Leva i nuet.

Jag är en sådan människa som förknippar dofter och ställen med olika sakermänniskor. Fast det gör väl alla? Jag tycker att blondering luktar fjortis och jag kommer ihåg mitt x x xs parfym. Jag tycker att Jimmy cho parfym luktar kokain och så fort någon nämner Sandhamn så vattnas det efter Skageröra. En parfym som jag köpte till ett x för länge sedan. En doft som jag älskar. Jag börjar tycka om alla killar som har den.

Varför är det så? Varför är man så nostalgisk av sig? Är det för att man har svårt att släppa det som en gång var? Jag har inte speciellt svårt att släppa killar, men jag måste bilda mig något nytt innan jag kam släppa det gamla. Och nu pratar jag inte att jag måste skaffa mig en ny kille. Utan ta in något nytt. När jag dricker rödvin exempel så blir jag sååå sugen på carpacio! Jag lever ändå i nuet. Och jag älskar förändringar. Men varför är jag såhär? Konstigt…

20130401-055607.jpg
Kraftfullare och effektivare än någonsin tidigare – Fat Burner Extreme – snart kommer sommaren!

(Visited 1 times, 1 visits today)

13 Comments

 1. Kristin april 1, 2013 at 10:04 f m

  Det är vanligt att man förknippar dofter med det förflutna. Jag älskar att lukta på gamla parfymer som jag haft, man får en härlig flash back 🙂

  Reply
 2. Emelie april 1, 2013 at 10:26 f m

  Det kanske inte har just med killen att göra.
  Jag har också en doft som påminner om en kille, men han är ingen som jag skulle vilja vara med idag fast då gillade jag ju honom och hade kul ihop med honom.
  Så det är nog mer att det påminner om något fint minne/en bra känsla 🙂

  Reply
 3. Sofia april 1, 2013 at 11:37 f m

  Jag är EXAKT lika dan! Fast kopplar in musik i allt också. Musik som jg lyssnade under perioder. Sen såklart lukter. Även lukter från typ blommor och luft kopplar jag till saker.

  Reply
 4. Evelin & Alexandra april 1, 2013 at 11:50 f m

  Hej! Vi är ett tvillingpar på 15 år som bloggar om våran vardag, mode och träning! Kolla gärna in våran blogg och lämna kanske en kommentar efter dig!

  Kram!

  PS. Glöm inte kolla in frågestunden!

  Reply
 5. Linnéa april 1, 2013 at 11:52 f m

  Det är en sorts inlärning, att man kopplar tex en viss parfym till en viss person eller tid i livet. Det är inget du kan bestämma själv eller göra något åt, det är bara så hjärnan fungerar. Den delar in saker i kategorier. (har precis läst Psykologi haha)

  Reply
 6. Areyanna april 1, 2013 at 1:47 e m

  Hej! Visst är det viktigt å leva i nuet, en bra men viktig utmaning och bra att påminna sig om ibland. Gårdagen är passerad och det som varit går ju ej att göra något åt, liksom morgondagen så vet vi inte så mkt om den mer än det som är nu=) Vi sparar mkt energi på det sättet=) Jag känner igen mig i det där med dofter och platser/personer. Hjärnan fungerar väll så ? Ingen aning men tror många förknippar en viss doft med en viss person eller plats. Ha en fortsatt fin solig måndag! kram

  Reply
 7. P april 1, 2013 at 1:53 e m

  Snygga läppar gumman,.

  Reply
 8. Josefin april 1, 2013 at 2:38 e m

  Alltså du borde skriva en bok. På riktigt. Du skriver så j*vla bra! Du har unika och spännande tankar! Älskar när du skriver såhär i bloggen, det får en att tänka och vilja läsa mer.

  Reply
 9. Fanny Sahlin april 1, 2013 at 3:43 e m

  Där är vi väldigt lika! Jag tror dock det är ganska vanligt, särskillt de med parfymerna osv. Antagligen väcks känslor (och doft) upp då denna personen/upplevelsen/händelsen har betytt. Kanske har varit omedvetet men någonstans inuti dig väcks fina känslor 🙂

  Reply
 10. E april 2, 2013 at 12:07 e m

  Det beror på att du blir betingad av doften och tillfället. För att få slut på förknippningen mellan doften och händelsen till exempel måste du bli obetingad, det gör du genom att till exempel lukta på parfymen som du tidigare förknippat med en händelse under tiden du gör någonting annat. Då släcker du ut betingandet. 🙂 Googla ”Pavlovs hundar” så förstår du, fast där handlar det om en instrumentell betingning. /läser psykologi

  Reply
 11. jjjjjjjjj april 3, 2013 at 9:26 f m

  enkelt ändå, minnescentrum och luktcentrum ligger nära varandra i hjärnan =)

  Reply
 12. Ida Puttonen april 9, 2013 at 10:01 e m

  Herregud vad jag kände igen mig i den text du precis skrev här, jag är precis lika. Allt påminner om något, bra som dåligt, och för att jag ska kunna gå vidare med nånting, så behöver jag något nytt i mitt liv att fokusera på, så att man inte tänker på de man försöker glömma, och fastnar i det, fokus på något annat, ett nytt mål!

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *