Våga anmäla!

Satte mig ner i soffan och slog på ”Efter tio”. Möttes av Fanny som berättar om sin syster Paulina som blev våldtagen av fem män för en månad sen i Sundbyberg.

Hur fan har man samvete till att förgripa sig på en annan människas kropp, hur har man hjärta till att skada någon som skakar av rädsla och hur kan man leva med sig själv om man förstört en annans människas liv!? Programmet handlar om att våga anmäla, våga stå upp för sig själv, våga sätta ner foten och visa att det inte är acceptabelt i dagens samhälle!

Jag är emot allt som heter våld, det spelar ingen roll om det är sexuellt eller om det är ”vanligt” våld. Jag tänker inte acceptera att man ska vara rädd för att visa sig ute på kvällarna, att man ska vara rädd i sin egen stad och att man ska behöva ta omvägar för att vägen framför dig inte är lämplig att gå på!

Om alla skulle stå upp för att våldtäkter inte är acceptabelt, att det inte får förekomma på något sätt att man inte kan gå trygg på vägen hem på natten, då skulle det mer och mer försvinna. Idag får de få (en av fem) som anmäler kämpa för att bevisa att de talar sanning, de måste både ha fysiska bevis och besvara oväsentliga frågor som berör deras kläder, som om vilka kläder skulle avgöra om du är ett offer eller inte!?

Vi lever på 2000-talet, men är uppenbarligen kvar i en äldre epok då det var okej att förgripa sig på andra människor. Jag säger NEJ till allt våld och det hoppas jag att ni också gör. Våld föder våld. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

Om du vill läsa Fannys blogg klicka in på http://falpedal.blogg.se

Alla hjärtans dag - skicka en bukett värd 200 kr för 1 kr

(Visited 19 times, 1 visits today)

16 Comments

 1. eliana februari 8, 2013 at 5:12 e m

  vanlig vold? er det noe som heter vanlig vold?

  Reply
 2. Alice februari 8, 2013 at 5:17 e m

  Blir så glad av att du skriver detta. Då jag själv är väldigt insatt i ämnet.
  Sånt här måste uppmärksammas mera!!!
  Fortsätt skriv om det här!!! Vi tänker inte tysta ner oss själva!

  The society teaches us how you don’t get raped rather than don’t rape.

  Reply
 3. anonym februari 8, 2013 at 6:30 e m

  Det märks att du inte har gått på gymnasiet.

  Svar: För att…? För att jag skriver om detta? För att du tycker att det är viktigare att försöka poängtera något om en brist i hur jag skriver än att diskutera sakfrågan? Eller för att…?

  Reply
 4. Emili februari 8, 2013 at 8:41 e m

  Hej paulina!
  Jag är en tjej på 14 vintrar och är väldigt smal. Kring 162 cm och vikten varierar men mellan 42-44. Jag har varit smal hela Mitt liv och mår verkligen skit för de. Jag har försökt gå upp i snart 4 veckor och har bara gått upp drygt 3 kg. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Har hört att gainer pro är väldigt bra då man ska gå upp men är inte de för killar eftersom dom stärker killarnas hormon saker och vill inte precis bli som en kille… Snälla hjälp mig!

  Reply
 5. Madelene februari 8, 2013 at 9:08 e m

  Skitbra inlägg!

  Reply
 6. Ellen februari 8, 2013 at 10:01 e m

  mm håller med, bra skrivet!

  Reply
 7. Charlotte februari 9, 2013 at 8:18 f m

  Jätte bra skrivet och väldigt väldigt sant!
  Fy fan för våldtäktsmän alltså. Fattar inte hur dom kan komma undan så lätt som många av dom gör 🙁 Jag menar dom har ju förstört ett helt liv för en tjej eller tom fler i bland 🙁

  Ha det jätte gott Paulina och åter igen jätte bra skrivet!

  Reply
 8. tora februari 9, 2013 at 10:16 f m

  Rinkeby ligger väl bara en station bort

  Reply
 9. carro februari 9, 2013 at 10:37 f m

  You go girl!!

  Reply
 10. Carro februari 9, 2013 at 12:41 e m

  Finns bara ett svar. Dom har inget jävla hjärta!

  Reply
 11. Anonym. februari 9, 2013 at 8:50 e m

  Du kanske känner till ”Bloggkungen” som äger dessies, isabelles och daniels domäner. Jag bodde hos han i en månad i Kalmar och blev utsatt för sexuella trakasserier, hot, frihetsberövning, ofredande. Han har nu kontaktförbud men hör ändå av sig och trakasserar, jag kämpar med detta med polisen.

  Reply
 12. Madeleine februari 10, 2013 at 11:13 f m

  Håller med dig.. bra inlägg Paulina!

  Reply
 13. Olivia - young on the road februari 10, 2013 at 2:11 e m

  Paow du har så rätt! Mycket visa ord. Du verkar verkligen ha fått fötterna ner på jorden, eller iallafall så mycket man kan när man lever det feta stockholmslivet.

  Jag ska resa ensam till Sydostasien i 6 månader, och jag är också 93a. Jag skrev ett inlägg om varför det är så viktigt att skita i vad andra tycker om en, vsg och läs här, du verkar också ha väldigt mycket sådana värderingar.

  http://youngontheroad.wordpress.com/2013/02/09/why-i-stopped-caring-what-others-think-of-me/

  Reply
 14. Belle februari 15, 2013 at 12:07 f m

  Jävligt bra skrivet!
  Blev själv utsatt för en grov våldtäkt i Oslo, dock bor jag i Sverige. Missade mkt av skolan pga att jag fick sitta på polisförhör nästan hela vårterminen. Sjukt jobbigt och gav ändå inte någonting. Polisen lade väl antagligen ner fallet eftersom dom inte har hört av sig på över 9 månader. Jag tycker det är fruktansvärt, vidrigt som fan att han kan göra vad fan han vill utan att oroa sig för att ngn ska få reda på vad han har gjort. Önskar man kunde stämpla våldtäktsman i pannan på sånna jävla as! Dessutom fick jag nyligen reda på att han har fru och barn. Sjukt som fan..

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *