Hjärnspöken

Jag vet att jag ständigt flyr alla mina problem. Så fort jag lägger mig i min egen säng så kommer hjärnspökena och mardrömmarna tillbaka. Vaknade nyss helt kallsvettig och vill inte somna om.

Jag hade velat skriva varför jag mår dåligt och vad jag flyr ifrån. När jag skrev känslosamma inlägg när jag var yngre så stöttade ni mig. Nu dömer ni mig och säger att jag lider av nån psykisk störning. Började en utredning av adhd & add som jag aldrig slutförde, men förmodligen så lider jag av en konstant rastlöshet. Inte av borderline eller Aspergers som ni så gulligt föreslår…

Och ja, jag har vart hos en psykolog, delvis för att snacka om mitt konstanta illamående och magsmärtor jag konstant har eftersom läkarna inte hittar nåt fel på mig (skitvården i Sverige, magsmärtorna kommer säkert bli min död någon dag).. .

Jag vill inte blogga när jag är ledsen och mår dåligt. Det är så många som dömer mig, är elaka och tycker att det är rätt åt mig. Okej, visst, men som sagt, jag har inte tvingat någon att läsa. Jag tar i vanliga fall inte åt mig, men när jag mår dåligt så gör jag det.

Just.Want.To.Be.Happy

20121008-052314.jpg
Jag och pappa, 15 år gammal fylld med självhat och ätstörningar. Men jag var lyckligare med tillvaron då…

(Visited 133 times, 1 visits today)

79 Comments

 1. ida. oktober 8, 2012 at 7:05 f m

  Godmorgon. Jag har också gått hos en psykolog för att jag hade tvångstankar, alla är vi olika 🙂 Och jag är ju inte en psykopat bara för att jag hade det, och du är inte heller det. Hoppas du mår bättre snart! Hoppas du läser denna kommentar. Hen bra dag, Många kramar och pussar, Ida Bergqvist Karlsson 🙂 <3.

  Reply
 2. emilia oktober 8, 2012 at 7:20 f m

  Tycker du borde gå till en psykolog eller sjukhus och få reda på vad du lider av. Kan vara så att du blivit såhär med åren också, hårdare krav på dig själv och hårdare kommentarer. Tycker att dom som sprider hat på din blogg är riktigt patetiska och har inte rätt någonstans. Jag tyckte om dig när du var för flera år sedan och jag tycker om dig nu. Du är en av dom ärligaste bloggerskorna, även om en del grejer du gör inte är så jävla smarta haha :). Men stå på dig som sagt, du har klarat dig igenom mycket! Klart du kan fortsätta med bloggandet, eller så tar du dig tid att börja studera och skaffa dig ett riktigt jobb. Kanske skulle vara skönt för dig att lägga ner bloggandet ett tag och ta hand om dig själv? Du är en jättehärlig tjej paulina, hoppas allt löser sig, ta hand om dig! Många kramar

  Reply
 3. Katti oktober 8, 2012 at 7:31 f m

  Hej tjejen, blir ledsen av att läsa vad du skriver.. jag känner så igen mig. Jag har mått dåligt i flera år, känt mig annorlunda,. Att ingen förstår mig osv. Folk har trott att jag har ADHD osv. Men jag har alltid vetat att det är FEL. Sista tiden har jag mått så dåligt att jag försökt & velat ta mitt liv.
  Har känt stor hopplöshet, när ingen hjälp finns..
  TILLS NU. Jag snubblade över en bok, som heter KAOS I KVINNOHJÄRNAN. sök den, jag tror den kan hjälpa dig!! Jag är så lycklig att jag hittade den för det känns verkligen som att den speglar mitt beteende o alla mina känslor. Kanske låter konstigt att vara lycklig för det, men om man vet vad problemet är, kan man göra nåt åt det!!! 🙂
  (Boken socker bomben rekomenderar jag oxå) Upp med hakan det blir bra! MÅNGA KRAAAAMAR <3

  Reply
 4. Emma oktober 8, 2012 at 7:44 f m

  Jag har läst din blogg i något år nu men aldrig skrivit här tidigare. Jag hoppas att allt löser sig för dig och att det blir bättre!

  Reply
 5. Angela oktober 8, 2012 at 7:56 f m

  Hej tjejjen, jag har gått igenom det mesta du skriver och hjälper många unga personer att komma på rätt väg , hör gärna av dig om du behöver vägledning. Privat <3

  Reply
 6. lisa oktober 8, 2012 at 8:02 f m

  Lyssna nu Paulina.Det finns ingen som kan hjälpa dig utom du själv.Gå till en psykolog o få hjälp för hjälp finns.Problemen finns kvar oavsett hur mycket du än festar,sprit o droger/piller skapar bara ångest o beroende.Ta tag i ditt liv innan det är försent,tro inte att det bara är att skärpa sig ngn gång i en avlägsen framtid o bli vuxen..Du sitter redan i ekorrhjulet o är beroende ,det är inte bara att kliva av partytåget eftersom du har åkt på det alldeles förlänge nu.Kroppen kräver alkoholen för att må hyfsat bra…Hur tror du kvinnan på parkbänken hamnade där?Akta dig du är definitivt i riskzonen att bli en vuxen alkoholist o inte bara en partybrutta.Kram,ta hand om dig Paulina.Du har bara ett liv även om det stundtals suger.

  Reply
 7. Matilda oktober 8, 2012 at 8:16 f m

  skriv om du behöver, det är bara idioter som dömer. Lyssna inte på de, försök iaf <3

  Reply
 8. Lisa oktober 8, 2012 at 8:21 f m

  Du ska ha beröm för att du är oerhört duktig på att sätta ord på sina känslor,
  de är det inte alla som kan eller vågar!
  Jag är en av som som inte hade dömt utan lyssnat, och de låter verkligen som du behöver fler som lyssnat och ser i din omgivning. Och som att du behöver mer ”vägledning” i livet,
  en förebild inte i meningen av idol eller någon mall utan mer en som ligger lite före dig i livet.
  Jag arbetar idag med unga människor med diagnoser som adhd, aspberger och borderline.
  Rastlöshet och stort risktagande i livet brukar som du säger peka mer åt adhd av de tre.
  Men jag tycker diagnoser är en del av en människa, ingen som får en diagnos blir en annan människa. Man är den samma! Men man har fått ord satta på sina karaktärsdrag.
  Kanske skulle du ändå försöka fullfölja en,utredning? Om du får en diagnos så kan du ju vinna på att få rätt hjälp och förståelse för dig själv.
  Oavsett paulina så tycker jag du värkar vara en helt fantastisk tjej, de finns en mening med allt, fin din inte styrka och vänd all skit till något bra! Kram till dig

  Reply
 9. Frida oktober 8, 2012 at 8:25 f m

  Försök komma ihåg att de som dömer ut dig mår så mycket sämre. Tänk vilka bittra och missnöjda människor de är. Försök vara bättre 🙂

  Reply
 10. tesserese oktober 8, 2012 at 8:58 f m

  Jag förstår verkligen inte det där- varför tracka ner på någon som e ärlig och pratar om sina känslor. Du må vara ung fortfarande, men såna som läser sin blogg- de borde bry sig- och faktiskt tycka det e strongt att kunna erkänna att man mår dåligt, att man har ångest, hjärnspöken, depression, etc. Jag vill i alla fall hävda att det finns NÅGRA få av oss som läser din blogg som faktiskt BRYR sig (och ALDRIG skulle ”klanka ner” på dig enbart för att få dig att må dåligt/tycka du e sjuk eller konstig på något sätt. kärlek paulina, kärlek.
  pok! (:

  Reply
 11. kath oktober 8, 2012 at 9:15 f m

  en ting er sikkert jeg dømmer deg ikke uansett.

  Reply
 12. Anonym oktober 8, 2012 at 10:09 f m

  kanske har du IBS? jag har det själv, och symtomen är olika för alla. Jag har inte alls så som det står att man brukar ha, men jag har fortfarande samma sjukdom! kolla upp det, det går att bli bättre med rätt hjälp!

  angående det andra: anledningen att folk blir sura är att du ena dagen mår bra, och när du gör det pissar du på dina läsare. du skriver saker som ”behöver inte er, äckel” ”ni är vidriga” och allmänt pissar på oss, och då vill vi inte stödja dig! mina citat var fel, har inga exakta och orkar inte leta, men du fattar nog grejen.

  sluta vara så kaxig så kommer folk tycka om dig! inget illa ment nu!

  Reply
 13. F oktober 8, 2012 at 10:24 f m

  Kolla upp bipolär, en av symptomen är konstant rastlöshet och bipolär är att humöret går upp och ner hela tiden, att man är impulsiv osv. Tänkte bara ett tips 🙂 säger inte att du har något alls men det är jobbigt att alltid gå och känna sådär så vill bara hjälpa till !

  Reply
 14. Linn oktober 8, 2012 at 10:45 f m

  Fick nyss diagnosen ADD och att slutföra den utredningen var seriöst nästan det bästa jag har gjort! Jag har alltid haft det svårt att te.x vara i skolan/plugga för jag inte kunnat koncentrera mig och lärare har kallat mig puckad och slö, vilket inte alls gjorde det lättare för mig att ta mig iväg till skolan. Jag led jag av konstanta panikångestattacker, tvångstankar, ätstörningar, rastlöshet samt mardrömmar och massa andra skit tankar och extrem kräk fobi som begränsade mig något enormt. Under kräksjuketiderna gick jag inte utanför dörren utan handsprit och mådde konstant illa. Fick ingen sömn för det snurrade runt för mkt tankar i huvudet vilket också bidrog till att jag var deprimerad i omgångar. Sen jag börjat med medicin så har alla tankar och skit minskat något enormt! Du kanske har något liknade? Kanske kan vara värt att ta upp den där utredningen igen? Kram!

  Reply
 15. Rebecca oktober 8, 2012 at 10:48 f m

  Hej paow, kan säga att det finns många som vill stötta dig. Jag vill iaf, jag tycker du är en grym tjej som visar att allt inte är perfekt hela tiden. Du visar inte upp en fakead fasad som vissa andra gör, du visar verkligheten som finns hos väldigt många tjejer. Skit i vad andra säger och tycker om dig, mesta är avundsjuka! Jag hoppas att du ska må bättre:)

  Reply
 16. M oktober 8, 2012 at 11:10 f m

  Paulina, har du kollat upp ifall det är magkatarr? Det är vanligt när man känner stress och ångest, och du måste ha mycket press osv så därför är det svårt att få en lugn tillvaro. Kaffe, cigg och alkohol kan också utlösa magkatarren men det finns medicin. Jag får det ibland.. Hoppas du hittar en lösning snart<3

  Reply
 17. Tess oktober 8, 2012 at 11:12 f m

  Du tycker inte om att bli dömd. Men om du tänker efter, dömer inte du? Kanske dags att tänka efter hur du själv beter dig! Du verkar vara en bra tjej men jag tror inte att man någonsin kan må bra om man inte slutar att se ner på andra som du gör. Ingen kan veta vad du gått igenom, men om du provar att bli lite mer ödmjuk så lovar jag att du kommer må bättre och inse att alla människor är luka värda, t.o.m vi som är sossar och jobbar på 7eleven ;). Kram

  Reply
 18. therese oktober 8, 2012 at 11:18 f m

  Rosenterapi kan vara bra, man kan gå nån gång ibland. Mardrömmar ses enligt viss drömtydning som ett bra tecken att man möter sina problem och vågar titta på dem, såvida man inte flyr i drömmen, då kan de bli återkommande.

  Reply
 19. Madde oktober 8, 2012 at 11:25 f m

  Paulina, du kanske har magkatarr, har dom kollat det? Köp omeprazol på apoteket o ta en morgon o kväll i en månad o se om det blir bättre 🙂

  Reply
 20. Lotta oktober 8, 2012 at 11:26 f m

  Gulle! Man vill bara krama om dig. Du har klassiska panikångest symtom, hade likadant i din ålder. Var spyfärdig varje dag i 1,5 år. En dag satt jag och pratade med en gammal kompis som hade panikångest, och helt plötsligt trillade poletten ner, och jag kunde börja resan med att hitta mig själv. Ett tips är att hålla dig ifrån alkhol, som är stark ångestframkallande. Förstår hur ledsen du blir när alla dömer dig, och det framkallar ännu mer olustkänslor. Det blir en ond spiral som är svår att ta sig ur. Stor kram!

  Reply
 21. Sara oktober 8, 2012 at 12:12 e m

  trist :/ men jag tror jag vet varför du mår dåligt, du saknar hugo, och är deppig över att han och Paula väntar barn…

  Svar: Host, men nej…

  Reply
 22. Robin oktober 8, 2012 at 12:37 e m

  Svenska sjukvården är bland de bästa i världen, sluta tro du vet något.

  Svar: Säkert är det så, men det betyder inte att den alltid är bäst och att det inte finns bättre. Sluta tro att allt är bättre i Sverige. Det är sant ibland, men inte alls alltid.

  Reply
 23. Julia oktober 8, 2012 at 12:41 e m

  Något jag har lärt mig är att jag mår bara sämre om jag tycker synd om mig själv. Så ett tips från mig skulle vara att försök att inte tycka synd om sig själv (ingen aning om du gör de men ville skriva något hjälpande). Försök vara glad för de du har, för du har trots allt mat på bordet.

  Reply
 24. Jenny Stomeus oktober 8, 2012 at 12:48 e m

  Helt sjukt vad jag känner igen mig i dig och ditt mående då och nu… visserligen har jag fått bukt med alla psykiska problem, därför visar det sig fysiskt också. Är mer ”fit” och vältränad nu än NÅGONSIN … (även då när jag gick 4 mil per dag och tränade crosstrainer i 2 timmar för att jag ”ätit för mycket”).. jag tror och hoppas på dig. Du är sjukt smart, begåvad, duktig och älskvärd!!

  Reply
 25. Jenny Stomeus oktober 8, 2012 at 12:50 e m

  Medicin är inte lösningen, tro mig. Jag åt starkaste dosen av 7 VÄLDIGT starka antidepressiva, antipsykotiska och ”anti-ångest” + ”anti-socialfobi”…. tror du att jag mår bättre än någonsin nu när jag slutat med : Atarax 75 mg, Effexor (venlaflaxin) 375 mg, Seroquel 600 mg… + flertal ”vid behov-mediciner. Och ja, innan sjukskrivningen jobbade jag på apotek. Sköt om er!

  Reply
 26. ??? oktober 8, 2012 at 12:57 e m

  varför tog du bort min kommentar för jag frågade om din pappa har gjort något? Jag tycker det är märkligt att han han pressar sin dotter till att blogga och att du skrev förut att han tyckte du va ”tråkig” i bloggen….känns sjukt på något vis…Tycker nästan att ens föräldrar ska vara emot att man lägger ut lättklädda bilder på sig själv för hela internet…men tydligen inte din pappa?

  Sjukvården är bra om du tjatar på att du verkligen har ett problem. Men tror att dem tänker att det är psykiskt problem du har. Det är otroligt vanligt att magen får lida när man mår psykiskt dåligt. Du måste bara inse att du behöver hjälp på riktigt…

  Svar: Tog inte bort någonting… Du vet att jag är vuxen, eller hur? Och att jag faktiskt gör vad jag vill (ofta tvärtemot vad mina föräldrar sagt att dom tycker jag ska göra). Tycker det är märkligt att du kommer hit och tror att felet ligger hos min pappa…

  Och du menar att psykiska problem inte är riktiga problem, eller…=

  Reply
 27. E oktober 8, 2012 at 1:36 e m

  Jag älskar dina personliga inlägg. Du är så lik mig, vi är lika gamla dessutom. Jag tycker att du ska skriva av dig & låta folk tycka vad dom vill. Jag tycker du är fantastisk & du skriver jättebra. Kraaaaam!

  Reply
 28. Lillan oktober 8, 2012 at 2:47 e m

  Sluta festa helt för en tid, då kommer du garanterat få bättre sömn och mindre ångest. Förstår att det kanske inte räcker då du verkar må dåligt på många sett. Men någonstans måste du börja och sova är a och o för att orka ta tag. Så ledsamt att läsa om hur du flyr dina problem genom rus. Önskar så att någon av dina vänner eller familj ville ruska om dig och hjälpa dig ta tag i ditt liv för du har bara ett så var rädd om det…

  Reply
 29. ella oktober 8, 2012 at 3:00 e m

  Så överklasstjejen vill ha mercy för sin illa panikångest men hon har inget problem med att själv skriva nedgörande om sossar, butiksarbetare och folk som råkar bo utanför tullarna m.m. Väx upp fan de inte synd om dig någonstans.

  Reply
 30. Petra oktober 8, 2012 at 3:55 e m

  Jag har haft konstanta magsmärtor varje dag i 6 år.. Varit under utredning på sjukhuset i 4 år.. Dem hittar inget fel utan de säger att de är psykiskt.. Bara för att dem är värdelösa så är de fel på mitt huvud 🙁
  Maila om du vill prata! Kram

  Reply
 31. Pia oktober 8, 2012 at 4:24 e m

  Jag tycker att du ska börja att skriva känslosamma inlägg igen! Minns hur mycket jag gillade alla sånna inlägg du skrev tidigare, har alltid gillat dig mer än dom andra bloggarna för du är den enda som är så ärlig. Du döljer inte dina brister som dom andra gör och du kan stå för dina misstag. Jag håller oftast med dig i det du skriver och i dom känslosammare inläggen så känner jag ofta igen mig, då känns det bara så bra att veta att man inte är ensam. Även fast jag känner likadant så hade jag aldrig klarat av att gå ut med det så offentligt som du gör, du går alltid din egna väg oavsett vad andra tycker och det är det som får mig att se upp till dig så mycket. Du är starkare än vad du tror att du är och vad det än handlar om så är jag säker på att du kan klarar dig igenom det!!

  Reply
 32. .. oktober 8, 2012 at 4:34 e m

  du känner inte mig och jag känner inte dig..

  men ibland är det precis det som behövs. att man pratar med någon som inte är en del av de.

  jag är en duktig lyssnare och jag har varit med om mycket, inte samma saker som dig, men mycket annat!

  min mejl står och jag är inte ute efter något. jag är bara en människa som bryr sig om andra!

  Reply
 33. s oktober 8, 2012 at 4:49 e m

  har också haft extremt mycket problem med mag verk och vet hur jobbigt det är när man inte hittar felet så något jag tänkte tipsa om är att försöka få bort så mycket stress och obekvämhet som möjligt. När jag började med det har det minskat samt att magkatarr som jag lätt fick förut har nästa helt försvunnit. Så försök hitta personer som gör dig lugn samt försök göra din vardag så bekväm som möjligt för dig. Menar inte att du ska sitta hemma och aldrig festa eller så utan mer att gör det du hinner med och sätt inte för höga krav och om du inte har kollat/märkt att du har magkatarr försök kolla det för tabletter hjälper mycket. Kram

  Reply
 34. Malin oktober 8, 2012 at 5:04 e m

  Bry dig inte om folk, de är elaka för att de inte vet bättre..

  Reply
 35. lina oktober 8, 2012 at 6:01 e m

  Seriöst, måste folk vara så JÄVLA omogna??

  Paow.. skit i alla taskiga kommentarer och ta åt dig alla bra!

  Jag vill säga en sak och det är att jag tkr du är så enormt jäkla bra och verkar vara en fantastisk person, en av mina största drömmar är att jag & du skulle vara vänner 🙂 Och snälla kan inte du ha en bloggträff i göteborh det hade varit jätte kul! <3

  Och sist av allt vill jag säga att du är så himla fin!

  Reply
 36. Ida oktober 8, 2012 at 6:17 e m

  Alltså, jag förstår inte hur man kan trampa på någon som uppenbarligen redan ligger ner?! Paulina skriver klart och tydligt att hon mår dåligt och inte känner för att blogga – eftersom de som kommenterar ofta gör så att hon mår ännu sämre. ÄNDÅ skall ni haters kommentera taskiga och oförstående grejer. Alltså jag fattar inte? Paulina är olycklig. Hur fan kan ni trycka ner någon som är olycklig? Fattar ni vad de kan få för konsekvenser för henne eller? Hon är i ett dåligt tillstånd och tar åt sig av all skit. Hade ni någonsin klankat ner och spottat på någon IRL om dom berättade om deras tillstånd? Även om man är ”rik”, eller har det gott ställt som Paulina har, betyder inte det att man inte FÅR må dåligt. Vad är det för jävla bullshit?! Det är inte bara förortsbarn med en fattig ensamstående morsa som får tycka synd om sig själva. Väx upp för fan. Alla FÅR må dåligt. Bara för att kanske DU som kommenterar ”egentligen” har det värre eller whatever, betyder inte det att Paulinas problem blir mindre, för henne. Alltså ååååå, blir så trött på alla omogna töntar. Tack och puss. Krya på dig Paulina! <3

  Reply
 37. V oktober 8, 2012 at 6:48 e m

  Har du testat att göra gastroskopi?

  Reply
 38. zandra oktober 8, 2012 at 6:52 e m

  Vilka jävla idioter det finns, hon sitter och skriver ut vad hon känner, tycker och tänker. Hon mår inge bra nu, låt henne vara då. Sitt inte och kommentera något negativt, era jävla efterblivna idioter. Seriöst, blir så jävla arg på att se hur folk är i denna värld.. ett bra jävla exempel är ”Ella Så överklasstjejen vill ha mercy för sin illa panikångest men hon har inget problem med att själv skriva nedgörande om sossar, butiksarbetare och folk som råkar bo utanför tullarna m.m. Väx upp fan de inte synd om dig någonstans.” Ha era åsikter, tyck vad ni vill men sparka inte på någon som redan ligger ner. Jag hoppas seriöst att ni får panik ångest, hamnar i depressioner och mår så jävla dåligt så det enda ni vill är att ge upp.. och då ska folk komma och spotta på er. Blir fan rädd över att se hur folk är. Om ni har så mycket hat mot henne, ge fan i att gå in på HENNES blogg och kommentera.

  Vissa skrämmer mig.. helt otroligt att man kan sitta och trycka ner någon som redan mår dåligt.

  Reply
 39. Hannah oktober 8, 2012 at 7:07 e m

  Hej.
  Det slog mig när du skrev om magsmärtor och illamående att du kanske har IBS. Jag går själv under utredning för det just nu. Mina symtom är 24/7 illamående, halsbränna och kramper från och till (speciellt när jag äter). Du borde verkligen gå till läkaren och kolla upp det! Vet precis hur jobbigt det är 🙁

  Krya på dig och kämpa på!

  Reply
 40. sanna oktober 8, 2012 at 7:46 e m

  Hej Paow! skit i alla äckliga människor som skriver en massa skit, dom mår säkert inte bättre själva som måste trycka ner andra, jag hoppas du kommer på vad som är felet och att allt löser sig 🙂 du borde gå på utredning om ADHD eller ADD, lika bra att veta vad som är fel så du får medicin och mår bra igen <3

  Reply
 41. Lowi oktober 8, 2012 at 7:50 e m

  Gumman, ångest och stress kan sätta sig i magen, så är det för mig iaf. Du har säkert inte ont i magen på fyllan va, när du super och har det kul? Du kommer utveckla magsår med tiden, men du lär inte dö för det. Lycka till.

  Reply
 42. Rebecka oktober 8, 2012 at 8:12 e m

  Paulina, du är den vackraste tjejen jag vet! Jag hoppas att du kan se förbi alla bittra jävla äckel som sitter o kommenterar och se de andra istället, för vi är många som faktiskt bryr oss om dig! Hoppas allt blir bättre snart. Många kramar <3

  Reply
 43. Alva oktober 8, 2012 at 8:12 e m

  Hej! Jag kom att tänka på när du skrev att du har konstanta magsmärtor men att ingen läkare hittar några fel att det kan vara IBS. Den sjukdomen syns inte på några prover eller så utan finns bara där. Då har man konstanta smärtor i magen och är överkänslig mot mat. Du kan googla vad det innebär! Men jag har IBS och fick diagnosen för ett knappt halvår sedan efter två års konstanta smärtor i hela magen. Alltid värt ett försök! (:
  Kram

  Reply
 44. Cathy oktober 8, 2012 at 8:26 e m

  Det är vad som händer, när man tappar sig själv på vägen.

  Reply
 45. Linda oktober 8, 2012 at 8:38 e m

  Tycker du verkar vara en snäll och trevlig tjej och jätte fin. ta inte åt dig vad folk tycker och tänker. de är med all säkerhet bara avundsjuka. sen är de lättare att döma, tycka och tänka när de gäller någon annan än en själv..

  Reply
 46. Elin oktober 8, 2012 at 9:08 e m

  jesus säger jag är vägen sanningen och livet.

  Reply
 47. Amanda oktober 8, 2012 at 9:14 e m

  Man blir som man behandlar, som man brukar säga..

  Reply
 48. MyBoberg oktober 8, 2012 at 10:26 e m

  skit i va alla dumma jävlar säger. dom skall inte trycka ner dig. du lever ditt liv hur du vill och de ska dom inte lägga sig i. tycker de skulle vara jättekul om du skrev personliga inlägg även när du mår dåligt också, då får man se en helt ny och intressant sida av dig. sen är vi ju fan människor allihopa ! man kan inte vara perfekt! om dom inte vill läsa din blogg så kan dom dra åt helvete , dom är dumma i huvudet som försöker trycka ner dig med en jävla massa ord !!! you go girl Paulina!

  Reply
 49. Elin oktober 8, 2012 at 10:30 e m

  Dem som klagar på att du lever livet och festar mycket är garanterat tråkiga jävla svenska människor som bara ligger hemma och har dåligt självförtroende. Ganska sorligt. Helt ärligt så verkar du ha ett jävligt roligt liv där det händer annorlunda saker i och du kommer ha många historier att berätta för dina barnbarn! Man är inte alltid ung, men vi är fortfarande unga och det är då vi ska passa på att göra hyss:) diggar dig starkt!!

  Reply
 50. M oktober 8, 2012 at 10:46 e m

  Puss!

  Reply
 51. ess oktober 8, 2012 at 10:53 e m

  Vet du vad? Alla kommer att döma dig, vare sig vad du gör, men varför ska du må dålogt av det? Skit i alla människor som dömer, jag vet, det är fett jobbigt att inte tänka på sånt. Men iaf, försök att skita i alla idioter som dömer dig. De kommer göra drt oavsett vad! Lev ditt liv, and don’t worry 🙂

  Reply
 52. Sofia oktober 8, 2012 at 11:06 e m

  Så trist att höra att du mår så dåligt! Jag läser sista terminen till sjuksköterska och har precis läst om ångest och psykisk ohälsa. Faktum är att de som mår dåligt psykiskt ofta söker vård för kroppsliga symptom som tex magsmärtor och det är ju inget som kan visas på några prover, stå på dig så att du får den vård du behöver, om det är genom samtal eller vad det nu är. Lycka till tjejen

  Reply
 53. maja oktober 8, 2012 at 11:52 e m

  Jävla tönt, knarkar man och horar runt är det inte konstigt att man mår dåligt. Du är en sådan jävla äcklig människa så du förtj’nar att må dåligt.

  Svar: Måste köra min spegelfråga nu igen. Är du säker på att du inte skrev till den där personen du såg i spegeln nyss när du satte dig vid datorn? För vad jag förstår borde du känna dig själv rätt väl… Och mig inte alls.

  Reply
 54. Fanny Erixon oktober 9, 2012 at 12:01 f m

  Fyfan för hur vissa människor kan va så jävla iskalla. Att trycka ner någon som tar modet att vill skriva av sej och hitta kanske ett litet stöd? Fyfan blir verkligen arg på riktigt när folk ska vara så jävla negativa och elaka, nej Paulina ta verkligen vara på dina sanna vänner oavsett om det är en eller hundra, du vet vad jag menar. Försök ta åt dej av allt de bra från alla håll, folk som sitter och läser en blogg dom hatar och bara trycker ner dom måste ju ha brist på liv om man tänker efter noga? Man kan inte vara stark alla gånger, ta emot all hjälp folk vill ge dej och lev på allt de posetiva folk i din omgivning ger dej! Du är verkligen min förebild och jag brukar inte kommentera bloggar över huvetaget men dehär va gränsen! Kram på dej!

  Reply
 55. tova oktober 9, 2012 at 9:03 f m

  stå på dig, du kan vara stark!!! du är stark!
  och till alla som kommenterar negativt: vad vill du uppnå med den kommentaren? mår du som människa bättre av att veta att du skrivit något så fruktansvärt töntigt, elakt och omoget till henne? skulle du någonsin våga säga det till henne face to face? antagligen inte. håll dina otroligt idiotiska åsikter och kommentarer för dig själv.

  paulina om du vill någon gång, berätta gärna om dina ätstörningar? går själv igenom det så är alltid skönt att veta att flera gått igenom samma sak osv, kram<3

  Reply
 56. S. oktober 9, 2012 at 11:57 f m

  Hej Paulina, Har aldrig kommenterat på någon blogg förr men hoppas verkligen du ser det här för din egen skull!

  Magsmärtorna kanske kan vara endometrios? http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Endometrios/

  Jag utreds själv för det nu, eftersom det krävs en operation för att se om man har endo eller inte så är det svårt för läkarna att hitta det. Jag själv har haft magsmärtor, feber, yrsel, illamående etc. etc. etc. i åratal och först nu har jag sökt hjälp och fått det. Värt att läsa om iaf.

  Reply
 57. Lina oktober 9, 2012 at 1:51 e m

  stå på dig paow. jag känner igen mig i dig. jag har också ont i magen och mår illa konstant.. har också hjärnspöken.. hoppas allt blir bra med dig. kram lina

  Reply
 58. nattis oktober 9, 2012 at 2:30 e m

  Be Strong.
  Ser upp till dig, ta vara på tiden du har. Du är vacker, stark och helt underbar. Hang in there!

  Reply
 59. maria oktober 9, 2012 at 2:44 e m

  Lyssna gärna mina låtar om Jesus på min blogg http://fridensfurstejesuskristus.blogspot.com

  Man mår bra av bra låtar. I Jesus finns det hopp och styrka att få.

  Be en bön eller flera böner för dig själv. Här finns bra böner att be:

  http://www.bibelskolan.com/ledning/livets_boner/

  Böner hjälper till alla tillfällen i livet. Tex om jag inte bett böner när jag ska sova då drömmer jag dom hemskaste mardrömmarna och mår dåligt och är rädd av drömmarna för dom är så verkliga …och sen när jag bett en bön högt för mig själv så får jag beskydd mot dom alla hemska mardrömmarna..och vaknar glad och känner hur jag har fått beskydd. Då startar dagen bättre =)

  P.S. En bön kan se ut såhär:

  I Jesu namn
  Vår Fader, du som är i himlen.
  Låt ditt namn bli helgat.
  Låt ditt rike komma.
  Låt din vilja ske på jorden så som i himlen.
  Ge oss i dag det bröd vi behöver.
  Och förlåt oss våra skulder,
  liksom vi har förlåtit dem som står i skuld till oss.
  Och utsätt oss inte för prövning,
  utan rädda oss från det onda.
  Ditt är riket,
  din är makten och äran,
  i evighet.
  I Jesu namn Amen

  P.S. Böner ska alltid börja med:
  I Jesu namn
  Och avslutas med:
  I Jesu namn Amen
  Då har den kraften att komma via Jesus till Gud i himlen som hjälper att besvara din bön.

  Massa kramar till dig Vackra Paulina <3

  Reply
 60. Rebecca oktober 9, 2012 at 3:44 e m

  Hej gumman! Om du ser att det e en dålig kommentar – kan du inte skippa o läsa den? Typ bara kolla dom första orden o på så sätt märka vad det e för en kommentar. O sen tryck på radera. För att visa för dig själv – att det här tar jag inte emot.
  Jag tänkte ge dig ett tips. Acceptera dig själv o dina känslor – det e vägen ut ur en svår uppväxt. Liksom nu känns det så här o det FÅR kännas så. Du kanske inte fick tillräckligt m kärlek under uppväxten o därför fått en negativ syn på dig själv. O nu strävar du efter att göra ifrån dig perfekt. Du behöver inte vara perfekt för att vara värd att älskas. Va den du är – du har allt inom dig. Du e värd att älskas precis som du är. O eg e vi alla perfekta precis som vi är, men du förstår var jag försöker komma… Acceptera dig själv sötnos. Din blogg e en av mina favvos!
  Det kommer att bli bra. Jag lovar. Puss å kram!

  Reply
 61. bujana oktober 9, 2012 at 3:52 e m

  kan inte hangtera bloggar eller rättare sagt vet inte hur man komenterar hoppas det jag skriver kommer fram till dig ,,, duu det e så att jag led samma sak som du gör just nu av panik ångest gick på atrax och fler medicin men du måste prata med en psykatri inte en psykolag inte mkt hjälp till det du går igenom men jag har osso adhd , vrf jag fick panik ångest för trodde jag aldrig skulle gifta mig eller hitta kärleken jag kommer sluta med att jag e ensam för jag e för agreesive , rastlös vill bara hitta på saker kan inte sitta still eller jag måste bara göra saker som intreserar mig alltså helt enkelt jag e bossen det måste va exakt som jag vill det ska men aom en blogg läsare ber jag dig att ta tag i det fast du kanske har svårt att ta tag i sånt men du måste med hjälp av daniel som kan påmina dig att du ska prata med någon och få andra medicin och nåt som lugnar ner dig för från panik ångest leder det till ångest-självskadebettende ! tro mig paowsi!

  Reply
 62. Louise oktober 9, 2012 at 7:25 e m

  Fattar inte hur folk kan va så taskiga? Har dom ingen skam i kroppen tro?
  Men stå på dig! Du är starkare än dom, och dom som skriver taskiga saker måste nog ha ett jävligt dåligt självförtroende och mår jätte dåligt själv! Hemska människor…
  Men va stark! Du är så mkt mer än dom som e elaka!
  Ta hand om dig, låt inte dom klanka ner på dig Paulina!
  Kramar

  Reply
 63. Maja :) oktober 9, 2012 at 9:31 e m

  Paulina,skit i alla hatkommentarer även om det är svårt. De är bara avundsjuka på dig & hur jävla snygg & awesome du är! You go girl!

  Reply
 64. Frida oktober 9, 2012 at 9:52 e m

  Jag vet att du kanske inte tar åt dej av de jag skriver nu, kanske inte ens läser detta men om du gör det så vill jag bara säga,
  Alla har full rätt att må dåligt! och det är absolut inget att skämmas för. Idioterna som skriver massa skit å trycker ner dej när du redan ”ligger” e bara psykiskt jävla störda och mår säkert dåligt själva å tar tyvär ut det på andra. Jag tycker att du är stark som överhuvudtaget vågar skriva att du mår dåligt å att du haft ätstörningar, Det är faktiskt inte alla som kan det! Du har endå tagit dej till den plats du står på nu trots allt som du varit med om, kom ihåg att motgångar ger ekar djupare rötter! ganska tänkvärt citat faktiskt! MVH Frida

  Reply
 65. Emma oktober 9, 2012 at 11:11 e m

  Prova med homeopat medicin om du har konstant smärta. Det har hjälpt mig! Det kan verka som ”hokuspokus” men vad spelar det för roll om det fungerar?! lycka till!

  Svar: Du menar riktiga mediciner eller åtminstone verksamma ämnen utspädda till noll och ingenting…? Då kan jag lika gärna dricka vatten. 🙂

  Reply
 66. Lisa oktober 10, 2012 at 12:32 e m

  Jag vill bara säga det att jag själv led av konstant magsmärta, illamående mm i över 10 år. Jag var ofta hos läkaren för det och det började på mig som 4-6 åring någon gång, det var ofta som jag inte kunde delta på idrottslektioner pga detta, och ofta som jag var hemma från skolan. Hade sådan smärta dagligen men ignorerade den, kunde knappt röra mig, men det brydde jag mig inte om tvingade mig att försöka gå till skolan mm. Men ibland var det värre då kunde jag inte göra annat än ligga och skrika trots att jag tagit en massa värktabletter.

  När jag var liten sa dem även att jag var laktos (trots att jag inte var det) dem sa det så vi skulle tro att det var där min magsmärta satt. Men det hjälpte inte, det var precs som om dem sa det för att få oss att sluta komma dit.

  Jag har legat inne för mina magproblem har gått in med kamera, och fått gjort en hel rad av olika tester och saker. Jag har mått väldigt dåligt över detta då jag aldrig har klarat av att gjort allt jag vill för jag mått så dåligt. Och det ända jag fått höra av en massa läkere är att det är normalt, alla har magproblem det är fullt normalt.

  Tillslut orkade jag inte hålla på att tjaffsa mer och vi gav upp, tills ibörjan av året då jag vart riktigt dålig och orkade inte mer, vi sökte först hos husläkarn som var på semester (vilket jag är glad för idag, för då fick jag träffa en som insåg att det inte var normalt. att något var fel.) hon skickade remiss till en magspecialist och han var den som kom fram med sanningen till mig för första gången på över 10 år.

  Han erkände att han inte visste vad det var men han trodde att det berodde på att min motorik i magen inte var som den skulle, jag fick en medicin i början av året jag har mått mycket bättre och jag har haft mina kramper (extrema kramper) mer sällan och det gör inte lika ont heller. Men det är inte säkert att detta är problemet så jag måste hela tiden gå på kontroller med några månaders mellanrum men jag mår ändå bättre än vad jag har gjort på över 10 år. Vilket jag är gllad för.

  Jag tänkte precis som dig detta kommer bli min död, för jag orkade verkligen inte med det mer. Men jag hade fel mår så mycket bättre idag kanske inte 100% bra men jag mår betydligt mycket bättre än jag har gjort.

  Så det jag vill säga dig är ge inte upp, utan var hård och kräv saker för tillslut kanske även du kan få ett svar vad som är felet med ditt magproblem.

  Även det med add/adhd jag tycker du ska göra klart den där utredningen, för om det är något jag vet om det så är det att de är värt det. Jag lider även av add med impulsivitet och jag är glad att jag fått det uträtt och fått enförståelse vrf jag inte fungerat som många andra under skoltiden. Jag vart diagnoserad för 1 år sen och då började jag precis 9:an, efter att jag fick hjälp med det så märkte alla skillnad även jag. Jag höjde mig 80p i skolan på 2 terminer vilket är ganska mycket. Så jag råder dg att kämpa för att få allt löst, det är värt det i slutändan trots att det är tuft och jobbigt. Jag tror på dig och tror du kan klara det.

  Hoppas du mår bättre snart!

  Reply
 67. micha oktober 10, 2012 at 12:44 e m

  Hej vännen, jag tror inte på psykologer och terapi. Jag pluggar medicin och läser om så många som får diagnoser hit och dit, det är sjukt. Känner igen mig väldigt mycket i det du skriver, och jag har hittat lösningen för mig. Mejla om du är intresserad av att höra 🙂 behöver inte vara nåt för dig men vem vet!

  Reply
 68. Gabriella oktober 10, 2012 at 11:20 e m

  <3.
  Vi är omringade av gamar som väntar på att få äta lik.
  Låt inte dig bli deras mat.
  Ta hand om dig!
  <3

  Reply
 69. Anne oktober 11, 2012 at 11:05 e m

  Jag känner igen mig så mycket i dig. Du verkar lika vilsen som jag har känt mig i större delen av mitt liv. Jag var olycklig redan som barn har jag insett men jag ”hade det ju så bra! Så mycket pengar!” vilket gjorde mig så arg för allt var inte bra men jag ville inte vara i vägen. Det visade sig att jag levde för andra. Av flera anledningar. Vilka händelser i ditt liv har format dig till den du är nu? Tänk dig ett tillfälle då du får väldigt starka upprörda känslor över vad någon säger. Försök minnas en händelse i ditt liv som gav dig denna känsla. Har länge trott att min roll i livet var att göra som andra ville för då skulle ingen bli arg. Blev mycket nertystad som barn, fundera, hur var det för dig som barn? Hur var dina förebilder och hur påverkade de dig? Hur var dina närmaste vänner och hur påverkade det dig? I tonåren så blev min ohälsa tydlig för att jag slutade bry mig om vad jag själv ville och blev väldigt osäker på vem jag var. För jag ville ju bara göra rätt och ständigt blev det fel. Jag ville säga ja till den där tjejen som ville vara med. Jag ville bry mig om vad andra sa. Jag ville ha på mig de kläder som jag kände för och det kändes alltid lite fel att säga dumma saker om andra. Jag kände helt enkelt att jag inte fick vara mig själv. Jag tappade liksom bort mig själv någonstans där på vägen. Trodde att jag skulle jämföra mig själv med andra (vilket jag inte erkände för mig själv, min attityd var typ ”hon vill bara tävla med mig” om någon stötte på samma kille), trodde att jag skulle sminka mig för att vara fin inför motsatta könet (vågade inte erkänna det heller så jag grisade till mina bilder ibland för protestera mot skönhet), köpte alla idéer som mina största förebilder kom med (i tron om att det visste dom minsann bäst om). Allt detta för att jag tvivlade på mig själv. Och skuldlade mig själv för alla fel som mina omgivning lärt mig (på grund utav deras osäkerheter som gjorde dem elaka). För att jag inte trodde att det fanns något bättre där ute, eller snarare något som jag faktiskt förtjänade. För jag ”klarade” ju ingenting av allt det där i skolan. Nej, för jag trodde inte det var viktigt. Jag trodde inte att jag var viktig. Värdefull, älskvärd, vacker på mitt vackra sätt. Precis som du. Du är vacker. Inte för att du har raka tänder (säger inte att du har sagt det) utan för att du är du. Du är god och fin. Jag tror på dig men det viktigaste av allt är att du ska tro på dig. Alltid. För du är bra!
  Jag är lite rädd att folk ska slakta mig nu för att jag har mycket om mig själv här. Men jag hoppas verkligen det finns någon tankeställare som kan hjälpa dig att komma underfund med lite mer. När du sedan blir rastlös och vill veta mer om dig själv så tipsar jag dr Phils bok, Finn ditt autentiska jag. Finns mycket där som har hjälpt mig. Glöm inte att älska dig själv för den du är och inte ”den du borde vara för att du gör alltid fel”. Världen är din att måla. Du är chefen över dig själv men det är svårt att vara en god sådan när man inte älskar sig själv. Och att inte älska sig själv är inget negativt. Man har bara varit under negativa omständigheter. Nu känner jag att det rinner iväg lite kanske.
  Som sagt, hoppas att du finner något ur detta. Kärlek är inom oss alla, men ibland tror vi att den inte är till för oss själva.

  Reply
 70. Elin oktober 12, 2012 at 9:32 f m

  Kram!

  Reply
 71. Erre oktober 13, 2012 at 12:18 f m

  Jag tror det beror på att du mår dåligt, ångest, ångest attacker. Många drabbas av ångest attacker utan att veta vad det beror på. Dom kommer ofta när man minst anar det, m du var 15 år och led av ätstörningar och självhat kanske det fortfarande ligger kvar, kanske inte just dom problemen men du har aldrig fått riktig hjälp. Omringa dig av bra människor folk som gör dig till en bättre människa och får dig att må bra. Snacka ut om vad som får dig att må dåligt annars om du går runt och bär på det kommer du tillslut bära på så mycket att det rinner över, det är DÅ du blir psykiskt sjuk, låt det inte hända. Det är inget jag hittar på det har hänt och det är psykologi. Gå inte heller ut med för mycket i din blogg, håll vissa saker för dig själv och hitta stöd bland vänner och familj, inte från okända människor bakom en datorskärm. Ta inte heller åt dig av dom som kommenterar dumma saker, vad fattar dom om dig dom vet inget, lyssna inte på skit. Va stark 🙂

  Reply
 72. Isabella oktober 13, 2012 at 7:53 e m

  Drömmer också mardrömmar ofta, vaknar kallsvettig och inte vågar somna om.. usch för det!!

  Reply
 73. Irma S oktober 13, 2012 at 10:50 e m

  Sedan jag var 14 har jag haft helvetiska magsmärtor/kramper i magen, bröstet och revbenen till och från, det gjorde så att jag inte kunde gå till skolan alla dagar. Första gången det hände så tog vi in mig på akuten, jag var vid det tillfället i Montenegro.
  Det tog tre män för att klara av att hjälpa mig att in i bilen då jag varken kunde gå eller stå, jag trodde att jag skulle dö av smärtan. Det var precis som att någon högg mig med tusen knivar i magen och rev benen. Jag fick en spruta som då lindrade smärtan ganska snabbt. Nu i efterhand vet jag vad detta beror på, än idag kan jag få kramper pga det jag höll på med, det har tagit hårt på min kropp och mina inre organ…

  Reply
 74. Mia oktober 16, 2012 at 11:26 f m

  Vi stöttar dig visst paow! 🙁 Strunta i alla idioter. Haters gon’ hate! Det enda som spelar någon roll är hur Du ser på dig själv! Förstår inte hur andra orkar lägga sig i ditt liv och ställa diagnoser hit och dit?!? Liksom KOM IGEN! Get a life!
  Du är superfin Paulina och alla går igenom tuffa perioder då och då. Försök bara att inte ta åt dig av all skit som sägs. Ett jävligt bra citat:

  ”Vad du tycker om andra säger mer om dig själv än dem.”

  Reply
 75. Frida oktober 25, 2012 at 11:20 f m

  Har samma sak och vi stöttar dig!

  Reply
 76. Rufus augusti 4, 2013 at 4:35 f m

  Många har frågat vart du tagit vägen!
  Har haft mina aningar men vill inte dra några slutsatser (har inte sagt ngt aswell)
  Det jag undrar mest är om du lever?
  Har juh fotografiskt minne å du brukar ploppa upp i hjärnkontoret när man besöker Zaragon tex! 🙂
  Hör gärna av dig nån gång! =)
  Take care sis!! 😉

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *