Ärligheten varar längst.

För en gångs skull så börjar jag fatta att yta inte spelar så stor roll. Om att jämt bry sig om hur man ser ut, att man tycker att man är så himla mycket snyggare med överdrivet mycket smink på sig. Hur andra ser på dig utifrån.

Det finns många där ute som sitter och äter svindyr lyxchoklad och bloggar om sin underbara förhållanden. Jag tycker t.ex. att Blondinbellas förhållande känns väldigt krystat. Man har vart tillsammans i 3 månader, äter romantiska måltider och försöker få allt att se så perfekt ut. Det ser ut som om man försöker dölja något. Nu har det ingenting med Bella att göra, jag är glad för hennes skull och jag tror att Odd är killen hon kommer att bli gammal med. Hoppas Bella och Co. förstår vad jag menar. Det var bara ett exempel, som t.ex. tjejer som bloggar om nya märkeskläder som dom köpt på rean.

Att ha den finaste bilen, störst lägenhet, mest märkesväskor och i en dels fall störst tuttar. Det spelar ingen roll.

”En liten flicka står i spegeln och betraktar sig själv. Hon önskar att hon hade mindre höfter, mindre näsa och större ögon. Att hon hade längre hår och lite putigare rumpa. Det skulle göra henne lycklig. Trots att hon är finare,smartare och snyggare än dom flesta.

Hon blir psykiskt misshandlade varje dag av sin pojkvän. Men ändå så bloggar hon om deras stora fina lägenhet, deras lyxiga middag och hennes nya Chanelväska och hennes perfekta förhållande. Dom enda vännerna hon har är dom som hon vet att hon känner sig över. För trots allt så fyller hon på läpparna, badar i läppglans och push up fast än hon har stora bröst, limmar på sig ögonfransar, tar på sig en urringad tröja och solar solarium varje dag.

Allt för att alla ska tycka att hon är snygg. I slutet av kvällen så sitter mer än halva puderburken i ansiktet. Alla killar på hela stället har gett henne uppmärksamhet och vännerna förklarar för henne att hon inte behöver mer smink, hon ställer sig i spegeln inne på tjejtoan och säger ”Usch vad fet jag är”… Allt för att få höra ”nej du är fin som du är”. Hon vaknar dagen efter. Hon sätter sig i duschen och gråter och säger… Varför är jag inte lycklig nu? När jag har allt.”

Den här texten har inte med någon specifik person att göra, men när man har allt, så vill man ha mer.

Jag tänker på alla ”vanliga” tjejer & killar där ute som tror ”Shit hon har allt” och känner sig värdelös, men jag tror på riktigt att det inte finns nån som någonsin blir nöjd.

Förut när folk sa att dom kände sig ”lyckligare med några extra kilon” så trodde jag att det var skitsnack, men nej, jag tror inte att det är dom där ”extrakilona” som får dig lyckligare. Det är tänket du får när du börjar fatta att allt inte handlar om hur du ser ut. Eller vad du väger.

20121116-025932.jpg

Posted in: Livsstil
Kommentarer (40)
 • tova

  Gud så bra du är på att skriva inspererande texter 🙂 Borde göra fler sånna 😉
  Kram 🙂

 • milica

  De va jätte bra sagt! Det finns nog många tjejer och killar där ute som försöker göra allt för att passa in men att dom aldrig själva blir nöjda me sig och med det dom gör. Det kan ligga i deras undermedvetna sen långt tillbaka att dom kanske har varit mobbade en gång i tiden och nu vill dom bara få ett godkännande som dom ändå aldrig blir nöjda med. Jätte fint inlägg ännu en gång!
  // Milica
  http://www.milicailibasic.spotlife.se

 • Amanda

  Bra sagt! Du är en smart kvinna paow! Stå på dig! Det är du värd.

 • Fröken Klöver

  Jag har läst din blogg väldigt länge. Jag har haft många åsikter om vad du skrivit, både positiva och negativa, men aldrig kommenterat eller på något sätt försökt förmedla detta till varken dig eller någon annan. Denna gång, däremot, känner jag ett starkt behov av att göra det just nu.

  Du har vuxit upp nu. Det tror jag verkligen att du har. Detta var bland det bästa på länge och för första gången har du skrivit ett inlägg jag tänker sprida – för detta borde alla läsa. Jäkligt bra!

 • annelie

  Så jäkla bra skrivet Paulina, jag har också kommit till insikt till detta för ett tag sen, och jag mår så mycket bättre nu när jag kan glädjas åt det jag HAR. Jag är glad att se att du också insett detta, och eftersom du är en känd bloggerska kan du nog påverka dina läsare, förhoppningsvis, eftersom folk ser upp till dig. Hoppas fler inser detta och är nöjda med sig själva och kan se det de HAR och inte allt dom inte har.
  Kram och ha det bäst, peace

 • Malin

  Asså Paulina, du är så smart att jag dör. Allt du precis skrivit, kan inte instämma mera. Jag har fått uppfattningen att folk tror att du är korkad för vissa val du gjort i livet och vissa uttalanden du gjort, men du har alltid varit min favorit bland bloggare och sätt upp till dig enda från PAtiden haha!

 • Jennie

  Bra skrivet! Smart tjej 🙂 Puss kram på dig

 • natalie

  jag känner igen mig i detta inlägg. jag känner så nu, jag känner mig inte nöjd med något. men fick mig ett leende på läpparna när jag läste detta, jag antar att du har 100% rätt. jag tycker iallafall att du är grymt vacker och det känns som att du är på riktigt, jämfört med vissa andra stor bloggare! kram och puss!

 • Åse

  underbart skrivet Paow!

 • Teresa

  Bra inlägg. Skönt att du börjat tänka såhär =)

 • ida

  Fler såna här inlägg!! mycket givande 🙂

 • Emma

  Så jävla bra skrivet paowii!

 • Lotten

  Precis där! Right on the money! Lycka kommer inifrån, inte utifrån. Vad det materiella kan göra för en, är att känna sig mer bekväm, men lycklig? nej. Lycka kan bara komma inifrån.

 • Jessica

  fyfan du är så jävla bäst

 • Tessan

  Kunde inte säga det bättre själv. Där satt den!

 • Sally

  så jävla underbart skrivet !

 • Maja

  Jag blir otroligt glad över att läsa detta. Väldigt bra skriver och formulerat bär det handlar om ett så svårt ämne. Fick bra mycket mer respekt för dig nu (om man kan få det genom en liten text) men ja det fick jag. Du börjar fatta! Nu ska man bara hoppas att fler förstår och kan tänka lika. Inte att man ska äta sig sönder och samman för att ”ja jag är nöjd” utan att man är så stor eller liten som man bara är och att man mår bra. Iallafall you go girl! 🙂

 • Vilja

  Paulina, jag förstår att du fattar orden du skriver, men försök lev dem också! Lycka till! =)

 • Maria Oja - Makeup Artist

  Bra skriver Paulina! Jag håller med dig, det är ens egna röst (”tänket”), kärleken till dig själv och det är enbart en själv som får en att må bra. Inte alla materiella ting som man fyller upp sitt liv eller kropp med, eller någon annans bekräftelse på att man duger. All lycka börjar hos en själv!

  Må väl och kärlek!

  ps: Texten var jätte duktigt skrivet! 😉

 • Erika

  Du är riktigt smart Paulina :)! Är jätteglad att du insett detta, för du kommer få det mycket lättare i livet då 🙂 önskar att fler unga bloggare kunde tänka som du! Kram

 • key

  du e nog den smartaste bloggerskan, med din unga ålder oxå..du har kommit längre i tänkandet än de flesta andra har, stay strong!

 • Lena

  Det där var det mest mogna inlägget du någonsin har skrivit!!! Fortsätt på den linjen och lev därefter, så kommer du känna dig mer lycklig. Lovar dig… been there, done that! Med åren kommer en sån härlig tid. Man är bekväm i sin egen kropp. Man vet vad man vill med livet. Ett lugn sänker sig över ens själ.

  Precis så är det, för det är där jag är nu och det är så härligt! <3

 • Karin

  Helt ärligt, ibland tycker du är omogen, iaf innan, men du är ärligaste bloggaren fortfarande, och du vågar skriva vissa saker som de andra inte vågar. De andra använder sin blogg som ett sätt att sprida deras så ”perfekta liv” och sen klagar på varför folk är elaka och bara avisa på dem osv.
  Du är däremot någon som borde få mer beröm för sitt bloggandet, för du visar vad din blogg är till för, och du skriver ord som en läsare kan använda, relatera till och inse sett och annat.
  Ibland är du ju kroppsfixerad och vill visa upp dina saker men i slutet av dagen är du också en tjej som alla andra som vill ha bekräftelse, du vill tagen för vad du gillar mest hos dig, men du vågar sitta ner och skriva ibland provocerade men också bra tankar. Man blir ibland trött på Kenzas tomhet, Tyras falskhet, Bellas ”positiva” liv, och Dessies channel väskor… de blir bortglömda för de har svaga ord som man kommer minnas, men hos dig, tror jag iaf, att alla blir ibland glada att checka in hit och läsa något det kan minnas… jag är inte trogen läsare, men blir glad det du skriver fortfarande finns så att säga..

 • frida

  grymt skrivet paulina! jättejättefint!!!

 • Anna

  Ändra aldrig Paulina!

 • llll

  Oj,blev chockad att du skrev det här inlägget..men shit va skönt att höra att nån bloggare åtminstånde har hjärnceller gällande just det här ämnet..håller med dej i varenda ord..att sträva efter perfektion,ständigt försöka upprätthålla en perfekt yta och låta ens fåfänga och ytliga fixering uppta en sån stor del av ens liv kommmer bara sluta i att man mår ännu sämre eftersom,precis som du säger,mycket vill ha mer och man kommer aldrig bli nöjd..det kommer bara att tära på psyket och äta upp en inifrån..Den typ av lycka och att känna trygghet i sig själv som man försöker uppnå kan bara nås genom självkänsla/självförtroende,och det har ingeting med yta att göra men tyvärr blandar folk lätt ihop dom två faktorerna:/
  Bra att du skrev det här inlägget,jag hoppas nån ung osäker tjej därute tar till sig av det du skrev:)

 • Malin

  Jag blev så glad när jag läste detta. Det finns så många som ser upp till dig och det är fint med en så sund moral.

 • Ramona Fransson

  Mycket bra inlägg. Men det var inte bättre förr, även om det är värre nu 🙂 När jag var ung, vilket är länge sedan, jag är född 1956, var vi lika osäkra som dagens unga. Hur skulle vi sminka oss, vilka kläder var poppis osv… Men vi hade inte mer än två tevekanaler och de visade ”Vilse i pannkakan med flera politiskt korrekta barnprogram.

  Tänk inte ett enda reklaminslag! Det fanns kanske på sin höjd tre modetidningar. Men trots den lilla marknad som påverkade oss unga blev vi påverkade. Tvivlade på oss själva och jag tror att det har mycket att göra med hur du har det hemma. Stöttande föräldrar med hög utbildning är i de flesta fall mer gynnsamnt än ensamstående med låglönejobb. Samhället är inte rättvist och det vore väl en bra grej att lära ut och lycka är inte att äga prylar eller vara fotomodell. Lyckan är något som man lär sig att uppskatta efter att man upplevt olycka. Så fortsätt som du gör. Det är bra. Många unga idag har inte särskilt många vettiga kvinnliga förebilder.

 • Elin

  Jag besöker din blogg till och från och läser det du skriver och jag uppskattar verkligen ärligheten i din blogg,att du vågar visa både sårbarhet och styrka. Jag uppskattar att någon av ”storbloggarna” visar att mänsklighet innebär att man har ett känsloliv(inte bara lycka utan även sorg innefattas) vilket jag ofta saknar i andra bloggar.
  Jag tror att du skulle uppskatta den här bloggen, det var en blogg som jag blev presenterad för av en vän när jag var i en svår period i mitt liv, den gav mig en aha-upplevelse och tjejen som har bloggen förklarar på ett så bra sätt om vikten av att vara i harmoni med sig själv, precis det du skriver om i det här inlägget:)

  http://rosaglasogon.se/category/attraktionslagen/

 • Hanni

  bra text! håller med dig.

 • Ronja

  Grymt skrivet! och så jävla sant, allt ska vara så perfekt utåt och man ska visa alla ”hur lycklig man är”. Det blir bara jobbigt att hålla på så i längden…
  Du är jätte fin, låt ingen trycka ner dig,KRAM

 • Johanna

  Du verkar vara en smart tjej trots allt! Du skriver ofta om saker ingen annan vågar skriva om! Fortsätt vara dig själv och va ärlig så kommer du komma långt! 🙂 kram

 • Josefine

  Mycket bra skrivit Paulina. Du har det inom dig, det rätta tänket..

 • M

  Vad bra att du har börjat förstå vad allt handlar om. 🙂 lycka till!:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *