P-stav

Det här blogginlägget bör inte läsas av killar.

Satte ju in en p-stav för en vecka sedan och då jag aldrig ätit något preventivmedel innan så visste jag inte hur jag skulle reagera. Kan inte äta p-piller alls enligt läkarna.

Gick till ungdomsmottagningen för ungefär 3 veckor sedan och testade mig mot allt. Var nästan helt 100 på att jag hade klamydia, men jag var ren vilket kändes jätteskönt. Passade på att sätta in en p-stav när jag visste att jag var ”ren” eller hur man nu säger. Och en p-stav ska ju helst sättas in när man har mens vilket jag hade.

Brukar bara ha mens i 3-4 dagar rätt oregelbundet, för det mesta varannan månad. Och när jag väl blöder så blöder jag MYCKET… Har blödit konstant sen jag satte in p-staven, men för ett par dagar sedan så bara knep det till i magen och i ryggen och det känns som jag gör en abort (nåja, typ, tror jag).

Jag blöder verkligen JÄTTEmycket och måste byta tampong ungefär var 10 minut och om jag ligger ner och sen ställer mig upp så rinner det och är typ som stora klumpar… USCH!

Ursäkta inlägget, men ibland så är man inte mer än bara människa. Tänkte fråga vad ni har för erfarenheter av p-staven? För jag åker ju liksom utomlands imorgon bitti… Och tror inte man kan ta ut den utomlands.

Berääätttaa snälla!

(Visited 6 811 times, 1 visits today)

218 Comments

 1. Bella maj 20, 2012 at 3:15 f m

  Jag satte i pstav, och till en början var det inget blod alls, men efter en månad ungefär började jag blöda konstant och efter en månad med blod, antingen jättemycket som dig eller inget alls fick jag tabletter för att ”ställa allt till rätta”, men dessvärre fungerade dem inge bra alls så jag fick ta ut staven.

  Reply
 2. Emma maj 20, 2012 at 3:32 f m

  det blir bättre med tiden. MEN kan ta veckor/månader. Själv blödde jag lite hela tiden i sex månader(!) innan jag gav upp. om du inte vill ha konstant mens på semestern bör du ta ut den och prova igen senare

  Reply
 3. emmaajj maj 20, 2012 at 3:35 f m

  Hejsan.. Jag har tidigare haft p-stav och jag blödde också hela tiden i ca ett halvår det är från person till person hur det funkar men du är inte ensam vet flera som har haft samma problem dom du..

  Reply
 4. Ebba maj 20, 2012 at 3:47 f m

  Vissa blöder konstant hela tiden när dom har P-stav och jag blöder inte alls,får ”mens” 2 gånger per år ca och har haft min stav i snart 3 år… Jag är jätte nöjd med min men förstår att det är jobbigt för ”er andra” som blöder så mycket.

  Reply
 5. Karina maj 20, 2012 at 4:08 f m

  När jag hade min p-stav blödde jag VARJE dag under 1 år. Jag pallade inte mer så jag tog ut den MEN jag blödde absolut inte som du gör, alltså sjukt mkt… Jag blödde lite, verkligen lite men varje dag. Och jag trodde att det skulle gå över men nope, det gjorde det inte. Men men, det är från person till person. Det bästa du kan göra är att kolla upp dig!

  Reply
 6. Mo maj 20, 2012 at 4:12 f m

  hej, jag har haft min pstav i ett år och har inte blött ett dugg. eller jag tror jag fick några droppar runt mitt vanliga mensdatum 1a månaden men sen inget alls. ring och fråga sjukvårdsupplysningen

  Reply
 7. Lena maj 20, 2012 at 5:31 f m

  Dramaqueen..

  Reply
 8. Jenni maj 20, 2012 at 5:32 f m

  Jag är inne på min andra p-stav nu och har sammanlagt haft p-stav i 5 år. Har bara haft mens med jättelite blödning 4 gånger på dessa år!!! Olika från person till person men jag är jättenöjd över att aldrig ha mensen.. 🙂

  Reply
 9. Jenni maj 20, 2012 at 5:40 f m

  Låter som missfall, med klumpar.

  När jag hade pstaven blödde jag väldigt lite men ofta så jag tog ur den.
  Men det var smärtfritt. Ring 1177

  Reply
 10. Fia maj 20, 2012 at 5:55 f m

  ”känns som jag gör en abort”. Tror du många kan känna igen sig i den känslan? Är inte 18 längre men jag hoppas inte det iaf.

  Reply
 11. Sofie maj 20, 2012 at 6:50 f m

  Jag hade också p-stav förut och blödde lite grann varje dag under 6 månader, hade pojkvän under tiden jag hade den både han och jag orkade inte vänta längre så jag tog ut den.

  Reply
 12. Bitter maj 20, 2012 at 7:34 f m

  Borde finnas förbud till att skriva om vissa saker. Ja, mens är en naturlig grej men att skriva detaljer såsom att det rinner och klumpar. Eh, tack…

  /Bitter

  Reply
  1. Shiva maj 6, 2013 at 11:26 f m

   va’ lÄser du fÖr dÅ, din kÄrring?! kom inte o dissa fria ordet!! e du polis, elLer?! hÖrru,… hÄxor i Punk Mayhem Session googlar sej hit (PMS), passa’rej!! lol

   Reply
 13. Flooo maj 20, 2012 at 7:34 f m

  ETT ANNAT TIPS!!
  Vet att det inte hjälper dig just nu men fundera på p-spruta.
  Man tar en var tredje månad o mensen försvinner.
  Om du sen vill bli med barn kan d ta ett tag innan allt kommer igång igen men det är grymt smidigt.
  Jag har inte haft mens på sex år o det är så skönt.
  Kolla upp det. Tror att du har åldern inne för att kunna få det.

  Reply
 14. Jag maj 20, 2012 at 7:54 f m

  Ring till ungdomsmottagningen eller till sjukvårdsupplysningen och fråga dem innan du drar från sverige.

  Reply
 15. Lana maj 20, 2012 at 8:06 f m

  Det är ju olika för alla men jag har haft min pstav i tre år nu och hela första året hade jag ingen ens alls. Sen började den komma var tredje månad och nu här i slutet så blöder jag ibland varannan vecka, fast då är det bara i tre dagar och väldigt lite.
  Jag tror att du behöver ta kontakt med din mottagning och eftersom du förlorarså mycket blod skulle jag också föreslå Järn ersättning!

  Reply
 16. Rebecca maj 20, 2012 at 8:19 f m

  Om man sätter i p-stav är det lätt att man blöder mycket till en början. En av mina vänner blödde varje dag i en månad, men nu har hon mens varannan månad. Alla reagerar olika

  Reply
 17. Cs maj 20, 2012 at 8:20 f m

  Jag hade mens i 7 månader i sträck efter jag satt in en pstav , gick även upp 19 kg på tre månaden även fast jag inte åt mer än vanligt .

  Dock tar de en stund för kroppen att vänja sig för staven så i ditt fall behöver du nog vänta lite många tycke pstav är skit bra men vissa ”tål” den inte..

  Reply
 18. Emma maj 20, 2012 at 8:38 f m

  Hej! Jag har själv ingen erfarenhet av p-stav men de jag vet har satt in har haft samma problem som du. Om det inte skulle bli bättre men att du ändå vill ha preventivmedel så rekommenderar jag spiral! Jag satte in min för 8 månader sen, det gjorde lite ont vid insättningen men nu känner jag inte av den alls och jag är skyddad i 5 år. Superskönt!

  Reply
 19. Emma maj 20, 2012 at 8:38 f m

  Jag har pstav men har haft tur och blöder ingenting. Men både min syster och min vän hade oturen och blödde hela tiden och dom säger att oftast så om man börjar blöda direkt då kommer du blöda längre. Jag rekomemderar inte att du tar ut den utomlands, bodde på Rhodos förra året och många vänner va på sjukhuset för olika anledningar men när det kom till tex sy ihop sår vart det inte bra, infekterat. Så ta ut den akut innan du åker om du hinner.

  Reply
 20. Linnea maj 20, 2012 at 8:42 f m

  Hej tjejen. Har 1,5 ars erfanhet av p-stav. min fungerade kanon i 9 mnaader och sedan blodde jag konstant i over ett halvar. jag fick tabletter for att blodningarna skulle sluta och det slutade i nagon vecka sen kom det tillbaka igen. jag tycker att p-staven var vardelos. nar jag tagit ut min satte jag in en hormonspiral istallet. det gjorde natt sa fruktansvart ont men nu i efterhand kanns det jattebra. jag har inte haft mens pa tva ar och den sitter alltid dar utam att jag behover tanka pa att ta nagra piller var eviga dag. hoppas det loser sig for dig! kram

  Reply
 21. V maj 20, 2012 at 8:42 f m

  Hej! Jag har haft min pstav nu i två veckor (sedan 4.5.), och före det hade jag använt ppiller. Jag hade ju mens då när jag fick den och de tog slut ungefar en vecka sen och efter två dagars paus började jag blöda igen, men nu börjar det ta slut… Det varierar alltså mycket och med två veckors erfarenhet kan jag inte säga mycket annat att jo tyvärr, du kan blöda länge :/

  Reply
 22. V maj 20, 2012 at 8:47 f m

  Hej! Jag har haft min pstav nu i två veckor (sedan 4.5)och före det använde jag ppiller. Jag hade ju mens då när jag fick den, och mina mens tog slut ungefär en veccka sen. Sen efter två dagars paus började jag blöda igen och först nu börjar det ta slut. Tyvärr kan jag inte säga så mycket efter bara två veckors erfarenhet, men du kan blödä mycket och det kan ta länge :/

  Reply
 23. Nathalie maj 20, 2012 at 8:48 f m

  Hej! När jag satte in min p-stav hade jag mens lite varje dag i nästan 4 månader. Gick bara och väntade på att det skulle bli bättre men det blev det inte så fick ta ut den. Alla reagerar olika, det funkar tyvärr inte på alla. Har tjejkompisar som har haft sin i tre år utan att ha mens en enda gång.

  Reply
 24. Emma maj 20, 2012 at 8:48 f m

  Jag hade också så i början. Men efter ett tag minskade blödningarna och försvann i princip helt och hållet i ca 3 år. Jag hade typ mens en dag, en gång i månaden 🙂

  Reply
 25. Linn maj 20, 2012 at 8:49 f m

  Jag har haft två p-stavar min första va skit bra! blödde som vanligt i 1-3 månader sen hade jag bara mens högst 1 gång per kvartal
  Men min andra stav var jätte konstig jag hade mens eller pms hela tden o hade inge lust med sex och grät för typ skit saker som att min dåvarande kille kom 5 minuter försent
  Jag hade den i ett halvår
  Du borde inte ta hormonspiral jag fick värsta infektionen av den och det gjorde ont som in i helvete att sätta in den

  Reply
 26. Anna W maj 20, 2012 at 8:53 f m

  Ta ut den direkt hjärtat! Jag blödde precis lika mycket som du gör nu, och fortsatte att blöda konstant under ett halvår. Det var verkligen inte kul!
  Det verkar ju som om du (liksom jag) är överkänslig mot preventivmedel som innehåller konstgjort hormon, så det jag skulle rekommendera är att sätta in en kopparspiral (inget hormon i).
  Det gör man oftast bara efter att man har fött barn (jag har två) men jag vet att man även gör det på tjejer som inte tål konstgjort hormon. Lyd mitt råd och ta ut den så fort som möjligt! Lycka till! /Anna

  Reply
 27. Anna maj 20, 2012 at 8:54 f m

  Har inte någon erfarenhet utav p-stav men hormonspiral däremot. Där brukar det vara så att man ”stänk”-blöder upp till 6 månader innan det stabiliseras men så mycket som du beskriver att du blöder låter inte riktigt normalt…

  Reply
 28. Linnea maj 20, 2012 at 9:05 f m

  Jag har haft min p-stav i ca ett år och inte blött en enda gång, så jag antar att det är väldigt olika. Jag har däremot en kompis som blödde konstant, mer eller mindre, i typ ett halvår. Nu hinner du väl inte ta ut den innan du åker? Du borde ju kunna ta ut den i Spanien i värsta fall? Det är ju inte världens ände liksom. Hoppas det löser sig!

  Reply
 29. Ida maj 20, 2012 at 9:08 f m

  Hej! Jag satte in min P-stav för en vecka sen och har börjat blöda lite nu, då har jag dock gått på p-piller i fyra år innan. Men min Barnmorska sa att hur mycket man blöder är helt ut till person till person men att man kan blöda lite mer under det första halv året. Hon sa också att p-stav är ju samma sak som mini-piller och att dom helst ser att man äter mini-piller någon månad innan man sätter in staven för att se ”om man mår bra av det” men det kanske inte vara något dom sa till dig?
  Om du inte har ätit/gått på något preventivmedel innan så tror jag att det är därför du blöder lite mer eftersom det bildas ju mer hormoner osv. Men om du känna sig osäker trycker jag att du ska kontakta din barnmorska (han/hon som satte in staven) fråga om detta är normalt.

  Hoppas allt löser sig 🙂

  Reply
 30. Sofia maj 20, 2012 at 9:15 f m

  En kompis till mig blödde konstant i ett halvår när hon hade satt in P-stav. Hon blödde också mycket, så hon tog ut den. Du borde nog välja P-piller eller så istället, eller vänta tills blödandet går över, vilket kan ta hur lång tid som helst typ. 😛

  Reply
 31. Sanne maj 20, 2012 at 9:18 f m

  När jag skaffade p-stav blev det precis likadant för mig som det blev för dig. Det visade sig att jag inte tålde den på något vis och min kropp försökte därför stöta bort den och detta gjorde att jag hade blödningar och smärtor och sånt och därför tog jag till slut ut den. Ingen mening att ha något i kroppen som inte fungerar och gör att man mår dåligt.

  Reply
 32. Petrish maj 20, 2012 at 9:26 f m

  Hej. Jag blödde konstant i en månad och sen bara upphörde mensen. Jag hade ingen mens under de 5 månaderna som jag hade staven. Anledningen till att jag tog ut den var att jag GICK UPP från 53 kg till 63 kg(på 3 veckor!!!!) och fick aknebesvär!! Hade aldrig haft akne och hade aldrig vägt mer än 54 kg. Iofs så hade jag en hormonstav men du har kanske en p-stav utan hormoner vilken är mer skonsam. Hur som helst lycka till och mensen kommer att avta.

  Reply
 33. Felizia Höök maj 20, 2012 at 9:28 f m

  Hej,
  jag satte in en Pstav i mars förra året, min mens slutade helt. Men vissa får mens varje dag konstant i 9 månader max :/ men om du har ont och blöder så mycket så skulle jag i din sits ringa till dom och höra, tycker de att du ska ta ut den så gör det, synd att du åker idag ju 🙁 hoppas inte hela resan är förstörd, ha kul ändå! 🙂

  Reply
 34. Lina maj 20, 2012 at 9:29 f m

  Jag blödde oxå hela tiden med min p-stav. Fick dessutom massa finnar och tappade hår – biverkningar man kan få av gulkroppshormonet. Jag hörde att det skulle bli bättre men inte för mig, tog ut den efter ett år. Men andra är jättenöjda så hoppas du slutar blöda inom kort.

  Lina

  Reply
 35. Elin maj 20, 2012 at 9:37 f m

  Hej!
  Jag har också haft p-stav, i ungefär ett halvår. Tre veckor med blödningar(uppfattade jag dig kanske fel?) låter lite extremt även för p-stav. För mig, som för de flesta som använder stav, funkade det inte särskilt bra alls. Så fort jag hade sex kom det blödningar som på posten, PMS 24/7 – det var katastrof helt enkelt. Min kompis hade också en, men hon tog ut den för hon skulle skaffa barn. När de var på det första ultraljudet och såg ur stort fostret var kunde de konstatera att befruktningen hände medan staven fortfarande satt i hennes arm…

  Se till att få i dig mycket järn nu när du förlorar så mycket av det och se till att ta ut staven igen om det inte blir bättre. De är varken säkra eller snälla mot kroppen. Lycka till!

  Reply
 36. kjsdfos maj 20, 2012 at 9:37 f m

  Jag har haft 3 st implanon (p-stav) i följd, alltså 9år. Det har varit lite olika varje gång jag har satt in en ny, men det är som tidigare personer skrivit, det är olika från person till person. Första staven blödde jag så mycket och så länge att jag vart helt säker på att jag skulle kola på plats. Klumparna du ser i blödningarna är koagler, alltså levrat blod. Det är inget att oroa sig för heller då det är fullt normalt. Den andra staven blödde jag inget alls, inte ens någon menstruationsblödning. Men sista staven gick jag upp ca 13kg när jag satte in, plus att jag blödde sista 6månaderna av p-staven. Men för mig personligen har det varit värt alla problem som har uppstått då jag inte har haft mensvärk sen jag började med p-stavar. (Innan jag satte in p-stav så hade jag mens i ca 2 veckor och hade så ont att jag fick feber och kräktes varje gång och det räckte inte med både maxi-binda och tampong, det blödde igenom ändå!) Men håll ut! Det blir bättre!

  Reply
 37. Tova maj 20, 2012 at 9:39 f m

  Jag hade typ mens varannan vecka, funkade inte alls! Och de tabletterna man kunde ta för att få mindre mens hjälpte inte. Bytte till ppiller och blev som det skulle

  Reply
 38. Anna maj 20, 2012 at 9:39 f m

  Vet att här på vår ungdomsmottagning så måste man ha p-staven i minst 6 månader för att ge den en chans. Det tar tid innan kroppen vänjer sig och har du tur så är det bara såhär ett litet tag 🙂

  Reply
 39. A maj 20, 2012 at 9:41 f m

  Hon som satte in min p-stav gjorde fel, och jag svimmade av smärta även fast jag hade bedövning. Sen hade jag väärldens blåmärken på hela armen. Men jag har inte blött något ALLS sen dess!
  Min kompis satte också i p-stav med blödde konstant ett halv år innan hon tog ut den, jag tror faktiskt man måste vänta innan man får ta ut den, för det kan vara en reaktion som sedan går bort eller att det fortsätter.. Men man reagerar som sagt olika för olika preventivmedel..

  Reply
 40. B maj 20, 2012 at 9:48 f m

  Jag har en p-stav och de sa att man kunde blöda i början. Men jag har haft den i 1 år och jag blöder inte alls. Du borde kanske ringa och fråga.

  Reply
 41. m maj 20, 2012 at 10:06 f m

  jag har haft min p-stav i snart 2 år, och jag har inte haft mens sedan dess. Fått lite småblödningar som varat någon dag, typ en gång varannan månad, om ens det. Har inte märkt några biverkningar alls, till skillnad mot minipillrena jag käkade innan, som var hemska! Oregelbunden mens och pms från helvetet.

  Reply
 42. Paulina maj 20, 2012 at 10:13 f m

  Ring till sjukvårdsrådgivningen på en gång. För alla kroppar fungerar heelt olika. Ingen människa är ju den andra lik 🙂 Så även fast folk skriver att det är vanligt att blöda med p-stav (vilket det är) så kan alla blöda utav olika anledningar. Så tveka inte, utan ring dit direkt..

  Reply
 43. Charina maj 20, 2012 at 10:14 f m

  Jag hade min p-stav i 5 månader och blödde konstant i 5 månader, fick järnbrist till slut så fick ta ut den. Och blödde inte lite heller, var också som du beskrev det. Att när man låg ner och sen ställde sig upp så rann det mycket och var stora klumpar, nej, p-stav är skit, för mig iaf.
  Har ätit Cerazette nu i 3 år, dom är minipiller, innehåller inget östrogen utan bara en gulkroppshormon och dom funkar jätte bra. Har inte haft mens på 3 år förutom då man kanske missat några dagar på rad och då börjar man blödda på en gång igen typ.

  Reply
 44. My maj 20, 2012 at 10:17 f m

  Jag hade mens i en månad när jag satte in min och efter det varannan helg.. Fungerade inte alls för mig, men det är ju olika för alla! Hoppas det fungerar bättre för dig 😉

  Reply
 45. Johanna maj 20, 2012 at 10:19 f m

  Jag blödde konstant, lite varje dag, en vecka uppehåll under ett helt år ungefär innan jag tog ut den. Jag var sur, grät jättelätt, hade mensvärk! Dom säger att det är olika för alla med det vanligaste är att man har oregelbunden mens i 3 månader. Jag skulle rekomendera att ta ut den och börja använda p-ring eller något liknade utan hormoner.
  🙂

  Reply
 46. Jiji maj 20, 2012 at 10:27 f m

  KOLLA UPP DET DÄR PAOW!!! Det är jätte farligt att förlora mycket blod!!

  Reply
 47. nina maj 20, 2012 at 10:43 f m

  Hej Paulina!
  P.STAV är helt underbart enligt mig. Men det är från person till person. jag blödde konstant varje dag i 1 månad, sen började det minska och minska mer och mer. runt 3-4 månaden kom det knappast nånting överhuvud taget. Så ge den EN chans, MINST 3 månader sa min barnmorska iaf. Och det funkade :)…

  hoppas allt fixar sig!
  LYCKA till grymma paow

  Reply
 48. Lisa maj 20, 2012 at 10:48 f m

  Jag har pstav och har snart haft de i två år och jag blödde med jätte mycket i början men nu blöder jag inte alls mycket, vänta lite och se hur det blir, eller så kan du gå till ungdomsmottagningen och fråga om det är normalt så typ håller dem koll på dej. Men om det inte blir bättre kan du ju såklart byta till något annat det är ju inte helt omöjligt.

  Hoppas det blir bättre.
  Kramisar

  Reply
 49. Z maj 20, 2012 at 10:52 f m

  Har haft min i ett år, inga blödningar eller biverkningar alls. Ring och hör.

  Reply
 50. Emelie maj 20, 2012 at 10:56 f m

  Du borde be dem ta ut den, be om att få en p-ring istället. Du kan själv bestämma när du ska få din mens. Ringen sitter i 3 veckor i taget sen tar du ut den en vecka och får din mens och sen sätter du in en ny. Vill du hoppa över mensen så sätter du bara in en ny ring direkt utan att ha uppehåll i en vecka =)

  Reply
 51. simone maj 20, 2012 at 10:59 f m

  Du bör ge det tid. Mensen kan bli sån när du precis satt in den. När jag satte in min första så hade jag mens ett tag. Sen slutade jag få mens och vart ”fri” i nästan två år. Sen började jag få mens varannan vecka. Och då bytte jag staven. Funkade jättefint! Vet inte hur det är på din ungdomsmottagning i stockholm. Men här där jag bor så måste man ha sin pstav minst ett halvår innan man får ta ut den

  Reply
 52. Louise maj 20, 2012 at 11:09 f m

  P-ring är mkt bättre! den byter du ut varje månad och kan sätta in den själv 😉

  Reply
 53. mfmf maj 20, 2012 at 11:11 f m

  När jag satte in min p-stav hade jag mens konstant i typ 2,3månader. Sen efter det hade jag inge mens på två år men efter dom två åren braka helvetet lös” haha!! Jag hade mens typ varannan dag, dock småblödningar men drygt ändå. Och alla jag känner som har eller har haft p-stav börjar det krångla på efter 1,2 år. Så jag rekomenderar att ta ur den. Det är väldigt få människor det fungerar på.

  Reply
 54. Emetofob - Att leva med spyfobi maj 20, 2012 at 11:12 f m

  Har inte haft pstav men har hört av vänner som haft det att de blödde konstant i 4-5 veckor innan det upphörde och sen hade de ingen mens alls.

  Reply
 55. nelly maj 20, 2012 at 11:13 f m

  Fråga efter primolut på ungdomsmottagningen, det stoppar blödningen 🙂

  Reply
 56. Victoria maj 20, 2012 at 11:16 f m

  Kan vara så att i början blöder du jätte mycket i någon vecka och sedan slutar det helt.
  Var så för mig och har varit mensfri i nästan 2år nu 🙂

  Reply
 57. Malin maj 20, 2012 at 11:27 f m

  Man kan få väldigt oregelbunden mens i början när man sätter in p-staven. jag hade mens i ungefär en månad sedan har den aldrig kommit tillbaka. Det kan bli så för att kroppen måste vänja sig vid hormonerna som ständigt kommer ur p-staven. det är inte som p–piller att det kommer lite då och då utan med p-stav är det konstant att de kommer ut hormoner. vilket gör att kroppen måste vänja sig.
  Men det kan också vara så att din kropp inte accepterar p-staven. men du ska vänta ca sex månader innan du tar ut den. för då har kroppen vant sig.

  Reply
 58. caroline maj 20, 2012 at 11:28 f m

  Jag har pstav som jag haft i snart sju år (bytt vart tredje år) och jag får nästan aldrig mens, men när man nyss satt i den så får man en grov mens som sitter i ett tag.. och jag blödde också mycket men det slutade sen.. och när jag väl får mens så blöder jag också mycket.. det e väll det negativa..

  Reply
 59. Maria maj 20, 2012 at 11:29 f m

  När jag satte in min p-stav för ett och ett halvt år sedan så fick jag gå på speciella p-piller först i tre månader för att se så att jag kunde ha p-staven. Till en början så blödde jag jätte mycket den första månaden men nu har mensen nästan helt uteblivit (vilket jag tycker är skönt), den kan komma ungefär varannan/var tredje månad nu och bara någon dag. Gynokologen sa till mig att till en början så kan man blöda extremt och hos vissa så tar det aldrig stopp dom blöder konstant med p-staven i men för andra går det över. Jag tänkte de första dagarna att jag ville ta ut den men tänkte sen ge det en chans så jag gav det en chans och det är fan det bästa beslutet jag har tagit kring preventiv medel. Men det är förstås tråkigt för dig nu när du ska åka utomlands, det blir ju ett stort besvär. Jag tycker att du kan ge det en chans, jag hoppas att det blir bättre. Kram

  Reply
 60. Lina maj 20, 2012 at 11:38 f m

  De erfarenheter jag har är att det kan ta upp till ett halvår innan man ser resultat. för kroppen måste vänja sig vid alla nya hormonnivåer som blir. om du skriver i almanackan vilka dagar varje månad du blöder och när du har ont osv så kan du själv följa och se om det utvecklas eller inte. för om det inte gör det så borde du nog testa något annat preventivmedel. finns ju hur många som helst. Mot just smärtor och blödningar är hormonspiral det mest effektiva.

  Reply
 61. Jenny maj 20, 2012 at 11:41 f m

  Jag hade p-stav förut men då jag hade så sjukt ojämna blödningar, kunde vara pause en vecka sen börja de igen men mest små blödningar. Så när jag skulle dra till Thailand så fick jag nog så boka tid för uttagning av den innan och fick p-ringar utskrivet dom funka sjukt bra 😀

  Reply
 62. linnéa nilsson maj 20, 2012 at 11:42 f m

  Jag har haft pstav i snart ett halvår och jag har inte fått min mens en ända gång. Dock så har min kompis haft det regelbundet sen hon satt i sin pstav. Men det kan man få de första månaderna. Så försök hålla ut ett litet tag till. Blir det inte bättre så kontakta en barnmorska!

  Reply
 63. Amanda maj 20, 2012 at 11:44 f m

  jag satte in min p-stav för ett år sedan och då sa dom att man kunde blöda väldigt mycket i början. dom var väldigt noga med de och sa de flera gånger och frågade om jag inte då ville vänta till efter sommaren, för att hur mycket man än blödde så skulle man inte få ta ut den fören efter 3 månader eller vad de var. och när jag satte in min var jag tvungen att ta graviditets test innan. men jag har haft min nu i ett och har inte blödigt eller kännt något annat. men jag tycker att du ska ringa till ungdomsmotagningen.

  Reply
 64. Sabina maj 20, 2012 at 11:46 f m

  Jag har själv aldrig haft p stav men har vänner som använt/änvänder p stav. Vissa av dem slutade ha mens efter att de började med p stav och vissa av dem har blödit i månader efter att de stoppade in den.

  Reply
 65. Madou maj 20, 2012 at 11:50 f m

  Jag har aldrig haft problem med min P-stav som jag satte i för 2 år sedan (ska byta ut den nästa år). Har inte haft mens en enda gång sedan jag satte i P-staven. Men jag vet att det finns tjejer som blöder mycket och oregelbundet av P-stav. Det passar ju inte alla. Man måste prova sig fram och se vad som passar en. Men jag tycker att du ska prata med ungdomsmottagningen.

  Förresten, jag visste inte att du har gjort abort (med tanke på att du verkar veta hur det känns).

  Reply
 66. Cecilia maj 20, 2012 at 11:51 f m

  Hej! känner igen dig helt, jag hade samma sak när jag började med p-piller, det är kroppens sätt att reagera på hormon, jag hade sådan blödningar du beskriver i 14 dagar, de var en ren jävla pers men efter de hade gått var min kropp helt normal igen. Man är jätte olika dock har jag gått till spiral och hade inget i bytet av preventiv medel. Men är du osäker eller orolig tycker jag du ska ringa sjukvårdsrådgivningen alt. vända dig till en kvinnoklinik. Lycka till!

  Reply
 67. Emma maj 20, 2012 at 11:51 f m

  Hej, Jag har haft p-stav i snart 3år då jag ska ta bort den nästa månad. jag har aldrig hade mensvärk eller blött. Jag har haft pyttelite mellanblödningar, men annars inga problem alls med min. men dom sa till mig att endel får jätte mkt mens medan andra blir som mig och inte blöder alls…. hoppas det går över, jag vill ha lite tips gällande maggan åker dit i augusti 🙂 Ha så skoj!

  Reply
 68. Johanna maj 20, 2012 at 11:53 f m

  Det är väldigt olika hur man reagerar. jag har nyligen tagit ut min efter 3 år. och kan säga att det första halvåret blödde jag inte alls, men sen efter de så blödde jag varannan vecka. det är ju inget farligt men man måste bestämma sig för om man pallar med. jag kommer då inte sätta in en ny, utan nu har jag gått över till piller vilket fungerar helt normalt tack och lov.

  Reply
 69. S maj 20, 2012 at 12:08 e m

  P stav har jag bara hört dåligt om och inte blivit rekomenderad av barnmorska heller. använder P-ring vilket fungerar jätte bra. inga bekymmer 🙂

  Reply
 70. Mimmie maj 20, 2012 at 12:09 e m

  Jag käkade Cerazette i ett år innan jag satte i min P-stav och har aldrig haft några problem. Men min kompis som gick på dom andra p-pillerna och sedan satte i en P-stav blödde konstant i 3 månader och sedan fick ta ur den.
  Det är olika för alla, jag har haft min i 6-8 månader nu och inte haft mens en endaste gång sedan jag satte i p-staven.

  Reply
 71. sandra maj 20, 2012 at 12:14 e m

  jag är själv allergisk mot p-piller och tänkte testa än p-stav men slutade i 9 månaders konstans jävla blödning! mådde piss dåligt och efter 9 månader tog jag ut skiten och satt in en spiral ist! hundra miljoner gånger bättre men gör tyvärr horigt ont att sätta in.
  så ta ut den gumman och kör på spiral. en spiral kan dessutom sitta kvar i 13 år! hare bäst

  Reply
 72. Natasha maj 20, 2012 at 12:15 e m

  Herregud, stackare! Hoppas det blir bättre <3

  Reply
 73. sara maj 20, 2012 at 12:16 e m

  varför ska inte det läsas av killar? tycker gott de ska få höra hur vi tjejer har det!! aja, till saken.. jag hade p-stav förut men tog ut den efter ca 1 år då jag blödde KONSTANT. hade typ 1 vecka i mån då jag inte blödde. men det var inte sådär kraftiga blödningar som du beskriver utan oftast små, så jag behövde knappt använda mensskydd, trosskydd räckte typ.. men det var ändå jobbigt och kunde ju inte ha sex 🙁 ville ta ut den ganska snabbt, typ efter 3 månader men de på ungdomsmottagningen ville att jag skulle ha kvar den för att de kunde dröja upp till 6 mån innan man blev av med de första biverkningarna. så jag gick kvar med den och led tills jag tjatade till mig och sa att nu räcker det… ångrar som fan den där jävla p-staven! men har vänner som haft det och istället blev av med sin mens…

  Reply
 74. t maj 20, 2012 at 12:28 e m

  Pröva p-ring, det bästa som finns med minimalt av hormoner i!

  Reply
 75. Rebecca maj 20, 2012 at 12:29 e m

  Jag tog ut min p-stav i fredag förra veckan(satte in den i november) efter att ha haft små mellanblödningar nästintill varje dag sedan 3 veckor efter att jag satt in den. Innan dess testade jag även cerazette(typ det normala människor kallar minipiller fast det inte är det egentligen) och de gav mig också mellanblödningar, efter det hade jag neovletta som är normala p-piller och det funkade bra men jag är bara så jävla kass på att komma ihåg att ta dem så nu ska jag testa p-ring. Men tillbaka till staven (hehehe) jag hade kvar min så pass länge för att jag tänkte att det måste väl sluta blöda någon gång, men obviously så tyckte inte min kropp samma sak. Tycker du ska ta ut den och testa något annat.

  Reply
 76. tingejing maj 20, 2012 at 12:39 e m

  jag har haft p-stav i två år. jag blöder ganska mycket och OFTA till sist tog jag de bort. man vet aldrig när man får mens och när det slutar när man har p-stav. ´ska aldrig ha p-stav igen.

  Reply
 77. elsa maj 20, 2012 at 12:40 e m

  det är så med p-stav. antingen får man ingen mens alls eller så får vissa mens hela tiden. p-stav funkar inte för dig, så byt ut den!

  Reply
 78. Madeleine maj 20, 2012 at 12:41 e m

  Satte in min p-stav för dryga två
  månader sen, min mens har försvunnit helt men märker en del flytningar vid den tiden då mensen ska komma egentligen, men inte så
  farligt 🙂 tycker p-stav är
  fantastiskt bra!!! Hoppas din blir bättre, dessutom kan det ta upp till 6 månader innan man
  kan veta hur ens mens kommer fungera.
  Kram

  Reply
 79. sissi maj 20, 2012 at 12:44 e m

  Hej paow. Ser att många har rekommenderat p-ring och jag går med på deras sida. Jag har själv aldrig använt något av det menav erfarenhet av kompisar så kan p-stav krångla endel. Men p-ring är något att rekommendera. Du för in en gummiring i slidan som får ligga där en månad. Sedan tar du ut den för att ha mens i en vecka. Vet inte hur det fungerar med din oregelbundna mens då men..? Det får du kolla upp. Men det stör inte samlag och känns ingenting. Så har ingenting negativ att säga om det. Kolla upp et oh testa det ist? Blöda hela tiden verkar inte alls kul 🙁

  Reply
 80. Emilia maj 20, 2012 at 12:44 e m

  Jag satte in min p-stav för ca 1½ år sen och jag har haft en blödning sen jag satte in den. och den varade i ca 3-4 dagar. Men vissa som har p-stav blöder inte alls, och vissa personer som stoppar in en p-stav kan ibland ha blödningar i 3-6 månader.

  Reply
 81. anonym maj 20, 2012 at 12:46 e m

  köp cycklo F tabletter på apoteket!Jag använder dom!
  Det minskar mensen att det inte kmr lika mkt

  Reply
 82. E maj 20, 2012 at 12:48 e m

  Jag satte in min stav i maj 2007. I Juni 2008 tog jag ut den för då hade jag blödit konstant sen jag satte in den. Dom säger att staven inte fungerar alls för ungefär 10% av tjejerna så har man otur kan man tillhöra den gruppen.

  Reply
 83. Lovisa maj 20, 2012 at 12:51 e m

  Hej Paulina, fan vilket jävla helvete du måste ha. Jag är själv inne på P-stav nummer två så allt som allt har jag haft p-stav 3 + 1 år. Första gången blödde jag var och varannan dag i ett halvår, ibland huuur mycket som helst och ibland väldigt lite. Jag stod ut och tampongen var min bästa vän, sista 2,5 åren hade jag knappt mens alls. Därför bestämde jag mig för att sätta in en till som jag har haft i ett år nu. Första veckorna var mensen lite skakig, kom som den ville ibland tre gånger i månaden men nu har den börjar lugna ner sig lite och oftast får jag mens typ en gång varannan månad. (kanske ska lägga till att jag hade neovletta p-piller ett år innan och det funkade inte alls, men det var mest för att jag var så slarvig med att ta dom)
  – antingen håller du ut och hoppas att det blir bättre, eller så tar du ut den och provar något annat slags preventivmedel. Lycka till.

  Reply
 84. Jennifer maj 20, 2012 at 12:52 e m

  Det är så i början satt in min för ett år sen och hade precis samma symtomer som du har. Det försvinner tillslut efter några dagar mitt försvann efter 5 ungefär. kroppen reagerar olika på alla.

  Reply
 85. Lotten maj 20, 2012 at 1:00 e m

  Typiskt för Giftstruma att man har problem med mensen och tillsättning av hormoner via preventivmedel, gurl. Du MÅSTE kolla dina värden!

  Reply
 86. anna sofia norman maj 20, 2012 at 1:03 e m

  det enda jag vet är att läkarna alltid sagt till mig att alla inte kan ha p-stav. dom har alltid avrått mig från att sätta in en eftersom att det är så få det verkligen funkar för. vissa kan blöda i flera månader , medan vissa inte blöder allt. Mitt tips är att sätta spiral. Jag blöder inte alls !
  Och det är en myt att man inte kan ha det förän man fått barn, för jag har inga barn och har inga problem med spiralen. Sen sprids inte hormonet i hela kroppen när man har den, som det gör med p-stav, spruta och piller !

  Reply
 87. fanny maj 20, 2012 at 1:05 e m

  Det är 80 % som slutar få mens helt eller nästintill helt när de sätter in pstav, dem andra 20 % kan få blödningar väldigt ofta eller hela tiden. Tråkig om du är en av dom 🙁

  Reply
 88. mini maj 20, 2012 at 1:08 e m

  Jag hade blödningar i 8 månader av min p-stav.
  Vissa får som jag, någras mens försvinner helt och några får som vanligt!

  Reply
 89. Sanna maj 20, 2012 at 1:12 e m

  Hej! Jag har haft p-stav i ett år nu och hade det skitjobbigt mina första 3 månader – jag blödde nästan konstant och det varierade i mängd. Jag var helt inställd på att ta ut den men min nugdomsmottagning sa att jag var tvunge att ha i den i 6 mån för det är nugefär så lång tid det tar för kroppen att vänja sig. SÅ jag väntade ut mina månader men det blev mycket bättre – blödde inget under 4 månader och nu kommer det tillbaka kanske varannan månad och det är det lite mängd i kanske 8 dagar. Jag tycker personligen det var jobbigt men nu är det värt det – men det funkar ju olika på alla. Min kompis satte in en samtidgt och vi hade samma problem i början men hon slutade få sin helt och har inte haft den på 9 månader nu 🙂 det funakr olika för alla men jag tror att man måste ge kroppen en chans att vänja sig…

  Reply
 90. Hanna maj 20, 2012 at 1:12 e m

  Jag har haft min p-stav i snart ett år, hade asmycket blödningar i ungefär sex veckor, tänkte då att jag skulle ta ut den så jag gick och snackade om det och dom sa att blödningarna skulle försvinna efter typ två månader och om dom inte gjorde det så kan man hämta ut nå tabletter som upphäver den helt, jag har iallafall inte haft en blödning sen i juli:)

  Reply
 91. Frida maj 20, 2012 at 1:15 e m

  Jag hade exakt samma. Gick en hel sommar med mens och väntade på att det skulle ge sig. Tillslut ringde jag ungdomsmottaningen och dom sa att det bara var att ta ut den..

  Reply
 92. linnea maj 20, 2012 at 1:21 e m

  Jag har själv aldrig haft p-stav utan använder mig av p-ring, och jag är så SJUKT NÖJD!! jag började med dom i oktober förra året och hade inte använt mig utav något annat preventivmedel innan. jag har inte fått några biverkningar över huvud taget och man sköter mensen helt själv – ringen ska sitta inne i tre veckor och sedan tar du ut den och har mens fjärde veckan och så börjar det om. vill du inte ha mens en månad så låter du ringen sitta i även fjärde veckan och stoppar sen in den nya på direkten när du tar ut den gamla. det är inga problem att komma ihåg som vid p-piller, när du får dina första p-ringar kan du anmäla dig till en tjänst då du får sms varje gång du ska ta ut eller sätta in din p-ring! du stoppar ni den precis som en tampong och den känns absolut ingenting. jag kan inte nog rekommendera p-ringen!! är så fruktansvärt nöjd och alla jag känner som har p-ring håller med mig:)))

  Reply
 93. Maria maj 20, 2012 at 1:23 e m

  Hade väldigt oregelbundet i början i typ 2 månader – men sen dess har jag varit helt utan mens! Har haft det i 3 år i november, så ska snart byta min. Är sjukt nöjd! Hade aldrig orkat försöka komma ihåg p-piller varje dag… Jag började direkt med p-stav jag med och det funkade – men det varierar ju från person till person. Kroppen kan behöva lite tid att anpassa sig till p-staven.

  Hoppas det blir bättre för dig snart! Kan vara värt att hålla ut lite!

  Reply
 94. Lisa maj 20, 2012 at 1:28 e m

  Jag blödde som en idiot i flera månader när jag hade p-stav. Vet att man kan blöda ”ett tag” i början men det blev tamigfan ohållbart. Blir förbannad bara jag tänker på den där jävla staven, den gav mig fan inget annat än problem.

  Reply
 95. Lisa maj 20, 2012 at 1:30 e m

  P-ring blev jag gravid med, p-piller kan jag inte käka, p-stav gav mig monsterblödningar… nu har jag p-spruta och ingen mens. Älskar den.

  Reply
 96. Helen maj 20, 2012 at 1:31 e m

  Mina erfarenheter av p-stav är bara negativa förutom en sak och att det va att jag slapp mensen helt under 3år.
  Min första p-stav gjorde att jag gick upp 20kilo, den andra p-staven flyttade sig och fastnade i muskeln så har fortfarande problem med att spänna armen efter 3 år efter att ha tagit ut p-staven. Jag brukar aldrig rekommendera p-stav tillnågon, p-plåster är bättre och lättare att själv kunna kontrollera..

  Reply
 97. Lollo maj 20, 2012 at 1:31 e m

  Jag hade det precis likadant när jag satte in min, typ kaos dom första veckorna, sen blev det mindre och mindre och nu har jag ingen mens alls. Visst att det är olika för alla men tror inte du behöver oroa dig. Kanske inte jättekul med värsta syndafloden när man ska åka utomlands dock…

  Reply
 98. Sandra maj 20, 2012 at 1:34 e m

  Jag hade min patav i 6 månader, blödde varje dag. Dock inte extremt mycket men så mycket så att tampong var nödvändigt. Tog ut den efter de 6 månaderna. Rekomenderar dig att vänta 14 dagar och se om det blir bättre.

  Reply
 99. jennie maj 20, 2012 at 1:43 e m

  har aldrig haft p-stav själv men har många kompisar har och det verkar vara helt annorlunda från person till person. vissa fick mens konstant i flera månader, för vissa slutade det helt och för vissa blev det jättemycket i början och sen försvann den. tycker du ska höra med en barnmorska vad hon tycker att du ska göra! 🙂

  Reply
 100. Barbara maj 20, 2012 at 1:47 e m

  Välkommen till klubben! Så hade jag det i 6 månader.. För att få bort det kan du kombinera med vanliga p-piller eller så finns mens tabletter nästan överallt i hela världen som drar ner på mensen. Gå in på en farmacia i Magaluf, alltså ett apotek. Jag har en kompis som köpte det där i Magaluf förra året. Hoppas det löser sig!

  Reply
 101. Janica maj 20, 2012 at 1:48 e m

  Jag satte in min p-stav i januari nån gång, och för mig var det först att jag blödde kanske tre veckor. Fast jag blödde inte så mycket, men sen försvann den kanske en vecka sen kom den tillbaka och då blödde jag ännu mindre, så höll den på så ett tag. Men nu hade det gått en månad igen innan jag fick min mens, och nu har jag knappt nån mens. Så du måste typ ha tålamod, det är lite krångligt i början men efter ett tag kommer det att börja fungera normalt. Om du har tur så försvinner din mens helt efter ett tag. Men om det inte går över efter ungefär 3 – 4 månader, då borde du gå till ungdomsmottagningen och kolla upp det där. Hoppas det blir bättre för dig och börjar fungera, kram

  Reply
 102. sarah maj 20, 2012 at 1:50 e m

  Jag satte in min för ganska exakt två år sedan, jag blödde nästan konstant och oregelbundet men inte så mycket i ungefär ett halvår men sen dess har jag varit helt mensfri så försök stå ut för du vet inte om det kanske blir bättre sen 🙂

  Reply
 103. Johanna maj 20, 2012 at 1:50 e m

  jag hade p-stav i 8månader, och i dom 8månaderna så blödde jag hela tiden. så jag tror du ska ta ut den för det verkar inte fungera på dig heller. så just nu äter jag p-piller.

  Reply
 104. Alex maj 20, 2012 at 1:54 e m

  Det tar ju ungefär 6 månader innan man vet hur din mens kommer att se ut när du har p-stav. Det är vanligt att blöda jättemycket i början. Sedan kan du ju även ha oturen att vara en av dem som blöder supermycket hela tiden, eller en av dem som knappt blöder alls. Jag var en sådan som blödde HELA TIDEN. Och ändå hade jag min i tre år.

  Om du inte kan äta p-piller kanske du skulle testa minipiller istället?

  Reply
 105. Elin maj 20, 2012 at 2:00 e m

  Jag har haft p-stav i 6 år. När jag satte in den första gången blödde jag också sjukt mycket i början, men efter några veckor gick det över och nu hgar jag nästan ingen mens alls! Synd att du inte kan äta ppiller för om du blöder mycket med pstaven kan man få ppiller upptill i 4 veckor som stoppar blödningen 🙂

  Reply
 106. camilla maj 20, 2012 at 2:06 e m

  jag har haft p-stav i kanske 2 år nu, den fungerar jättebra på mig! men det är väldigt olika från person till person, min kompis blödde nästan hela tiden under 1 år tills hon tog ut. jag har ALDRIG mens, har haft kanske 3 ggr och då är det pyttelite under några dagar. Minns inte exakt men har för mig att jag blödde i början kanske någon månad eller så tills den försvann. så jag tycker att du borde vänta lite och se hur den funkar för dig..

  Reply
 107. Amanda maj 20, 2012 at 2:08 e m

  Dom som satt in den, satt då in den fel. Man ska ALDRIG sätta in en p-stav då man har mens, för då fortsätter man blöda. Jag satt in min, då jag inte hade mens. Och jag har inte haft mens på ett år vilket är jätte skönt, min kompis satt dom in på när hon hade mens, hon blödde hela tiden.. Du borde ta ut den igen, för det kommer nog inte bli bättre!

  Reply
 108. Hej maj 20, 2012 at 2:12 e m

  fattar inte varför våga inte fråga barnmorskan el ringa ungomsmottagninen ist för fråga alla läsare? Tror du får bättre svar då utan behöva prata om klumparna osv.. inte sånt så folk vill direkt veta om en, hur än naturligt vissa saker är..

  Reply
 109. Sofia maj 20, 2012 at 2:16 e m

  Jag satte i en p-stav för 5 månader sedan, och jag har inte haft några blödningar alls. innan dess åt jag dock cerazette med samma typ av hormon och slapp mensen då också. Min kompis blödde konstant de 4 första månaderna med sin p-stav och sen tog det helt slut och hon slapp mensen helt. det är otroligt individuellt. Men om p-staven inte funkar för dig skulle jag rekomendera p-ringen som har mycket mindre hormoner och är super enkel att använda, alla barnmorskor säger dessutom att den är det bästa prementivmedlet på marknaden just nu. Har flera kompisar som rekommenderar den starkt. LYCKA TILL!

  Reply
 110. Anna maj 20, 2012 at 2:30 e m

  Jag la in min pstav i december och innan det hade jag ätit minipiller i ett år. Jag hade mens i nästan två veckor och sen försvann den helt fram tills nu i onsdags. Det tar ett tag innan kroppen vänjer sig. Men ta inte ut den, det är så värt att slippa ta piller och få biverkningar!

  Reply
 111. Julia maj 20, 2012 at 2:36 e m

  Jag har också p-stav och jag hade mens i en-två veckor efteråt(satte in den i september) och sen dess har jag inte haft något alls! De säger ju att man ska ge det minst 3 månader tills det börjar bli normalt 🙂

  Reply
 112. Matilda maj 20, 2012 at 2:51 e m

  Jag har också en P-stav, och har haft lite problem med den. Jag satte in min i slutet av oktober, men inte förrän nu har mensen blivit normal, och börjar sakta bli mindre och mindre, för att förhoppningsvis försvinna helt sen (vilket den ju ska med P-stav). Jag fick även jätte mycket finnar i början (aldrig haft problem innan), plus fick grymt ont i magen, liknande en väldigt kraftig mens-verk eller abort. Allt detta har försvunnit nu, så man kanske måste genom lida det.. Blir det inte bättre på några månader så kan du ju ringa till ungdomsmottagningen, olika preventivmedel fungerar ju säkert olika bra, på olika personer. Hoppas du får en trevlig resa i alla fall! 🙂

  Reply
 113. Fanny maj 20, 2012 at 2:56 e m

  Du kan blöda oregelbundet upp till 3 månader och efter de ska blödnarna avta helt. Men de är ju också vara olika. Så var beredd på att de kan hålla på i tre månader( men de är olika)

  Reply
 114. Frida maj 20, 2012 at 2:58 e m

  Jag har haft min p-stav i två år nu. Jag blödde konstant i 4 veckor efter jag satt in den (mycket) och jag har aldrig haft kraftiga blödningar innan. Men det är väldigt vanligt att man blöder kraftigt och konstant eftersom kroppen reagerar på överflödet av hormoner som kommer in i kroppen. Mitt tips är att vänta iallafall ett halvår innan du tar ut det, för att det KAN avta och försvinna helt. Efter de fyra veckorna har jag blödit två gånger på två år :)..men på vissa fungerar det inte! Ät gärna järnpiller om du förlorar mycket blod, annars kan du bli trött och sjuk! hoppas det löser sig 🙂

  Reply
 115. lollo maj 20, 2012 at 3:07 e m

  Jag satte in min pstav för ungefär en månad sedan. Jag har haft regelbunden mens till att jag satte in den, men jag har inte fått mens efter. Dom sa ju på umo att det är olika om man blöder jättemycket eller inte alls från person till person, men att de troligtvis jämnar ut sig med tiden. Hoppas att det löser sig för dig!

  Reply
 116. Linda maj 20, 2012 at 3:08 e m

  Jag hade p-stav i åtta månader, blödde från första stund och det fil aldrig över så då tog jag ut den. Det tar väldigt lång tid för kroppen att vänja sig vid den och därför var jag tvungen att vänta. har testat p-piller, mini piller och p- ring men det funkade inte eftersom allt gav mig migrän. staven gav mig också väldigt mycket migrän och det var näs att jag fick en blodpropp så det var också en av anledningen varför jag tog ut den.

  Reply
 117. Soffi maj 20, 2012 at 3:09 e m

  Måste säga att det var väldigt dåligt av barnmorskan att sätta in p-staven utan att du provat en typ av minipiller först! Jag ville sätta in en p-stav, då fick jag svaret att jag skulle prova Cerazette i 3 månader först, det kan man trots allt också äta även om inte kan äta kombinerade p-piller. Hur som helst så gick det bra den första månaden, helt fri från mens. Men den andra månaden började helvetet, jag hade mens i 2 månader nästan konstant! Det var inte alltid mycket blödningar, men hade alltid mindre blödningar. Så efter detta så kom jag och barnmorskan fram till att jag nog inte reagerar bra på p-medel med bara gestagen. Det finns trots allt en ganska stor del som får konstant mens av minipiller och p-stav!

  Reply
 118. Mimmi maj 20, 2012 at 3:19 e m

  Jag har haft p-stav i snart 3 år. I början hade jag lite mens i nästan ett halvår, med små pauser. Efter det hade jag inte mens på 1 år och nu har jag det bara ibland 🙂

  Reply
 119. Emely maj 20, 2012 at 3:23 e m

  Hej Paulina! jag har nyligen för typ 2 månader sedan sätt in en p-stav, hade p piller innan med mega regelbunden mens och var lycklig och så tänkte jag eftersom p piller ökar risken för bröstcancer och eftersom det går i min släkt så bytte jag till p stav. det började med mens efter en vecka sen höll allt upp efter typ två veckor i en vecka eller ngt bara sen kom det igen massa mens.. men det är vanligt att få det sa barnmorskan, att man kan ha det upp till ett halvår innan det lugnar ner sig.. Jag som tänkte yes nu blir jag av med mensen för det kan ju bli så att den försvinner helt, men icke ännu 🙂 vi får väl se 😉 Men mensen kommer försvinna inom ett halvår, gör den inte det så bör du nog ta ut den 🙂 Du är bäst! kram mly

  Reply
 120. Missfi3 maj 20, 2012 at 3:24 e m

  När jag hade min p-stav så blöde jag hela tiden och jag hade den så länge man kunde ändå ^^

  Reply
 121. J maj 20, 2012 at 3:30 e m

  Jag blödde sjukt länge så jag bytte ut p-staven mot en spiral istället, är nu mens fri helt o hållet och det gick utan problem! 🙂

  Reply
 122. S maj 20, 2012 at 3:32 e m

  För mig var det som det låter för dig, att jag blödde oerhört mycket i början. Men efter ett par veckor gick det över helt och nu har jag inte haft mens på ett år. Hur skönt som helst. Stå ut lite till, det varierar från person till person men man vet aldrig om man inte prövar det ett bra tag först.

  Reply
 123. ullis maj 20, 2012 at 4:11 e m

  Klumparna är slemhinna som kommer ut och är helt normalt och ofarligt 🙂

  Svar: Slemhinna…?

  Reply
 124. Isabelle maj 20, 2012 at 4:13 e m

  Jag satt i en pstav en vecka innan dig, det var hur nice som helst dom första två veckorna och sen börjarde det blöda, men har dock inte haft min mens innan dess på typ ett halvår, så jag hoppas att det är vanlig mens, men det kommer liten skvett blod dagligen så antar ju faktiskt att det är mellanblödningar (bättre att tro på det värsta).. Men tycker du lika så som jag ska stå ut ett tag, för det kan ju faktiskt bli riktigt nice om man väntar ett tag, då kanske din kropp har börjat vänja sig. Allt tar ju lite tid, så ha tålamod! 🙂 kram

  Reply
 125. Tjena maj 20, 2012 at 4:29 e m

  Min fösta p-stav fungerade galant inte mens på 2år, p-stav två har gjort att jag har nblött i typ 2 månader men nu avtar det sakta så ge det lite tid :3

  Reply
 126. nikolina maj 20, 2012 at 4:34 e m

  jag har haft 2 pstavar en i 3 år och bytte igen för en ny som jag haft i ett år, när man sätter in pstaven gör den så att man blöder mycket, oftast en till 2 månader konstant, sen slutar de och dom flesta får inte mens under perioden man har pstaven i ! jag har alltså inte fått min mens på 4 år ! men de kan ju iuf vara olika men jag kunde inte heller äta p-piller och läkaren rekomenderade därför att jag skulle ta pstav, så vänta ut de iaf i 3 månader och se om de blivit nån förändring

  Reply
 127. Anna maj 20, 2012 at 4:47 e m

  blödde i 4 månader varje dag, de trycket pallar man inte

  Reply
 128. Elina maj 20, 2012 at 4:48 e m

  Oavsett om du bestämmer dig för att ta ut den eller ge det en chans ett tag måste du se till att du får i dig riktigt ordentligt med järn när du förlorar så mycket blod ! Köp järntabletter, blutsaft, komplett vitamintillskott eller något i den stilen. Tänk även på att äta järnrik mat så som mycket kött, gröna grönsaker etc. Lycka till !

  Reply
 129. Saba maj 20, 2012 at 4:48 e m

  Jag hade min p-stav i 3 år, och jag blödde varje dag i 3 år. I början var det jätte mycket, och sen blev det ju mindre. Det är inte värt att ha p-stav. Jag vågade inte ta ut min då jag e livrädd för nålar och det var ett mirakel att jag vågade sätta in den, så jag sköt bara upp på det. Men om du fortsätter blöda tycker jag att du ska ta ut den. Jag har p-piller nu och det är så mycket bättre 🙂
  Ha det bra i palma!

  Reply
 130. Jeanette maj 20, 2012 at 4:48 e m

  Jag hade mens konstant i ca 2 månader efter jag satte in den. Haft den i 2 år nu och nu är den oregelbunden. Typ ibland får jag varannan månad men då har jag mens 2 veckor men när jag får en gång i månaden så har jag i en vecka. Däremot får jag knappt mensvärk alls men det hade jag dom där två första månaderna varierat hur mycket. Inom 3 månader kommer det nog lösa sig och bli bra!

  Reply
 131. Emma maj 20, 2012 at 4:59 e m

  Hej!
  Det är vanligt att blöda de första veckorna! 🙂 jobbigt om du åker utomlands men mitt gick över efter 8 dagar!

  Reply
 132. Ebba maj 20, 2012 at 5:02 e m

  kan inte du lägga ut lite tips på hur man får rumpan i form? skulle vara sååååååååhääääääär snällt då!

  ÄLSKAR DIN BLOGG!

  Reply
 133. maria maj 20, 2012 at 5:10 e m

  jag hade p-stav i ungefär 3 månader och det var det värsta i hela mitt liv, hehe. jag trodde mensen skulle försvinna helt och att jag skulle må precis som vanligt, men inte alls jag fick humörsvängninar, finnar, hade mens konstant hela tiden, mycket och ibland lite, det va helt sjukt. p-piller funkar dock inte på mig heller så får leva med mens och äta dagen efter piller i stället…

  Reply
 134. Lajla maj 20, 2012 at 5:19 e m

  hej,
  jag satte in min p-stav i november förra året tror jag.
  blödde som jag brukar dom första dagarna, sen så började de blöda som om de vore flytningar fast blod då. alltså de var så lite eller vad man ska säga, och de ”blödningarna” varade i 4 veckor har jag för mig. nu är allting perfekt och jag har inte haft nån mens alls sen dess! 😀
  puss på dig paow!

  Reply
 135. Sol maj 20, 2012 at 5:23 e m

  Jeg hadde i p-staven i 1 og et halvt år, jeg hadde sånn som du skriver.. Jeg blødde hele tiden, jeg kunne gå kanskje en uke uten mensen så fikk jeg det igjen i 2-4 uker osv. Og om jeg hadde sex fikk jeg mensen. Jeg fikk dårlig hud å ble deprimert å fikk angst anfall osv. så for 2 uker siden dro jeg til legen å fikk tatt den ut så nå har jeg begynt på p-piller. Nå har jeg fått mye renere hud, mensen er borte og jeg er i mye bedre humør å alt kjennes lettere!:) Dette er min erfaring, men en venn av meg som har den p-staven har mistet sin mens og har ingen problemer med den, så det er veldig variert fra person til person – lykke til <3

  Reply
 136. Fanny maj 20, 2012 at 5:24 e m

  Min mens upphörde och jag hade inga problem med verken mensvärk eller mens. Sen nu efter tre år tog jag ut den 🙂 men för mig funkade det jätte bra. Så du bör nog ta ut den, verkar inte stå helt rätt till och jag föreslår du väljer en spiral istället.

  Reply
 137. Ellinor maj 20, 2012 at 5:28 e m

  Jag satte in min för 2,5 år sedan. Innan åt jag p-piller men det funkade inte alls för mig för jag blödde mycket mer då. Utan preventivmedel blödde jag lite och i typ 3 dagar. Men iallafall, första 2 veckorna när jag hade satt in pstaven blödde jag varje dag i 2 veckor. Sen tog det stopp och nu har jag inte haft mens på 2,5 år. SÅ JÄVLA SKÖNT. inga biverklningar av den heller…!

  Reply
 138. Angelica maj 20, 2012 at 5:41 e m

  Hej!
  Jag hade min p-stav i nästan 3 år och i början blödde jag också en del men det försvann sen helt och det kunde gå månader utan minsta lilla blödning. Svårt att säga hur det blir för dig eftersom det är olika för alla men ge det lite mer tid så kanske det fixar sig annars kanske du helt enkelt får ta ut den.

  Ha en trevlig semester och Lycka till! =)

  Reply
 139. Lisa maj 20, 2012 at 5:51 e m

  Innan man sätter in en p-stav bör man egentligen äta minipiller i typ tre månader för att se hur man reagerar på hormonerna (det är samma hormoner i dem som i p-staven). Har haft p-stav sedan typ.. november och det har oftast fungerat bra. Hade en period i vintras när jag småblödde så gott som varje dag i över en månad, men har i allmänhet haft mycket mindre mens och mer sällan än vad jag brukade ha. Jag tror att det är så att det ska stabilisera sig lite när man har haft staven ett halvår. Om det inte är totalt ohållbart tycker jag att du ska försöka stå ut ett tag, för satan vad smidigt det är! Ett preventivmedel som man har i tre år och aldrig behöver tänka på – helt otroligt.

  Reply
 140. Jenny maj 20, 2012 at 5:54 e m

  Jag har aldrig, och KOMMER aldrig att använda mig av hormonpreventivmedel. Bara använt mig av kondom typ 2 gånger. Jag skulle inte ta den stora risken med biverkningar som finns så som nedstämdhet och viktuppgång bland de värsta.. Jag har alltid regelbunden mens och vet på så sätt vilka dagar jag har ägglossning och därmed risk för att bli gravid… Antingen utesluter jag att ha sex de dagarna eller så får väl killen helt enkelt låta bli att komma i mig. Skulle min framtida partner ”tvinga” mig till att använda något preventivmedel så skulle jag bara säga hejdå direkt eller be han ta manliga p-piller eller vad det nu heter.. Haha. Lycka till med P-staven iallafall, hoppas att det bara är tillfälligt med de kraftiga blödningarna.. annar får du väl ta ut den i Magaluf? :/ Inte kul och blöda som fan när man tillbringar den mesta tiden i badkläder, på stranden.. uscha =/

  Reply
 141. Sosso maj 20, 2012 at 6:01 e m

  Jag blödde i fyra månader, konstant. Och jag blödde mer eller mindre under de andra två månaderna jag hade den. Försökte få ta ut den efter 3 månader men de vägrade och sa minst sex månader innan man får ta ut den. Värsta perioden i mitt liv typ, deprimerad, mens och gick upp säker fyra kilo. Helt jävla värdelöst. Sen när de skulle ta ut dem hade den ”gått in” i armen alltså låg inte under huden längre utan i muskeln. Det var ett helvete att få ut den och ärret var inte vackert.

  Reply
 142. Moa maj 20, 2012 at 6:12 e m

  Jag har p-stav och jag blödde bara de första två veckorna och sen har jag varit mensfri. Men jag har en nära vän som blödde konstant i 8 månader, så den funkade inte på henne, men funkar jättebra på mig. Det är ju olika från person till person.

  Reply
 143. sophia maj 20, 2012 at 6:17 e m

  Jag blödde också jättemycket i ungefär 1 månad när jag började med p piller men det brukar sluta efter ett tag, det var jätte jobbigt verkligen 🙁

  Reply
 144. joanna maj 20, 2012 at 6:26 e m

  jag har den! det var precis likadant för mig, blödde i typ en månad, sen slutade det!

  Reply
 145. Cecilia maj 20, 2012 at 6:28 e m

  Jag satte in min p-stav i oktober med samband med abort, och i vissa fall slutar man få mens helt men får som ”bruna” flytningar vilket jag får. det dåliga är att flytningarna inte är regelbunda så man har ingen aning om när de kommer. ibland mer flytningar och ibland mindre.

  Reply
 146. Gina maj 20, 2012 at 6:36 e m

  När jag hade p-stav ja blödde flera månader i streck det va sjukt jobbigt humöret va nere o arg hela tiden hade den i 1 år till slut tog ja ut den nu mår ja mycket bättre om du besväras av den så ta ut den !!! Kram

  Reply
 147. Jennie maj 20, 2012 at 6:39 e m

  jag har en p-stav, haft den i nu 3 månader, min barnmoska sa att missfalla kan hända om man har pstaven i. och att ungdomsmottagningarna i landet egentligen inte har behörighet till att sätta in pstavar, jag satte nämligen in min där och när jag gick o prata med en barnmorska sa hon att den satt fel och att den kan göra ”röra på sig” så hon va tvungen och ta ut den och sätta in den rätt, så kolla det okså. sen har fler av mina kompisar fått ett fler tal missfall medans hon haft pstav i. sen kan man blöda konstat eller inget alls.. blir mensen regelbunden bör du kolla upp det, då är något definitivt fel.

  Reply
 148. Liinda maj 20, 2012 at 6:41 e m

  Att det blir så är normalt i början.
  Men det lägger sig efter ett tag.
  Men du kommer alltid att ha oregelbunden mens och det kan även vara väldigt länge, upp till två veckor om inte mer.
  Jag har själv P-stav, istället för att jag blöder mycket så blöder jag väldigt lite o längre istället.
  Din kropp är inte van o då reagerar den så.
  Men efter ett tag ska det bli bättre, annars får du gå tillbaka och kolla med barnmorskan.
  Kram!

  Reply
 149. Liinda maj 20, 2012 at 6:42 e m

  Jag tycker även att P-staven är väldigt bra, jag har haft min sedan i september, och den funkar verkligen som den ska, men det varierar ju förstås.
  Plus att jag inte har gått upp i vikt alls.

  Reply
 150. Fredrika maj 20, 2012 at 7:00 e m

  Jag hade samma problem förra sommaren. fick också dessa klumpar och blödde konstant!! mensvärk från helvetet på det också. jag tog ut min efter fyra månader då jag varit mensfri sammanlagt 2 veckor..
  Jag börja med minipiller ist och dom är mycket bättre. inga konstiga humörsvängningar och ingen mens. helt jävla underbart!

  Reply
 151. karro maj 20, 2012 at 7:13 e m

  Jag har själv p-stav och barnmorskan berättade allt om p-stav innan jag satte in den. Hon sa att de 3 första månaderna kan man ha blödningar, men om det fortsätter efter 3 månader så kan man ta ut den men man ska gärna ge den en chans. Jag har inte haft någon mens/blödning sen jag satte in den (ca 3 månader sen)och det betyder att jag inte kommer ha någon mens på 3 år nu, så för mig funkar den jättebra. Men det är olika på alla, vad som passar för vem osv. Men jag tycker att du ska stå ut i 3 månader och ge den en chans!

  Reply
 152. madii maj 20, 2012 at 7:13 e m

  Jag kan inte heller äta p-piller eller mini-piller. Spiral har ej funkat för mig, p-ring funkade inte alls. Så fick rådet att prova p-stav. Satte in den för ca 3-4 månader sen. Och ja.. jag blöder och blöder och blöder och blöder.. Vissa dagar tror jag att jag slipper men så POFF som blixt från klar himmel så börjar det blöda. Sen slutar det lika fort. Så har det iaf varit den senaste månaden. Det kommer och går, men jag blöder ju varje dag dock, vet bara inte när skiten kommer…… Men innan det blödde jag som du beskriver med. Jag har alltid haft kraftig mens men så som det va efter p-staven va klumpigt, bokstavligen…….

  Reply
 153. Elsa maj 20, 2012 at 7:24 e m

  För mig funkar den bra.
  Blödde mer eller mindre oavbrutet i en månad, sen till och från två månader till och sen dess har jag inte haft mens alls. Satte in den förra augusti.
  Det är mer eller mindre standard att man blöder i långa sträckor och oregelbundet dom första månaderna, men jag tyckte att det var värt det.

  Reply
 154. AH maj 20, 2012 at 7:52 e m

  har haft stav i 1 och ett halvt år, första året blödde det inget alls, men jag gick upp 11 kg i vikt. efter första året hade gått blödde jag konstant i 2 månader, gick ner till min ursprungliga vikt igen och sen dess har den varit regelbunden och förutsägbar. det varierar nog vääldigt mkt från person till person. de på umo säger ju att de helst inte alls tar ut staven förrän det har gått ett år med den i , så du får nog uthärda den i början och hoppas att det är värt det till slut.

  Reply
 155. m maj 20, 2012 at 8:21 e m

  jag tof väck min p stav för ca 1 månad sen innan de hade jag 1 års blödning!!!

  Reply
 156. 1D Novell maj 20, 2012 at 8:27 e m

  Älskar ni one direction borde ni verkligen trycka på den här länken –> http://loveoned.blogg.se
  läs den här underbara novellen!!
  vi lovar ni kommer fastna och bli beroende !
  Kram 🙂

  Reply
 157. bella maj 20, 2012 at 8:38 e m

  jag har haft min p-stav i snart ett år och jag har inte blött något men den är olika från person till person, en del blöder som vanligt, en del blöder inte alls och en delblöder nästa jämt och en del får bara mellanblödningar lite då och då. allas kroppar reagerar på olika sätt.

  Reply
 158. Lina maj 20, 2012 at 8:43 e m

  För många år sen satte jag i p-stav och jag blödde ungeför 3 veckor efter insättning sen var mensen helt över i 3 år…superskönt..sen tog jag ut den och fick barn, efter förlossningen bad jag dom sätta in en ny pstav och efter den blev jag inte av med mensen istället, då blödde jag 2 år nästintill varje dag..det är helt olika på alla men om du inte orkar blöda skulle jag tipsa dej om att ta ut den och testa kopparspiral ist 🙂

  Reply
 159. Natali maj 20, 2012 at 9:00 e m

  Satte in p stav i december, blödde mycket och oregelbundet första månaden, sen lugnade det sig lite. Nu har jag inte haft någon mens alls på flera månader. Så ge det lite tid, det är vanligt att man blöder mycket i början men det är värt det sen när man slipper mensen! 🙂

  Reply
 160. moa maj 20, 2012 at 9:14 e m

  HEJ! Jag är dock 15 och har ingen egen erfarenhet av detta själv, men vet av vänners historier att vissa som sätter in en p-stav helt enkelt inte tål den. det vill säga att man t.ex blöder konstant och det är mycket och slutar inte. Vännen till mig blödde i ett och ett halvt år, asså hela tiden. Så gick hon till lärkarn och dem sa att hon inte tål denna metod. Så för vissa funkar det ju helt som den ska men i vissa fall kan detta hända, att man inte slutar blöda. Då tas den ut igen om du kontaktat läkare.
  Vet inte om det är detta som hänt dig men nu fick du iaf en version till 🙂
  Hoppas din resa blir grym!Ha det bra kramar Moa 🙂

  Reply
 161. Anna maj 20, 2012 at 9:51 e m

  Hej. Jag har käkat olika p-piller och p-låster och skit och sedan sist så käkade jag cerazett tror jag och dom skulle funka ungefär som p-stav fast tablett form. ah jag fick ingen mens/blödningar alls. Jag tänkte skönt så då satte jag in den där äckliga p-staven. höll mig en månad sen så hade jag blödningar konstant i över ett halvår tills jag tillslut vågade plocka ut den. Och efter en vecka som jag hade slutat med den så blev jag av med blödningarna. Min barnmorska gav mej extra piller att ta så jag fick extra mkt hormoner. det funakde i en vecka.. blir det iunte bättre plocka ut den. Det är ju inget svårt att plocka ut en p-stav så det kan finnas nån där du är som kanske kan ta ut den…

  Reply
 162. Sandra S maj 20, 2012 at 10:05 e m

  Hej! Jag fick min mens när den skulle komma dock vart det mycket mindre och knappt mensvärk. Det kan vara så att vissa tål inte p-stav. Dock ska man inte ta ut något i förväg förens efter 3-6 månader för det är då saker och ting kan ändras. Ex. Du blöder jätte mycket nu men efter 3-6 månader så kan det vara så att du är helt utan några blödningar i 1 år. Det sa min ”läkare” till mig. Sen beror det ju på om man orkar vänta så länge. Kolla upp det med din läkare eller på en ungdomsmottagning, dom vet nog bäst vad du ska göra och inte!

  Kram på dig!

  Reply
 163. Pernilla maj 20, 2012 at 10:26 e m

  Min kompis har p-stav, hon blödde konstant i 4 månader, liksom lite då och då, hon fick allt ha något trosskydd ifall de skulle komma…

  Reply
 164. frida maj 20, 2012 at 10:35 e m

  har själv p-stav (hade inte mens när jag satte i den, och dom sa inget om det?) och har aldrig haft några problem. satte i den i augusti och har inte haft mens sen dess så skönt! har dock hört från kompisar som haft det att mensen har blivit oregelbunden. Kan ta upp mot ett halvår innan det stabiliseras helt och på ungdomsmottagningar brukar dom säga att dom vill att man ska ha den så länge innan man get upp! – det är iallafall den infon jag har fått!

  Reply
 165. My maj 20, 2012 at 10:42 e m

  Jag har själv haft p-stav i ca 1.5 år nu. Jag har fortfarande oregelbunden mens och det kommer troligtvis alltid va så. Kan vara uppehåll i 2-3 månader och sen när mensen väl kommer stannar den i ca 3 veckor! Till och med över en månad har jag varit med om!

  Dom sa till mej när jag satte in den att det första halvåret kommer det att vara lite oregelbundet innan man vant sig, jag fick inte ta ut den då heller. Hade jag varit du hade jag satt i den när jag kom hem igen.

  För att göra detta mer äckligt kan jag säga att jag har likadan ”konsistens” som du. Klumpar.. Tydligen är det inget fel, vissa få så. Det är verkligen jätte äckligt, men man är i alla fall inte ensam om det!

  Lycka till!

  Reply
 166. mikaela maj 20, 2012 at 10:51 e m

  Hejsan!
  Jag har haft min P-stav nu i ungefär ett år. Innan gick jag på mini piller och då blödde jag konstant i typ fyra månader. Då bestämde jag mig för att byta till P-staven. Den var jättebra och jag har inte haft mens en endaste gång sen dess. Grymt skönt!

  Reply
 167. Jojo maj 20, 2012 at 11:07 e m

  Jag hade samma problem med min stav. Satte in den i januari förra året och tog ut den för knappt två månader sedan. Till en början så hade jag mens i en vecka. Sedan hade jag ingenting i två månader. Skönt tänkte jag eftersom att jag hört att många slipper sin mens helt när de satt in stav. Sedan började helvetet. Hade mens två veckor, utan i tre, mens i en månad, ingen alls i två månader. Den kom och gick lite som den ville. I december fick jag mens igen och hade det oavbrutet i tre månader. Då fick jag nog. Ringde till udm och sa att om jag inte får en akuttid så skär jag ut skiten själv. Jag hoppas att du får som många andra, mens i början för att den sedan ska försvinna helt. Du bör ge det ett halvår innan kroppen vänjer sig vid staven. Därför är en vecka väldigt tidigt att panika över. Lycka till! Kram

  Reply
 168. Ania maj 20, 2012 at 11:29 e m

  Hejsan! Jag har nu haft P-stav i över ett år och för mig funkar det hur bra som helst. Blödde rätt mycket när jag precis satt in den, men sen har det gått till att jag i princip ALDRIG har mens. Har fått mens kanske 2 gånger sen jag satte in den, dock har dem perioderna varit längre än en ”mens period” på några dagar-en vecka.
  Känns hopplöst i början, men i längden är det underbart att dels slippa mensen men även veta att inget oplanerat kan ske.
  Om du tycker det är mycket problem så tycker jag du ska kontakta läkare!
  Ha de bra!

  Reply
 169. nelly maj 20, 2012 at 11:29 e m

  hallå där! det är väldigt olika för alla, vissa tappar mensen helt och andra får problem. jag är inne på min tredje stav men första gången jag satte in min blödde jag konstant i ett halvår mer eller mindre (fattar inte hur jag pallade) men sen blev de kanon, kan vara utan 1-3 månader och när den kommer så varar den ca en vecka och sen försvinner den ett bra tag igen:D håll ut! kramen

  Reply
 170. Mona maj 20, 2012 at 11:56 e m

  Hej du!
  Jag innan jag tog pstaven hade jag regelbundet mens åt p-piller men var jättetrött på ta de och man måste komma ihåg det och bla bla bla så jag bestämde mig för att testa pstav! jag visste att vissa tjejer får mycket mens medan de andra får ingenting. men min mens var bara slöseri med trosskydd i 3 månader i raken! det var inte kul man har en pojkvän och vill ha sex och sex när man har mens är ju inte väldens mysigaste och jag som person klarade inte heller ha mens så länge. det tog mig på nerver. MEN jag kan rekommendera att du testar det i 3 månader visst är det kanske jobbig med så mycket mens hela tiden men kanske efter 3 månader slutar de helt och hållet och du inte har mens på 3 år liksom. man måste dock testa ha p-staven i 3 månader självklart kan man nog ta ut det men min läkare rekommenderade det inte. hellre stå ut och efter de 3 testmånader se hur man gör sen. så jag förslår igen att ha den kämpa och till slut så kanske det lönar sig 😉

  Reply
 171. Carro maj 21, 2012 at 12:07 f m

  Jag har haft p-stav förut, jag hade mens i 2 månader, sen slutade den helt i 1 år och sen så började den komma tillbaka och då var den normal i 2 månader. Sen hade jag min mens varje dag i 1 år visst att någon dag hade jag den inte men det var ju varje dag annars. Det var kanske en dag jag inte hade den.

  Reply
 172. sara maj 21, 2012 at 12:17 f m

  Hej Paulina! Jag hade min p-stav i 1år och jag blödde nästan hela tiden under ett halvår, sen kom det och gick det blödningar, men jag rekommenderar absolut inte p-stav de va inte alls värt det, så jag tog ut, och det är mycke skönare att blöda några dagar i månaden än nästan hela tiden

  Reply
 173. Emily maj 21, 2012 at 12:28 f m

  Jag blödde konstant i 8 månader sen fick jag nog.. usch

  Reply
 174. Julia maj 21, 2012 at 8:14 f m

  Jag hade mens normalt, sen slutade den efter en vecka typ, sen hade jag inte mens på hela tiden jag hade pstaven i.
  Min kompis dock hade mens i två månader, sen har jag en bekant som hade i 4 månader. Man kan ha mens upp till sex månader, sen MÅSTE man ta ut den .. eller det är rekomenderat iallafall.

  Reply
 175. Marie maj 21, 2012 at 9:00 f m

  Har också haft p-stav och blödde mycket och oregelbundet i 2 år, när jag tog ut den fick jag testa Nuva-ring det absolut bästa jag någonsin provat. Är verkligen supernöjd. Minimalt med blödning och dessutom kan man registrera så man får sms när det är dags att byta. Tydligen är detta preventivmedel mycket vanligare i övriga Europa fick jag veta och nu när jag använt det i 2 år kan jag inte begripa varför man inte hör mer om detta för det funkar riktigt bra!

  Reply
 176. Sara maj 21, 2012 at 9:03 f m

  Hej Paulina. Shit vad intressant och se att många haft problem med p stav! Jag blödde i 3 månader först och bad de ta ut den men de sa att det skulle gå 6 månader helst! Så jag väntade och det fortsatte! Så jag fick den uttagen!

  Reply
 177. Mia maj 21, 2012 at 9:51 f m

  Jag satte in den in min i agusti förra året och blöde konstant i 7 månader men nu efter det har jag inte haft mens, så det är bara ..

  Reply
 178. erica maj 21, 2012 at 11:20 f m

  hejhej, jag tog bort min p-stav för ca två veckor sen. jag hade i den i två månader och blödde lite lite varje dag.. men det blir ju jobbigt att gå runt och vara orolig att det ska komma i byxan liksom. så jag beställde tid och tog ut den och då började jag sluta direkt. dom var lite sura på mig eftersom man helst skulle ha i den i 3 månader, och då efter brukar de bli bättre….
  men som dom sa till mig på um, man vet inte helt säkert hur man reagerar när man sätter in pstaven. Det finns två grupper med alla tjejer som har p-stav. En grupp blöder inte alls, och det funkar jättebra för osv. Sen finns det en grupp som det inte funkar alls i och man har jätteproblem med blödningarna.. Så att man vet inte vilken grupp man är i förrens man testat ha den ett tag.. Om det inte funkar får du vell helt enkelt ta ut den..
  inte så kul att åka utomlands när du har knasig mens, usch vad jobbigt.. hoppas de blir bra iaf! kram 🙂

  Reply
 179. michaela maj 21, 2012 at 12:01 e m

  jag blödde i 9 månader, men det var nog för att min fitta spräcktes. doktorn var lite hårdhänt. så nu är den ihop sydd av min kompis. ska sprätta upp den om två veckor 🙂 och p staven drog min pojkvän ut. den fastna i hans kukhål.

  Reply
 180. Amanda Eklund maj 21, 2012 at 12:12 e m

  För mig funkar den perfekt, inte blödning alls. Men hade minipiller innan i 2år och de är lite samma sak och de funka för mig påengång och när jag gick över till pstav funkade de också:)

  Reply
 181. frida maj 21, 2012 at 2:24 e m

  Jag har haft min p-stav sedan Agusti 2011. Under den tiden har jag bara haft mens när jag fått sperma i mig. Misstänker att det är p-staven som stöter ut så ingen ägg ska befruktas. Men annars är min jätte bra tycker jag! 🙂

  Reply
 182. Emma maj 21, 2012 at 2:32 e m

  Jag satte in min p-stav i september 2011 och har fortfarande blödningar så ska ta ut min om någon vecka. När jag gick till ungdomsmottagningen för rådgivning så sa dem åt mig att prova äta p-piller i en månad eftersom blödningarna upphör när du äter dem. Men så fort jag slutade äta p-piller så började jag blöda. Men detta är iallafall ett bra tips om du inte vill ha mens när du är utomlands.

  Reply
 183. Nathalie maj 21, 2012 at 3:21 e m

  Asså folk reagerar olika på preventivmedel. När jag satte in min i November förra året så hade jag sedan tidigare ingen mens eftersom jag åt minipiller och det är samma sorts hormon i dem som i p-staven (gulkroppshormon) Jag hade en blödning i November eller December, den var väldigt liten men höll i sig 2 veckor. Sen den blödningen har jag ingen mens alls. Det tar tid innan kroppen anpassar sig till staven. Som jag förstår de så hindras mina ägg ifrån att mogna och ingen ägglossning sker ergo ingen mens.
  Ge de tid, du satte precis in den, de brukar ta ca 3 månader innan kroppen anpassat sig

  Reply
 184. Linda maj 21, 2012 at 7:47 e m

  Jag satte in en P-stav för ungefär 6 veckor sedan och har sedan dess haft det HELT UNDERBART. Jag har inte blött någonting men däremot fick jag enorma humörsvängningar då jag egentligen skulle haft mens. Men det var inte så farligt 🙂

  Reply
 185. Olivia maj 21, 2012 at 7:58 e m

  Jag hade mens VARJE dag i tre månader sen tog jag ut staven. min kropp fixade helt enkelt inte staven så jag fick gå tillbaka till p-piller efter det
  hoppas det går bättre för dig!

  Reply
 186. Angelica maj 21, 2012 at 8:10 e m

  När jag satte i min p-stav höll min mens i sig i 8 månader, dvs. att jag enbart hade 2 blödingsfria dagar under de 8 månaderna så det fungerade inte alls för mig, tyvärr! Men tydligen finns det människor som reagerar olika på preventivmedlet.

  Reply
 187. Patricia maj 21, 2012 at 9:48 e m

  Jag har haft min p-stav i 1½ år nu och har inte haft mens någon gång under tiden, åt ppiller i ca 1 år innan det och hade ingen mens då heller, så har varit mensfri i ca 2½ år nu! innan det hade jag som du beskriver det, jag blödde sjukt mycket och behövde byta tampong 15-20 gånger under en dag, fick ställa klockan varje timme under nätterna för att gå upp och byta (ja, jag var illa tvungen att sova med både tampong och binda) när jag reste mig upp efter att suttit stilla en liten stund så kändes det som en fors med klumpar som rann genom hela magen. Men pstaven räddade mig från helvetet och hoppas du hittar rätt skydd för dig med!

  Reply
 188. Jessica maj 21, 2012 at 10:53 e m

  Jag skulle tro att det du beskriver handlar om missfall 🙁

  Reply
 189. Sandra maj 21, 2012 at 11:14 e m

  P-stav är det sämsta jag någonsin haft, hade mens konstant i ett år tills jag gav upp och tog ut den. Mina kompisar som har prövat har haft exakt samma problem så skulle jag va du skulle jag ta ut den och pröva nått annat för man vill ju inte direkt gå om kring och ha mens hela tiden.

  Reply
 190. Fazt maj 22, 2012 at 2:19 f m

  P-stav , har jag använt en gång innan och använder ännu en gång igen nu faktiskt !
  Första gången jag använde p-stav så gick det bra , allt funkade som normalt det första 2 åren ! , men helt plötsligt ballade kroppen ur och jag hade inte mens på 4 månader och när jag väll hade mens så hade jag det i stället forsade konstant i 2 månader , så till slut slutade med att jag sov igenom hälften av skoltiden gymnasiet så jag fick helt enkelt ta ut den ! , sen började med P-plåster dom är verkligen bra faktiskt det ända som störde mig mer eller mindre var att det blev så fullt märke när man tog bort plåstret du kan ju ungefär tänka dig ! hur det är när man tagit bort en plåster på fingret som suttit för länge och det blivit massa ludd som fastnat på fingret ungefär så fast inte riktigt illa (den kunde man faktiskt sätta också nästan vart som helst ! ) förutom på dom tunn hud laggrenar såklart. Nu testar jag p-stav igen och är ganska så nöjd i alla fall . Hur satte dom din ? , jag fick sätta in min precis vid slutet av mensen !
  Och denna gången satte dom p-staven mycket närmare hudens undersida än djupt in i armen som dom gjorde förut.
  Men jag vet ej , antingen får du ge det en tid så kroppen får vänja sig , eller så får du ta ut den igen för det inge bra att kroppen reagera så . speciellt inte om du planer på barn och så i framtiden kanske.
  PEACE!

  Reply
 191. Malin maj 22, 2012 at 11:06 f m

  Jag satte in min p-stav i december förra året och har inte haft mens sedan dess och inga andra biverkningar heller. Innan så åt jag p-piller och då hade jag inte heller någon mens, men det är väl olika från person till person. Jag är nöjd!

  Reply
 192. frida maj 22, 2012 at 12:07 e m

  Hej, jag har p-stav själv men har inte haft som dig!
  du måste prata med ungdomsmottagningen, för det ska verkligen inte va
  så jag har typ ingen mens.. så kolla upp det för annars kanske du fått cysta

  Reply
 193. Therese maj 22, 2012 at 12:17 e m

  Har haft min P-stav i 2 år nu. Dem 6 första månaderna blödde jag konstant hela tiden, men sen bara vände allting och nu har jag inte haft mens på 1,5 år, vilket jag tycker är en stor lättnad. Det skiljer nog sig från person till person. Jag tycker du ska avvakta och se vad som händer om några månader. Tar tid för kroppen att vänja sig vid den.

  Reply
 194. Sanra maj 22, 2012 at 4:16 e m

  Jag har haft min P-stav i 4 år ( Har bytt ut den första för 1 år sedan nu ) och jag hade mens dom första 4 månaderna, konstant nästan. Kunde gå någon dag då och då som jag fick vara utan den. Men sen så började den att sluta komma och nu idag 3,5 år senare så har jag ingen alls vilket är jätte skönt. Men jag hade också riktigt jobbiga smärtor precis som du beskriver det som en abort, men det gick över med lite alvedon och vila.
  Alla människor reagerar olika på P-staven, men det du ska tänka på att det tar tid för kroppen att vänja sig vid hormonerna som är i den osv, för det är ju helt annorlunda än p-piller osv. 🙂
  Bara att höra av dig om du har några frågor!

  Reply
 195. Rebecka maj 22, 2012 at 5:16 e m

  Jag hade som dig, alltså mycket mens varje gång jag hade mens och otrolig smärta/svimmanden.. Jag har haft p-stav i 3,5 år, och inte tagit något preventivmedel innan! När jag stoppa in min första hade jag mens i tre dagar, sen en månads uppehåll och sedan en månad med konstant FLÖD, sen två veckor uppehåll och sen två veckor flöd igen! Fick också byta tampong typ var tionde minut.. men efter det har jag inte haft mens och bytte staven för några månader sedan. Det bästa jag gjort!! Låt det blöda ett tag, det kommer gå över och det är SÅ värt det! Min barnmorska varnade mig innan med att vissa kan få mens konstant i över 6 månader.. Kan få småsmå ”mensvärkar” som varar 1 min då och då, kanske en gång i månaden! Och ta inte in de vissa skriver om cystor och shit 😛

  Reply
 196. C maj 22, 2012 at 5:38 e m

  När jag satte in min p-stav sa dom att mensen kunde komma lite hursom, det är olika från person till person..
  Jag hade mens en månad i streck.. och sen kom den lite till och från hela tiden.. Låt det gå en tid och vänta tills kroppen börjat vant sig vid den. Och blir det ingen skillnad kanske du ska gå tillbaka till ungdomsmottagningen och prata med dom om det.

  Reply
 197. m maj 22, 2012 at 6:24 e m

  Jag har haft min stav i lite över tre år nu, skulle tagit ut den i februari men har inte hunnit än men det är inget farligt enligt barnmorskan att den sitter kvar 🙂
  Var i alla fall mensfri direkt när jag skaffade den, det är bara nu de senaste månaderna som jag har haft småblödningar men det är ju för att den är gammal mer eller mindre.
  Tänkte skriva att du nog får vänta med att ta ut den, för när jag skaffade min sa de att man måste ha den sex månader innan de plockar ut den för en men av andra kommentarer att döma så är det tydligen ändrat.
  Försök att stå ut, en dag så ger det sig och det är klart att kroppen reagerar på den om du aldrig ätit p-medel förut. Konstigt att du inte fick gå på hormoner först, samma som finns i staven, för att kolla att du tål dem. Så gör de här nu för tiden, tror de började förra året eller något med det.

  Reply
 198. Mmadelleine maj 22, 2012 at 9:51 e m

  Hey powie!

  Satte in min första p-stav för 5 år sedan! På de första tre åren hade jag en mellanblödning ska var ganska kraftig men varade endast i några dagar. När jag satte in stav nr.2 blödde jag lite fram och tillbaka i någon månad men sen dess har jag inte haft några besvär alls. Nu är det ett år kvar på denna! Detta är väldigt olika från person till person. Men, kroppen måste få en chans att vänja sig vid staven först innan beslut om att ta ut den. Det är trots allt en typ av medicin bara att man slipper det”dagliga intaget”! Lycka till!

  Reply
 199. Alexandra maj 22, 2012 at 10:25 e m

  Heej! jag satte i min p-stav för några månader sen, jag hade mens när jag satte i staven. När staven väl satt i så började det värsta! hade mens i veckor till och från och det var alltså MYCKET, även magsmärtor vilket var väldigt obehagligt… efter någon månad så blev den mer regelbundet och nu får jag det ca 7 dagar sen kanske det går 30 dagar emellan så kommer den igen, regelbunden mens alltså haha. men dom säger ju att mensen oftast upphör, fast så är det absolut inte för alla, jag är en av dom som får. mina vänner som har p-stav har fått olika biverkningar, den ena fick ta ut den för hon spydde och blödde i 6 månader, den andra fick små oregelbundna blödningar i bara någon månad och nu får hon ingenting alls! så det är jätteolika, men jag kan säga att jag är nöjd iaf, p-staven hjälper grymt bra! (jobbigt i början bara)

  xoxo Lillis <3

  Reply
 200. Michaela maj 22, 2012 at 11:07 e m

  Hejsan Paow! Jag har tyvärr lite dåliga saker att berätta om p-stav. jag har ätit p-piller sen lååång tid tillbaka. och sedan nu när jag är lite äldre och har lite mer saker att göra så missade jag en del piller så tänkte jag testa på p-stav. säkert och bra!

  Första 2-3 månaderna blödde jag lite varje dag! Sedan hade jag uppehåll i kanske 2 månader, och sedan var de dags för 2 månaders blödningar igen! Nu har jag i alla fall inte blött på kanske 3-4 månader i alla fall. Inge mens alls.

  De kan ju ta upp till 6 månader innan kroppen vant sig vid p-staven och hormonerna. Vissa kan ju tyvärr inte ha p-stav heller… Men man ska stå ut i 6 månader innan man tar ut den i så fall.

  Reply
 201. Linn maj 23, 2012 at 12:24 f m

  Jag hade mens konstant i 3 månader nästan. Eller mens och mens men blödningar.. 4e månaden var till och från. Nu däremot har jga inte haft mens på 3 månader (har alltid haft hyffsat regelbundet 7 dagar i månaden) och tror inte jag kommer få det på några år heller:) lätt värt ändå.

  Reply
 202. Emma maj 23, 2012 at 3:33 e m

  Jag har en kompis som blödde konstant i 2-3 månader efter hon satte in den.

  Reply
 203. hanna maj 23, 2012 at 10:00 e m

  hade mens och kraftiga smärtor i 8 mån. lycka till

  Reply
 204. . maj 24, 2012 at 12:33 f m

  Hej Paulina!
  Jag tog nyligen ut min P-stav efter att haft den i 2 år.
  Jag skulle egentligen haft den i 3 år men jag stod inte ut längre. Jag hade mens konstant. Oftare mens än inte. Jag kunde ha mens i ca 2 veckor, sedan var den slut i 2 dagar och sedan fortsatte den i 3 veckor osv. Så här hade jag under dessa två år jag hade i den.

  Om en månad består av 30 dagar så kan jag säga att sammanlagt 7 dagar var mensfria. Och P-stav är även den som är högst på listan över biverkningar på preventivmedel.

  Sen är det olika från person till person. Men jag känner igen din beskrivning och råder dig faktiskt till att ta ut den. Jag åt minipiller innan jag satte i den,vilket fungerade någorlunda.
  Men nu ska jag istället börja med P-piller som heter Zoely. Dessa är nya och rekommenderas överallt just nu. Du kan även bestämma när du vill ha din mens eller om du vill hoppa över den.

  Hoppas din resa blir bra och att dina blödningar försvinner.
  Kramar!

  Reply
 205. Astrid Sandin maj 24, 2012 at 10:07 e m

  Hej Paulina!
  Jag vet hur du känner dig nu och att du är sjukt typ.. orolig?! Vet inte vad de tidigare har kommenterat, men hoppas att jag kan komma med lite hoppfulla och positiva svar i alla fall!
  Jag har haft p-stav i två år snart och jag blödde också konstant i början, dock inte lika mycket som du beskriver det.. I vanliga fall har jag ”normal” mens. Jag fick veta innan jag satte in p-staven att vissa reagerar på p-stav genom att få konstant mens i obestämd tid, och andra tappar mensen helt, medan vissa bara fortsätter ha mens regelbundet. Jag tycker inte du ska oroa dig för att det kommer fortsätta som det gör nu, för de flesta så är mensen väldigt oregelbunden i början när man satt in p-stav för att kroppen inte har vant sig vid den nya obalansen i hormonet än. Hur som helst så kan man inte, och ska inte ta ut p-staven på en gång, den ska helst sitta i ett tag… (Sorry to say it). Men om det fortsätter som nu en längre tid så kan du gå tillbaka till ungdomsmottagningen och säga att du ”vill bli gravid”. Enligt vad jag har hört så får man inte ta ut den på jävligt lång tid annars, men jag kan ha fel. Jag förstår att det är jobbigt att ha mens konstant nu när du är utomlands, men försök att stå ut i några veckor, för hur som helst kan du inte ta ut den på en gång.

  Hoppas att det blir bättre och att mensen slutar snart och blir mindre riklig och inte kommer lika ofta. Idag får jag mens typ en gång varannan månad som är ”riktig mens” och som varar i 3-4 dagar. Men får ”droppmens” ibland då det kan komma bara över en dag eller två dagar. Oregelbunden mens alltså..

  Hoppas att det var till någon hjälp =)

  MVh
  Astrid Sandin

  Reply
 206. mia maj 25, 2012 at 8:05 e m

  jag har inte fått en enda bloddroppe sen jag satte in min, haft min i över år nu 🙂 älskar min lilla stav haha

  Reply
 207. sophie maj 25, 2012 at 11:09 e m

  Jag har haft min p-stav i 7 månader, först hade jag ingen mens på tre veckor men sen har den kommit konstant. Inte en lugn stund. Ska ta ut den snart för jag vill inte ha konstant mens längre.

  Reply
 208. Karin maj 26, 2012 at 7:35 e m

  Hej!
  P-stav är ju detsamma som minipiller, minipiller ger dock större mängder av hormoner ut i hela kroppen, och det brukar vara mer problem till att få kroppen vänjd vid piller. P-staven är sedan nästa steg, den sänder fortfarande ut hormoner till resten av kroppen men inte i lika stor mängd. Det är dock vanligt att det tar upp till 6 månader innan man får mindre mens och/eller regelbunden mens.
  Det finns dock ett bättre alternativ, som jag själv använder nu och satte in för ca 2,5 månad sedan. Det är en hormonspiral, den sänder bara ut hormonerna ut i livmodern och äggstockarna och inte resten utav kroppen. Så man blir inte berörd utav humörsvängningar osv. Den sänder även ut en mindre mängd hormoner än minipiller/p-stav. man brukar säga att det tar upp till 6 månader innan kroppen vänjer sig med något utav dessa preventivmedlen, men hormon spiralen är oftast snabbare.
  Som sagt så satte jag in min för 2,5 månad sedan, under tiden jag hade mens. Jag hade min mens som vanligt den gången (ca 8 dagar med riktiga grismängder med mens = nattbinda på dagen som bytes upp till 6ggr om dagen). Därefter så tar det tid innan slemhinnan ”blodat av sig” och man har mindre blödningar (typ flytning blandad med blod) var och varannan dag. Det är detta som kan ta tid att bli av med (säkerligen i ditt case också). När jag hade min andra mens så blödde jag i 4 dagar, och det var första gången i mitt liv som jag bara behövt ett tunn billig euroshopper binda/mini tampong. Mängden hade säkert gått ner med 10 ggr. Efter den mensen så hade jag inga småblödningar över huvud taget. Nu när jag hade min tredje mens, så blödde jag i barabam: 2 dagar, och behövde bara använda trosskydd.
  Spiralen kan göra så att mensen uteblir helt och hållet (drömmarnas drömm!), tror detta är endast möjligt med hormonspiralen.

  Jag är så att jag inte får använda vanliga p-piller pga av hjärtsjukdommar och blodproppar i min familj, jag testade minipiller men blödde konstant i 6 månader, min barnmorska sa attdet inte var någon mening att ha p-stav om jag reagerade så på pillren. Därav valde jag att ta hormonspiralen. Jag antar att du är ganska lika dan som mig så jag tror personligen att du skulle må bättre av en hormonspiral.
  Det enda som är negativt med spiralen är att den kostar 1 tusen lapp och att den gör jävligt ont att sätta in. Men sen så.. man kan ha den inne i hela 5 år.

  Hoppas något utav detta hjälpe!

  Reply
 209. Linda juni 6, 2012 at 9:37 f m

  p-stav är den värsta skiten jag någonsin provat! p-piller kan jag inte äta pga blir deprimerad, så mini-piller funkar för mig. men när jag hade p-stav blödde jag sådär konstant i 9 månader, tills jag tröttnade på skiten och tog ur den. fula ärr och massa blod. kul liv liksom? fick även äta p-piller medans jag hade p-staven i för att få blödningarna att sluta, men det vart bara värre. ta ut skiten tycker jag.

  Reply
 210. EM september 5, 2012 at 9:54 e m

  Haft p-stav i 4½ år. Aldrig haft mens lr några biverkningar älskar att slippa tänka på att bli gravid och att mensen och värken ska komma varje månad.

  Reply
 211. Evelina september 19, 2012 at 11:10 e m

  Oj gud! jag skulle sätta in en p-stav om några veckor, men nu när jag har läst alla dessa kommentarerna så tror jag att jag har ändrat mig. Såhär ville jag ju definitivt inte ha det!! Jag skulle ju sätta in p-staven för att slippa mensen, inte för att ha det konstant mellan 1/2 & 1 år eller gå upp jätte mycket i vikt. Gud vad synd jag tycker om alla er:(( min mens själv är HEMSK hade ALDRIG kunnat stå ut med det i ett år!!!

  Reply
 212. p-stav oktober 1, 2012 at 12:37 f m

  Jag har haft p-stav i ett halv år nu utan någon mens

  Reply
 213. Angelika oktober 2, 2013 at 6:59 e m

  Hej !
  Jag har haft p-stav ungefär 7 månader och blödde då och då men nu i den 7e månaden har jag blödigt nästan 3 veckor men inte så mycket skit lite , jag vet inte vad jag ska göra tycker det är jobbigt men funderar på att vänta lite till innan jag tar ut det .

  Reply
 214. SEXBOMB april 27, 2015 at 4:20 e m

  Hej!

  Jag har p stav blöder konstant i 2 månader. Jag har varit hos UMO och velat ta ut den flera gånger men inte fått tillåtelse, så sa jag att jag skär ut den själv i så fall och då jävlar blev det serious talk och snabba ryck så ska få ut den imon… SKAFFA INTE DEN SKITEN!!!! VARNING

  Reply
 215. pirri juni 7, 2015 at 4:25 f m

  Jag har haft p-stav länge i fyra år och har aldrig blödigt från början av p-staven. Bara haft en liten blödning en gång om året! Man är olika!

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *