Vadå dubbelmoral idioti

Jag tycker folk som äter kött inte borde säga någonting om oss pälsbärare. Hur fan kan man vara någon sorts trädkramande aktivist om man äter kött? Det förstår jag inte.

Använder man duntäcke kan man bära päls.

Bär du smink – kan du använda päls… Ja, det finns 1000103049878478567574578 andra expempel också.

Visst är det fel med små djur som sitter i burar, trängs och får nästan ingen mat för att bli någon halvtrött nyckelring som säljs för en euro. Det borde stoppas! Men vad är det egentligen för fel på att bära t.ex. hundpäls, rävpäls eller kaninpäls? Både kanin och hundar äts i flera delar av världen.

Om man dödar djuret för att äta det så är det okej. Har ni någon gång sett hur djuren som vi äter behandlas i fångenskap? Dom trängs och äter till och med på varandra ibland, får i sig en massa kemikalier för att bli större och fetare som gör så att benen inte orkar bära dom. Är det okej att döda ett djur för mat när man kan äta sallad och få i sig proteiner på många, många andra sätt.

Till er som säger att ”det finns andra jackor att bära”, varför kan man då inte döda en räv för att göra en fin jacka? Visst är det hemskt, men, surprise, livet är inte alltid rättvist. No shit.

Okej, om du är så här kan jag tycka det är okej att vara så extremt emot päls (jag säger inte att alla borde bära det, men inte hata det så mycket och kalla enn djurplågare o.s.v.)

1. Bygga en koja av förfallna träd.

2. Jämt vara naken. Du får ju inte ha kläder, det är ju djurplågeri.

3. Göra upp en eld med stenar.

4. Endast äta fallen frukt.

Här är en mink som blivit äten levande av sina polare i väntan på att bli en päls.

Här har vi våra nuggets. Eller är det ”okej bara för att dom är goda att äta”.. Är inte alla djur lika mycket värda?

Jag säger inte att jag är så jävla mycket för päls direkt. Och jag är ingen ond människa. Jag älskar djur. Men jag har svårt att se skillnaden. Päls = värme och hönor=mat. Så no shit. T.ex. Kenza predikar om hur mycket hon hatar päls men ändå så använder hon duntäcke. Visst fjädrarna ”rycks ju bara bort” (det känns ungefär som att rycka av ditt hår) men det växer ju ut igen på fåglarna. Och detta upprepas tills dom dör. Är inte det ÄNNU mer djurplågeri?

?

Det här är alltså helt okej? Att förstöra min fjortontusenkronorsjacka bara för att vi har annorlunda åsikter. Det är ungefär som jag gå in och olla någons köttfärs liksom (hur nu det skulle gå till). Bara för att jag inte tycker det är speciellt gott. Så är det okej. Eller är det de ni säger?

(Visited 210 times, 1 visits today)

103 Comments

  1. Nelly september 21, 2012 at 12:43 e m

    då kan vi gör din katt till en pälsjacka då? I vissa länder äter de katt också, då är de ju okej att göra din jävla katt till en päls. dummefan.

    Reply
    1. Frida september 21, 2012 at 1:59 e m

      Eller av dig Nelly;P skillnaden mellan dig o hennes katt är att ngn älskar katten

      Reply
      1. amanda september 21, 2012 at 7:38 e m

        Hahahah Frida, bästa nånsin!

        Reply
    2. Elena maj 5, 2013 at 11:45 e m

      Det är okey att göra en skinnplag av dig din dumma javel!!

      Svar: Kanske du ska tona ner din stöddighet…?

      Reply
  2. Nelly september 21, 2012 at 12:56 e m

    Jag är vegetarian sen länge, kör bara på icke djurtestat smink och klär mig i sånt som inte kommer från djuren. Så jag anser nog att jag får ha en åsikt gällande pälsfrågan.
    Men även om jag inte håller med om mycket du säger, har du faktiskt en poäng. Folk hycklar något så galet över ”omg, bär du päls, du är en DJURPLÅGARE!”, sen hämtar de sin äkta skinnjacka och sticker till Sibylla för att köpa en korv eller hamburgare. Det är väl lika illa egentligen?

    Jag är grymt emot päls, men lika mycket är jag emot att äta kött och kirra duntäcken plus smink som är djurtestat, så för att inte anses som en hycklare slutade jag med allt sånt. Tycker folk borde tänka efter lite innan de börjar gasta hysteriskt över de som bär päls, när de själva mer än gärna går till Donken och köper käk.

    Reply
    1. Paola oktober 30, 2012 at 7:01 e m

      Gud vad mycke du missar i ditt liv 🙂 kom ihåg att man bara lever en gång i livet. och du använder de till vad..? att inte äta kött och massa bullshit..ät upp djuret innan den äter upp dig eller har dig som ”kläder” 😉 Förstår inte att folk är så serrriösa om sånt bullshit. Är de inte bättre att få in de proteiner o skit som finns i kött? än att dö tidigare, Många gravida veggitarianer får juh fan börja äta kött för dom inte har olika saker i kroppen som finns i kött och inte i grönsaker. Vi är gjorda för att äta kött… veggis= lazy hunters..

      Reply
      1. grönsakshitler juli 24, 2015 at 8:07 f m

        Det här var set mest illiterata skräp jag läst på hela internet.

        Reply
      2. Tyra juni 27, 2017 at 8:18 f m

        Svar till Paola:

        Oj, oj, oj.
        Har du något rätt i den här kommentaren?
        Har du tänkt på att djuren du käkar upp dagligen också bara lever en gång?
        Tänk vad mycket de missar när de får sitta instängda, förlora sina barn innan de knappt fått träffa det och äta onaturligt bara för att de ska växa fortare – och där med dö fortare.

        Och nej, jag är inte rädd för att en ko eller höna ska äta upp mig eller klä sig i mig.
        Så ät upp djuren innan de äter dig alternativet funkar inte. Du äter väll knappast utrotningshotade hajar eller lejon?

        Man dör inte tidigare för att man inte äter kött, man dör tidigare av att äta mer kött, så läs på innan du skriver sånt.
        Och ja, vi är gjorda för att äta kött, men inte så mycket kött som vi äter idag, deg är rent utsagt hälsofarligt.
        Om en gravid kvinna tvingas äta kött är en helt annan sak, men så länge du inte är gravid har du inga vettiga argument för att äta kött. Jag tror inte direkt din doktor skulle tipsa dig om äta mer kött då vissa typer är lika farliga för hälsan som rökning.

        Det ligger inte ens en gång i människan natur att föda upp djur så snabbt som möjligt, man brukade jaga för födan såsom alla andra djur, inte plåga djuret från födseln.

        Och ni andra här som säger äter man kött kan man nära päls, gör man si kan man göra så osv. Alla gör väll så mycket de kan, bara för att man gjort något dåligt betyder det väll inge att man ska skita i allt som är rätt eller?
        Kolla dokumentären cowspiracy om ni fortfarande tycker ni har rätt, så kan vi prata sen. Argument utan kunskap bakom är inget att ha.

        Reply
  3. agnes september 21, 2012 at 12:56 e m

    paow for president! håller med dig helt och hållet 🙂

    Reply
  4. E september 21, 2012 at 12:59 e m

    Jag är vegan men inte riktigt djurrättsaktivist. Jag bryr mig självklart om djuren men jag deltar inte aktivt i minkutsläpp, demonstationer m.m. Jag tycker inte det är okej att du fick din jacka förstörd. Men många djurrättsaktivister gör på det sättet, ekonomisk skada kallas det. Problemet med päls är just hur allt går tillväga och att man dödar just för pälsen och inte för både mat och päls, för det är mer mer okej att se till att använda hela djuret än att slänga bort så mycket. Jag har inget emot att folk äter kött, de får de göra om de vill, de får bära päls om de vill, men en sak är säkert och det är att päls är ett större djurplågeri än kött. Pälsdjuren får pälsen avsliten levande och lämnas sedan för att självdö. Vid kött, iaf i Sverige så går döden till iaf snabbare och lider därför mindre, men absolut som du säger så är det dåliga förhållanden och jag förstår inte varför man vill stödja det genom att köpa t,ex, päls som ofta kommer från Kina där de har noll djurskydd. Därför förstår jag att mycket väl en köttätare kan vara emot päls.

    Eftersom jag är vegan så använder jag inte heller dun, ull o.s.v. Smink använder jag, så det är ett dåligt exempel som du tog upp då det finns MASSOR av smink utan djurdelar i sig och som inte heller är djurtestat. E.L.F är ett exempel på det och det är dessutom riktigt bra priser där, en mascara för 20kr liksom och den är även bra.

    Jag gör det jag kan i mitt liv, äter varken kött, fisk, fågel, ägg eller mjölk, undviker djurprodukter så mycket jag kan. Du ska veta att det är omöjligt att vara 100% vegan, då man ibland behöver läkemedel som är testade på djur eller kanske innehåller djur, det går inte att undvika att döda flugor som råkar flyga in i näsan på en eller så. Man gör det man kan, men det ska inte heller gå till överdrift som att Göra eld med stenar eller bygga kojor för det hör inte till att vara vegan ens. Du behöver inte överdriva.

    Reply
  5. Emmaa september 21, 2012 at 1:21 e m

    Hahaha, så jävla skön! Jag har inte direkt nån åsikt. men jag tror att om vi inte dödar djur så skulle djuren ta över världen, fast de bästa hade ju varit om djuren hade blivit liiiite bättre behandlade under färden mot döden! De hade la vart gött och jag tror inte att allt hemskt skulle sluta bara för att typ 50pers vägrar bära päls eeller sluta äta kött. Dom kommer fortfarande döda lika många djur.

    Är Paow tillbaka?

    Reply
  6. Daniella september 21, 2012 at 1:22 e m

    Fan vad rätt! Sant till 110%

    Reply
  7. Yasmine september 21, 2012 at 1:25 e m

    Jag tycker du har all rätt i världens att bära päls och du ska verkligen inte få den förstörd bara för att du stöter på något psykfall på stan.. Tycker folk ska börja leva sina egna liv och sluta bry sig om vad andra gör, snälla det handlar om en päls.. och folk får det att låta som om du mördat någon, Päls är fint och håller dig varm dessutom är den endå redan tillverkad så varför ska du inte få använda den, jisses du är fin paow, superfin och det är jättebra att du står upp såhär för dig!

    Reply
    1. Jennh maj 29, 2016 at 9:29 e m

      det är ju förfan just det hon har gjort, eller rättare sagt betalat någon jävel för att DÖDA ett djur för att HON ska ha på sig det som en jävla jacka för att hon tycker det är fakking snyggt? Jag tycker att hon förtjänade det, och jag hoppas det fortsätter. Bara så ni vet är det lika illa att äta kött som att dricka mjölk eller äta ägg djuren lider både mer och lika mycket. Vet ni vad dom gör med dom så kyckling killarna i äggindustrin som de inte har nytta av där och som de inte heller har nytta av i köttindustrin? De kastar ner alla dom små kycklingarna i en stor maskin där dom mals ner levande. I SVERIGE. Så tro inte att det bara händer i typ USA eller Tyskland för det är minsann like jävla illa i Sverige. Dessa grejer gör mig så himla arg, paow ska vara en förebild men vafan är dehär?

      Reply
  8. Jennifer september 21, 2012 at 1:26 e m

    madicken skulle sitta fint runt min hals…

    Svar: Det tror jag nog, men hon skulle sannolikt inte räcka runt…

    Reply
  9. Emma september 21, 2012 at 1:38 e m

    Håller med dig till en viss del. Jag är inte för päls, men varför i helvete ska man förstöra någon annans jacka? Varför förstöra något som är av djur, du har ju liksom råd att köpa en till? Poff så dog fler djur liksom. Och ska man släppa ut minkarna i naturen när de inte har en aning om hur man får mat eller skyddar sig? Nä, gör då en jacka på dom och sedan sluta helt med industrin. För även om det är deras naturliga boende så kommer de inte klara sig. Släpp ut en människa i skogen med en björnfäll och en träpåke och se hur denna kommer klara sig. För jag menar, i början levde alla så och det ska ju inte vara så svårt då!

    Reply
  10. Sofia september 21, 2012 at 1:40 e m

    Jag tycker bara att folk ska sköta sitt eget och sluta lägga sig i vad andra gör.
    Jag kallar inte folk för barnmisshandlare bara för att de har ett par Nike-skor, som sys ihop av någon åttaåring i ett hörn i en fabrik med kass luft i Kina. (Tog bara Nike som exempel, har ingen aning om hur det ligger till!) Det är helt okej att använda såna kläder, men om jag har en pälskant på luvan på min Canada goose, då blir det ett jävla liv om att jag är djurplågare.
    Jag har aldrig plågat något djur och kommer aldrig göra det. Jag gillar päls, jag tycker att det är fint och sen bryr jag mig ärligt talat inte om hur pälsen blev till, för jag har annat att tänka på här i världen. Folk får tycka att jag är känslokall, det är lugnt. Jag är inte en sämre människa för att jag inte bryr mig om djuren i Kina eller barnen i Afrika, jag har bara annat att bry mig om som är viktigare för mig.
    Om folk bara kunde acceptera att alla inte tycker och tänker likadant så hade man sluppit hela den här löjliga diskussionen om päls. Alla PETA-människor får bara inse att de som vill bära päls har all rätt i världen att göra det, och det finns ingen anledning att kalla dem hemska saker eller kasta färg/blod på dem. På samma sätt får alla pälsbärare acceptera att det finns folk som jobbar emot pälsindustrin och vill ha bort pälsbärandet, och de har all rätt i världen att tycka så och kämpa för det.

    Hade någon kastat färg på min jacka hade jag fan lackat ur rejält.

    Reply
  11. simone september 21, 2012 at 1:47 e m

    Alltså, det handlar ju om att äta eller ätas. Men att döda ett djur för att bära dess päls är som att raka din skalle för att få hårförlängning. Hur kan du tycka att det är okej? Är djurrättsaktivist men trots det äter jag kött. Det finns nödvändigt dödande och onödigt. Att döda för att äta är nödvändigt men att döda för päls? Det är ju så sjukt!! Ta och gör en päls av katten din då? Blir så frustrerad av människor som saknar kompetens inom detta område. Yttra dig inte om det, miljoner hundar som plågas ihjäl varje år för att folk som du ska få bära päls. Känner du inget medlidande eller empati överhuvudtaget? sjuk!

    Svar: Saknar jag kompetens inom området? Ja, sannolikt lika mycket som du, men jag har i alla fall rätt att tycka. Precis som du. Empati är något människor emellan, inte mellan människor och djur, men om du undrar om jag tycker det är hemskt hur vissa djur behandlas, ja, självklart. Fast jag ser fortfarande ingen skillnad på människans slakt av djur för mat eller slakt av djur för päls.

    Jag har inte ägt och kommer heller inte att äga en hundpäls så du får prata med någon annan om dina teorier.

    Reply
    1. Jennh maj 29, 2016 at 9:32 e m

      äta eller ätas, det var ju det värsta jag hört i mitt liv! En KO, eller en MINK, eller en KANIN skulle väl int äta dig ellehur?

      Reply
  12. manda september 21, 2012 at 1:49 e m

    Om du vore lite mer intelligent innan du började skriva på en sådan här text. så borde du veta att pälsar ofta tas ifrån levande djur. alltså dom dödar dom inte innan. för att pälsen ska bevaras ”chic och ren”

    Sen ska man bara köpa kravmärkt / ekologiskt kött och frigående kycklingar.

    Svar: Om du inte gick på allt du läser på nätet och ser på alla Youtubefilmer så skulle du VETA att det är yyterst ovanligt att man INTE dödar djuret innan man flår det eftersom det då är mycket större risk att förstöra pälsen och det är mycket bökigare att hantera eftersom djuret då knappast sitter stilla och väntar tills du är klar.

    Reply
  13. Nelly september 21, 2012 at 2:06 e m

    hah, vad vet du om de? Frida. Ta reda på saker innan du öppnar käften.

    Reply
  14. Malou september 21, 2012 at 2:11 e m

    Håller med dig om att köttindustrin är under all kritik, och det förekommer minst lika mycket djurplågeri där som det gör inom pälsindustrin. Men bara för att man äter kött så behöver det inte betyda att man stödjer den typen av köttindustri. det finns gott om EKOLOGISKA alternativ där djuren inte har plågats i över huvud taget. så nej du kan inte jämföra att jag äter en skinkbit på min frukostmacka från ett djur som har haft ett bra och värdigt liv med att du har på dig en päls som fyller NOLL funktion som grundar sig i att miljontalsdjur har plågats till döds.
    Sedan så ditt argument med att kläder är djurplågeri. eh, päls ÄR DJURPLÅGERI. Kläder gjorda av ekologisk bomull, fleece osv är inte djurplågeri på något sätt?

    Pälsindustrin är en totalt onödig industri som dödar 40 miljoner oskyldiga djur varje år. De avlivas med antingen elstötar (i munnen och ändtarmen) eller att bli ihjälgasade. För vad? För att du ska känna dig ”snygg” i en jacka??

    Snälla, sluta försöka rättfärdiga det faktum att du bär päls. Det är djurplågeri, om du nu köper det, jag kan tyvärr inte hindra dig (även om jag skulle vilja för det är idiotiskt), så STÅ för det. Försöka inte få det att vara en bra grej, Du stödjer djurplågeri. simple as that. Tänk dig om nästa gång du köper päls så får du med dig på köpet en plastpåse med de flådda djurkropparna som annars hade slängt. Det hade vart nått det.
    PÄLS ÄR INTE OK NÅGONSTANS

    Reply
  15. Hedda september 21, 2012 at 2:19 e m

    Va, är Kenza emot päls? Hon har ju till och med en serie med egna skinnjackor, exakt samma sak som päls.

    Håller med om att det är en sjuk dubbelmoral att äta kött och vara emot päls. Om man tar hänsyn till under vilka villkor köttet / pälsen är producerad villsäga.

    Att äta kött varje dag (när man lika bra kan äta vegetariskt) dödar ju mycket fler djur än att köpa en päls om året.

    Reply
  16. c september 21, 2012 at 2:30 e m

    GO PAOW!;)

    Reply
  17. Sofie september 21, 2012 at 2:37 e m

    bara för att man bär päls så betyder det heller inte att man stödjer pälsindustrin heller. tycker detta är en smaksak. vill man bära päls så får man vill man inte så är det lika rätt. de få som bär päls idag är ingenting mot vad de använde förr i tiden. vi har alltid burit päls mer eller mindre under hela tiden människan funnits på jorden. så låt de som vill bära göra det,vi vill ju er andra inget illa direkt bar för en del väljer att inte använda det? 🙂 Jag fick precis hem en vit pälsväst,superfin ska ni veta och tänker använda den flitigt! 🙂 peace.

    Reply
    1. sandra september 22, 2012 at 1:56 e m

      Fast köper man päls så stödjer man ju pälsindustrin?

      Reply
  18. Emelie september 21, 2012 at 2:45 e m

    Jag känner bara såhär.. Gå fram till din lilla katt. Titta henne i ögonen. Känn närheten och samhörigheten. Familjemedlemmen. Personlighet. Tänk sedan att dessa ögonen tillhör en mink. En mink sekunderna före slakten. Slakten för dess päls. Inget annat. Usch. Får i alla fall mig att vilja kräkas.

    Ska fortsätta plugga här nu. Juridik. Så jag kan försöka stoppa dessa monster till människor.

    Reply
  19. tomten september 21, 2012 at 2:59 e m

    Det där med att kasta färg är ju så dumt, resultatet blir en ny jacka vilket dödar ännu fler djur.
    Varför inte måla djuren istället då kan man inte göra päls av dem 😛

    Reply
  20. Karro september 21, 2012 at 3:18 e m

    Du är så otroligt jävla korkad så det är fascinerande. Läs din text innan du publicerar den.

    Du borde verkligen gå tillbaka till skolan igen för du är ju för fan efterbliven på riktigt. 🙂

    Tack för mig.

    Reply
  21. Nea september 21, 2012 at 3:50 e m

    Men gud så korkat skrivet, finner inga ord….du kan inte mena allvar?!

    Reply
  22. Louise september 21, 2012 at 4:05 e m

    Du är ju knäpp! Fan vad arg jag blir.
    Människor behöver kött för att må bra!! MEN människor behöver INTE pälsjackor!! Djuren blir inte ens dödade innan människorna drar bort pälsen från dom. Jävla 08 snobb! Idioti Paulina fyfan!!! HAde du gjort så mot din katt? http://www.google.se/imgres?q=p%C3%A4lsindustrin&um=1&hl=sv&sa=X&biw=1680&bih=949&tbm=isch&tbnid=3a85QFioeZTE0M:&imgrefurl=http://liiwadiiva.blogg.se/2012/february/sanningen-om-palsindustrin.html&docid=LKKx2-TMX9cnYM&imgurl=http://liiwadiiva.blogg.se/images/2012/fyfaan_189708466.jpg&w=400&h=290&ei=IXNcUOrzAeuQ4gST64CgAQ&zoom=1&iact=rc&dur=302&sig=100936674129549821209&page=1&tbnh=126&tbnw=174&start=0&ndsp=41&ved=1t:429,r:21,s:0,i:136&tx=118&ty=51 Såhär ser det ut hos företag som tillverkar pälsjackor osv! Dom slänger dom på högar sådär och låter dom självdö. Och du säger att det är ok? Vad fan är du för jävla människa egentligen. Helt jävla olämpad till att ha djur. Jävla idiot!!! Du är ju så sjukt korkad så det är inte klokt. Hade du kunnat gjort gjort något ovanstående mot din lilla katt? Om svaret är nej så ska du inte bära pälskläder heller din självgoda jävla dåre.

    Svar: Vad vet du om djuren dödas innan eller inte? Att tro att man överallt flår djuren levande är lika intelligent som att tro att man tvättar en bil som åker på motorvägen… Jävligt enkelt, eller hur? Du ska nog inte tro på allt du hittar på nätet.

    Nej, jag har inte tänkt flå min katt, levande eller död, men det är ju inte riktigt samma sak, vilket även du, med begränsad förmåga till logiskt tänkande, borde förstå.

    Reply
  23. neemees.com september 21, 2012 at 4:08 e m

    Jag har runt 10 pälsar…och jag har fått dessa i present.
    Vad ska jag göra? Slänga dem? Nej…det gör inte djuret mer levande. Tyvärr tycker jag sättet dem urvinner pälsen på är barbariskt.

    Men är ni säkra på att djuren..oj ursäkta, köttet vi äter är så bra behandlat då innan vi äter det?
    Samma resultat…det vill säga död och använd av oss människor…

    Tyvärr sanningen..

    Reply
  24. Angelica september 21, 2012 at 4:55 e m

    Kött är föda din förbannade idiot. Det finns andra minst lika värmande material att bära än päls. Däremot tycker jag att vi äter alldeles för mycket kött än vad vi egentligen behöver och det kan minskas radikalt. Du är så dum att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta, eller möjligtvis skjuta dig i huvudet.

    Reply
  25. My september 21, 2012 at 5:02 e m

    Paow din sossetönt! Hoppas din katt dör.

    Reply
  26. mj september 21, 2012 at 5:23 e m

    Jag är vegetarian och äter inte kött. Ändå vill jag säga att det känns mer humant att döda djur för att faktist äta dom än att göra det för att kunna strutta runt i en pälsjacka och pluta med sina groteska läppar och tro att man e sexig (när det faktist finns grymt snygga fejkpälsjackor)Men du MÅSTE förstås ha äkta päls, jag förstår :s

    Reply
  27. Cassie september 21, 2012 at 5:30 e m

    Nu förlotade du en läsare… Då låter jävligt korkad. Låter som du tycker det är okej att döda djur? Hur kan du va så kallhjärtad?

    Reply
  28. Tilda september 21, 2012 at 5:34 e m

    Men va bra då! :’D Låt oss plåga din katt då? 😀 Inge fel med det?-.-

    Reply
  29. hkasjdkljasd september 21, 2012 at 5:47 e m

    Kenza bär ju äkta skinnjackor och har även ett kontrakt med Jofama som har en hel del päls i sina plagg och dessutom nästan endast tillverkar skinnplagg. Hon ska definitivt inte yttra sig om detta ämne.

    Reply
  30. Anna september 21, 2012 at 5:54 e m

    Hjärtat, slaktproduktionen och pälsproduktionen är VÄLDIGT olika processer. Vid slakt blir djuret (som man hör på namnet) slaktat på en gång. Skjuten i huvudet. Avriden nacke. Vid pälsproduktion lever oftast djuret samtidigt som människor skalar av deras päls, låter skönt eller hur? Vid många tillfällen sätts dessa djur också tillbaks i burar för att deras päls ska växa ut igen, och så fortsätter det här.

    Wow, du är verkligen insatt i det du säger. Precis som när du stöttade SD, – såg filmen, bra talat.

    Reply
  31. Jenny september 21, 2012 at 6:00 e m

    Herregud, jag och min kompis diskuterade detta igår, hur KORKADE ni äckliga trångsynta ytliga fjortisar/tjejer är som ska bära päls för det är ett jävla mode. Pratade även om att det är sjukt VIKTIGT om man nu äter kött/fågel att man VET djuren behandlas bra, dvs köp BARA KÖTT FRÅN SVERIGE, man får forska och lära sig för jag är en sån djurvän så det finns inte. Min familj har alltid handlat av vänner som t.ex haft kor/grisar/höns så man vet djuren behandlas underbart och man vet att när dom väl avlivas så går det på ett snabbt smärtfritt sätt. Jag kan då lova att 99,9 % av pälsfallen så behandlas djuren så fruktansvärt fruktansvärt fruktansvärt VIDRIGT! Dom bara drar av pälsen när dem lever, slänger dem nakna i en hög av rester med andra djur LEVANDE! Jag undviker kött så ofta det går, men om jag äter kött eller om jag är med någon som handlar mat säger jag alltid till att ”nej är du galen denna får du inte köpa, du ser ju att detta kött kommer från tyskland” Men just detta med kött om man köper från något annat land så vet man inte om djuret blivit behandlat bra eller dåligt, därför är det väl många som blundar just för det ( vilket inte är okej!!) men i PÄLSFALL behandlas i princip ALLA djur SÅÅÅÅÅ HEMSKT. Hur kan man ha det på sitt samvete, bära en död tvättbjörn på huvudet och tycka det är snyggt och friskt och bra?

    Har även haft en redovisning om just detta med dun. köp ett annat täckjävel!! Eller åtminstånde ett täcke med ”fejk” dun, där du vet till 100% att djuret inte blivit illa behandlad. Om alla tänker så, så hjälper man att bekämpa denna hemska industri! Det lilla vi gör bli stort och kan bekämpas om vi alla tänker rätt och kan offra sig att tänka lite mer när man äter/handlar kött. Får rysningar av tanken att nudda en äkta pälsjacka…uuususuhhh..

    Jämför inte päls med kött. Om man äter kött kan man tänka rätt och köpa rätt. Päls finns inget rätt med. Att äta kött är naturligt, djur dödar andra djur för att överleva, men ser du dom bära sina offers päls eller hah? Ne just det. Och förr i tiden när människorna inte hade kläder, så dödade dom ju för mat, så använde dom pälsen för att den blev över och det hjälpte dom från att förfrysa, så kom inte och säg något om det, det är verkligen en hel annan femma. Sen är det ju också en annan femma om man vet djuret har behandlats bra och ska slaktas t.ex ett får. Då kan man ju använda sig av detta djurs päls, men nä annars går det fet bort.

    Reply
  32. Linnea september 21, 2012 at 6:08 e m

    Okej, då kan vi ju göra päls av din katt tycker jag? 🙂

    Reply
  33. Marre september 21, 2012 at 6:13 e m

    Förlåt, men I D I O T. ”Men alla andra gör ju så då kan ju jag också!” Är det så du tänker? Någonstans kanske man borde börja för att få stopp på allt djurplågeri, tycker du inte? Och att bära päls för att det är ”snyggt” kanske är snäppet värre än att äta kött för att bli mätt?

    Jag hatar köttindustrin och jag hatar pälsindustrin precis lika mycket. Därför jag enbart köper svenskt och allra helst ekologiskt kött. Men det blir inte många gånger per år. Försöker själv äta så vegetariskt som möjligt.

    Men det är tack vare ignorenta jävla idioter som du Paow, som gör att dessa industrier växer istället för att de stoppas. Bra där.

    Reply
  34. Elin september 21, 2012 at 6:23 e m

    Tycker du borde göra lite mer research på själva pälsindustrin innan du ger dig in på att försöka försvara den. Vore faktiskt bättre om du inte skrev någonting och fortsatte gå omkring med pälsar istället för att jämställa det med köttätande.

    Det finns olika sorters köttätande och jag personligen tycker absolut inte att man kan kalla sig djurvän om man bär päls samt inte bryr sig om VAD för kött man äter.

    Nu är det så att kött är något som vi människor är gjorda för att äta oavsett vad vegetarianer säger, våra magar är gjorda för det och vegan/vegetariankost kan funka för en del(få) människor medan andra (de flesta) bara får problem av det. Är man djurvän, och även tänker på sin egen hälsa så äter man kött och animaliska produkter MEN då rör det sig om RÄTT animaliska produkter: Ekologiskt och KRAV-märkt som intygar att djuret haft ett bra liv. Jag avstår från alla animaliska produkter, till och med choklad, om jag inte är säker på att det är Ekologiskt/KRAV-märkt. Ett djur är ett liv och ska, precis som vi dö, men detta innebär inte att det behöver lida under sin livstid!

    Så snälla var lite smart nästa gång och förklara vad fan som är skillnaden mellan ”nyckelringen” och den vidriga päls du bär på!!!

    Sen är det väl ändå ditt problem om du är så korkad att du köper en jacka för 14000, allt kan gå sönder, alla kan råka ha sönder något du tar på dig och om du klär dig med något så provocerande så kan man ju inte tycka att du förtjänar bättre. Hoppas djuren som var tvungna att lida för din fåfängas skull skrattar åt dig (i ett ställe där såna som du aldrig kommer att komma)

    Reply
  35. Madeleine september 21, 2012 at 6:29 e m

    Att använda vintagepäls, är det fel? Är det inte värre med helt ny? Bara undrar…

    Reply
  36. Emma september 21, 2012 at 6:36 e m

    Fur is worn by beautiful animals and ugly people.

    Reply
  37. Josephine september 21, 2012 at 6:44 e m

    Ameen lilla strumpan dååå. Vad sägs om att ta din lilla äckliga katt jävel, binda fast den och sprätta upp pälsen från magen och sen flå den levandes, så har du ju ett par fräscha vantar till vintern. 😉 eller tja varför inte binda fast dig och sprätta upp ditt skinn och flå dig levandes från topp till tå, sen kasta iväg dig i ett hörn och låta dig plågas in i döden, till en fin skinn jacka 🙂

    Svar: Du saknar verkligen förmågan att argumentera för dina åsiker och tankar. Det är tråkigt för mig. DU bevisar nämligen bara för mig och de allra flesta med en aktiv hjärna att du är blåst. Mer blåst än vad som borde vara tillåtet. Kram.

    Reply
  38. netta september 21, 2012 at 6:55 e m

    Visserligen är köttindustrin otroligt hemsk den med, och vi människor borde köpa & äta mindre kött, 50g om dagen räcker för att man ska få i sig tillräckligt med proteiner som kroppen inte själv kan tillverka på något annat sätt än genom intag av kött. Fast den kunskapen sprids inte i samhället för att köttindustrin är en så stor del av världsekonomin.
    Men om du säger att det är okej att döda små minkar för päls bara för att köttindustrin är lika hemsk, verkar det som att du riktigt inte tänkt igenom din åsikt? 2 wrongs doesn’t make one right! Tänk på det. Det du menar är som att säga att slå sina barn är okej för att vi ändå inte gör något åt de barnen som håller på att dö i Afrika. Makes no sense.
    Sen så vill jag gärna påpeka till de snorungarna som tror att skinnjackor och skinnprylar i allmänhet är framställda på samma vilkor som pälsjackor, tänk om tänk rätt. Skinnet i skinnjackor/väskor är oftast gjorda av kalvskinn, och ALLA delar av djuret har gått i använding. Benen till lim och gelatin etc, köttet&inälvor till mat, skinnet till kläder. Jag tycker är mycket bättre att göra så mycket nytta som möjligt av djuret när man väl har dödat det än att föda upp en liten mink och sen slakta den för pälsen o slänga resterna i soporna. Vilket du faktiskt stödjer när du köper en pälsjacka i äkta päls, genom att dina pengar går till tillverkarna som ser att efterfrågan ökar och tillverkar ännu fler pälsgrejer i usla förhållanden.
    Om nån slänger färg på din nya pälsjacka varje gång, kanske du slutar köpa nya pälsgrejer nån gång för att du inte vill riskera att den bara blir förstörd o pengarna åker ner i skorstenen.
    Keep it up u guys o släng mera färg på paow!

    Reply
  39. Elvira september 21, 2012 at 7:08 e m

    håller med dig helt! vill man ha päls så ska man få ha det. och att någon förstör jackan gör ju inte djuret mer levande så förstår inte varför man skulle göra det.

    Reply
  40. amanda september 21, 2012 at 7:18 e m

    viss poäng, men

    man äter inte rävar

    Reply
  41. Mathilda september 21, 2012 at 7:39 e m

    Håller inte med dig paow i denna texten. Men ni som skriver ”då kan vi ta din jävla katt och göra päls av” etc. Är omöjligt ännu dummare.

    Reply
  42. Tina september 21, 2012 at 7:45 e m

    Frågan är varför de flesta som motarbetar pälsindustrin inte kan föra en konversation utan att använda kränkande ord och personliga påhopp? Ni generaliserar inte, ni går på en enskild individ, vilket inte är okej – vill man motarbeta pälsbärare så kanske folk bör lära sig att föra en normal konversation utan kränkande ord, det är oprofessionellt. Man ska inte ens öppna munnen om man inte har bra argument utan bara ska kalla pälsbärare för fula ord.

    Reply
  43. Lotten september 21, 2012 at 8:12 e m

    Vilka blåsta småbimbos här är inne. Sorgligt att se..

    Reply
  44. K september 21, 2012 at 8:19 e m

    Elin, DU borde göra lite mer research. Vi är inte ett dugg anpassade för att äta kött, vi är blandätare/samlare från början och det innebär att man förr åt det man fick tag på. Våra kroppar har vant sig vid kött, men det hade lika gärna kunnat vara tvärtom. Vi är inte rovdjur, haha? Idiotiskt. Och jo, de flesta kan leva på vegetarisk mat, tror du att alla indier exempelvis går runt och mår skit för att de inte får i sig kött? Jag mår dåligt av kött, och bra av grönsaker, är jag undantaget som bekräftar regeln då eller? i call bullshit. men för all del, fram med forskningsrapporterna som du baserat ditt inlägg på 😉

    och angående att man som absolut djurvän måste bo i en koja och gå omkring naken, hört talas om ekologiska/rättvisemärkta kläder? body shop? lush? faktum är att det är LAG inom eu på att djurförsök inte får göras vid sminktillverkning. vill man vara djurvän så är det fullt möjligt utan att vara grottmänniska. djurförsök och djurplågeri minskar ständigt med året FÖR ATT DET INTE ANSES BEHÖVAS LÄNGRE, TESTER KAN GÖRAS UTAN ATT LIV SPILLS.

    du behöver bara en medveten konsument för att inte stödja djurindustrin, det är inte ett dugg svårt. men visst, glassa runt i din päls du, och ät dina äckliga biffar som ruttnar i magen. Jag finner det sjukt smaklöst, dock.

    Reply
  45. Hanna september 21, 2012 at 8:42 e m

    Detta är det bästa jag läst på väldigt väldigt länge!!

    Reply
  46. Sandra september 21, 2012 at 9:25 e m

    Fyfan bara för att dem tycker en sak ska dem väl fan inte ta sönder andras kläder? Herregud och ni som skriver att man kan döda hennes katt. Seriöst inte riktigt samma sak va? Älskar din blogg Paow! <3

    Reply
  47. Lovisa september 21, 2012 at 9:28 e m

    Fyfan vad töntiga alla är om det här med pälsar och shit. Okej det är väl inte så speciellt kul att veta att en del djur blir till päls, men efter att djuret dött tror jag inte den bryr sig så jävla mycket längre om den blir päls eller inte. Djuret dör ändå, det kanske skulle även blivit plågad ute i naturen, kanske inte fick tag på någon mat osv. Och jag tycker det är lika hemskt, dessutom så lider de längre av det än när man gör päls (vad jag tror iallafall är inte värsta ”pälsnörden” som ska läsa på allt om ”pälstillverkning” eller hur man ska kalla det.)Inge kul att djuren plågas för kanske några sekunder eller något sånt jag vet inte, men våran värld är såhär ni kommer tyvärr aldrig kunna stoppa tillverkningen av päls, sorry. Som sagt kan inte mycket om det men ganska onödigt att tjaffsa om i min ögon. Och nej jag är ingen djurplågare har hund och katt, men fortfarande bara onödigt. För hennes jävla pälsjacka är redan gjord och djuret har avlidit för ett bra tag sedan.

    Reply
  48. mickis september 21, 2012 at 9:40 e m

    Hej! Jag håller faktiskt med. Att sova i duntäcke är okej, att äta på donken är okej, att ha skinn är okej, att ha uggs är okej osv.. Men att ha päls är inte okej? Vad är det för skillnad, egentligen? Har själv en rävpäls men går inte ut i den längre eftersom att jag är rädd! Hur sjukt är inte det? Att bli rädd för att bli påhoppad för en jacka.. Herregud, människor borde nog titta på vad dem själva gör istället för att stå där med pekpinnen i högsta hugg. 😉 Ha det bra och låt inte någon trycka ner dig! Kram

    Reply
  49. C september 21, 2012 at 10:20 e m

    Jag brukar inte kommentera men jösses, har alla blivit helt galna?
    Det är fullt lagligt att bära päls, det är allt annat än lagligt att förstöra andras egendom. Så j-la enkelt är det.

    Reply
  50. Julia september 21, 2012 at 10:35 e m

    HAHAHAHA! folk måste fucking driva med mig! allvarligt talat! hahahahahaha. ni är så jävla patetiska så det är fan inte sant, ska ni sitta där och ”skydda” djuren? allllllllllvarligt? ni är ju helt sjuka.. snälla liksom det ni äter varje jävla dag om de så är SALLAD så är de en växt det gör att ”ekosystemet” dör ut. det gör att djur inte får näring osv osv ska jag fortsätta? nej. googla de. allting dödar alla så helvete vad ni är avensjuka som sitter där och lipar över en jävla päls. hade ni haft råd hade ni säkert också haft en päls jävel på er, men för ni är så fkn fattiga så lipar ni ist över att folk som har råd med de använder de, förstår er ass! men snälla skydda djuren då? ta hem dem och ta vara på dem mata dem så dem har de perfekt om ni nu ska lipa så fkn mycket över att man dödar osv för päls.. asså helt sjuka är ni människor som sitter och klandrar ner på folk för vissa har annat tänkande. SVERIGE asså. bittra jävla människor är många utav våran befolkning. pinsamt förfan!

    Reply
  51. Anonym september 21, 2012 at 10:36 e m

    Och jag kan tillägga att jag bor där världens största minkfarm har funnits. Jag bor där jävligt många människor är pälsfarmare. Mina vänner och ett av mina ex är pälsfarmare(minkar och rävar ni vet). När jag var liten var jag och tittade på när grannen skötte om sina rävar. Min morbror har haft minkar. Ja, alltså vet jag lite hur det går till vid pälsfarmer.
    Djuren är döda innan de drar av skinnet. Djuren får mat samma tider varje dag. De tas bra hand om och vet inte om något annat liv än det de har. När de där förbaskade pälsaktivisterna eller var tusan det nu än heter dyker upp och släpper lös minkarna och rävarna, DÅ är det synd om djuren. Hur ska de klara sig i det vilda när de bara varit i bur, fått mat utan att behöva leta efter det själv. Vet ni vad som händer med minkarna/rävarna som släpps lös? När en jägare ser en mink/räv så skjuts de. Minkarna fångas i minkfällor och skjuts.
    När djuren äter varandra så är det oftast för att de blir rädda. Oftast är det mammorna som äter upp sina ungar när man har för mycket ljud i närheten. Ibland kan de äta upp sig själva, men det är bara för att de ska skydda sig när de blir rädda.
    De flesta pälsfarmare tar bra hand om sina minkar/rävar. De får mat, de är döda innan skinnet dras av. De vet inte om något annat än det liv de har.
    Hur det sedan är med kaninerna och de andra djuren man använder pälsen/skinnet av vet jag inte.
    Jo, de flesta av er har säkert legat på fårskinn när ni var bebisar. Är inte det lika fel då? Fåren dör ju oxå, man äter upp köttet och ligger på skinnet för att få det varmt.
    Mink/rävkropparna mals ner och blir djurmat. Alltså kommer hela djuret till användning.

    Reply
  52. Hanna september 21, 2012 at 11:02 e m

    Djuren som vi har i pälsindustrin i Sverige blir överlag bra behandlade. De finns alltid slutstövlar som behandlar sina djur dåligt men han/hon går inte i vinst när pälsarna ska säljas eftersom om du vill ha fin päls att sälja måste du behandla djuren bra. De måste ha mat två till tre ggr om dagen, tillgång till vatten, rena burar och tas hand av veterinär om de blir sjuka. Annars blir pälsarna fula och du får inga pengar för de.
    Ta reda på fakta innan ni yttrar er!

    Självklart försvarar jag inte de som behandlar sina djur dåligt.

    Reply
  53. Rebecca september 21, 2012 at 11:49 e m

    Så jäkla synd alltså. Det är såna som dig som gör att det aldrig blir en förändring för den brutala industrin. ditt sätt att tänka är brutalt. Skulle de vara kul att flås levande ex.? om vi säger ex. en person som är emot pälsindustrin fast är köttätare så menar du att de är typ ovärt att vara emot pälsindustrin? men vafan de är la så jäkla mycket bättre att vara EMOT NÅGOT AV DEM än att vara som du som är för BÅDE päls & kött industrin! och en fråga till dig, varför inte använda oäkta päls? varför MÅSTE du liksom använda äkta? känns de ”lyxigare & finare” eller vad? jag tycker sånt är så jäkla töntigt och så ledsamt att folk stödjer den skiten.

    Reply
  54. JS september 21, 2012 at 11:51 e m

    Varför blir det ett jävla liv när någon av fjortisbloggarna(kissie,dessie,paow,isabellas) skriver sådana här inlägg. Kenza har ju en miljon egendesignade skinnjackor men ändå klagar ingen på perfekta kenza. Nej för kenza är ju så JÄVLA perfekt. Åh kenza! Vem fan klagar på henne? Alla som klagar på kenza är avundsjuka, och alla som klagar på fjortisbloggarna går bara in för att ”få sig ett gott skratt”. Asså vissa människor är så fruktansvärt jävla korkade i huvudet. Fy fan vilken dubbelmoral. Blir så jävla trätt när jag läser era trångsynta kommentarer.

    Reply
  55. Isa september 22, 2012 at 12:08 f m

    Sista gången ja läste din blogg, hejdå!

    Svar: Hej då! Säger du samma sak när du köper skinka i affären imorgon, tar en burgare på McDonals imorgon och köper ditt duntäcke på IKEA? Jag blir sååååååå matt.

    Reply
  56. Sara september 22, 2012 at 12:11 f m

    Självklart hade det varit etiskt föredraget att avstå från alla djurprodukter, men jag kan nog tycka att det är en väsentlig etisk skillnad mellan att bära läder och att bära päls.
    Läder är vanligtvis tillverkat av kor som slaktats för föda och är därför en ”biprodukt”, medan minkar endast slaktats för ett ändamål: att bli kläder åt en stroppig herre/dam.

    Reply
  57. Isac september 22, 2012 at 12:25 f m

    Vill bara påpeka att kvinnor kan snigla istället för Olla.. ifall du skulle bli sugen!

    Reply
  58. Felicia september 22, 2012 at 12:26 f m

    Som Elin säger så bör du inte uttala dig om saker du inte vet något om för du förstärker bara bilden av att du är en korkad blond bloggare. Det är rätt åt dig att din jacka förstördes ja, för du är en djurplågare så… Och vafan!”Bär du smink kan du bära päls”? Vad i helvete är det för jävla resonemang helt ärligt? Hahaha, det är ju nästan så att man tycker synd om dig.
    Och nej jag tycker inte att det är rätt att äta kött eller bidra till djurs lidande på andra sätt heller men pälsindustrin är faktiskt en genre för sig själv. Men det vet inte du… Och vadå? ”Vad är det för fel att bära rävpäls, hundpäls och kaninpäls”? Vad det är för jävla fel!? Skojar du eller? Sen förstår jag inte varför du hela tiden försvarar dig själv. Drar upp Kenza, duntäcken o.s.v. VAD FAN HAR DET MED NÅGOT ATT GÖRA? Vem bryr sig!? Allt spelar roll och uppenbarligen försöker du bara att intala dig själv och andra att det du gör är ok. Svag som fan och du. Vad är du för en människa som tycker att det är fel att plåga djur, men ändå gör det bara för att ”ja, men det är lika hemskt att äta kött, ”eller det är lika hemskt att sminka sig”. Fyfan vad SVAG.

    Svar: Kan inte du komma hit så får jag förstöra några tiotusentals kronor för dig genom att hälla färg eller skit på dig för något som jag inte gillar hos dig då…? Om det nu var rätt att en idiot gjorde det på mig. Kom du bara, så får vi se vem som tycker det är rätt efteråt… Tänk innan du skriver.

    Reply
  59. Linda september 22, 2012 at 12:48 f m

    Jag tycker att debatten är så övertråkig och gammal… de som vill bära päls bär päls och de som inte vill gör det inte. Ni som förstår päls genom att kasta färg över den har egentligen gjort något ännu värre än personen i fråga som bär pälsen: istället för att pälsen har någon typ av funktion, som att vara en kappa, blir djurets död helt värdelös. Jag har inga fördomar mot veggisar, biffätare eller pälsbärare. Det finns värre saker att lägga ner tid och energi för att förbättra och andra världsproblem som är viktigare att lösa än problemet kring om det är OK att bära päls eller inte. Nej, det är inte okey att förstöra någons pälskappa utan vidare. Det är som att det skulle vara okey att skära upp bildäcken på bilarna som står ute på gatan för att jag är en miljökämpe som tycker att alla borde åka kommunalt eller ta cykeln till jobbet. Ni springer inte och skär upp däck va? Varför kasta färg på en snygg pälskappa då?!

    Svar: Därför att dom saknar förmågan att argumentera. Dom förstår bara våld och förnedring. Fast själva vill dom bli bemötta med respekt. Fascinerande.

    Reply
  60. Josephine september 22, 2012 at 7:20 f m

    ”Svar: Du saknar verkligen förmågan att argumentera för dina åsiker och tankar. Det är tråkigt för mig. DU bevisar nämligen bara för mig och de allra flesta med en aktiv hjärna att du är blåst. Mer blåst än vad som borde vara tillåtet. Kram.”

    Lol. Vet du vad som är tråkigt för mig? Att små fjorrar som du försöker få det att verka okej att döda djur, tortera, slita av pälsen levandes på djur som bara slängs iväg och lider tills de dör. För att de e fint att gå med päls? Vi lever inte i stenåldern, det handlar inte om att överleva för att klara av kyla etc. Det finns tusen olika typer av material och olika sorters fuskpäls man kan använda om man nu fascineras så mycket och vill gå med päls utan massa liv på ens samvete.
    Den sorten som tycker det är okej att ta andra varelsers liv pga sin fåfänga, men samtidigt springa runder med sin lilla hund eller ha en svart äcklig katt att gosa och älska, OCH tycka det är köttare som är emot pälsindustrin som är DUBBELMORAL, damn den typen av varelse borde steriliseras och utrotas.
    Jag tycker det är otroligt ledsamt att människor som du existerar, jag vet inte om du är född korkad, eller om du supit bort de stackars hjärnceller du kanske haft en gång i tiden. Men blåst, ja om de e någon som e blåst så är det ju verkligen du och de har du lyckats bevisa för varenda en som kikar in på din blogg. Kram kram

    Reply
  61. Malin september 22, 2012 at 8:33 f m

    TACK!! ÄNTLIGEN förstår någon vilken dubbelmoral detta är. Blir så jävla trött på människor som är sjuuukt emot päls för att det är sååå fel och 10 minuter senare sitter de och äter en Big Mac typ. Jag är vegetarian och tycker att det är mer okej att ha päls än att äta kött faktiskt. En päls köper man och har resten av livet (om det är bra kvalité) och inte så många djur behöver sätta livet till. Kött däremot äter ju folk i genomsnitt 4-5 gånger om dagen, hur många djur blir inte det i veckan liksom? Så hemskt att vissa djur, t.ex. räv och mink, är mer värda än kossor och grisar enligt i princip alla.

    Reply
  62. ronja september 22, 2012 at 9:28 f m

    Är ni knäppa?!?! Tänk om någon kom och förstörde DIN jacka!! Nä då är det inte alls samma sak för det var ju din och inte Paows!! Djuren är ju redan döda!! Ja det är synd men jag är själv djurvänlig (bor på en bondgård) men tänk bara om någon kom och förstörde din jacka som du har köpt för sjuttioällvatusen!!! Nä då skulle du INTE vara så glad! Tack och hej leverpastej!!

    Reply
  63. Rebecca september 22, 2012 at 10:19 f m

    Bra då kommer jag och plockar upp din katt, så får vi se hur kul du tycker det är sen när Maddi plötsligt blev en pälsmössa! din sjuka jävel! sista gången jag gick in på din blogg! sjuka idiot jävel!

    Reply
  64. Mira september 22, 2012 at 10:41 f m

    Skillnaden? Det finns möjlighet till fina fuskpäls, men av någon vrickad anledning är inte det ”tillräckligt”. Det finns inte möjlighet till fuskkött. Visserligen finns det vegetarisk kött, men det innehåller inte samma, och det smakar inte samma. Skillnaden är också, att kött är något vi människor behöver, som vi äter. Päls bärs för utseendet skull, ”och det bara måste vara äkta”. Känns väldigt onödigt att föda upp djur, låta dom leva hela sitt liv i en trång bur, och sedan dödas för att någon ska ha det äkta. Idag handlar de inte om att hålla sig varm med päls, för de kan vi hålla oss med så mycket annat.

    Reply
  65. Emmi september 22, 2012 at 11:30 f m

    Tycker de flesta kommentarerna nedanför är otroligt patetiska.
    Spelar ingen roll hur mycket man är emot pälsindustrin,
    ingen har rätten till att förstöra för andra människor. och som i detta fallet handlar om ganska mycket pengar.
    Själv tycker jag att kött är något man äter, om man vill. päls är något man bär, om man vill. sov i dun-täcken om ni vill det med. man man ska vara medveten om hur allt går till. från vilt djur till täcke-jacka-köttfärs !
    Ingen som tänkt på att Gud, BigBang eller vad som nu skapade allt har räknat ut allt perfekt. och i den uträkningen ingick djur som ett överlevnads ”material” för oss människor. Människor har ätit djur och använt deras päls för värme ALLTID. finns inga undantag.
    om alla skulle vara lika jävla trångsynta så kan vi ju vända på det..
    vanliga kläder från tex HM, är det små ”negerbarn” som står i stoora pooler med sina bara fötter och stampar runt bland tyger och massa kemikalier för att färga tygerna som du sen ska smycka din kropp med. dom blir fruktansvärt sjuka av detta.. men det är ingen som uppmärksammar. en pälsjacka(som oxå är sjukt miljövänlig) håller i flera år. medans en tygjacka(inte så miljövänlig) håller kanske 1-2 år.
    För att vi ska kunna ha det bra, måste någon annan ha det sjukt mycket sämre.. men det tystas ner. För i slutändan är människan en stor egoist som vill ha det bästa till sig själv…

    Reply
  66. Rebecka september 22, 2012 at 12:20 e m

    Smink testas på djur innan det används på människor. Tandkräm som ni använder dagligen, testas på djur. Lägg av med allt tjatter om att man inte får använda djurpäls, det svider i ögonen av att läsa allt ni säger. Ni är pinsamma.

    Reply
  67. Sofia september 22, 2012 at 12:28 e m

    har bara en sak att säga till dig (som vegetarian, inte använder djurtestat smink, hudvårdsprodukter, dunktäcken osv) hjärtlöööös

    Reply
  68. t september 22, 2012 at 1:10 e m

    Du är ju dum i huvudet på riktigt. Ja du har en LITEN poäng i att köttätare antagligen borde hålla käften men har du missat helt att djuren flås LEVANDE för att bli din ”fjortontusenkronorsjacka”? Skulle vilja se dig bli flådd levande, säkert skönt. Kommenterar inte alls ofta men nu kunde jag inte hålla käften, du är verkligen korkad. Skaffa dig en uns allmänbildning snälla människa. Och sluta gråt. Jag skulle gladeligen förstöra alla dina pälsjackor om igen. Tönt.

    Svar: Kan du på riktigt visa mig var du finner bevis för att man flår djuren levande i pälsindustrin? Som jag sa förut, har du försökt tvätta en bil, eller skruva av hjulen, medan den åker påå motorvägen? Du tror inte man stannar bilen innan, eller avlivar djuret innan, för att det är enklare? Suck…

    Reply
  69. pernilla september 22, 2012 at 1:40 e m

    Du framståe bara som riktigt korkad när du skriver detta.. Att du kan tycka det är okej att bära hundpäls? människans bästavän.. Jag har tyckt om dig tills nu. Jag äter ekologiskt, jag använder inte djurtestat smink, använder aldrig smink, ska jag ha mig en dunjacka köper jag det begagnat. Du är hjätlös kvinna!

    Svar: Jaha, du tycker det är okej med dun…? Har fåglarna mindre värde än din hund? En människas bästa vän är i alla lägen en människa. Sedan kan man ha husdjur som man gillar mycket, men, hallå, man är inte vän med ett djur som man håller fånget (vilket du gör med din hund, jag med min katt o.s.v.).

    Reply
  70. Toni september 22, 2012 at 1:57 e m

    hahahaha paow,du är nog den dummaste personen jag har hört talas om,shit, vad hade du tyckt om jag tog din kära lilla katt o gjorde en päls av den ? JO DÅ hade det helt plötsligt spelat någon roll, i vissa länder äter man ju katter med? inte bara hundar, Sure din ensak om du vill gå runt med ett dött djur på dej för dom ”håller längre” o ”är varmare” men få inte oss som faktiskt bryr oss om djuren att låta som om VÌ är dumma ihuvudet, det är bara ni nonchalanta stureplan idioter som går o köper 10000 pälskjackor för att styla. Väx upp.

    Svar: Vad har min katt, som är ett husdjur, med ett djur som hållits för päls- eller mattillverkning att göra? Det verkar vara det tyngsta argumentet alla kan klämma ur sig – ”Vi kan ta din katt till päls så får du se”, men se, det argumentet biter inte riktigt. Min katt har för all del päls och skulle säkert bli fin som päls, men vad har det med saken att göra? Tror ni att jag skulle låta flå henne levande (som ni inbillar er att man gör med pälsdjur) och tror ni hon haft det dåligt hos mig (som ni tror att alla päls- och köttdjur har det)? Förstår inte riktigt argumentet.

    Reply
  71. Toni september 22, 2012 at 1:59 e m

    Och förr i tiden som ni pälsbärare alltid ska ta upp, så ja då hade man päls för att det värmde, men nu förtiden ( 2000 talet inte medeltiden FYI ) så finns det annat man kan värma sej med, o det finns fuskpäls, så ser ingen anledning att stödja pälsindustrin meddetta ?

    Svar: Fast, om du pratar o stöd till pälsindustrin, så var min päls ett halvt sekel gammal och gav inget som helst stöd till industrin, men nu blir jag tvungen att köpa en ny. Så det enda idioten med färgen åstadkom var att fler djur måste bli päls. Begåvat.

    Reply
  72. Johanna september 22, 2012 at 2:18 e m

    Gillar att det bara är fjortisar som håller med Paow. <3

    Svar: Okej, det har du kommit fram till genom vilken vetenskaplig metod…?

    Reply
  73. Lina september 22, 2012 at 3:29 e m

    Men din dumma brud.. Man kan välja att äta kött som är svenskt! Köp kött av en bonde? Då har iaf dom flesta djur levt ett bra liv och blivit vårdade bra! Det finns inget rättvist sätt att döda ett djur för dens päls.. Är ju inte ofta dom tar päls från ett roadkill, fine ta pälsen då! Men att föda upp minkar, rävar som inte får leva ett normalt liv bara för att ta deras päls.. Flås levande.. Det är fan inte rättvist.. Bara för att ni Stockholms töntar ska känna er så jävla mäktiga.. Sök på youtube , så får du se fast bundna levande hundar flås.. kanske ändrar din åsikt då.

    Reply
  74. Lina september 22, 2012 at 3:47 e m

    Seriöst… Du vet inte så mkt om pälsindustrin märker jag. Du verkar vara så säker på att man dödar djuret först innan man flår djuret? Och då kan jag säga att, många gånger så spänner dom oftast fast huvet på djuret så att den inte kan bitas, så flås den levadande för dom vill tex inte skjuta djuret för då förstörs pälsen. Det är sorgligt att det finns människor som dig. Titta på lite mer djur program så kommer du förstå. O katter stryper dom med en pinne med ett snöre man kan dra åt, medan katter trängs i burar, tar dom ett strypgrepp genom buren och katterna gör allt för att rivas men det e ju lönlöst..härlig död, att kvävas.. Vi har lånat världen av djuren! Karma

    Reply
  75. Alexis september 22, 2012 at 4:18 e m

    Alltså.. jag förstår verkligen inte dig Paulina. Du verkar fullkomligt medveten om hur vidrigt djur som ska bli mat/kläder behandlas, och ändå bryr du dig inte?

    Det här argumentet med att ”om man äter kött får man inte störa sig på päls” börjar bli riktigt uttjatat. Ett fel är väl fortfarande bättre än två fel? Jag kan förstå frustationen över människor som tror att dom är världens djurvänner för att dom är emot päls men äter kött, använder skinnkläder och duntäcken m.m. Men nu är det faktiskt så att det är EXTREMT mycket enklare att inte använda päls än att sluta äta kött.
    Du behöver inte använda päls på något sätt, det absolut enda det ger dig är ännu ett ”fint” klädesplagg. Det finns gott om andra alternativ som är både snygga och varma. Är själva utseendet fint så använd fejkpäls.

    Med kött är det en helt annan sak. Man måste förändra hela sitt sätt att tänka, handla, laga mat m.m. Det är extremt svårt att gå ifrån köttätare till vegeterian. Helt plötsligt blir det en utmaning att göra något så enkelt som att gå på restaurang eller handla. Helt plötsligt måste man börja tänka på hur mycket näring man får i sig och kanske äta vitaminer. Självklart är det inte omöjligt att bli vegeterian och tillslut så vänjer man sig till livsstilen. Men det är fortfarande extremt mycket enklare att sluta använda päls än att sluta äta kött. Att använda päls endast för att det är fint kommer alltid att vara vidrigare än att inte sluta kött för att man inte är redo att ändra sin livsstil.

    Reply
  76. Linn september 22, 2012 at 4:57 e m

    Jag går på en djurskola där det har visats filmer på lektionen om just päls. Kan tala om att det var det vidrigaste jag sett. I Thailand fångar dem gatuhundar å slänger i dem i små små burar där de sedan körs till en farm . Sedan hängs dem i snaror å blir flådda levande för att sedan kastas på högen med halft levande hundar. Kunde dock inte kolla på det men skriket hundarna gjorde var fruktansvärt! Pälsen har ju ingen funktion vi lever ju nt på sten åldern. Sen fattar jag nt att du tkr det e ok att köpa päls när du VET hur det går till, du tänker skevt…..

    Svar: För det första undrar jag vad det är för seriös ”djurskola” du går på om du inte samtidigt fick förklarat för dig hur det egentligen ser ut och fungerar, för du måste fått en styck propagandafilm från någon aktivistgrupp… För det andra har jag inte haft någon päls av hund, utan min, som en idiot kastade röd färg på, var en riktigt gammal päls som folk haft i ett halvt sekel. Och jo, päls har funktion – det är snyggt, det är varmt och synnerligen hållbart.

    Reply
  77. Matilda september 22, 2012 at 5:32 e m

    Jag förstår iallafall vad du menar! Själv skulle jag förmodligen inte köpa en pälsjacka, med syftet att jag själv skulle må bättre och ha godare samvete om jag inte gjorde det. Däremot skulle jag aldrig störa mig på någon annan som har det. Håller med om att man inte ska lägga näsan i blöt om man själv inte har ryggen fri. Jag känner lite någonstans att folk får göra som de själva vill, fast vi svenskar är ju inte direkt förespråkare av det resonemanget ;). Att förstöra någons jacka för att man är emot päls, det är ju bara sjukt. HM kläder, och andra stora kedjors kläder är ju gjorda i fattiga länder med kassa arbetsförhållande och det är ju inte heller rätt? Likaväl som päls strider emot djurens rättigheter, så strider ju annat emot mänskligarättigheter? i princip alla kläder för något dåligt med sig, men som du sa, inte fan går någon runt naken? Och i detta fall så anser jag att man inte ska gå allt för hårt emor någon annan, såvida man själv inte lever ett liv där man främjer alla. Olika åsikter är bra, och deffinitivt tillåtet, men att förstöra någons jacka, eller att gå till personangrepp det tycker inte jag är okej!

    Reply
  78. Hanna september 22, 2012 at 6:14 e m

    Asså jag tycker inte om djur som behandlas så men jag är fortfarande inte vegitarian, päls har jag (inte äkta i så fall) men det knäppaste med det här är att du har köpt en äkta päls för 14 000 spänn va fan! köp en jävla fuskpäls för mindre än hälften så sparar du pengar och alla blir glada!

    Reply
  79. Filippa september 22, 2012 at 9:44 e m

    SÅ JÄVLA BÄST PAOW! kan fan inte sluta älska dig!! och för er som skriver att man ”kan lika gärna köpa en fuskpäls så man sparar pengar och alla blir glada” kanske ska kolla vad hon skriver? Det handlar antagligen en del om VÄRME också. Det råkar ju faktiskt vara så att äkta är både varmare och bättre kvalité än en fuskpäls från HM på 99kr.
    Vad är folks problem egentligen?sluta hata pga en annan människas åsikt.

    Reply
  80. Anonym september 22, 2012 at 9:50 e m

    Jag skulle gärna vilja veta hur många av alla idioter som kommenterar här inne som använder smink från märkena loreal, Max factor, maybelline, lancome, estee lauder osv..( listan kan göras lång, kolla petas hemsida). Ni vet att dessa märken och många fler testar sina produkter på djur va? Det är ungefär samma puckade resonemang som med päls. Smink är till för att försköna och framhäva osv. Det är fint och jag vet MÅNGA som aldrig skulle visa sig utan smink. Ska dessa personer som använder djurtestade märken också bli kallade idioter och djurplågare precis som ni kallar paow? Vad jag vet använder Kinza mascara från maybelline , Linda Hallberg bloggar ofta bland annat om estee lauders produkter. Varför är det ingen som skäller på dessa personer? Att de är djurplågare osv? Har ingen av er hört om kvinnan som utförde en tio-timmars tortyr i ett skyltfönster för att visa vad djuren får utstå med för att vi, konsumenter ska få smink? Om inte tycker jag ni ska googla upp det. Kolla på videon, och sen kan hålla käft. För jag slår vad om att alla idioter som kommenterar här (som är emot paow i detta ämne) använder både smink och hygienartiklar (tandkräm, raklödder, duschcremee, body lotions) från märken som är testade på djur. Tycker alla här inne r så fruktansvärt dubbelmoraliska och korkade när de kommenterar att ”att äta kött och bära päls är inte samma sak, päls är värre” ursäkta men, era jävla dumhuvuden!!!! Fy fan vad äckliga ni är. Det är NI som är de riktiga djurplågarna här. Men tack för all underhållning nu ger. Skrattar ihjäl mig åt era idiotiska och framförallt pinsamma kommentarer och korkade åsikter 🙂

    Reply
  81. anna september 23, 2012 at 2:57 f m

    Jag får helt ärligt talat ont i hjärtat av det du skriver. Hur kan du inte veta att katter, kaniner, hundar, rävar flås levande? Det här är ju någonting som otroligt många i världen börjar förstå idag. till och med kändisar börjar reagera på detta. ett exempel är eva mendez som till och med har gått ut med en video för PETA om hur fruktansvärd pälsindustrin är. Bor själv i USA och här är man tack och lov mer medveten om pälsindustrin, till och med köttindustrin. hoppas du tänker om. och här är bevis på hur det går till. du ville ju ha det eftersom du inte tror på vad någon skriver här

    http://www.youtube.com/watch?v=yg0SMX5-H_k&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=DSSMBhK_F2k&playnext=1&list=PLA60E5AD7DDA23229&feature=results_main

    http://www.youtube.com/verify_age?next_url=/watch%3Fv%3D7Gx8qFYhdbo

    http://www.youtube.com/watch?v=d2mioawt9A8&oref=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fresults%3Fsearch_query%3Drabbit%2Bfur%2Bchina%26oq%3Drabbit%2Bfur%2Bchina%26gs_l%3Dyoutube.3…2312.3110.0.3268.6.6.0.0.0.0.72.345.6.6.0…0.0…1ac.1.NrsxaAnjQOI

    http://www.youtube.com/watch?v=d2mioawt9A8&oref=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fresults%3Fsearch_query%3Drabbit%2Bfur%2Bchina%26oq%3Drabbit%2Bfur%2Bchina%26gs_l%3Dyoutube.3…2312.3110.0.3268.6.6.0.0.0.0.72.345.6.6.0…0.0…1ac.1.NrsxaAnjQOI

    http://www.youtube.com/watch?v=wQQOG8dKUEc

    Svar: Nu bad jag ju uttryckligen om en källa som är oberoende och inte Youtube…

    Reply
  82. Em september 23, 2012 at 10:16 f m

    Men herregud människa! Hur kan du på allvar tro att det bara är påhitt att dom flås levande?? Snacka om förnekelse! Kan inte ngn länka ett videoklipp där hon får se hur det går till på riktigt??

    Reply
  83. Em september 23, 2012 at 10:44 f m

    Här har du!!

    http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/226136-se-filmen-som-far-djurrattsaktivisterna-att-rasa

    http://hundar.ifokus.se/discussions/4d71452bb9cb46223905af54-hundar-flas-levande

    http://mobil.aftonbladet.se/nyheter/article10286520.ab?partner=wwwredirect

    http://www.gamereactor.se/forum/?forum=1&thread=90920&page=1

    Svar: Men det är ju en och samma film. Det visar ju knappast att hela pälsindustrin hanterar djur på det viset och dessutom kommer filmen från en källa som visserligen har väldigt lovvärda ideal, men som inte direkt gjort sig kända vare sig för källkritik eller opartiskhet. Därmed inte sagt att filmen inte är otäck och att hanteringen av djuren är hemsk. För det är den.

    Reply
  84. Christin september 23, 2012 at 2:20 e m

    Alltså.. Ja det är orättvist att vissa djur blir behandlad som skit innan de blir mat. Sådant är hemskt. Men man måste komma ihåg att vi äter djur för vi behöver alla näringsämnen och proteinet. Så jag är emot att vissa djur blir orättvist behandlade innan slakt och uppväxt med mer. Men vi BEHÖVER INTE ha päls, finns så många andra material och jackor vi kan använda oss av. Därför är det inget hållbart resonemang att säga ”hur kan det vara ok att äta kött men inte använda päls”. Kött behöver vi. Inte pälsen. Och tack och lov finns det fejkpäls, om man nu måste ha päls. Finns ingen anledning att köpa en äkta för flera tusen, för den är INTE bättre. Jag hoppas att pälsindustrin förstörs och att alla kan försöka förbättra livsförhållanderna till djuren.

    Reply
  85. Ebba september 24, 2012 at 1:46 f m

    Dina argument är rätt så.. dåliga. Det är skillnad på att äta för att överleva och ha en pälskrage på skinnjackan för att det är snyggt. Tipsar däremot om en affär vid karlaplan som säljer dunjackor med pälskragar. Dunet är taget från livsmedelindustrifåglar (dom som redan blivit dödade för mat alltså) och pälsen är tagen från djuren EFTER att dom dött. Minns dock inte vad affären heter..

    Reply
    1. Elena april 16, 2013 at 11:40 e m

      om man inte äter kött så dör man?? hahaha!!!!!!!

      Reply
  86. felicia september 24, 2012 at 1:49 e m

    vaddå ”världen är inte rättvis?” världen är inte rättvis över sånt vi inte kan styra, men att döda en räv kan vi faktiskt styra, vi behöver inte göra det orättvist.
    Och vad fan snackar du om? ” Vi får gå runt nakna för kläder kan man ju inte bära för det är ju djurplågeri?” VI SNACKAR OM ATT PÄLS ÄR DET, du är ju alldels för extrem i dina mot argument. Och som alla andra har skrivit, vissa djur äter man för att överleva, och för att det behövs för kroppen, men en päls? TYVÄRR dina argument håller INTE, och sånt här gör mig riktigt förbannad.

    Reply
  87. felicia september 24, 2012 at 1:53 e m

    Och till den där ”anonyma” jävlen, vaddå att VI är djurplågera för att VI bryr oss? Nu råkar det ju vara så att kanske inte ALLA är medvetna om att just smink testas på djur, men tack för att du nämnde det för nu lär det ju bli ett ännu hett ämne.

    Reply
  88. Anonym september 26, 2012 at 9:33 f m

    Ja, jag tycker att alla som är emot päls, men ändå äter kött, bär smink, har duntäcke, dunjackor osv är djurplågare. Säg mig Felicia, vad använder du själv för vinterjacka? Tyg? 🙂

    Reply
  89. Jonna september 27, 2012 at 1:35 f m

    Snälla, läs på lite innan du uttalar dig och uttryck dig på ett bättre sätt. Inlägget känns som att det kommer direkt från en 14-årings blogg!

    Reply
  90. F september 29, 2012 at 12:49 f m

    Om du skulle försöka dig på att läsa kan du läsa en bok som heter ”Eating Animals” av Jonathan Safran Foer. Den kanske du kunde lära dig något av. Att predika om hur dåligt något är för att rättfärdiga att man själv sysslar med alltihopa är att hugga sig i foten.

    Reply
  91. Hanna september 27, 2014 at 2:13 e m

    Vi behöver inte päls i Sverige för att hålla oss varma, som man behöver i Sibirien. Så du väljer alltså att döda oskyldiga djur bara för att du ska känna dig fin? Trevligt.

    Reply
  92. mikaela september 27, 2014 at 5:28 e m

    Hund,räv,kanin päls säger du va? Varför inte katter? JO man borde fan göra det, med KATTEEEERRRRRR!!!!

    Reply
  93. Rebecca november 29, 2015 at 4:58 e m

    Folk måste sota bry sig om vad andra gör och fokusera på sig själva. För om den personen som förstörde din päls jacka är så smart och så emot päls varför förstöra jackan då? Då har du ju gjort så att detta djur dörr i ”onödan” för ingen vill ha den produkten mer vilken bara är värre. Så seriöst människor låt folk ha vad dom vill. Ingen klagar på de som äter kött även fast tex på vissa gris farmer äter grisarna upp varandra. Så seriöst börja städa upp efter er själva innan ni ger er på någon annan.

    Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *