Våga anmäla!

Satte mig ner i soffan och slog på ”Efter tio”. Möttes av Fanny som berättar om sin syster Paulina som blev våldtagen av fem män för en månad sen i Sundbyberg.

Hur fan har man samvete till att förgripa sig på en annan människas kropp, hur har man hjärta till att skada någon som skakar av rädsla och hur kan man leva med sig själv om man förstört en annans människas liv!? Programmet handlar om att våga anmäla, våga stå upp för sig själv, våga sätta ner foten och visa att det inte är acceptabelt i dagens samhälle!

Jag är emot allt som heter våld, det spelar ingen roll om det är sexuellt eller om det är ”vanligt” våld. Jag tänker inte acceptera att man ska vara rädd för att visa sig ute på kvällarna, att man ska vara rädd i sin egen stad och att man ska behöva ta omvägar för att vägen framför dig inte är lämplig att gå på!

Om alla skulle stå upp för att våldtäkter inte är acceptabelt, att det inte får förekomma på något sätt att man inte kan gå trygg på vägen hem på natten, då skulle det mer och mer försvinna. Idag får de få (en av fem) som anmäler kämpa för att bevisa att de talar sanning, de måste både ha fysiska bevis och besvara oväsentliga frågor som berör deras kläder, som om vilka kläder skulle avgöra om du är ett offer eller inte!?

Vi lever på 2000-talet, men är uppenbarligen kvar i en äldre epok då det var okej att förgripa sig på andra människor. Jag säger NEJ till allt våld och det hoppas jag att ni också gör. Våld föder våld. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

Om du vill läsa Fannys blogg klicka in på http://falpedal.blogg.se

Alla hjärtans dag - skicka en bukett värd 200 kr för 1 kr

Posted in: Okategoriserade
Kommentarer (16)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *