Jag känner mig utsatt.

Som ni alla säkert vet så bor jag i en hyreslägenhet på söder i sofo området. Ett rätt lungt område precis vid vattnet. Men mina grannar må vara pyiskt sjuka eller så r någon av dom verkligen BESATT av att dom vill ha ut mig. 1 hon sopar upp alla fimpar som inte ens är mina och lägger dom utanför min dörr. Klagar på att jag kastar ner fimpar på gården? Jag har plockat upp ALLA fimpar för några veckor sedan, hon klagar på efterfester som jag aldrig har haft, att jag går som en ”elefant” på kvällarna(anatgligen för att jag kommer hem sent, och jag är extremt hissrädd. Vad ska jag göra åt det?) Att jag tydligen har sex hela tiden och ”stönar” för högt… Haha det var typ 3 månader sedan jag hade sex i min lägenhet? Och allt som sker i huset är mitt fel. Typ som när jag höll på att städa hemma någon gång, då ställde jag alla sopor utanför dörren. Då klagade en granne på att det stan i hela trapphuset och att jag får ta in dom. Men hur kan det lukta om det bara är kläder tallrikar och tomma shampooflaksor i påsarna? Det blev jag anmäld för ocks? Att jag lägger sopor utanför dörren. Det har jag gjort när jag städat. Men nu jävlar har det tait hus i helvete! Jag ställde två spårngfulla soppåsar med kattsand, trasigt glas och typ smoothie flaskor. Skulle ner och slänga soporna, nä då har idiotjävlen hängt en på mitt dörrhandtag så ALLT åker ner på golvet och går sönder när jag öppnar. FAN VAD ARG JAG ÄR. Varför?!!! Varför vill dom ha ut mig? För att jag är ung och rätt nyinflyttad? FUCK VAD ARG AG ÄR.

Jag vill inte bli utslängd för at någon stör sig på mig. TYPSISKT SOSSAR!

1. jag har plockat upp alla fimpar på gården- så dom som slängs ner nu är inte mina. Och det är inte mina ölburkar som ligger på gården.

2. Jag dushar efter 10. Men hur kan det störe henne när hon bor över mig?

3. Att jag kommer hem sent på kvällarna. Vad ska jag göra åt det? Sova ut? Och att jag inte åker min hiss kan jag inte hjälpa. Får jag inte komma hem när jag vill?

Visst jag gör okså ljud ibland. Men det är saker som jag inte KAN störa mig på. Typ som att dom ovanför mig har hund som skäller hela tiden, eller att folk jämt tar mina tvätttider för att jag är en timma sen och skyller på det. Att någon röker gräs i badrummet så det luktar i mitt badrum.. Men vem orkar ens lägga ner tid och klaga? Det är säkert någon pensionär eller något som inte har nåt att göra!

 

 

 

 

(Visited 226 times, 1 visits today)

97 Comments

 1. Emma april 25, 2012 at 4:59 e m

  Usch!! I vårat hyreshus är det en regel att det ska vara tyst efter tio. Mina grannar ringde securitas en gång när jag hade fest hemma. Securitas kom två gånger och sista gången var tjugo över tio ???? Fick betala 700 kr för det. LACKADE UR totalt!!!!!

  Reply
 2. P april 25, 2012 at 5:00 e m

  Har näst intill samma problem här. Föreningen och människorna är sjuka i huvudet. Vi har bott här nu i ett år, men nu har vi gett upp. Vi har redan köpt en annan lägenhet bara 3 hus bort.

  Reply
 3. elly april 25, 2012 at 5:01 e m

  Typiskt sossar? vad är typiskt sossar menar du.
  Är det typiskt moderater att inte plocka upp sina fimpar då el?

  Reply
 4. S april 25, 2012 at 5:02 e m

  Jävligt idiotiskt att säga ”Jävla sossar” när dina grannar klagar. Är det så att du har något belägg för det? Klantigt.
  Även jag håller med dig på andra plan, som att komma hem när man vill är ok, ställa ut sopor utanför dörren om det bara är för en kort stund och liknande är faktiskt ok. Tips är att ha en burk med lock och vatten i som du kan slänga fimparna i (och även visa upp om nån säger att du kastat ut fimpar, försöka att inte duscha mellan 22-06 och att ta av dig skorna i trapphuset när du kommer hem sent. Det gör jag, inte för att mina grannar klagar utan för att jag själv inte vill störa med höga klackar i ett ekande trapphus.

  Reply
 5. Victoria april 25, 2012 at 5:09 e m

  Jag skulle kontakta hyresnämnden och berätta hur det ligger till, de brukar ta saker och ting på allvar, när man känner sig såpass utsatt 🙁

  Reply
 6. Daniella april 25, 2012 at 5:10 e m

  http://dkrantz.blogg.se

  gå in och kommerntera, våga fråga! svarar på alla!
  går även in på eran blogg och kommenterar om ni ställer en fråga till mig!

  Reply
 7. Kakan april 25, 2012 at 5:11 e m

  stå på dig!!! tycker du ska gå upp till slynan och berätta allt som du skrev här!!!!

  Reply
 8. Thess april 25, 2012 at 5:19 e m

  Har precis samma problem. ”jag hör ju er ha sex hela tiden, speciellt din flickvän… Men även hyr du bånkar på!! Och man blir ju lite sugen för jag får ju ingenting själv” var några fina ord som min kille fick höra av vår 68åriga granne. Sjuka människa!

  Reply
 9. Ellen april 25, 2012 at 5:43 e m

  ”Typiskt sossar” – vad ska det betyda? Att alla som klagar på sina grannar röstar på socialdemokraterna? Fan skärp dig.

  Reply
 10. Elin april 25, 2012 at 5:55 e m

  Det är nog för att du är ung. Det finns alltid en surfitta som ska försöka med allt för att man ska flytta. Du ska ta det där med hyresgästföreningen, eftersom det är hot mot dig som denna människa håller på med.

  Sen att du ska ta av dig skorna när du ska gå upp till din lägenheten det va fan det dummaste jag läst från en som kommenterar! Hon ska inte behöva klä av sig för att någon jävla kärring inte har något vettigt att göra utan att klaga och fan vet allt!

  Nä, Paulina du ska anmäla detta till hyresgästföreningen! Dom hjälper dig.
  Du ska inte behöva må dåligt där du bor.

  Reply
 11. I love me april 25, 2012 at 5:56 e m

  Tja! Vi har som mål att informera fler om att det är gratis att ta vaccin mot livmoderhalscancer. Förut så kostade det ju runt 3000 kr så det kanske är något att fundera över? Det är jätteviktigt, även om det kanske inte intresserar er jättemycket får ni jättegärna göra alla tjejer en tjänst och gå in och likea den här sidan så det sprids! http://www.facebook.com/iloveme.vardguiden

  Eller skriva om det, 30-40 st drabbas per år och hälften dör, så du kan hjälpa att göra en förändring

  Reply
 12. Lina april 25, 2012 at 6:08 e m

  Hahaha!! Det du precis skrev ovan, är jag PRECIS med om. Haha, det kan vara ALLT möjligt som låter och jag måste ta skiten. Dom har till och med ringt störningskouren ibland när jag haft tvn på LÅG volym. Haha!

  Reply
 13. ebba april 25, 2012 at 6:11 e m

  HAHAha så patetiskt att du tog upp sossar!?!?!? haha.. irrelevant. wtf. patetiskt!!!!

  Reply
 14. anna april 25, 2012 at 6:13 e m

  Men va fan, ställ inte sopor i trappen då? Gå ut med skiten eller ha dom i hallen? Ge dom inget att störa sig på, det blir ju lixom öppet mål. Att inte duscha efter 22.00 är inte så konstigt, det är lixom allmänt känt. Bara att gilla läget, tyvärr. Sen att du kommer hem sent, ja va fan det ska väl dom skita i? Det hör lixom till dealen med att bo i en storstad.. Jag har jäkligt svårt att tänka mig att det är nått man kan bli vräkt av. Men är du orolig så ta av klackarna som nån här skrev, du kan du ju iaf hävda att du har gjort vad du kan..

  Reply
 15. emma april 25, 2012 at 6:20 e m

  haha helt rätt med ditt uttal om sossarna. det är ju exakt så det är? 99% säker på att dina grannar är sossar, vafan gå till hyresvärden och klaga. du borde slippa sossar som grannar

  Reply
  1. Caroline maj 2, 2012 at 8:38 e m

   haha det har du rätt i…det senaste inte 55+ hus uttan sossefritt….sinnes

   Reply
 16. Katta april 25, 2012 at 6:45 e m

  Lilla vän, du verkar inget vidare på det här med konflikthantering. Det finns andra vägar att gå och att du väljer denna visar hur omogen du är. Trist.

  Hursomhelst, jag hoppas verkligen att saker och ting ordnar upp sig för dig snart och att du kan sluta upp med fasaden du sätter upp här bloggen och bli lycklig på riktigt. Ja du är genomskådad, kroppsspråket säger mer än vad du tror…

  Reply
 17. Julia april 25, 2012 at 6:46 e m

  Typiskt sossar? Moget att döma en personlighet till ett parti. fyfan Paulina.

  Reply
 18. Bea april 25, 2012 at 6:46 e m

  sånt kan va as jobbigt!

  kolla in min blogg o hör mig sjunga/se mina foton

  Reply
 19. elin april 25, 2012 at 6:55 e m

  Hmm, fattar inte irktigt varför dem klagar. Man hör ju inte om någon går i trappen om man har säkerhetsdörr och man känner inte heller lukter om man har en sådan dörr? Om de inte har det bör de nog byta dörr så slipper de störa sig så mycket 😛 Dock håller jag inte med om att man inte ska få klaga, grannarna under oss spelar HÖG dunkdunk musik varje vardagskväll, och min mamma kan inte sova. Så självklart ska man få klaga! Men inte på sådana bagateller som du vart med om, tycker DU ska klaga på dem till din hyresvärd 🙂

  Reply
 20. sara april 25, 2012 at 7:03 e m

  du har rätt. om du hade sverigedemokrater som grannar skulle ingen klaga.

  Reply
 21. sara april 25, 2012 at 7:04 e m

  du har rätt. om du hade haft sverigedemokrater som grannar hade ingen klagat.

  Reply
 22. Desirée. D april 25, 2012 at 7:08 e m

  Okunnig. Varför skulle det vara just sossar som klagar på sina grannar? Och varför klagar du på sossar hela tiden? Är det för att du egentligen vill ha välfärd, men bryr dig mer om pengar?
  BTW dt kan lika gärna vara en moderat-nolla eller ett kristenhuvud osm bor över dig.

  Reply
 23. v' april 25, 2012 at 7:09 e m

  följ mig på instagram 😀 vgisslander heter jag däär

  Reply
 24. me april 25, 2012 at 7:12 e m

  Jag har några för jävliga moderater här i huset, som ständigt är på alla ungdomar som bor i här… tjatar om fimpar, duschtider, fester och annat.
  Jävla moderat alltså!!!

  Reply
 25. FiggeFerrum april 25, 2012 at 7:13 e m

  Eller hur! Typiskt sossar. Patetiskt uttalande.

  Reply
 26. Jimmy Block april 25, 2012 at 7:16 e m

  Ja situationen är helt sjuk och det är du som borde anmäla dem för att de stör dig. Punkt.

  ”TYPSISKT SOSSAR!”, vad har det med saken att göra?
  1. Vad är det med detta som är typiskt sossigt? Socialdemokratin bygger på solidaritet.
  2. Vad sjutton har deras partisympatier med detta att göra? De verkar vara otrevliga typer, vad har det med partierna att göra?

  Att försöka slänga skit på ett politiskt parti för något dina grannar gör (oavsett om de röstar på sossarna eller inte) är bara löjligt.

  Reply
 27. Amy april 25, 2012 at 7:24 e m

  Vissa personer hittar en sak de vill störa sig på, och du råkar vara den ”sak” hon/han hittat. Har samma problem själv med en kvinna som tar in vår ”gatupratare” konstant…för den stör henne.

  Reply
 28. jj april 25, 2012 at 7:29 e m

  Jag gillar verkligen dig och din blogg, men förlåt, att säga sådana saker som ”typiskt sossar” är verkligen bara fel. Om du skulle läsa på lite och titta på vad som hänt med sjuka, pensionärer och arbetslösa m.m sedan moderaterna kom till regeringen så kanske du förstår varför många (MÅNGA) människor fått det sämre. Självklart ska inte rika bli fattiga, men alla ”sossar” är ju inte snyltare heller. Jag är röd av den anledning att jag tycker att det är det mest medmänskliga alternativet. Pensionärer som jobbat hela livet och bara förtjänar att få vara hemma och må gott och göra vad de vill, de får mindre pengar och så tar dom bort förmögenhetsskatten istället, bara för att ta ett exempel. Jag tycker verkligen att du ska kolla upp sådana saker. Min familj är verkligen inte fattig heller, mina föräldrar har välbetalda jobb och jag har försörjt mig själv till stor del sedan jag var 16, men vi är ändå ”sossar”.

  Reply
 29. my april 25, 2012 at 7:41 e m

  jävla idioter! haha
  men dom behöver väl inte vara sossar för de, eller? 😉

  Reply
 30. Jenny april 25, 2012 at 7:57 e m

  Fyfan inte ok!!!! Våra väggar måste typ va pappskivor eller nÅtt för ja hör fan när grannjäveln nyser, och vaknar av hans vibration på alarmet kl 06 varje morgon… Men de e ju inte hans fel. Som tur e har han fest rätt ofta så han kan inte klaga på mig när jag har det 🙂

  Reply
 31. Hanna april 25, 2012 at 8:01 e m

  Det här med soppåsarna, varför inte bara ta reda på det med en gång? Jag hade faktiskt också blivit lite störd om mina grannar ställde ut soppåsar i trapphuset. Oavsett om det luktar illa eller inte så ser det fruktansvärt otrevligt ut.
  Och jag menar, om du ändå tänker gå ner med soppåsarna om ett tag så kan du ju lika gärna låta dom stå inne i din lägenhet? Om soppåsarna ändå inte luktar menar jag. Då är det ju ingen som stör sig på det. Sen om du har skräp som stinker så är det ju lika bra att gå och slänga det direkt så slipper det ju lukta i din lägenhet eller ute i trapphuset.
  Och allt det andra behöver du ju inte oroa dig för såvida dina grannar inte har några bevis på att du har gjort det.

  Du beter dig som en ettrig tonåring och jag kan tänka mig att din attityd inte gör din grannsituation bättre heller. Det spelar ingen roll hur fult dina grannar beter sig mot dig, för om du beter dig likadant mot dom så har de bara ännu en sak de kan vända emot dig.
  Det är inte de som avgör om du blir utkastad eller inte. Kontakta hyresnämnden om du känner dig utsatt och kom ihåg att BEHÅLLA LUGNET.

  Reply
 32. erika april 25, 2012 at 8:02 e m

  SÖK TILL GRANNFREJDEN ELLER ANMÄL DEM

  Reply
 33. Moa april 25, 2012 at 8:21 e m

  jobbiga grannar är det värsta som finns!

  Reply
 34. sofie april 25, 2012 at 8:31 e m

  Vet precis hur de känns, i precis alla hyreslägenheter jag bott i har jag vatt i luven med nån granne, dom försökte oxå en massa. Hade tom en riktig häxa till granne nu sist o hon filma oss när vi festa o så fort vi gick ut på balkongen så viska vi för hon alltid gnällde, då kommer hon ut o börjar skrika. hon filma även oss i trappan, satte en lapp på hissen så vi inte kund eta hissen upp när vi kom hem, hon klaga på att vi alltid gick ut med vår hund..helt plötsligt kom de en anmälan om djurplågeri där de stod att vi aldrig gick ut med vår hund o att han alltid satt o skällde när han va själv. Problemet va att han va alltid ute o han va aldrig hemma själv för vi hade han alltid med oss 🙂

  Har du andra grannar du kanske kan fråga om hur dom har de med just den grannen som bekymmrar dig? annars kontakta hyresvärden o berätta som de är, kanske ligger du ett steg före då..?
  Hoppas de löser sig iallafall, inte tusan ska du bli vräkt för andra människor inte har nått liv!

  Reply
 35. hanna ♥ april 25, 2012 at 8:39 e m

  CHECKA IN MIN BLOGG, MITT LIV PÅ ÅLAND !
  PASSA ÄVEN PÅ ATT KOLLA, VAD JAG JUST KÖPT TILL MIN KAMERA ! 😀

  Reply
 36. Ida april 25, 2012 at 8:44 e m

  Förstår om du blir irriterad. Dock har de rätt att ta din tvättid om du inte börjat inom 30 minuter, så säger reglerna 🙂

  Reply
 37. Jenny april 25, 2012 at 8:47 e m

  HATAR sånna grannar! Vi har några under oss som stör sig på allt och lite till… Dom lämnar lappar och går upp och säger till oss! Störda männsikor’

  Reply
 38. Malin Thurban april 25, 2012 at 8:51 e m

  Gör som mig – Ring på dörren, fråga vad hon vill och om hon börjar tjaffsa så kör du bara över henne (Verbalt) ^^

  Reply
 39. ellie april 25, 2012 at 9:00 e m

  Men du….om de är så snabba att gnälla på dina ”sopor” varför går du inte ner med dem direkt?
  Ett annat tips är att du förvarar dem i hallen till du ska slänga dem,eller lägg alla påsar i en svartsopsäck(ihop knuten) utanför dörren tills du ska kasta dem Åh du, det är mer moderat än sosse fasoner tycker jag! jag är varken sosse lr moderat

  Reply
 40. Malin april 25, 2012 at 9:06 e m

  Men lägg ner. Du måste väl ändå ha mognat på dig mer än att du alltid skyller allting på sossarna. Det är bara så bisarrt hur du tänker…

  Reply
 41. Anna april 25, 2012 at 9:13 e m

  Skulle inte förvåna mig ifall du var en riktigt jobbig djävul att bo i samma lägenhetshus med. Jag blir så förbannat trött på att du alltid ska skylla ifrån dig på allt och alla. Och moderaterna har ju en sådan gemenskap och knutna band tillsammans, tycker du inte? Det är ju verkligen inte så att allt handlar om behag för ens egna egoistiska behov. Eller, förresten, för att inte låta som dig så säger jag att det där är nog väldigt individuellt. För det är det. Det finns sossar som är dumma i huvudet och det finns moderater som är det. Människor är överlag ganska dumma i huvudet, men du tar nog alla priser som finns.
  Gå tillbaka till högstadiet och lär dig något vettigt.

  Reply
 42. Emelie april 25, 2012 at 9:28 e m

  Har du bokat en tid i tvättstugan och inte använder den inom en halvtimme efter starttiden så får någon annan ta din tid.. I många fall så bokar folk bara tvättstugan men använder den inte alls dessa tre-fyra timmar och det är ju rätt onödigt när det finns dom som vill/behöver tvätta. Så funkar det iaf i de flesta tvättstugor.

  Reply
 43. Gabriella april 25, 2012 at 9:38 e m

  Ja, vad gör man? Vi är ett par på 20 samt 23 som hyr lägenhet i andra hand (skall tilläggas helt lagligt enligt kontrakt med bostadsrättsföreningen)
  Vi känner oss också jävligt utsatta. Det har kommit grannar som bor under och ovanför oss, dock inte många gånger, men kl 20 på en fredag? Come On.. Vi har aldrig fester!! Och nu har vi fått höra genom min pappa som känner en granne som bor snett under oss att (lägg märke till detta: ETT UNGT PAR! Som antagligen bara för att de fått en unge. Funderar på att skriva brev till honom som vi hyr av ”för att de är så less” vi har bott här i 1,5 år och de har klagat 2 gånger personligen då på två helt olika tillfällen. Båda gångerna på helger innan 22!!! Är precis lika förbannad som dig! Känns som att de bara vill ha en anledning till att få ut en…

  Stå på dig! Du hyr ju ändå i första hand, du ska inte behöva oroa dig! Kram

  Reply
 44. Gaymasen april 25, 2012 at 9:41 e m

  Fan vad drygt. Daska till dem med murran och bitchslappa med bröna så de blir tysta. Gnällkärringar till grannar gillas inte. :))

  Reply
 45. anonym april 25, 2012 at 9:51 e m

  ”typiskt sossar”, seriöst? nej nu slutar jag läsa din blogg.. släng dig i väggen

  Reply
 46. EM april 25, 2012 at 9:53 e m

  Enligt hyresgästföreningen så får man föra ljud ifrån sig mellan 08:00-22:00 (lämplig nivå) Sedan när det gäller fest så fråga alltid innan lr sätt upp en lapp med telefon nr lr skriv kom gärna och ring på.

  Små ljud som tex. hur du går i lägenheten,spolar toaletten, sex m.m är saker man kan irritera sig på men inte har rätt att klaga på.

  Tips är att sätta sig ner och prata med dina grannar, komma överens om tider.

  Gå med i hyresgästföreningen, kostar ca 300 kr.

  Helt oskyldig tror jag inte att du är häller i denna fråga men jag har suttit i samma sits som du.

  Dock stänger jag alltid av musiken på vardagar efter 22 lr sänker musiken en fre-lördag ifall jag har en förfest/fest hemma. För det låter mer än vad man tror.

  Reply
 47. Elise april 25, 2012 at 9:57 e m

  Vad menar du med ”typiskt sossar”? Så en person som röstar på moderaterna hade inte klagat på dig menar du? På vilket sätt har dina sopor i trappuppgången och påstådda sexstön någonting med politik att göra? Du är ju så jävla blåst.

  Reply
 48. ida april 25, 2012 at 10:00 e m

  Klaga tillbaka på henne massa hon inte gjort! 😀 haha ne men gå till de som äger där du bor och prata med de??

  Reply
 49. josse april 25, 2012 at 10:09 e m

  har alltid gillat din blogg, men säger som ellen. hatar fördomar! dessutom tror jag varenda hyreshus i sverige har som regel att det ska vara tyst efter 10 och att man får ta tvättider om ingen kommer innom 1 timma om inte 40 min till och med..

  Reply
 50. Erica april 25, 2012 at 10:22 e m

  Kan du förklara vad detta har med socialdemokrater att göra lite mer exakt? Är himla nyfiken nämligen.

  Reply
 51. Chabo april 25, 2012 at 10:27 e m

  Jag fick nyligen en kommentar som innehöll orden ”du är starkare än vad du tror”. Jag är starkare än vad jag tror… Hmm, undra om det kan vara så i många fall? Att jag tror mindre om mig själv än vad jag faktiskt är kapabel till.

  Är du starkare än vad du tror?

  http://endepression.blogspot.com

  Reply
 52. carro april 25, 2012 at 10:34 e m

  Helt sjukt hur endel kan hålla på :/
  Bor man i ett hus med flera längenheter kan man ju inte förvänta sig att det ska vara tyst 24/7
  Säkert bara någon som inte har något annat för sig som håller på o jävlas

  Reply
 53. rebe april 25, 2012 at 10:37 e m

  HJÄLP MIG ATT FÖRBÄTTRA MIN BLOGG! Vad vill just DU läsa om?

  Du är guld värd om du svarar på denna fråga pussisss

  Reply
 54. anna april 25, 2012 at 10:58 e m

  Fast man får verkligen ta tvättiden efter en halvtimme 😉 just saying! Men stå på dig! Skriv en lapp i porten att folk ska sluta bete sig som bitterfittor, sen skriver du bara en signatur typ.

  Reply
 55. Annis april 25, 2012 at 11:09 e m

  Men hur puckad är du?? Och vissa kommentarer här nedanför??? Vill man kunna göra vad man vill då flyttar man till ett hus. För i lägenheter gäller det respekt mot grannar!!!! Man kan ringa störningsjouren vilken tid som helst på dygnet. För oavsett hur mycket klockan är så KAN MAN BLI STÖRD av tex hög musik! Jag blir också SKIT förbannad på folk som inte har ngn hänsyn i porten sent på kvällar/nätter. Jag har barn som vaknar. Jag vaknar, och sedan ska man leva sitt liv dagen efter??? Allt kretsar inte kring dig tjejen. Du vet inte vad som händer innanför deras dörrar. Du kanske har väckt de flera gånger med dina klackar i porten? Att ställa soporna utanför. NEJ inte okej, varför inte bara ta de och slänga de direkt eller ställa de någon annanstans där inne där DU bestämmer, där ingen annan påverkas av dina luktande eller äckliga sopor?? ta och kamma till dig för fan. VÄX UPP innan du kommer och predikar om hur bra granne du är. För det läser jag direkt i ditt inlägg att du INTE är!!!!

  Reply
 56. Sylvia april 25, 2012 at 11:09 e m

  Hahahahahahahha alltså förlåt men jag kan verkligen inte sluta skratta! Hahahah.. Känner av din ilska ända hit fan.. Dock med all förståelse.. Hahah jadör!

  Reply
 57. narabella april 25, 2012 at 11:12 e m

  Tänkte bara skriva att jag öppnar egen webbutik imorgon:) Ni som gillar kläder,smycken och skor kan besöka narabella.com och imorgon narabella.se 🙂

  Reply
 58. Fia april 25, 2012 at 11:20 e m

  Jag är 22 år, ekonomiskt oberoende och sosse! Är jävligt stolt över det också och jag är dessutom 10 ggr häftigare än va du nånsin kommer bli. Sug på den du, moderat-fjortis!!!

  Reply
 59. Karin april 25, 2012 at 11:23 e m

  Skulle typ skriva stackars dig och vilka idioter osv men när du skriver ” typiskt sossar” så tycker jag inte ett dugg synd om dig. Väx upp. Sista gången jag tittade in här kan jag säga.

  Reply
 60. Blatte april 25, 2012 at 11:24 e m

  Så jävla typiskt svenskar …dem har inget liv klagar för minsta lilla

  Reply
 61. Sabina april 25, 2012 at 11:27 e m

  Ok om du känner dig utsatt, och det din granne gör är inte ok någonstans! Men att säga ”typiskt sossar” förändrar hur jag ser på hela inlägget. Lite klumpigt sagt kanske men är det din åsikt så är det så!

  Reply
 62. Linda april 25, 2012 at 11:36 e m

  Tråkigt med sånna grannar… :/

  Reply
 63. Jennie april 26, 2012 at 12:02 f m

  Den personen vet säkert vem du är och att du är en känd modebloggare som tjänar mycket pengar på det och avundsjukan är total. Hon har säkert ont i magen på grund av det:)

  Reply
 64. Ellen april 26, 2012 at 12:03 f m

  När man bor i flervåningshus färdas ljud uppåt – att din granne störs av att du duschar är med med andra ord helt troligt med tanke på att rören sannolikt gnisslar upp till henne (vilket jag själv är med om).

  Sopor ska aldrig ställas i trappuppgången. Det är bara white trash folk i förorter som gör sådant. Usch på dig. Dessutom strider det nästan alltid mot brandsäkerhetsreglerna då trappuppgångar ska vara helt fria områden.

  Om du inte klarar av att bete dig som en normal vuxen människa ska du inte bo själv, respektera dina medmänniskor i huset så respekterar de dig.

  Reply
 65. carolina ekelund april 26, 2012 at 12:47 f m

  Det är bara dom som ska hitta fel i allt och klaga bara för att. För dom inte har något bättre för sig. Förstår att det är jobbigt för dig, men dom ska fan sättas på plats. Jag vet hur det är att ha såna grannar. Hade själv en granne som hota min mamma och vår hund till döds för att vår hund skällde efter fåglar i VÅR trädgård. Vi fick INTE hoppa på VÅR studsmatta i VÅR trädgård för han tyckte inte om det, vi fick inte spela fotboll i vår trädgård för då skulle han ta bollen och ta sönder den osv osv. Vissa människor är fan inte normala. Jag förstår dig hur det känns, man blir lack på sånt! Och det där med att du la sop-påsarna utanför dörren, egentligen får man inte göra det men vafan alla gör misstag någon gång men man behöver inte vara oartig som vissa grannar är för det! Har full förståelse för dig Paulina 🙂 kram

  Reply
 66. Erica april 26, 2012 at 1:39 f m

  HATA nolifers !! Jag skulle hälla piss i deras jävla brevlåda 🙂

  Reply
 67. Cicci april 26, 2012 at 2:13 f m

  Snarare du som måste ändra lite på ditt beteende.
  Jag förstår till fullo att dom inte tycker om att de står sopor i trappen. De tycker jag är jätte snuskigt, även fast de ”bara” handlar om tomma flaskor. Ställ de istället i din hall om du inte tycker de är äckligt, eller gå ner med dom på en gång ifall du tycker de är irriterande att dom står ivägen när du städar.
  Sen dedär med att gå i trappen på kvällarna tycker jag dock inte att dom ska klaga om, de är faktiskt sånt man får räkna med när man bor i lägenhet. Sen vet ju inte jag ifall du går som en elefant eller smyger, men jag kan tänka mig att klackar låter ganska mycket i trapphus.
  Duscha efter tio tycker jag är helt okej, men de beror på ifall man duschar i flera timmar eller om de är en snabbdusch. Jag bor längst upp och stör mig inte ifall mina grannar nedanför tar en snabbdusch, men att höra konstant gnissel och rinnande i rören i flera timmar när dom duschar känns inte allt för roligt.
  Du måste inse att du faktiskt inte bor själv i trapphuset, vilket du inte verkar förstå. Sen att dra upp att dom antagligen är ”sossar” får dig själv att framstå som ganska blåst.
  Du är moderat, men jag tror knappast att de automatiskt gör dig till en dålig granne. Utan de är snarare din personlighet. Tänk dig för innan du yttrar dig. För även fast vi har yttrande frihet här i Sverige, så får vi ändå stå för konsekvenserna efter våra uttalanden.

  Reply
 68. n april 26, 2012 at 2:21 f m

  Ah du lilla paui, det därför man inte ska hyra, det är ju bara SOSSAR som gör det 😉 man köper en bostadsrätt istället. 🙂 kram

  Reply
 69. lina april 26, 2012 at 8:11 f m

  Jag är ledsen men jag tror faktiskt det är dina grannars rätt att börja tvätta om inte du har gjort det när du bokat din tid och ALLTID är en timma sen.

  Reply
 70. Anna april 26, 2012 at 8:33 f m

  Men du får inte ha soporna i trapphuset. Din skit får du ha i din egen lägenhet. Så jäkla enkelt är det. Står du inte ut med att ha ditt skräp hemma så kan jag inte förstå hur du kan tycka att dina grannar ska stå ut med att se och lukta på ditt skräp.

  Att hon blir störd av att du duschar kan mycket väl stämma, det visslar och tjuter i rören så det är mycket troligt. Dock låter det som ett väldigt dåligt isolerat hus och att ett stambyte vore på sin plats. Annars borde hon bara kunna stänga badrumsdörren i sin lägenhet så hade hon inte hört något.

  De flesta hyreshus har den regeln att om du är en timme sen till din tvättid så får någon annan ta den – det är mer eller mindre praxis och så det fungerar.

  Och visst får du komma hem när du vill, men du får aldrig störa dina grannar. Så kommer du hem mitt i natten och det är tyst i huset kommer du behöva försöka att inte klampa och föra så lite oväsen som möjligt när du tar dig in.

  De som jag har hund tycker jag absolut att du skall uppmärksamma på att den skäller mycket. De vet kanske inte ens om det och de måste ju få en chans att rätta till problemet. Är du inte bekväm med att föra ett vuxet samtal med dem kan du lägga en trevligt formulerat brev i deras brevlåda och skriva under vem du är. Annars tycker jag du ska kontakta din hyresvärd så att denne kan uppmärksamma den hyresgästen om störningen.

  Jag har själv aldrig bott i hyreshus är uppvuxen i villa i stockholm och nu bor jag i en bostadsrätt. Men jag stöter på problem liknande dina dagligen och grannfejder utan dess like över skitsaker i mitt jobb. Jobbar med fastighetsförvaltning. Det absolut största problemet folk har – förutom att de är arbetslösa eller pensionärer och har för mycket tid är folk som helt och hållet har tappat greppet om verkligenheten och tror att de är de enda som bor i en uppgång och att de inte behöver visa respekt och hänsyn mot någon annan. Ofta är det en kombo av de två.

  Svar: kan du inte läsa eller din idiot? Jag skrev, medans jag städade!

  Reply
 71. Anonym april 26, 2012 at 9:15 f m

  Det handlar om respekt. Respekt och välvilja för andra människor har du aldrig har haft.Vem lämnar egentligen sopor i trappuppgången? Orkar du inte bete dig som en vuxen människa? Att du orkar kalla någon som klagar för sosse eller en pensionär utan liv? En pensionär har i alla fall ett liv, ett värdefullare och händelserikare liv än vad du har! Skärp dig! När ska du bli vuxen fjant! Vet du, du kommer klä dig precis som din dotter när du är gammal.

  Reply
 72. Johanna april 26, 2012 at 9:20 f m

  SOFO? Vid vattnet? Lilla du vet du inte ens var du bor? Vet att SOFO är hippt och så…men det finns absolut, inget vatten där. SOFO- south of Folkungagatan, kvarteren kring Nytorget. Inget vatten så långt ögat når. Du bor väl mer på Västa södermalm?

  Reply
 73. Elin april 26, 2012 at 9:28 f m

  Hej! Låter precis som det problemet jag och min pojkvän har. Dock bor vi i en bostadsrätt så kan inte bli vräkta på något vis. Tips till dig är att skriva upp allt som hänt dig, helst datum och tidpunkt de skedde. Det kan du sedan använda mot ditt försvar om du tråkigt vis kommer till att behöva försvara dig mot att det inte är du som är problemet. Vi har dock lite mer likt person angrepp. Sedan dag ett har tanten under oss plingat på, öst oss med utskällningar och kallat oss olika saker. Dessutom så har hon öppnat vår dörr flera gånger och gått in i lägenheten själv. Nu låser jag dörren även om jag bara ska in och hämta något som jag glömt. Hon sätter lappar i hissen där hon skriver och försöker få med andra grannar i huset att hjälpa henne att få oss ut ur huset. Tydligen så är vi galna och dumma i huvudet. Hon klagar alltså inte på att vi är högljudda, drar stolar i golvet eller har hör musik… Hon hoppar på oss med olika glåpord! Stå på dig, och hämnas absolut inte. Men skriv upp allt som händer! Det kan hjälpa dig, lycka till!

  Reply
 74. Sanna april 26, 2012 at 10:21 f m

  Om du bor i bostadsrätt tycker jag du ska ta upp saken på nästa styrelsemöte. Läs på om föreningens regler och stå på dig.

  Om du bor i en hyresrätt så kan du antingen kontakta hyresgästföreningen ELLER så lägger du upp en plan för att kunna anmäla den granne som jävlas med dig.
  När du är säker på att h*n är hemma så skriver du upp olika tidpunkter där du hävdar att h*n väsnats eller gjort något annat konstigt/otillåtet.
  Skaffa ”vittnen” som ”sett” grannen göra diverse otillåtna eller galna saker. När du har en lista, som är RIMLIG, så anmäler du grannen 🙂
  Hepp!

  Reply
 75. femtondemars - ung poledance mamma april 26, 2012 at 10:27 f m

  Folk stör sig på det lilla minsta … men men.. i din fall är det nog säkert någon som vet att du är storbloggare & inte kan hantera sin avundsjuka. Trist …

  Reply
 76. Anna april 26, 2012 at 10:28 f m

  Du är så blåst att man inte ens borde bli upprörd. sätter en hel del på att du inte ens vet vad en sosse är. ska du inte säga att sossar vill att ”alla ska vara lika fattiga” också?” Jeez. Väx upp, utbilda dig, lär dig basic-politik – sedan kan du uttala dig. cheers.

  Reply
 77. Eryx april 26, 2012 at 12:03 e m

  Det är väl klart att du inte kan ställa sopor i trapphuset, är du körd i hela huvet eller? Tror du att det är ett jävla kollektiv? Vem fan är det som är sosse egentligen. Och nej man får inte störa sina grannar, speciellt inte efter klockan tio på kvällen. Och ja, om du är så respektlös att du inte använder tvättiden du bokat så får dom ta den om du är en timme sen. Herregud.

  Reply
 78. Anna.S april 26, 2012 at 2:11 e m

  ”Blatte
  2012-04-25 23:24:31

  Så jävla typiskt svenskar …dem har inget liv klagar för minsta lilla” Och vad är det du gör?

  Paow du har inte ens en aning om vad dessa ”sossar” står för utan något du lärt dig av din vän Daniel Paris som förövrigt säkert inte har en aning heller. Angående dina grannars klagomål dem har säkert rätt. Väx upp och lär dig ta ansvar?

  Reply
 79. sara april 26, 2012 at 6:14 e m

  Varför har du fördomar mot sossar?! Alla som är sossar är för fan inte helt jävla dumma i huvudet, så sjukt äckligt med människor som dömmer folk hit och dit hur fan dom vill. Du vet inte allt om alla sossar!! Alla är inte likadana bara för att dom har ungefär samma politiska åsikt. Ta och lär dig lite vett innan du skriver typiskt sossar. Människor med fördommar är ÄCKLIGT

  Reply
 80. Lotten april 26, 2012 at 6:26 e m

  Hmm, måste kommentera här.. 1. man kan vist bli vräkt ifrån en bostadsrätt, dock är det mycket svårt men det är möjligt. 2: Trissa inte upp bråket genom att börja klaga själv som Sanna skriver (även om jag förstår varför hon skriver så, det är säkerligen effektivt och skrämmer tillbaka.;) Utan jag skulle göra så att jag tar reda på vem de tär om jag vet det och pratar direkt med henne utan att verka arg, bara snäll och medgörlig. Då får de dåligt samvete om de klagar igen och säger det direkt till dig eller håller tyst. Funkar det inte så är det så att det är äldre som är riktigt arga över att en ung i deras ögon ”bortskämd” tjej fått tag i en lägenhet där. Låt dem inte vinna! Blev själv vräkt p.g.a. sådana som tonåring och det var min finaste lägenhet någonsin. Också central och riktigt riktigt mysig. 🙁 Så vad du än gör låt dem I N T E vinna!

  Reply
 81. lollo april 26, 2012 at 6:55 e m

  Förlåt!
  Men jag måste bara få säga en sak.. inte för att försvara någon eller något. Ni som sitter och slänger ur er all skit som ni kan komma på bara för att trycka till den här tjejen, är det inte ni som är idioter? Och hur ”äckligt” kan det vara med en soppåse? då är det väl äckligare att typ torka sig i arslet!!

  Tack och hej på er idioter som ägnar tid till sådant som ni tycker är idiotiskt

  Reply
 82. film & serier blogg april 26, 2012 at 10:36 e m

  fan vad jag skulle bli irriterad om något sådant hände mig – lider med dig !

  Reply
 83. Anne april 27, 2012 at 10:45 f m

  Av brandskäl är det förbjudet att ställa saker i trapphuset, så där kan jag förstå att de klagade. Även om de verkar rätt störda också …

  Reply
 84. Joanna april 27, 2012 at 1:54 e m

  Jättetråkigt för dig att ha en sådan granne, jag tycker du ska prata med hyresvärden. Men när du skriver ”typiskt sossar” så visar det bara på din låga intelligensnivå. Riktigt dumt.

  Reply
 85. Cassie april 27, 2012 at 8:47 e m

  Har exakt samma problem. Eller är ju mina grannar som har problem… Vadå att man inte får ställa saker i trappuppgången av brandskäl? E la lika stor risk om man har dom i lägenheten?

  Reply
 86. Em april 29, 2012 at 4:03 f m

  Fy fan va sjukt, låter EXAKT som i huset jag bodde i (brf i Sofo). Kan det vara samma kanske? Haha.

  Reply
 87. Mj april 29, 2012 at 3:23 e m

  du verkar inte ha superkoll på SOFO, sofo är bara mellan folkungagatan och ringvägen, bor du vid vattnet(söder om ringvägen), bor du inte i sofo. sry

  Problem med grannar gäller dock alla, sossar som moderater, bostadsrätter som hyresrätter, om du ägt en bostadsrätt vet du också att inte bara kan dina grannar klaga på dig, utan att de också har makt över din lägenhet, vem och vad du får hyra ut den till och vad du gör med den.

  Folk är idioter bara, finns alla sorter 🙂

  Reply
 88. Kajsa april 30, 2012 at 11:26 e m

  Små kul med er som skriver ”Men man får inte ha sopor i trappan för det är brandrisk. Det måste vara tomt och inte stå något ivägen” .. Inte precis så att dom som bor över inte kommer förbi en påse eller två och brinner inne..? xD

  Hur som.. Sopor i trappan ÄR äckligt iallfall. Grannarna kan ju inte veta om det bara är flaskor eller någonting. Men en påse sopor ser äckligt ut, kan börja lukta osv efter ett tag. Så bäst är att behålla det inne hos sig själv tills man ska slänga det 🙂

  Reply
  1. anne maj 2, 2012 at 12:38 e m

   Det är inte vi som hittat på regeln. Det är så enligt gällande brandföreskrifter och det är inte meningen att man ska rimlighetsbedöma det själv.

   Reply
 89. Camilla maj 1, 2012 at 2:01 e m

  Vilka jävla nötter! Hade lackat ur totalt!! De kan ju inte bestämma när man senast får komma hem, när man senast får duscha, att man ska ha tyst sex, bitterfittor. Dock det där med tvätttiden så brukar väl de flesta ha att efter 30 min får någon annan ta tiden? Så är det i mitt hus iallafall.

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *