Jävla skit :(

Jag lider som sagt av guttat psoriasis, men har knappt haft något på typ 2 år, förutom lite på armarna, men nu så har jag på HELA fötterna, utspritt på ryggen, armar och på bröstet. Fuck My life. Men jag kommer att klara det. Det kommer inte att bryta.. Ska sola sönder och beställa hem Barbiedrogen, käka d-vitamin och undvika alkohol och fet mat. Jag vägrar få ett grovt anfall igen.. För då kommer jag att se ut såhär hela sommaren 🙁

20120423-020501.jpg
Och här är en bild på mig.

20120423-020539.jpg

20120423-020557.jpg

20120423-020619.jpg usch 🙁
Nojar så mkt så jag inte kan sova.. 🙁 🙁

(Visited 2 077 times, 1 visits today)

62 Comments

 1. maria april 23, 2012 at 2:59 f m

  Tycker det är jättemodigt av dig att lägga ut dina problem! Särskilt eftersom många bloggläsare kan känna att det är mänskligt att ha problem med kroppen. Hoppas det går över!

  Reply
 2. ' Ad astra per aspera april 23, 2012 at 3:26 f m

  Min syster har samma problem med psoriasis det är verkligen en jobbig hudsjukdom har jag förstått det som.. Men hur hjälper barbiedrogen till? Är det någon grej i medlet som får psoriasisen att inte bryta ut?

  Reply
 3. dave april 23, 2012 at 3:36 f m

  Mhh know that feeling.. Sola ej för mycket bara så du ej får vitiligo som jag fått :((

  Reply
 4. Anna april 23, 2012 at 4:00 f m

  Du kanske har fatt diagnosen psoriasis, men har ett tips du kan testa for det kan också vara följande…Nar jag jobbade pa teneriffa i 6 manader sa fick jag mot slutet av vistelsen samma utslag som du har. Det kliade o vatskade sig hela tiden. Nar jag kom hem uppsökte jag lakare for att fa reda pa vad det va, de gav mig bara kortison salva. Visst det forsvann men kom tillbaka lika fort igen sa fort jag slutade med den. Sen gick jag till min kiropraktor, som jag ser en gang om aret o han sa direkt att ”du har ju svamp”. O nej ingen underlivs svamp eller skabb utan det ar en bakterie/svamp i tarmarna som har fatt en overreaktion! Nagot med vissa kortlar som sitter dar. Jag fick order om att dricka ett utrensande te som finns i varje halsokost butik o sen att undvika -pasta, ol, brod o frukt for de ”goder” svampen i tarmen! Mitt forsvann efter 4 dagar, ibland far jag en prick eller 2 som återfall men alltid i samband med att jag overkonsumerat nagot utan det ovan nämnda!. Efter någon vecka kan du ata allt igen, men inte o for stor mangd! Prova o se om det blir battre!

  Reply
 5. Kristina april 23, 2012 at 7:32 f m

  Jag har haft psoriasis i hela mitt liv. Det är riktigt jobbigt att det kan läka, men det kommer alltid att komma tillbaka! Är det därför du reser utomlands till varma länder som thiland? 🙂
  Sol+saltvatten=hjälper psoriasisen att vara borta en lång tid.

  Var inte ledsen! Det finns många som går i genom samma sak som dig, vi lider med dig! Men se positivt! Det kunde varit värre 🙂
  Ta hand om dig! Kram!

  Reply
 6. Sandra april 23, 2012 at 7:46 f m

  Det där är ringorm..

  Svar: Äh… Nä. Det är psoriasis lilla vännen…

  Reply
  1. Johanna april 29, 2012 at 11:49 e m

   Då har du aldrig sett ringorm isåfall. För det där är INTE ringorm!

   Reply
 7. Henrik april 23, 2012 at 8:06 f m

  Min mor har samma problem och tar ett piller från japan som heter Kanitop, funkar tydligen jättebra men är dyrt som fan! Och bada med badsalt + bastu ofta.

  Reply
  1. eva muhr juli 28, 2013 at 2:42 e m

   Hej Henrik, vet var man kan köpa detta piller, Kanitop, kan vara värt att prova. tacksam för svar MVH Eva

   Reply
 8. my april 23, 2012 at 8:38 f m

  neej usch, fy fan! stackarn 🙁

  Reply
 9. Emma april 23, 2012 at 9:16 f m

  Hej! Det kan vara stressrelaterat som satan. Så är det i princip med alla hudåkommor.
  Har du någon bra kräm? Jag har en som hjälpte min bror, hur bra som helst. En Aloe vera kräm!
  Kram

  Reply
  1. Niklas april 26, 2016 at 7:22 e m

   Vad heter den salvan? 😊

   Reply
 10. Frida april 23, 2012 at 9:31 f m

  Vet precis hur du känner dig…. Jag fick över heeela kroppen när jag var i 14-års åldern. Är 20 idag och får små utslag ibland, solar jag solarium försvinner dom! Sjukt att läkare säger att det inte hjälper för det gör det… Sola på och ta det lungt så går dom säkert bort.

  Reply
 11. sandra april 23, 2012 at 11:08 f m

  oj fy vad jobbigt!stackare jag har inte så allvarlig psoriasis men jag fick tipset av min mormor att arganolja skall vara bra mot psoriasis. Jag har precis börjat använda det och har lugnat sig. kanske vore något för dig? Argan kallpressad EKO 30ml använder jag! lycka till 🙂

  Reply
 12. m april 23, 2012 at 11:09 f m

  tror inte de e bra o stressa i sånt här läge ta de lungt o gör de du kan göra mer går inte! puss=)

  Reply
 13. Hanna april 23, 2012 at 11:20 f m

  Det är inte lätt när man är så ytlig. Stackarn.

  Reply
 14. nina april 23, 2012 at 11:57 f m

  jag fick samma utslag och gick till läkaren som sa att det var ringorm, jag fick (lamisyl) som används mot fotsvamp, efter jag använt det är tag så började utslagen försvinna. Har du fått sjukdommen psoriasis på papper? att du vet att du har det?.
  Du kan ju testa och se om det blir bättre med krämen, finns att köpa på apoteket receptfritt =) bara ett tips.

  Reply
 15. michaela april 23, 2012 at 12:21 e m

  Jag har också proriasis så jag lider verkligen med dig! Jag vet hur det känns!

  Reply
 16. B april 23, 2012 at 12:33 e m

  Spring in på Lush och köp med dig en Dream Cream bodylotion, den innehåller lavendel och ros som är lugnande och vårdande för huden, speciellt om han har psoriasis!

  Reply
 17. Lollo april 23, 2012 at 12:45 e m

  Sola i deras special solarium, försök åka utomlands. Använd dessa specialkrämer som man får

  Reply
 18. Viktoria april 23, 2012 at 12:54 e m

  Hej. Min mamma lider av extrem psoriasis, alltså hon får fulla kroppen ser ut som en skorpa. Men för ett år sen fick hon nog med detta och gick till en hudläkare. Då fick hon en medicin. Dock väldigt farlig.. Den medicinen hjälpte henne verkligen nu har hon inte en fläck. Denna medicin är igentligen till cancer och väldigt farlig mot levern. Men hon mår skit bra och har inge problem alls. Kanske du skulle prata med en läkare. Min mamma får fram psoriasis genom mycket mycket stress, kan tänka mig att du stressat en del på sistonde med. Ja har du frågar så fråga gärna. Förlåt för allt svamel, men det blir bättre.. 🙂
  Kram på dig.

  Reply
  1. Peter september 9, 2012 at 1:53 f m

   Du menar antagligen preparatet Methotrexate ?
   Ska tydligen vara väldigt effektivt.

   Reply
 19. Jessi Fox april 23, 2012 at 1:09 e m

  Vet inte speciellt mycket om sjukdomen, men har hört att solning och laser är GRYMMA botemedel. Tydligen därför många äldre flyttar utomlands när dom går i pension – för att dom inte orkar med kliandet. Vet att man inte bör förespråka solarium, men värt att testa nån gång iaf. Lycka till.

  Reply
 20. Sara april 23, 2012 at 1:16 e m

  Hej! Jag har också psoriasis, jag har det dock i hårbotten (vilket är bra men samtidigt värdelöst). Det positiva för mig är att ingen ser min problem, förutsatt att jag inte har mörka kläder på mig då det ”mjällar”.
  Det är dock enklare att behandla då man har det på kroppen då det inte är en massa hår i vägen. Om du har dokumenterad psoriasis så kan du vända dig till hudmottagningen då du får mycket utslag (är förjävligt den här årstiden!). Begär att få göra en bucky-behandling! Detta är en strålbehandling som tar bort psoriasisen HELT på det behandlade området. Jag hade förut ända ner på nacken och mot ryggen, detta behandlade dem för ungefär 10 år sedan och det har aldrig återvänt!

  Reply
 21. Daniel april 23, 2012 at 1:20 e m

  Kim Kardashian lider också a det!

  Reply
 22. Bella april 23, 2012 at 2:12 e m

  Jag lider av psoriasis och det bröt ut när jag var 14 och nu är jag 17. Jag har fått solat UVB-ljus och samtidigt som jag behandlades med en salva som missfärgade min hud. Så den vart lite brunaktig men inte så speciellt mycket. Men det hjälpte verkligen. Har hört att vanligt solarium gör att dom inte syns men de hjälper inte utslagen att försvinna helt!

  Jag blekte mitt hår rätt mycket och efter de fick jag utslag i hela hårbotten och de tycker jag är det värsta. Jag har lite prickar här och där över hela kroppen förutom händer och fötter!

  Tycker verkligen att det är bra att du kan gå ut med det i bloggen! 🙂 många kramar <3

  Reply
 23. partyblogg april 23, 2012 at 2:57 e m

  Jag har de med,,o de värsta som finns,,jag hatar det så mycket att de inte klokt 🙁 men man skall inte låta det vinna sig själv 🙂 Lider med dig…

  Reply
 24. Rebecka april 23, 2012 at 3:09 e m

  Det finns speciella psoriasis center! Det är jätteduktiga och går man dit regelbundet kommer man inte ha några besvär över huvud taget!

  Reply
 25. wkgeojtewt april 23, 2012 at 4:05 e m

  noja inte paow för då gör du det bara värre genom att stressa upp dig själv. Tro mig sånt spelar roll

  Reply
 26. Aga Loughran april 23, 2012 at 4:35 e m

  Gå till en hudläkare och fråga vad som är bäst för dig. Jag har också psoriasis och började med en ny kräm för ca 1 vecka sen och allt börjar redan försvinna 🙂 Lycka till!

  Vet hur drygt det är

  Reply
 27. Sonia april 23, 2012 at 5:10 e m

  Mamma har också psoriasis, ett HETT TIPS: sluta med rökningen!!!!! Det är en hemskt jobbig sjukdom och mamma vill inte visa sig barhyad utomhus på sommaren, hon rökte mycket som ung, det är inte värt det!
  Kramkram

  Reply
 28. zandra april 23, 2012 at 7:15 e m

  det kommer av stress. sluta stressa ta de lugnt så försvinner de 🙂

  Reply
 29. Fia Kareliusson april 23, 2012 at 7:51 e m

  Jag måste bara fråga för jag själv har haft liknande fläckar i annasiktet och på armarna. Är fläckarna torra och kliar i mellan åt?

  Reply
 30. alice april 23, 2012 at 8:19 e m

  ser precis ut som ringorm! gå och kolla med läkare!!! sprids ofta med katter! dom kan få det trots att dem är innekatter 🙂

  Reply
 31. sanna april 23, 2012 at 8:37 e m

  de går säkert bra 😀

  Reply
 32. Linnea april 23, 2012 at 9:57 e m

  Hoppas det blir bättre Paow! Krya på dig! <3

  Reply
 33. stina april 23, 2012 at 10:09 e m

  börja sola UVB solarium, de gör jag. man solar 3 ggr/veckan i 8 veckor. jag har inte märkt nån skillnad alls genom alla år först nu. de här är något jag rekommenderar starkt. funkar as bra och snabbt ! lycka till 🙂

  Reply
 34. jossan april 23, 2012 at 10:28 e m

  jag har också psoriasis och det suger ju….
  men jag har börjat med fitline morgon och kväll, det ska tydligen hjälpa. kostar 800 kronor i månaden men det är ju lätt värt dom pengarna om det går helt bort! testatesta!

  Reply
 35. erica april 24, 2012 at 12:28 f m

  ser ju rätt mkt ut som nässelutslag annars? kliar de?

  Reply
 36. Celina april 24, 2012 at 12:49 f m

  Ett grymt tips till alla er som lider av psoriasis! Köp en kräm med ringblomma, lyckades av en slump ”bota” en av mina nagelkunder för en massa år sedan då hon köpte en handkräm av mig som innehöll just ringblomma. Hennes hudläkare trodde knappt sina ögon. Har gett bort flera flaskor till nära och kära som också lider av psoriasis.

  Reply
 37. M april 24, 2012 at 11:12 f m

  Du skriver att du borde sluta med alkohol och fet mat. Alkoholen bör du sluta med, ja. Men fet mat? Nej. Det du istället bör lämna bort är pasta, bröd, frukter och andra kolhydrater. Ät istället mycket grönsaker, fisk, kött, fågel, mejeriprodukter och ägg. Alltså strikt LCHF. Det hjälpte mig och min psoriasis rejält! 🙂

  Reply
 38. Lina april 24, 2012 at 1:41 e m

  Åh. Stackars dig! Jag har också psoriasis, har inte haft ett enda utslag på två år nu. Det är dock så jävla jobbigt när de kommer. Jag solar tre gånger i veckan (15-25 minuter åt gången) och det har fungerat för mig. Men nu har jag också beställt ”barbiedrogen” – för att slippa sola lika mycket.

  Tycker det värsta är när de hamnar på ställen som är ens ”favoritdel” på kroppen. Jag diggar min mage stenhårt, liten och platt, same same med benen. Långa och smala. När de hamnade där grinade jag duschen varje dag i princip tills de var borta. Vet hur jobbigt det är och hur äcklig man känner sig.

  Lycka till!

  Reply
 39. Jolie april 24, 2012 at 4:05 e m

  Gå på fiskspa! Det kan lindra psoriasis =)

  Reply
 40. startrekkr april 24, 2012 at 8:04 e m

  Varför inte gå till pso och få salvor och sola där? Slipper risken för cancer och få vettig hjälp.

  Reply
 41. linda roos april 25, 2012 at 3:42 e m

  hade samma problem som dig i sommras, stora prickar p hela benen, kunde inte g i shorts p hela sommaren!:( men sedan gjorde jag en ljusbehandling hos sjukhuset i sex veckor och allt gick bort! vill vverkligen rekomendera det!!

  Reply
 42. Lina Tsutsumi april 25, 2012 at 9:04 e m

  Jag vet hur det känns. Har själv haft och har fortfarande lite problem med huden, men jag har inte psoriasis. Jag har däremot atopiska eksem och väldigt allvarliga sådana. Bara för någon månad sedan hade jag eksem överallt. Ansiktet,armar, hals you name it! Var skitjobbigt. Kunde knappt gå utanför dörren. Men det visade sig vara mycket på grund av stress och att man har för höga krav på sig själv. När jag slutade stressa då gick eksemen verkligen bort. Jag har också fått hjälp med ljusbehandling på sjukhuset som inte skadar huden och av Forevers aloe vera produkter. Man brukar säga att dem som har psoriasis inte tål aloevera, men det är fel! Då har dem inte använt riktig aloevera som Forevers produkter. Krämerna är helt fantastisk för dem som har problem med huden. Värt att prova!

  Reply
 43. emilia april 25, 2012 at 9:28 e m

  Har haft psoriasis i över 10 år. För att få bort det ska du stressa mindre. På sommaren försvinner mycket pga solen så du behöver inte oroa dig!!
  Lycka till du är bäst och supersöt!!
  kram kram

  Reply
 44. Maja april 26, 2012 at 4:33 e m

  Det liknar utslagen som jag fick förra hösten. Det började med en stor ring, så läkaren trodde först det var ringorm, men det spred sig över typ hela kroppen och fick massa småprickar och det såg hemskt ut! Det visade sig vara något som heter medaljongsjuka, och det kan man inte göra något åt utan det läker av sig själv efter några veckor eller månader. Tog ca 4 månader för mig innan alla prickar var borta….

  Reply
 45. ninni april 26, 2012 at 9:41 e m

  Så till att få dina halsmandlar borttagna. Jag fick också sådär hela tiden förut, och min var väldigt mycket baserat på alla dom gånger jag fick halsfluss. Sen jag tog bort halsmandlarna har jag inte haft det där alls! Så, ge dig fan på att dom ska bort, så lovar jag att det där aldrig kommer komma tillbaka! 🙂

  Reply
 46. Jennifer april 27, 2012 at 9:43 f m

  Min mamma har också psoriasis, mest på benen och armbågarna. Under somrnarna brukar det inte vara lika hemskt som på vintrarna.
  Hoppas det bli bra snart! =)

  Reply
 47. Filippa april 28, 2012 at 3:25 e m

  Jag har också psoriasis, haft det sen jag var 8 och är 16 nu så jag har gått runt med det i halva livet. Har nog fått det i lederna nu med och jag nojade precis lika mycket som du, kunde inte göra nått utan att tänka på hur det kliade/såg ut osv. Men det bästa är att sluta stressa, försöka att inte tänka på det och smörja in sig! har du testat Daivobet? en rätt dyr kortizon, men den hjälper verkligen! Hoppas det blir bättre snart! Kram på dej! 😀

  Reply
 48. en som vet maj 23, 2012 at 11:20 f m

  Tråkigt att behöva säga det men det ser ut som skabb :/

  Reply
 49. Sofie augusti 12, 2013 at 12:16 e m

  Hej. Kan verkligen rekommendera alla som har psoriasis att börja dricka Fitline morgon och kväll. Vet flera som blivit av med sina besvär helt. Och fitline är bara ett naturligt kosttillskott som som tillför kroppen alla näringsämnen som den behöver……..Testa annars alla pengar tillbaka.

  Reply
 50. Ann-Sofi Forsman augusti 27, 2013 at 7:45 f m

  Jag skulle börja dricka en morgon- och en kvällsdrink från FitLine om jag vore du. Jag har en vän som haft psoriasis som inte längre har det sen de började dricka FitLine. Det bästa med dessa drinkar är att det är inget farligt – det är mat i sin bästa form, men till skillnad från andra kosttillskott så åker 98 % av näringen till och i cellerna (andra kosttillskott når cellerna upp till 25%). Läs mer på stressad.blogspot.com

  Reply
 51. alice januari 25, 2014 at 7:15 e m

  kräm med ringblomma hjälper ,
  brukar köpa det på vippon.com
  smörja mig morgon och kväll vid svåra skov.

  ha det gott

  Reply
 52. Lotta april 24, 2014 at 1:37 f m

  Det finns inga Quick fix lösningar oavsett vad folk säger. Sjukdomen är kronisk.
  1. Skaffa en bra läkare
  2. Be denne hjälpa dig att skriva en ansökan t Valle marina på gran canaria. Där får du lära dig massor om din sjukdom, hur den bäst behandlas, om kost, motion, stresshantering mm. + inte minst solning på schemat. Samt du får träffa andra i samma situation. Rekommenderas varmt! Kunskap underlättar ..

  Reply
 53. mian november 19, 2014 at 9:35 e m

  Men USCH vilket språk du har, hamnade av en tillfällighet på din blog, ALDRIG mer!

  Reply
 54. Signe juli 24, 2015 at 1:18 e m

  Hej. Jag har haft pso sen jag var 17. Nu är jag 40. För en och en halv månad sedan bröt helvettet ut och jag höll på att bryta ihop. Jag är snygg( ja, jag är det!!!) men såg ut som ett lepra fall, så fruktansvärt. Jag gick till Danderyd och de sa att det var cellgifter som var min chans om inte de starkaste kortisonkrämerna fungerade i kombo med sol (vilken sol denna sommar???!!!). Jag bestämde mig för att gå till botten med pso och sökte hela internet.

  Jag har slutat att äta: potais, tomat, aubergine, paprika, chili, kaffe och tobak.( Sök på nightshades)
  Äter ej Ko eller gris. Bara fisk, vilt och kalkon o kyckling. Lamm ibland.
  Slutat med alkohol. Ser man ut som en lepra sjuk är det ett litet steg, lovar! Ej citrus frukter.
  Ej mjölk produkter ellermjöl av något slag. Goodbye surdegsbröd med stark god ost…

  Ok, så vad har hänt??
  ALLT.
  Jag äter mestadels raw food och läker så otroligt snabbt!!! Snart är min hud helt felfri igen och jag och mina nära diskuterar mirakel… Faktiskt så är det nära. NI som vet hur fruktansvärt det kan vara att ha detta förstår också lätt hur mirakulöst det är när man läker.
  TAnken är att maten man äter kan göa hål på tunntarmen och mat läcker ut i blodomloppet där det EJ ska vara.Levern kan inte ta hand om det så huden får göra jobbet. Fint egentligen om man tänker på att kroppen är helt fantastisk, men det ser ju förj-ligt ut…

  Så, sök på youtube o google. Raw food, healing psoriasis myself, etc.
  Ta reda på lite info på egen hand och gör vad ni kan.
  KOST är allt!!!
  Jag är i processen just nu och är så glad att jag blev så sjuk, nu vet jag hur jag kan få bort detta.
  Lycka lycka till alla!!!!
  S

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *