du kanske behöver prata med något och bearbeta det som gör att du får din panikångest så att den inte blir värre, dessa anfall pågår i bara några minuter men man kan tro att man ska dö när paniken når sin topp..
  Kram

  Reply
 198. Elina mars 17, 2012 at 8:45 f m

  det kan vara panikångest, när kroppen måste på ett fysiskt sätt få ut det psykiska. Det kan handla allt från stress till socialt mående. Du skulle nog behöva prata med någon psykiatriker, ta en paus från bloggandet eller nå annat. Jag har själv panikångest, har haft det sedan jag var 14 (är snart 17) Berodde dels på all stress och mobbning jag har varit med om. Har byggt på mig en hög av känslor som var tvunget att komma ut. Känslan av panikångest kan vara hjärtklappning, kallsvettningar mm. Har inte en stark panikångest, men den är ändå obehaglig men ABSOLUT inte farlig!

  Sköt om dig nu Paow

  Reply
 199. sandra mars 17, 2012 at 12:32 e m

  Du äter de svagaste tabletterna som inte är beroende framkallande. Så du kommer inte direkt få det jobbigt utan atarax & lergigan!

  Reply
 200. Isabelle mars 17, 2012 at 2:10 e m

  Efedrin blandat med alkohol gjorde så att en bekant dog. Kan vara värt att tänka på

  Reply
 201. Dessan mars 17, 2012 at 3:27 e m

  Du håller på och tänder av från Efedrinet… Det går över

  Reply
 202. Annelie mars 17, 2012 at 8:53 e m

  Det kan ju lika gärna vara pillrena du slutat med, men det första jag tänkte när jag läste är att du som jag, har panikångest. Kolla upp det på internet så kanske det är lättare för dig själv att avgöra om du tror att det kan vara de. Men inte helt omöjligt eftersom alla biverkningar stämmer. När du mår så som du gör, som jag också har gjrt många gånger och gör än idag, försök tänka positivt, även om det inte är lätt. Gör saker du mår bra av, unna dig något du vill ha, sysselsätt dig så gott du kan, ligg inte hemma för dig själv och tänk på det. Då blir det bara värre. Och sluta upp med pillrena, det låter inte som en bra ide. Ha det bra och hoppas det ordnar sig för dig, om inte annat gå till en psykolog, prata ut om allt. Kan kännas som en lättnad, det gör det för mig. Kramar!!

  Reply
 203. Sea mars 17, 2012 at 10:46 e m

  Låter även som missfall..

  Reply
 204. Rebecka mars 17, 2012 at 10:50 e m

  hej, det där hände precis mig för cirka 4 månader sedan, jag trodde seriöst jag skulle dö,det var då för mig en panikångestattack, efter den gången har jag fortfarande fått det. DET ÄR HEMSKT. Jag började att få panikångest för jag var ständigt orolig, stressad och mådde fysiskt dåligt i 3-4 månader. Men nu efter några månader är det över.

  Reply
 205. M mars 18, 2012 at 3:18 f m

  För det första är Efedrin narkotikaklassat sedan några år tillbaka då det räknas som dopingmedel, då det är fettförbrännande och för det andra var det nog mest troligt en panikångest attack du fick. Kram

  Reply
 206. Selma mars 18, 2012 at 1:58 e m

  Hmm inte så genomtänkt inlägg kanske?
  Huvudingrediensen i efedrin metamfetamin, det har varit narkotikaklassat och förbjudet i Sverige i över 8år nu….
  Sen att ta 3tabletter på en gång när dagliga dosen är3tabletter/dag kanske inte är så smart då ditt hjärta går på överbelastning och torkar ut kroppen…
  Så nej det är ingen panikångestattack, det är en överdos på Efedrin, och du kan inte jämföra efedrin med kaffe tyvärr.

  Kids…dont do drugs!

  Reply
 207. Charlotte mars 18, 2012 at 2:42 e m

  Hej vännen!
  De du har är ångest/panik attacker. Du behöver inte oroa dig, för det är ingenting farligt, utan det bara tar all din energi. Jag skulle föreslå att du funderar över vad det är som tynger dig. Ibland kan det vara ganska svårt att komma på, för det oftast hamnar om flera mindre saker.
  Sätt dig ner och gör en lista på saker det kan vara. Skriv upp allt, töntiga saker som att du inte ringt pappa på ett tag. Sen tar du tag i listan och när du gjort hela listan kommer det kännas så mycket bättre.
  Jag tycker dock att du ska fortsätta med atarax eftersom det hjälper dig i nuläget medans du tar tag i det jobbiga!

  Kärlek till dig xx

  Reply
 208. Bella mars 18, 2012 at 3:38 e m

  Jag tror absolut att det kan bero på de där pillerna. Man kan ju få sådär av redbull osv också, det är inte bra för hjärtat alls, och absolut inte om man inte gör av med all den extra energin man får, typ springer jättemkt osv. och din kropp är säkert van vid dem pillerna nu, och blir stressad av att inte få det.

  Reply
 209. Alexa mars 18, 2012 at 4:52 e m

  Tycker verkligen du ska gå till läkaren för det där låter farligt. Det är ju dödliga saker du håller på med:( Du är ung och din kropp fungerar precis som den ska utan en massa piller!

  Reply
 210. jams mars 18, 2012 at 6:19 e m

  hallå, dumma brud! efedrin är inte alls nåt som du bara kan slänga i dig hursomhelst och ”bli lite pigg av”. det är narkotikaklassat och väldigt likt amfetamin (har jag inte helt fel så omvandlas det till amfetamin i kroppen. skulle du göra ett drogtest skulle det ge utslag på amfetaminer. vilket för övrigt har en stoooor inverkan på hjärtat därav hjärtklappning, både när du använder det och sen när du slutar. tar du dessutom efedrin varje dag är det klart att det påverkar måendet, ångest är ju det vanligaste och självklart var det pga dina piller som du fick ångestattacken du beskrev nu. det var en slags avtändning som kommer när efedrinet går ur kroppen. som världens PMS attack! ångest, ilska, aggressioner, gråt gråt gråt, etc.
  men läs på lite om grejerna du trycker i dig istället för att skriva om att du får avtändning på narkotikaklassade ”träningspreparat”, på din blogg. så behöver du kanske inte fråga dina 13-åriga läsare?

  Reply
 211. My mars 18, 2012 at 9:38 e m

  Låter bra att sluta. Jag har en nära vän som åt efedrin och har nu hjärtproblem och måste åka till läkaren var 3:e månad för undersökning. Hon tog det också för träningens skull…

  Reply
 212. Jessica Molin mars 18, 2012 at 11:52 e m

  Du är så smal som du är, så du behöver inte ta sådana piller!

  Reply
 213. Johanna mars 19, 2012 at 12:07 f m

  låter som typisk abstinens :/

  Reply
 214. Johanna mars 19, 2012 at 12:07 f m

  låter som typisk abstinens :/

  Reply
 215. Rebecca mars 19, 2012 at 10:43 f m

  Du vet om att efedrin är olagligt här va? Bla för att det är amfetamin. Jag käkade efedrin när jag var fjortis för jag ville banta men jag cisterner ge farligt det var och vad det innehöll tills jag fick veta det efter jag gick till doktorn för att jag fått hjärtflimmer svimmat och ångestattacker. Jag gick dock ner 7-8 kg på 2-3 veckor men det som hände var att jag blev platt, förlorade min fina röv och tuttar och hade jag fortsatt hade jag fått en chackluder kropp. Så sluta med sånt där trams du är för fan skit snygg och har stora möjligheter i ditt liv, så varför inte utnyttja det istället för att må dåligt och plåga dig själv?

  Reply
 216. Rebecca mars 19, 2012 at 10:58 f m

  ÅÅÅHH!! Tänk igenom vad det är för idioter du umgås med som ger dig efedrin och skriv inte om såna saker i din blogg!!!!!!! <3

  Reply
 217. Denise mars 19, 2012 at 12:55 e m

  Kroppen försöker antagligen göra sig av med allt skit du har stoppat i dig, så ja, det försvinner nog snart ska du se.

  Reply
 218. fritte mars 19, 2012 at 5:10 e m

  som svar till andra kommentarer nedanför så är iaf INTE efedrin narkotikaklassat, är inte heller olagligt att förtära för eget bruk. Dock så är det olagligt att sälja, och skulle du t. ex träna på ett gym etc (där man såklart inte får använda sig av doping) så hade man åkt fast för användning av dopingklassat medel.

  men självklart är efedrin inget bra för kroppen, det är därför det bara säljs under nätet osv då substanserna har de effekterna de har.. stressar kroppen o får den på högvarv osv osv.. också skadligt för levern speciellt om man brukar under längre tid. klart slut!

  Reply
 219. sasha mars 19, 2012 at 7:30 e m

  efedrin kan inte beblandas med artrax, du slår ut ditt imunförsvar och kan utveckla magsår. föreslår att du går till doktorn och slutar ta efedrin tills du får något slags klartecken.

  Reply
 220. Åsa mars 20, 2012 at 10:02 f m

  Men hallå? Varför petar du i dej allt det där skiten? Tar tid att komma dit man vill och genvägar är senvägar. Har själv knaprat det mesta som finns att peta i sig och fått börja om från noll ett par gånger.
  No offence tjejen.
  Du är tuff, smart och snygg, kommer att fixa det du vill. Allt har sin tid, så är det och förstår att du vill ha ALLT NU.
  Keep going. Lycka till.

  Reply
 221. Nilla mars 20, 2012 at 11:28 f m

  det låter som panikångest

  Reply
 222. Emma mars 20, 2012 at 11:05 e m

  Det där låter inte bra, hoppas du mår bättre! Det kan inte vara melanotanet då? Eftersom man inte vet bieffekterna på det riktigt.

  Reply
 223. Frida mars 23, 2012 at 10:12 f m

  Men du har ju en avtändning. Det fattar du väl själv när du skriver ner det där (om inte innan…)?

  Reply
 224. caroline mars 23, 2012 at 2:31 e m

  Kan tipsa om fitlines cellnäring. Det är bra för allt allt allt och kostar ca 900:-/mån. Man blir pigg, motverkar benskörhet, vitamin och mineralbrist, förbränner kolhydrater fort osv. http://wellnesstudio.se/fitline sjukt bra. Tar det själv och är pigg jämt!

  Reply
 225. Hanna mars 23, 2012 at 9:25 e m

  Jag har jobbat på akuten för avgiftning, och det är precis det som händer med din kropp. Abstinens gör så att du får ångest och blir stressad. Skulle inte påstå att det är någon panikångest attack som vissa under kommenterat, utan att din kropp helt enkelt har vant sig vid de läkemedel du tar. Efederinet skulle jag sluta med direkt om jag va du! Även atarax ska du ta det lite lugnt med. Ingen idé att äta piller för sakens skull, ger till slut motsatt effekt! 🙂

  Reply
 226. Emilia april 10, 2012 at 7:38 e m

  En liten fråga angående det här inlägget och är tacksam för svar:
  Var har du köpt din melanotan nässpray, finns massor av sidor men är dom pålitliga?

  Reply
 227. R december 9, 2012 at 5:58 e m

  Hej!

  Jag har mot illa i 3 dagar nu och det blir bara värre för var dag som går.
  Jag har provat att äta men det har inte gjort saken bättre och jag har prova gjort både numer 1 & 2 men det har inte hjälpt heller.

  Om det finns nån som kan hjälpa mig med vad det kan vara så skulle vara tacksam för det hjälpen.

  Reply
 228. Erik april 21, 2015 at 2:09 e m

  Låter kanon! jag vill dock inte förstöra deras aptit ;((((((((((((

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *