Liten Paulina

Jag kommer ihåg när allting var så enkelt. När jag jämt var glad, men älskade att nypas och retas. Det gör jag fortfarande. Haha ni ska se min syster, hon ba ”alltså Paulina hur gammal är du egentligen”…  

När jag var liten så var jag snäll, men väldigt konstig. Rätt retsam. Mamma jämnförde mig med min systers kompis. Och jämnförelsen hon gjorde var att ”Du kommer ihåg när du var liten? Typ om du gick in i klassrummet med jackan på dig fastän du inte fick och alla andra satt liksom och frös. Och läraren försökte att tvinga av mig jackan.” Och jag sa ”Nej jag fryser och tänker ha den på mig så det så”…

Haha, kanske därför det gick så dåligt för mig i skolan för att jag var så bestämd. Var jag trött så sov jag, var jag hungrig så åt jag. Vad säger man till en 10-åring om att hon måste gå i skolan och hon säger ”nej idag så vill jag inte det, idag så är jag trött”…

Om pappa skjutsade mig till skolan så gick jag hem och la mig och sov. Och sen kunde jag gå tillbaka när jag var pigg. Ville gå hem och mysa med mina kaniner som jag hade då. Jag har jämnt haft gränser och lytt mina föräldrar. Kom jämt hem i tid, drack typ aldrig och om jag gjorde det så ringde jag till pappa. Men när jag inte ville något, jag sa inte emot utan gick bara därifrån, typ ”nu är det middag”… Gick dit, pillade i maten och gick därifrån. Konstig unge. Bortskämd kanske.

Men min mamma har alltid sagt att det aldrig gick att ändra på mig. Antar att jag har med mig det idag. Gör alltid lite som jag själv vill och än har jag inte fått ta konsekvenserna för det 🙂

Jag och brorsan 🙂

Posted in: Okategoriserade
Kommentarer (14)
 • Stephanie Aminoff

  – Tjoho, bloggar på riktigt nu ^^
  – Vad fick jag i julklapp?
  – Söker design!

  http://aminoffs.se

 • bella

  Man blir sån ifall ingen säger till en ordentligt när man är liten.

 • Evelin & Alexandra

  Hej! Vi är ett tvillingpar på 15 år som bloggar om våran vardag, mode och träning! Kolla gärna in våran blogg och lämna kanske en kommentar efter dig!

  Kram!

 • Isa (:

  åhh vad söta bilder 😀

 • Ellen Wärnsberg - ellenwarnsberg.se

  haha du va så söt när du va liten! älskar när du lägger upp bilder från då..

 • emma

  ”Jag har jämnt haft gränser och lytt mina föräldrar” och ”Gör alltid lite som jag själv vill och än har jag inte fått ta konsekvenserna för det ”.. Kanske lite motsägelsefullt? Men det säger ju faktiskt allt. Får man inga konsekvenser av sitt beteende så fortsätter man ju, särskilt som barn. Såklart! Sen frågar du vad man säger till en 10-åring som inte vill gå i skolan? Man säger att JO DU SKA TILL SKOLAN PUNKT SLUT. Vi har skolplikt av en anledning. Vissa saker måste man göra. Det är sjukt oansvarigt att som förälder ge barn ett ansvar att ta egna beslut som de inte kan se konsekvenserna av i det långa loppet. Visst barn är kompetenta nog att ta VISSA beslut, men inte livsavgörande beslut. Det är själviskt av de vuxna och då är man konflikträdd. Vissa grejer måste man lära sig att göra: borsta tänder, duscha, byta kläder och till exempel GÅ I SKOLAN. Allt kan inte vara roligt hela tiden. Man behöver ges ansvar för att lära sig ta ansvar. Kan leda till att man t ex blir otrygg som vuxen tror jag… Ingen personlig kritik. Bara en åsikt… Kram

  Svar: Men när jag var 10 gick jag i skolan, det var nog fyra år senare det blev så där…

 • film & serier bloggen

  Ja, allting vad alltid lättare när man var mindre.. men det kanske är dags att gå vidare nu ?

 • emmy

  Svar till bella ! Nej man blir inte alls så om inte någon säger till. Mina föräldrar har alltid varit skit stränga enda sedan jag var liten, jag gick och går fortfarande skolan nu gymnasiet. Jag hade också dagar när jag sa nej jag tänker inte gå dom sa åt mig att dra men sen gick jag ut och vänta på att dom åkte hemifrån sen gick man hem igen, föräldrarnas fel? nej alla har en egen vilja helt enkelt , vissa har starkare sådan en andra 🙂

 • Adriana

  har du en bror???

  Adrianaviktoria.blogg.se

 • emma

  svar paulina: ok, förstod fel.. men du gick inte klart nian? eller jag kanske helt missuppfattat 🙂 men iaf så tror jag att det är svårt att motivera barn till allt, därför finns ju vissa saker som man bara m å s t e göra.. och eftersom alla är olika så trotsar vissa barn mer än andra.. kanske då en förälder måste vara stark nog och hitta olika sätt o motivera barnet. som sagt, den vuxnes ansvar! kram

 • kak

  Eh, en konsekvens är att du inte gått ut grundskolan till exempel…?

 • Maja Berndtsson

  Du låter precis som jag haha 🙂 Kika gärna in på min blogg, bloggar om mig och mitt liv med bara en lunga. Ska operera mig i februari så det blir det intressant att läsa. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *