Ni måste se The Cove!

Lova mig en sak…lova mig det, oavsett om ni läser min blogg för att ni hatar eller älskar mig, för det här inlägget handlar inte om mig. Ni måste se en dokumentärfilm som heter The Cove som handlar om den enorma slaken på delfiner i Japan.

Jag är så glad att jag fick tips om den här filmen, på riktigt. Jag är ju världens djurvän och att jag inte såg den när den kom 2009 är ett skämt. Jag såg den idag med Daniel Paris och vi tog, på riktigt pauser två gånger under filmen för att vi knappt kunde kolla på den. Han grät, jag grät. Jag kan inte fatta att jag inte tittat på den här filmen innan…för det önskar jag att jag hade och att INGEN gör någonting åt den delfinslakt som sker varje dag där borta i Japan är vidrigt.

Allt handlar om att tjäna pengar och regeringen trakasserar, hotar, skadar, hånar människor som vill komma dit och visa upp för resten av världen vad det är dem håller på med. Men nu har man äntligen lyckats filma det och vissa scener är så svåra att se att man vill titta bort, till exempel när vattnet blir helt rött för att delfinerna slaktas brutalt, framför sina barn. Det är så otroligt hemskt. Ni måste se The Cove. Måste!

Posted in: Okategoriserade
Kommentarer (34)
 • Johanna

  Skulle du vara en djurvän? Årets skämt!

 • Johanna

  Det sjukaste är att det händer samma saker med liknande djur! Delfiner uppmärksammas mer då det anses vara söta djur. Men det finns andra fiskarter som behandlas riktigt illa också.. Tonfisk tex.. Helt sjukt att människor utrotar djur på detta sätt!! Men håller med dig helt! Så jäkla tragiskt!

 • EM

  Den är vidrig. Kan även tipsa om dukunrntären ”Earthlings”, ännu vidrigare. Den är hemsk, men måste ses för att förstå vad som pågår.

 • Anna

  Förstår du då varför du inte ska bära päls? Pälsindustrin går ut på samma sak. Bär du päls, ny eller vintage så stödjer även du masslakt av djur. Är det att vara djurvän?

 • Mariah

  Världens djurvän? Vad är skillnaden på delfinslakten och slakten på djuret vars pälsjacka du bär?

 • Lina

  Man kan se filmen från olika synvinklar. I Japan där slakten nu sker så tycker de att delfiner är skadedjur och slaktar de brutalt, Ja visst är det hemskt och jobbigt att kolla på men allt förstärks ju eftersom vi ser Delfiner som gulliga eleganta djur som gör en massa trix. Vilka är vi att komma och dömma de när vi själva slaktar kor, grisar, kycklingar m.m. Visst så är vi inte så brutala men kolla på filmen ”Vårt dagliga bröd” och avgör själv om vi är så mycket bättre. Vi kan ta ko som ett exempel. För folk i Indien anses Kon vara ett heligt djur. Vad skulle de säga till oss om de fick se hur vi gjorde? Men jag håller med.. Det är jävligt jobbigt. Men somsagt.. Man måste väl se det från olika synvinklar… Btw så menar jag inget illa med kommentaren!

 • Vegan

  Då kan du också ta och tänka på att EXAKT samma sak händer inom djurindustrin, djur som DU sen äter. Det är inte bara delfinerna det är synd om, detta händer ALLA djur och det är förjävla äckligt. Jag önskar verkligen att folk öppnar sina ögon i framtiden och lägger ned denna pågående förintelse.

  Se typ Earthlings, eller en fantastisk föreläsning på youtube med en kille som heter Gary Yourofsky, så kommer du nog tänka efter ännu mer i framtiden.

 • Malin

  I så fall MÅSTE DU SE EARTHLINGS! Den är grymt bra och handlar om hur vi hanterar djur, både husdjur och vår mat. Samt päls och läderindustrin, snälla se den och sprid ut den med ! Sök på youtube.

 • linnea

  vart kan man ladda ner den? 🙂

 • kath

  det hørtes helt forferdelig ut! skal prøve se den. Jeg så en film på youtube for litt siden hvor en mann hadde ett foredrag den filmen var ikke så forferdelig som det høres ut som den her er da men den fikk meg virkelig til å tenke,kanskje du vil se den?

 • K

  Du bidrar själv till slakten genom att äta tonfisk, så… Det är nog bra om du slutar med det om du vill hjälpa till 🙂

 • alvidus

  djurvän? använder ju päls?

 • Jenny

  Tack Paow för att du tar upp det här! Fruktansvärd dokumentär men sånthär är något man måste se och veta om. Ett annat tips är Sharkwater, handlar om hajar och förändrade totalt min syn om dessa fantastiska djur som tyvärr håller på att försvinna.. http://www.youtube.com/watch?v=sZHUe7xm-PY

 • Jennifer

  HAR SKRIVIT OM VAD JAG TYCKER OM INVANDRINGEN, VAD TYCKER DU???

  http://Jeeennifer.blogg.se

 • Ida

  Ett sätt att bidra till djurens rätt är att bli vegetarian och äta vegetariskt. Jag har varit vegetarian i åtta år nu och har aldrig mått bättre. Jag känner mig så mycket bättre när jag vet att jag inte äter någonting som en gång varit levande och haft känslor- precis som oss.

 • EVELINA

  åh vet inte om jag kommer klara av att kolla på den då…

  http://www.amoureve.blogg.se

  *VIDEOBLOGG
  *Foton
  *Musik
  *Gymasieval
  *Fokus på fransar -mascara
  *Victoria’s Secret fashion show
  *Nagellack från O.P.I

 • Magnus

  Päls, äter kött o fisk osv. Världens djurvän njaaa? Du gillar väl djur. Jag kan säga att jag älskar en hel del djur med jag är verkligen inte världens djurvän. De e fel bara att säga så tycker iaf jag

 • cassandra

  Jätte bra att du tar upp det här Paow, eftersom du har en sådan stor blogg så når du ut till en enorm massa människor!! Tack! Sen kan jag inte hålla med om ”världens djurvän” med tanke på att du bär päls, men alla är olika. Tänk på att detta även händer på fåröarna utanför danmark där dem även också slaktar delfiner.

 • Emma Pousar

  Jag såg lite av den när det gick på nyheterna och grät som fan så skulle nog inte orka att se den skulle säkert gråta hela tiden 🙁

 • Elin

  Håller med dig!
  Satt och grät som bara den när jag såg den här filmen, förstår inte hur man kan göra som dom gör mot dessa underbara varelser, helt sjukt..

 • jonama

  djurvän? HAHAHA. Du äter kött oc använder päls lilla flicka. Du är väl kattvän om något. Fast du äter väl säkert dem också vid givet tillfälle. Äckliga människa.

  Svar: Oh ja, visst äter jag kött. Om det gör mig äcklig så är förmodligen ungefär 95% av Jordens människor äckliga.

 • A

  Härligt att du delar detta, världen borde få upp ögonen lite mer. Jag har pluggat djurvård i tre år, läst kurser om utrotningshotade arter osv. Jag har sett mycket men är inte i närheten av allt. Jag är vegeterian också och det är ännu en anledning till att jag är så insatt i detta.
  – Bush meat, tex. Det är inte alls många människor som vet vad detta är och innebär.
  Jag gjorde ett projektarbete i skolan som handlade om bush meat och i detta fall människoaporna som fallit offer för detta..
  Jag ahr vart i Sydafrika tre gånger och arbetat med olika volontär arbeten..
  2009 var jag i Balule Private Nature Reserve där man får möjlighet att lära sig vikten av en ekologisk miljö som håller och hur man gör det praktiskt. Med andra ord så ska man försöka göra allt för att djruen ska kunna leva i dess naturliga miljö. Hit åkte jag främst för att jag läste en kurs om detta.

  2011 och i somras 2012 så var jag åter igen i Sydafrika men dessa två år sepnderade jag som volontär på ett schimpans center som drivs av Jane Goodall institute. Där schimpanser från hela världen flygs och sätts i karantän för att sedan kunna släppas ihop med andra skadade schimpanser, dessa schimpanser kan ha levt som cirkusdjur, de kan ha övergivits eller skickats från cirkus tex.

  Nu har jag börjat studera journalistik och mitt mål är att visa världen allt detta.. Är du en som du kallar det djurvän så tycker jag att du borde hjälpa djuren som håller på att dö ut genom att öppna upp folks ögon som nu.

  Förlåt för att jag blottar upp mina tankar och mål, men jag vill förmedla till folket runt om i världen att de borde ge sig ut själva och ta en titt på dessa otroligt dåliga förhållanden som finns idag. Tigern håller på att dö ut liksom jättepandan.
  Bush meat, ja googla bush meat. Det är BRUTALT!

  Pälsindustrin, hur de flår ett levande djur.
  Djurtransporter som inte visar hänsyn, flera djur dör under transporten.
  Tjurfäktning, cirkus djruen.
  Djurparker (många har nog precis sett dokumentären om Parkens Zoo i eskilstuna, och det är tyvärr inte den nda djurparken som inte tar hand om sina djur på rätt sätt)
  djurförsök osvosv…….

  ÖPPNA ÖGONEN!

  Tack för mig!

 • izabella

  Ja, det här är hemskt och bör uppmärksammas. Jag har inte sett just den här filmen men har sett klipp från delfinslaktningen i Japan. Men vad skiljer det från all annan slakt av djur? Kan du snälla lägga upp den här på din blogg? http://www.youtube.com/watch?v=tmXtcGC9ago ett klipp där man få se slakt av de ”vanliga” djuren som äts. Jag tycker inte det är någon skillnad från delfiner eller grisar. Det båda är djur och har precis samma värde.

 • julle

  KOlla hajfens fiske också. När de skär av hajens fenor och kastar tillbaka dem levande i vattnet, så de förblöder. Jävla idioter till människor det finns som gör sånt!!!

 • L

  Om du vill se mer om amnet och vad folk gor for att forhindra den i Japan sa kalla in en film och hemsidan till ”minds in the water” , dar kan du ser mer av scenerna dar surfarna sitter i the coven och vad som hande innan och efter. En valdigt gripande film, lika som the cove, som handlar om en surfares mal att uppmarksamma vad som hander i Taiji.

 • hendela

  Klart man kan vara en djurvän fast man äter kött! Jag är en djurvän, men jag äter ekologiskt kött osv. Människor ”ska” äta kött, det var så vi utvecklade våra hjärnor till va dom är idag. Det är helt naturligt att äta kött. Man ska ju snarare fightas för att djuren ska slaktat på ett humant sätt istället.
  (päls är en helt annan sak. det är bara girighet och helt onödigt)

 • Sandra

  Älskade filmtipset. Riktigt sorgligt med så intelligenta varelsers slakt. Människa – apa – delfin – gris är topp 4 på den listan.

  I gengäld tipsar jag tillbaks om en annan samhällsproblem-dokumentär som &så vunnit pris på Sun Dance filmfestivalen – Gasland. Om hur naturgas inte på något sätt är nyttigare för naturen än bensin, utan istället orsakar massdöd bland naturens alla varelser. Även människor.

 • Sandra

  Tillägg: ”Can you lit your tap water on fire” är en av head linesen. Läskigt som fan. Ryser bara jag tänker på det, hur vattenledningarna i ens hus plötsligt kan explodera pga förgiftat vatten.

 • Sandra

  Gasland Trailer

  Sorry for spamming, men jag diggar att du är samhällskämpe & kan nå ut till så många med viktiga budskap

 • Sandra

  1. Råkade lämna fel mailadress
  2. Ta inte åt dig av folk som dissar för att du inte gör ”ALLT”. Ingen kan göra allt, men alla kan göra NÅGOT. Det är bra att folk uppmärksammar saker, men man behöver inte vara vegan, leva ute i skogen utan att kröka ett grässtrå för att vara berättigad att uppmärksamma problem & orättvisor. Jag är vegetarian & använder inte päls/dun/skinn/något annat i hemmet som är djurprodukter, jag gör peacetecknet åt folk som dissar mig i vardagen. Det betyder inte att jag dissar folk som äter kött eller använder skinn. ”Alla bäckar små blir småningom en ocean”, det är det viktiga. Gör det du kan, som tex att tipsa om denna film. Gött mos, bruden!

 • Emma

  Såg den nyss..Grät floder!

 • Madde

  Jag såg den för ungefär ett år sen, jag grät så jag skakade. Jag har svårt att acceptera djurparker med delfiner i fångenskap efter det. Bra delat Paulina!

 • jennycatharina

  Känner spontant att du ger en jävligt skev bild av vad en djurvän är. Du bär päls och äter kött.

  Människan har ätit kött mycket länge. Det anses naturligt att äta kött, och för många är det ett moraliskt hållbart skäl till att föra krig mot andra arter, rensa haven och utöva sadistiska metoder mot miljarder individer varje år för att tillgodose våra primära behov.
  Men alltså, smak i fråga om mat, kan jag tycka, är en lika banal och primitiv ursäkt till lidande som smak i fråga om kläder. (se päls) (som du bär)

  Jag förstår att det kan kännas jobbigt att läsa på och bilda sig och att det är enklare att blunda (sen 2009 right?) och göra roligare saker, men för din skull / dina läsare som tycker du är ball, ska jag köra det lite kortfattat så det blir enkelt och grafiskt;

  Majoriteten av allt som odlas i världen blir djurfoder – mat och mark som annars kunde bli människoföda eller oförstörd vildmark.
  FN:s sändebud i livsmedelsfrågor kallade det ”ett brott mot mänskligheten” att omvandla 100 miljoner ton spannmål och majs till etanol när över en miljard människor svälter.
  I djurindustriproduktionen går det åt 756 miljoner ton spannmål och majs varje år, betydligt mer än vad som krävs för att livnära de 1,4 miljarder människor som lever i absolut fattigdom.
  Förutom de 756 miljoner tonnen, har vi det faktum att 98 procent av den globala sojabönsskörden, på 225 miljoner ton, också blir djurfoder.
  Man bidrar alltså till ett ENORMT resursslöseri genom att äta animaliskt.

  Visst händer det fortfarande att folk frågar ”varför är du vegetarian?”
  Kan tyckas märkligt att frågan ännu inte lyder ”varför äter du kött?” när argumenten för detta är så otroligt få.
  Det är gott. Man ba, jaha.

  Ironiskt nog är djurfabrikerna inte bra för folk, men ändå helt beroende av att vi stödjer dem och till på köpet betalar för deras misstag. Hela kostnaden för deras avfallshantering lämpas över på miljön och samhällena där de verkar.
  Kött är billigt, men –
  priserna för produkterna är bara skenbart låga – det vi inte betalar i kassan får vi betala kollektivt, i många år.

  Visst, om man känner sig redo att ställa sig bakom ett synsätt där handelsvaran är djur, fabrikerna själva jorden och produkterna blir föda, så knock yourself out. För det säger sig självt; företagen som producerar den överväldigande majoriteten av allt kött i världen, bara gör det för profitens skull.
  De framställer mat åt människorna och struntar helt i djuren.
  De framställer en produkt som vi inte ens behöver, kött.
  Och betalar medan djuren rullar vidare på löpande band och hängs upp i förblödningskrokar.

  Blod som blod. Delfin. Mink. Kossa. Gris. Fisk. Fågel. Mittemellan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *