Jag har FETT ont i äggledarna. Eller tror jag iallafall. Har ont på båda sidorna. Har googlat och mina symptomer visar på graviditet? Fast jag har P-stav i och har haft det i 10 månader. Har inte haft mens på typ 8a månader? Kan det ha med det att göra? Eller kan det vara att jag kanske ska få mens? Alltså, kroppens så skum. Känner mig fett svullen också.

Nu måste jag fråga er!!

Posted in: Livsstil
Kommentarer (31)
 • Therese

  Varför har du inte mens? Köp en graviditetssticka och kolla vetja. Känns som att ett gynekologbesök vore på sin plats. Hoppas du blir bättre snart.

 • Lexi

  Vätskefylld cysta på äggstocken som spruckit kanske?

 • Lina

  kan vara så att du känner av din egen ägglossning. Även fast du inte har mens så kan du känna av din ägglossning ändå. Det var så för mig när jag använde p-stav.

 • Isa

  Endometrios kanske?

 • Helenah

  Låter som ägglossning! Men om du har P-stav ska du väl inte ha det. Ring ungdomsmottagningen?

 • Maja

  Förmodligen är det bara ägglossning eller att du snart får mens 🙂 inget att oroa sig för.

 • Katja

  Jag hade också ont vid äggstockarna för några månader sen och jag sökte upp vård. Det kan vara en cysta eller ett ofarligt hormonrelaterat myom. Men jag vet inte hur det funkar med P-stavar dock men jag hade ingen sån. Jag hade haft svamp ett antal gånger innan och kände att det va påväg igen så fick Fluconazol som gjorde att allt försvann! Så om du har tur kanske du har en svampinfektion som du haft samtidigt som du haft sex, då hjälper fluconazol! Men gå till en gynekolog och kolla upp det direkt! 🙂

 • ina

  Therese, hon har inte haft mens pga P-stav, läs vad hon skrev!

  Men ja Paow, tror det är bäst att gå till en gynekolog och be dem kolla vad som är fel 🙂 krya på dig!

 • Matilda

  Det är inte helt ovanligt med smärta där i samband med ägglossning.

 • kajsa

  jag har p stav o haft det i 1 år och varje gång jag skall ha min mens så får jag också ont i äggledarna känns det som!:) det är istället för menavärken typ o inget farligt! men du borde kanske kolla upp det ändå!

 • J

  åh du är precis som mig, alltid är det någonting fel med kroppen, jag har också ont i äggstockarna ibland, utan anledning, eller bara i underlivet, ingenting att oroa sig över, kramkram:)

 • LORISSA LOVEBOMB

  Om du fortsätter vara orolig ta ett graviditetstest och ring vårdguiden. Annars ska du inte lyssna på alla som skräms här uppe, vi kan omöjligt veta. Det är vanligt att inte ha mens när an har p-stav, jag har inte haft det på ett år. Så förmodligen är det ägglossningen du känner av, men som sagt: ring om du oroar dig.

 • mell

  Det är inte helt omöjligt att bli gravid trots att man har en p-stav dock är det ytterst ovanligt. Men en p-stav ”lurar” kroppen att man är gravid därav har man inte mens (även om blödningar kan förekomma) och man ska inte kunna bli gravid därav får man ofta dessa ”gravid” symptom. Jag har själv haft det så och blev ett flertal gånger nästan galen på den fram tills då jag tog ut den, men ta och kolla upp det för säkerhetsskull!

 • Louise

  Hände mig samma sak, så jag gick till gynläkare. Han trodde först antigen graviditet eller att äggstockskomplilation pga miss utav p-piller. Det visade sig sedan vara äggstockskompl. Vilket inte var farligt 🙂 men kan ju va bra att kolla upp det!

 • thesswester - inte som alla andra

  jag hade i min P-stav ett år men blev gravid iallafall, fick dock missfall veckan efter jag tog ut pstaven..

 • Josefine

  Jag har också p-stav och har haft det i typ 2 år, och min mens uteblev också i åtta månader och efter det fick jag ont. Jag låg på sjukhus och dom gjorde lite tester och en gynundersökning men det var inget fel på mig. Man kan bli gravid även om man har p-stav, ja. Men risken är väldigt väldigt liten. Min mens kom som sagt tillbaka efter 8-9 månader och jag är ganska säker på att det är vad som händer med dig just just nu också!

 • carolina

  har du pstav så brukar du få ont. anledningen till att du nog har ont är för att du har ägglosning (mens). men inte så att det kommer ut nått. men det är ju fortfarande så att det lossnar från äggstockarna eller vad man ska säga. har många kompisar som får ont så ist när dom har pstav o inte får mens

 • Sofia

  Jag brukar få ont när jag har ägglossning och när jag får mens. 2 gånger i månaden. 🙁

 • Saba

  Jag e inte jätteinsatt, men jag e läkarstudent och har du jätteont kan det va inflammation i äggledarna och det måste kollas upp, behandlas det inte kan det leda till att du inte kan få barn!

 • Josefin

  Hade också dom där symtomen och det var en gammal vanlig hederlig urinvägsinfektion. Sköterskan berättade för mig att unga personer får allt mer det ovanligare symtomen än det vanliga.

 • Anonym

  Jag har precis gjort abort efter att blivit gravid trots spiral! Ingenting skyddar till 100% säger dom så testa dig !

 • Nathalie

  Den månaden jag blev gravid så trodde jag att jag skulle få mens 🙂 så det kändes iaf likadant för mig att vara gravid som innan jag skulle få mens. Men kolla upp det för säkerhetsskull

 • Simone

  Jag har också pstav och får precis likadant. Förutom att jag inte hade mens på två år. Då började jag få ont i äggstockarna lite då och då. Och det visade ju sig vara ”mensvärk”
  Bytte pstav och nu fungerar den superbra 🙂 fick mens efter typ 9 månader. Med samma symptom som du har. Hade mens ett par dagar. Och nu har jag inte haft det sen dess. Vilket är 3-4 månader sen.

 • -

  Jag har haft p-stav i snart 2 år, och min mens uteblev från första start och jag har inte haft mens sedan dess. Så de borde du inte vara orolig för att den uteblivit.

 • Johanna

  Tror som några av de andra har skrivit, att det är ägglossning du känner av. Var själv med om att jag fick jätteont för någon månad sen och blev orolig men det var inte på grund av att jag var gravid som det stog nästan överallt på google. Men är du orolig så kontakta um så får du svar 🙂

 • Frida

  jag vill först och främst skriva att du ska gå till en gynekolog och få ett proffesionellt utlåtande. Men ont i äggledarna ch långt ner i magen kan vara tecken på många olika saker. T.ex. könssjukdom, cystor eller helt enkelt bara ägglossning.

 • Ida Edström - Östersunds näst största blogg.♛

  Känns ju ganska otrovärdigt att du skulle varit gravid om du inte har haft mens på 8 månader, eftersom du skulle märkt en graviditetsmage plus andra symptom i sånna fall för längesen!

 • Linda

  Jag har haft p-stav i sex år nu, sju i augusti. Jag slutade också få mens när jag satte in den, men ibland blöder jag väldigt lite i kanske fyra dagar. Som en mini-mens. Har också trott flera gånger att jag varit gravid, men det har inte varit så som tur var. Så du kan nog vara lugn =) Har haft ganska mycket oskyddat sex de här sex och ett halvt åren och inte blivit gravid, så det är väldigt liten chans att man blir gravid med p-stav. Hörde någonstans att det är en chans på ca 20000 att man blir gravid, så det är det säkraste preventivmedlet som finns.

 • Juliaa

  Min kompis fick cystor och något som heter typ endometeri eller något liknande p.g.a p-stav. Så kolla upp de så snabbt som möjligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *