Usch

Det värsta jag vet när bussen är full när det kommer in gamla tanter eller gubbar.. När folk inte reser sug upp!!! Driver folk eller? Har fört ett jävla liv på bussen nu där jag frågar folk om dom inte har ögon eller om dom helt enkelt inte bryr sig… Dom måste tro att jag är sjuk i huvudet! Men på riktigt, om det är e gammal tant med käpp så reser man sig upp lata idiot jävlar!!!!!!

Tanten sa ” Gud vare med dig. Att det finns goda ungdomar också” …

På riktigt. Res er upp!!!

(Visited 11 times, 1 visits today)

27 Comments

 1. Emilia augusti 30, 2012 at 5:18 e m

  Detdär snacket hade jag med mig kompis på bussen imorse, dock lite annorlunda.
  Jag har hjärnskakning och kan inte stå upp längre stunder utan att bli riktigt yr. Igår när jag var påväg hem fick jag en utskällning på bussen för att jag inte flyttade på mig när det kom en pensionär och gick på. Man ska inte alltid döma ungdomar som sitter ner, för man vet aldrig ifall dom är sjuka eller har skadat sig någonstans. Samma sak med mina knäproblem, kan inte stå upp för länge.
  Sen tycker jag självklart att man ska ge sin plats åt äldre förutsatt att man själv kan stå upp. Men i vissa tillfällen finns det faktiskt yngre som helt enkelt inte kan stå upp en hel bussresa. Så dra inte alla över en kant 🙂

  Reply
 2. Frida augusti 30, 2012 at 5:30 e m

  Tack för att du tog upp det! Förstår mig inte på folk som inte respekterar och reser sig upp.. Samma när folk sätter sig på platsen längst ut så ingen kan sätta sig bredvid..

  Reply
 3. elin augusti 30, 2012 at 6:17 e m

  jag håller med dig fullt ut i de du säger angående att resa sig för äldre, MEN det kan även vara diskriminerande för vissa. Kommer det in en tant med krycka/käpp som i ditt fall behöver man inte ställa sig direkt och säga sätt dig här och gå där ifrån. Däremot kan man erbjuda sin plats och fråga snällt om personen i fråga vill sitta. Jag har varit med om när äldre personer kommer in på bussen och folk ställer sig upp direkt, då har den äldre personen blivit less och inte velat satt sig. Har även varit med om att den äldre personen har frågat ”varför? jag kan stå lika bra som du kan.” Sen finns det självklart äldre som uppskattar när de som lika gärna kan stå ställer sig upp, finns nog fler sånna, men på något vis tycker jag det är respektlöst att så fort de kommer en 60+are reser sig folk och går därifrån. Hade jag varit den äldre hade jag iaf känt mig särbehandlad. Alla ska behandlas lika, och absolut med respekt.
  Det spelar ingen roll om det kommer en äldre, yngre, jämnårig, man kan ändå erbjuda platsen. Fast till förståelse till de äldre som kanske har ryggont, benproblem eller dålig syn. Misstolka mig inte, vi delar ändå lika åsikter!

  Grymt mycket kärlek till dig Paulina! Har beundrat dig ett tag nu för den starka personen du är!!!

  Reply
 4. Elin augusti 30, 2012 at 6:36 e m

  Håller med dig!
  Jag reser alltid på mig när det kommer en äldre, sjukt respektlöst att inte göra det.

  Reply
 5. Linda augusti 30, 2012 at 6:50 e m

  Håller sååå med dig!!!

  Reply
 6. Julia och Hazal- Skoliosbloggen augusti 30, 2012 at 6:52 e m

  Hatar sånt där! Dock säger jag som föregående talare. Jag har gjort en stor ryggoperation och måste därmed sitta ner när jag åker buss. Känner mig otroligt skyldig när jag inte reser mig upp men jag vet att jag själv inte klarar av att stå för länge! Ibland önskar man att man hade en skylt på magen där det stog att man var skadad eller sjuk 😉

  Reply
 7. michelle augusti 30, 2012 at 7:22 e m

  älskar att du börjat blogga mer, saknat det. och ja! res er för fan

  Reply
 8. Sexymamacitamia augusti 30, 2012 at 7:23 e m

  Äre sant att du kallar mörkhyade opor:)
  Ps älskar din blogg

  Reply
 9. my augusti 30, 2012 at 7:28 e m

  bra där dessie! tummen upp 🙂

  Reply
 10. my augusti 30, 2012 at 7:28 e m

  paow*

  Reply
 11. Sara augusti 30, 2012 at 8:01 e m

  trodde aldrig jag skulle se en sån här sida av dig. grymt skrivet!

  Reply
 12. madde augusti 30, 2012 at 8:14 e m

  ”Att det finns goda ungdomar också” kul att pensionärer verkar tro att alla ungdomar är ondskefulla. Det kan inte vara så att ungdomar också kan ha skador, ha ont, må dåligt eller vara sjuk på något annat sätt?

  Reply
 13. Fanny Sahlin augusti 30, 2012 at 8:25 e m

  I agree! Jag skapar också ’onödiga’ situationer genom att bli förbannad på sådant haha 🙂

  Reply
 14. alexx augusti 30, 2012 at 8:37 e m

  bara för man inte är gammal så kan man ha orsaker till att man måste sitta ner. så vitt jag vet så kan tanter och gubbar prata och i såna fall fråga om de kan få ens plats.

  Reply
 15. Bella augusti 30, 2012 at 8:43 e m

  Det är faktiskt inte bara äldre människor som kan behöva sitta och inte klarar av att stå. Innan du dömer folk och börjar skrika och tycka så borde du faktiskt tänka lite.

  Reply
 16. Ella augusti 30, 2012 at 9:02 e m

  jaaaa, asså jag är 15 år och har gått på kryckor 2,5 år. Under dessa ca 2 åren så är det kanske ca 5 stycken som har frågat ifall jag vill sitta. jag åker kommunalt varje dag. Jag ju inte behov av att sitta på det sättet, utan jag kan ju stå sen vore det ju skönt vissa adgar när jag har jätte ont att sitta. Sen kan jag ju fåga 🙂 Men jag som faktiskt går på kryckor skulle resa mig ifall jag såg en annan med kryckor, eller som är gammal 🙂 Kram!

  Reply
 17. anna augusti 31, 2012 at 12:36 f m

  håller med dig paow !

  Reply
 18. Sibutramine augusti 31, 2012 at 1:24 f m

  Hej alla glada, jag säljer Sibutramine ( Reductil) till superpris, 30 st för 500 kr, har inte så många på lager kvar, vill ni ha så mejla asap, är 100% seriös och har många som handlar från mig, vill du ha så mejla : [email protected]

  Reply
 19. tina augusti 31, 2012 at 1:35 f m

  helt jävla rätt!

  Reply
 20. Charlotte augusti 31, 2012 at 10:38 f m

  SaNT SANT!
  Är man ung kan man stå upp och låta dom äldre sitta!

  Reply
 21. josefine augusti 31, 2012 at 11:21 f m

  Alltså nu får ni skärpa er. Det finns många med dolda sjukdomar som inte kan resa sig upp. Hjärnskakning, skolios etc. Respekt. Vissa dagar kan man inte för att man är skadad resa sig upp. Men hur många ungdomar som vuxna har dessa sjukdomar? Kom igen inte ens 10 procent. Av en buss med 30 personer så Har vadå? 5? Om ens det sjukdomar som kräver av en att man sitter ned. Kanske arrogant av mig för visst det är olika beroende på vilken dag och buss.
  Men det är ändå otroligt många som kan som inte flyttar på sig, som tittar på mobilen i stället, eller läser tidning eller skiter i det.
  Självklart ska gamla som unga ha respekt för varandra, för javisst ibland kan gamla stå, 80åringar kan vara fräscha som 50åringar och 40åringar kan känna sig som 80åringar.
  Ha ömsesidig respekt, och res dig upp för dom som behöver, oavsett om det är någon med kryckor, gammal, gravid, eller någon som ser ut att beöva det.

  Reply
 22. Jenny augusti 31, 2012 at 1:20 e m

  Jag säger ALLTID sånt .. 😛 Så rätt Paulina!

  Reply
 23. julia augusti 31, 2012 at 4:01 e m

  bara en fråga? eftersom att vissa tagit upp ämnet scolios. Jag har scolios, är det bättre att sitta än att stå om man har det? hehe bara en fråga som inte riktigt har något med inlägget att göra 🙂

  Reply
 24. M augusti 31, 2012 at 4:06 e m

  Bra gjort!!! Självklart skall man resa sig upp och låta sjuka eller äldre få sitta. Själv är jag relativt ung, men har en sjukdom som gör att jag behöver sitta ner i bussar, spårvagn osv för min kropp orkar inte stå upp så länge. Men friska människor – de borde absolut skärpa sig! Alltför många struntar i andra människor. Kram. /M.

  Reply
 25. Suss augusti 31, 2012 at 5:16 e m

  Helt rätt Paow. Härligt med lite värderingar.

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *