Sömnproblem?

Ja, ni som läser min blogg vet säkert om mina sömnproblem. Jag kan gå och lägga mig tidigt, men ändå vakna vid typ fyra. Jag har jämt varit så, jag är otroligt svårväckt, men har dock väldigt svårt att somna. Har alltid haft dessa problem. Jag kommer knappt upp när jag typ ska resa. Visst ibland så går det.

Sen så när jag väl vaknat så är jag trött hela dagen, men sen på kvällen så får jag hur mycket energi som helst. Jag blir som en katt med senap i röven, jag skakar. Det känns typ som jag tagit träningspiller. Och ibland så bara dalar det, då kan jag somna vart som helst…

Tror ni att jag har någon bokstavskombination eller något.. Jag skulle verkligen behöva hjälp med det.

För jag kan inte hjälpa att jag inte vaknar.

Helt däckad…

(Visited 59 times, 1 visits today)

39 Comments

 1. Matilda april 16, 2012 at 7:18 e m

  Oj och ush vad jobbigt det lät! Hoppas du sover gott inatt i alla fall!
  KRAMAR

  Reply
 2. felicia april 16, 2012 at 7:18 e m

  ADD kan du ha, koncentrationssvårigheter, inlärningssvårigheter, fastnar för en specifik sak som du lyckas bli jävligt grym på, sömnproblem och lite så. Min bror har ADD och han fan inte rolig att väcka om morgnarna haha =)

  Reply
 3. Pl april 16, 2012 at 7:30 e m

  Åhh snälla kom till big brother nästa vecka så Jag kan få se dig IRL!? :*

  Reply
 4. elle april 16, 2012 at 7:32 e m

  kännr igen mej sjukt mycket i det! :/

  Reply
 5. Lisa april 16, 2012 at 7:32 e m

  Paulina! Jag är helt bombsäker på att du har ADHD, du borde kolla upp det mer. Det finns i flera olika svårighetsgrader, jag tror du är relativt lindrig. Du kanske får bukt på problemen om du kollar upp det. Kram 🙂

  Reply
 6. Gisela april 16, 2012 at 7:33 e m

  Du har inte kollat upp din köldkörtel då? Jättevanligt att man har problem med den som tjej/kvinna. Ett tips är i alla fall att kolla upp den, det skadar ju inte! Ett litet blodprov bara 🙂

  Reply
 7. Josefine april 16, 2012 at 7:44 e m

  Hej!
  Du har inte funderat på om det är narkolepsi du har? Då är man ständigt trött och kan somna hur som helst, när som helst! En vän till mig har det och han har ungefär samma symptom som dig!

  Reply
 8. Amanda april 16, 2012 at 7:49 e m

  Känns som ett lätt fall av narkolepsi… du borde kolla upp det (:

  Reply
 9. Emilia april 16, 2012 at 7:57 e m

  Jag tror inte att du har nån bokstavskombination. Jag tror att du är en orolig själ, och det känns alltid som du är på väg nån stans eller vad ska jag säga… Att du inte riktigt är hemma på riktigt utan du har ingen fast punkt, eller fasta rutiner. Jag levde likadant när jag var yngre. Man måste känna sej trygg, då ger kroppen med sej och beteér sej som den ska. Jag har bipolär sjukdom typ 2, men har svårt att se att du skulle ha det.. Möjligen svag adhd. När du tog effedrin, blev du lugn då? Isf kan du behöva medicinering i form av ritalin eller concerta. Kram

  Reply
 10. Lina april 16, 2012 at 8:02 e m

  Jag känner en kille som hade lika dana problem som du. det visade sig att hans kropp är tvärtom. När kroppen ställer in sig på att det är natt o man går o lägger sig. så vaknar hans kropp o tror det är dag.
  Han har fått intyg från läkare. så han får jobba halvtid på eftermiddagarna bara. eftersom han måste sova på morgonen. sen är han vaken hela natten o går o lägger sig vid fem sex på morgonen när hans kropp tror att det är kväll.
  Det bästa du kan göra är att gå till en läkare. även om det itne finns något botmedel så kan man bli mycket lugnare om man får en diagnos. då vet man vad felet är och kan göra mycket själv.

  Reply
 11. lollo april 16, 2012 at 8:17 e m

  kanske du har narkolepsi? Du borde gå till läkaren för att kolla det 🙂

  Reply
 12. Lisa april 16, 2012 at 8:17 e m

  Adhd. Du är hyperaktiv, impulsiv, har koncentrationssvårigheter och sömnproblem. Klart adhd.

  Reply
 13. Elin april 16, 2012 at 8:21 e m

  Typiska symtom på diabetes 🙂

  Reply
 14. Lina april 16, 2012 at 8:46 e m

  Hej.
  Jag har typ exakt samma problem som dig, och har haft det i hela mitt liv. Det tråkiga är att det hjälper när man får in rutiner, lägger sig typ runt ett, går upp åtta-nio. Det är jätte tråkigt, jag vet. Hatar själv rutiner och allt sånt, men om man vill må bra med dessa problem är det ett alternativ. Andra saker jag gör för att jag ska kunna somna på kvällen är att antingen kolla tv serier eller lyssna på ljudbok tills jag somnar. Det gäller bara att lista ut vad som funkar för dig. Hoppas du kommer på nått bra, och om du gör det så dela gärna med dig på bloggen!
  Kram

  Reply
 15. Hanna april 16, 2012 at 9:00 e m

  Lite mer krav än sömnproblem du. Kolla upp dom först sedan isf gå via husläkaren och få remiss.. Men tror mer kanske lite mer på ostabil i psyket eller vända dygnet bara, ställa om. Eller narko.

  Reply
 16. Stina april 16, 2012 at 9:25 e m

  Om jag var dig skulle jag göra en utredning för antingen ADHD eller ADD. Jag har fått diagnosen ADD och har precis samma symtom som du har. Jag kan vara vaken hur länge som helst utan att sova, bara för jag inte kan somna. Men när jag väl sover så finns det inget som kan väcka mig. Har även koncentrations problem, vilket gjort jag inte klarat skolan. Nu har jag fått en medicin som hjälper mig med det mesta. Ritalin, den gör så jag har mer energi om dagarna och kan koncentrera mig bättre. Dock har den inte hjälpt mig med min sömn så värst mycket, men den hjälper i alla fall så jag har mer energi och ork på dagarna oavsett hur mycket eller lite jag sovit.
  Innan jag fick diagnosen, så kunde jag ligga i sängen dag ut och dag in och bara kolla på tv. Utan att lyfta ett finger, nu så ser jag ingen mening med det då jag har orken till att göra det jag inte orkade innan.
  Du kan ta konstakt med en psykläkare och det brukar kosta 100:- per besök, alltså inga stora summor. Utredningen kostar inget extra 🙂

  Jag kände en stor lättnad när jag fick reda på min diagnos, då jag länge gått och undrat vad det var för fel på mig. Träffade 6 olika läkare på 1½ år och har provat 12 olika antidepp samt sömntabletter. Men inget av det hjälpte, utan tvärtom det var bara sämre. Så om jag vore dig skulle jag inte börja med att försöka få ut sömnpiller, för det funkar oftast inte (olika från person till person) och de flesta brukar vara beroendeframkallande.

  Hoppas det hjälpte lite i alla fall :)Och lycka till! 😉

  Reply
 17. a april 16, 2012 at 9:37 e m

  det är inga bokstavskombinationsproblem du beskriver, förutom att du är speedad. det kan vara medicinen du tar som ställer till det för dig, så tala med din läkare så kan du få hjälp. har för mig att det är anti-depressiva du tar?

  Reply
 18. Elin april 16, 2012 at 9:46 e m

  Jag tror att det bara handlar om rutin, det räcker inte med att du försöker vända på dygnet i 2 dagar, utan det måste ske under en längre tid, ibland flera veckor! Du har ingen sjukdom, fattar inte varför man strävar efter att få det bekräftat.

  Reply
 19. Sofia april 16, 2012 at 9:52 e m

  Gå till en läkare/psykolog. Du kanske ska överväga att gå en ADHD-utredning? Många med ADHD, de som inte vet om det och inte får medicin alltså, har svåra sömnproblem pga att de är hyperaktiva och understimulerade. Jag har precis likadana sömnproblem som du, men för tillfället sover jag rätt bra, eftersom jag har fasta rutiner och försöker att gå upp tidigt och lägga mig tidigt även på helger. Men från och till har jag verkligen precis samma problem som du. Har provat flera olika mediciner som inte funkar..

  Reply
 20. Lotta april 16, 2012 at 10:25 e m

  Du har garanterat mag/tarmproblem? Överskott av candidasvamp? Du skulle göra en riktig tarmrening typ Robert gray’s eller GUA tarmrening . Där har du det

  Reply
 21. Tessan april 16, 2012 at 10:27 e m

  Det låter som du kanske är lite deppig? Depression är väldigt allvarliga grejer som man ska ta seriöst. Var själv inne i det spåret, kände mig trött och hängig mycket. Jag började träna och är konstant pigg. Det är också viktigt att äta rätt. Det är vår kost som sätter standarden för vår hälsa.

  Du behöver verkligen inte gå ner i vikt eller liknande. Men kan vara bra att börja röra på sig och få mer energi!

  Reply
 22. sofia april 16, 2012 at 10:33 e m

  Snarkar du så kan det vara anledningen varför du är trött, när man snarkar så är det som att man springer flera mil. Kolla upp det hos någon läkare om du snarkar, Kan få en snarkmaskin dom är sjukt bra och sköna!:)

  Reply
 23. Elin april 16, 2012 at 10:38 e m

  Du har ADD eller ADHD!

  Reply
 24. Lebanezza april 16, 2012 at 10:39 e m

  Haha jag är exakt samma :p

  Reply
 25. Emma april 16, 2012 at 11:02 e m

  Min arbetskamrat brukar få gå till läkaren och göra sömntester för att se hur allt är, pröva det kanske:)

  Reply
 26. Anonym april 16, 2012 at 11:17 e m

  Kolla om du har järnbrist. Det är jättemånga tjejer som har det, är väldigt vanligt. Jag var exakt likadan som dig (vaknar sent även om man lägger sig tidigt, blir ASPIGG på kvällen osv) och nu äter jag brustabletter med järn och c-vitamin i och nu fungerar allt mycket bättre 🙂

  Reply
 27. Ne april 17, 2012 at 1:20 f m

  Jag har själv ADD ( ADHD utan att vara hyperaktiv ) och har liknande problem som du har svårt att somna och avsluta saker på kväller eftersom det är då jag känner mig piggare och få massa saker gort. På morgonen kan det vara så gott som omöjligt att väcka mig det har gett mig stora problem i livet med skola osv. Mn får verkligen ingen kontakt med mig på morgonen. Kan även känna mig mycket trött på dagen ocg har svårt att komma igång med saker och få dom gjorda. Har svårt att koncentrera mig, ta för mig i vissa sammanhang, lyssna på folk osv drömmer mig ofta bort utan att tänka på de.
  Får medecin för det, settera. Dom andra har inte funkat för mig. Men kolla upp de
  Allt gott! Kram

  Reply
 28. Missan april 17, 2012 at 7:14 f m

  Men orka.Det finns inga genvägar tyvärr här Paulina.Stig upp klockan sju o ägna dagarna åt något meningsfullt både hjärngympa o fysiska aktiviteter så ska du se att du däckar före midnatt.Dra ner på spriten o utelivet.Går inte att parta en onsdag om man ska upp kl7 dagen därpå.Gymma ska man heller inte göra efter kl 21…

  Reply
 29. D april 17, 2012 at 9:14 f m

  Jag har ADHD och det stör inte sömnen, jag åt medicin tills jag var 15 för sen ville dom byta medicinering på mig och dom nya medicinerna hade amfetamin i.. Jag har haft samma problem som du men vad jag gjorde var att jag drog ner på allt s ocker, kaffe och mat på kvällen. Jag jobbar på cafe så jag har nu som regel att aldrig dricka kaffe, läsk eller äta något annat än frukt efter kl 20! Jag har alltid Väckarklockan klockan 8.30 varje morgon även fast jag är ledig. Det är jobbigt i början och man trycker på snooze hela tiden men efter två veckor så vänjer sig kroppen. Så nu går jag upp kl 8.30 varje morgon och äter frukost och petar i mig vitaminer vilket är superviktigt!

  Reply
 30. Ella april 17, 2012 at 10:00 f m

  Så jävla patetiskt att varenda fjortis önskar sig en bokstavskombination. Det är en SJUKDOM, ingenting coolt eller tufft och annorlunda. Du saknar rutiner och du saknar karaktär att skapa dem och hålla dem – det är ditt enda problem. Bokstavskombinationen du lider av är följande S-L-A-PP, S-L-Ö, L-I-K-G-I-L-T-IG.

  Reply
 31. Sofia april 17, 2012 at 11:46 f m

  Låter som att du har B12 brist, kollas lätt upp med ett blodprov 🙂

  Reply
 32. malin april 17, 2012 at 12:06 e m

  Du behöver rutiner! Jag var likadan när jag inte jobbade! Det bästa är att bestämma en tid du lägger dig, sätter klockan och går upp efter 7-8 timmars sömn. Går ut och går, gymmar, äter RIKTIG mat och sen gör nåt som låter hjärnan arbeta. Det tar ca. 2 veckor sen kommer kroppen att ha anpassat sig = du kommer sova bättre och må bättre!
  Skaffa en valp för 2 veckor sen och nu vaknar jag av mig själv 06:00 varje morgon oavsett vardag eller helg för att jag VET att jag måste ut och för att min kropp o huvud gjort det till en rutin! Ganska enkelt om man har måsten 🙂

  Reply
 33. amanda april 17, 2012 at 12:48 e m

  Allvarligt, bara för man har problem med sömnen så betyder det inte att man har ADHD… Snacka om okunnig.
  Jag vet många som har det som du och har haft det själv. Jag har ADHD och det va inte därför. Det kan handla om tex. Stress,att du inte har rutiner, att du är depp, du äter för mycket sött mot kvällen. Den enda som kan få dig att veta är en psykolog. 🙂

  Reply
 34. Linnea april 17, 2012 at 12:51 e m

  Exakt som några andra har skrivit så krävs det att man kliver upp på morgonen äter en ordentlig frukost. Sen ägnar man resten av dagen åt aktiva saker och rutiner. Detta för mig låter som ett ohälsosamt liv och därav sömnbristen

  Reply
 35. Mariam april 17, 2012 at 7:39 e m

  Asså jag har EXAKT samma problem, jag har också svårt att lägga mig o sova, ibland försöker jag verkligen somna tidigt, men jag kan ligga i sägen i fleeera timmar tills jag somnar, somnar alltid vid 2 tiden. och jag går i skolan så jag måste vakna vid sex och de klarar jag aldrig. Om ingen väcker mig så kan jag sova till 6 på kvällen, asså de verkligen sjukt..

  Reply
 36. E april 17, 2012 at 10:29 e m

  Gå å ta ett blodprov för att se om du har brist på järn i blodet. Har du det får du tabletter, som hjälper =)

  Reply
 37. hanne april 19, 2012 at 4:17 e m

  Verkar tyvärr som din blogg mestadels läses av outbildade småglin. Hur kan man annars sätta diagnoser till höger och vänster baserat på vid vilken tidpunkt du somnar samt vaknar.
  I hope you stay in school kids cause you need it.

  Min gissning är att du helt enkelt har vänt på dygnet. Det går att fixa upp så lycka till med det 🙂

  http://www.halsoartiklar.se/vanda-pa-dygnet/

  Reply
 38. anna april 20, 2012 at 7:51 e m

  snälla besäk min blogg och kan it du skriva på din blogg att dom ska gå in på min blogg och skriva nå:) su är bäst

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *