Hon den där 15-åringen.

– Så liten, så söt, men ändå så vuxen? Hon är den persom som jag just nu känner mest för. Hon och jag är så lika just för våra bloggar. Vi förstår varandra så som inga andra vänner förstår oss för mina andra vänner kan knappast förstå hur stressad och illa till mods man blir när man t.ex. går ofixad på stan med 50 pers som stirrar på dig och viskar om dig. Men nu till hennes blogg… hon uppdaterar inte för att hon måste utan när hon har något att skriva om och det gör hennes blogg äkta och inte tråkig. Tycker hon avspeglar sin personlighet väldigt bra i bloggen också.’

Sådär skrev en gammal vän om mig förut, 15 åriga jag. Jag blir lite rörd idag även om jag inte känner tjejen som han en gång kände, samtidigt så blir jag lite svartsjuk. Jag kände inte mig själv på den tiden. Men det är nog inte många som känner sig själva vid 15 års ålder. Jag önskar att jag lärt känna den Paowi. Jag undrar hur hon var. Jag vet att det enda hon åt var tacobar, att hon hatade att städa och att hon gjorde allt för sina vänner. Som kanske egentligen inte var hennes vänner. Eller dom var det ett tag, sen så försvann dom. Jag kommer ihåg att hon undrade om det var hon som gjorde fel? Jag kommer ihåg att hon blev sårad. Att hon ofta klättrade upp på taket. Tog med sig en cola och klättrade och satte sig så att hon dinglade med fötterna från huskanten, hon satt där och smygrökte. Redan då herregud haha. Hon tänkte på varför livet inte var som hon ville. Hon undrade varför pappa var så ledsen. Hon undrade varför man egentligen levde. Hon var rädd för att börja i skolan, hon var rädd för så mycket. Men ändå så var hon så tuff. Rätt tillbakadragen, men tog allting som kritik av människor som var runt henne. Jag kommer ihåg att hon inte brydde sig om vad andra tyckte. Hon var inte rädd för att sticka ner fötterna i mörkt vatten, hon visste att ett nyp i tån dör man inte av.

Idag så kan jag sakna dom egenskaperna hos henne. Men jag önskar att jag hade kunnat sätta mig på huskanten. Tända en mentholcigarett och kolla ut över vackra Söder. Klappa henne på axen och säga att ”äsch det här är småsaker, håll dig kall”. Allting kommer att lösa sig… Jag skulle vilja förbereda henne på vad som komma skall . Sätt på dig kängorna och rätta till hjälmen. För det här året kommer att bli hårt.

Av vad jag kommer ihåg av henne. Så gick hon till skolan. 8onde gången gillt tänkte hon kommer jag ihåg. Att i den här skolan så skulle hon bli kung, nu är det hennes tur att ha ett hav av undersåtar. Den här gången så ville hon vara den som killarna trånar efter, den som tjejerna vill vara. Och inte den tjejen som hon var året innan, där hon blev inknuffad i skåpen och fick inte vara med dom andra på rasterna, där hon låste in sig på tolaetter i timmar och hörde hur dom andra pratade illa om henne. Nej fan inte den här gången. Och i hennes ögon så lyckades hon. Hon lyckades bli som dom som hade gjort henne illa.

Idag så hade jag sagt till henne att det är dumt att sätta sig på dom som redan ligger ned. Jag hade sagt till henne. Kommer du ihåg hur du kände dig?

Men det sket hon i. Hon hade lyckats.

Hon lyckades även att bli relegerad från skolan. Grattis.

 

 

(Visited 34 times, 1 visits today)

19 Comments

 1. Linnea januari 26, 2013 at 9:00 f m

  Hej Paulina! Jag har följt din blogg i många år nu, men jag har nog aldrig kommenterat. Tänkte att det var dags nu!

  Du verkar ha mognat otroligt mycket, du skriver jättebra inlägg som verkligen är intressanta och inspirerande. Det känns som att du verkligen har lärt av dina misstag, att du inte ångrar dem utan att du växer av dem. Du är as cool! Jag hoppas att du fortsätter skriva så bra inlägg, för just nu är din blogg helt klart en av mina favoriter!

  Kram!

  Reply
 2. Sandra januari 26, 2013 at 10:04 f m

  Så naket och så snyggt!
  Tänk vad mycket man kan göra för att för att ens få ett hej och tänk vad det kan gå emot en själv många gånger. Behåll visdomen för framtiden, vem har sagt att 45 blir lättare än 15?

  Reply
 3. Mimmi januari 26, 2013 at 10:27 f m

  Hej!
  Du skriver väldigt bra. På riktigt bra.

  Reply
 4. Manda januari 26, 2013 at 10:38 f m

  Jag älskar när du skriver såhär, små berättelser som ur en bok om ditt liv
  typ. Skit bra!:)

  Reply
 5. Tova januari 26, 2013 at 11:05 f m

  Du skriver fantastiskt när du väl gör det, du kanske ska börja skriva krönikor för någon tidning? 🙂

  Reply
 6. Kajsa januari 26, 2013 at 11:36 f m

  Du skriver ju jättebra!!! Fan vad duktig du är 😀

  Reply
 7. Lina januari 26, 2013 at 11:50 f m

  Du skriver så jävla bra!!!!!

  Reply
 8. Pillan januari 26, 2013 at 12:15 e m

  Tycker du e himla duktig på att skriva, du borde satsa på att bli författare 🙂
  Kram // pillan

  Reply
 9. melina januari 26, 2013 at 12:21 e m

  du är verkligen jätte bra på att skriva!

  Reply
 10. taraaaa januari 26, 2013 at 12:44 e m

  checka gärna min blogg! och kommentera hihi:) kraaaam<3
  Btw, Love U Paow!!

  Reply
 11. Anna januari 26, 2013 at 12:47 e m

  Jag har för mig att du tidigare skrivit på din blogg att du varit intresserad av någon av samma kön? Är det sant? Skulle du kunna skriva ett inlägg om det? Hur det kändes, om du är bi nu, osv. Kram finis!

  svar: Spännande men på något sätt så kändes det lite konstigt. Som att det inte var okej. Fast än jag vet att det är okej.Kan skriva ett inlägg om det senare.

  Reply
 12. LORISSA LOVEBOMB januari 26, 2013 at 1:07 e m

  Du skriver fantastiskt. Så himla talande.
  Jag visste inte att du blev relegerad, om du skulle vilja får du gå komvux då?

  Reply
 13. Jen januari 26, 2013 at 1:14 e m

  Du va sjukt mycket finare förr, när du var ”fjortis”.. Brun och sminkad och långt hår. Nu menar jag bara inte färgen på håret utan du hade varit lika fin DÅ om du hade haft mörkt. Jag har typ slutat läsa din blogg för att jag känner att du har blivit så sliten så jag blir bara Depp av att gå in här (gör det ytterst sällan) . Alltså det känns som att du trivdes mer med livet då= snyggare och du känns det som att du är deprimerad eller nått och= är alltid så sliten.. :/

  Reply
 14. Sol januari 26, 2013 at 1:30 e m

  Fortsett å skrive, Paow – Du er virkelig flink!

  Reply
 15. - januari 26, 2013 at 2:23 e m

  Så fint skrivet, förstår lite hur du tänker faktiskt. Du är min förebild för du är så stark som människa och bryr dig liksom inte om vad andra tycker

  Reply
 16. Emelie januari 26, 2013 at 6:41 e m

  Väldigt fint skriver Paulina 🙂

  Reply
 17. Anna januari 26, 2013 at 9:36 e m

  Oj, vad vackert du skriver! Jag läste din blogg för längesedan, det var nog faktiskt på den tiden som du nu skrev om. Jag ”gled” ifrån ett tag, men så klickade jag mig in nu. Vad du har mognat. Och vilken talang för skrivande du har utvecklat! Tycker du om att skriva, på det här sättet alltså? I sånt fall tycker jag att du ska ta vara på det, för du kan nog ha någonting där tror jag!
  All lycka önskar jag dig.

  Reply
 18. Lina januari 26, 2013 at 11:56 e m

  Du skriver bra! Duktig du är!

  Reply
 19. emma januari 27, 2013 at 6:19 e m

  JÄKLAR, DU ÄR JU RIKTIGT DUKTIG PÅ ATT SKRIVA!
  Har läst din blogg länge, nu är du en förebild, speciellt efter det här inlägget och ett ovanför jag läste nyss… fortsätt så! kraaam

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *