Jag älskar att laga mat.

På senaste tiden så har jag börjat älska att laga mat. Jag kan ligga och googla på recpet i timmar. Jag är egentligen ingen potatigrantäng & kött tjeje. Utan jag gillar tapas, färglada sallader, stark mat, soppor osv.. Dock så är det lite knepigt att komma på egna recpet. Men som nu idag så var jag tvungen att improvisera. Så jag slängde ihop en egen spenat/broccoli soppa. Blev faktikst riktigt god! Dock så blev den lite väl salt.

Det du behöver –

En hel ”färsk” brocoli

en halv rödlölk

Fryst spenat

Mjölk

kött buljong.

mjöl.

Började med att koka borccolin, sen så hällde jag ut lite vatten och tillsatte mjölk och stavmixade hela borccolin. Sen så tinade jag upp spenaten och tillsatte den i borocoli moset samtidigt som jag ”färset” rödlöken i smör. Sen så tjoffsade jag ner allting i ”soppan” tilsatte lite mjöl för att få den tjockade och en hel träning köttbuljong(men det blev lite salt så man ska nog bara ha i en halv).. Sen så lät jag det sjuda i ca 10 min på låg värme.

Mums smsask. Blev faktikst riktigt gott. Tror inte att det är speciellt onyttigt heller 🙂

20130430-132110.jpg

// matpaow

(Visited 46 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. a april 30, 2013 at 2:01 e m

    du stavade broccoli fel, och olika alla gånger.. :’)

    Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *