Min psoriasis är borta!

Kommer ni ihåg att jag bloggade om att jag fick psoriasis precis som jag kom hit… Det var inte direkt kul och det flammade upp över HELA min kropp 🙁 Så fick jobba i tisha hela tiden.

Som ni säkert sätt så är jag inget superfan av att sola. Tycker det bränner och man blir rynkig. Bada brukar jag heller aldrig göra. Men efter 3 dagar av sol och bad så är det nästan helt borta vilket känns så jävla bra!

vasculitic-1024x673

Såhär såg det ut! Nu är det typ helt borta…

(Visited 329 times, 1 visits today)

10 Comments

 1. Miranda Maria juni 19, 2013 at 8:38 e m

  håper du leser denne kommentaren! 🙂

  vet ikke om du har lest dette før, men jeg vet at unrefined coconut oil skal være veldig bra mot psoriasis! jeg har brukt kokosolje mot masse (uten å gå i detaljer, haha), og det er en all round perfekt krem 😉

  Reply
 2. lisa juni 19, 2013 at 10:21 e m

  Hallå såå , tänkte bara informera om att Ja fick exakt som på bilden en gång, å de va nässelfeber så jag fick ta kortison chockspruta för jag fick stopp i blodkärlen… kolla upp de om de kommer igen ! 🙂
  Xoxo

  Reply
 3. Marie juni 19, 2013 at 10:44 e m

  Har du märkt att din psoriasis blir värre när du tattuerar dig ? De blir de både på mig och min
  sambo under själva läkningen och ett tag efteråt.

  Reply
 4. kappan juni 19, 2013 at 10:56 e m

  Den där bilden har du ju tagit på Internet…

  Och du är för ytlig för att ens visa dig offentligt om det hade sett ut så där.

  Reply
  1. Nina juni 21, 2013 at 10:25 e m

   Hon skrev ju inte ens att bilden var på henne?

   Reply
 5. Boe juni 20, 2013 at 11:32 f m

  Saltvatten o sol fixar allt;D men som du säger, inte för mycket för då blir det rynkor! Det är därför min psoriasis alltid e som värst under senvintern/direkt efter.

  Reply
 6. LORISSA LOVEBOMB juni 20, 2013 at 1:03 e m

  Är det dina ben? Stackare som fick så utbredd psoriasis. Solen gör verkligen susen!

  Reply
 7. anna juni 20, 2013 at 7:14 e m

  Min syrra har samma och det kommer lätt tillbaka om hon blir sjuk eller dricker alkohol väldigt länge! så kan löna sig att ha lite pausdagar nu som då 😉 ha det det bra i magga. kom nyss själv hem därifrån.

  Reply
 8. Anna juni 25, 2013 at 2:17 f m

  UV-ljusbehandling i ljusboxar på sjukhus. UVB är en kortare våglängd än i de solarier som finns på simhallar, gym etc (våglängden på dem är UVA).
  PUVA-behandling vilken är att man badar i en lösning eller tar en tablett som gör huden mycket ljuskänslig och därefter behandlas man med vanligt solarie-ljus: UVA.
  Salta bad och solning har gynnsam effekt på sjukdomen och kan vid tillräckligt lång vistelse läka utslagen. Dock är cirka 5 % av patienterna ljuskänsliga och bör inte vistas i solljus.
  Krämer med kortison och D-vitamin som man smörjer in sig regelbundet med.
  Tabletter, men dessa ges oftast inte ut till yngre patienter eftersom de ofta har stora bieffekter såsom försämrad leverfunktion

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.