Dags att börja träna igen.

Shit vad länge sen det var jag tränade nu. Kommer ihåg när jag tränade typ varje dag i flera månader och hade värsta kroppen. Fast då var jag ju iförsig 17.

Men kommer ihåg när jag och Ellen tränade en del precis innan sommaren. Det var tung och det var under en period jag mådde väldigt dåligt. Men jag kom igång tillslut. Men nu så känns det som om det kommer bli väldigt svårt att börja träna eftersom jag inte dirket är i mitt livs bästa form.

Så tänkte fråga er om ni har några motivations tips. Typ på hur jag ska börja osv, vart jag ska hitta orken? Hjälp mig snälla hjärtan!

(Visited 193 times, 1 visits today)

29 Comments

 1. Mikaela oktober 16, 2012 at 9:28 e m

  Gå på gruppträningspass om du tycker att det är svårt att veta vad du ska göra i gymmet. Styrekträning är det roligaste och bästa annars!:) Dela upp kroppen på typ tre pass, exempelvis ben, rumpa, rygg en dag, mage, triceps, bröst en dag och biceps och axel en dag. Sen kör du dina pass. Vill du ha tips på specifika övningar är det bara att maila:)

  Reply
 2. Sandra oktober 16, 2012 at 9:30 e m

  Har samma problem !:(

  Reply
 3. F oktober 16, 2012 at 9:35 e m

  Börja träna med någon som är mer motiverad än du, som ringer på dörren och tvingar med dig 🙂

  Reply
 4. sofie oktober 16, 2012 at 9:39 e m

  ååh jag vill också ha fina kurvor.. haha

  Reply
 5. Sandra oktober 16, 2012 at 9:49 e m

  Jag brukar kolla på träningsbilder på weheartit när jag känner mig omotiverad till att träna, och det funkar iaf för mig! 🙂

  Reply
 6. Clara oktober 16, 2012 at 10:01 e m

  Starta en tävling med en kompis! Funkar verkligen skit bra för man blir både pepp och mer målinriktad. Priset kan antingen vara nåt galet ni gör tillsammans (utomlandsresa, pierca på konstigt ställe osv..) eller att den ena får kanske betala en massage osvosv. Försten som når sin drömkropp, drömvikt eller vad man nu har för mål. Tävlingen kan gå ut på olika saker, tex jag och en kompis hade att vi måste träna minst 4 ggr i veckan annars hade vi ett straff (i vårat fall äta 5 vaniljmunkar), inte äta godis på vardagar utan bara helger, festa max en gång i månaden osv. Om man inte lyckades så fick man ett straff som man kommer överrens om tillsammans.

  annat tips är o börja med att köpa nya träningskläder! Så man känner sin snygg! Även o börja följa massa användare på instagram som lägger upp träningsbilder funkar. Eller testa på nån ny sport som du känner dig manad till! Dra med massa kompisar o testa!

  Lycka till!

  Reply
 7. Linda oktober 16, 2012 at 10:05 e m

  Jag tycker du borde börja någonstans där de har bra och varierande gruppträningar. Då kan du träna danspass, spinning och bodypump etc. Då blir det mer varierat och kul med musik och sånt. 🙂

  Reply
 8. Sara oktober 16, 2012 at 10:10 e m

  Gud, jag satt precis där du är förra veckan! och har gjort riktigt länge! Det är bara såhär att motivationen, den kommer inte komma av sig själv. Det är bara att ta på sig träningskläderna och sticka iväg.Tänk såhär en kort promenad är bättre än ingeting alls. Sen när du är ute och gör saker, sen kommer hem då tänker iaf jag alltid ” Fan nu är jag förtjänad till en varm choklad med en fet bulle!!” Men alltså, helt ärligt, vi är väl inga grisar?! Så sätt upp mål, när du klarat dom kan du få köpa den där toppen du har drömt om i flera veckor!! (du som är bloggare kanske kan köpa vad du vill när du vill, men sätt upp en mål och när du klarar det kanske du kan åka på en resa eller liknande! :)) Lycka till med träningen!!
  Ett bra tips är LCHF när du vill tappa vikt, om du vill BYGGA muskler så ska du äta mycket proteiner dock!! Kolla på massa fitspo sidor och bra bilder och hitta insperaton 🙂

  Reply
 9. Rebecka oktober 16, 2012 at 10:24 e m

  lyssna på grymma låtar som peppar dig. Spana in lite träningsbloggar, köp nya träningskläder, och titta på allmänt motiverande bilder!(:

  Reply
 10. Martina oktober 16, 2012 at 10:50 e m

  För mig är det viktigt att känna mig snygg när jag tränar – att ha snygga träningskläder som jag är bekväm i dvs. Sen är det alltid bra att föra dagbok över träningen för att se hur man utvecklas – att du kan springa längre/snabbare, träna med tyngre vikter etc. Sätta upp ett tydligt mål är väl det allra bästa – ex. jag vill gå ner så många kilon/förlora ett antal cm/öka i muskelvikt. Inspirationsbilder på ”drömkroppen” kan vara bra att sätta upp där du alltid blir påmind om ditt mål – ex. på toaletten/kylskåpet/i mobilen. Göra upp en plan för hur ofta och länge du ska träna, försök ha fasta rutiner där du vet att du presterar som bäst på dygnet – sent på kvällen är väl egentligen sämst eftersom att kroppen varvar ner. Om man tycker om att träna med andra kan det vara en idé att skaffa en träningskompis eller gå på gruppass istället för gym, finns ju hur mycket olika som helst – både styrka och kondition. Sen är det ju även viktigt att du mår bra hela dygnet, äter bra mat och sover ordentligt. Lycka till!!

  Reply
 11. Martina oktober 16, 2012 at 10:52 e m

  Glömde en jätteviktigt sak också! DELMÅL OCH BELÖNING. Superviktigt med belöning för din insats och jobb, det kan ju vara att unna sig en spa-dag, ett särskilt klädesplagg, en tatuering, en semesterresa eller vad som helst.

  Reply
 12. Jenny oktober 16, 2012 at 11:23 e m

  kolla efter snygga bilder (på drömkroppen) och lägg sedan in dom i din mobil, som bakgrundsbild i din dator osv så du alltid ser bilden,dåblr man motiverad. finns jätte bra tumblr sidor, exempel http://yourjenny.tumblr.com/

  Reply
 13. Johan Edlund oktober 17, 2012 at 5:43 f m

  Dra på hörlurarna så du peppar upp dig själv och om du inte gillar de ta med en vän som kör samtidigt och peppa varandra och dra ner varandra till gymmet. Gör de till en vana gå ner och fika innan gymmet.
  Sluta häng med instruktörer låt dom komma och vilja hjälpa dig och kör hårt ät ordentligt och lägg upp dina mål. köp nya kläder ge dig en morot för varje gång du når dina mål =)
  http://www.RockTime.se

  Reply
 14. lotten oktober 17, 2012 at 6:39 f m

  Tja,

  Först vill jag börja med at rekommendera gymmet Fitness 24 Seven. 199 spänn i månaden och du kan träna dygnet runt utan jobbig personal. Tränar du om nätterna får du hela gymmet fr dig själv, vilket jag tycker känns lyxigt. Vet det finns flera i Sthlm men kolla bara var Kissie går för jag vet hon går där. m det blir awkward att träffas på, menar jag.

  Sen är det bara att pasa på när du har energin. Är du trött är det inte lönt för då får man inget ut av träningen utan gå när du är utsövd och pigg och kör ett stenhårt pass. Tycker de har de bästa maskinerna; Technogyms. de har ju också tjejavdelning som man slipper killar på och får vara ifred.

  Reply
 15. Johanna oktober 17, 2012 at 8:15 f m

  Boka in träningen som möten 🙂 tex tis kl 14 ska jag till gymmet, för vem vill missa ett inbokat möte? 🙂

  Reply
 16. Nicolette oktober 17, 2012 at 8:57 f m

  Snygga till dina prylar och träningskläder du använder. Tex mycket rosa eller en snygg väska osv.
  Skriv ner i almanackan exakta tider du tänker gymma.
  Musik gör dig extra peppad. Ha aggressioner som motivation och drivkraft.
  Och viktigast, tänk på hur snygg du kommer att vara efteråt!!

  Jag var alltid lat samtidigt som pappa betalade sats avgiften varje månad, så jag började med skuldkänslor och slutade snabbt därefter igen.

  På min blogg i kategorin diet beskriver jag hur jag plötsligt gick från stl 38 till 34 och världens bästa känsla var att inte behöva skämmas för min kropp, jag var så stolt över min kropp i somras i marbella/puerto banus! Jag kunde lätt påstå att min kropp fick mest posetivt uppmärksamhet till skillnad från skinnybitchen och bootygirl. Och den känslan vill jag fortsätta att ha, vilket är min motivation!

  Reply
 17. Elin oktober 17, 2012 at 9:27 f m

  Keep up the good work! 😉

  Reply
 18. Charlotte oktober 17, 2012 at 10:39 f m

  Tänk på hur du mår när du inte tränar och jämför det med dom tiderna då tränat. Då ser du ganska fort när du mått bäst 😉

  Reply
 19. mathilda oktober 17, 2012 at 11:21 f m

  träningsguide för nybörjare ligger uppe på bloggen! hjälper dig att komma igång, hur du lyckas de första träningstillfällena och hur då behåller fokusen på träningen.

  Reply
 20. Jasmine oktober 17, 2012 at 12:11 e m

  Haha det som funkar på mig som får mig och bli motiverad är , fitspobilder & träningsbilder 🙂 googla så kommer det fullt med dom och dom peppar ön lite extra och på morgonen vill man inte alötid gå upp och träna men gör det ändå för man känner sig bättre till mods om man gör det och efter några dagar blir det en vana och pang så har du din dröm kropp:)

  Reply
 21. Isabelle oktober 17, 2012 at 12:33 e m

  PAOW!!!!! har varit i din sits ett par ggr, så nu jäklar ska du få tips som funkade bra på mig!!!
  1. Köp dig snygga träningskläder, det fungerar verkligen som en fet kick!!
  2. Tänk att du vill inspirera folk, du vill att folk ska säga ”oj, har du inte sett vad paow tränar och är fit for fight numera”?
  3. Tänk dig vad du kommer känna dig grym, DE ÄR DET VIKTIGASTE, du sviker inte dig själv. Du vet att du kommer hålla igång och klara av det.
  4. Peppa dig själv dagligen! ”fyfan vad bra jag är..” osv!
  5. Nyttig mat behöver inte vara äckligt, leta upp goda nyttiga rätter du klarar av att laga och som du gillar!
  6. fixa grym tränings musik på luren!
  7. När du funderar på att ge upp, tänk på varför du startade!!
  8. Fixa en kompis som stöttar dig, som är med dig hela tiden och hjälper dig ibland. Daniel paris???
  kommer inte på så mycket mer. jag själv har varit i massa sånna perioder där det bara inte går att hitta inspirationen… men ta dig till stan och börja handla snygga träningsskor och kläder, sen går du till ett gym eller så. Själv älskar jag gruppträning. Zumba är kul! Hoppas det var till en hjälp 🙂

  Reply
 22. Marie oktober 17, 2012 at 3:33 e m

  Börja lugnt med att träna en gång i veckan öka sen efter hand men låt det ta sin tid

  Reply
 23. MARIA NATHALIE oktober 17, 2012 at 7:40 e m

  Jag har själv precis kommit igång med träningen och mitt tips är att t. ex hitta inspirerande bilder att gå igenom på mobilen varje gång innan du drar till gymmet och även gymma till musik som är inspirerande och ger en energi. Att man t. ex följer träningsbloggar eller träningsaccounts på instagram där man kan inspireras. Sen tycker jag att jag ger allt och tränar som bäst när jag går på gruppträningar, då anstränger man sig lika mycket som alla andra och hänger liksom med hela tiden och ger inte bara upp tills passet är slut. Sen när det kommer till mat och sådant så undviker jag att köpa hem onyttigt och så är det oftast eklast att ha bra kost om någon mer som bor med en också äter likadant. Hoppas att du kommer igång snart, det är så sjukt skönt efter varje gympass och man känner sig så otroligt bra!

  Reply
 24. Maria oktober 17, 2012 at 9:40 e m

  Mitt tips är att börja lugnt och med någonting du tycker är roligt! Ingenting är värre än att inte orka göra det man tänkt och därmed bli arg på sig själv. För att få tillbaka motivationen är det därför bra att sätta upp delmål och belöna dig själv när du uppnått målen 🙂 Sedan ökar du successivt och tar dig an träning med mer utmaning. På så sätt blir du aldrig besviken på dig själv och håller motivationen uppe! Ett annat tips är att ha med dig en vän som också gillar att träna. Då motiverar det dig att jobba ännu hårdare om inte hårdare än den du har med dig 🙂 Lycka till Paulina!

  Reply
 25. bea oktober 17, 2012 at 10:07 e m

  Hej paulina. Jag driver en blogg som uppskattas av många och jättemkt personer har hittat motivation och gått ner flera kilo pga den :). Gå in på bloggen sen i kategorier ”motivation” lovar att du kommer att hitta något i alla fall. Jobbar även som.pt och lägger ner sjukt mkt tid på mina ptelever, säg till om du vill komma och prova, du kommer inte ångra dig. Bättre träning än blandning av thaiboxning, egen kroppsvikt, äcklig konditionsträning och riktigt rolig träning kommer hjälpa dig att hitta formen du strävar efter.
  Hoppas du kommer igång. Kram bea

  Reply
 26. A oktober 21, 2012 at 4:56 e m

  Mitt bästa tips är att lägga till serier på mobilen och kolla på när man kör crosstrainer eller bandet. Tiden går fortare!

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *