Hej pricken.

Kommer ni ihåg att jag fick psoriasis preciis innan jag åkte till magaluf? Det var inte jätte ballt faktiskt. Men det hindrade mig inte. Jag solade pci badade lite, men inte för mycket så försvann det lite. Sen kom det tillbaka och sen försvann det igen. Men nu tror jag att det äntligen är borta!

Istället så är jag vitfläckig där utslagen varit vilket nästan ser värre ut. Ser typ smutsig ut.. Oh så jobbigt! 🙁

20130714-135330.jpg

20130714-135352.jpg

Svar: nej det är inte svamp. Det vet jag. Det är ärr från psoriasisen.. Och så vitt jsg vet så är psoriasis inte svamp. Har haft det förut. Men vet att det är väldigt likt osv :/

(Visited 533 times, 1 visits today)

32 Comments

 1. Sara juli 14, 2013 at 3:07 e m

  Hej. Känner igen det där, kan vara hudssvamp! Mjällshampoo från Apoteket ska hjälpa, eller nån form av svamp gelé. Skall användas 2 gånger per dag varje dag i 2 veckor. Sedan ska du sola så din färg på huden jämnar ut sig, inte solarium utan sol som är bra för huden. Hjälper inte detta skall du söka upp en hudläkare på vårdcentralen! Kram

  Reply
  1. Linnea juli 14, 2013 at 5:17 e m

   DET ÄR INTE SVAMP fan läs ordentligt!
   Och paow vet hur det känns
   Har själv sådana ärr ibland efter utslagen men aldrig sådär mycket men förstår att det är jobbigt:(

   Reply
 2. Alex juli 14, 2013 at 3:12 e m

  En kollega till mig har haft exakt samma sak. Svamp?

  Svar: Kan du inte läsa? Ärr efter psoriasisen.

  Reply
 3. Kristina juli 14, 2013 at 6:55 e m

  Jag har psoreasis men mest i hårbotten. Sol hjälper extremt mycket, alkohol och stress utlöser mer.
  Kortison tar bort utslagen jätte fort men då får man inte sola. Annars tipsar jag om argan olja eller silikonglidmedel. Låter skumt med det fungerar samt blir huden mjukare och det kliar inte och blir nästan aldrig ärr. =)

  Reply
 4. Marie juli 14, 2013 at 6:56 e m

  Säker på att det inte är vita pigment fläckar som kommer av att man är mycket i solen ? min mamma har samma sak på somrarna när hon är i solen och får färg.

  Reply
 5. Lovisa juli 14, 2013 at 7:33 e m

  Vet hur de känns. Haft/har över hela kroppen sen jag var 4 år och fyller 22 nu.. Har haft ut solarier hemma och provat alla sorters krämer som finns. Det försvann rätt mkt tills jag bröt med min kille och mådde rätt kasst och var stressad då såg jag ut som en prickig korv så Jag gick till slut till psoriasis kliniken i Sundbyberg och börja med att sola som inte hjälpte sen efter så fick jag medicin och nu är mina på väg bort. Hoppas dina försvinner och du slipper detta elände 🙂

  Reply
 6. Mathilda juli 14, 2013 at 7:38 e m

  Jag har psoriasis artrit och medicineras för det(stor del av mitt liv). Många släktingar har det också. Har dock aldrig sett att man får vita prickar vid solning mm, snarare tvärtom så försvinner det vid sonlig(om man inte har åt andra hållet att det blir 1000gånger värre på sommaren men då märks det). Användning av kortisonkräm kan ge pigmentfläckar men har inte sätt sånna där prickar då heller. Du bör kanske uppsöka läkare..?

  Reply
  1. jennifer juli 14, 2013 at 10:22 e m

   Har haft samma som hon och det ser ut så när det ”läker” alltså håller på att försvinna :p så det ska se ut så. Det finns så många olika ”sorters” psoriasis

   Reply
  2. Jennifer juli 18, 2013 at 1:09 f m

   Vilka mediciner tar du pga psoriasis artriten?

   Reply
 7. alex juli 14, 2013 at 7:45 e m

  psoriasis är ju en kronisk sjukdom så tyvärr kommer du att få leva med det resten av livet. Men finns ju behandlingar för det och som du säger så hjälper salta bad och sol mot utslagen 🙂

  Reply
 8. Lolloh juli 14, 2013 at 9:11 e m

  Du måste gå in på min blogg och läsa mitt inlägg om de kan tyvärr inte länka från mobilen, kanske 4 inlägget ner eller nåt sånt… Men vet du att de verkligen är just psoriasis?

  Reply
 9. blubb juli 14, 2013 at 9:30 e m

  du behöver raka dig där nere

  Reply
  1. Sofia juli 15, 2013 at 2:29 f m

   näe, det behöver hon inte alls?

   Reply
 10. jennifer juli 14, 2013 at 10:17 e m

  Har också psoriasis, fick det första gången när jag var 10-11..men just nu bara några prickar på armbågen, det kommer o går lixom, för 4 år sen fick jag över hela kroppen asså verkligen överallt, det jag har heter ”guttat”(vet ej hur det stavas) psoriasis och när det var på väg att försvinna såg det exakt ut som det gör på dig nu, så fortsätt va i solen och smörj så försvinner det nog snart :).. nu har mitt varit borta i 4 år förutom de få prickarna jag har på armbågen men dom är nästan borta nu med pga solen osv :d

  Reply
 11. Fia juli 14, 2013 at 10:18 e m

  Vet hur det är, jag har så själv :/ men ett tips, nästa gång du knäpper kort knäpp inte så nära ditt kön så man ser svarta småhår 🙂

  Läser din blogg dagligen och beundrar dig verkligen 🙂

  Reply
 12. hej juli 14, 2013 at 10:53 e m

  Snyggt med lite pubis stubb:)

  Reply
  1. anna juli 17, 2013 at 11:28 e m

   tänkte det samma..

   Reply
 13. diana juli 15, 2013 at 12:58 f m

  Har också haft skitet. INTE alls kul, iknow! Men det går över ska du se sötis 🙂

  Reply
 14. Anna juli 15, 2013 at 1:17 f m

  Hej Det ser ut som vit iglo (vet inte hur det stavas) men det ser ut som det.

  Svar: Då tror jag faktiskt inte du sett det…

  Reply
 15. Lisa juli 15, 2013 at 6:44 f m

  Jag tror psoriasis gör så att pigmenten försvinner typ och det är därför det blir som ärr efter dom när man solar bort dom. Fortsätt och sola så försvinner de vita prickarna =)

  Reply
 16. Camilla juli 15, 2013 at 3:14 e m

  Men snälla Paulina! Det finns ju INGET bättre än att bada i saltvatten och bara steka i solen när man har psoriasis 😀 Smörj med något mjukgörande en stund innan och sen har du all rätt i världen att plaska i vattnet som en liten treåring! Använd absolut inte kortison-krämer när du ska ut i solen bara.. det kan du använda när du kommer hem!

  /MVH en stackars jävel som också har fula utslag…. 😛

  Reply
 17. hellen juli 15, 2013 at 4:31 e m

  know the feeling.. har precis samma nu på armar och ben, men brukar ju gå bort på några veckor. hoppas bara psoriasisen håller sig borta för oss ett tag nu!

  Reply
 18. angelica juli 15, 2013 at 9:17 e m

  Vad jobbigt men du är lika vacker ändå

  Reply
 19. Linn juli 16, 2013 at 12:42 f m

  Hej. Vet att jag är svinjobbig nu, men det KAN va svamp. Till mig sa läkarna att det var psoriasis. Det var röda fläckar som buktade ut, över hela kroppen och jag kliade sönder mig! Efter ett tag blev de vita och för vare år har jag fått mer å mer. Nu helt plötsligt efter flera år sa läkaren att det är svamp som jag får återkommande. De ser exakt ut som dina…

  svar: Fast jag har haft psoriasis sen jag var 8 år gammal.. Så jag vet no..

  Reply
 20. cookie juli 16, 2013 at 6:27 e m

  jag har en i familjen som har psoriasis och tyvärr ser det inte ut som psoriasis utan mer som solexem eller något liknade.

  du kanske ändå ska gå och kolla upp det för säkerhets skull för psoriasis är rött..

  Reply
 21. cookie juli 16, 2013 at 6:29 e m

  och enligt min mor som jobbar i sjukvården ser det ut som belt ros så du kanske ska kolla upp det igen som sakt, 🙂

  säger ej att du har fel med psoriasis men för säkerhets skull.

  Reply
 22. Ani juli 16, 2013 at 11:17 e m

  Testa tvätta kroppen med fungoral, ett schampo egentligen men vet att det funkat åt många med liknande utslag. Använd som tvål bara!

  Reply
 23. Jennifer juli 18, 2013 at 1:06 f m

  SÅ SOM DET SER UT PÅ BILDEN SER DET UT EFTER ATT PSORIASISET ÄR ”BORTA” DET BLIR SOM ÄRR EFTER PSORIASISET. SÅ DET ÄR INTE FARLIGT ELLER MÅSTE INTE KOLLAS OSV. DET ÄR SÅ DE BRUKAR SE UT NÄR DE ÄR LÄKT OSV.

  Reply
 24. Sanna juli 18, 2013 at 1:14 f m

  Hejsan Paulina,
  det ser mer ut som hudsvamp! Jag har har haft det för inte länge sedan, och det såg exakt ut så, jag trodde först att det var pigmenteringar, men när jag uppsökte läkare på vårdcentral, konstaterade han att det vad en sorts hudsvamp (jästsvamp). Det räcker med ett mjällschampo som du duschar KROPPEN med, som heter fungoral (120:-) Duscha med det i någon vecka & sedan solar du så att fläckarna får tillbaka sin vanliga färg 🙂 Lycka till!

  Reply
 25. filippa juli 30, 2013 at 10:21 f m

  är det åldesgrens på dom där e-cigaretterna?

  Svar: Egentligen inte enligt lag, men de rekommenderas från 18 år…

  Reply
 26. Jesse februari 9, 2014 at 6:43 e m

  Jag fick med diagnos svamp och massa äckliga schampo att tvätta med. Dock hjälpte det inte. Det är liknande symptom och ser ungefär likadant ut men är psoriasis. Jag har det återkommande när jag är stressad. Ibland är jag helt fläckig på bålen, bröstet, ryggen och armarna. Mitt ser exakt likadant ut som ditt. Jag har haft det sedan tjugoårsåldern och är idag 40. Svamp brukar inte vara i 20 år 😉

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *