Drinkar som vi lärt oss

Våran flarrign lärare Chris Kellet!

Och våra teroilärare Peter och Kim!

Drinkar som vi lärde oss igår.

Det är faktikst väldigt kul, men mycket svårar än jag tänkt mig när det kommer till bartenderbiten. Trodde det bara vara att tjoffsa ihop n¨got och vips, så blir det en drink. Men nej, vi ska lära oss att hälla utan mått. Och ungefär 6 st drinkar i huvudet varje dag, ska vi kunna.

Igår så blev det att vi fick lära oss ”skakade drinkar”.. Och det vi lärde oss idag var,

San Fransisco.

I den så är det, 2 cl vodka, 2 cl bananlikör sen apelsing juice och lite grandin.

Det ska skakas isas och ha sig. Men är rätt enkel att göra.

White russian. En speedmix också. En såkallad ”long drink”.. I den så är det 2cl vodka och 2cl kaffelikör (kaluha) Sen mjölk, skaka och häll upp. Också rätt enkel.

Orgasm. En speed mix, och speed mix betyder att man skakar direkt i glaset. I en orgasm så är det, 2 cl vodka, 2 cl kaffelikör(kaluha) 2 cl irish cream (bailys) och mjölk. Rätt svårt att komma ihåg, tycker jag i alla fall.

Gin Fizz. Det är en drink utan is, det är ”skaka basen”. Och i ett shortglas. Alltså man blandar alla indrigenser tilsammans, skakar dubbel silar och häller upp. I den så är det, 4cl gin, 4 cl citronjuice(sur) 2 cl sockerlag och lite äggvita för att inte få den där ”tunna känslan”. Och så soda vatten.

Rosa pantern. Aldrig druckit och kommer aldrig att börja heller, bara en MASSA SOCKER. Så man blir tvärfet på den. Men den är riktigt god. Det är också en speedmix drink. Vädligt enkel att göra. 2 cl vodka. 2 cl likör 24. Ocg grenadin och så fyll med mjölk.

Sen en Tom collins. En väldigt neutral drink. Men rätt svår att göra, eller inte svårt. Men inte jätte enkel liksom. I den så är det 4 cl dry gin, 3 cl citronjuice, 2 cl sockerlag, en dash äggvita. Skaka, häll upp i ett nytt glas med ny is, fyll på med soda vatten.

Ja det var dom vi lärde oss igår. Idag så ska vi lära oss..

Daquri

Maragrtia

Brandy Alexzander

GRashopper

Side Car

Cosmopolitan.

(Visited 103 times, 1 visits today)

8 Comments

 1. lovisa maj 25, 2012 at 1:04 f m

  För de första heter det Grenadin!:) Sedan är det likör 43 i en Rosa Pantern hehe. Men annars vädligt bra, hoppas du har skoj 🙂

  Reply
 2. josst maj 25, 2012 at 8:01 f m

  fan vad orgasm lät mumsig!

  Reply
 3. sanna maj 25, 2012 at 9:23 f m

  Det är likör 43 i en rosa pantern och tror man blir lika fet av den som man blir av alla andra drinkar, är bara socker i det mesta 😉

  Reply
 4. L maj 25, 2012 at 12:55 e m

  Ja, jag gick Europeiska bartenderskolan I Thailand, tyckte det var sjukligt mycket man ska lära sig på kort tid, med slutprov o drinkhistoria 6 drinkar om dagen, flairing och pouring är inte heller att leka med, svårt. Men ja det är bara att kämpa, jag failade haha dock var festandet för lockande för mig när man väl är utomlands. Lycka till!

  Reply
 5. Jonna maj 25, 2012 at 4:41 e m

  Det är likör 43 i en rosa panter.

  Reply
 6. Vera maj 25, 2012 at 5:09 e m

  Jag jobbar i en bar och där innehåller våran Rosa pantern: Baja rosa, mjölk, vodka, grenadine och is. Skaka! Skit goood! 🙂

  Reply
 7. linn maj 26, 2012 at 7:45 f m

  kan ju säga att cosmopolitan är vrinsur ! men go!:)

  Reply
 8. Anna juni 5, 2012 at 12:41 f m

  Grasshopper making guys talk to women

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *